Wix

Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Személyes érzésem szerint Wix nagyon sok a weboldalépítők Mercedese. Szilárd és jellegzetes, de technológiájának némelyike ​​viszonylag szabadalmaztatott. Röviden: itt jó dologra iratkozol fel, de a márkák későbbi áthelyezése valódi fájdalmat jelent, és hosszú távon többet fizet..

Wix áttekintés: 7 plusz és 5 hátrány fedezve!

A teleképítők már hosszú ideje működnek. Azoknak, akik elég idősnek emlékeznek, az egész a Geocities-kel kezdődött, a 90-es évek elején, és ez volt a jura időszak, az Internet szempontjából.

Gyorsan előre a mai napig, és a webhely-készítők képességei ugrásszerűen növekedtek – köztük a Wix. A 2006-ban alapított Wix ma több mint 110 millió felhasználó kiszolgálására nőtt, és az üzleti élet egyik legnagyobb vállalata.

Az évek során a funkciók tovább növekedtek, ahogy rájöttem, hogy a közelmúltban újra megvizsgáltam őket. Vessen egy pillantást arra, hogy milyen előnyökkel jár a Wix használata az egyedi webhelyek gyors létrehozásához.

Amit mi szeretünk a Wix-ben

1. Jó helysebesség

Tudom, hogy valószínű, hogy a Wix-et vizsgáló legtöbb ember valószínűleg érdeklődik a webhely gyors felépítésének képességei iránt, de nem számít, hogyan nézel ki, a sebesség végső soron nagy tényező. Végül is nem akarna egy olyan webhelyet, amely gyorsan épül, de csigaként működik, igaz?

USA (W)
USA (E)
London
Singapore

10 ms26 ms49 ms186 ms

Sao Paulo
Bangalore
Sydney
Japán

127 ms312 ms158 ms125 ms

Átlagos sebesség: 124,1 ms – Lásd a teljes eredményt

Szerencsére a Wix webhelyek gyorsnak tűnnek – hihetetlenül is. A teszthelyem, a spártai, mivel meglehetősen magasra értékelték, és A + fokozatot szereztem a Bitcatcha sebességtesztjén. Mégis általában elég alapos vagyok, ezért ezt a WebPage Speed ​​Test segítségével is el kellett végeznem.

Wix Speed ​​Test - USA

Sebességteszt a Dallas Server-től

Wix Speed ​​Test - Ázsia

Sebességteszt a Singapore Server-től

Ha megnézi a tesztek sebességét, akkor nemcsak az első bájt kiváló idejét (TTFB) fogja észrevenni, hanem azt is, hogy alapértelmezés szerint a webhelyeket megfelelően optimalizálták. A statikus tartalom gyorsítótárban van, sőt egy tartalom-elosztó hálózat is működik.

Ez azt jelenti, hogy egy webhelynek a Wix-mel történő tárolása nem jelent problémát. A gyors TTFB fontos, mivel ez azt mutatja, hogy a Wix szerverek jól teljesítenek, és ha a webhely később elbomlik, akkor valószínűleg valami miatt, amit tettem, és semmi köze sincs a szerver reakcióképességéhez.

2. Hatalmas sablongyűjtemény

Szinte minden webhelyépítő erőforráshoz, amellyel eddig találkoztam, általában van valamilyen sablonja a használatra. Ez nemcsak forrásként szolgál azok számára, akik nem akarják a telek semmiből történő felépítésének gondját, de néha inspirációt nyújt azok számára, akik.

A Wix rendkívül nagylelkű sablonjaival, több mint 500 felhasználót kínál a felhasználók számára. Bármely szabvány szerint ez egy hatalmas szám. Láttam néhány webhely-készítőt, amely olyan kevés sablont kínál, hogy nevetségesre hatoljon.

Wix sablonok

A kategóriák széles választéka közül választhat, kezdve a kazánlapokat egészen az utazásig és az idegenforgalomig. Itt mindenkinek van valami olyasmi! Emellett ezek a sablonok tartalmaznak alapvető előre bevitt tartalmakat is, így dönthet úgy, hogy ehhez épít, vagy egyszerűen törli át..

Az érdeklődők számára online sablonok is vannak sablonokkal, így gyorsan felállíthatja saját e-kereskedelmi webhelyét.

3. Intuitív drag and drop interfész

Wix főszerkesztő

Most a Wix szívébe kerülünk, amely a drag and drop felülete. Nem fogom túl sokat foglalkozni ezen a téren, még akkor is, ha ez az oka annak, hogy a legtöbb ember idejön. A felületen fontosabb számomra a könnyű használat.

Néhányan azt állíthatják, hogy a Wix nem rendelkezik olyan erővel a drag and drop felületen, amelyet egyes webhely-építők csinálnak, de azt hiszem, hogy tökéletes egyensúlya van. Ez tartja a dolgok könnyen kezelhetővé a kezdők számára, és ugyanakkor rendelkezik elegendő lehetőséggel ahhoz, hogy kiterjesztett eszközökkel webhelyét valódi erőművé alakítsa.

A leginkább figyelemre méltó a Wix szerkesztővel kapcsolatban, hogy van egy mobil szerkesztő. Ez lehetővé teszi a webhely előzetes megtekintését és szerkesztését, pontosan úgy, ahogy azt egy mobil eszközön láthatnánk. Teljesen kezelhető a főszerkesztőtől eltekintve, így valóban testreszabhatja a mobil élményt, ahelyett, hogy megbízható sablonra hagyatkozna.

Wix mobil webhelyszerkesztő

Természetesen ezt mindegyik kódolással kiegészíthető, ha erre vágyik. Úgy tűnik, hogy ez a közelmúltban enyhe változáson megy keresztül, és a Wix látszólag még inkább testreszabja a kódolási funkciót. Most inkább a fejlesztőkre irányul, és bétaverzióban van.

4. Bővítse webhelyének szolgáltatásait a Wix App Market segítségével

Pontosan ennek oka az, hogy nem koncentráltam túlzottan a fenti drag and drop felületet – a Wix App Market. Ahelyett, hogy néhány játékot adna neked a részleges funkciók kibővítéséhez a szerkesztőben, a Wixnek teljes ökoszisztémája van, amit „alkalmazásoknak” hívnak..

Ezek olyan pluginok, amelyek segítségével speciális feladatokat hajthat végre a Wix webhelyén. Például – szüksége van egy blogrészre? Viola, csak aktiválja, módosítson néhány beállítást, és ott van. Ha azon kíváncsi, hogy ezek az alkalmazások milyen szélesek lehetnek, szeretném megosztani néhány területet, amelyekkel itt foglalkoznak;

Wix App Market

 • A Chat hozzáadása ehhez az alkalmazáshoz lehetővé teszi, hogy élőben csevegj a webhely ügyfeleivel. Ez lehetővé teszi az ügyfélszolgálat kiterjesztését és a dolgok egy teljesen új szintre emelését.
 • FórumHa Ön inkább tartalomorientált, vagy szeretne egy utat nyitni az ügyfelek számára, hogy megbeszélhesse termékeit veled vagy más felhasználókkal, hozzon létre egy azonnali fórumot. Nincs kódolás, nincs adatbázis, csak kattintson rá.
 • EseményekA sok eseményt tartó aktív vállalatok számára a Wix Events alkalmazás segít több esemény létrehozásában és bemutatásában. Mindent kezel a jegyvásárlástól az RSVP rendszerig, így összpontosíthat alapvető üzleti tevékenységére.
 • e-kereskedelemHa van valami eladása, lépjen be a Wix-ra, és egy szempillantás alatt fog eladni. Minden amire szükséged van az Online Store alkalmazásra, amely nem csak lehetővé teszi az Ön webhelyén történő értékesítést, hanem kiterjesztheti azt más platformokra, például az Amazon és a Facebook!

5. Könnyen forgalmazza webhelyét

Beépített SEO menedzsment

Ahol a tartalom a webhelye teste, a SEO a vére. Ezekre a technikákra akkor van szükség, ha azt akarja, hogy bárhol megtalálható legyen a Google-on (vagy más keresőmotorokon). A SEO segít „eladni” webhelyét a keresőmotoroknak, és arra ösztönzi őket, hogy tovább tárják fel Önt a keresési eredmények között.

Alapértelmezés szerint a Wix segít abban, hogy ezt megtegye, és csupán annyit kell tennie, hogy ad neki egy kis útmutatást. Például, tudassa vele többet a webhelyéről és arról, hogy mire összpontosít, majd megteheti a nehéz emelőt az Ön számára. Ezt úgy teszi meg, hogy lehetővé teszi kulcsszócímkék és más metaadatok kitöltését.

Miután hozzásegítette ezeket a dolgokat az oldal fejléceihez, fotóihoz és egyéb eleméhez, a Google ellenőrzi azokat minden alkalommal, amikor a robotok átjutnak az Ön webhelyén. Minél részletesebb és pontosabb a metaadat, annál jobb lesz a rangsorolása a keresések során.

A SEO másik aspektusa az URL (cím) formátum, amelyet a Google szintén relevánsnak tekint. A Wix lehetővé teszi az egyes oldalak URL-jének módosítását, hogy azok legjobban megfeleljenek ahhoz, amit a Google-nak tudnia kell.

Tudom, hogy a SEO olyasvalaki, amelytől sokan félnek, és úgy gondolják, hogy valószínűtlen, hogy az automatizált SEO sok mindent megtehet, tehát ne csak vegye figyelembe a szót, nézzétek meg a Wix SEO Wiz-et.

Hozz létre közösségi médiabejegyzéseket

Egy másik jelentõs szög, amelytől a Wix-en függhet, az, hogy a közösségi médián keresztül megy keresztül. A Wix eszközöket nyújt Önnek, amelyek segítenek a közösségi médiatartalom létrehozásában. Ez hasonló az alapvető fotószerkesztőhöz, és nem szörnyűen széles.

Egy csipetnyi idő alatt hasznos, különösen azok számára, akik csak egy helyen szeretnének dolgozni, és nem kell támaszkodniuk több programra és ilyenekre, csak a webhelyük és a közösségi média fenntartása érdekében. A Canva-val ismerősök számára ez hasonló.

Mindössze annyit kell tennie, hogy alapvetően kiválaszt egy képet, majd módosítja a szöveget, hogy vele együtt menjen, így megoszthatja valamit, ami gyors, csinos (vagy furcsa) a webhely közönségétől függően.

Használjon e-mail marketingt

Wix e-mail marketing

Lehet, hogy ez inkább az üzleti webhelyeknél lenne, de az e-mail marketing az egyik eszköz, amely elősegítheti az ólomgeneráció létrehozását. Ahelyett, hogy csak arra vár, hogy az ügyfelek hozzád jussanak, az előfizetői lista összeállítása után közvetlenül tartalmat küldhet nekik!

Rengeteg e-mail marketing eszköz van, néhány jó, mások nem olyan jó, ám egyiküknek a Wix aspektusba való beépítése a ragyogás vonzereje a részükre. Különösen hasznos a kis üzleti vállalkozások számára, ha ezt a képességet integrálják a webhelyükhöz használt rendszerbe.

Mellékesen megjegyzem, hogy a Bitcatcha egy sor miniszteri cikket tartalmaz a hatékony e-mail marketinghez, így ellenőrizheti azokat, hogy segítsen Önnek is..

6. Rengeteg extra szolgáltatás

Azon kívül, hogy a weboldal készítője segíti az embereket a webhelyek gyors fejlesztésében, a Wix sokkal többet ér el, mint egy mérföld. Épített egy teljes eszköz- és termékökoszisztémát, amelynek célja az, hogy segítse az embereket sikeres webhelyek létrehozásában.

Az alkalmazások piacán kívül számos más belső eszköz is található, amelyek egyszerűen nagyszerűek a webhelytulajdonosok számára, hogy rendelkezzenek és használhassák őket – és mindegyik ugyanabban a csomagban található.

Ingyenes HTTPS

Azok számára, akik még nem tudják, a Google most mindent megtesz a biztonságosabb internet érdekében, ösztönözve a webhelytulajdonosokat az SSL használatára. Noha igaz, hogy manapság a legtöbb webhely-tárhely egy vagy több formában ezt kínálja, mindazonáltal jó látni, hogy a Wix-hez hasonló webhely-építők is ezt kínálják..

A HTTPS biztosítja, hogy a látogatók és az Ön weboldala közötti interakciók biztonságosak legyenek, és ez előkészíti az utat több dologra, például online vásárlásokra, személyes információk cseréjére és így tovább. A nem HTTPS-kompatibilis webhelyek figyelmeztető üzenetet kapnak.

A HTTPS webhelyek kedvezőbb rangsorolást kapnak a Google keresésben.

Készítsen árajánlatokat az ügyfelek számára

Wix vásárlói ajánlatok

Ez inkább az üzleti ügyfelek számára, de különösen a kisvállalkozások vagy akár az egyéni vállalkozók számára. A Wix egy olyan eszközzel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy árajánlatokat hozzon létre az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásokhoz. Az eszköz készen áll a sablonnal, csupán annyit kell tennie, hogy felveszi az ügyfelet, a feltételeket és az ajánlat lejárati dátumát.

Őszintén szólva, ez nem volt valami, amire számítottam egy webhely-készítőn, különösen az, amely ingyenes fiókot kínál. Nem valami, ami megköt vagy megszakít egy üzletet, hanem csak megmutatja, hogy Wix mennyire gondolta a webhely építési folyamatát és az ügyfelek igényeit.

Még logó készítő is van!

Ez ismét ugyanazon szerszámkategória alá tartozik, mint a fenti idézetgenerátor. Lehetséges, hogy egy egyszerű emblémát gyakorlatilag minden weboldalnak szüksége lesz. Tehát miért nem építene ki egy egyszerűt, és készítsen el egy weboldal-kiegészítőt?

Nagy figyelmeztetés Wix számára a két eszköz beillesztése érdekében. Komolyan.

A kifizetések integrálása

Egy másik elem, amely az üzleti kategóriába tartozik, a Wix lehetővé teszi az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek számára néhány fizetési mód elérését. A fő lehetőségek kissé korlátozottak – használhat PayPal-t vagy más kézi fizetési módot, például készpénzt (például ATM-bejáratot), vagy csekkot.

Ez azonban csak az alapértelmezés. Ha további lehetőségekre van szüksége, akkor kihasználhatja a Wix piacon található néhány alkalmazás használatát. Például az egyik online fizetési alkalmazás lehetővé teszi a hitelkártya-fizetések elfogadását is, kiegészítve fizetési emlékeztetőkkel és számlázással.

Feladatok és emlékeztetők

Wix feladatok és emlékeztetők

A webhely felépítésekor vegye igénybe a Wixs feladatait és emlékeztetőit, így mindig tudatában lehet annak, mit kell tennie a webhely elkészítéséhez. Valójában ezt a tényt követően is hasznosnak találtam, mivel nagyon sok webhelyet kezelök.

Minden alkalommal, amikor bejelentkezik a fiókjába, csak ugorjon át, és átlépheti a listát, új dolgokat adhat hozzá vagy megjelölhet dolgokat, amikor kitölti..

Hívjon közreműködőket

A nap kulcsszója az együttműködés, és itt a Wix lehetővé teszi, hogy felhívja az embereket párbeszédre veled a webhelyen. Ez több szempontból is hasznos lehet. Például, ha egy fejlesztő volt, aki webhelyet készített egy ügyfél számára, akkor meghívhatja őket a tervezetbe, és hagyhatja, hogy megjegyzéseket fűzzenek, vagy változtatásokat kérjenek..

Ha másolatírókkal dolgozik, akkor meghívhatja őket, hogy töltsék ki az üres helyet, ahol helyőrzőket hagynak rá. Vagy ha üzleti vállalkozással foglalkozik, és csak néhány kollégát szeretne visszajelzést kérni – ez sokféleképpen működhet.

Automatizált válaszadók

Wix Automation

Ha nemrég használta a Facebook üzenetküldést, akkor észrevette, hogy sok vállalkozás csevegőbotokat használ a felhasználók üzenetküldésére. Egyes webhelyek ezt élő csevegőszolgáltatások formájában is kínálják.

A Wix használatával lehetősége van webhelyének automatizálására is! Ez több módon is megtörténhet. Például, ha egy látogató e-mailt küld neked az Ön webhelyéről, beállíthatja a Wix-et, hogy azonnal visszaigazolást küldjön a látogatónak.

Ez ismét egy újabb, vállalkozásbarát szolgáltatás, mely nagyszerű megvan.

7. Sok segítség és támogatás

Mint mindig, minden szolgáltatás alapja az ügyfélszolgálat és az Ön által nyújtott segítség. Ebben tényleg le kell vetnem a kalapomat Wixnek. Úgy találtam, hogy nem számít, mit csinálok, vagy van egy információs adatbázis-bejegyzés, amely segít, vagy néha még egy video bemutató is!

Nemcsak a műszaki kérdésekben, ne feledje, például a „Hogyan kell engedélyezni a HTTPS-t”, hanem figyelemreméltó immateriális dolgok is. Például számos olyan videofelvételt szeretnék hívni, amelyet Wix-en hozzáadottérték-videóként nézhetek, például ezt a videót a Wix SEO alapjairól..

Talán alapvető, de minden egyes segít!

Amit nem tetszett a Wix-ről

1. Nem cserélhető sablonok

Lehet, hogy ez csak engem válogat, de kissé idegesítőnek tartom, hogy nem tudja átvinni a tartalmat egyik sablonról a másikra. Tudom, hogy ez egy webhely-készítő, és nem a Microsoft Powerpoint, de jó lenne, ha megnézném, hogyan néz ki néhány háttérrel,.

Tehát itt semmi komoly, kivéve egy óvatosság szót – Válasszon óvatosan a sablont! Ha később meggondolja magát, akkor manuálisan át kell váltania az eredeti tartalma alatt létrehozott összes tartalomra!

2. Ingyenes Plan Forces Wix márkajelzés

Ez a pont csak azt bizonyíthatja, amit egyesek azt mondnak, hogy az életben semmi sem szabad, de azoknak, akik választják a Wix-et, és úgy döntenek, hogy továbbra is a szabad tervükön maradnak – van egy fogás. A Wix-en tárolt ingyenes webhelyek kénytelenek voltak viselni a Wix márkanevet.

Ez semmi túl kellemetlen, de sajnos nyilvánvaló, mivel jobbra látszik az oldal tetején, még a webhely fejléce előtt.

Wix Branding

3. A követéshez és az Analyticshez fizetős terv szükséges

A webhelytulajdonosok általában szeretik megnézni webhelye teljesítményét, és erre a legjobb módszer a Google Analytics vagy néhány hasonló eszköz használata. Sajnos ahhoz, hogy ezeket a Wix-el használhassa, frissítenie kell a tervet.

Ez nem freebie, és időnként hihetetlenül bosszantó lehet, mivel olyan egyszerű, mint egy Google API kapcsolat!

4. Az Ön webhelye nem ruházható át

Engem illetően, ez a legnagyobb hátránya a Wix használatának, és emlékeztet nekem … a saját technológiám iránti vágyamra. Bár biztos vagyok abban, hogy a Wix indokolt abban, hogy nem akarja, hogy az emberek exportálják a technológiájukkal létrehozott webhelyeket, ez nagy problémát okoz sok ember számára.

Tegyük fel például, hogy Ön üzleti tulajdonos, és kibővült azon képességeiből, amelyeket a Wix valamilyen okból támogathat. Ez azt jelenti, hogy komoly összegeket kell fizetnie azért, hogy webhelyét újból létrehozhassa és a Wix-től távolítsa el!

Biztos vagyok benne, hogy ezt nem kell kitalálnom, de alapvetõen, ha Wix-be jelentkezik, az életre megkapta.

5. A prémium tervek csak egyetlen helyszínen működnek

Ha úgy gondolta, hogy egy prémium díj havi díjának befizetése korlátlan hozzáférést biztosít a Wix-hez az összes webhelyén, gondoljon újra. A prémium szolgáltatások nem ruházhatók át, azaz egy helyre vásárolják meg és ott maradnak!

Képzelje el, mi lenne egy zavaró, ha csak azt akarta, hogy bekapcsolja a Google Analytics szolgáltatást? Még egy dolog, amit rágni kell.

Wix terve

eCommerceConnect Domain

A LEGJOBB A KIS KERESKEDELEMBŐL
BandwidthUnlimited1GB
Storage20GB500MB
Csatlakoztassa domainYesYes
Wix hirdetések fejlécNemIgen
Form Builder App (48 USD) YesNo
Site Booster App (60 USD) YesNo
Költség $ 16.50 / mo $ 4.50 / mo

Öt fizetett csomagváltozat mellett, az ingyenes csomag mellett, úgy tűnik, hogy a Wix mindenki számára megfelelő. Ha azonban nagy vállalkozás vagy és valamire jelentős szüksége van, javaslom, hogy alaposan vizsgálja meg a finomnyomást, mielőtt vásárolna a felső szintű tervbe.

Amit nem igazán értek, az az, hogy a Wix minden útdíjat és szolgáltatást ingyen magában foglal, úgy próbál meg árazni magát, mint egy web host – tárhely, sávszélesség és így tovább.

Döntés: A Wix jó vétel?

Úgy gondolom, hogy amíg elérted ezt a pontot, talán egyértelmű lesz, hogy Wixnek érzem, hogy webhelyépítőként a Wix nagyon jó. Elsődleges funkciójában sok megfelelő jelölőnégyzetet bejelöl (a mobil webhely szerkesztője nagyszerű érzés), és felhasználható webhelyek gyors fejlesztésére..

Ráadásul nagy hozzáadott értéket képvisel az extra szolgáltatásokkal és marketing eszközökkel. Ez lehetővé teszi az új telektulajdonosok számára, hogy tovább bővítsék webhelye elérhetőségét anélkül, hogy túl sok műszaki ismeretekkel vagy további erőforrásokkal kellene foglalkozniuk..

Van azonban néhány nagy figyelmeztetés ezen a webhely-készítőn, amely megakadályozza, hogy megengedhetetlenül ajánlom. Először is az a tény, hogy Ön megragadt a Wix-szal, mivel nem tudja mozgatni a webhelyét, jelentős kikapcsolás. Erre hosszú távú következményekkel jár, és az új (vagy akár veterán!) Webhelytulajdonosoknak nem könnyű megítélni.

Másodszor, miközben beismerem, hogy ezeknek a kiegészítő szolgáltatásoknak örülni kell, hogy valakinek tudják, mit csinálnak – meredek áron vásárolnak a Wix-be. Vegyük például a legalacsonyabb tervet, a havi 4,50 dollárt – ez az, amit sokkal több forrással kellene fizetnie a webtárhelyért, mint amit a Wix kínál.

Ahogyan áttekinti az érvek és ellenérvek listáját, egy kicsit nyilvánvalóbbá válik, hogy a Wix rövid távú nyereség – hosszú távú fájdalommegoldás. Természetesen ez néhány ember számára nem számít, de gondolkodásom az, hogy ha hajlandó egy kis erőfeszítést megtenni például a WordPress önálló webhelyének megismeréséről, akkor akár kettős (és valószínűleg több ) hosszútávon.

Főbb jellemzők

 • ✓ Nagy sebesség
 • ✓ Easy Drag & csepp interfész
 • ✓ SEO eszközöket tartalmaz
 • ✓ Kiterjedt alkalmazáspiac
 • ✓ Mobil testreszabás
 • ✓ Fantasztikus tudásbázis

Ajánlott

 • • Egyes webhelyek
 • • Kisvállalkozások tulajdonosai
 • • Alapvető e-kereskedelmi webhelyek
 • • DIY webhelytulajdonosok

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me