Wix

Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Min personliga känsla är att Wix är mycket Mercedes av webbplatsbyggare. Den är solid och levereras med funktionspaket men är ändå ganska äganderätt till en del av dess teknik. Kort sagt kommer du att registrera dig för en bra sak här, men att flytta märken senare kommer att bli en verklig smärta och kosta dig mer på lång sikt.

Wix Review: 7 Fördelar och 5 nackdelar upptäckt!

Webbplatsbyggare har funnits länge. För er som är tillräckligt gamla för att komma ihåg, det började med Geocities långt tillbaka på 90-talet och det var Jurassic-perioden när det gäller Internet.

Snabbspolning fram till dagens kapacitet och webbplatsbyggare har ökat med steg och gränser – Wix bland dem. Wix grundades 2006 och har idag vuxit till att tjäna över 110 miljoner användare och är en av de största inom branschen.

Under åren har det också fortsatt att öka i funktioner eftersom jag har insett efter att ha besökt dem nyligen. Låt oss titta närmare på vilka fördelar det är att använda Wix för att snabbt bygga anpassade webbplatser.

Vad vi gillar om Wix

1. Bra webbplatshastighet

Jag vet att det är troligt att de flesta som tittar på Wix troligtvis kommer att vara intresserade av dess snabba webbplatsbyggnadsfunktioner, men oavsett hur man tittar på det, så är hastigheten i slutändan en stor faktor. Du vill ju inte ha en webbplats som byggs snabbt men fungerar som en snigel, eller hur?

USA (W)
ANVÄNDA SIG AV)
London
Singapore

10 ms26 ms49 ms186 ms

Sao Paulo
Bangalore
Sydney
Japan

127 ms312 ms158 ms125 ms

Medelhastighet: 124,1 ms – Se hela resultatet

Tack och lov verkar Wix-webbplatser vara snabba – otroligt så. Min testwebbplats, spartansk eftersom den blev ganska hög, och tjänade en A + -klass i Bitcatchas hastighetstest. Ändå är jag vanligtvis ganska grundlig, så jag var tvungen att köra det genom WebPage Speed ​​Test också.

Wix Speed ​​Test - USA

Snabbtest från Dallas Server

Wix Speed ​​Test - Asien

Snabbtest från Singapore Server

Om du tittar på hastighetsresultaten från dessa test kommer du att märka inte bara utmärkt tid att först byte (TTFB) utan också att webbplatserna är korrekt optimerade som standard. Statiskt innehåll cachelagras och till och med ett innehållsdistributionsnätverk används.

Det betyder att värd för en webbplats med Wix inte bör vara ett problem. En snabb TTFB är viktig eftersom den visar att Wix-servrar fungerar bra, och om webbplatsen bogseras senare är det förmodligen på grund av något jag gjorde och har inget att göra med serverkänslighet.

2. Massiv mallsamling

Nästan varje webbplatsbyggnadsresurs som jag hittat hittills har vanligtvis någon form av mallar för användning. Detta hjälper inte bara som en resurs för dem som inte vill besväret med att bygga en webbplats från grunden, utan ibland fungerar det som en källa för inspiration för de som gör.

Wix är extremt generös med sina mallar och erbjuder användare över 500 att välja mellan. Det är ett stort antal med alla standarder. Jag har sett en webbplatsbyggare som erbjuder så få mallar att det gränsar till det löjliga.

Wix mallar

De har ett brett utbud av kategorier att välja mellan, allt från kedjepappersföretag till resor och turism. Det finns verkligen något för alla här! Dessutom kommer dessa mallar med lite grundläggande förinmatat innehåll, så du kan välja att antingen bygga på det eller helt enkelt torka över det.

För de intresserade har de mallar för onlinebutiker också, så att du kan ha din egen e-handelswebbplats snabbt upp.

3. Intuitivt dra och släpp-gränssnitt

Wix huvudredigerare

Nu kommer vi till hjärtat av Wix, som är dess drag & drop-gränssnitt. Jag tänker inte berätta för mycket om det här området, även om det är anledningen till att de flesta kommer hit. Mer viktigt för mig i gränssnittet är dess användarvänlighet.

Vissa kan hävda att Wix inte har kraften i drag-and-drop-gränssnittet som vissa webbplatsbyggare gör, men jag tror att den har den perfekta balansen. Det håller saker som är lätta att använda för nybörjare och har ändå tillräckligt med alternativ för att förvandla din webbplats till ett riktigt kraftcenter på längre sätt.

Det som jag tycker är mest anmärkningsvärt med Wix-redaktören är att den har en mobilredigerare. Detta låter dig förhandsgranska och redigera din webbplats exakt som den skulle ses på en mobil enhet. Det kan hanteras helt bortsett från huvudredigeraren, så att du verkligen kan anpassa mobilupplevelsen snarare än att bara lita på en responsiv mall.

Wix Mobile Site Editor

Naturligtvis kan allt detta kompletteras med kodning om du så önskar. Detta tycks dock ha genomgått en liten förändring nyligen och Wix anpassar tydligen kodningsfunktionen ännu mer. Det riktar sig mer till utvecklare nu och är i Beta.

4. Utöka dina webbplatsfunktioner med Wix App Market

Anledningen till att jag inte fokuserade alltför på dra och släpp-gränssnittet ovan är exakt på grund av detta – Wix App Market. Istället för att ge dig några leksaker för att utvidga delvisa funktioner till dig i redigeraren, har Wix ett helt ekosystem av vad det kallar ‘Apps’.

Det här är som plugins du kan använda för att utföra specifika uppgifter på din Wix-webbplats. Till exempel – behöver du ett bloggsnitt? Viola, bara aktivera det, ändra några inställningar och det är där. Om du undrar hur omfattande dessa appar kan vara, skulle jag vilja dela några områden som de täcker här;

Wix App Market

 • ChatTillfogande av denna app låter dig leva chatt med kunder på din webbplats. Detta gör att du kan utöka kundtjänsten och ta saker till en helt ny nivå.
 • ForumOm du är mer innehållsorienterad eller vill öppna en väg för dina kunder att diskutera dina produkter med dig eller andra användare, skapa ett omedelbart forum. Ingen kodning, ingen databas, bara klicka på den.
 • HändelserFör de aktiva företagen som håller många evenemang hjälper Wix Events-appen dig att skapa och visa upp flera händelser. Det hanterar allt från biljett till ett RSVP-system, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.
 • e-handel Om du har något att sälja, gå på Wix så säljer du inom ett ögonblick. Allt du behöver är appen Online Store som inte bara låter dig sälja via din webbplats utan kan utöka den till andra plattformar som Amazon och Facebook!

5. Markera din webbplats enkelt

SEO-hantering är inbyggd

Där du är innehållet på din webbplats är SEO dess blod. Dessa tekniker är nödvändiga om du vill hitta någonstans på Google (eller andra sökmotorer). SEO hjälper dig att “sälja” din webbplats till sökmotorer och uppmuntrar dem att lista dig längre upp i sökresultaten.

Som standard hjälper Wix dig att göra detta och allt du behöver göra är att ge det lite vägledning. Låt den till exempel veta mer om din webbplats och vad ditt fokus ligger på, då kan det göra det tunga lyftet för dig. Det gör detta genom att låta dig fylla i sökordstaggar och andra metadata.

När du hjälper till att lägga till dessa saker till rubriker, foton och andra element på din sida, skannar Google dem varje gång dess robotar passerar genom din webbplats. Ju mer detaljerade och exakta dina metadata är, desto bättre blir det rankat i sökningar.

En annan aspekt av SEO är URL-adress (adress) -format, som Google anser också för relevans. Med Wix kan du ändra webbadressen på varje sida så att den bäst passar det du behöver för att Google ska veta.

Jag vet att SEO är något som många människor är lite rädda för och tycker är osannolikt att automatiserad SEO kan göra mycket, så ta inte bara mitt ord för det, kolla in deras Wix SEO Wiz.

Skapa inlägg på sociala medier

En annan vinkling du kan lita på med Wix är att gå via sociala medier. Wix ger dig de verktyg som kan hjälpa dig att skapa innehåll i sociala medier. Det liknar en grundläggande fotoredigerare och är inte hemskt omfattande.

Men det är användbart i en nypa, särskilt för någon som bara vill arbeta på en enda plats och inte behöver lita på flera program och sådant bara för att behålla sin webbplats och sociala medier. För dig som är bekant med Canva är det liknande.

Allt du behöver göra är att i princip välja en bild och sedan ändra text för att följa med den så att du kan dela något som är snabbt, vackert (eller udda) beroende på din webbplatspublik.

Använd e-postmarknadsföring

Wix E-postmarknadsföring

Kanske skulle detta vara mer för affärssidor, men e-postmarknadsföring är ett verktyg som kan hjälpa till att skapa blygenerering. Istället för att bara vänta på att kunder kommer till dig, efter att du har byggt upp en prenumerantlista, kan du skicka innehåll direkt till dem!

Det finns massor av e-postmarknadsföringsverktyg runt, några bra, andra inte så bra, men att en av dem ingår i Wix-aspekten är en strålande glans från deras sida. Det är särskilt användbart för webbplatser för små företag att ha den här funktionen integrerad i systemet de använder för sin webbplats.

På en sidoanteckning har Bitcatcha en hel miniserie av artiklar avsedda för effektiv e-postmarknadsföring, så att du kan kolla in dem för att hjälpa dig också.

6. Massor av extrafunktioner

Förutom sin kärna, som är webbplatsbyggaren som hjälper människor att snabbt utveckla webbplatser, går Wix mycket mer än den extra milen. Det har byggt ett helt ekosystem av verktyg och produkter som syftar till att hjälpa människor att skapa webbplatser som lyckas.

Bortsett från appmarknaden har den flera andra interna verktyg som helt enkelt är bra för webbplatsägare att ha och använda – och allt kommer i samma paket.

Gratis HTTPS

För de som ännu inte är medvetna gör Google nu sitt arbete för ett säkrare internet genom att uppmuntra webbplatsägare att använda SSL. Även om det är sant att de flesta webbhotellplatser idag erbjuder detta i en eller annan form, är det ändå bra att se webbplatsbyggare som Wix börja erbjuda detta också.

HTTPS ser till att de interaktioner som besökarna har med din webbplats är säkra och som banar vägen för fler saker, till exempel köp online, utbyte av privat information och så vidare. Webbplatser som inte är HTTPS-kompatibla får nu ett varningsmeddelande.

HTTPS-webbplatser ges också mer gynnsamma rangordningar i Googles sökning.

Skapa offert för kunder

Wix kundnoteringar

Detta är något som är mer för företagskunder, men särskilt för småföretag eller ens ensamägare. Wix har ett verktyg som låter dig skapa offert för dina tjänster för kunder. Verktyget finns där komplett med mall, allt du behöver göra är att lägga till kund, villkor och utgångsdatum för ditt erbjudande.

För att vara ärlig var det inte något jag förväntade mig att se i en webbplatsbyggare, särskilt ett som erbjuder ett gratis konto. Det är inte något som kommer att göra eller bryta en affär, men det visar bara hur mycket tankar Wix har lagt till webbplatsbyggnadsprocessen och deras kunders behov.

Det finns till och med en logotyptillverkare!

Återigen faller detta under samma kategori av verktyg som ovanstående offertgenerator. En logotyp, enkel som den kan vara, är något som praktiskt taget varje webbplats skulle behöva. Så varför inte bara bygga en enkel och komplettera en svit med webbplatser extra?

En stor bravo till Wix för att inkludera dessa två verktyg. Allvarligt.

Integrera betalningar

En annan artikel som faller under affärskategorin, Wix tillåter de webbplatser som bedriver e-handel att få åtkomst till några få betalningsmetoder. De viktigaste alternativen är lite begränsade – du kan använda PayPal eller någon annan form av manuell betalning som kontanter (något som en bankomat-bank-in) eller checka.

Detta är dock bara standard. Om du behöver fler alternativ kan du utnyttja vissa appar på Wix-marknaden. Till exempel låter en av deras appar för onlinebetalningar också acceptera kreditkortsbetalningar, komplett med betalningspåminnelser och fakturering.

Uppgifter och påminnelser

Wix uppgifter och påminnelser

När du bygger din webbplats kan du utnyttja Wixs verktyg för uppgifter och påminnelser så att du alltid kommer att vara medveten om vad du behöver göra för att slutföra din webbplats. I själva verket tyckte jag att det var till hjälp även efter det faktum, eftersom jag administrerar en hel del webbplatser.

Varje gång du loggar in på ditt konto, bara hoppa över och du kan gå över din lista, lägga till nya saker eller markera saker när du slutför den.

Bjud in bidragsgivare

Dagens temaord är samarbete och här låter Wix dig bjuda in folk till dialog med dig på din webbplats. Detta kan vara till hjälp på flera sätt. Om du till exempel var en utvecklare som byggde en webbplats för en kund kan du bjuda in dem till utkastet och låta dem kommentera eller begära ändringar.

Om du arbetar med en copywriter kan du bjuda in dem för att fylla i de tomma platserna där du lämnar platshållare för det. Eller kanske om du är i ett företag och bara vill ha feedback från några kollegor – det kan fungera på så många sätt.

Automatiserade svarare

Wix Automation

Om du nyligen har använt Facebook-meddelanden kanske du har märkt att många företag använder chattbots för att svara på meddelanden från användare. Vissa webbplatser erbjuder också detta i form av livechattjänster.

Med Wix har du också alternativ att “automatisera” din webbplats! Detta kan hända på flera sätt. Om till exempel en besökare skickar ett e-postmeddelande från din webbplats kan du konfigurera Wix så att en bekräftelse skickas till den besökaren direkt.

Återigen är detta ännu en affärsvänlig funktion som är bra att ha.

7. Massor av hjälp och support

Som alltid är kärnan i alla tjänster nivån på kundsupport och hjälp du får. I detta måste jag verkligen ta av mig hatten till Wix. Jag har funnit att oavsett vad jag gjorde så finns det antingen en kunskapsbaserad post för att hjälpa eller ibland, till och med en videohandledning!

Det är inte bara tekniska frågor, tänk på dig, till exempel “Hur man aktiverar HTTPS” utan det är de immateriella saker som är anmärkningsvärda. Till exempel finns det ett stort antal av det jag gillar att kalla “värdetillägg” -videor från Wix som du kan se, till exempel den här videon om Wix SEO Basics.

Grundläggande, kanske, men varje liten bit hjälper!

Vad vi inte gillade med Wix

1. Mallar är inte utbytbara

Det här kan bara vara mig nit-picking, men jag tycker det är lite irriterande att du inte kan överföra innehåll från en mall till en annan. Jag inser att det här är en webbplatsbyggare och inte Microsoft Powerpoint, men bara att låta mig se hur det ser ut på några bakgrunder skulle vara trevligt.

Så inget allvarligt här utom ett ord av försiktighet – Välj din mall noggrant! Om du ändrar dig senare måste du växla manuellt över allt innehåll du har skapat i originalet!

2. Free Plan Forces Wix Branding

Denna punkt kan bara bevisa vad vissa säger om att ingenting i livet är gratis, men för de av er som väljer Wix och bestämmer sig för att fortsätta med sin gratis plan – det finns en fångst. Gratis webbplatser som är värda på Wix tvingas bära Wix-varumärke.

Det är inget för motbjudande, men tyvärr är det uppenbart, eftersom det verkar vara riktigt smack på toppen av sidan, även före din webbplatshuvud.

Wix Branding

3. Spårning och analys kräver en betald plan

Webbplatsägare gillar vanligtvis att se hur bra deras webbplats fungerar och det bästa sättet att göra detta är med Google Analytics eller några andra liknande verktyg. Tyvärr måste du uppgradera din plan för att använda dem med Wix.

Detta kommer inte som en freebie och kan vara oerhört irriterande ibland eftersom det är något så enkelt som en Google API-anslutning!

4. Din webbplats kan inte överföras

För mig är detta den största nackdelen med att använda Wix och påminner mig om min … obehag för egen teknik. Även om jag är säker på att Wix är motiverat att inte vilja att folk ska exportera webbplatser skapade med sin teknik, skapar det ett stort problem för många människor.

Säg till exempel att du är företagare och att du har vuxit ut de funktioner som Wix kan stödja av någon anledning. Det betyder att du måste betala seriösa pengar för att återskapa och överföra din webbplats från Wix!

Jag är säker på att jag inte behöver stava det här, men i princip om du loggar in på Wix, har de dig för livet.

5. Premiumplaner är endast en webbplats

Om du trodde att betala en månatlig premieplan skulle ge dig obegränsad tillgång till Wix för alla dina webbplatser, tänk igen. Premiumfunktionerna är inte överförbara, vilket innebär att du köper den för en webbplats och den stannar där!

Föreställ dig vilken bummer det skulle vara, om allt du ville var att ansluta Google Analytics? Ännu en sak att tugga på.

Wix’s Plan

eCommerceConnect-domän

BÄSTA FÖR LITEN FÖRETAGSMÄSTA GRUND
BandwidthUnlimited1GB
Storage20GB500MB
Anslut ditt domänJaJa
Wix-annonser headerNoYes
Form Builder App ($ 48) YesNo
Site Booster-app ($ 60) YesNo
Kostnad $ 16.50 / mo $ 4,50 / mo

Med fem betalda planversioner bortsett från gratisplanen verkar det som om Wix passar alla. Ändå, om du är ett stort företag och behöver något viktigt, föreslår jag att du tittar noga in i det finstilta innan du köper in den översta nivån.

Vad jag inte riktigt kan förstå är att Wix för alla vägtullar och funktioner inkluderar gratis, det försöker prissätta sig själv mycket som en webbhotell gör – med lagringsutrymme, bandbredd och så vidare.

Bedömning: Är Wix ett bra köp?

Jag tror att när du har nått denna punkt kommer det kanske att vara tydligt att jag känner Wix att som webbplatsbyggare är Wix ganska bra. Det kryssar av för många av de rätta kryssrutorna i sin primära funktion (mobilwebbplatsredigeraren är en bra touch) och det är möjligt att använda för att snabbt utveckla webbplatser.

Dessutom finns det stort värdeöverföring också, med de extra funktionerna och marknadsföringsverktygen. Detta är något som skulle göra det möjligt för nya webbplatsägare att utöka räckvidden för sin webbplats ytterligare utan att behöva ta itu med för mycket teknisk kunskap eller ytterligare resurser.

Men det finns ett par stora varningar med denna webbplatsbyggare som hindrar mig från att rekommendera det oöverträffande. För det första är det faktum att du har fastnat med Wix eftersom du inte kan flytta din webbplats en stor avstängning. Detta är något som har långsiktiga konsekvenser och är inte lätt för en ny (eller till och med veteran!) Webbplatsägare att bedöma.

För det andra, medan jag medger att alla dessa extrafunktioner är bra att ha, för någon som vet vad de gör – du köper in till Wix till branta priser. Ta till exempel deras lägsta plan till $ 4,50 per månad – det är vad du skulle betala för webbhotell med mycket mer resurser än Wix erbjuder.

När du går igenom listan över för- och nackdelar blir det lite uppenbart att Wix är en kortvarig vinst – långsiktig smärtlösning. Naturligtvis spelar detta ingen roll för vissa människor, men mina tankar är att om du är villig att göra lite ansträngningar för att lära dig om självhosting WordPress, till exempel, skulle du spara så mycket som dubbelt (och troligt mer ) i det långa loppet.

Nyckelfunktioner

 • ✓ Stor hastighet
 • ✓ Enkel dragning & släpp gränssnitt
 • ✓ SEO-verktyg ingår
 • ✓ Omfattande appmarknad
 • ✓ Mobilanpassning
 • ✓ Fantastisk kunskapsbas

Rekommenderas för

 • • Enskilda webbplatser
 • • Småföretagare
 • • Grundläggande e-handelswebbplatser
 • • DIY-webbplatsägare

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me