Wix Review – 7 fordele og 5 ulemper ved at bruge Wix Website Builder

Wix


Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Min personlige følelse er, at Wix er meget Mercedes af webstedsbyggerne. Den er solid og leveres med funktionspakke, men alligevel er meget proprietær med hensyn til noget af dens teknologi. Kort sagt, tilmelder du dig en god ting her, men at flytte mærker senere vil være en virkelig smerte og koste dig mere på lang sigt.

Wix Review: 7 fordele og 5 ulemper opdaget!

Webstedsbyggere har eksisteret i lang tid. For dem af jer, der er gamle nok til at huske, det hele startede med Geocities helt tilbage i 90’erne, og det var Jurassic-perioden hvad angår Internettet.

Spol fremad til nutidens dato og site builders muligheder er vokset med spring og grænser – Wix blandt dem. Grundlagt i 2006 har Wix i dag vokset til at betjene over 110 millioner brugere og er en af ​​de største i branchen.

I årenes løb er det også fortsat med at stige i funktioner, som jeg er klar over, efter at jeg for nylig har besøgt dem. Lad os se nærmere på, hvilke fordele der er ved at bruge Wix til hurtigt at oprette tilpassede websteder.

Hvad vi kan lide ved Wix

1. God sitehastighed

Jeg ved, at det er sandsynligt, at de fleste mennesker, der kigger på Wix, sandsynligvis vil være interesseret i dets hurtige bygningsfunktioner, men uanset hvordan man ser på det, er hastighed i sidste ende en stor faktor. Når alt kommer til alt ønsker du ikke et websted, der er bygget hurtigt, men fungerer som en snegl, ikke?

USA (W)
BRUG)
London
Singapore

10 ms26 ms49 ms186 ms

Sao Paulo
Bangalore
Sydney
Japan

127 ms312 ms158 ms125 ms

Gennemsnitshastighed: 124,1 ms – Se det fulde resultat

Heldigvis ser Wix-websteder ud til at være hurtig – utroligt så. Mit teststed, spartansk, da det blev vurderet ganske højt, tjente en A + -klasse i Bitcatchas hastighedstest. Alligevel er jeg som regel ret grundig, så det var jeg også nødt til at køre gennem WebPage Speed ​​Test.

Wix hastighedstest - USA

Hastighedstest fra Dallas Server

Wix hastighedstest - Asien

Hastighedstest fra Singapore Server

Hvis du ser på hastighedsresultaterne fra disse test, vil du bemærke ikke kun fremragende tid til første byte (TTFB), men også at webstederne er korrekt optimeret som standard. Statisk indhold cachelagres, og endda bruges et indholdsdistributionsnetværk.

Dette betyder, at hosting af et websted med Wix ikke bør være et problem. En hurtig TTFB er vigtig, da den viser, at Wix-servere fungerer godt, og hvis webstedet bugner senere, er det sandsynligvis på grund af noget, jeg gjorde, og har intet at gøre med serverfølsomhed.

2. Massiv skabelonsamling

Næsten hver side til bygningsressourcer, jeg er nået frem til, har normalt en form for skabeloner til brug. Dette hjælper ikke kun som en ressource for dem, der ikke ønsker besværet med at bygge et websted fra bunden, men nogle gange fungerer det som en kilde til inspiration for dem, der gør.

Wix er ekstremt generøs med sine skabeloner og tilbyder brugere over 500 at vælge imellem. Det er et stort antal efter enhver standard. Jeg har set en webstedsbygger, der tilbyder så få skabeloner, at det grænser op til det latterlige.

Wix-skabeloner

De har en bred vifte af kategorier at vælge imellem, lige fra kedelplader til hele vejen til rejser og turisme. Der er virkelig noget for enhver smag her! Disse skabeloner leveres også med noget grundlæggende forudindtastet indhold, så du kan vælge at enten bygge videre på det eller blot slette det over.

For de interesserede har de også skabeloner til onlinebutikker, så du kan få dit eget eCommerce-site hurtigt op.

3. Intuitivt træk og slip-interface

Wix Main Editor

Nu kommer vi til hjertet af Wix, som er dens træk og slip-interface. Jeg vil ikke forklare for meget på dette område, selvom det er grunden til, at de fleste kommer her. Mere vigtigt for mig i interface er dens brugervenlighed.

Nogle argumenterer måske for, at Wix ikke har magten i sin træk- og slip-grænseflade, som nogle webstedsbyggere gør, men jeg tror, ​​det har den perfekte balance. Det holder ting let at bruge for begyndere og har alligevel tilstrækkelige muligheder for at omdanne dit websted til et rigtigt kraftcenter med udvidede midler.

Det, jeg dog synes mest bemærkelsesværdigt ved Wix-redaktøren, er, at den har en mobileditor. Dette giver dig mulighed for at forhåndsvise og redigere dit websted nøjagtigt, som det ville blive set på en mobilenhed. Det kan styres helt bortset fra hovededitoren, så du virkelig kan tilpasse mobiloplevelsen snarere end bare stole på en lydhør skabelon.

Wix Mobile Site Editor

Alt dette kan naturligvis suppleres med kodning, hvis du ønsker det. Dette ser dog ud til at være under en mindre ændring for nylig, og Wix tilpasser tilsyneladende kodefunktionen endnu mere. Det er mere rettet mod udviklere nu og er i Beta.

4. Udvid dine webstedsfunktioner med Wix App Market

Årsagen til, at jeg ikke overdrevent fokuserede på træk og slip-grænsefladen ovenfor, er netop på grund af dette – Wix App Market. I stedet for at give dig et par legetøj til at udvide delvise funktioner til dig i editoren, har Wix et helt økosystem af det, det kaldes ‘Apps’.

Dette er som plugins, du kan bruge til at udføre specifikke opgaver på dit Wix-sted. For eksempel – har du brug for en blogafdeling? Viola, bare aktiver det, rediger nogle indstillinger, og det er der. Hvis du undrer dig over, hvor omfattende disse apps kan være, vil jeg gerne dele nogle områder, som de dækker her;

Wix App Market

 • ChatTilføjelse af denne app giver dig mulighed for live chat med kunder på dit websted. Dette giver dig mulighed for at udvide kundeservice og tage tingene til et helt nyt niveau.
 • ForumHvis du er mere indholdsorienteret eller ønsker at åbne en avenue for dine kunder til at diskutere dine produkter med dig eller andre brugere, skal du oprette et øjeblikkeligt forum. Ingen kodning, ingen database, bare klik på den.
 • BegivenhederFor de aktive virksomheder, der afholder masser af begivenheder, hjælper appen Wix Events dig med at oprette og fremvise flere begivenheder. Det styrer alt fra billet til et RSVP-system, så du kan fokusere på din kernevirksomhed.
 • eCommerceHvis du har noget at sælge, skal du gå på Wix og du vil sælge inden for et øjeblik. Alt hvad du behøver er appen Online Store, som ikke kun lader dig sælge via dit websted, men kan udvide det til andre platforme som Amazon og Facebook!

5. Marker dit websted let

SEO-styring er indbygget

Hvor dit indhold er kroppen på dit websted, er SEO dens blod. Disse teknikker er nødvendige, hvis du vil finde overalt på Google (eller andre søgemaskiner). SEO hjælper dig med at ‘sælge’ dit websted til søgemaskiner og opfordrer dem til at liste dig længere op i søgeresultaterne.

Som standard hjælper Wix dig med at gøre dette, og alt hvad du skal gøre er at give det lidt vejledning. Lad det f.eks. Vide mere om dit websted, og hvad dit fokus er på, så kan det gøre den tunge løft for dig. Det gør dette ved at lade dig udfylde nøgleordskoder og andre metadata.

Når du hjælper med at føje disse ting til overskrifter, fotos og andre elementer på din side, scanner Google dem, hver gang dens robotter passerer dit websted. Jo mere detaljerede og nøjagtige dine metadata er, jo bedre bliver det rangeret i søgninger.

Et andet aspekt af SEO er URL-formatet (adresse), som Google overvejer også for relevans. Wix giver dig mulighed for at ændre URL’en på hver side, så den bedst passer til det, du har brug for Google for at vide.

Jeg ved, at SEO er noget, som mange mennesker er lidt bange for og synes er usandsynligt, at automatiseret SEO kan gøre meget, så tag ikke bare mit ord for det, tjek deres Wix SEO Wiz.

Opret indlæg på sociale medier

En anden markeringsvinkel, du kan stole på med Wix, er at gå via sociale medier. Wix giver dig de værktøjer, der kan hjælpe dig med at oprette indhold på sociale medier. Det ligner en grundlæggende fotoredigerer og er ikke forfærdelig omfattende.

Det er dog nyttigt i en knivspids, især for en der bare ønsker at arbejde et enkelt sted og ikke er nødt til at stole på flere programmer og sådan bare for at vedligeholde deres websted og sociale medier. For dem af jer, der kender Canva, er det ens.

Alt hvad du skal gøre er grundlæggende at vælge et billede og derefter redigere tekst for at gå sammen med det, så du kan dele noget, der er hurtigt, smukt (eller finurligt) afhængigt af dit webstedspublikum.

Brug e-mail-marketing

Wix E-mail-marketing

Måske ville dette være mere for forretningssteder, men e-mail-marketing er et værktøj, der kan hjælpe med at skabe leadgenerering. I stedet for kun at vente på, at kunder kommer til dig, når du har opbygget en abonnentliste, kan du sende indhold direkte til dem!

Der er masser af e-mail-marketingværktøj rundt, nogle gode, nogle ikke så gode, men inkluderingen af ​​et i Wix-aspektet er et strejf af glans fra deres side. Det er især nyttigt for websteder med mindre virksomheder at få denne funktion integreret i det system, de bruger til deres websted.

På en side-note har Bitcatcha en hel miniserie af artikler dedikeret til effektiv e-mail-marketing, så du kan tjekke dem ud for at hjælpe dig også.

6. Masser af ekstra funktioner

Bortset fra dens kerne, som er webstedsbyggeren, der hjælper folk med hurtigt at udvikle websteder, går Wix langt mere end den ekstra mile. Det har opbygget et helt økosystem af værktøjer og produkter, der sigter mod at hjælpe folk med at oprette websteder, der lykkes.

Bortset fra appmarkedet har det adskillige andre interne værktøjer, der simpelthen er fantastisk til webstedsejere at have og bruge – og det hele kommer i den samme pakke.

Gratis HTTPS

For dem, der endnu ikke er klar over, gør Google nu sit stykke for et mere sikkert internet ved at opfordre webstedsejere til at bruge SSL. Selvom det er sandt, at de fleste webstedshostingsider i dag tilbyder dette i en eller anden form, er det ikke desto mindre godt at se webstedsbyggere som Wix begynde at tilbyde dette også.

HTTPS sikrer, at de interaktioner, som besøgende har med dit websted, er sikre, og at det baner vejen for flere ting, såsom online køb, udveksling af privat information og så videre. Websteder, der ikke er HTTPS-kompatible, får nu en advarsel.

HTTPS-websteder gives også mere fordelagtige placeringer i Google-søgning.

Opret tilbud for kunder

Wix kundepriser

Dette er noget, der er mere for erhvervskunder, men især for små virksomheder eller endda eneejere. Wix har et værktøj, der giver dig mulighed for at oprette tilbud på dine tjenester til kunder. Værktøjet er der komplet med skabelon, alt hvad du skal gøre er at tilføje kunde, betingelser og udløbsdato for dit tilbud.

For at være ærlig, var dette ikke noget, jeg forventede at se i en webstedsbygger, især en, der tilbyder en gratis konto. Det er ikke noget, der vil gøre eller bryde en aftale, men det viser bare, hvor meget tanke Wix har lagt i webstedsopbygningsprocessen og deres kunders behov.

Der er endda en logo-maker!

Igen falder dette under den samme kategori af værktøjer som ovennævnte tilbudsgenerator. Et logo, som det kan være, er noget, som praktisk talt ethvert websted ville have brug for. Så hvorfor ikke bare opbygge en simpel en og komplet en pakke med webstedstilbehør?

En stor bravo til Wix til inkludering af disse to værktøjer. Helt seriøst.

Integrer betalinger

En anden vare, der falder ind under erhvervskategorien, giver Wix disse websteder, der udfører e-handelsaktiviteter, adgang til et par betalingsmetoder. De vigtigste muligheder er lidt begrænset – du kan bruge PayPal eller en anden form for manuel betaling, såsom kontanter (noget som en ATM-bank-in) eller check.

Dette er dog kun standard. Hvis du har brug for flere muligheder, kan du udnytte nogle af apps på Wix-markedet. For eksempel lader en af ​​deres apps til online betalinger dig acceptere kreditkortbetalinger også, komplet med betalingspåmindelser og fakturering.

Opgaver og påmindelser

Wix Opgaver og påmindelser

Når du bygger dit websted, skal du udnytte Wixs ‘opgaver og påmindelsesværktøj, så du altid vil være opmærksom på, hvad du ellers skal gøre for at afslutte dit websted. Faktisk fandt jeg dette nyttigt selv efter det faktum, da jeg administrerer ganske mange websteder.

Hver gang du logger ind på din konto, skal du bare springe over, og du kan gå over din liste, tilføje nye ting eller markere ting, når du afslutter den.

Inviter bidragydere

Dagens temaord er samarbejde, og her giver Wix dig mulighed for at invitere folk til dialog med dig på dit websted. Dette kan være nyttigt på flere måder. Hvis du f.eks. Var en udvikler, der byggede et websted for en kunde, kan du invitere dem til udkastet og lade dem kommentere eller anmode om ændringer.

Hvis du arbejder med en tekstforfatter, kan du invitere dem til at udfylde de tomme felter, hvor du efterlader pladsholdere til det. Eller måske hvis du er i en virksomhed og bare ønsker feedback fra et par kolleger – dette kan fungere på så mange måder.

Automatiske respondere

Wix Automation

Hvis du har brugt Facebook-meddelelser for nylig, har du måske bemærket, at mange virksomheder bruger chatbots til at svare på meddelelser fra brugere. Nogle websteder tilbyder dette også i form af live chat-tjenester.

Med Wix har du også muligheder for at ‘automatisere’ dit websted! Dette kan ske på flere måder. For eksempel, hvis en besøgende sender dig en e-mail fra dit websted, kan du konfigurere Wix til at få en bekræftelse sendt til den besøgende med det samme.

Igen er dette endnu en forretningsvenlig funktion, som er fantastisk at have.

7. Masser af hjælp og support

Som altid er kernen i enhver service niveauet for kundesupport og hjælp, som du får. I dette skal jeg virkelig fjerne min hat til Wix. Jeg har fundet ud af, at uanset hvad jeg gjorde, er der enten en videnbaseret post til hjælp eller nogle gange endda en videoundervisning!

Det er ikke kun i tekniske spørgsmål, husk dig, såsom ‘Sådan aktiveres HTTPS’, men det er de immaterielle ting, der er bemærkelsesværdige. For eksempel er der et stort antal af, hvad jeg kan lide at kalde ‘værditilvækst’ -videoer fra Wix, du kan se, f.eks. Denne video om Wix SEO Basics.

Grundlæggende måske, men hver lille smule hjælper!

Hvad vi ikke kunne lide ved Wix

1. Skabeloner er ikke udskiftelige

Dette kan bare være mig nit-picking, men jeg synes det er lidt irriterende, at du ikke kan overføre indhold fra en skabelon til en anden. Jeg er klar over, at dette er en webstedsbygger og ikke Microsoft Powerpoint, men bare det at lade mig se, hvordan det ser ud på nogle få baggrunde, ville være rart.

Så intet alvorligt her bortset fra et ord af forsigtighed – Vælg din skabelon omhyggeligt! Hvis du skifter mening senere, skal du manuelt skifte over alt det indhold, du har oprettet på din original!

2. Gratis plankrafter Wix-branding

Dette punkt kan bare bevise, hvad nogle siger om, at intet i livet er gratis, men for dem af jer, der vælger Wix og beslutter at forblive på dens gratis plan – der er en fangst. Gratis websteder, der er vært på Wix, er tvunget til at bære Wix-branding.

Det er intet for modbydeligt, men desværre er det indlysende, da det ser ud til at være smacke øverst på siden, også før dit websteds header.

Wix branding

3. Sporing og analyse kræver en betalt plan

Webstedsejere kan normalt lide at se, hvor godt deres site fungerer, og den bedste måde at gøre dette på er med Google Analytics eller et par andre lignende værktøjer. Desværre skal du opgradere din plan for at bruge dem sammen med Wix.

Dette kommer ikke som en freebie og kan til tider være utroligt irriterende, da det er noget så simpelt som en Google API-forbindelse!

4. Dit websted kan ikke overføres

For mig er det den største ulempe ved at bruge Wix og minder mig om min … usmagelse med proprietær teknologi. Selvom jeg er sikker på, at Wix er berettiget i ikke at ville have folk til at eksportere websteder oprettet med deres teknologi, skaber det et stort problem for mange mennesker.

Sig f.eks. At du er en virksomhedsejer, og du er vokset ud af de funktioner, Wix kan understøtte af en eller anden grund. Dette betyder, at du bliver nødt til at betale seriøse penge for at genskabe og overføre dit websted væk fra Wix!

Jeg er sikker på, at jeg ikke behøver at stave dette, men dybest set, hvis du logger på Wix, har de dig for livet.

5. Præmieplaner er kun på et sted

Hvis du troede, at hvis du betaler et præmieplan pr. Månedligt gebyr, ville du give ubegrænset adgang til Wix for alle dine websteder, så tænk igen. Premium-funktionerne kan ikke overføres, hvilket betyder, at du køber det til et websted, og det forbliver der!

Forestil dig, hvad en bummer det ville være, hvis alt hvad du ønskede var at tilslutte Google Analytics? Endnu en ting at tygge på.

Wix’s Plan

eCommerceConnect-domæne

BEDSTE TIL SMÅ BUSINESSMOST BASIC
BandwidthUnlimited1GB
Storage20GB500MB
Forbind dit domæneJaJa
Wix annoncer headerNoYes
Form Builder-app ($ 48) YesNo
Site Booster-app ($ 60) YesNo
Omkostninger $ 16,50 / mo $ 4,50 / mo

Med fem betalte planversioner bortset fra den gratis plan, ser det ud til, at Wix er velegnet til alle. Men hvis du er en stor virksomhed og har brug for noget betydningsfuldt, foreslår jeg, at du kigger nøje ind på det fine print, før du køber ind i den øverste niveauplan.

Hvad jeg ikke rigtig kan forstå, er, at for alle vejafgifter og funktioner, Wix inkluderer gratis, prøver den at prissætte sig selv meget, som en webhost gør – med lagerplads, båndbredde og så videre.

Bedømmelse: Er Wix et godt køb?

Jeg tror, ​​at når du har nået dette punkt, vil det måske være klart, at jeg føler Wix, at Wix som webstedsbygger er ganske god. Det krydser en masse af de rigtige afkrydsningsfelter i sin primære funktion (den mobile webstededitor er et fantastisk touch), og det er muligt at bruge til at udvikle sider hurtigt.

Desuden er der også stor værditilvækst med de ekstra funktioner og marketingværktøjer. Dette er noget, der ville gøre det muligt for nye webstedsejere at udvide rækkevidden til deres websted yderligere uden at skulle beskæftige sig med for meget teknisk viden eller yderligere ressourcer.

Der er dog et par store advarsler med denne webstedsbygger, der forhindrer mig i at anbefale det usammenhængende. For det første er det faktum, at du sidder fast med Wix, da du ikke kan flytte dit websted, en stor slå fra. Dette er noget, der har langsigtede konsekvenser og ikke er let for en ny (eller endda veteran!) Ejere af websteder at bedømme.

For det andet, mens jeg indrømmer, at alle disse ekstra funktioner er gode at have, for en person, der ved, hvad de laver – køber du ind til Wix til stejle priser. Tag for eksempel deres laveste plan til $ 4,50 om måneden – det er hvad du vil betale for webhosting med meget mere ressourcer end Wix tilbyder.

Når du gennemgår listen over fordele og ulemper, bliver det lidt mere åbenlyst, at Wix er en kortvarig gevinst – langsigtet smerteopløsning. Selvfølgelig betyder det ikke noget for nogle mennesker, men mine tanker er, at hvis du er villig til at gøre en lille indsats for at lære om WordPress, der selv er vært, så sparer du så meget som det dobbelte (og sandsynligvis mere ) i det lange løb.

Nøglefunktioner

 • ✓ Stor hastighed
 • ✓ Nem træk & drop interface
 • ✓ SEO-værktøjer inkluderet
 • ✓ Omfattende app-marked
 • ✓ Mobiltilpasning
 • ✓ Fantastisk vidensbase

Anbefales til

 • • Individuelle websteder
 • • Ejere af små virksomheder
 • • Grundlæggende e-handelswebsteder
 • • DIY-webstedsejere

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map