Wix Review – 7 fordeler og 5 ulemper ved å bruke Wix Website Builder

Wix


Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Min personlige følelse er at Wix er veldig mye Mercedes av nettstedbyggere. Den er solid og er utstyrt med funksjoner, men er ganske proprietær med hensyn til noe av teknologien. Kort sagt vil du registrere deg for en god ting her, men å flytte merker senere vil være veldig smerte og koste deg mer i det lange løp.

Wix Review: 7 fordeler og 5 ulemper oppdaget!

Nettstedsbyggere har eksistert i lang tid. For de av dere som er gamle nok til å huske, det hele startet med Geocities helt tilbake på 90-tallet, og det var jura-perioden for Internett..

Spol fremover til nåværende dato- og nettstedbyggers muligheter har vokst med sprang og grenser – Wix blant dem. Wix ble grunnlagt i 2006 og har i dag vokst til å betjene over 110 millioner brukere og er en av de største i virksomheten.

I løpet av årene har det også fortsatt å øke funksjonene etter hvert som jeg har innsett etter å ha besøkt dem nylig. La oss se nærmere på hvilke fordeler det er med å bruke Wix til å raskt lage tilpassede nettsteder.

Hva vi liker med Wix

1. God nettstedhastighet

Jeg vet at det er sannsynlig at de fleste som ser på Wix, sannsynligvis vil være interessert i dets raske byggevirksomhet, men uansett hvordan du ser på det, er hastighet til slutt en stor faktor. Tross alt ville du ikke ha et nettsted som bygges raskt, men som fungerer som en snegl, ikke sant?

USA (W)
BRUK)
London
Singapore

10 ms26 ms49 ms186 ms

São Paulo
Bangalore
Sydney
Japan

127 ms312 ms158 ms125 ms

Gjennomsnittlig hastighet: 124,1 ms – Se hele resultatet

Heldigvis ser det ut til at Wix-nettsteder er raske – utrolig nok. Teststedet mitt, spartansk som det ble vurdert ganske høyt, tjente en A + karakter i Bitcatchas hastighetstest. Likevel er jeg vanligvis ganske grundig, så jeg måtte kjøre det gjennom WebPage Speed ​​Test også.

Wix Speed ​​Test - USA

Hastighetstest fra Dallas Server

Wix Speed ​​Test - Asia

Hastighetstest fra Singapore Server

Hvis du ser på hastighetsresultatene fra disse testene, vil du merke ikke bare utmerket tid til første byte (TTFB), men også at nettstedene er riktig optimalisert som standard. Statisk innhold blir bufret og til og med et innholdsdistribusjonsnettverk benyttes.

Dette betyr at det ikke skal være noe problem å arrangere et nettsted med Wix. En rask TTFB er viktig ettersom den viser at Wix-servere fungerer bra, og hvis nettstedet mister seg senere, er det sannsynligvis på grunn av noe jeg gjorde og har ingenting å gjøre med serverens respons.

2. Massiv malsamling

Nesten alle nettstedsbyggingsressurser jeg har kommet til hittil har vanligvis en form for maler for bruk. Dette hjelper ikke bare som en ressurs for de som ikke vil bryet med å bygge et nettsted fra bunnen av, men noen ganger fungerer det som en kilde til inspirasjon for de som gjør det..

Wix er ekstremt sjenerøs med maler, og tilbyr brukere over 500 å velge mellom. Det er et enormt antall etter noen standarder. Jeg har sett en nettstedsbygger som tilbyr så få maler at den grenser til det latterlige.

Wix-maler

De har et bredt utvalg av kategorier å velge mellom, alt fra kjeledimenselskap til reiser og turisme. Det er virkelig noe for alle her! Disse malene har også et grunnleggende forhåndsinnlagt innhold, slik at du kan velge å bygge videre på det, eller bare tørke det over.

For de som er interessert, har de maler for nettbutikker også, slik at du kan ha ditt eget eCommerce-nettsted raskt oppe.

3. Intuitivt dra og slipp-grensesnitt

Wix hovedredaktør

Nå kommer vi til hjertet av Wix, som er dra-og-slipp-grensesnittet. Jeg kommer ikke til å utdype for mye om dette området, selv om det er grunnen til at de fleste kommer hit. Viktigere for meg i grensesnittet er brukervennligheten.

Noen vil kanskje hevde at Wix ikke har kraften i dra og slipp-grensesnittet som noen nettstedsbyggere gjør, men jeg tror den har den perfekte balansen. Det holder ting enkelt å bruke for nybegynnere, og har likevel nok muligheter til å gjøre nettstedet ditt til et ekte kraftsenter med utvidede midler.

Det jeg imidlertid er mest bemerkelsesverdig med Wix-redaktøren, er at den har en mobilredigerer. Dette lar deg forhåndsvise og redigere nettstedet ditt nøyaktig slik det ville bli sett på en mobilenhet. Den kan administreres helt bortsett fra hovedredigereren, slik at du virkelig kan tilpasse mobilopplevelsen i stedet for bare å stole på en responsiv mal.

Wix Mobile Site Editor

Selvfølgelig kan alt dette suppleres med koding, hvis du ønsker det. Imidlertid ser det ut til at dette har vært en liten endring i det siste og Wix tilpasser tilsynelatende kodingsfunksjonen enda mer. Det er rettet mer mot utviklere nå og er i Beta.

4. Utvid sidefunksjonene dine med Wix App Market

Årsaken til at jeg ikke fokuserte overdrevent på dra-og-slipp-grensesnittet ovenfor, er nettopp på grunn av dette – Wix App Market. I stedet for å gi deg noen få leker for å utvide delvise funksjoner til deg i redaktøren, har Wix et helt økosystem av det det kaller ‘Apps’..

Dette er som plugins du kan bruke til å utføre spesifikke oppgaver på Wix-nettstedet. For eksempel – trenger du en bloggseksjon? Viola, bare aktiver den, endre noen innstillinger, og den er der. Hvis du lurer på hvor omfattende disse appene kan være, vil jeg dele noen områder de dekker her;

Wix App Market

 • ChatLegging av denne appen lar deg live chat med kunder på nettstedet ditt. Dette lar deg utvide kundeservicen og ta ting til et helt nytt nivå.
 • ForumHvis du er mer innholdsorientert eller vil åpne en mulighet for at kundene dine skal diskutere produktene dine med deg eller andre brukere, kan du opprette et øyeblikkelig forum. Ingen koding, ingen database, bare klikk på den.
 • Hendelser For de aktive selskapene som holder mange arrangementer, hjelper Wix Events-appen deg med å lage og vise frem flere hendelser. Den administrerer alt fra billettering til et RSVP-system, slik at du kan fokusere på kjernevirksomheten din.
 • eCommerceHvis du har noe å selge, gå på Wix og du vil selge innen et øyeblikk. Alt du trenger er Online Store-appen som ikke bare lar deg selge via nettstedet ditt, men kan utvide det til andre plattformer som Amazon og Facebook!

5. Markedsfør nettstedet ditt enkelt

SEO-ledelse er innebygd

Hvor innholdet ditt er kroppen til nettstedet ditt, er SEO dens blod. Disse teknikkene er nødvendige hvis du vil finne noe sted på Google (eller andre søkemotorer). SEO hjelper deg med å ‘selge’ nettstedet ditt til søkemotorer, og oppfordrer dem til å liste deg lenger opp i søkeresultatene.

Som standard hjelper Wix deg med å gjøre dette, og alt du trenger å gjøre er å gi det litt veiledning. For eksempel, la den vite mer om nettstedet ditt og hva fokuset ditt er på, så kan det gjøre det tunge løftet for deg. Det gjør du ved å la deg fylle ut nøkkelordkoder og andre metadata.

Når du hjelper deg å legge disse tingene til overskrifter, bilder og andre elementer på siden din, skanner Google dem hver gang robotene deres går gjennom nettstedet ditt. Jo mer detaljert og nøyaktig metadataene dine er, jo bedre blir det rangert i søk.

Et annet aspekt ved SEO er URL (adresse) formatet, som Google vurderer også for relevans. Wix lar deg endre nettadressen til hver side slik at den passer best til det du trenger Google å vite.

Jeg vet at SEO er noe som mange mennesker er litt redde for og synes er lite sannsynlig at automatisert SEO kan gjøre mye, så ikke bare ta ordet mitt for det, sjekk ut Wix SEO Wiz.

Lag innlegg i sosiale medier

En annen vinkling du kan stole på med Wix er å gå via sosiale medier. Wix gir deg verktøyene som kan hjelpe deg med å lage innhold i sosiale medier. Det ligner en grunnleggende fotoredigerer og er ikke forferdelig omfattende.

Imidlertid er det nyttig i en klype, spesielt for noen som bare vil jobbe på et enkelt sted og ikke trenger å stole på flere programmer og slikt bare for å vedlikeholde nettstedet og sosiale medier. For de av dere som er kjent med Canva, er det likt.

Alt du trenger å gjøre er å velge et bilde og deretter endre tekst for å følge med det slik at du kan dele noe som er raskt, pent (eller finurlig) avhengig av nettstedets publikum.

Bruk e-postmarkedsføring

Wix e-postmarkedsføring

Kanskje dette vil være mer for bedriftsnettsteder, men e-postmarkedsføring er et verktøy som kan bidra til å skape blygenerering. I stedet for bare å vente på at kunder kommer til deg, etter at du har bygget opp en abonnentliste, kan du sende innhold direkte til dem!

Det er mange e-postmarkedsføringsverktøy rundt, noen gode, noen ikke så gode, men inkluderingen av et i Wix-aspektet er et strålende glans fra deres side. Det er spesielt nyttig for småbedriftsnettsteder å ha denne muligheten integrert i systemet de bruker på nettstedet sitt.

På en side note har Bitcatcha en hel miniserie av artikler dedikert til effektiv e-postmarkedsføring, så du kan sjekke dem ut for å hjelpe deg også.

6. Massevis av ekstra funksjoner

Bortsett fra kjernen, som er nettstedsbyggeren som hjelper folk raskt å utvikle nettsteder, går Wix langt mer enn den ekstra milen. Den har bygget et helt økosystem av verktøy og produkter som er ment å hjelpe folk med å lage nettsteder som lykkes.

Bortsett fra appmarkedet har den flere andre interne verktøy som ganske enkelt er bra for nettstedseiere å ha og bruke – og alt kommer i samme pakke.

Gratis HTTPS

For de som ennå ikke er klar, gjør Google nå sitt for et sikrere Internett ved å oppfordre nettstedseiere til å bruke SSL. Selv om det er sant at de fleste hostinghoteller i dag tilbyr dette i en eller annen form, er det ikke desto mindre bra å se nettstedbyggere som Wix begynne å tilby dette også.

HTTPS sørger for at interaksjonene besøkende har med nettstedet ditt, er sikre og som baner vei for flere ting, for eksempel kjøp online, utveksling av privat informasjon og så videre. Nettsteder som ikke er HTTPS-kompatible, vil nå få en advarsel.

HTTPS-nettsteder er også gitt gunstigere rangeringer i Google-søk.

Lag tilbud for kunder

Wix-kundetilbud

Dette er noe som er mer for bedriftskunder, men spesielt for små bedrifter eller til og med eneeiere. Wix har et verktøy som lar deg opprette tilbud for dine tjenester for kunder. Verktøyet er der komplett med mal, alt du trenger å gjøre er å legge til kunde, vilkår og utløpsdato for tilbudet.

For å være ærlig, var dette ikke noe jeg forventet å se hos en nettstedsbygger, spesielt en som tilbyr en gratis konto. Det er ikke noe som vil gjøre eller bryte en avtale, men det viser bare hvor mye tanker Wix har lagt ned i byggeprosessen og kundenes behov..

Det er til og med en logoprodusent!

Igjen faller dette inn under samme kategori verktøy som ovennevnte sitatgenerator. En logo, enkel som den kan være, er noe praktisk talt alle nettsteder trenger. Så hvorfor ikke bare bygge en enkel og fullføre en pakke med ekstrautstyr på nettstedet?

En stor bravo til Wix for inkludering av disse to verktøyene. Alvor.

Integrer betalinger

Et annet element som faller under virksomhetskategorien, Wix lar nettsteder som driver med netthandel få tilgang til noen få betalingsmetoder. Hovedalternativene er litt begrensede – du kan bruke PayPal eller en annen form for manuell betaling, for eksempel kontanter (noe som en minibank-innbetaling) eller sjekke.

Dette er imidlertid bare standard. Skulle du trenge flere alternativer, kan du utnytte noen av appene på Wix-markedet. For eksempel kan en av appene deres for online betalinger også akseptere betaling med kredittkort, komplett med betalingspåminnelser og fakturering.

Oppgaver og påminnelser

Wix oppgaver og påminnelser

Når du bygger nettstedet ditt, kan du utnytte Wixs ‘oppgaver og påminnelsesverktøy, slik at du alltid vil være klar over hva annet du trenger å gjøre for å fullføre nettstedet ditt. Jeg syntes faktisk dette var nyttig selv etter at jeg administrerer ganske mange nettsteder.

Hver gang du logger inn på kontoen din, er det bare å hoppe over, så kan du gå over listen din, legge til nye ting eller merke av ting når du fullfører den.

Inviter bidragsytere

Dagens temaord er samarbeid, og her lar Wix deg invitere folk til dialog med deg på nettstedet ditt. Dette kan være nyttig på flere måter. Hvis du for eksempel var en utvikler som bygde et nettsted for en kunde, kan du invitere dem til utkastet og la dem kommentere eller be om endringer.

Hvis du jobber med tekstforfatter, kan du invitere dem til å fylle ut feltene der du lar plassholdere være der. Eller kanskje hvis du er i en virksomhet og bare ønsker tilbakemeldinger fra noen få kolleger – dette kan fungere på så mange måter.

Automatiserte svarere

Wix Automation

Hvis du har brukt Facebook-meldinger nylig, har du kanskje lagt merke til at mange bedrifter bruker chat-bots for å svare på meldinger fra brukere. Noen nettsteder tilbyr dette også i form av live chat-tjenester.

Med Wix har du muligheter til å ‘automatisere’ nettstedet ditt også! Dette kan skje på flere måter. Hvis en besøkende for eksempel sender deg en e-post fra nettstedet ditt, kan du konfigurere Wix til å få en bekreftelse sendt til den besøkende med en gang.

Igjen, dette er nok en forretningsvennlig funksjon som er flott å ha.

7. Masse hjelp og støtte

Som alltid er kjernen i enhver tjeneste nivået på kundesupport og hjelp du får. I dette må jeg virkelig ta hatten av til Wix. Jeg har funnet ut at uansett hva jeg gjorde, så er det enten en kunnskapsbaseoppføring for å hjelpe eller noen ganger, til og med en videoopplæring!

Det er ikke bare tekniske ting, husk deg, for eksempel ‘Hvordan aktivere HTTPS’, men det er de immaterielle tingene som er bemerkelsesverdige. For eksempel er det et stort antall av det jeg liker å kalle ‘verdiøkende’ videoer fra Wix du kan se, for eksempel denne videoen om Wix SEO Basics.

Grunnleggende, kanskje, men hver liten bit hjelper!

Hva vi ikke likte med Wix

1. Maler kan ikke byttes ut

Dette kan bare være meg nitplukking, men jeg synes det er litt irriterende at du ikke kan overføre innhold fra en mal til en annen. Jeg er klar over at dette er en nettstedsbygger og ikke Microsoft Powerpoint, men bare det å la meg se hvordan det ser ut på noen få bakgrunner ville være fint.

Så intet alvorlig her bortsett fra et ord av forsiktighet – Velg malen nøye! Hvis du ombestemmer deg senere, må du skifte manuelt over alt innholdet du har opprettet på originalen!

2. Gratis planstyrker Wix-merkevarebygging

Dette poenget kan bare bevise hva noen sier om at ingenting i livet er gratis, men for dere som velger Wix og bestemmer seg for å fortsette med gratisplanen – det er en fangst. Gratis nettsteder som er vert på Wix er tvunget til å drive Wix-merkevare.

Det er ingenting for ytterst ubehagelig, men dessverre er det åpenbart, siden det ser ut til å være brakt øverst på siden, selv før nettstedets topptekst.

Wix Branding

3. Sporing og analyse krever en betalt plan

Nettstedeiere liker vanligvis å se hvor bra nettstedet deres presterer, og den beste måten å gjøre dette på er med Google Analytics eller noen få andre lignende verktøy. Dessverre, for å bruke dem med Wix, må du oppgradere planen din.

Dette kommer ikke som en freebie og kan til tider være utrolig irriterende siden det er noe så enkelt som en Google API-forbindelse!

4. Nettstedet ditt kan ikke overføres

Så vidt jeg er opptatt av, er dette den største ulempen ved å bruke Wix og minner meg om min … usmak for proprietær teknologi. Selv om jeg er sikker på at Wix har rett til å ikke ville at folk skal eksportere nettsteder opprettet med sin teknologi, skaper det et stort problem for mange mennesker.

Si for eksempel at du er bedriftseier, og at du har vokst ut av funksjonene Wix kan støtte av en eller annen grunn. Dette betyr at du må betale alvorlige penger for å gjenskape og overføre nettstedet ditt bort fra Wix!

Jeg er sikker på at jeg ikke trenger å stave dette, men i utgangspunktet hvis du logger deg på Wix, har de deg for livet.

5. Premium-planer er bare én side

Hvis du trodde at å betale en månedlig premieplan ville gi deg ubegrenset tilgang til Wix for alle nettstedene dine, tenk på nytt. Premium-funksjonene er ikke overførbare, noe som betyr at du kjøper det for ett nettsted og forblir der!

Tenk deg hva en bummer det ville vært, hvis alt du ønsket var å koble Google Analytics? Nok en ting å tygge på.

Wix’s Plan

eCommerceConnect Domain

BEST FOR SMÅ FORRETNINGSMESTE GRUNN
BandwidthUnlimited1GB
Storage20GB500MB
Koble til ditt domeneJaJa
Wix annonser headerNoYes
Form Builder App ($ 48) YesNo
Site Booster-app ($ 60) YesNo
Koste $ 16.50 / mo $ 4,50 / mnd

Med fem betalte planversjoner bortsett fra gratisplanen, ser det ut til at Wix passer for alle. Likevel, hvis du er en stor bedrift og trenger noe betydelig, foreslår jeg at du ser nøye på det fine utskriften før du kjøper den beste planen.

Det jeg ikke virkelig kan forstå, er at for alle bompengene og funksjonene Wix inkluderer gratis, prøver den å prise seg selv mye som en webvert gjør – med lagringsplass, båndbredde og så videre.

Dommen: Er Wix et godt kjøp?

Jeg tror at når du har nådd dette punktet, vil det kanskje være klart at jeg føler Wix at som nettstedbygger er Wix ganske bra. Det krysser av for mange av de riktige avmerkingsboksene i den primære funksjonen (den mobile nettstedredigereren er en god touch) og det er mulig å bruke til å utvikle nettsteder raskt.

På toppen av det er det stor verdiøkning også, med de ekstra funksjonene og markedsføringsverktøyene. Dette er noe som vil gjøre det mulig for nye nettstedseiere å utvide rekkevidden til nettstedet ytterligere uten å måtte forholde seg til for mye teknisk kunnskap eller ekstra ressurser.

Imidlertid er det et par store advarsler med denne nettstedsbyggeren som forhindrer meg i å anbefale det usammenhengende. For det første at det at du sitter fast med Wix siden du ikke kan flytte nettstedet ditt, er en stor avkjøring. Dette er noe som har langvarige implikasjoner og ikke er lett for en ny (eller til og med veteran!) Sideeier å bedømme.

For det andre, mens jeg innrømmer at alle disse ekstrafunksjonene er gode å ha, for noen som vet hva de gjør – kjøper du inn til Wix til bratte priser. Ta for eksempel den laveste planen deres til $ 4,50 i måneden – det er det du vil betale for webhotell med mye mer ressurser enn Wix tilbyr.

Når du går gjennom listen over fordeler og ulemper, blir det litt mer tydelig at Wix er en kortsiktig gevinst – langsiktig smerteløsning. Selvfølgelig vil ikke dette gjøre noe for noen mennesker, men tankene mine er at hvis du er villig til å gjøre en liten innsats for å lære om WordPress som selvhosting, for eksempel, vil du spare så mye som dobbelt (og sannsynligvis mer ) i det lange løp.

Nøkkelegenskaper

 • ✓ Stor fart
 • ✓ Enkel dra & slipp grensesnitt
 • ✓ SEO-verktøy inkludert
 • ✓ Omfattende appmarked
 • ✓ Mobiltilpasning
 • ✓ Fantastisk kunnskapsbase

Anbefalt for

 • • Individuelle nettsteder
 • • Eiere av små bedrifter
 • • Grunnleggende e-handelssteder
 • • Eiere av DIY-nettsteder

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map