Wix

Wix

https://www.wix.com

TL, dr

Henkilökohtainen tunne on, että Wix on erittäin paljon sivuston rakentajien Mercedes. Se on vankka ja ominaisuuspakattu, mutta on melko omistama joillekin sen tekniikoille. Lyhyesti sanottuna, kirjaudut täällä hyvään asiaan, mutta tuotemerkkien siirtäminen myöhemmin tulee olemaan tuskallista ja maksaa sinulle enemmän pitkällä tähtäimellä.

Wix-arvostelu: Löydetty 7 plus ja 5 miinusta!

Sivustojen rakentajat ovat olleet olemassa jo pitkään. Niille teistä, jotka ovat tarpeeksi vanhoja muistamaan, kaikki alkoi geocitiesista jo 1990-luvulla ja se oli juurakausi Internetin suhteen.

Nopeasti eteenpäin nykypäivään ja sivustojen rakentajien kyvyt ovat kasvaneet harppauksin – Wix heidän joukossaan. Vuonna 2006 perustettu Wix on tänään kasvanut palvelemaan yli 110 miljoonaa käyttäjää ja on yksi liiketoiminnan suurimmista.

Vuosien mittaan se on myös jatkanut ominaisuuksien lisääntymistä, kuten olen tajunnut tarkistaneeni niitä äskettäin. Katsotaanpa tarkkaan, mitä etuja Wixin käytöllä on räätälöityjen verkkosivustojen nopeasti luomiseen.

Mitä pidämme Wixistä

1. Hyvä sivustonopeus

Tiedän, että on todennäköistä, että useimmat Wixiä tarkastelevat ihmiset ovat todennäköisesti kiinnostuneita sen nopeista sivustojen rakennusominaisuuksista, mutta riippumatta siitä, kuinka katsot sitä, nopeus on viime kädessä iso tekijä. Loppujen lopuksi et halua sivustoa, joka rakennetaan nopeasti, mutta toimii kuten etana, eikö niin?

USA (W)
Yhdysvallat (E)
Lontoo
Singapore

10 ms26 ms49 ms186 ms

Sao Paulo
Bangalore
sydney
Japani

127 ms312 ms158 ms125 ms

Keskimääräinen nopeus: 124,1 ms – Katso koko tulos

Onneksi Wix-sivustot näyttävät olevan nopeita – uskomattoman niin. Testisivustoni, spartalainen, koska se sai melko korkean arvosanan, ansaitsi A + -luokan Bitcatcha-nopeustestillä. Olen kuitenkin yleensä melko perusteellinen, joten minun piti suorittaa se myös WebPage Speed ​​Testin kautta.

Wix-nopeustesti - Yhdysvallat

Nopeustesti Dallas Serveriltä

Wix Speed ​​Test - Aasia

Nopeustesti Singapore Serveriltä

Jos tarkastelet näiden testien nopeustuloksia, huomaat paitsi erinomaisen ajan ensimmäisen tavun (TTFB) myös siihen, että sivustot on optimoitu oletusarvoisesti oikein. Staattinen sisältö välimuistiin ja jopa sisällönjakeluverkkoa käytetään.

Tämä tarkoittaa, että Wix-sivuston ylläpitäminen ei saisi olla ongelma. Nopea TTFB on tärkeä, koska se osoittaa, että Wix-palvelimet toimivat hyvin, ja jos sivusto torjuu myöhemmin, se johtuu todennäköisesti jostain tekemästäni, eikä sillä ole mitään tekemistä palvelimen reagoivuuden kanssa.

2. Massiivinen mallikokoelma

Melkein jokaisella sivuston rakennusresurssilla, jonka olen tavannut tähän mennessä, on yleensä jonkinlainen malli käytettäväksi. Tämä auttaa paitsi resurssina myös niille, jotka eivät halua vaivaa sivuston rakentamisesta tyhjästä, mutta toisinaan se tarjoaa inspiraation lähteen myös niille, jotka tekevät.

Wix on erittäin antelias malleillaan, jotka tarjoavat käyttäjille yli 500 valintaa. Se on valtava määrä minkä tahansa standardin mukaan. Olen nähnyt jonkun sivuston rakentajan, joka tarjoaa niin vähän malleja, että se rajoittuu naurettavaan.

Wix-mallit

Niillä on laaja valikoima luokkia, joista voi valita aina kattilalevyiltä matkoihin ja turismiin saakka. Täällä on todella jokaiselle jotakin! Nämä mallit sisältävät myös joitain valmiiksi syötettyjä sisältöjä, joten voit valita joko rakentaa sen tai pyyhkiä sen päälle.

Kiinnostuneille heillä on malleja myös verkkokaupoille, joten sinulla voi olla oma verkkokauppasivustosi nopeasti.

3. Intuitiivinen vedä ja pudota -rajapinta

Wix-päätoimittaja

Nyt tulemme Wixin ytimeen, joka on sen vetämis- ja pudotusliittymä. En aio selventää liikaa tätä aluetta, vaikka useimmat ihmiset tulisivät tänne. Tärkeämpi minulle käyttöliittymässä on sen helppokäyttöisyys.

Jotkut saattavat väittää, että Wixillä ei ole voimaa vedä ja pudota -rajapinnassa, jota jotkut sivuston rakentajat tekevät, mutta mielestäni sillä on täydellinen tasapaino. Se pitää asiat helppokäyttöisinä aloittelijoille, ja sillä on silti tarpeeksi vaihtoehtoja muuttaa sivustosi todeksi voimanpesäksi laajennetulla tavalla.

Mielestäni Wix-editorissa on kuitenkin huomattava, että siinä on mobiililaiteeditori. Tämän avulla voit esikatsella ja muokata sivustoasi täsmälleen kuten se näyttäisi mobiililaitteella. Sitä voidaan hallita täysin päätoimittajasta erillään, joten voit todella mukauttaa mobiilikokemuksen sen sijaan, että luottaa vain reagoivaan malliin.

Wix Mobile Site Editor

Tietysti kaikkea tätä voidaan täydentää koodauksella, jos niin haluat. Tämä näyttää kuitenkin tapahtuvan pienellä muutoksella viime aikoina, ja Wix mukauttaa ilmeisesti koodausominaisuutta vielä enemmän. Se on suunnattu enemmän kehittäjille nyt ja on Beta-versiossa.

4. Laajenna sivustosi ominaisuuksia Wix App Market -sovelluksella

Syy, miksi en keskittynyt liikaa yllä olevaan vetämisrajapintaan, johtuu juuri tästä – Wix App Market. Sen sijaan, että antaisit sinulle muutaman lelun laajentaaksesi osittaisia ​​ominaisuuksia sinulle editorissa, Wixillä on koko ekosysteemi siitä, mitä se kutsuu Sovelluksiksi..

Nämä ovat kuin laajennuksia, joiden avulla voit suorittaa tiettyjä tehtäviä Wix-sivustossasi. Esimerkiksi – tarvitset blogiosion? Viola, vain aktivoi se, muuta joitain asetuksia ja se on siellä. Jos mietit kuinka laaja sovellus voi olla, haluaisin jakaa joitain alueita, joita ne kattavat täällä;

Wix-sovellusmarkkinat

 • ChatLisää tämän sovelluksen avulla voit keskustella sivustosi asiakkaiden kanssa. Tämän avulla voit laajentaa asiakaspalvelua ja viedä asiat aivan uudelle tasolle.
 • FoorumiJos olet sisällöllisempi tai haluat avata tietä asiakkaillesi keskustelemaan tuotteistasi kanssasi tai muiden käyttäjien kanssa, luo välitön foorumi. Ei koodausta, ei tietokantaa, napsauta sitä.
 • Tapahtumat Aktiivisille yrityksille, jotka pitävät paljon tapahtumia, Wix Events -sovellus auttaa sinua luomaan ja esittämään useita tapahtumia. Se hallinnoi kaikkea lippuista RSVP-järjestelmään, joten voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.
 • eCommerceJos sinulla on jotain myytävää, siirry Wixiin ja myyt silmänräpäyksessä. Tarvitset vain verkkokauppasovelluksen, jonka avulla voit paitsi myydä sivustosi kautta myös laajentaa sitä muille alustoille, kuten Amazon ja Facebook.!

5. Markkinoi sivustoasi helposti

SEO-hallinta on sisäänrakennettu

Missä sisältö on verkkosivustosi runko, SEO on sen verta. Nämä tekniikat ovat välttämättömiä, jos haluat löytää ne missä tahansa Googlessa (tai muissa hakukoneissa). SEO auttaa sinua “myymään” sivustosi hakukoneille ja rohkaisee niitä luetteloimaan sinut entistä paremmin hakutuloksissa.

Oletuksena Wix auttaa sinua tekemään tämän, ja sinun tarvitsee vain antaa sille pieni ohje. Esimerkiksi, anna sen tietää enemmän sivustostasi ja siitä, mihin keskityt, niin se voi tehdä raskaan nostamisen puolestasi. Se tekee tämän antamalla sinun täyttää avainsanatunnisteet ja muut metatiedot.

Kun olet lisännyt näitä asioita otsikoihin, valokuviin ja muihin sivusi elementteihin, Google skannaa ne aina, kun robotit kulkevat sivustosi läpi. Mitä yksityiskohtaisempi ja tarkempi metatietosi on, sitä paremmin se sijoittuu hauissa.

Toinen SEO näkökulma on URL (osoite) -muoto, jota Google pitää myös osuvuutensa kannalta. Wixin avulla voit muokata kunkin sivun URL-osoitetta niin, että se sopii parhaiten siihen, mitä tarvitset Googlen tuntemaan.

Tiedän, että SEO on jotain, jota monet ihmiset pelkäävät ja ajattelevat olevan epätodennäköistä, että automatisoitu SEO voi tehdä paljon, joten älä ota vain sanani sitä, tutustu heidän Wix SEO Wiziin.

Luo sosiaalisen median viestejä

Toinen marektikulma, josta voit luottaa Wixin kanssa, on siirtyä sosiaalisen median kautta. Wix tarjoaa sinulle työkalut, joiden avulla voit luoda sosiaalisen median sisältöä. Se muistuttaa perusvalokuvankäsittelyohjelmaa, eikä se ole kauheaa laaja.

Se on kuitenkin hyödyllinen hyppysellinen, etenkin niille, jotka haluavat vain työskennellä yhdessä paikassa eikä heidän tarvitse luottaa useisiin ohjelmiin ja sellaisiin vain verkkosivustonsa ja sosiaalisen median ylläpitämiseen. Niille teistä, jotka tuntevat Canvan, se on samanlainen.

Ainoa mitä sinun on tehtävä, on valita kuva ja muokata sitten tekstiä seuraamaan sitä, jotta voit jakaa jotain, joka on nopeaa, hienoa (tai omituista) sivustosi yleisöstä riippuen.

Käytä sähköpostimarkkinointia

Wix-sähköpostimarkkinointi

Ehkä tämä koskisi enemmän yrityssivustoja, mutta sähköpostimarkkinointi on yksi työkalu, joka voi auttaa luomaan lyijyn sukupolvea. Sen sijaan, että odottaisit vain asiakkaita tulevan luoksesi, olet luonut tilaajaluettelon, mutta voit lähettää sisältöä suoraan heille!

Sähköpostimarkkinointityökalua on ympärillä tonnia, jotkut hyvät, jotkut ei niin hyvät, mutta yhden sisällyttäminen Wix-näkökulmaan on heidän osuutensa loistava. Pienyrityssivustoille on erityisen hyödyllistä integroida tämä ominaisuus järjestelmään, jota he käyttävät verkkosivuillaan.

Sivuseinä Bitcatchalla on kokonainen artikkeleiden minisarja, joka on omistettu tehokkaalle sähköpostimarkkinoinnille, joten voit tarkistaa ne myös auttaaksesi sinua.

6. Tonnia lisäominaisuuksia

Sen ytimen lisäksi, joka on sivuston rakentaja, joka auttaa ihmisiä nopeasti kehittämään verkkosivustoja, Wix on menossa paljon enemmän kuin ylimääräinen mailia. Se on rakentanut koko työkalujen ja tuotteiden ekosysteemin, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä luomaan onnistuneita verkkosivustoja.

Sovellusmarkkinoiden lisäksi sillä on useita muita sisäisiä työkaluja, jotka ovat yksinkertaisesti loistavia verkkosivustojen omistajien käyttöön ja käyttöön – ja kaikki tulee samassa paketissa.

Ilmainen HTTPS

Niille, jotka eivät vielä tiedä, Google pyrkii nyt turvallisemman Internetin hyväksi kannustamalla sivuston omistajia käyttämään SSL: tä. Vaikka on totta, että useimmat verkkosivustojen isäntäsivustot tarjoavat tämän yhdellä tai toisella tavalla, on silti hyvä nähdä Wixin kaltaisten sivustojen rakentajien alkavan tarjota tämäkin.

HTTPS varmistaa, että vierailijoiden ja verkkosivustosi vuorovaikutus on turvallista ja että tasoittaa tietä useille muille asioille, kuten verkko-ostot, yksityisten tietojen vaihto ja niin edelleen. Sivustot, jotka eivät ole HTTPS-yhteensopivia, saavat nyt varoitusviestin.

HTTPS-sivustoille annetaan myös suotuisammat sijoitukset Google-haussa.

Luo tarjouksia asiakkaille

Wix-asiakkaiden tarjoukset

Tämä on jotain enemmän yritysasiakkaille, mutta etenkin pienille yrityksille tai jopa yksityisyrityksille. Wixissä on työkalu, jonka avulla voit luoda tarjouksia asiakkaillesi tarjoamista palveluista. Työkalu on mukana mallissa, sinun tarvitsee vain lisätä asiakas, ehdot ja tarjouksen voimassaoloaika.

Rehellisesti sanottuna tämä ei ollut jotain, mitä odotin nähdä sivustojen rakentajalla, etenkin sellainen, joka tarjoaa ilmaisen tilin. Se ei ole asia, joka tekee tai rikkoi kaupan, vaan osoittaa vain kuinka paljon ajattelua Wix on panostanut sivustojen rakennusprosessiin ja asiakkaidensa tarpeita..

Siellä on jopa logovalmistaja!

Tämä kuuluu jälleen samaan työkaluluokkaan kuin yllä oleva lainausgeneraattori. Yksinkertainen logo se on jotain, jota käytännöllisesti katsoen jokainen verkkosivusto tarvitsee. Joten miksi et vain rakentaisi yksinkertaista ja suorittaisi verkkosivustojen lisäosat?

Suuri bravo Wixille näiden kahden työkalun sisällyttämiseksi. Vakavasti.

Integroi maksut

Toinen yritysluokkaan kuuluva tuote Wix antaa verkkokauppaa harjoittaville sivustoille pääsyn muutamaan maksutapaan. Tärkeimmät vaihtoehdot ovat vähän rajoitetut – voit käyttää PayPalia tai muuta manuaalista maksutapaa, kuten käteisellä (esimerkiksi pankkiautomaatissa) tai sekillä.

Tämä on kuitenkin vain oletus. Jos tarvitset lisää vaihtoehtoja, voit hyödyntää joitain Wix-markkinoiden sovelluksia. Esimerkiksi yksi heidän verkkomaksuja koskevista sovelluksista antaa sinulle mahdollisuuden hyväksyä myös luottokorttimaksut täydentäen maksumuistutuksia ja laskutusta.

Tehtävät ja muistutukset

Wix-tehtävät ja muistutukset

Kun rakennat verkkosivustoasi, hyödynnä Wixsin tehtäviä ja muistutustyökalua, jotta tiedät aina, mitä muuta sinun on tehtävä sivustosi loppuun saattamiseksi. Itse pidän siitä hyödyllistä jopa tosiasian jälkeen, koska hallinnoin melko monia verkkosivustoja.

Aina kun kirjaudut tilillesi, pop-up vain ja voit siirtyä luettelon yli, lisäämällä uusia asioita tai merkitsemällä asiat pois, kun suoritat sen..

Kutsu avustajia

Päivän teemana on yhteistyö, ja täällä Wixin avulla voit kutsua ihmisiä keskustelemaan kanssasi verkkosivustollasi. Tästä voi olla apua monella tavalla. Esimerkiksi, jos olit kehittäjä, joka rakensi sivuston asiakkaalle, voit kutsua hänet luonnokseen ja antaa heidän kommentoida tai pyytää muutoksia.

Jos työskentelet copywriterin kanssa, voit kutsua hänet täyttämään tyhjät kohdat, joissa jätät paikanvaraajat siihen. Tai ehkä, jos olet liikeyrityksessä ja haluat vain palautetta muutamilta kollegoilta – tämä voisi toimia niin monella tavalla.

Automatisoidut vastaajat

Wix Automation

Jos olet käyttänyt Facebook-viestejä äskettäin, olet ehkä huomannut, että monet yritykset käyttävät chat-robotteja vastatakseen käyttäjien viesteihin. Jotkut verkkosivustot tarjoavat tätä myös live-chat-palveluina.

Wixin avulla voit myös automatisoida sivustosi! Tämä voi tapahtua monella tapaa. Esimerkiksi, jos vierailija lähettää sinulle sähköpostia verkkosivustoltasi, voit määrittää Wixin lähettämään kuittauksen heille välittömästi.

Tämä on jälleen yksi yritysystävällinen ominaisuus, joka on hienoa saada.

7. Paljon apua ja tukea

Kuten aina, minkä tahansa palvelun ydin on sinulle annetun asiakastuen ja -tuen taso. Tässä minun täytyy todella viedä hatuni Wixille. Olen huomannut, että riippumatta siitä, mitä tein, on joko tietokanta, josta on apua, tai joskus jopa video-opetusohjelma!

Muista, että kyse ei ole pelkästään teknisistä asioista, kuten “Kuinka ottaa käyttöön HTTPS”, mutta myös aineettomat asiat ovat merkittäviä. Esimerkiksi on olemassa suuri joukko niitä, joita haluan kutsua Wixin lisäarvovideoiksi, joita voit katsella, kuten tämä video Wixin SEO perusteista.

Ehkä perus, mutta jokainen pieni auttaa!

Mitä emme pitäneet Wixistä

1. Malleja ei voi vaihtaa

Tämä saattaa olla vain minua keräilevä asia, mutta minusta on vähän ärsyttävää, että et voi siirtää sisältöä mallista toiselle. Ymmärrän, että tämä on sivuston rakentaja eikä Microsoft Powerpoint, mutta olisi mukavaa antaa minulle nähdä, miltä se näyttää muutamalla taustalla.

Joten tässä ei ole mitään vakavaa paitsi varoituksen sana – Valitse malli huolellisesti! Jos muutat mieltäsi myöhemmin, joudut siirtämään manuaalisesti kaiken alkuperäisen luomasi sisällön!

2. Vapaa Plan Forces Wix -brändäys

Tämä kohta saattaa vain todistaa sen, mitä jotkut sanovat siitä, ettei mikään elämässä ole ilmaista, mutta niille teistä, jotka valitsevat Wixin ja päättävät pysyä sen vapaassa suunnitelmassa – saalis on saatu. Wixissä isännöidyt ilmaiset sivustot on pakko harjoittaa Wix-tuotemerkkiä.

Se ei ole mitään liian vastenmielistä, mutta valitettavasti se on ilmeinen, koska se näyttää oikealta hajua sivun yläosassa, jopa ennen verkkosivustosi otsikkoa.

Wix-brändäys

3. Seuranta ja Analytics vaativat maksetun suunnitelman

Verkkosivuston omistajat haluavat yleensä nähdä, kuinka hyvin heidän sivustonsa toimii, ja paras tapa tehdä tämä on Google Analyticsin tai muutamien muiden vastaavien työkalujen avulla. Valitettavasti sinun on päivitettävä suunnitelmasi käyttääksesi niitä Wixin kanssa.

Tämä ei tule ilmaiseksi ja voi olla toisinaan erittäin ärsyttävää, koska se on jotain niin yksinkertaista kuin Google API -yhteys!

4. Sivustosi ei ole siirrettävissä

Minusta huolimatta tämä on suurin Wixin käytön haittapuoli ja muistuttaa minua… haluttomuudesta omaan tekniikkaani. Vaikka olen varma, että Wix on perusteltu, koska se ei halua ihmisten viemään heidän tekniikkaansa luomia verkkosivustoja, se aiheuttaa monille ihmisille suuren ongelman.

Oletetaan esimerkiksi, että olet yrityksen omistaja ja olet kasvanut niistä ominaisuuksista, joita Wix voi jostain syystä tukea. Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan vakavia rahaa luodaksesi ja siirtääksesi verkkosivustosi pois Wixistä!

Olen varma, että minun ei tarvitse selittää tätä, mutta käytännössä jos kirjaudut sisään Wixiin, he ovat saaneet sinut elämää varten.

5. Ensiluokkaiset suunnitelmat ovat vain yhden sivuston alueita

Jos uskot, että premium-kuukausimaksun maksaminen mahdollistaisi rajoittamattoman pääsyn Wixiin kaikilla sivustoillasi, ajattele uudelleen. Ensiluokkaisia ​​ominaisuuksia ei voi siirtää, mikä tarkoittaa, että ostat sen yhdelle sivustolle ja se pysyy siellä!

Kuvittele, mikä räjähtäjä olisi, jos vain halusit kytkeä Google Analyticsin? Vielä yksi asia pureskeltavaksi.

Wixin suunnitelma

eCommerceConnect-verkkotunnus

PARHAA PK-YRITYKSILLE PERUSTAMINEN
BandwidthUnlimited1GB
Storage20GB500MB
Yhdistä verkkotunnuksesiKyllä
Wix-mainokset headerNoYes
Form Builder -sovellus (48 dollaria) Kyllä Ei
Site Booster -sovellus (60 dollaria) Kyllä Ei
Maksaa $ 16.50 / kk $ 4.50 / mo

Kun viisi maksettua versiota poistetaan ilmaisohjelmasta, näyttää siltä, ​​että Wix sopii kaikille. Jos olet iso yritys ja tarvitset jotain merkittävää, suosittelen, että tutkit tarkkaan hienojakoisia painikkeita ennen ostamista ylimmän tason suunnitelmaan.

En voi ymmärtää oikeastaan ​​sitä, että kaikille tiemaksuille ja ominaisuuksille, joita Wix sisältää ilmaiseksi, se yrittää hinnoitella itseään samalla tavalla kuin verkkoisäntä – tallennustilan, kaistanleveyden ja niin edelleen avulla.

Tuomio: Onko Wix hyvä osta?

Uskon, että kun olet saavuttanut tämän pisteen, on ehkä selvää, että Wixin mielestä Wix on sivuston rakentajana melko hyvä. Se merkitsee paljon oikeista valintaruuduista päätoiminnossaan (mobiilisivustojen toimittaja on loistava kosketus) ja on mahdollista käyttää sivustojen kehittämiseen nopeasti.

Tämän lisäksi on myös paljon lisäarvoa lisäominaisuuksineen ja markkinointityökaluineen. Se on jotain, joka antaa uusien sivustonomistajien mahdollisuuden laajentaa sivustonsa ulottuvuutta edelleen joutumatta käsittelemään liikaa teknistä tietoa tai lisäresursseja..

Tällä sivuston rakentajalla on kuitenkin pari suurta varoitusta, jotka estävät minua suosittelemasta sitä kiireettömästi. Ensinnäkin se, että olet kiinni Wixistä, koska et voi siirtää sivustoasi, on merkittävä sammutus. Tällä on jotain, jolla on pitkäaikaisia ​​vaikutuksia, eikä uuden (tai jopa veteraanin) sivuston omistajan ole helppo arvioida.

Toiseksi, vaikka myönnän, että kaikki nämä lisäominaisuudet ovat hyviä, joku tietää, mitä he tekevät – ostatte Wixiin jyrkillä hinnoilla. Otetaan esimerkiksi heidän alin suunnitelmansa – 4,50 dollaria kuukaudessa – se on se mitä maksat web-hosting-toiminnasta paljon enemmän resursseja kuin Wix tarjoaa.

Kun käydät läpi etu- ja haitaluettelon, tulee hieman selvemmäksi, että Wix on lyhytaikainen voitto – pitkäaikainen kipuratkaisu. Tietysti tällä ei ole merkitystä joillekin ihmisille, mutta ajatukseni ovat, että jos olet halukas panostamaan esimerkiksi itsensä isännöivään WordPressiin, säästät jopa kaksinkertaisen (ja todennäköisesti enemmän ) pitkässä juoksussa.

Avainominaisuudet

 • ✓ Suuri nopeus
 • ✓ Helppo vedä & pudota käyttöliittymä
 • ✓ SEO työkalut mukana
 • ✓ Laaja sovellusmarkkina
 • ✓ Mobiili räätälöinti
 • ✓ Fantastinen tietokanta

Suositellaan

 • • Yksittäiset verkkosivustot
 • • Pienyritysten omistajat
 • • Verkkokaupan perussivustot
 • • DIY-verkkosivustojen omistajat

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me