Dacă ați citit articolul meu introductiv despre rețelele private virtuale (VPN), acum veți ști probabil că modul în care funcția este destul de simplă în esență.

Este sarcina VPN de a crea o conexiune sigură între dispozitivul dvs. și informațiile pe care încercați să le accesați, oriunde s-ar afla. Între timp, VPN trebuie, de asemenea, să securizeze aceste informații prin criptarea acesteia.

Pare simplu, dar nu chiar atât de ușor de implementat. Elementele de bază ale unei VPN – Securitate, anonimat, viteză și stabilitate – sunt vitale pentru supraviețuirea sa.

Contents

De ce o extensie VPN pentru Google Chrome?

Cele mai bune extensii VPN pentru Google Chrome

Cu toate acestea, chiar dacă citiți toate informațiile disponibile pe VPN și privirea dvs. se confruntă cu prețurile pe care le vedeți, unii dintre voi chiar s-ar fi întrebat: „Ce se întâmplă dacă vreau să rămân anonim și sigur în timp ce navighez pe internet?”

De aici vine pluginul sau extensia browser-ului VPN. În acest caz, să vorbim despre extensii VPN pentru Google Chrome.

Toate lucrurile deoparte, Google Chrome a lovit mult timp monopolul IE (sau Edge, în prezent) al Microsoft și a trecut în trecut Firefox pentru a deveni cel mai popular browser Internet de astăzi. În funcție de statisticile pe care le credeți, în prezent se situează între 59,69% și 66,93% cota de piață.

Cu o bază de utilizator atât de comandantă, este logic că mulți dezvoltatori își vor concentra eforturile pe această platformă și, într-adevăr, au făcut acest lucru. Principalii furnizori de servicii VPN, cum ar fi ExpressVPN și NordVPN, au extensii VPN dedicate pentru Chrome, permițându-vă să vă păstrați navigarea în siguranță, sigur și anonim.

Extensiile browserului VPN sunt diferite de Chrome Incognito

Chrome a introdus în trecut un mod Incognito, în care utilizatorii pot deschide o filă și răsfoi, fără a fi înregistrat istoricul de navigare. Acest lucru înseamnă doar că, pe măsură ce navigați, Chrome șterge istoricul de navigare și apoi șterge cookie-urile care sunt acumulate în acea sesiune, după ce închideți acea fereastră.

Acest lucru este atât rudimentar, cât și ineficient.

De ce? În timpul unei sesiuni de navigare, informațiile trec prin mai mult decât prin browserul dvs. Se deplasează prin routerul, sistemul dvs. de operare și s-ar putea chiar să fie înregistrat pe site-urile pe care le vizitați. Acest lucru este valabil în special pentru cei care utilizează servicii de streaming.

Incognito Chrome

Adresa dvs. IP rămâne deschisă și disponibilă, ceea ce înseamnă că orice urmărire se poate întoarce direct la dvs..

Înțelegeți limitările extensiilor VPN Chrome

Extensiile VPN oferă însă multe asemănări cu aplicațiile VPN. De fapt, unele sunt atât de similare încât pur și simplu extind funcțiile principalelor aplicații VPN. În mare parte, acestea sunt destinate să ofere o mai mare comoditate și control asupra experienței dvs. de navigare web.

Cel mai important lucru de știut este că aproape toate extensiile VPN acționează doar ca reprezentanți. Aceasta înseamnă că acestea afectează doar traficul care trece prin browserul în sine. Singurele două excepții de la aceasta sunt dispozitivele care rulează pe sistemul de operare Chromes sau extensiile care folosesc mesajele native.

Este suficient să spunem, excepțiile sunt mai rare, deci luați puterea oricăror VPN-uri bazate pe browser cu un vârf de sare.

1. Numai traficul dvs. Chrome este securizat

Deși extensiile browserului oferă beneficii similare cu software-ul VPN cu drepturi depline, există diferențe cheie. Prin urmare, extensiile VPN sunt de obicei numite proxy.

Beneficiile de tip VPN oferite de proxy se aplică doar browserului dvs., în acest caz, Chrome. Alte aplicații de pe computerul dvs. care utilizează rețeaua dvs. vor face ca traficul lor de date să rămână nesigur.

Aceasta se extinde și la alte browsere pe care le puteți folosi uneori. De exemplu, dacă aveți extensia proxy pentru Chrome și lansați Microsoft Edge, traficul de date de pe Edge nu va fi securizat de extensia dvs. Chrome.

Aplicațiile complete VPN criptează traficul de date la nivel de sistem. Aceasta înseamnă că aplicația dvs. VPN unică va proteja traficul de date de toate părțile sistemului – browser, alte aplicații și chiar sistemul de operare în sine.

2. Criptare limitată

Permiteți-mi să încep acest lucru cu o afirmație generică: majoritatea proxies-urilor de azi (nu doar proxies VPN) folosesc doar protocoalele SOCKS și HTTP / HTTPS.

Pentru a aduce asta în scena de extensie a browserului, ceea ce înseamnă că atunci când utilizați SOCKS și HTTP, există zero criptări. Dacă utilizați o extensie VPN care oferă protocolul HTTPS, aceasta este practic criptarea la nivel SSL.

Acest lucru este în special ceva de luat în considerare pentru procuri VPN 100% gratuite. Am observat că, chiar și pentru serviciile de extensie VPN plătite, nu toate serverele de țară oferă protocolul HTTPS.

3. Suport limitat

Din păcate, acest lucru este similar peste tot, cu excepția cazului în care utilizați un proxy furnizat ca un serviciu cu valoare adăugată de către un furnizor complet de servicii VPN, cum ar fi ExpressVPN sau TorGuard. Utilizatorii de extensie VPN gratuită trebuie în mare parte să aibă legătură cu întrebări frecvente, asistență bazată pe comunitate sau asistență prin e-mail (dacă aveți noroc).

Fii pregătit să rezolvi problemele proprii pentru acesta.

Beneficiile utilizării extensiilor VPN

Cu toate că există diferențe, proxy-urile au și niște utilizări de nișă în unele scenarii.

 1. Utilizări speciale pentru cazuri Din cauza funcționalității lor mai limitate, proxy-urile tind să fie mai ușoare în ceea ce privește utilizarea resurselor de sistem. Luăm, de exemplu, dacă utilizați un Chromebook – s-ar putea să a) nu aveți altă opțiune și b) să aveți nevoie să rezervați resursele sistemului.
 2. Controlul riscului specializat Există, de asemenea, argumentul potrivit căruia browserele de internet sunt una dintre cele mai frecvente ținte pe care hackerii tind să le țintească. Toate browserele sunt predispuse riscului de securitate, singura diferență fiind în ce măsură. Dacă nu doriți o VPN pe deplin, care să preia resurse, puteți să vă acordați apărarea datelor dvs. și ascunderea identității dvs. cu o extensie proxy VPN.
 3. Blocarea anunțurilor Unele extensii VPN vin la pachet cu alte servicii, cum ar fi blocarea anunțurilor, evitarea trackerului sau gestionarea cookie-urilor. Acest lucru ajută la eliminarea gunoiului de pe net înainte de a ajunge la tine, dar poate duce la unele pagini web ciudate (uneori).
 4. Prevenirea WebRTC LeaksFirefox și Chrome au ambele o vulnerabilitate de securitate care poate duce la scurgerea adresei IP. Desigur, acest lucru ar putea fi depășit folosind o aplicație VPN completă, dar unii furnizori de extensii VPN au încorporat acum prevenirea scurgerilor WebRTC în extensiile lor.

Cum alegem un VPN pentru Chrome?

Deși extensiile VPN Chrome sunt, în principal, extensii proxy, consider că dacă respectă principiile de bază ale VPN-urilor critice, acestea ar trebui, în mare parte, bine. Cheia rămâne aceeași: confidențialitate, securitate, și viteză.

Dacă nu sunteți convins că procesul de selecție este bun și că va face orice extensie VPN veche, permiteți-mi să vă împărtășesc ceva cu care am întâlnit și a doua zi: Hoxx VPN. În timp ce treceam prin documentația lor, am sfârșit să mă întreb de ce pe pământ cineva se va înscrie cu serviciul său, chiar și pe un cont gratuit.

politica de confidențialitate hoxx

Acest VPN colectează informații de jurnal, blochează porturile SMTP, colectează informații personale, informații despre dispozitiv, folosește tehnologii de urmărire, afirmă că utilizatorii săi trebuie să fie de acord cu schimbul de informații cu agențiile de ordine sau guvernele … lista continuă.

Dacă până acum sunteți la fel de îngrozit ca mine, atunci veți ști cât de importantă este alegerea dvs. de partener VPN. Prin urmare, să vedem câteva dintre cele mai importante extensii VPN Chrome.

Cele mai bune 3 extensii VPN Chrome plătite

Deși spun plătit, trebuie să menționez și faptul că majoritatea extensiilor de browser VPN pe care le veți găsi online sunt gratuite pentru instalare. Cu toate acestea, unii vor necesita un abonament efectiv plătit la serviciu înainte de a vă permite să folosiți acele extensii (făcându-le, în esență, extensii plătite). Fără alte detalii, iată primele noastre 3 opțiuni de extensii plătite.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Performanța generală

Foarte bine

Evaluarea noastră

Evaluat la 4 din 5Evaluat la 4 din 5Evaluat la 4 din 5Evaluat la 4 din 5

Preț

$ 6,99 / mo

Caracteristici cheie

 • 4.400+ servere
 • DNS dublu
 • 6+ dispozitive
 • PGP pentru com. intimitate
 • Protocoale multiple

"Nord vine împreună într-un pachet foarte drăguț & oferă performanțe solide prin mii de servere VPN."

Extensia Chrome NordVPN este un pic rață. Vă amintiți unde am spus că ExpressVPN este excelent pentru cei cărora le place experiența de a face clic și merge? Ei bine, extensia NordVPN este similară, dar o ia un pic prea departe.

De fapt, puteți manipula în aplicație foarte puțin. În ceea ce privește selectarea serverelor, tot ce poți alege este țara. De exemplu, în încercarea de a mă conecta la un server din SUA, există probe parțiale la care va fi conectat serverul de stat. Ușor enervant.

În timp ce m-am conectat rapid la un server din SUA, conexiunea a fost atât de proastă încât testul de viteză nu a putut chiar să selecteze un server pentru mine. Viteza de conectare a Malaeziei a fost îngrozitoare, iar în cele din urmă am sfârșit prin a citi o viteză bună din Singapore.

Extensia NordVPN

Binele

 • Interfață simplă și curată
 • Conexiuni server foarte rapide

Răul

 • Nu există opțiuni de locație specifice statului
 • Unele servere au conexiuni teribile

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Performanța generală

Excelent

Evaluarea noastră

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț

$ 8,32 / mo

Caracteristici cheie

 • Ușor de folosit
 • Rețea globală de VPN
 • Comutator de omor VPN
 • Protecție împotriva scurgerilor DNS
 • Blocarea WebRTC

"O combinație puternică de securitate, anonimat & performanță pe toate platformele majore."

Ca și în cazul aplicațiilor sale, extensia Chrome ExpressVPN este ușor de folosit și ușor de folosit. Există setări pe care le puteți regla, precum spoofing-ul locației și blocarea WebRTC, dar pentru cei cărora le place să dea clic și să meargă, aceasta este o extensie excelentă pentru dvs..

Există o opțiune pentru a configura aplicația Windows în extensie, dar făcând clic pe aceasta lansează aplicația Windows și faceți modificările de configurare acolo – nu este foarte impresionant. Viteza de extindere este corectă până la mijloc, totuși, ar putea fi mai rea.

Deși am un pic despre extensia care deschide aplicația la unele modificări de configurare, în timp ce enervant, aceasta extinde puterea extensiei. Fantastic pentru cei care caută confidențialitate și securitate absolută, lucrând în același timp pentru cei care caută o adevărată extensie ușoară de browser.

În general, favorizez extensia ExpressVPN, deoarece este susținută de serviciul VPN complet al companiei. Aceștia pot deschide lumi noi către utilizatori printr-o rețea specializată de peste 2.000 de servere din întreaga lume și au evaluat până în prezent topul din testele noastre VPN de până acum.

Extensie VPN Express

Binele

 • Ușor de folosit
 • Are HTTPS peste tot
 • Vitezele decente ale serverului

Răul

 • Conexiune lentă la server
 • Viteze de încărcare lente

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Performanța generală

Excelent

Evaluarea noastră

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț

$ 1,99 / mo

Caracteristici cheie

 • 1040+ servere
 • Conexiune Multi-Hop
 • Suporta multe platforme
 • Fără jurnale

"Fără fricțiuni și consecvent în performanță, Surfshark își face numele de concurență puternică."

La fel ca aplicațiile lor Windows și Mobile, extensia Chrome Surfshark este destul de plăcută de utilizat. Se simte extrem de ușor și răspunde foarte mult la comenzi. Conexiunile se fac rapid și ușor, fără a fi nevoie să se ocupe de setări sau altceva.

Practic – pur și simplu a ieșit din cutie. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să dați clic pentru a-l porni și apoi alegeți ce server doriți să vă conectați. Testele de viteză arată că funcționează la fel de abil ca și aplicația Windows completă.

Personal, nu am fost niciodată mult fan al extensiilor Chrome. Simt că adaugă volum la ceea ce este deja un porc de memorie, dar extensia Surfshark Chrome se simte corect. Desigur, veți avea nevoie de un cont existent pentru a lucra cu acesta.

test de viteză surfshark SUA

Binele

 • Se execută independent
 • Destul de ușor
 • Viteze rapide

Răul

 • Caracteristici limitate

Cum sunt extensiile GRATUITE pentru VPN Chrome?

Am spus asta încă o dată înainte când vine vorba de furnizorii VPN și o voi repeta aici din nou acum: nu vă lăsați păcălit de eticheta „gratuit”. Companiile care oferă servicii gratuite trebuie să compenseze cumva veniturile.

Atunci când trageți oferte „gratuite”, de multe ori puneți ceva în pericol – fie că este vorba despre confidențialitatea dvs., fie că pierdeți controlul asupra datelor dvs. Unele servicii ajung chiar și să recurgă la malware sau redirecționări de site-uri pentru a câștiga bani din dvs. Luați în considerare acest avertisment corect.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Performanța generală

echitabil

Evaluarea noastră

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț

Liber

Caracteristici cheie

 • Criptare AES pe 256 biți
 • Mai multe dispozitive
 • Rețea mondială
 • Modul Vigilant

"Deținut de McAfee, care poate atesta standardele sale de securitate, TunnelBear vă poate păstra în siguranță în timp ce vă răsfățați locația."

Personal, cred că extensia VPN TunnelBear are un proces fantastic de înscriere. După ce instalați extensia, veți fi adus pe o pagină de înscriere care vă solicită să înregistrați un nume de utilizator și o parolă.

Captura este că contul gratuit vă va scăpa doar 500 MB de lățime de bandă criptată pe lună. În general, nu este suficient de aproape pentru majoritatea oamenilor. Vitezele serverului lor variază foarte mult, iar în timp ce am obținut doar viteze mediocre din serverele lor din SUA, Singapore a fulgerat rapid!

Extensia VPN Tunnelbear

Binele

 • Înregistrare și conexiune nedureroasă
 • Unele viteze nemaipomenite pe serverele selectate

Răul

 • Vitezele variate pe diferite servere de țară
 • Cota gratuită de 500 MB pe lună nu este suficientă pentru e-mail

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

Sigla PureVPN

Performanța generală

Bun

Evaluarea noastră

Evaluat 3,5 din 5Evaluat 3,5 din 5Evaluat 3,5 din 5

Preț

Liber

Caracteristici cheie

 • 2.000+ servere
 • Mai multe dispozitive
 • Transfer de date nelimitat
 • Tunelarea despărțită

"PureVPN este disponibil pe mai multe platforme, precum și propriul plugin Chrome pentru confortul maxim."

PureVPN este de fapt furnizorul de servicii VPN complete, ceea ce înseamnă că are aplicațiile sale bazate pe sistemul de operare și oferă gratuit și extensia PureVPN Chrome. Extensia cromă, după părerea mea, este la fel de bună precum ar putea veni în mod rezonabil orice porn.

În primul rând, oferă utilizatorilor un serviciu de anonimat foarte de bază pentru absolut nimic, tot ce ai nevoie este să te înscrii pentru un cont. Cu toate acestea, acest serviciu vine cu câteva limitări pe care le consider echitabile pentru prețul pe care îl plătiți (ceea ce nu este nimic).

Nu veți putea selecta în ce țară să vă conectați, cu excepția României, Australiei și Suediei. Majoritatea aplicațiilor de blocare geografică, cum ar fi Netflix SUA, Hulu SUA sau iPlayer-ul BBC nu vor funcționa decât dacă vă înscrieți pentru un cont premium.

Pe de altă parte, navigarea web de bază funcționează bine și există și protecție WebRTC. De fapt, cu extensia Chrome a PureVPN, vitezele de navigare pe care le-am găsit au fost mai mari decât de obicei, în special pentru serviciile gratuite.

Extensia PureVPN

Binele

 • Viteze rapide de navigare
 • Fără cotă de lățime de bandă

Răul

 • În afară de navigarea web de bază, aproape orice alt lucru necesită un upgrade premium

3. ZenMate

https://zenmate.com/

Logo ZenMate

Performanța generală

echitabil

Evaluarea noastră

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț

Liber

Caracteristici cheie

 • Un singur clic se conectează
 • Mai multe dispozitive
 • Fără jurnale
 • Protecție la 360 °
 • 30+ locații globale

"Combinați ZenMate cu propriul plugin Chrome & profită din plin de criptarea sa de top."

În ceea ce privește extensiile Chrome VPN, ZenMate este destul de bun. Vitezele sunt decente, există o mulțime de opțiuni suplimentare și lucruri pe care în mod normal nu le vedeți în extensii gratuite. Totuși, asta durează doar o săptămână.

Vedeți, ZenMate funcționează pe principiul „ademeniți-le”, adică atunci când vă înscrieți, porniți automat de la serviciul lor premium. După o săptămână de la această probă, sunteți dat înapoi la modelul lor gratuit.

Nu tocmai rău, dar enervant. În orice caz, acestea oferă conexiuni la server puternice și stabile cu viteze rapide, așa că nu prea am de ce să mă plâng.

Extensie VPN ZenMate

Binele

 • Foarte rapid și stabil
 • Lățime de bandă nelimitată

Răul

 • Anunțuri banale enervante în extensie

Concluzie: ar trebui să obțin o extensie VPN?

La sfârșitul zilei, simt că trebuie să subliniez din nou diferența cheie dintre aplicațiile VPN și extensiile Chrome VPN (sau extensiile VPN pentru browsere, de fapt). Aplicațiile VPN securizează tot traficul de rețea de pe dispozitiv, extensiile browserului asigură doar traficul bazat pe browser.

Deoarece majoritatea dispozitivelor de astăzi, inclusiv laptopuri, smartphone-uri și tablete au adesea multe aplicații instalate pe ele care utilizează traficul de rețea, doar securizarea traficului pe browser nu este suficient pentru a rămâne anonim.

Iată două aspecte cheie pe care aș dori să le iau în considerare:

 1. Pentru a vă proteja complet traficul de rețea, aveți nevoie de o aplicație VPN.
 2. Utilizarea unui plugin gratuit sau a unei extensii de browser înseamnă că probabil plătiți cu confidențialitatea.

Dacă ceea ce urmează este doar să navigați în mod anonim, atunci este posibil ca o extensie de browser Chrome să fie pentru dvs. Cu toate acestea, din moment ce cele mai bune extensii VPN au nevoie să vă abonați la serviciul lor pentru a funcționa, vă recomand cu drag să instalați o aplicație VPN în loc.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me