Toți copiii minunați pe care îi știți creează bloguri, fac bloguri și fac bani numerar destul de buni. De ce să nu intri în joc și să ai și o bucată din blogul ăla dulce-dulce plătit, nu-i așa?

Ceea ce este, dacă sunteți pe această pagină și citiți această piesă, probabil că nu știți cum să creați un blog.

Ei bine, aveți norocul prietenului meu, pentru că suntem suficient de amabili să ne luăm timp din programele noastre aglomerate pentru a scrie acest ghid, astfel încât să puteți pune în funcțiune propriul blog în cel mai scurt timp!

Credeți sau nu, crearea unui blog nu este nici dificilă și nici nu aveți nevoie de multe cunoștințe tehnice. Pentru piesele care necesită cunoștințe tehnice, vă vom îndruma prin intermediul acestora pentru a vă ajuta să vă simțiți mai în siguranță și în siguranță.

Ce este un blog?

Ce-ar fi să vorbim despre ce este exact un blog?

Un blog este de fapt doar un alt site web care se concentrează pe conținut scris, de obicei prezentat într-un mod mai puțin formal de scris.

Când bloggingul a devenit pentru prima dată un lucru, oamenii l-au folosit în principal ca jurnal online, gândindu-și gândurile pentru ca lumea să citească.

Astăzi blogosfera a evoluat, generând multe subcategorii, cum ar fi bloggerii de fitness, fotobloggerii, bloggerii mumiți … dacă puteți gândi acest lucru, cel mai probabil există un blogger pentru asta.

De ce oamenii pornesc bloguri

Oamenii au multe motivații pentru a începe propriile bloguri.

Unii vor să-și exerseze abilitățile de scriere. Unii o consideră cathartică atunci când se exprimă online. Unii sunt doar pasionați de nișa aleasă.

Nu pot să vorbesc pentru toate, dar un motivator care atrage majoritatea oamenilor în lumea frumoasă a bloggingului este posibilitatea de a câștiga bani din blogurile lor.

Deoarece bloggerii scriu despre experiențele lor personale, aceștia împărtășesc o legătură foarte personală cu cititorii lor, conexiune pe care brandurile de profil înalt sunt dispuși să o plătească doar pentru ca bloggerul să-și aprobe produsul (cu condiția ca bloggerul să aibă urmări decente).

Indiferent de motivațiile pe care le aveți pentru a începe blogul dvs., linia de bază este că bloggingul este un hobby uimitor și, dacă este bine, puteți să vă trăiți foarte bine..

Notă

Se pare că mulți oameni au concepția greșită că trebuie să fii un scriitor bun pentru a începe un blog. Deși aveți abilități bune de scriere poate ajuta la prezentarea blogului dvs. într-o manieră mai profesională, conținutul blogului dvs. este cel care vinde. Puteți îmbunătăți întotdeauna blog-urile mai târziu. Dacă doriți să vă îmbunătățiți scrierea, consultați acest ghid de scriere a conținutului.

Cum să creezi un blog – 5 pași pentru a începe bloggingul

Pasul 1: Alegeți o nișă

Acest prim pas interesant pentru pornirea unui blog va contura modul în care faceți blogul pentru restul carierei dvs. de blogging, deci este un pas simplu, dar foarte important: trebuie să vă decideți asupra nișei dvs..

Vei fi blogger foto? Preferi să faci blog despre călătoriile tale? Poate sunteți în tehnologie. Poate mâncarea este dulceața ta.

Indiferent care sunt pasiunile sau interesele tale, nișa aleasă te va ajuta să îndrepți o cale pentru subiectele tale de blog în viitor. Nu este o regulă grea și rapidă (unii bloggeri există în mod constant pe subiecte cu mare succes), dar este un ghid care vă ajută să mențineți blogul focalizat și relevant.

Deci alege-ți nișa. Alegeți un nume. Păstrați-l simplu și scurt.

Pasul 2: Alegeți o platformă de blogging

Există o mulțime de platforme gratuite de blog pentru a alege de acolo, cum ar fi Wix, Blogger, Tumblr și WordPress pentru a numi câteva.

Platforma noastră de alegere ar fi WordPress, deoarece este una dintre cele mai puternice platforme de blog care există, care alimentează astăzi 33,9% din site-urile web..

33,9% site-ul web utilizează WordPress

Sursa: w3techs.com

De asemenea, este prietenos cu SEO, foarte ușor de utilizat și are o mulțime de plugin-uri, ceea ce aduce o funcționalitate suplimentară pe masă, fără a fi nevoie de prea multe cunoștințe tehnice.

Puteți obține, de asemenea, gratuit găzduirea web și numele de domeniu direct de la WordPress.com, dar așa cum spunea bunica mea dragă, „lucrurile bune nu vin ieftine, lucrurile ieftine nu vin bine”.

Pasul 3: Obținerea unui nume de domeniu și gazduire web

Pentru a extinde ceea ce am spus în punctul precedent, WordPress.com este absolut fenomenal, dar găzduirea lor web gratuită și numele de domeniu vin cu o mulțime de limitări.

 1. Nu aveți un „nume.com”
  Deși acest lucru nu poate părea un lucru mare, acesta îi separă pe amatori de profesioniști. Dacă sunteți serioși cu privire la blogul dvs. și doriți să-l crească, veți dori să obțineți propriul dvs. nume de domeniu.
 2. Limitări de găzduire web
  WordPress.com gratuit vine cu foarte puțin spațiu de găzduire web (un minunat 3GB). După ce completați acest spațiu, va trebui să plătiți pentru a face upgrade și a continua să folosiți blogul.
 3. Nu sunt permise pluginuri
  Versiunea gratuită nu permite pluginuri, ceea ce este trist și îmi rupe inima fragilă.
 4. Anunțuri peste tot
  Este destul de rău că nu poți să monetizezi site-ul gratuit wordpress.com, dar vor plasa reclame peste tot! Nu uitați, „lucrurile bune nu vin ieftine, lucrurile ieftine nu vin bine”. Plasarea anunțurilor este o modalitate prin care WordPress poate genera venituri.
 5. Este posibil ca blogul dvs. să fie șters
  Cum te-ai simțit dacă ai trudit și ai construit blogul și adepții tăi de un an bun și într-o zi te-ai trezit să afli că blogul tău a fost șters, deoarece ai încălcat accidental unul dintre multele condiții de utilizare ale WordPress? S-a întâmplat înainte și se va întâmpla din nou. Este un risc pe care nu sunt dispus să-l asum.

Acestea sunt doar câteva dintre problemele la care ne putem gândi. Puteți cumpăra numele de domeniu și găzduirea web separat, astfel încât să nu vă confruntați cu niciuna dintre aceste probleme. Iată un ghid pas cu pas despre cum să îl realizați.

Numele domeniului

Există o mulțime de înregistratori de domenii acolo, cum ar fi GoDaddy și Namecheap, dar ne place Namecheap, deoarece sunt un registrator excelent și vor arunca WhoisGuard gratuit. Acest lucru vă ajută să vă păstrați secretul de identitate, în cazul în care doriți să faceți un blog anonim.

Procesul este destul de simplu, trebuie doar să vă întoarceți, să vă înscrieți, să alegeți numele de domeniu și ați terminat!

Nu uitați, veți dori să alegeți un nume de domeniu simplu și ușor de reținut. Păstrează-l mai captivant dacă poți. Nici o extensie funky, cum ar fi „.io” sau „.biz”, păstrează-l la „.com”, deoarece este ceea ce obișnuiește majoritatea oamenilor.

web hosting

S-ar putea să credeți că găzduirea web este doar spațiu pentru a vă stoca fișierele site-ului dvs. Web și orice gazdă la întâmplare va fi în regulă, dar nu puteți greși mai mult. De fapt, dacă doriți ca blogul dvs. să aibă succes, ar fi bine să vă asigurați că primiți un serviciu de găzduire web care să fie fiabil și rapid.

Ați întâlnit un blog care se încarcă atât de lent, încât pur și simplu nu vă puteți deranja să așteptați să apară conținutul? Dacă vă faceți timp, veți vedea că este nevoie de 3 secunde pentru a simți că blogul este lent, iar 5 secunde reprezintă timpul mediu necesar pentru ca oamenii să sară.

Gazduirea dvs. web este crucială pentru a vă asigura că blogul dvs. este performant și rapid, astfel încât nu veți pierde cititorii din cauza timpilor de încărcare inutil..

În timp ce există o mulțime de servicii de găzduire web în jur (faceți clic aici pentru lista noastră de gazde web de top), dar vă recomandăm să mergeți pentru o marcă internațională de web hosting de încredere, cum ar fi SiteGround, pentru a vă găzdui blogul.

Cu siguranță, pot exista opțiuni mai ieftine, dar timpul de funcționare, serviciul de încredere pentru clienți al SiteGround, lista de beneficii și timpii de răspuns nesanțat ai serverului sunt absolut strălucitori. De fapt, avem încredere în ei atât de mult încât găzduim acest site cu ei!

Obținerea unui cont și configurarea blogului dvs. cu SiteGround este de fapt destul de simplă. Iată ce trebuie să faceți:

 1. Goto www.siteground.com pentru a alege planul de găzduire.
 2. Apăsați „Începeți” pentru a vedea ce este disponibil
 3. Planuri SiteGround

 4. Vă recomandăm să obțineți planul GrowBig (5,95 USD / lună), deoarece este un echilibru frumos între preț și beneficii, dar în funcție de nevoile dvs., puteți merge fie pentru StartUp (3,95 USD / lună), fie pentru GoGeek (11,95 USD / lună). Nu locuiți prea mult aici, alegeți un plan și mergeți cu el. Dacă doriți, trebuie să vă actualizați sau să downgradați contul mai târziu.
 5. Acum ar trebui să vedeți o pagină în care vi s-a oferit opțiunea de a înregistra un domeniu sau de a vă folosi propriul dvs. Ar trebui să aveți propriul nume de domeniu până acum dacă ați respectat instrucțiunile din acest ghid, așa că faceți clic pe „Am deja un domeniu” și completați-l în caseta furnizată. Faceți clic pe „Continuă”.
 6. revizuiți și completați

 7. Aici, veți dori să completați detaliile dvs. personale, cum ar fi adresa dvs. de e-mail (asigurați-vă că este valabilă! Este locul unde vă vor trimite chitanța), să atribuiți o parolă, nume, prenume, țară, număr de telefon, cod poștal etc. Dacă doriți, puteți completa numele afacerii dvs., dar este opțional.
 8. alege domeniul

 9. Parcurgeți un pic mai departe pentru a găsi un spațiu pentru a completa detaliile de plată. Introduceți detaliile cardului dvs. de credit, expirarea cardului, numele titularului cardului și codul CVV (dacă nu știți ce este, sunt cele 3 cifre din spatele cardului dvs.).
 10. Informatii plată

 11. În continuare, veți vedea secțiunea despre informațiile despre cumpărare. Trebuie să optați pentru a alege între 12 luni și 36 de luni. Selectați planul dorit și perioada de plată.

  Nu aveți nevoie de scanerul site-ului SG, deci nu ezitați să-l săriți. Cu toate acestea, dacă simțiți că aveți nevoie de securitate suplimentară, mergeți mai departe și bifați această casetă.

  Bifează casetele pentru a confirma că ai citit TOS și Politica de confidențialitate. Dacă noutățile și actualizările sunt blocajele dvs., verificați și caseta respectivă. Cu toate acestea, nu trebuie să fie, este strict opțional.

  Faceți clic pe „plătiți acum”.

 12. informatii despre cumparare

 13. Voila! Acum aveți un cont nou cu SiteGround! De asemenea, ar fi trebuit să trimită o chitanță la adresa de e-mail pe care ați enumerat mai devreme. Apăsați „Continuați în zona clienților”.
 14. cont nou

Instalarea WordPress

Această secțiune este o continuare a secțiunii anterioare, dar o împărțim în diferite părți pentru o digestibilitate ușoară.

Notă

Dacă v-ați blocat în oricare dintre acești pași, nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau să contactați asistența de chat live a site-ului SiteGround. Acestea sunt foarte utile și vă vor ghida prin tot ceea ce aveți nevoie de ajutor.

 1. Acum ar trebui să vedeți o secțiune intitulată „configurați-vă noul cont de găzduire”. Selectați „Începeți un nou site web”, apoi faceți clic pe „WordPress” în „alegeți ce software să instalați”.

  Acum va trebui să completați detaliile de conectare la WordPress. Logarea dvs. pe WordPress va fi separată de contul dvs. SiteGround, astfel încât să vă asigurați că vă amintiți detaliile. Continuați și completați adresa de email, numele de utilizator, parola și apoi repetați parola pentru a vă asigura că este corectă.

  Apăsați Confirmare.

 2. configurați wordpress

 3. SiteGround ar trebui să vă solicite să vă îmbunătățiți contul cu SG Site Scanner, dar, așa cum am menționat anterior, este complet opțional. După ce ați făcut alegerea, apăsați Confirmare și Configurare completă.
 4. configurare completă de wordpress

 5. După un timp scurt de încărcare, ar trebui să vedeți un ecran care să spună că contul dvs. de găzduire este gata de utilizare. Continuați și faceți clic pe „continuați în zona clienților”.
 6. cont complet de găzduire

 7. Credeți sau nu, tocmai v-ați creat oficial propriul blog! Dă-ți o pată pe spate!
 8. Acum că ați pornit și funcționează blogul dvs. WordPress, ar trebui să vă mândriți cu dvs. Este frumos și curat. Foarte zen. De asemenea, foarte generice. În spusele prietenilor mei mai tineri, site-ul dvs. este în prezent „Vanilla AF”, așa că haideți să facem ceva în acest sens, trebuie să?

  Pasul 4: Proiectarea blogului tău

  În această secțiune, vom arunca o privire asupra ceea ce putem arăta pentru a oferi blogului tău un pic de personalitate.

  Putem proiecta și personaliza manual blogul, pentru a-i atrage cititorilor vizați, dar asta necesită mult timp și în serios, în acea zi și vârstă …

  nimeni nu are timp pentru proiectarea blogului tău

  Din fericire, WordPress are mii de teme gratuite care sunt complet personalizabile, ceea ce arată, de asemenea, foarte profesional!

  Iată cum accesați temele dvs. WordPress

  1. Conectați-vă la contul dvs. WordPress. Ar trebui să fie „www.yoursite.com/wp-admin”. Veți dori să comutați „site-ul dvs.” la adresa URL a blogului propriu-zis. Introduceți numele de utilizator și parola WordPress, apoi conectați-vă.
  2. autentificare wordpress

  3. După ce ați intrat, ar trebui să vedeți tabloul de bord WordPress, care arată așa. Faceți clic pe „schimbați complet tema”.
  4. tablou de bord wordpress

  5. Apoi, faceți clic pe temele WordPress.org și veți găsi mii de teme din care să alegeți! Dacă acestea nu sunt suficient de bune pentru dvs., accesați ElegantTheme pentru a cumpăra unele teme cu aspect foarte bun.
  6. tema wordpress

  Important

  Temele sunt minunate, dar pot fi complicate. Viteza de încărcare a site-ului este crucială pentru a obține blogul dvs. clasat pe Google, iar alegerea unor teme neautorizate sau care nu răspund vă va afecta viteza de încărcare. Asigurați-vă că verificați comentariile pentru orice recenzii negative și testați receptivitatea temei în secțiunea de previzualizare. Dacă tema nu răspunde deja în previzualizarea lor, cel mai probabil va fi lent pe blogul dvs..

  1. După ce tema dvs. este selectată, faceți clic pe „Previzualizare live”, urmată de „Activare” & Publicați ”pentru a vă instala tema.
  2. tema de previzualizare live

   (Vizualizați în direct tema dvs.)

   tema activă

   (Activati & publica tema)

  Tema dvs. este acum instalată, dar veți dori totuși să personalizați și să adăugați puțin conținut, sau noul dvs. blog va părea puțin gol.

  Adăugarea de pagini pe blogul dvs.

  Micuțul tău blog de pe blog va fi cu adevărat dezbrăcat dacă nu includeți cel puțin o pagină „despre noi” acolo pentru a informa cititorii dvs. ce să se aștepte de la dvs..

  1. În tabloul de bord WordPress, veți dori să accesați „Pagini” și să faceți clic pe „Adăugare nou”
  2. adaugati pagina wordpress

  3. Veți fi trimis la o pagină unde puteți completa un antet și un paragraf. Continuați și scrieți „Despre noi” în antet și scrieți ceva despre blogul dvs. în „Paragraful”. După ce ați terminat, atingeți „Publicați”.
  4. adăugați titlul paginii

  Conectarea paginilor dvs. la meniu

  Pagina dvs. despre noi nu se va afișa decât dacă creați o legătură pentru aceasta în meniu.

  Tot ce trebuie să faceți este să vă orientați pur și simplu către tabloul de bord WordPress, în aparență, faceți clic pe „meniu”. Lista dvs. de pagini ar trebui adăugate automat la structura meniului. Dacă nu, trebuie doar să bifați casetele de sub „adăugați elemente din meniu” și apăsați „Adăugați la meniu”.

  După ce ați terminat, apăsați pe „creați meniul” și blogul dvs. va fi actualizat cu paginile dvs. legate în meniu.

  meniu link

  Adăugarea postărilor de pe blog

  Ah, pâinea și untul micului dvs. site web, motivul pentru care ați investit atât de mult în acest aspect. Postările dvs. de blog vă vor ajuta să vă mențineți relevanți, să vă mențineți site-ul clasat în căutările Google și să vă poziționați ca o autoritate în nișa dvs. Dacă o descurcați bine, vă veți învoi chiar!

  Dar înainte de a adăuga la întâmplare blogpost-uri pe site-ul dvs., să-l configurăm, astfel încât să fie sortat totul mult mai ușor în viitor.

  1. În tabloul de bord WordPress, apăsați pe „postări” și selectați „categorii”. Ar trebui să vedeți ecranul de mai jos. Completați numele categoriei. De exemplu, puteți să-l numiți „blog”. Faceți clic pe „Adăugați o nouă categorie” în partea de jos.
  2. adăugați categorii

  3. Apoi, sub „postări”, faceți clic pe „Adăugare nouă”. Ar trebui să vedeți o pagină unde puteți completa titlul și conținutul postării. Mergeți înainte și faceți asta dacă doriți. După ce ați terminat, căutați bara „categorii” din partea dreaptă a ecranului și bifați caseta marcată „blog”.
  4. adauga post

   Apăsați „Publicați” și noua dvs. postare pe blog este bine să mergeți! Tot ce trebuie să faceți acum este să adăugați categoria în meniurile dvs. și sunteți toate setate.

  Crearea titlurilor personalizate & slogane

  Dacă doriți ca oamenii să vă descopere blogul și să vă citească conținutul, atunci veți dori cu siguranță să acordați atenție acestei porțiuni a ghidului.

  Titlul site-ului dvs. spune oamenilor despre ce este vorba blogul dvs., iar liniile de etichetă ajută să sprijine ceea ce spun titlurile. De asemenea, ajută motoarele de căutare să sorteze și să trimită blogul dvs. către căutătorii relevanți.

  Pentru a vă personaliza titlurile și liniile de etichetă, trebuie doar să sperați la tabloul de bord WordPress, accesați „Setări”, apoi „General”.

  setarea wordpress

  Aici, puteți modifica titlul site-ului și eticheta site-ului în orice doriți să fie. Continuați și faceți asta, apoi apăsați pe „Salvați modificările”.

  Dezactivarea comentariilor

  Uneori, atunci când împărtășiți gânduri personale pe blogul dvs., nu doriți să aveți secțiunea de comentarii deschisă atacurilor de troll-uri fără minte și să le lăsați să lase comentarii la gunoi..

  De fapt, puteți dezactiva comentariile complet, astfel încât să nu oferiți șanselor respective să facă lucruri de troll.

  În tabloul de bord WordPress, accesați „setări” și „discuții”. Aici, dezactivați „permiteți oamenilor să posteze comentarii la articole noi”.

  setare comentarii

  Creați o pagină de pornire statică

  Da, doriți să rulați un blog, dar nu doriți ca pagina dvs. de pornire să arate ca una!

  De ce aveți nevoie este o pagină principală statică, un fel de pagină „acasă” pentru ca vizitatorii să aterizeze și să ia tot ce văd. La fel ca majoritatea blogurilor profesionale, o pagină frontală statică nu se schimbă și le va arăta cititorilor același lucru de fiecare dată când vizitează site-ul dvs., făcându-l să pară mai șlefuit.

  Dacă nu se va face acest lucru, WordPress va folosi cele mai recente blog-uri ca pagină de pornire, care arată destul de sincer.

  Puteți crea o pagină frontală statică făcând acest lucru:

  1. Accesați tabloul de bord WordPress, atingeți „Setări” și „Citire”.
  2. Faceți clic pe „O pagină statică”, apoi selectați pagina dorită ca pagină de pornire, apoi „Salvați modificările”.
  3. setarea paginii de pornire

  Adăugarea sau eliminarea conținutului din bara laterală

  Unii oameni doresc conținut pe bara laterală. Unii oameni preferă să se uite la un aspect mai curat și să se îndepărteze. Oricum, depinde de tine.

  Adăugarea sau eliminarea conținutului din bara laterală este destul de ușoară.

  1. Accesați tabloul de bord WordPress, accesați „apariții” și faceți clic pe „widget”.
  2. Aici veți vedea o listă de widget-uri disponibile și bara laterală a blogului. Tot ce trebuie să faceți este să trageți și să eliminați widget-urile pe care le doriți în bara laterală sau să ștergeți pur și simplu widgeturile pe care nu le doriți acolo.
  3. setare bara laterală

  Pasul 5: Utilizarea pluginurilor

  Pe atunci, când am vrut să ne optimizăm blogurile, să adăugăm funcții sau să creăm noi funcții, a trebuit să o facem manual (ceea ce necesită timp și durere în cap).

  În aceste zile, puteți face toate astea și multe altele cu doar câteva clicuri, datorită pluginurilor!

  Puteți adăuga practic orice doriți pe site-ul dvs. Transformă-l într-un magazin online sau un portofoliu de galerie. Dacă vă puteți gândi, probabil există un plugin pentru acesta!

  Ceea ce trebuie să faceți pentru a instala plugin-uri este sub tabloul de bord WordPress, apăsați „Plugins” și „add new”. De acolo, consultați fila populară sau recomandări pentru pluginuri care se potrivesc nevoilor dvs. și ați terminat!

  adăugați plugin

  Există o listă nesfârșită de pluginuri din care puteți alege, dar rețineți că unele plugin-uri pot încetini blogul dvs. Faceți o mică cercetare asupra pluginurilor și blogul dvs. va rula ca un vis.

  Iată câteva dintre pluginurile noastre favorite:

  • Yoast SEO
   Vă ajută să faceți blogul dvs. mai prietenos cu SEO
  • Swift Performance Lite
   Acesta ajută la reducerea timpului de memorie în cache pentru WordPress, ceea ce grăbește timpul de încărcare a blogului tău!
  • Google Analytics de ExactMetrics
   Acesta vă ajută să urmăriți numărul de vizitatori pe care blogul dvs. îi primește. Super util pentru a vă ajuta să stabiliți valori de referință!

  Sunteți acum un blogger!

  Felicitări aleatoriu în blogosferă, ți-ai construit cu succes propriul blog! Am ajutat, dar ai făcut toate lucrurile grele de unul singur, așa că ar trebui să-ți dai cu adevărat o pată pe spate!

  Înainte de a merge, iată o actualizare rapidă a lucrurilor pe care trebuie să le faci pentru a-ți construi blogul.

  1. Înregistrați un domeniu și alegeți un serviciu de găzduire web
   • Alegeți compania potrivită de găzduire web
   • Selectarea numelui de domeniu
  2. Crearea blogului tău
   • Instalarea WordPress ca platformă
  3. Proiectarea blogului tău
   • Selectarea temei potrivite
   • Instalarea temei
  4. Adăugarea de conținut
   • Adăugarea de postări, meniuri și modificarea paginilor
   • Personalizarea și reglarea
   • Instalarea pluginurilor

  Continuați să personalizați!

  Rețineți că WordPress este foarte personalizabil. Puteți crea cu adevărat orice tip de blog pe care îl doriți cu WordPress, așa că continuați să experimentați și personalizați până când nu sunteți 100% mulțumit de ceea ce aveți! Ca întotdeauna, trimiteți-ne un mesaj pentru orice întrebare aveți.

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me