Aquesta sèrie de blocs sobre la velocitat del lloc web ha estat un passeig divertit.

Fins ara, hem sabut que Amazon perdria 1,6 milions de dòlars (!) Si el seu lloc web es redueix.

També hem sabut exactament el que està passant per darrere dels escenaris per provocar alentiment del lloc web.

Ens porta a la nostra conclusió natural: de quina manera podeu accelerar les coses? Estem cobrint tot, des de la velocitat del servidor, fins a l’optimització i uns quants extres bonus.

Primer, anem a recopilar el que causa la velocitat lent:

Quan carregueu el meu lloc web a Bitcatcha, el vostre navegador (Firefox, Safari, Chrome etc) inicia una conversa amb el meu servidor web.

Navegador: “Hola servidor web! Podeu obtenir tots els fragments i peces per a mostrar Bitcatcha.com si us plau? “

Servidor: “Certament, deixa’m trobar-los i enviar-los a qualsevol lloc”.

Aleshores, el servidor web col·loca totes les parts del lloc web en un túnel i les envia al navegador per carregar-lo.

Sembla bastant simple, però aquí teniu el que alentirà les coses:

  • Un servidor mandrós que pren edats per respondre a les sol·licituds.
  • Un servidor que gestiona simultàniament parts per a molts altres llocs web.
  • Hi ha moltes parts importants del lloc web que han de ser trobades i enviades al túnel.
  • Un túnel ocupat.

Hi ha molts que poden anar malament aquí. Llavors, com accelerem les coses?

Accelereu el vostre lloc web

1a part: feu que el vostre servidor sigui més ràpid

1. Actualitzeu a un millor host web (és a dir, un millor servidor)

El vostre amfitrió web és l’empresa que proporciona el servidor. És com llogar un terreny a Internet, on guardareu totes les parts del lloc web.

La majoria de nosaltres solem comprar la parcel·la més barata que trobem. Però no és necessàriament una solució sàvia.

Web d’allotjament barat servidors de lloguer que són molt concorreguts i petits. Recordeu-ho, voleu que el vostre servidor respongui ràpidament a les sol·licituds i enviï el vostre lloc web ràpidament al túnel al navegador.

Nota

Consulteu la nostra llista d’allotjament web més ràpid en funció del temps de resposta del servidor.

2. Canviar d’allotjament compartit a un VPS

Els allotjaments web barats posaran el vostre lloc web en un servidor juntament amb moltes altres pàgines web. Es diu hosting d’allotjament compartit i significa que heu de lluitar contra recursos.

Si un lloc web sobta molt de trànsit, es reduirà el seu ritme, mentre que s’amplia l’ample de banda.

En canviar a un VPS (un servidor privat virtual) o (almenys un servidor compartit de gamma alta com SiteGround), el vostre host web es tancarà un racó del servidor compartit només per a tu. Significa que no us heu de preocupar d’altres llocs web que us robin els recursos.

3. Apropeu el servidor més a prop del vostre públic

Cada vegada que algú fa clic al vostre lloc, el vostre servidor ha d’enviar físicament la informació de tot el planeta a la pantalla de l’ordinador.

Si el servidor es troba a l’altra banda del món, això trigarà molt. Si sabeu d’on prové la major part del vostre trànsit, demaneu al vostre host web que posi el vostre lloc web en un servidor més proper al vostre públic principal.

4. Utilitzeu una xarxa d’entrega de contingut

El problema per acostar el servidor a un públic determinat és que algú es perdrà. Si moveu el servidor a Califòrnia, els visitants australians tindran un temps de càrrega lent. També són els vostres visitants europeus.

Una xarxa de lliurament de contingut, o CDN, posa les vostres dades en servidors de tot el món. Així, quan algú fa clic al vostre lloc web, el servidor més proper a ell envia la informació.

Significa que els vostres visitants obtenen una velocitat molt ràpida allà on estiguin al món. (Per a la vostra referència, faig servir Cloudflare aquí a Bitcatcha.)

5. Activa la configuració de “mantenir viu”

Quan el servidor envia els fitxers del lloc web pel túnel, cada part viatja per separat. El vostre full d’estils CSS, el vostre logotip, cadascuna de les vostres imatges, etc.

Evidentment, la manera més eficient de fer-ho és enviar-los a tots pel mateix gran túnel.

És allà on entra la configuració de “mantenir viva”. Quan està activat, el túnel principal es manté en marxa i tot baixa de la mateixa connexió (és molt ràpid).

Però quan la configuració està desactivada, cal fer un nou túnel per a cada element. (Això és molt lent).

La majoria dels servidors web mantenen aquesta configuració activa (la qual cosa és bona), però de vegades els amfitrions compartits tanquen les connexions sense avisar.

2a part: Optimitzar els elements del lloc web

Ara que hem creat el vostre servidor el més ràpid i eficaç possible, com optimitzem les parts del lloc web?

6. Reduir el temps d’anada i tornada (RTTs)

Actualment, el vostre navegador ha de sol·licitar al servidor cada element. El vostre logotip, després cadascuna de les imatges i, després, el vostre full d’estils CSS.

El temps que triga a rebre’l és d’anada i tornada.

Com més viatges d’anada i tornada hagueu de fer, més temps trigarà tota la pàgina web a carregar-se. És com embalar el cotxe amb caixes i traslladar-les a una casa nova.

Com més caixes tingueu, més sortides de tornada haureu de fer. La solució? Reduïu la quantitat de caselles que trieu.

Reduïu la quantitat d’elements que el vostre servidor ha d’enviar pel túnel. Menys imatges, menys codi, menys plugins.

7. Habiliteu la compressió al lloc web

Malauradament, no es tracta només del nombre de caixes. És tan pesat. Si tots els vostres elements són grans i pesats, us ocuparà molt d’espai al vostre túnel. També aniran més lents. És com els camions que es construeixen. Cadascuna plena de caixes pesades.

Per sort, podeu comprimir el vostre lloc web i tot el que hi ha. Utilitzant una eina com Gzip. (El 90% dels navegadors ho reconeix. És pràcticament tothom, excepte alguns desconeguts que utilitzen Internet Explorer 4.)

Les parts més importants del vostre lloc són les imatges, HTML, CSS i Javascript. En comprimir-los, podeu reduir el “pes” mitjà del vostre lloc durant la transferència.

Fet divertit

El pes mitjà d’un lloc web és de 2 MB, però creix cada cop més.

8. Optimitza les teves imatges

Les imatges solen ser la part més pesada de qualsevol lloc web. Són l’element de càrrega més gran, més gros i més lent.

Comenceu per retallar-les fins a la mida exacta que els necessiteu. No pengeu imatges enormes ni redimineu-les a HTML. Només cal penjar-les a la mida adequada.

A més, comprimiu les imatges abans de penjar-les. Si utilitzeu WordPress, complements com WP Smush podrien reduir la mida de la imatge en un 80% excel·lent!

9. … o feu sprites

Un sprite és una sola imatge que conté moltes imatges petites. És excel·lent per compartir botons o altres elements d’imatge.

Ara, el vostre lloc web només necessita fer una sol·licitud, en lloc de deu per separat. A continuació, podeu utilitzar CSS per triar a quines parts de la imatge es mostra.

10. Retalla el teu codi

L’HTML és dens i pesat. També és increïblement repetitiu. El CSS és una mica més senzill, però és poc redundant.

És el moment de passar el vostre codi amb una fina pinta de les dents i desfer-vos de tots els fragments innecessaris.

Si utilitzeu una plantilla de WordPress, Tumblr, etc, probablement hi hagi molts codis que no utilitzeu. Aquestes plantilles estan configurades per oferir-vos moltes opcions de funcionalitat. Però la majoria de nosaltres no ho necessitem tot.

Sigui despietat!

11. Desinstal·leu plugins inútils (WordPress)

Al llarg dels anys hem experimentat tones de plugins. Però sovint, ens oblidem de desinstal·lar-los.

Cada complement és una altra sol·licitud del servidor. És un altre paquet important que bloqueja el túnel d’alta velocitat.

Si no l’utilitzeu, desactiveu-la.

12. Reduir les redireccions

Per a cada redirecció, els vostres paquets pugen i baixen del túnel dues vegades. Si no és necessari, no utilitzeu redireccions al vostre lloc web.

3ª part: Extres de bonificació

13. Reduïu la cerca DNS

Hi ha una part del procés de la qual encara no hem parlat. Ocorre directament al principi.

Abans que el navegador comenci la conversa amb el servidor, ha de trobar la ubicació del servidor (en trobar la seva adreça IP). És com buscar el número del servidor de la guia telefònica. Això requereix una mica de temps. (Normalment 20-120 mil·lisegons).

Es triga encara més si hi ha diversos noms de domini associats al vostre lloc web. Els exemples habituals són: blog.yourwebsite.com o dominis addicionals per a imatges, fulls d’estils i objectes flash.

Si el navegador ha de fer-ho cinc vegades, potser perdreu mig segon. Manteniu-lo al mínim domini possible.

14. Memòria cau del navegador

Imagineu-vos quines coses serien rapideses si el vostre navegador pogués conservar una còpia de tots els fitxers del lloc web. D’aquesta manera, no hauria de contactar amb el servidor cada vegada. Només podria carregar-los de la memòria.

Això és la memòria cau. Significa que el vostre navegador “recorda” el lloc web. Quan el carregueu per segona vegada, és molt ràpid.

Phew! Va ser una publicació més llarga del que és habitual, però crec que va valer la pena.

Ara ja saps tot el que hi ha per saber fer ràpidament el teu lloc web. Aquests trucs podrien afegir segons la velocitat de càrrega.

Això vol dir visitants feliços. I significa més vendes.

Guia de velocitat de WordPress

Si el vostre lloc web està format amb WordPress, hem recopilat una guia detallada sobre pas per accelerar WordPress. Utilitzem els passos exactes per fer càrregues de Bitcatcha.com en 3 segons.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me