Moltes empreses obsessionen ansiosament per coses com generar trànsit, augmentar les conversions o fer que el seu lloc sembli atractiu, però molt poques consideren realment la credibilitat del seu lloc web.

Fins i tot importa la credibilitat del lloc web? Pel que sembla, sí. La investigació demostra que el 34% dels consumidors citen la marca de bona reputació d’una botiga com a principal motiu per comprar amb una marca. També s’han publicat estudis que revelen una correlació entre la credibilitat de la marca i la decisió dels consumidors de comprar d’una marca. En definitiva, com més creïble sigui la vostra marca, més vendes generarà.

Aquest article, aprofitant la investigació i els estudis psicològics disponibles, ofereix 7 consells contrastats que podeu utilitzar per augmentar la credibilitat al vostre lloc web:

1. Habiliteu SSL al vostre lloc

Les dades disponibles mostren que el 78,9% dels llocs web no tenen certificat SSL o certificat SSL no vàlid. Això és força interessant, sobretot tenint en compte que el fet de tenir un certificat SSL no només augmentarà les vendes i el trànsit, sinó que també augmentarà la vostra credibilitat.

La investigació ha demostrat que habilitar SSL al vostre lloc: tenir aquest “HTTPS” davant de l’adreça del vostre lloc web i tenir els navegadors dels visitants mostren-los un cadenat verd cada vegada que visiten el vostre lloc. Pot augmentar les conversions fins a un 87%..

A continuació, es mostren alguns exemples interessants d’empreses que van poder augmentar la seva credibilitat i millorar les conversions mitjançant l’autorització de SSL:

 • PaperCheck experimenta un augment del 87% de registres després d’haver habilitat SSL al seu lloc.
 • El Servei Central de Reserves (CRS) ha experimentat un augment del 30% de les vendes simplement habilitant SSL.
 • Dwell.co.uk va augmentar les conversions un 13,8% i les vendes mensuals per sobre dels 35.000 dòlars, habilitant SSL. Es va suposar un ROI del 48.000% per a la seva inversió en certificat SSL
 • Fitness Footwear, Ltd. va experimentar una caiguda del 13,3% en l’abandonament del carretó i un 16,9% de les vendes després d’haver habilitat SSL.

Com podeu veure en els exemples anteriors, habilitar SSL sempre es traduirà en vendes; quan la gent veu el cadenat i la barra verda, se senten més segurs quan realitzen transaccions al vostre lloc i, naturalment, confien en vosaltres. La percepció millorada de la vostra credibilitat afectarà les vendes.

2. Segells de confiança de seguretat de palanqueig

Molt poques empreses tenen un segell de confiança de seguretat al seu lloc web i la conseqüència és que perden moltes vendes. La investigació demostra que un gran nombre de persones no confiaran plenament en un lloc web que no utilitza un segell de seguretat. De fet, es va revelar que la gent confia en un lloc que té un segell de confiança sobre un lloc que ha estat utilitzat antigament per un amic, un company o un membre de la família..

Això té sentit tenint en compte que la web està infestada de virus, i gairebé sempre sentim parlar de nous hacks regularment. Tenir un segell de confiança demostra que una empresa de seguretat de tercers ha revisat el vostre lloc, que el vostre lloc ha complert alguns estàndards i que els usuaris poden realitzar transaccions de manera segura al vostre lloc web..

Dit això, els segells de confiança més confiats són Norton (al 35,6%), McAfee SECURE (al 22,9%) i TRUSTe (al 13,2%), respectivament..

Segells de confiança d’aprofitament

3. Col·locar estratègicament els testimonis en llocs clau del vostre lloc

La investigació demostra que els testimonis i les recomanacions de boca a boca influeixen fins a un 50% de totes les decisions de compra, però tan sols un terç de les empreses busquen activament testimonis de clients.

Hi ha una dita popular que res atrau a una multitud com a una multitud. Ningú vol ser un llop solitari. Aquest fet està arrelat a la psicologia i té a veure amb la forma de cablejat del nostre cervell. Segons un estudi publicat a la revista Current Biology, es va observar que l’àrea del nostre cervell que s’associa a la recompensa és més activa quan d’altres coincideixen amb les nostres opinions. L’explicació psicològica d’això es deu a les neurones mirall del nostre cervell; una neurona mirall és una neurona que “dispara tant quan un animal actua com quan l’animal observa la mateixa acció que un altre”. Els psicòlegs han observat també la presència de neurones mirall en els humans i s’ha establert que el simple fet de veure els altres fer alguna cosa pot influir en fer el mateix.

Estudis psicològics famosos com l’experiment de la conformitat de Jenness de 1932, els efectes autocinètics d’efecte autocinètic de 1936 de Sherif i els experiments de conformitat de 1955 d’Asch tots apunten al fet que, fins i tot si les persones ja tenen una visió sobre alguna cosa, és probable que l’entesa d’un grup de persones tingui una visió diferent. graviten cap a la visió del grup. Aquesta és, en essència, la ciència dels testimonis; el fet que altres persones, com els usuaris potencials de la vostra marca, confiïn i recomanin que la vostra marca sigui suficient perquè la gent també tingui confiança.

4. Animar i mostrar contingut generat per l’usuari

Igual que els testimonis, també s’ha observat contingut generat per l’usuari per augmentar la credibilitat i, per tant, millorar les vendes.

A continuació, es detallen alguns casos destacats d’alguns usos molt reeixits del contingut generat per l’usuari:

 • El 2009, la marca de roba Burberry va llançar The Art of the Trench, el seu lloc web que permet als usuaris penjar i comentar imatges de les persones que porten productes Burberry. L’efecte de la prova social va ser tan significatiu que va suposar un augment de les vendes interanual del 50% després del llançament del lloc..
 • Coca Cola va llançar per primera vegada la campanya “Comparteix un coke” a Austràlia el 2011: és la campanya que marca les ampolles de Coke amb els noms dels clients i després els demana que comparteixin fotos de la seva ampolla de coca personalitzada a les xarxes socials. Això va tenir un èxit immens i, veient l’èxit de la campanya, Coca Cola la va expandir als Estats Units i a altres parts del món. Els resultats? Un augment del 2% de les vendes de Coca Cola als EUA després de més d’una dècada de ingressos minvats.
 • L’empresa grega de iogurt Chobani va aprofitar els usuaris que va generar contingut el 2009 quan va demanar a clients fidels que enviessin vídeos i imatges que lloessin el seu iogurt. Chobani va promoure el contingut àmpliament. El resultat va ser un augment del 225,9% dels ingressos entre el 2009 i el 2010.

El contingut generat per l’usuari és una de les millors formes de reforç de la credibilitat del vostre negoci. No només diu a la gent que moltes altres utilitzen els vostres productes i serveis, sinó que permet que aquells que utilitzin els vostres productes i serveis diguin al món amb la seva veu el sorprenent que és.

5. Accelereu el camí cap a una millor credibilitat

Creixem cada cop més impacients, i moltes investigacions ho demostren. Potser el més destacable és un estudi de Microsoft Corporation realitzat en 2015 que va enquestar a 2.000 persones i va estudiar l’activitat cerebral d’altres 112 persones amb electroencefalogrames (EEGs). Es va observar que el nostre abast d’atenció s’ha reduït massivament des dels 12 segons que solia ser l’any 2000 fins als 8 segons. En canvi, tenim un interval d’atenció més curt que un peix d’or, que té un abast d’atenció de 9 segons.

Hi ha tantes estadístiques sobre el paper que té la velocitat dels llocs web (tant a l’hora de generar trànsit com a conversions) i aquí hi ha algunes de més interessants:

 • Un segon retard en el temps de càrrega del lloc es traduirà en una pèrdua del 7% en la conversió
 • Una pàgina que triga 6 segons en carregar-se experimentarà una pèrdua del 50% en la conversió
 • Els llocs web de càrrega lenta costen al mercat de comerç electrònic dels EUA més de 500 mil milions de dòlars anuals

Tanmateix, el que significa la velocitat per a la credibilitat?

 • El bonic 51% dels compradors abandonarà la compra a causa de la lenta velocitat del lloc.
 • El 88% dels compradors és poc probable que tornin després d’una mala experiència.
 • Al voltant de la meitat dels compradors desenvolupen una percepció menys positiva de l’empresa implicada.
 • Més d’un terç dels compradors explicaran a d’altres la seva experiència decebedora.

Al seu torn, això suposa un gran dany a la marca i afecta greument la vostra credibilitat.

Tot i que aparentment senzill, augmentar la velocitat del vostre lloc és una de les millors coses que podeu fer per augmentar la vostra credibilitat del vostre lloc web i la vostra marca. La solució, per tant, és ajustar el vostre lloc per millorar el rendiment o obtenir un allotjament web millor. Estem suggerint allotjament en InMotion, aquí és el perquè.

6. Aprovació de fonts d’autoritat

La investigació ha demostrat que una de les maneres més importants d’assegurar el compliment és una sol·licitud procedent d’una font d’autoritat; de fet, es va observar que la majoria de les persones compliran les instruccions de les figures de l’autoritat, fins i tot si això significa que causi danys fatals a algú altre. Imagineu-vos rebre consell del vostre metge, advocat o agent de policia; com de seriós esteu prenent les seves paraules en comparació amb les altres?

Potser l’estudi més famós sobre el compliment i l’obediència a l’autoritat va ser The Milgram Experiment. L’experiment va ser conduït pel psicòleg de la Universitat de Yale, Stanley Milgram, amb l’objectiu d’observar la reacció de les persones quan una autoritat els va demanar fer alguna cosa. Es va involucrar a persones corrents que van ser convidades, a través d’un anunci de diari, a administrar xocs elèctrics a altres persones “com elles” basant-se en instruccions d’una figura de l’autoritat. Es va observar que, fins i tot després que les persones que eren electrocutades ja no responguessin (una indicació que podrien ser morts o morts), el 65% dels participants en l’experiment van continuar administrant el xoc sempre que se’ls va rebre la instrucció. que ho faci la figura de l’autoritat. Això ens demostra quant confiem i estem disposats a fer alguna cosa, sovint sense preguntes, si una figura de l’autoritat ens ho demana.

Una experiència més recent i relatable de l’avaluació de l’autoritat d’influència sobre la credibilitat és “L’efecte Oprah”. Bàsicament, qualsevol cosa que Oprah avali es converteix en or. Més recentment, només comprant una participació a la marca Weight Watchers va augmentar el seu valor estoc en un 170% gairebé durant la nit.

Oprah avalant una fregidora

Oprah avalant una fregidora

Voleu augmentar la credibilitat al vostre lloc web? Obteniu una xifra d’autoritat que us avali.

7. No filtreu el “negatiu”

Una revisió minuciosa de la majoria de llocs web revela poques coses negatives o fins i tot lleugerament desagradables que la gent diu de la marca, com si fos perfecta. Tot i que és natural voler posar de manifest les millors coses que la gent diu de la vostra marca, no és necessàriament la cosa més prudent que es faci en termes de credibilitat. La investigació de Reevoo ha trobat que les crítiques dolentes poden millorar les conversions en un 67%; els visitants tenen més probabilitats de confiar en la vostra marca si veuen una combinació equilibrada de coses bones i dolentes que la gent diu de tu. També es va observar que fins a un 30% de les persones sospiten censures o revisions falses quan només veuen coses positives sobre tu.

No filtreu el negatiu

Aquests són alguns exemples notables en acció:

 • El toscà, un vi que costa 60 dòlars per ampolla, va experimentar un augment del 5% en vendes després que un popular crític semblés el seu aroma a mitjons impressionants..
 • Shake Weight, una pesa vibrant, no només va ser ridiculitzada als mitjans de comunicació, sinó que va ser en un moment anomenat “el gadget de fitness més ridícul de tots els temps” de tot un diari. El resultat? Més de 50 milions de dòlars en vendes.
 • Els experts en màrqueting Jonah Berger, Alan T. Sorenson i Scott J. Rasmussen, en un experiment que va observar el patró de vendes d’uns 250 treballs de ficció revisats al New York Times del 2001 al 2003, van trobar que les crítiques dolentes provocaven vendes de llibres d’autors desconeguts per augment de la mitjana del 45%.

Si té a veure amb la seva aprovació d’altres marques o l’adopció de la seva marca per part d’altres, permetre que la gent vegi algunes coses “no tan positives” que s’han dit sobre tu, farà un llarg camí per augmentar la credibilitat..

Per al propietari d’un lloc web de comerç electrònic, la credibilitat té una importància cabdal en termes d’augment de vendes. Aquests 7 consells ordenen perfectament el truc. Tens algun consell que puguis afegir a aquesta llista?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me