Google Analytics és una eina que molts bloggers principiants, propietaris de botigues en línia i propietaris de llocs web solen infrautilitzar. En l’era digital actual, les dades i la informació són fonamentals si voleu tenir un lloc web amb èxit.

Com a propietari d’un lloc web, haureu de tenir definitivament Google Analytics instal·lat al lloc web. Hem escrit una guia pas a pas per poder instal·lar-la sense problemes.

Però abans de fer això, fem un cop d’ull a què es refereix Google Analytics i per què és tan important en primer lloc. Si ja coneixeu Google Analytics, podeu saltar directament a la guia següent.

Què és Google Analytics?

Com afegir Google Analytics al teu WordPress

Google Analytics s’utilitza per recopilar dades d’ús d’un lloc web

En poques paraules, Google Analytics és una eina gratuïta de seguiment de llocs web que recopila dades en un lloc web, com ara conversions, trànsit web, comportament dels usuaris i molt més. Sens dubte és un dels serveis de seguiment de dades més populars disponibles actualment.

El propòsit de Google Analytics és proporcionar-vos dades que podeu utilitzar per extreure informació útil, com ara el nombre de trànsit que rep el vostre lloc web i d’on prové i com es comporten els usuaris quan es troben al vostre lloc web..

Amb Google Analytics, també podeu exportar totes aquestes dades en diversos formats (és a dir, excel, documents, pdf, etc.) o fins i tot crear un vostre tauler personalitzat que us proporcioni la informació que necessiteu.

Què fa que Google Analytics sigui essencial?

Quan es crea un lloc web de WordPress, se sol tenir en compte un objectiu.

Per a un blogger, podria ser el que us apassiona. Per a una empresa, pot ser que estigui iniciant una botiga en línia.

O potser només voleu que un lloc web comparteixi contingut amb la gent.

Independentment del motiu, voleu que la gent visiti el vostre lloc web i, per fer-ho, haureu d’entendre la vostra audiència.

D’on provenen els vostres visitants, quin tipus de contingut prefereixen, o fins i tot de quina pàgina voldrien visitar, es pot utilitzar tota aquesta informació per veure què funciona i en què us podeu centrar per millorar encara més el vostre lloc web..

Amb Google Analytics, podeu veure quin contingut del vostre lloc web ressona amb els vostres visitants. A partir d’aquí, podeu millorar el vostre bloc planificant el contingut o articles al voltant d’àrees o temes que els vostres lectors vulguin.

Tot i que hi ha molts avantatges per utilitzar Google Analytics, el major benefici és que és gratuït. Tant si teniu ganes d’aprendre sobre analítiques com si no, no fa mal que Google Analytics funcioni en segon pla, recopilant dades del vostre lloc web.

Quines mètriques cal observar?

Per als principiants, entendre que totes les dades de Google Analytics poden ser una mica desconcertants. Per ajudar-vos a sortir, us enumerem algunes de les dades clau que heu de vigilar quan l’utilitzeu.

Tauler de control de GA

Un exemple del tauler de control de Google Analytics

 1. Font de trànsit
  Pistes d’on provenen els vostres visitants (és a dir, la cerca de Google, directament al vostre lloc, anuncis de Google, plataformes de xarxes socials i altres llocs web) & etc).
 2. Visualitzacions de pàgines
  Fa un seguiment del nombre d’usuaris que carreguen i visualitzen el vostre lloc web.
 3. Percentatge de rebot
  Mesura i rastreja el nombre d’usuaris que surten a les pàgines i surten immediatament.
 4. Sessions
  Fa un seguiment del nombre de visitants que rep el vostre lloc web.
 5. Pàgines per sessió (o durada de sessió)
  Fa un seguiment i mesura la durada que un usuari roman al vostre lloc web i quantes pàgines ha visitat en una sessió.
 6. Conversions (o objectius)
  Mesura i rastreja el nombre de visitants que han finalitzat una acció determinada al lloc que heu configurat. Això pot ser qualsevol cosa que els usuaris omplen i envien formularis de contacte o s’inscriguin als registres.

Ara que teniu els fonaments bàsics, és hora d’instal·lar Google Analytics al vostre lloc web de WordPress!

Instal·lació de Google Analytics a WordPress

Per instal·lar correctament Google Analytics, haureu de realitzar diversos passos.

Si no et preocupa el maneig de codis, no ho sigui. Us guiarem a través de tots els passos perquè tot s’instal·li correctament.

Comencem amb el primer pas!

Pas 1: creeu un compte de Google Analytics

 • Abans d’afegir Google Analytics al vostre lloc web de WordPress, primer heu de tenir un compte de Google. Si no en teniu, en creeu una aquí.
 • Un cop tingueu un compte, aneu endavant i inicieu la sessió a Google Analytics.
 • Aleshores, se us demanarà que creeu un compte de Google Analytics. Seguiu els passos següents per configurar el vostre compte.

Amb el vostre compte de Google Analytics configurat, podeu procedir al següent pas: connectar-lo al lloc web de WordPress.

Pas 2: connecteu Google Analytics amb el vostre lloc de WordPress

Normalment en aquest pas, haureu d’afegir un codi de seguiment de Google Analytics al vostre lloc web de WordPress per connectar-los tots dos. Això requeriria una mica de codificació amb un codi Javascript que Google proporciona.

Tanmateix, això pot ser força confús i aclaparador, sobretot si sou un principiant o un principiant. En lloc d’això, farem servir un complement, que no requerirà que feu cap codificació.

El complement que us recomanem que utilitzeu és MonsterInsights. És un dels plugins més populars per a WordPress amb més de 2 milions d’instal·lacions actives i està en el lloc 1 com a complement de Google Analytics per a WordPress.

Tauler de comandament MonsterInsight

Un exemple de quadre de comandament MonsterInsights a WordPress

Per obtenir el complement i funcionar immediatament, només cal que seguiu els passos següents:

 1. Descarregueu el complement MonsterInsight. (Podeu optar per les versions gratuïtes o de pagament)
 2. Instal·leu i activeu el complement al vostre compte de WordPress.
 3. Un cop instal·lat. Dirigiu-vos al tauler “Configuració” del menú “Informació general” i feu clic a “Autentica amb el vostre compte de Google”.
 4. Aleshores, se us demanarà que inicieu la sessió al vostre compte de Google i haureu de permetre que Monsterinsghts es connecti al compte de Google Analytics.
 5. El següent pas és configurar el perfil amb què connectar-lo. Al menú desplegable, seleccioneu “Totes les dades del lloc web” al lloc web que voleu connectar i, a continuació, feu clic al botó “Autenticació completa”..
 6. I ja heu acabat. Google Analytics hauria de fer el seguiment de totes les dades del vostre lloc. Si voleu veure informes de dades, podeu dirigir-vos a la secció “Informes” de MonsterInsights.

Pas 3: anàlisi de les vostres dades

Un cop instal·lat, MonsterInsights us oferirà informació sobre el vostre lloc web de WordPress a la pàgina “Informes”. Les dades es representaran en gràfics i gràfics per tal que es puguin visualitzar i comprendre fàcilment.

Gràfic i gràfic a MonsterInsights

Utilitzeu MonsterInsights per analitzar les vostres dades

A més d’això, també podeu navegar per diferents seccions de la interfície d’interès per obtenir mètriques i dades més detallades, com ara els percentatges de conversions i els termes de cerca actualitzats a Google..

Un parell de mètriques que recomanem analitzar són:

 1. Visualitzacions de pàgines
  El seguiment del nombre de visualitzacions de pàgines per sessió de l’usuari pot donar-vos una idea de l’atenció que tenen els usuaris amb el vostre lloc web. Si surten ràpidament després d’una pàgina, heu d’esbrinar com aconseguir que es quedin.
 2. Sessions
  Entendre el patró del flux de trànsit us pot ajudar a maximitzar la visibilitat del vostre contingut. Per exemple, si obteniu moltes sessions úniques a l’hora de dinar, publicar contingut durant aquest període de temps us permetrà obtenir més visualitzacions..
 3. Referències
  Si els visitants venen a la vostra pàgina des d’altres llocs, podeu intentar contactar amb aquests llocs per veure si hi ha possibilitat de col·laboració.
 4. Visitants (nous i de retorn)
  Conèixer el percentatge de visitants repetits i repetits pot ser útil per identificar si traieu prou públics nous i si en manteniu els més antics.
 5. Ús / desglossament del dispositiu
  Saber quin dispositiu utilitzen els vostres usuaris per consumir el vostre contingut us pot ajudar a optimitzar el disseny del vostre lloc. Si la majoria dels usuaris es troben en dispositius mòbils, seria bona idea tenir un lloc web amigable per a mòbils.

Embolicar

Google Analytics és una eina potent.

És una pena que els propietaris de llocs web tinguin una gravetat infrautilitzada.

Amb les dades que Google Analytics proporciona, podeu aprendre i comprendre millor el vostre públic, cosa que us pot ajudar a millorar el vostre lloc web a llarg termini.

Esperem, amb aquest article, que pugueu instal·lar Google Analytics, donant-vos tots els coneixements que necessiteu aquí mateix al vostre tauler de WordPress.!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me