Quan creeu per primera vegada un lloc web de WordPress, una de les pàgines essencials que heu de tenir llestes és la pàgina de contacte. Tant si teniu un bloc, una empresa o qualsevol altre lloc, tenir una pàgina de contacte és excel·lent perquè els vostres usuaris es puguin comunicar amb vosaltres i, en definitiva, creeu una experiència més atractiva.

Ara, alguns de vosaltres us podríeu preguntar per què necessiteu una pàgina de contacte en primer lloc quan només pugueu mostrar el vostre correu electrònic en lloc que els usuaris us contactin..

Aquí és el cas, afegir una pàgina de contacte és més que donar un mitjà perquè els usuaris puguin contactar amb vosaltres. És una manera de mostrar la vostra sinceritat i també una necessitat de fer créixer el vostre bloc. De fet, hi ha molts avantatges per tenir una pàgina de contacte en lloc només d’utilitzar una adreça de correu electrònic.

Alguns d’aquests avantatges inclouen:

 • La capacitat per als vostres usuaris i lectors de comunicar-se ràpidament.
 • Manté el vostre correu electrònic protegit contra els spammers, ja que no us donareu la vostra adreça.
 • Si afegiu línies d’assumpte específiques, sempre podreu saber de què tractarà el correu electrònic.
 • Podeu especificar els tipus d’informació recollits mitjançant la determinació dels camps que voleu que els vostres usuaris omplen al formulari. D’aquesta manera, es pot reduir un temps endavant i endavant entre tu i el vostre client potencial.

Així que, ara que saps per què és important tenir una pàgina de contacte, mirem com crear-ne una de senzilla per a WordPress.

Creació del formulari de contacte a WordPress

El primer pas per crear un contacte a WordPress és instal·lar-hi un complement. En aquest article, utilitzarem el connector WPForms. Atès que ofereixen versions gratuïtes i de pagament, és una bona opció per començar.

Formes WP

Els formularis de contacte de WPForms són 100% sensibles i faciliten el mòbil

Per descomptat, podeu optar per utilitzar qualsevol altre complement que vulgueu i els passos generalment seran els mateixos.

Un cop hàgiu instal·lat el connector, dirigiu-vos a la pantalla de configuració, creeu un nom per al vostre formulari i trieu el model de formulari de contacte simple.

Es crearà un formulari de contacte senzill que podeu triar per personalitzar. Podeu afegir camps addicionals al formulari de contacte simplement arrossegant-los i deixant-los anar de la mà esquerra del tauler a la dreta.

És senzill crear el primer formulari de contacte mitjançant WPForms

També podeu fer clic al propi camp per fer qualsevol canvi, o bé fer clic als camps del formulari i reorganitzar l’ordre del formulari de contacte arrossegant-lo. Un cop fet això, aneu endavant i feu clic a Desa i continueu fins al següent pas.

Configuració de la configuració del formulari de contacte

Configuració general de WPForms

Aquí és on editem alguns dels paràmetres generals del formulari de contacte. Feu clic a “Configuració” i al menú “General” per configurar els paràmetres següents.

 • Nom del formulari: podeu canviar el nom del formulari si voleu
 • Descripció del formulari: podeu afegir una descripció al vostre formulari
 • Text del botó d’enviament: podeu canviar o editar la còpia del botó d’enviament
 • Habiliteu la funció anti-spam anti-spam per evitar que els spambots es facin arribar al vostre formulari.
 • Google reCAPTCHA: cal registrar el vostre lloc amb Google abans d’utilitzar-lo.
 • Compliment de GDPR: si intenteu complir els requisits de GDPR, podeu optar per desactivar la possibilitat d’emmagatzemar el detall i la informació de l’usuari com ara adreces IP i agents d’usuari..

Feu clic a Desa un cop acabat i aneu al següent pas!

Configuració de la configuració de notificació

Així, quan un usuari envia un formulari de contacte, haurà de necessitar algun formulari de notificació per informar-lo. Al menú “Configuració” i “Notificacions”, podeu configurar la configuració, com ara el correu electrònic on s’enviaran les notificacions o la línia de l’assumpte..

Podeu afegir una nova notificació amb finalitats diferents

Normalment, quan instal·leu el complement per primera vegada, aquesta funció sempre estarà activada. D’aquesta manera, quan algú envia un formulari de contacte, sempre rebreu una notificació a través del vostre correu electrònic.

Consell tip

Si voleu un quilòmetre addicional i teniu una marca consistent, podeu afegir una capçalera personalitzada a la vostra plantilla de correu electrònic. Aquí teniu una guia ràpida que podeu consultar.

Configuració de les confirmacions del formulari de contacte

Després d’enviar un formulari de contacte, la confirmació d’un formulari és una manera excel·lent de fer saber als usuaris que el formulari que han enviat s’ha processat i us permetrà informar-vos sobre què cal fer a continuació..

Podeu personalitzar el que veuen els usuaris després d’haver enviat un formulari

Normalment, les confirmacions de formularis poden ser:

 • Missatge: Apareixerà un cop el visitant envia un formulari de contacte. Generalment sol ser el tipus de confirmació per a la majoria dels complements de formularis de contacte. Podeu escriure un missatge senzill per fer saber a l’usuari que heu rebut el formulari de contacte.
 • Mostra la pàgina: Si voleu enviar els vostres usuaris a una pàgina web específica (és a dir, per agrair-los o dirigir-los a contingut ocult), podeu fer servir aquest tipus de confirmació.
 • Redirigir (Vés a URL): podeu utilitzar aquesta opció si voleu enviar l’usuari a un altre lloc web.

Ara que coneixeu els diferents tipus de confirmació que ofereix WPForms, fem una ullada a com configurar i personalitzar el missatge que veuran els vostres usuaris un cop envien un formulari..

Primer, dirigiu-vos a la pestanya “Confirmació” que es troba a l’Editor de formularis a “Configuració”. A continuació selecciona un tipus de confirmació. Recomanem utilitzar el “missatge”, ja que és més fàcil per als principiants.

A continuació, podeu personalitzar el missatge de confirmació i, un cop acabat, aneu endavant i feu clic a Desa. Ara el que queda és l’últim pas, afegint la pàgina de contacte!.

Afegir la pàgina del formulari de contacte

En aquest moment, hauríeu de tenir a punt la pàgina del formulari de contacte. Tot el que heu de fer ara és afegir-lo al lloc web de WordPress.

Mentre que el connector us permet afegir un formulari de contacte a diverses ubicacions del vostre lloc web (publicacions de blocs, barra lateral, etc.), ens centrarem en el mètode més senzill, que és afegir una pàgina nova.

Afegir el formulari de contacte a una pàgina o publicació

El que heu de fer és crear una publicació o pàgina nova a WordPress i, a continuació, fer clic al botó “Afegeix un formulari”. A continuació, seleccioneu el formulari de contacte al menú emergent i feu clic a “Afegir formulari”..

Només queda publicar la publicació o la pàgina i, a continuació, apareixerà el formulari de contacte al lloc web de WordPress.

Voila! Ja teniu una nova pàgina de formulari de contacte al vostre lloc web de WordPress que els vostres visitants poden utilitzar per contactar amb vosaltres.

Tenir una pàgina de contacte és útil per crear comunicació entre tu i els teus usuaris. Si voleu entendre millor els vostres usuaris, visiteu la nostra publicació anterior sobre com afegir Google Analytics al vostre WordPress.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me