Quan vaig muntar la meva primera botiga Shopify, vaig perdre molts diners.

Va començar bé (com a mínim, vaig pensar-ho!) Vaig llançar fàcilment la botiga amb Shopify, vaig rebre tones de comandes i vaig quedar satisfet amb el camí que anava tot..

No va ser fins que vaig enviar totes les comandes que em vaig adonar del meu error: vaig calcular el cost d’enviament.

(font de la imatge)

Que ha anat malament?

La cosa és que he llegit centenars d’articles sobre l’abandonament del carretó i em va preocupar. Per exemple, el 68% de tots els clients abandonen la seva cistella, i el principal motiu és que els darrers costos d’enviament apareixen al darrer segon.

Així que vaig decidir oferir enviament gratuït a tots els meus productes i anunciar-lo intensament. Era la millor manera de fer arribar la gent mitjançant la caixa. (I va funcionar; la meva taxa d’abandonament estava per sota del 40%).

El problema és que no vaig obtenir cap benefici. Un cop he pagat el transportista per lliurar-ho, he perdut diners. Argh!

Al final, vaig trobar un punt dolç. He trobat un cost d’enviament que no espantà els clients, sinó que en treia un benefici. A continuació, aquí teniu les opcions i com aconseguir-ho.

Pas 1: Peseu els productes i obteniu pressupostos d’enviament precisos

Abans de començar a canviar les tarifes o a meditar amb el cost de Shopify, obteniu una escala i peseu cada producte. Porteu els pesos i les dimensions per a uns quants missatgers locals i obteniu un pressupost mitjà per enviar.

També podeu acostar-vos a USPS, FedEx i altres operadors per pactar un acord o obtenir un preu únic. De qualsevol manera, assegureu-vos de saber el cost exacte d’enviament I quant costen els envasos.

Ara que saps quant costa empaquetar i enviar, pots triar una opció de lliurament:

Oferta Enviament gratuït

Malgrat la meva història de terror, podeu obtenir beneficis amb enviament gratuït. Només cal tenir molta cura amb les matemàtiques!

Opció 1: Prenent el mateix

L’opció primera és aconseguir els costos d’enviament tu mateix, com ho vaig fer originalment. Ven els vostres productes al preu habitual i absorbeix el cost de l’enviament dels vostres beneficis.

  • Pro: el client obté una gran quantitat. Un producte barat i enviament gratuït.
  • Con: només obtindreu un marge de benefici molt petit (o cap, com jo!)

Aquest mètode funcionarà si els vostres productes són molt cars o tenen un marge de benefici important. Els articles cars i de luxe solen funcionar bé en aquesta categoria.

Opció 2: augmentar el preu dels productes

La segona opció és augmentar el preu dels vostres productes per cobrir els costos d’enviament. En lloc de vendre una samarreta per 8 dòlars i carregar 2 dòlars d’enviament addicional, cobres 10 dòlars per la samarreta i ofereix un enviament gratuït.

Oferiu enviaments gratuïts augmentant el preu del producte

Tot i que el producte ara és més car, l’atractiu de “lliurament gratuït” és un gran al·licient psicològic per comprar. Elimina una mica de vacil·lació. Contres? Bé, el client podria trobar el mateix producte més barat en un altre lloc.

Opció 3: reunir-se al mig

Trobar-se en algun lloc del centre és l’última opció. Potser venguis la samarreta per 9 dòlars i traguessis el cost d’1 $. Aquest és el mètode que utilitzo ara. Els meus clients lluitaran per trobar el mateix producte més barat en qualsevol altre lloc i l’enviament gratuït ajuda a fer-ho.

Definiu els vostres propis preus d’enviament

Tot i que el “transport gratuït” és una manera agradable d’atractar els clients, establir una tarifa d’enviament continua essent una pràctica estàndard en línia. A Shopify, no podeu establir cap cost d’enviament per a cada producte, per la qual cosa haureu d’utilitzar una d’aquestes tres opcions:

Enviament basat en pes

En aquest cas, cobraràs un cost d’enviament en funció del pes de la comanda del client. Si el seu carret total pesa entre 0-1kg, podríeu cobrar l’enviament de 10 dòlars. Si és d’entre 1-2 kg, podríeu cobrar 20 dòlars. Per configurar-lo, haureu de conèixer el pes exacte dels vostres productes.

Conegui el pes exacte dels seus productes

Enviament basat en preus

Si utilitzeu aquesta opció, cobreu un cost d’enviament en funció del cost total del carretó. Si el client gasta entre 0 i 20 dòlars, podríeu cobrar l’enviament de 5 dòlars. Si gasten 20 $ – 50 $, podríeu cobrar 10 €.

Suggeriment professional: el vostre benefici es pot aconseguir amb aquest mètode si teniu molts articles de baix preu però pesats.

Ofereix una tarifa plana

Una tercera opció és oferir una tarifa plana simple en totes les comandes. Aquesta és una opció fantàstica si tots els vostres productes són de mida i pes similars. Per exemple, si només venen ulleres de sol, probablement no haureu de tenir en compte diferents pesos.

Nota: en tots els casos, parlo d’enviaments nacionals. Si voleu enviar internacionalment, segur que voldreu cobrar un “recàrrec regional” que podeu trobar a la configuració de preus de Shopify.

Calculeu els costos d’enviament en temps real

Aquesta tercera opció és la més avançada, però probablement la més precisa. L’enviament en temps real calcula automàticament el cost d’enviament de qualsevol producte en funció de la ubicació i del client de les preferències de lliurament.

Mireu com aquesta botiga calcula el cost d’enviament exacte per a cada client:

Significa que cada client obté un cost d’enviament completament precís i actualitzat al minut. Feu clic als preus FedEx o USPS per calcular la tarifa exacta.

És fantàstic per a vostès, mai no subestimareu els costos d’enviament. Sempre és correcte. I és bo per al client, ja que saben que no se’ls llença una despesa d’enviament excessiva.

L’únic inconvenient és que necessitareu la versió “avançada” de Shopify, que suposa un cost addicional.

Deixa que algú més faci l’enviament per a tu

Per descomptat, l’opció final és permetre a una empresa de logística professional fer tot el seu treball per a vostè.

Shopify s’ha unit amb un bon nombre de serveis de compliment, inclòs Amazon per ajudar-lo a tenir cura. Amb aquesta opció, emmagatzemareu les vostres mercaderies a un dels magatzems d’Amazon i s’encarregaran de l’enviament per vosaltres. Et costarà una mica més, però es treu tota la feina i les tasques.

Si trieu aquesta opció, només podeu prendre les tarifes d’enviament d’Amazon i aplicar-les al vostre botiga Shopify.

Pensaments finals

Segons he sabut el camí difícil, els costos d’enviament poden provocar o trencar els seus marges de benefici. És la diferència entre una botiga exitosa i una botiga amb problemes.

Sempre he trobat aquesta taula (creada per Shopify) molt útil a l’hora de fixar els preus en els vostres productes i assegurar-vos que sempre esteu pel bon camí:

Calculeu el preu del vostre producte

Tant de bo, amb aquesta informació tancada, no cometeu el mateix error que jo i faríeu glòria a la botiga Shopify!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me