Per a un blogger o propietari d’un lloc web, és important tenir un nombre de protocols de seguretat al seu lloc, en cas que passi alguna cosa dolenta amb el vostre lloc web. Tanmateix, fins i tot si teniu la millor seguretat garantida, es produiran accidents i podreu acabar amb un lloc danyat o piratat.

Si voleu evitar perdre el vostre blog de WordPress i tota la vostra feina, sempre heu de (i vull dir SEMPRE), realitzar còpies de seguretat periòdiques per al vostre lloc web. D’aquesta manera, encara que pateixi algun temps d’inactivitat, sempre podreu tornar al vostre lloc web.

Ara, hi ha diverses maneres en què podeu fer una còpia de seguretat del vostre bloc de WordPress. En aquest article, ens centrarem en un d’ells, que és utilitzar un plugin o serveis que faran una còpia de seguretat automàtica del vostre bloc per a vosaltres..

El fantàstic d’aquests complements és que fins i tot els podeu fer per realitzar migracions de llocs. La qual cosa és fantàstic quan voleu passar a un amfitrió web amb millors funcions i prestacions del servidor.

Saber quan i amb quina freqüència de còpia de seguretat

Abans d’entrar a la llista de complements per a còpies de seguretat de WordPress, parlem ràpidament de quan hauríeu de fer una còpia de seguretat del vostre lloc web i amb quina freqüència. Després de la bat, sempre us recomanem que realitzeu les còpies de seguretat de forma regular, ja que això minimitzarà la vostra pèrdua, ja que les vostres còpies de seguretat seran força recents.

El que cal considerar és com voleu programar les còpies de seguretat. Ara, diferents llocs web tindran necessitats de programació diferents.

Si el vostre blog publica diversos continguts nous cada setmana i rep nous comentaris diàriament, probablement sigui una bona idea tenir un interval més curt entre les vostres còpies de seguretat. El mateix passa si teniu una botiga en línia adjunta al vostre bloc que realitza transaccions per fer un seguiment dels detalls i dels clients.

A l’espectre contrari, si el lloc web o el bloc són majoritàriament estàtics i s’actualitzen amb contingut nou cada trimestral, pot ser que puguis sortir amb una còpia de seguretat setmanal en lloc.

En la línia de fons, no hi ha un calendari perfecte per programar còpies de seguretat i, en definitiva, depèn del millor calendari que us proporcionarà la menor pèrdua en cas que les coses vagin malament. A més, una bona regla general és realitzar sempre una còpia de seguretat abans de fer canvis massius al vostre bloc de WordPress.

Coses a considerar per a una solució de còpia de seguretat de WordPress

Hi ha un munt de plugins de còpia de seguretat disponibles a WordPress, però, és important recordar que no tots els plugins de còpia de seguretat / migració es creen iguals. Alguns tenen característiques diferents o es concentren en algunes àrees més que altres.

Per tant, abans de decidir-vos sobre un complement, aquí teniu algunes coses que podeu considerar:

 • Còpies de seguretat automatitzades
  Un dels majors factors a considerar és si la còpia de seguretat de WordPress us permet automatitzar el procés. Amb automatització, podeu deixar que el connector faci tota la feina en lloc d’haver de fer la còpia de seguretat de forma manual cada vegada.
 • Freqüència de còpies de seguretat
  Hem esmentat una mica sobre la programació de la freqüència de les còpies de seguretat. Abans d’afegir-vos a un complement, potser voldreu comprovar la freqüència amb què us permet fer una còpia de seguretat i si és suficient per a les vostres necessitats.
 • Ubicació / emmagatzematge de còpia de seguretat
  Si un connector guarda la vostra còpia de seguretat al mateix servidor que el lloc, serà inútil. Comproveu quin tipus d’emmagatzematge ofereix el connector o el servei. Poden utilitzar altres ubicacions d’emmagatzematge com Google Drive, Dropbox o emmagatzematge al núvol?
 • Possibilitat de restaurar / recuperar la còpia de seguretat
  Un cop heu fet una còpia de seguretat del vostre lloc web, és fàcil recuperar-lo o restaurar-lo? Heu de fer manualment el procés o es pot automatitzar? Com que els diferents connectors tenen diferents enfocaments, el millor és comprovar primer.
 • Còpies de seguretat parcials o completes
  Alguns complements faran una còpia de seguretat de tot el lloc, mentre que alguns només faran còpies de seguretat del mateix (és a dir, la base de dades). És important triar el tipus de còpia de seguretat adequada del vostre lloc.

4 complements de còpia de seguretat i migració de WordPress

Amb tants plugins i solucions de còpia de seguretat / migració disponibles en línia, és difícil triar-ne el perfecte. Tot i que els 4 que es descriuen a continuació potser no són solucions perfectes, de ben segur que són, de molt, els millors plugins per utilitzar.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard és àmpliament conegut per ser un complement fiable per crear còpies de seguretat de WordPress. Un dels seus avantatges clau és que la seva interfície s’integra dinàmicament amb el vostre quadre de comandament de WordPress.

Quan hàgiu instal·lat el connector, podeu iniciar el procés de còpia de seguretat fent clic al botó “Còpia de seguretat” que es troba a la pàgina principal del complement. Un cop hàgiu fet clic sobre ell, podreu realitzar una “Còpia de seguretat completa” o una “Còpia de seguretat personalitzada”, on podeu triar quines parts voleu guardar.

Un cop realitzada la còpia de seguretat, ha de aparèixer a la llista de BackupGuard, que podeu restaurar, suprimir o descarregar la vostra còpia de seguretat fent clic sobre ella.

També podeu pujar un fitxer de còpia de seguretat a BackupGuard mitjançant el botó “Importar”. Recordeu només que hi ha un límit de 128 MB. Nada més que això i hauràs de penjar-lo manualment mitjançant FTP.

La versió gratuïta de BackupGuard us permet fer les còpies de seguretat i migració bàsiques, però, si voleu còpies de seguretat automàtiques, una assistència 24/7, notificacions per correu electrònic i fins i tot migracions del lloc complet, podeu optar per la seva versió professional de pagament..

2. VaultPress

VaultPress

VaultPress

VaultPress, creat per WordPress.com i part del complement JetPack, ofereix moltes funcions com ara còpies de seguretat en temps real, restauració d’un clic, emmagatzematge en núvol de 30 dies i fins i tot la possibilitat de migrar el vostre lloc web..

El complement també va ser dissenyat per ser senzill i fàcil d’utilitzar, bàsicament només podeu definir-lo i oblidar-lo. Tot el que heu de fer és configurar-lo una vegada i, després, VaultPress farà tot el treball, inclòs el manteniment del vostre lloc en el vostre emmagatzematge al núvol. I si voleu restaurar el vostre lloc, és tan senzill com amb un sol clic.

Malauradament, no disposen de versions gratuïtes, per la qual cosa, si voleu utilitzar VaultPress, haureu de retirar almenys 39 dòlars per any per al seu pla bàsic. Si voleu totes les funcions fantàstiques, com ara reparacions automàtiques d’arxius, còpies de seguretat en temps real i molt més, haureu d’optar pels seus plans superiors.

3. Migració del WP tot-en-un

Migració wp tot en un

Migració WP tot en un

Una llista de còpia de seguretat i migració de WordPress definitivament no estaria completa sense la migració WP Tot-En-Un. Un complement de molt alta qualificació de WordPress, All-In-One WP us permet crear còpies de les dades del vostre lloc de WordPress, que podreu desar com a còpia de seguretat o amb finalitats de migració..

Utilitzar-lo és bastant fàcil. Instal·leu el connector i dirigiu-vos a la pestanya “Migració WP tot-en-un” a WordPress i feu clic a “Exportar” per començar.

El més interessant del complement és que podeu personalitzar el tipus de dades que voleu exportar accedint a la “Configuració avançada” i només desmarqueu les que no vulgueu. Podeu excloure dades com ara comentaris de correu brossa, fitxers de temes, plugins, revisions de publicacions i molt més.

És important tenir en compte que la versió gratuïta de Migració WP Tot-En-Un només permet exportar la còpia de seguretat del vostre lloc en un fitxer local. Si voleu exportar a altres llocs, com Dropbox o Google Drive, haureu de comprar una extensió.

Un cop exportades les dades del vostre lloc, podeu descarregar-ne la còpia de seguretat directament o bé guardar-la al vostre servidor web. Per descomptat, sempre us recomanem que mantingueu la còpia de seguretat en una ubicació diferent del servidor del vostre lloc web per evitar qualsevol ciberatac o problemes de servidor..

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Una gran quantitat de complements que s’enumeren aquí es poden utilitzar per crear còpies de seguretat ràpides per al vostre lloc web de WordPress, però no tots us permeten programar còpies de seguretat automatitzades sense haver de retirar diners addicionals per a les seves versions de pagament..

UpDraftPlus destaca entre la resta oferint còpies de seguretat totalment automatitzades, de franc. I no fa mal que l’hagin dissenyat perquè sigui fàcil d’utilitzar per a principiants i principiants.

Després d’instal·lar el complement, podeu activar-lo passant per la pestanya “Configuració” de WordPress i fent clic a “Còpies de seguretat de UpdraftPlus”. Allà, podeu realitzar tasques com ara còpies de seguretat de llocs, restauracions de llocs i fins i tot migracions de llocs.

Quan utilitzeu UpdraftPlus, no oblideu establir una ubicació d’emmagatzematge remota per a la vostra còpia de seguretat al menú “Configuració” i escollint qualsevol de les icones que voleu que sigui la vostra ubicació d’emmagatzematge..

A la mateixa pàgina “Configuració”, també podeu configurar la programació de còpia de seguretat tant dels fitxers del vostre lloc com de la base de dades. Només cal fer clic als menús desplegables de la “Programació de còpia de seguretat de fitxers” i “Programació de còpia de seguretat de bases de dades” per configurar el calendari.

Després d’això, desplaceu-vos cap avall per especificar les dades del lloc de WordPress que voleu incloure a la còpia de seguretat. A la secció “Inclou la còpia de seguretat dels fitxers”, marqueu les caselles de selecció per incloure dades com ara plugins, temes i fitxers multimèdia.

Un cop acabat, només cal que feu clic a desa i que les vostres còpies de seguretat es facin totalment automatitzades. Si voleu més funcions com el xifratge FTP, les còpies de seguretat intel·ligents i el xifrat de la base de dades, podeu optar per la seva versió premium que us ofereix totes les opcions anteriors i molt més..

Embolicar

Si teniu un lloc web de WordPress, no n’hi ha prou amb tenir els últims plugins de seguretat o certificats SSL per mantenir la vostra empresa segura. Una còpia de seguretat és l’última línia de defensa i, més sovint, us pot estalviar d’un món de maldecaps en cas que qualsevol cosa vagi malament.

Amb els complements que trobem a la llista anterior, definitivament no us haureu de preocupar la propera vegada que el vostre lloc es bloquegi o sigui atacat per hackers o virus, ja que tindreu una còpia de seguretat al punt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me