Făcând clic pe un link de site pare un lucru atât de simplu.

Dar în culise, sute de solicitări sunt pingute instantaneu în întreaga lume pentru a vă aduce imaginile și textul. Se întâmplă multe în acele câteva secunde scurte și pot fi greșite multe.

Lucrurile pot începe să încetinească, luând site-ul cu acesta.

Dacă ați respectat seria actuală cu privire la viteza de încărcare a site-urilor web, veți ști că site-urile lente sunt vești proaste! De fapt, un site leneș vă poate costa mii de vizitatori și conversii.

Cu asta în minte, mă duc în spatele scenei pentru a vedea ce se întâmplă. Aruncăm zoom-ul în acele câteva secunde și vedem ce ține lucrurile!

Sfat Pro

Vânzările lente ucid vânzările! Supraîncărcați viteza WordPress cu aceste 8 hack-uri.

1. Performanța serverului

Site-ul dvs. web se încarcă de la sol. Atunci când cineva face clic pe site-ul dvs., este ca și cum ar fi transformat cheia în motorul unei mașini. Vizitatorul dvs. solicită pornirea motorului.

Primul lucru care se întâmplă este acesta: browserul dvs. (Firefox, Safari, etc) trimite un ping către serverul dvs. Solicită toate informațiile și datele, astfel încât să vă poată încărca site-ul.

Dacă performanța serverului dvs. este slabă, va dura mai mult timp pentru a răspunde. Oricât de rapid ar fi orice altceva, un server lent vă va oferi întotdeauna o pornire lentă.

Performanțele slabe ale serverului sunt aproape întotdeauna la nivelul gazdei web. O gazdă web ieftină vă va oferi de obicei un server comun, ceea ce înseamnă că partajați spațiu și resurse cu nenumărate alte site-uri web. Dacă site-ul dvs. este lent, se datorează faptului că vă aflați într-o coadă cu multe alte site-uri!

2. Locația serverului

Dacă ați făcut vreodată un apel la distanță lungă, știți că este nevoie de mai mult timp pentru a face conexiunea. Acest lucru se datorează faptului că informațiile trebuie să călătorească fizic pentru a ajunge acolo. Datele trec prin cabluri și sunt transmise prin sateliți.

Un lucru similar se întâmplă când faceți clic pe un site web. Când faceți clic pe un site web, trimiteți un mesaj serverului. Îi ceri să se încarce.

Să presupunem că serverul dvs. are sediul în America. Atunci când un vizitator japonez face clic pe site-ul dvs. web, informațiile trebuie să călătorească până peste Oceanul Pacific. Trebuie să solicite acces la server. Apoi, trebuie să călătorească înapoi peste ocean pentru a-l încărca pe ecranul lor.

Datele sunt rapide. Dar nu este magie!

3. Mult trafic

Dacă întâmpinați mult trafic, va duce la încetinirea site-ului dvs. web.

La nivelul său actual, serverul dvs. web poate servi doar un anumit număr de persoane simultan. Este cam ca în coada unui magazin. Cu cât intră mai multe persoane în magazin, cu atât devin mai lent.

Nu numai că, dar magazinul trebuie să trage resurse suplimentare pentru a vă ajuta. Ei trebuie să apeleze personal suplimentar din spate pentru a ajuta la servirea tuturor. Dar acum lucrurile din backend încetinesc și ele.

Același lucru se întâmplă și pe site-ul dvs. web. Serverul dvs. va încerca să gestioneze tot traficul suplimentar, dar va încetini undeva.

4. Imagini extra mari (și format de fișier complex)

Îți amintești vechile zile de internet prin dial-up? O imagine de dimensiuni mari poate dura până la un minut să se încarce, un pic mic la rând! Era agonizant!

Lucrurile s-au îmbunătățit de la banda largă, dar regula generală se aplică în continuare.

După ce faceți clic pe server, acesta va începe să transporte fiecare biț al site-ului pe ecranul browserului. Serverul va transporta conținut, text și imagini. Acesta este ca și cum magazinul nostru îți aduce stocul din spate.

Când vă gândiți la asta, este simplu. Articolele mari și grele vor dura mai mult pentru a le scoate la iveală.

O imagine mare va dura mult timp pentru a se încărca. Dacă aveți o tonă de imagini mari pe site-ul dvs. web, adăugați timp suplimentar de încărcare pentru fiecare imagine.

Formatul fișierului este important și aici. Navigatoarele pot încărca imagini JPG, PNG și GIF frumos și rapid. Dar, formate grele precum TIFF și BMP vor mânca bucăți imense în timpul dvs. de încărcare. Evita-i!

5. Densitatea codului

Este posibil să simțiți deja o temă aici. Elementele mari și dense vor încetini site-ul. Unul dintre cele mai dense elemente ale site-ului dvs. este codul care îl creează.

Dacă cunoașteți CSS, HTML și Javascript, veți ști că există o cantitate enormă de cod în spatele designului site-ului dvs..

De exemplu, există 60 de milioane de linii de cod pe Facebook singur.

Linie de cod de milioane

(Vezi imaginea completă)

(Aceasta este mai mult decât colizorul de Hadron)

((Dar mai puțin decât Google!)).

Dacă backend-ul site-ului dvs. este înfundat cu exces de codificare și javascript, va dura mai mult pentru a-l trage în sus.

6. Grafica text

Multe site-uri web folosesc în continuare imagini pentru a afișa text.

Este posibil să utilizați o imagine pentru a vă afișa logo-ul, de exemplu. Sau este posibil să aveți un text explicativ ca parte a unei imagini mari pe pagina dvs. de pornire.

După cum vă puteți imagina, graficele ca acestea durează mult mai mult pentru a le încărca în comparație cu o alternativă simplă de fonturi.

7. Prea multe solicitări de fișiere (RTT)

Am explicat deja cât de mari sunt elementele grele care necesită mult mai mult timp la încărcare. Ei bine, nu este vorba doar de dimensiunea lor. Câți dintre ei sunt.

Fiecare element mic de pe site-ul dvs. necesită o solicitare diferită de fișiere pentru a fi încărcate. Fiecare fișier CSS, fiecare imagine, fiecare buton de partajare socială și fiecare bucată de Javascript reprezintă o nouă solicitare de fișier.

Serverul dvs. poate gestiona doar o anumită cantitate de solicitări pe secundă.

Să presupunem că site-ul dvs. web folosește 50 de solicitări de fișiere de fiecare dată când se încarcă. Dacă 100 de persoane accesează site-ul dvs. simultan, asta înseamnă 5.000 de solicitări de fișiere într-o secundă. Dacă sunteți pe un server mic, aceasta va încetini serios lucrurile.

Nu uitați, există doar atât de multe resurse pentru a servi fișierele.

8. Prea multe plugin-uri

Dacă executați WordPress, probabil că veți avea o mulțime de pluginuri în culise. Ei bine, fiecare dintre aceștia își face propria cerere de fișiere. Fiecare are un fișier CSS și unele javascript de încărcat.

Asta înseamnă mai multă greutate de transportat și mai multe solicitări de fișiere. Dacă utilizați o mulțime de plugin-uri, va încetini lucrurile. Întrebați-vă care sunt absolut necesare.

9. Redirecții inutile

Imaginați-vă că cereți indicații către gară. Apoi ajungi acolo și află că este închis. A fost mutat în cealaltă parte a orașului și acum trebuie să vă plimbați prin oraș.

Te îmbătrânește, nu-i așa?

Același lucru se întâmplă și cu redirecționările. Este ca și cum ai încărca o pagină de două ori. Dacă nu aveți un motiv fantastic pentru a face acest lucru, evitați redirecționările pe site-ul dvs..

10. Un CMS învechit

Dacă utilizați WordPress, Drupal sau Wix pentru a gestiona site-ul dvs. web, veți observa un pop-up obișnuit. Vă solicită să instalați actualizări sau versiuni noi ale software-ului.

O actualizare înseamnă, în general, că au eliminat eventualele blocaje și probleme, în special în ceea ce privește viteza. Instalați cele mai recente versiuni ale tuturor software-urilor și plugin-urilor pentru a vă ajuta să încărcați site-ul mai rapid și mai simplu.

Multumesc pentru citit! Lipiți-mă, pentru că săptămâna viitoare urmăresc această postare cu un ghid aprofundat pentru remedierea fiecărei probleme. [Actualizat: 14 trucuri de iluminat pentru a accelera site-ul dvs.]

De fapt, încurajez să-mi verific eBook-ul cu pașii exacti pe care i-am făcut pentru a încărca Bitcatcha.com în 3 secunde.

Anunță-mă dacă ai întrebări despre viteza site-ului în comentariile de mai jos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me