Sunt obsedat de stabilirea obiectivelor site-ului web. Mă urmăresc și este singura cale de a dezvolta o afacere.

Din păcate, succesul nu se va întâmpla peste noapte (dacă numai așa s-a întâmplat!). Uneori, se pare că un nou site web de succes sau o afacere apare din senin, dar nu este așa cum funcționează cu adevărat.

În culise, lucrează de luni întregi (poate ani). Au stabilit obiectivele pas cu pas clare ale site-ului web pentru a se asigura că ating nivelul următor.

Astăzi am 13 ținte testate pe care le poți seta pentru tine.

Înainte de a sări în obiectivele specifice, să vorbim despre cum să le structurăm.

Creați S.M.A.R.T. obiectivele site-ului web

SMART-Goluri-Prezentate-Image

(sursa imaginii)

Obiectivele funcționează numai dacă respectă următoarele S.M.A.R.T. reguli:

Specific – Aruncați o privire la aceste două obiective: „Vreau mai multe venituri pe site-uri web” SAU „Vreau o creștere a veniturilor cu 20% până în ianuarie 2017”. Care crezi că este cel mai bun?

măsurabil – Ai nevoie de obiective pe care le poți testa, defini și măsura. Vizitatorii site-urilor web, numerele de socializare sunt lucruri măsurabile. „Creșterea gradului de conștientizare”, de exemplu, nu este atât de ușor.

Actionable – Poți efectiv să faci ceva pentru ca obiectivul tău să se realizeze?

Realist – „Depășiți Amazon ca vânzător de top” este la fel de realist ca „pământul pe lună!” (Și noroc pentru dumneavoastră!), Dar nici nu vă faceți obiectivele prea ușoare. Impinge-te. Găsiți acel loc dulce între realist și ambițios.

oportun – Trebuie să existe o dată de încheiere. Astăzi, ne stabilim toate datele de sfârșit pentru 1 ianuarie 2017.

Acesta este elementele fundamentale de stabilire a obiectivelor. Dar sunt mai multe.

Spărgându-l în bucăți muscate

Trebuie să vă împărțim obiectivele în părți mici. Obiectivele site-ului din acest articol (vin, promit) sunt toate obiectivele la jumătatea perioadei. I.E. ne vom propune să le realizăm în 6-7 luni.

Cu mult timp înainte, este ușor să vă distrageți sau să pierdeți evidența progresului.

Ceea ce trebuie să faceți este să le descompuneti astfel:

Triunghiul-Gol

(sursa imaginii)

1. Obiectivul anual – de exemplu. Atingeți 10.000 de vizitatori unici lunar

2. Împărțiți-l în obiectivele lunare – Obțineți 2.000 în iunie, 3.000 în iulie, 4.000 în august etc. Adăugarea a 1.000 de vizitatori noi pe lună nu pare la fel de descurajantă ca a găsi 10.000 peste noapte, nu-i așa.?

3. Obiective săptămânale – Ce trebuie să faceți în fiecare săptămână pentru a atinge acel obiectiv lunar? Publică mai mult conținut? Ați putea să difuzați câteva anunțuri Facebook sau să trimiteți un buletin informativ mai des?

4. Obiective zilnice – Ce poți face în fiecare zi pentru a atinge aceste obiective săptămânale. Începi să scrii o postare pe blog? Optimizați copia dvs. de reclamă? Îmbunătățiți-vă newsletterul pentru tarife mai mari?

Vedeți cum acești pași mici te duc cu toții la acel obiectiv BIG? Acum, așa cum am promis, să sărim în obiectivele reale ale site-ului web!

Cele 13 obiective web

Începem. Acestea sunt specifice, măsurabile, acționabile și la timp (finalizate până la sfârșitul anului!)

În ceea ce privește „realistul”, depinde de tine. Va trebui să alegeți cifre care să aibă sens pentru site-ul dvs. web. Alege cifre care pot fi realizate, dar și ambițioase!

1. Vizitatori unici ai site-ului web

Creșterea-Întorcându-Trafic-Gym Website-

(sursa imaginii)

Acesta este tot despre traficul de site-uri web. Pur și simplu, mai mult trafic echivalează cu mai multe vânzări, mai mulți abonați și mai multe oportunități. Să presupunem că în prezent obțineți 2.000 de vizitatori unici și asta generează un venit de 500 USD. Dacă măriți vizitatorii la 10.000, în general, veți mări veniturile la aproximativ 2.500 de dolari (asta nu este o știință exactă, dar obțineți ideea!)

Cum se realizează: Conținutul este cea mai bună oportunitate aici. Petreceți ceva timp creând conținut de tip show-stop, optimizați-l pentru motoarele de căutare (mai multe despre acest lucru mai târziu) și parcurgeți kilometrul suplimentar când vine vorba de promovarea acestuia. Puteți, de asemenea, să faceți o comandă rapidă conducând trafic prin reclame.

Cum se poate măsura: Dacă nu ați făcut-o deja, configurați un cont Google Analytics. Setați intervalul de date pe „luna trecută” și căutați cifra „utilizatori”.

vizitatori unici

2. Vizualizări pe pagini

Majoritatea marketerilor vă vor spune că vizitatorii unici sunt o valoare mai importantă decât afișările de pagini. Și probabil este adevărat. Dar îmi place să stabilesc obiective și pentru vizualizări pe pagini. De ce? Deoarece vizionările de pagini reprezintă un indiciu bun despre implicarea site-ului meu.

Numerele pure nu sunt bune decât dacă acești vizitatori obțin valoare de pe site. Vizualizările de pagini înalte îmi spun că oamenii fac clic pe mai multe pagini. Citesc mult conținut și se bucură de site-ul web.

Cum să o facă: Gândiți-vă la modalități de a menține persoanele angajate pe site-ul dvs. și de a le trimite într-o călătorie lungă și frumoasă. „Articole similare” din partea de jos a postărilor de pe blog funcționează bine. Așa că faceți o mulțime de link-uri atrăgătoare ale panoului lateral. Luați în considerare să faceți și navigarea mai intuitivă.

Cum se poate măsura: Google Analytics din nou, chiar lângă vizitatorii dvs. unici.

afișări de pagină

3. Reduceți rata de respingere

Rata de respingere este procentul de utilizatori care „sări” înainte de a face clic pe un alt link. Se uită la o pagină și apoi dispar. Nu uitați, dorim ca utilizatorii să se lipească și să exploreze. La urma urmei, mai mulți vizitatori angajați au mai multe șanse să cumpere de la dvs..

Cum să o facă: Primul meu sfat este să verificați viteza serverului dvs. de site. Vizitatorii au mai puțin șanse de „să sară” atunci când site-ul dvs. se încarcă rapid. Al doilea este despre conținut și implicare. Mențineți utilizatorii pe site-ul dvs. web cu conținut profund și captivant. Utilizați tehnica „articole conexe” pentru a vă asigura că oamenii fac clic pe mai multe pagini.

Cum se poate măsura: Google Analytics Google bun. (Exemplul de mai jos este o rată de respingere proastă – încercați să vizați 50% și apoi împingeți-l mai jos și mai jos)

rata de respingere

4. Abonați prin e-mail

Toate cele mai mari nume din marketing sunt de acord cu un singur lucru: abonații de e-mail sunt cel mai profitabil aspect al afacerii tale online. Luați-l pe Appsumo care a spus asta despre lista de e-mailuri: „AppSumo.com este o afacere cu 7 cifre și 90% + provine din e-mailuri”.

Abonații de pe lista dvs. de e-mail sunt „cele mai tari”. Sunt interesați de ceea ce ai de oferit și au mai multe șanse să convertească. În plus, puteți comunica direct cu ei – chiar în căsuța de e-mail. Îmbunătățirea abonaților dvs. este un obiectiv esențial.

Cum să o facă: Măriți numărul de căsuțe de înscriere pe site-ul dvs. Folosiți cutii de panou lateral, bară de salut și ferestre de tip pop-up (unde este cazul). Oferiți un stimulent precum un curs gratuit, un eBook sau mai bine zis un „upgrade de conținut”.

Cum se poate măsura: Dacă nu ați făcut-o deja, configurați un cont MailChimp, Aweber sau Monitor de campanie. Vor urmări abonații și vor monitoriza creșterea listei dvs. Iată ghidul nostru privind crearea listei de e-mailuri & trimiterea primului dvs. newsletter. (MailChimp afișat mai jos)

abonați

5. Email rata deschisă și rata de clic

Odată cu creșterea ratei abonaților, să le trimitem niște e-mailuri! Ca întotdeauna, va trebui să stabilim și noi noi obiective aici. Care este rata dvs. curentă deschisă? Și ce procent din cei care îl deschid fac clic pe site-ul dvs. web?

Să încercăm să o dublăm. Neil Patel a descoperit că „dintre toate canalele de marketing pe care le-a testat, e-mail-ul le depășește în permanență pe toate”. Prin urmare, creșterea ratelor deschise și a ratelor de clic, vor elimina o valoare suplimentară din lista abonaților.

Cum să o facă: Există tot felul de trucuri aici. Începeți cu o linie de subiect interesantă pentru a vă crește rata deschisă. Folosirea prenumelui abonatului crește în general și rata deschisă. În ceea ce privește clicurile, faceți titlurile și imaginile convingătoare. Sau oferă o reducere care duce înapoi la site-ul dvs. web.

Cum se poate măsura: Scufundați-vă în managerul de e-mail (în acest caz, MailChimp). Faceți clic pe rapoartele dvs. și măsurați îmbunătățirea ratei deschise și a clicurilor.

rata deschisă

6. Adepți de socializare

Nu aveți nevoie de mine să vă spun cât de puternică este media socială pentru afacerea dvs. Mai mulți fani Facebook înseamnă că conținutul dvs. va fi văzut de mai multe persoane. Asta înseamnă mai mult trafic către site-ul dvs. Urmăritori mai mari de Twitter și Instagram înseamnă o acoperire mai mare pentru brandul tău.

Este vorba și despre percepție. Numerele mari de urmăritori te fac să pari mai autoritar. Clienții au încredere în mărci cu un număr mai mare. Este dovada socială.

Cum să o facă: Din nou, totul începe cu un conținut excelent. Creați conținut pe care oamenii doresc să îl partajeze. Faceți o abordare de zi cu zi pentru a vă crește numerele de socializare cu postări obișnuite. Încurajați activ să partajați și să adăugați căsuțe „ca” și „urmăriți” pe site-ul dvs. Citiți postarea noastră recentă pe adepți Twitter în creștere pentru a afla mai multe.

Cum se poate măsura: Facebook are o secțiune „informații” foarte sofisticată pentru a urmări creșterea lunară a următorilor paginii. De asemenea, Twitter are o secțiune „Analytics”, cu un număr de următori lunar. Pentru alte platforme, este posibil să fie necesar să o faceți manual.

Adepți pe Facebook

7. Implicarea în rețelele de socializare și cifrele click

După cum am menționat anterior, numerele nu sunt bune decât dacă fac ceva. S-ar putea să aveți tone de urmăritori, dar le place, împărtășesc și interacționează cu postările dvs.? Fac clic pe site-ul dvs. web? Angajamentul arată cât de valoroși sunt urmașii tăi. Sunt activ și angajat?

Cum să o facă: Fii activ tu însuți. Întreabă întrebări. Inspiră dezbaterea. Deschideți o conversație. Răspundeți la tweet-uri și întrebări. Creați o personalitate mai degrabă decât doar să dețineți conținut.

Cum se poate măsura: Din nou, scufundați-vă în informațiile de pe Facebook sau Twitter. Uitați-vă la câte persoane au dat clic sau s-au angajat cu postările dvs. recente. Puteți măsura acest lucru ca procent din numărul total de urmăritori. De asemenea, puteți utiliza Google Analytics pentru a vedea câți vizitatori sosesc prin intermediul rețelelor de socializare.

Angajarea FB

8. Clasarea căutării

Google deține cheia unui trafic imens, neexploatat. Dar este un drum dificil către prima pagină de rezultate, motiv pentru care un interval de timp lung este excelent aici. Stabiliți un obiectiv pentru a accesa prima pagină pe Google pentru cel puțin unul dintre cuvintele dvs. cheie.

căutare cuvinte cheie clasare

(sursa imaginii)

Cum să o facă: Începeți prin a alege cuvinte cheie foarte direcționate pentru site-ul dvs. și folosiți-le pentru a vă optimiza SEO pe site. Gândiți-vă la conținutul optimizat și la structura site-ului. De asemenea, ar trebui să creați o strategie de backlinks, folosind invitați-postări și diverse alte metode pentru a genera link-uri interne către site-ul dvs. web. În opinia mea, Backlinko este cea mai bună resursă pentru SEO, deci urmează numeroasele lor ghiduri.

Cum se poate măsura: Aceasta necesită căutări manuale. Căutați în Google cuvintele dvs. cheie, fie că este vorba despre „căști premium”, „rochii vintage” sau „marketing pe Facebook” și parcurgeți rezultatele pentru a găsi pagina dvs. Dacă nu v-ați gândit încă la SEO, ar putea fi adânc în abisul rezultatelor Google. Pe măsură ce anul progresează, verificați dacă vă deplasați prin paginile cu rezultate.

9. Îmbunătățește calitatea conținutului tău

Oferirea unei ieșiri de conținut vă va ajuta afacerea peste tot. Îți va crește autoritatea. Acesta va conduce traficul și va ajunge la clienți noi. Conținutul în sine va genera clienți și conversii. Este, de asemenea, o modalitate rotunjită de a îmbunătăți rangul de căutare.

content_strategy

(sursa imaginii)

Dar veți observa cum acesta este singurul obiectiv care nu are o cifră cuantificabilă. Există un motiv pentru asta. Cantitatea de conținut nu este chiar atât de importantă. Nu mai vă ajută să scoateți 1.000 de postări pe blog înainte de sfârșitul anului. Ceea ce va ajuta este un conținut de calitate, aprofundat și unic. Obiectivul dvs. aici nu este mai mult conținut. Este un conținut mai bun.

Cum se poate măsura: Ei bine, acesta nu este tocmai cuantificabil. Vă puteți măsura progresul în funcție de performanța conținutului în termeni de acțiuni, cititori și „timp la fața locului”. Puteți, de asemenea, să o măsurați pe conținutul dvs. Este în profunzime (cel puțin 1.000 de cuvinte)? Este plin cu multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri și infografii? Se bazează pe date sau studii de caz? Are un unghi unic?

Cum să o facă: În primul rând, urmați sfaturile de mai sus. Mai multă lungime, mai multe detalii, mai multe cercetări și multimedia. Uită-te la ce există deja în nișa ta. Pregătiți-vă să îmbunătățiți și să adăugați valoare. Stabiliți un program editorial realist și respectați-l.

10. Vânzări și descărcări

Evident, jocul final este să vă impulsioneze vânzările și / sau descărcările. Și deși este probabil cel mai important, există un motiv pentru care am lăsat acest obiectiv până la sfârșit. Dacă vă concentrați pe toate obiectivele de mai sus, vă veți impulsiona direct vânzările și descărcările fără să vă dați seama chiar.

Acestea fiind spuse, puteți folosi și câteva trucuri suplimentare:

Cum să o facă: Luați în considerare gama dvs. de produse; asigurați-vă că aveți articole accesibile pentru a atrage noi clienți. Experimentați cu imagini noi, copiați și așezați butoanele „cumpărați”. Oferiți vânzări și reduceri și revindeți clienților dvs. existenți.

Cum se poate măsura: Orice mecanism găzduiește magazinul online sau centrul de descărcare ar trebui să elimine cifre de încredere. Shopify (după cum se arată mai jos) descompune vânzările astfel:

performanța comenzii

(sursa imaginii)

11. Conversii

Vânzările sau descărcările brute reprezintă un bun indiciu al performanței afacerii dvs. Dar, de asemenea, acord o mare atenție ratei de conversie. Acesta este procentul de vizitatori ai site-ului web care cumpără sau descarcă.

Prin îmbunătățirea conversiilor, veți obține mai multă valoare de la fiecare vizitator. Nu trebuie să ajungeți la mai mulți oameni, trebuie doar să îi convingi pe cei aflați deja pe site-ul dvs. Este mai ușor.

Clienți-IO-Free-To-Convertit-Rate

(sursa imaginii)

Cum să o facă: Tweak copia, aspectul și plasarea apelurilor la acțiune până când acestea sunt magnetice. Adăugați dovezi sociale sau mărturii pentru a stârni șovăielile vizitatorului. Faceți procesul de checkout / download / abonare fără probleme și ușor.

Cum se poate măsura: Utilizați Google Analytics pentru a seta „obiective”. Aceasta va urmări rata de conversie și vă va permite să țineți o evidență a performanței sale.

12. Returnarea investiției publicitare

„Trebuie să cheltuiți bani pentru a câștiga bani!” Acest lucru este adesea adevărat. Dar mai important, trebuie să cheltuiți bani bine. Este foarte ușor să irosiți bani atunci când utilizați reclame Facebook sau Google. Faceți-vă un obiectiv pentru a reduce mai mult din fiecare ban pe care îl cheltuiți pentru publicitate.

facebook-publicitate

(sursa imaginii)

Cum să fac it: A / B testează fiecare campanie publicitară înainte de ao împinge live. Măsurați ce copie și imagini funcționează cel mai bine. Asigurați-vă că pagina de destinație pe care o trimiteți oamenilor să se convertească efectiv și să o modificați până când aceasta se întâmplă. Făcând acest lucru, veți obține mai multă valoare din banii dvs. de publicitate.

Cum se poate măsura: Utilizați un procent simplu aici. Câte venituri creați dintr-un singur anunț Facebook? Pe măsură ce îmbunătățiți și ajustați, urmăriți cum se îmbunătățește procentul respectiv.

Aflați mai multe: Cum să vă construiți prima pagină de destinație (+ 14 sfaturi pentru a o optimiza pentru conversii!)

13. Valoarea în dolari a fiecărui client

Să zicem că ați avut 100 de clienți luna trecută. În total, au cheltuit 1.000 de dolari. Aceasta înseamnă că fiecare client a cheltuit în medie 10 dolari. Aceasta este „valoarea dolarului” fiecărui client. Scopul este de a crește această cifră, astfel încât fiecare client să cheltuiască mai mult.

Cum să o facă: Utilizați „vânzarea în vârf” pentru a încuraja achiziționarea de impulsuri la finalizare. Oferiți actualizări și articole legate de pachet împreună pentru a atrage fiecare client să cheltuiască mai mult.

Cum se poate măsura: Utilizați mecanismul magazinului pentru a vă monitoriza veniturile lunare. Împărțiți-l la numărul de clienți lunari și la voilă, care este valoarea dvs. în dolari. Faceți acest calcul o dată pe lună și înregistrați-i creșterea.

Prin stabilirea acestor obiective mari și ambițioase, îți vei crește traficul, îți vei crește amploarea și vei stimula vânzările într-un mod mare.

Nu uitați, setați o figură realistă, dar ambițioasă, pentru a începe. Apoi descompun-o în ținte lunare mai mici.

În continuare, scrieți obiectivele săptămânale și zilnice care vă vor ajunge acolo. Noroc și spuneți-ne cum mergeți mai departe!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me