Știați că 55% din totalul traficului de e-commerce este acum pe un dispozitiv mobil?

Așa este, mai bine de jumătate din toți cei care se uită pe site-uri de cumpărături se află pe telefon sau tabletă.

Totuși, iată problema: 46% dintre primii 50 de comercianți de retail nu au încă un site mobil sensibil. Așadar, chiar dacă jumătate din traficul de cumpărături se întâmplă pe un telefon mobil, jumătate din retaileri nu sunt configurați pentru acesta. Asta înseamnă că jumătate dintre cumpărători prind și mărește și răsucesc telefonul pentru a vedea un site web în mod corespunzător.

Așa că suntem de acord, este esențial un site mobil sensibil și angajator. Dar acesta este doar începutul. Ca și un site desktop, puteți regla și optimiza site-ul mobil, astfel încât să sporească și mai mult vânzările. Iată cum:

1. Simplitatea

Lucrul cu un ecran atât de mic va fi întotdeauna dificil. Acesta este motivul pentru care simplitatea este obiectivul tău numărul unu. Pentru site-urile de comerț electronic este deosebit de dificil, deoarece există atât de mult conținut pe care să-l accesezi. Cum îți promovezi toate produsele fără să aglomerezi micul spațiu al ecranului?

Uită-te la modul în care ETQ își afișează gama de pantofi pe site-ul lor mobil. Este frumos în simplitatea sa. Aceștia au lăsat majoritatea spațiului ecranului complet liber pentru a-și oferi produsele în centrul atenției. Chiar și paleta de culori a fost aleasă pentru a se potrivi cu gama sa de produse. Oferă întregului site un sentiment simplu, coeziv. Chiar dacă ecranul este minuscul, se simte spațios.

2. Gândiți-vă de degetul mare!

Încercați să țineți smartphone-ul acum. Mutați degetul mare în jurul ecranului și simțiți unde este cel mai confortabil și natural. Mărimea degetului mare al fiecăruia este diferită, dar în general această imagine de mai jos se aplică majorității oamenilor:

urmărirea degetelor mari

Având în vedere acest lucru, nu doriți să puneți nicio butoană sau componente esențiale în secțiunile de sus. Lăsați asta doar pentru anteturi. Puneți tot conținutul și butoanele deplasate la mijloc, astfel încât să fie ușor și confortabil de accesat. (Nu uitați să vă gândiți la stângași! Virați imaginile de mai sus pentru a vedea cum decurg lucrurile pentru stângași).

3. … Mai ales degetele mari

Pe lângă „atingerea” degetelor mari, ar trebui să luați în considerare și „degetul mare”. Cu toții am folosit un site web mobil unde trebuie să faceți clic pe cel mai mic link. Este dificil și frustrant, nu? Regula generală este să optezi pentru elemente mai mari decât crezi că este necesar.

Site-ul mobil al Hobbycraft este un exemplu bun. În primul rând, legăturile lor mari de imagine o fac super ușoară pentru degetele mari. Dar uitați-vă la pictogramele din partea de sus („magazine, cont, coș”). Sunt mult mai mari decât vă așteptați de obicei. Hobbycraft se gândește la degetul mare, la fel și tu.

4. Meniuri de navigare cu hamburgeri

Una dintre cele mai populare tendințe de design din ultimele doisprezece luni este meniul „hamburger”. Puteți vedea un exemplu pe site-ul Hobbycraft de mai sus. Sunt cele trei linii care arată ca un hamburger – faceți clic pe el, iar meniul complet de navigare se extinde.

Nu există loc pentru navigația antică tradițională și pur și simplu ar înghesui ecranul. În schimb, alegeți o navă în expansiune. Există un echilibru fin aici. Ar trebui să fie ordonat și în afara drumului. Dar, în același timp, ar trebui să fie evident și ușor de atins.

Dacă aveți o mulțime de produse și categorii oferite, utilizați meniul extins pentru a vă ușura. Nu vă fie teamă să folosiți spațiul întregului ecran. Uitați-vă cum Argos prezintă meniul extins de mai jos.

IMG_3663

5. Alegeți un font mare

Un mic ecran mobil ne obligă să ne gândim îndelung și greu la fonturile pe care le folosim. Nu există loc pentru fonturi mici și complexe. În schimb, gândește-te simplu, îndrăzneț și mare. În general, un font sans-serif este mai curat și mai simplu (adică Ariel este mai bun decât Times New Roman).

71950dee059b803c4a7caa30dce8f5bf

Rețineți că această decizie vă va obliga, de asemenea, să vă alegeți mai atent și redactarea. Utilizați această ocazie pentru a simplifica și optimiza copia. Încercați să transmiteți mesajul dvs. cât mai simplu și simplu. Faceți-o scurtă. Faceți-l bine. Acest lucru nu va îmbunătăți doar designul mobil, ci va îmbunătăți întreaga afacere.

6. Folosiți „căutare inteligentă”

Oamenii urăsc folosind forme de căutare minuscule pe un dispozitiv mobil. Ne obligă să facem zoom-ul, să facem clic pe caseta de căutare și să tastăm cu tastatura. Greșelile sunt ușoare și pot duce la frustrare.

Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, utilizați o casetă „căutare inteligentă”. Când faceți clic pe casetă, designul ar trebui să fie reorientat automat, astfel încât caseta de căutare să umple ecranul. Apoi, asigurați-vă că are căutare predictivă, astfel încât utilizatorul trebuie să introducă doar primele litere.

Puteți vedea acest lucru în acțiune pe site-ul web al Europcar. Clientul începe să tasteze „Norw”, iar site-ul sugerează automat diferitele sale sucursale Norwich. Simplu.

IMG_4331

7. Simplificați-vă formularele de înregistrare și cumpărare

Vorbim mult despre realizarea formularelor de înregistrare și achiziționare cât mai simple și rapide. Este o parte cheie a strategiei dvs. de design UX. Este, de asemenea, locul în care site-urile de comerț electronic pierd până la 60% din conversii prin complicarea lucrurilor. Dacă au început procesul, clientul este deja convins. Singurul mod în care veți pierde vânzarea sau înregistrarea este de a face lucrurile prea dificile.

Din nou, încearcă să limitezi cantitatea de dactilografiere necesară. Utilizați casetele de tip predictiv și activați opțiunile de completare automată. Utilizați instrumente de defilare pentru ca utilizatorii să aleagă opțiunile pentru data nașterii, de exemplu. Știm că formularele de achiziție necesită adesea o informație corectă. Cu toate acestea, există o modalitate de a simplifica acest proces.

Uită-te la modul în care Firebox folosește un sistem numeric pentru a le arăta utilizatorilor ce etape au rămas în proces. Un truc cheie de proiectare UX este de a permite utilizatorilor să știe unde se află. În calitate de clienți, ne place să știm ce ne putem aștepta, iar Firebox face acest lucru în mod expert.

img_1292-blog-jumătate

8. maxim trei straturi

Este mult mai ușor să „pierdeți” pe un site web mobil. În mod ideal, doriți să vă asigurați că site-ul dvs. mobil are doar trei straturi adâncime. Un exemplu de funcționare a acestui lucru pe un site de comerț electronic de modă este următorul:

  1. Pagina de pornire: Clientul alege „categorie: fete”
  2. Clientul alege „subcategoria: pantofii”
  3. Clientul face clic pe pagina produsului.

Este vorba despre trei straturi simple de descoperire. Singura opțiune suplimentară ar trebui să fie pagina de achiziție sau înregistrarea. Încercați să evitați o gaură de iepure de sub-categorii și alte opțiuni. Ca întotdeauna, mențineți-l simplu și anunțați utilizatorii în orice moment.

9. Faceți ușor întoarcerea la pagina de pornire

Odată ce clientul dvs. are trei straturi adânc, oferiți-le întotdeauna un mod îndrăzneț și simplu de a reveni la pagina de pornire. Amintiți-vă, este ușor să vă simțiți pierduți pe un site mobil, așa că oferiți utilizatorilor o modalitate ușoară de „resetare” și reveniți la început.

Aruncați o privire la pagina produsului Lush. Dacă clientul dvs. a navigat cumva aici, poate vor dori să înceapă din nou. Marele logo „LUSH” din partea de sus este un identificator ușor și evident pentru întoarcerea acasă. Indiferent de locul în care vă aflați pe site, aveți întotdeauna acea ancoră care vă va readuce la început.

img_1304-blog-jumătate

10. Fără pic de mărire!

Pentru o lungă perioadă de timp, site-urile mobile au fost pur și simplu o copie a design-ului desktop. Înseamnă că trebuia să măriți prin fixarea ecranului. Aceasta este o tendință periculoasă în materie de proiectare și ar trebui evitată. În mod ideal, totul ar trebui să fie proporțional cu ecranul. Toate fonturile trebuie să poată fi citite fără a face zoom.

Apple a-pinch-to-zoom

Există o singură excepție atunci când este utilă prinderea: fotografiile cu produse. Este încă foarte util pentru clienți să fixeze și să facă zoom în imaginile produsului. Ei vor să poată vedea fiecare mic detaliu înainte de a cumpăra.

11. Abordează problema „securității”

În ciuda cantității imense de trafic către site-urile de comerț electronic, există încă o preocupare generală pentru că achiziționarea a ceva de pe un site mobil nu este la fel de „sigur” ca un desktop. Desigur, nu există nicio diferență de securitate de la mobil la tabletă la desktop. Dar un studiu din 2013 arată că aproape jumătate dintre cumpărătorii online se simt mai puțin în siguranță atunci când cumpără ceva pe un smartphone. Această teamă este probabil să vă ucidă conversiile.

Este o simplă întrebare de încredere. Este sarcina ta de a face clienții să se simtă mai în siguranță pe site-ul tău. În mod ideal, site-ul dvs. de e-commerce ar trebui să aibă deja un certificat de securitate SSL. Dacă nu, cumpărați unul. Este ceea ce vă oferă micul lacăt galben de pe bara de instrumente. Pe site-ul dvs. mobil, asigurați-vă că afișați cat mai proeminent lacatul SSL.

image18

O altă opțiune este să vă asigurați că clienții dvs. pot salva un produs pentru mai târziu sau să-i trimită prin e-mail. În unele cazuri, se vor simți în siguranță cumpărarea lor mai târziu atunci când sunt pe desktop.

12. Stivuirea conținutului

Pentru mulți oameni, crearea unui site mobil înseamnă pur și simplu alegerea unei teme „sensibile” pe WordPress sau Shopify sau oricare dintre platformele pe care le utilizați. Cu toate că acesta este un început bun, veți dori să acordați o atenție deosebită modului în care tema redă automat conținutul dvs. Nu știi ce vreau să spun? Aruncați o privire la această diagramă de mai jos:

15_contentStacking

Acesta este modul în care o temă receptivă ar putea stiva automat conținutul dvs. pentru o tabletă (imaginea din stânga) sau un smartphone (imagine din dreapta). Luați în considerare cu atenție care sunt cele mai importante piese de conținut și asigurați-vă că sunt stivuite corect. De exemplu, pe partea dreaptă, produsele (caseta 5 – tipuri de băi) sunt obligate să coboare pe ecran. Acestea pot fi chiar împinse sub „pli”.

Experimentați cu aspectul și stivuirea conținutului pentru a vă asigura că cel mai important conținut apare în locul potrivit.

13. Pierdeți orice conținut Flash

Flash este un format relativ învechit pe orice dispozitiv. (De fapt, designerii luptă pentru ao ucide o dată pentru totdeauna! Înghite resurse, este lent și este un loc de joacă pentru hackeri). Deși sunt vești proaste pe un site desktop, este și mai rău pe un smartphone sau o tabletă.

Majoritatea dispozitivelor mobile nu vor reda deloc media flash. Așadar, dacă vă bazați pe el pentru o demonstrație video sau produs, scăpați de ea – clienții dvs. nu o pot vedea pe un telefon mobil. Apple a blocat-o cu ani în urmă, iar Android și-a urmat procesul la scurt timp.

Alternativa este să vă asigurați că site-ul dvs. web este compatibil HTML5 (aflați mai multe aici) și să utilizați YouTube pentru a găzdui orice videoclipuri.

14. Îmbrățișați limitările!

Mulți oameni despre care am vorbit și-au exprimat frustrarea cu privire la limitările unui site mobil. Simplul fapt este acesta: nu puteți face nimic în acest sens! În schimb, îmbrățișează aceste limitări.

Te obligă să iei decizii importante care îți vor ajuta întreaga afacere. Cum pot să-mi simplific site-ul? Cum pot să-mi exprim părerea în mai puține cuvinte? Cum pot fi mai precis și convingător într-un spațiu mai mic? Care dintre produsele mele ar trebui să acorde prioritate?

Cred cu tărie că răspunde la aceste întrebări îți face afacerea mai puternică. De fiecare dată când îți poți distila propunerea, o faci mai puternică. Și este esențial pentru un site mobil bun.

15. Luati decizii de proiectare folosind Google Analytics

Problema cu proiectarea pentru mobil este că există atât de multe dispozitive de luat în considerare. Vă optimizați aspectul și designul pentru iPad sau tablete Android? Optimizați pentru iPhone 5 sau iPhone 6? Sau Samsung Galaxy?

Un design sensibil înseamnă că se va modela într-un mod diferit fiecăruia. Iată unde vă poate ajuta Google Analytics. Cea mai recentă versiune de Analytics vă permite să vedeți ce dispozitive mobile vă accesează cel mai des site-ul:

mobile-dispozitive de analiză de urmărire

În acest caz, iPhone-urile sunt dispozitivul principal – pe drum lung. Deci are sens să faci toate testările pe un iPhone. Prioritizați dispozitivul de top atunci când optimizați site-ul mobil.

Chiar dacă acum dispozitivele mobile domină piața cumpărăturilor online, site-urile mobile rămân mult în urmă. Jumătate dintre cei mai mari comercianți sunt tratați ca o chestiune de răspuns după cum s-a gândit.

Realizând aceste modificări și modificări, puteți obține un pas înaintea concurenței valorificând acest flux imens de trafic.

Mi-ar plăcea să aud ce ați făcut pentru a vă optimiza site-ul mobil. Ce modificări au funcționat pentru tine?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me