15 sfaturi pentru designul mobil pentru a stimula vânzările de comerț electronic

Știați că 55% din totalul traficului de e-commerce este acum pe un dispozitiv mobil?


Așa este, mai bine de jumătate din toți cei care se uită pe site-uri de cumpărături se află pe telefon sau tabletă.

Totuși, iată problema: 46% dintre primii 50 de comercianți de retail nu au încă un site mobil sensibil. Așadar, chiar dacă jumătate din traficul de cumpărături se întâmplă pe un telefon mobil, jumătate din retaileri nu sunt configurați pentru acesta. Asta înseamnă că jumătate dintre cumpărători prind și mărește și răsucesc telefonul pentru a vedea un site web în mod corespunzător.

Așa că suntem de acord, este esențial un site mobil sensibil și angajator. Dar acesta este doar începutul. Ca și un site desktop, puteți regla și optimiza site-ul mobil, astfel încât să sporească și mai mult vânzările. Iată cum:

1. Simplitatea

Lucrul cu un ecran atât de mic va fi întotdeauna dificil. Acesta este motivul pentru care simplitatea este obiectivul tău numărul unu. Pentru site-urile de comerț electronic este deosebit de dificil, deoarece există atât de mult conținut pe care să-l accesezi. Cum îți promovezi toate produsele fără să aglomerezi micul spațiu al ecranului?

Uită-te la modul în care ETQ își afișează gama de pantofi pe site-ul lor mobil. Este frumos în simplitatea sa. Aceștia au lăsat majoritatea spațiului ecranului complet liber pentru a-și oferi produsele în centrul atenției. Chiar și paleta de culori a fost aleasă pentru a se potrivi cu gama sa de produse. Oferă întregului site un sentiment simplu, coeziv. Chiar dacă ecranul este minuscul, se simte spațios.

2. Gândiți-vă de degetul mare!

Încercați să țineți smartphone-ul acum. Mutați degetul mare în jurul ecranului și simțiți unde este cel mai confortabil și natural. Mărimea degetului mare al fiecăruia este diferită, dar în general această imagine de mai jos se aplică majorității oamenilor:

urmărirea degetelor mari

Având în vedere acest lucru, nu doriți să puneți nicio butoană sau componente esențiale în secțiunile de sus. Lăsați asta doar pentru anteturi. Puneți tot conținutul și butoanele deplasate la mijloc, astfel încât să fie ușor și confortabil de accesat. (Nu uitați să vă gândiți la stângași! Virați imaginile de mai sus pentru a vedea cum decurg lucrurile pentru stângași).

3. … Mai ales degetele mari

Pe lângă „atingerea” degetelor mari, ar trebui să luați în considerare și „degetul mare”. Cu toții am folosit un site web mobil unde trebuie să faceți clic pe cel mai mic link. Este dificil și frustrant, nu? Regula generală este să optezi pentru elemente mai mari decât crezi că este necesar.