Cât timp aștepți să se încarce un site web?

Ei bine, potrivit statisticilor, jumătate dintre noi nici măcar nu așteptăm două secunde ca să apară conținutul site-ului!

Acesta este motivul pentru care am creat verificatorul de viteză Bitcatcha. Am vrut să mă asigur că serverul meu reacționează cât mai repede. Și vreau să te ajut să-l testezi și pe al tău.

Dar, de ce este atât de importantă viteza de încărcare a site-ului web? Ce diferență face o fracțiune de secundă?

Răspunsul? Face o mare diferență! Afectează experiența utilizatorului, clasamentele de căutare și chiar vânzările și conversiile.

1. Viteza site-ului este prima impresie pe care o faci vreodată

Primele impresii sunt vitale pe web.

Clienții, cititorii și vizitatorii site-ului dvs. web fac o judecată instantaneu despre dvs. și afacerea dvs..

Dacă site-ul dvs. web se încarcă rapid, ați făcut instantaneu o primă impresie puternică. Este un câștig rapid pentru experiența utilizatorului! Dacă se încarcă rapid, noul tău vizitator este imediat fericit.

Este pură psihologie. Considerăm că site-urile web rapide sunt profesionale și de încredere. Raportăm viteza la eficiență, încredere și încredere.

"Dacă este rapid, trebuie să fie profesionist!"

Pe de altă parte, un site web lent, ne face să credem că este nesigur, nesigur și de încredere. Și este într-adevăr dificil să răspunzi la prima impresie negativă.

  • 79% dintre cumpărătorii online spun că nu vor reveni pe un site web dacă au avut probleme cu viteza de încărcare.

Nu aveți a doua șansă atunci când vine vorba de experiența utilizatorului. Aproape 80% din publicul potențial nu se mai întoarce.

2. Așteptăm viteză!

Internetul stabilește o bară mare când vine vorba de viteza site-ului. Ne așteptăm și solicităm timp de încărcare rapidă.

Iată faptele grele:

  • 47% dintre oameni se așteaptă ca site-ul dvs. să se încarce în mai puțin de 2 secunde.
  • 40% îl vor abandona complet dacă durează mai mult de 3 secunde.

Aveți un pic mai mult spațiu pentru a vă deplasa cu vizitatorii mobili, dar nu foarte mult.

  • 85% dintre utilizatorii de internet se așteaptă ca un site mobil să se încarce la fel de repede sau mai repede decât pe desktop.

Toate statistici amabilitate de Kissmetrics.com

Când suntem în mișcare, avem tendința de a fi și mai puțin răbdători. Vrem răspunsuri rapid!

Așteptările oamenilor cu privire la viteza de încărcare mobilă

Este clar că ne așteptăm cu toții la rezultate rapide, indiferent dacă suntem pe un laptop, desktop, tabletă sau telefon mobil. Gândiți-vă cum folosiți internetul în fiecare zi. Căutați răspunsuri rapide și rezultate imediate.

Când vine vorba de site-uri cunoscute și de autoritate, oamenii sunt dispuși să aștepte puțin. Dacă sunteți Google sau Facebook, vizitatorii vor tolera o mică întârziere, deoarece sunt un nume stabilit.

Din păcate, pentru întreprinderile mici și startup-uri, nu ai întotdeauna acel lux. Cel mai bine este să fii cât mai rapid chiar de la început.

3. Experiență utilizator

Am scris multe despre experiența utilizatorului și designul UX. Cred că este unul dintre puținele moduri în care site-urile web se pot diferenția cu adevărat de concurență.

La baza acestuia, un bun design UX constă în crearea unei experiențe fantastice și simple pentru vizitatorii tăi. Există doi factori de bază implicați într-o experiență pozitivă a utilizatorului:

  • Oferați vizitatorilor ceea ce caută
  • Dă-le repede.

Acesta este motivul pentru care viteza de încărcare a site-ului web este prioritatea dvs. numărul 1 în ceea ce privește experiența utilizatorului. Oamenii care vizitează site-ul dvs. web caută ceva. Dă-le cât mai repede.

De îndată ce vizitatorii dvs. sunt confuzați sau frustrați, ați făcut ceva greșit. Și nimic nu ne frustrează ca un site web lent!

4. Site-urile lente omoară conversiile

Revedem rapid una dintre primele statistici pe care vi le-am arătat:

  • 40% dintre oameni vor renunța la site-ul dvs. dacă se va încărca mai mult de 3 secunde.

Acum, să zicem că 100.000 de persoane îți vizitează site-ul în fiecare lună. Dacă ați încetinit până la 4 secunde, puteți pierde 40.000 de clienți potențiali.

40.000!

Dacă viteza de încărcare lentă îndepărtează oamenii, atunci vă îndepărtează vânzările. Nu sunt doar speculații. Unele dintre cele mai mari companii de pe planetă au testat acest lucru.

  • Amazon a făcut teste care au arătat că vor pierde 1,6 miliarde de dolari în fiecare an dacă încetinesc cu doar o secundă.

Iar Amazon este o companie consacrată, recunoscută. Dacă clienții nu vor aștepta doar o secundă suplimentară pentru Amazon, ce șanse avem ceilalți dintre noi?

5. Efectul pe termen lung al vitezei lente a site-ului web

Am stabilit că viteza de încărcare lentă duce la o abandonare instantanee a vizitatorilor. Aproape jumătate din potențialii dvs. vizitatori au dispărut deja. Dar există și un efect pe termen lung și aici. Acest timp de încărcare îndelungat îți încurcă treptat creșterea naturală și cuvântul cu gura.

Clienții încetează încet să-și aducă serviciul către alții din cauza unei experiențe slabe. Site-urile consacrate sunt mai puțin susceptibile să se conecteze înapoi la conținutul dvs. S-ar putea chiar să-i oprească pe oameni să se înscrie la newsletter-ul tău.

Adesea, conectăm un site web lent la o lipsă de credibilitate, care vă poate răni marca pe termen lung.

6. Viteza site-ului web afectează rangul dvs. Google

Google are o dragoste mărturisită de viteză.

„Ne străduim să facem întregul web rapid”

Au o misiune pentru a se asigura că internetul este foarte rapid, ușor accesibil și util. Până acum, fac o treabă destul de bună.

Există multe informații despre Google, viteza de încărcare și clasamentul dvs. de căutare. Unele sunt adevărate, altele nu atât. Iată ce știm sigur din gura Google în sine.

  • Google are în vedere viteza de încărcare a site-ului web atunci când se clasifică site-urile web (anunțate în 2010)
  • Dar este un „semnal” foarte mic (în comparație cu relevanța și autoritatea)

„Deși viteza site-ului este un semnal nou, nu are o greutate mai mare decât relevanța unei pagini. În prezent, mai puțin de 1% din interogările de căutare sunt afectate de semnalul de viteză al site-ului ”

Practic înseamnă că media site-urilor web nu va vedea schimbări mari. Dar, dacă site-ul dvs. este super lent, veți avea de suferit.

Dar, iată un pic interesant:

"Google va reduce cantitatea de crawlere pe care o trimite pe site-ul dvs. dacă serverul dvs. este mai lent decât două secunde."

Asta înseamnă că Google este mai puțin probabil să ridice cea mai recentă postare pe blog sau să observe orice alte actualizări recente. Și asta ar putea să vă facă rău.

Pentru a vă asigura că viteza serverului dvs. este la standard, folosiți verificatorul de viteză al serverului Bitcatcha și asigurați-vă că site-ul dvs. se mărește. Dacă este mai puțin de două secunde, s-ar putea să vă ascundeți efectiv de crawler-urile Google.

Sfat: 

Dacă site-ul dvs. web rulează pe WordPress, asigurați-vă că consultați aceste găzduire WordPress gestionate, deoarece serviciile lor sunt bine optimizate pentru viteză.

Viteza contează. Îți afectează experiența utilizatorului, afectează clasamentul dvs. de căutare. Îți afectează vânzările și conversiile.

Dacă vă întrebați cum mărește viteza serverului dvs., accesați acum verificatorul de viteză și comparați site-ul dvs. cu milioane de alții.

Dacă aveți întrebări sau gânduri cu privire la viteza de încărcare a site-ului sau la orele de răspuns ale serverului, lăsați un comentariu mai jos!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me