Multe companii se obsedează cu nerăbdare de lucruri precum generarea de trafic, stimularea conversiilor sau ca site-ul lor să pară atrăgător, dar foarte puține consideră de fapt credibilitatea site-ului lor web.

Chiar contează credibilitatea site-ului? Aparent, așa se întâmplă. Cercetările arată că 34% dintre consumatori citează numele de marcă de renume al unui magazin drept principalul motiv al cumpărăturii cu o marcă. De asemenea, au fost publicate studii care relevă o corelație între credibilitatea mărcii și decizia consumatorilor de a cumpăra de la o marcă. Pe scurt, cu cât marca dvs. este mai credibilă, cu atât va genera mai multe vânzări.

Utilizând cercetările disponibile și studiile psihologice, acest articol oferă 7 sfaturi dovedite pe care le puteți utiliza pentru a crește credibilitatea pe site-ul dvs. web:

1. Activați SSL pe site-ul dvs.

Datele disponibile arată că 78,9% dintre site-urile web nu au certificat SSL sau certificat SSL nevalid. Acest lucru este destul de interesant, mai ales având în vedere faptul că deținerea unui certificat SSL nu va spori doar vânzările și traficul, dar vă va crește credibilitatea.

Cercetările au arătat că activarea SSL pe site-ul dvs. – având acel „HTTPS” în fața adresei site-ului dvs. și având browserele vizitatorilor le arată un lacăt verde ori de câte ori vizitează site-ul dvs., poate crește conversiile cu până la 87%..

Iată câteva exemple interesante de companii care au fost capabile să-și sporească credibilitatea și să îmbunătățească conversiile prin activarea SSL:

 • PaperCheck a înregistrat o creștere de 87% a înregistrărilor după ce a activat SSL pe site-ul său.
 • Serviciul Central de Rezervare (CRS) a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 30% doar prin activarea SSL.
 • Dwell.co.uk a sporit conversiile cu 13,8%, iar vânzările lunare cu peste 35.000 USD, activând SSL. Pentru ei, acesta a fost un ROI de 48.000% pentru investiția lor într-un certificat SSL
 • Fitness încălțăminte, Ltd. a înregistrat o scădere cu 13,3% a abandonului de coș și o creștere de 16,9% a vânzărilor după ce a permis SSL.

După cum puteți vedea din exemplele de mai sus, activarea SSL se va traduce întotdeauna la vânzări; când oamenii văd lacatul și bara verde, se simt mai siguri atunci când efectuează tranzacții pe site-ul dvs. și în mod natural au încredere în tine. Percepția îmbunătățită a credibilității tale afectează în cele din urmă vânzările.

2. Sigiliu de încredere în siguranță

Foarte puține companii au un sigiliu de încredere în securitate pe site-ul lor web, iar consecința este că pierd o mulțime de vânzări. Cercetările arată că un procent de 48% din oameni nu va avea încredere deplină pe un site web care nu folosește un sigiliu de încredere de securitate. De fapt, s-a dezvăluit că oamenii au încredere într-un site care are un sigiliu de încredere asupra unui site care a fost folosit în trecut de un prieten, coleg sau membru al familiei.

Acest lucru are sens, având în vedere faptul că web-ul este infestat cu viruși, iar noi auzim în mod regulat noi hacks-uri în mod regulat. A avea un sigiliu de încredere arată că site-ul dvs. a fost verificat de o companie terță parte de securitate, că site-ul dvs. a îndeplinit anumite standarde și că utilizatorii pot efectua tranzacții în siguranță pe site-ul dvs..

Acestea fiind spuse, sigiliile de încredere cele mai de încredere sunt Norton (la 35,6%), McAfee SECURE (la 22,9%) și, respectiv, TRUSTe (la 13,2%)..

Sigilii de încredere în pârghie

3. Plasați mărturii strategice în locurile cheie de pe site-ul dvs.

Cercetările arată că mărturiile și recomandările verbale influențează până la 50% din toate deciziile de cumpărare, însă doar o treime dintre companii caută în mod activ mărturii ale clienților.

Există o vorbă populară că nimic nu atrage o mulțime ca o mulțime. Nimeni nu vrea să fie un lup singur. Acest fapt este de fapt înrădăcinat în psihologie și are legătură cu modul în care creierul nostru este cablat. Potrivit unui studiu publicat în revista Current Biology, s-a observat că zona creierului nostru care este asociată cu recompensa este mai activă atunci când alții sunt de acord cu părerile noastre. Explicația psihologică a acestui lucru se datorează neuronilor oglinzi din creierul nostru; un neuron oglindă este un neuron care „trage atât când un animal acționează, cât și când animalul observă aceeași acțiune efectuată de altul.” Psihologii au observat prezența neuronilor oglindă și la oameni și s-a stabilit că simplul act de a vedea pe ceilalți fac ceva ne poate influența să facem la fel.

Studii psihologice faimoase, cum ar fi experimentul de conformitate al lui Jenness din 1932, Experimentele cu efect autokinetic al lui Sherif din 1936 și Experimentele de conformitate ale lui 1955 ale lui Asch 1955 toate indică faptul că, chiar dacă oamenii au deja o părere despre ceva, auzirea unui grup de persoane are o viziune diferită este probabil să facă acestea gravitează spre viziunea grupului. Aceasta este, în esență, știința din spatele mărturiilor; faptul că alți oameni – ca și potențialii utilizatori ai mărcii dvs. – au încredere și vă recomandă marca dvs. este suficient pentru a face oamenii să aibă încredere în dvs..

4. Încurajarea și prezentarea conținutului generat de utilizator

La fel ca mărturiile, conținutul generat de utilizator a fost, de asemenea, observat pentru a crește credibilitatea și, în consecință, pentru a îmbunătăți vânzările.

Iată câteva studii de caz notabile despre unele utilizări foarte reușite ale conținutului generat de utilizator:

 • În 2009, brandul de îmbrăcăminte Burberry a lansat The Art of Trench – site-ul său web care permite utilizatorilor să încarce și să comenteze imagini cu persoane care poartă produse Burberry. Efectul de dovadă socială a fost atât de important încât a rezultat într-o creștere de peste 50% a vânzărilor de la an la an după lansarea site-ului.
 • Coca Cola a lansat pentru prima dată campania „Share a Coke” în Australia în 2011 – este campania care marchează sticlele de cocs cu numele clienților și apoi le cere să împărtășească imagini cu sticla de cocs personalizată pe rețelele de socializare. Acest lucru a avut un succes imens și, văzând succesul campaniei, Coca Cola a extins-o în Statele Unite și în alte părți ale lumii. Rezultatele? O creștere de 2% a vânzărilor de Coca Cola în SUA după mai bine de un deceniu de venituri în scădere.
 • Compania greacă de iaurturi Chobani a favorizat utilizatorul generat conținut în 2009, când a solicitat clienților fideli să trimită videoclipuri și imagini laudând iaurtul său. Conținutul a fost apoi intens promovat de Chobani. Rezultatul a fost o creștere a veniturilor cu o creștere de 225,9% între 2009 și 2010.

Conținutul generat de utilizator este una dintre cele mai bune forme de consolidare a credibilității pentru afacerea dvs. Nu numai că le spune oamenilor că o mulțime de alți utilizează produsele și serviciile dvs., ci le permite celor care utilizează produsele și serviciile dvs. să spună lumii în propria lor voce cât de uimitor sunteți.

5. Vitează-ți calitatea spre o credibilitate mai bună

Suntem din ce în ce mai nerăbdători și o mulțime de cercetări atestă acest fapt. Poate cel mai notabil este un studiu realizat în 2015 de Microsoft Corporation care a anchetat 2.000 de persoane și a studiat activitatea cerebrală a altor 112 persoane cu electroencefalograme (EEG). S-a observat că durata noastră de atenție s-a redus masiv de la cele 12 secunde în care a fost în anul 2000 până la 8 secunde acum. În schimb, avem o durată de atenție mai scurtă decât un pește de aur – care are o durată de atenție de 9 secunde.

Există atât de multe statistici despre jocul de viteză pe site-urile web – atât când vine vorba de generarea traficului, cât și a conversiilor – și aici sunt unele dintre cele mai interesante:

 • O întârziere cu o secundă a timpului de încărcare a site-ului va duce la o pierdere de 7% în conversie
 • O pagină care durează 6 secunde la încărcare va înregistra o pierdere de 50% în conversie
 • Site-urile web cu încărcare lent costă piața de comerț electronic din SUA cu peste 500 de miliarde de dolari anual

Totuși, ce înseamnă viteză pentru credibilitate?

 • 51% dintre cumpărători vor renunța la o achiziție din cauza vitezei lente a site-ului.
 • 88% dintre cumpărători este puțin probabil să se întoarcă după o experiență proastă.
 • Aproximativ jumătate dintre cumpărători dezvoltă o percepție mai puțin pozitivă asupra companiei implicate.
 • Mai mult de o treime dintre cumpărători vor spune altora despre experiența lor dezamăgitoare.

La rândul său, rezultă daune mari ale mărcii și îți afectează grav credibilitatea.

Deși pare a fi simplu, creșterea vitezei site-ului dvs. este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a stimula site-ul dvs. web și credibilitatea mărcii. Prin urmare, soluția este să ajustați site-ul pentru o performanță îmbunătățită sau să obțineți o gazdă web mai bună. Vă sugerăm Gazduire InMotion, iată de ce.

6. Avizarea de la Sursele Autorității

Cercetările au arătat că una dintre cele mai mari metode de a asigura conformitatea este o cerere venită de la o sursă a autorității; de fapt, s-a observat că majoritatea oamenilor vor respecta instrucțiunile de la figurile autorității, chiar dacă aceasta înseamnă că ar provoca vătămări fatale altcuiva. Imaginați-vă că primiți sfaturi de la medic, avocat sau agent de aplicare a legii; cât de serios vei lua cuvintele lor în comparație cu altcineva?

Poate cel mai cunoscut studiu privind respectarea și ascultarea de autoritate a fost Experimentul Milgram. Experimentul a fost realizat de psihologul Universității Yale, Stanley Milgram, cu scopul de a observa reacția oamenilor atunci când i s-a cerut să facă ceva de către o autoritate. Aceasta a implicat oameni obișnuiți care au fost invitați, printr-un anunț de ziar, să administreze șocuri electrice altor persoane „ca ele”, pe baza instrucțiunilor de la o persoană a autorității. S-a observat că, chiar și după ce persoanele care au fost electrocutate nu mai răspundeau (un indiciu că ar putea fi depășite sau moarte), 65% dintre participanții la experiment au continuat să administreze șocul atât timp cât au fost instruiți. să facă acest lucru de către figura autorității. Acest lucru indică cât de mult avem încredere și suntem dispuși să facem ceva, de multe ori fără întrebări, dacă este solicitat să facem acest lucru de către o persoană de autoritate.

O experiență mai recentă și mai relatabilă a aprobării autorității de influență poate avea credibilitate este „Efectul Oprah”. Practic, orice Oprah susține se transformă în aur. Mai recent, cumpărând pur și simplu o participație la brandul Weight Watchers și-a mărit valoarea de stoc cu 170% aproape peste noapte.

Oprah susține o prăjitoare

Oprah susține o prăjitoare

Vrei să sporești credibilitatea pe site-ul tău? Obțineți o cifră de autoritate care să vă avizeze.

7. Nu filtrați „negativul”

O privire atentă la majoritatea site-urilor web dezvăluie puține lucruri negative sau chiar ușor neplăcute pe care oamenii le spun despre brand – ca și cum ar fi totul perfect. Deși este firesc să dorești să evidențiezi cele mai bune lucruri pe care oamenii le spun despre brandul tău, nu este neapărat cel mai prudent lucru de făcut în ceea ce privește credibilitatea. Cercetările efectuate de Reevoo au descoperit că recenziile proaste pot îmbunătăți conversiile cu 67%; vizitatorii sunt mai susceptibili să aibă încredere în brandul dvs. dacă văd o combinație echilibrată de lucruri bune și rele pe care oamenii le spun despre voi. S-a observat, de asemenea, că 30% dintre persoane suspectează cenzura sau recenzii false atunci când văd doar lucruri pozitive despre tine.

Nu filtrați negativul

Iată câteva exemple notabile în acest sens:

 • Toscanul, un vin care costă 60 de dolari pe sticlă, a înregistrat un vârf de 5% în vânzări, după ce un recenzant popular a asumat aroma cu șosete stinky.
 • Shake Weight, o haltere vibrantă, nu a fost ridiculizată doar în mass-media, dar a fost la un moment dat numit „cel mai ridicol gadget de fitness din toate timpurile” de către un ziar. Rezultatul? Vânzări de peste 50 de milioane de dolari.
 • Experții de marketing Jonah Berger, Alan T. Sorenson și Scott J. Rasmussen, într-un experiment care observă modelul de vânzări de aproximativ 250 de lucrări de ficțiune revizuite în New York Times din 2001 până în 2003, au descoperit că recenziile proaste au provocat vânzări pentru cărți ale unor autori necunoscuți. crește cu o medie de 45%.

Indiferent dacă are legătură cu aprobarea dvs. pentru alte mărci sau cu aprobarea mărcii dvs. de către alții, lăsați-i pe oameni să vadă câteva lucruri „care nu sunt atât de pozitive” despre care s-a spus despre dvs., va face un drum lung pentru a crește credibilitatea.

Pentru proprietarul unui site de comerț electronic, credibilitatea are cea mai mare importanță în ceea ce privește creșterea vânzărilor. Aceste 7 sfaturi fac bine trucul. Aveți sfaturi pe care le puteți adăuga la această listă?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me