Când am înființat primul meu magazin Shopify, am pierdut destul de mulți bani.

A început bine (cel puțin, așa m-am gândit!) Am lansat ușor magazinul cu Shopify, am venit tone de comenzi și am fost mulțumit de modul în care totul se desfășoară.

Abia când am trimis toate comenzile, mi-am dat seama de greșeala mea: nu am calculat costurile de transport.

(sursa imaginii)

Ce a mers prost?

Chestia este că am citit sute de articole despre abandonul coșurilor și m-a îngrijorat. De exemplu, 68% din toți clienții își abandonează coșul, iar cel mai mare motiv este ca costurile de transport neașteptate să apară în ultima secundă.

Așa că am decis să ofer transport gratuit pe toate produsele mele și să îl fac publicitate. A fost cel mai bun mod de a-i determina pe oameni să treacă la plata. (Și a funcționat – rata mea de abandon a fost cu mult sub 40%).

Problema este că nu am făcut niciun profit. Odată ce mi-am plătit transportatorul pentru livrare, am pierdut de fapt bani. Brrr!

În cele din urmă, am găsit un loc dulce. Am găsit un cost de transport care nu a speriat clienții, dar a făcut profit. Iată, așadar, opțiunile și cum să-l obțineți corect.

Pasul 1: cântăriți produsele dvs. și obțineți oferte exacte de expediere

Înainte de a începe să schimbați ratele sau să interacționați cu costurile de pe Shopify, obțineți o scară și cântăriți fiecare produs. Luați greutățile și dimensiunile la o mână de curieri locali și obțineți o ofertă medie pentru transport.

De asemenea, puteți aborda USPS, FedEx și alți transportatori pentru a încheia o tranzacție sau pentru a obține un preț unic. În orice caz, asigurați-vă că cunoașteți costurile exacte de transport și cât costă ambalajul.

Acum că știți cât costă pachetul și expedierea, puteți alege o opțiune de livrare:

Oferta Transport gratuit

În ciuda poveștii mele horror, puteți obține un profit prin transport gratuit. Trebuie doar să fii foarte atent cu matematica!

Opțiunea 1: Luând singur hitul

Opțiunea 1 este să luați singur costurile de livrare, așa cum am făcut-o inițial. Vindeți produsele dvs. la prețul obișnuit și absorbiți costurile de transport din profiturile dvs..

  • Pro: clientul primește foarte mult. Un produs ieftin și transport gratuit.
  • Con: veți obține doar o marjă de profit foarte mică (sau deloc, ca mine!)

Această metodă va funcționa dacă produsele dvs. sunt foarte scumpe sau au o marjă mare de profit. Articolele scumpe și de lux funcționează adesea bine în această categorie.

Opțiunea 2: Creșterea prețului produselor

Opțiunea a doua este reducerea prețului produselor dvs. pentru a acoperi costurile de transport. În loc să vinzi un tricou cu 8 USD și să încarci 2 USD transport suplimentar, plătești 10 USD pentru tricou și oferi transport gratuit.

Oferiți transport gratuit prin creșterea prețului produsului

Deși produsul este acum mai scump, atragerea „transportului gratuit” este un mare stimulent psihologic pentru a cumpăra. Îndepărtează o mică ezitare. Contra? Ei bine, clientul ar putea găsi același produs mai ieftin în altă parte.

Opțiunea 3: Întâlniți-vă la mijloc

Întâlnirea undeva la mijloc este ultima opțiune. Poate vindeți tricoul cu 9 dolari și înghițiți singur costul de 1 dolar. Aceasta este metoda pe care o folosesc acum. Clienții mei se vor lupta să găsească același produs mai ieftin în altă parte, iar transportul gratuit ajută să încheie afacerea.

Stabiliți propriile rate de transport

Deși „transportul gratuit” este o modalitate drăguță de a atrage clienții, stabilirea unei rate de transport este încă o practică standard online. Pe Shopify, nu puteți seta costuri de transport pentru fiecare produs în parte, așa că va trebui să utilizați una dintre aceste trei opțiuni:

Transport pe bază de greutate

În acest caz, veți percepe un cost de livrare în funcție de greutatea comenzii clientului. Dacă coșul total cântărește între 0-1 kg, puteți percepe transportul de 10 USD. Dacă este cuprins între 1-2 kg, s-ar putea să percepeți 20 USD. Pentru a configura acest lucru, va trebui să știți greutatea exactă a produselor dvs..

Cunoașteți greutatea exactă a produselor dvs.

Transport pe bază de preț

Folosind această opțiune, percepeți un cost de livrare în funcție de costul total al coșului. Dacă clientul cheltuie între 0 – 20 $, s-ar putea să percepeți livrare de 5 USD. Dacă cheltuiesc 20 $ – 50 $, s-ar putea să percepeți 10 USD.

Sfat profesional: profitul dvs. poate fi consumat folosind această metodă dacă aveți o mulțime de articole la prețuri mici, dar grele.

Oferiți un tarif forfetar

O a treia opțiune este oferirea unui tarif forfetar simplu pentru toate comenzile. Aceasta este o opțiune excelentă dacă toate produsele dvs. au dimensiuni și greutate similare. De exemplu, dacă vindeți doar ochelari de soare, probabil că nu trebuie să țineți cont de diferite greutăți.

Notă: în toate cazurile, vorbesc despre transport intern. Dacă doriți să expediați la nivel internațional, aproape sigur doriți să percepeți o „suprataxă regională” pe care o puteți găsi în setările dvs. de prețuri Shopify.

Calculați costurile de transport maritim în timp real

Această a treia opțiune este cea mai avansată, dar probabil cea mai precisă. Transportul în timp real calculează automat costul expedierii oricărui produs în funcție de locația clientului și preferințele de livrare.

Vedeți cum acest magazin calculează costul de transport exact pentru fiecare client:

Înseamnă că fiecare client primește un cost de transport complet exact, actualizat la zi. Magazinele de la Shopify au accesat prețurile FedEx sau USPS pentru a calcula rata exactă.

Este excelent pentru dvs., deoarece nu veți subestima niciodată costurile de expediere. Este întotdeauna exact corect. Și este bine pentru client, deoarece știu că nu primesc cheltuieli de transport excesiv.

Singurul dezavantaj este că veți avea nevoie de versiunea „avansată” a Shopify, care are o taxă suplimentară.

Lăsați pe altcineva să facă transportul pentru dvs.

Desigur, opțiunea finală este de a permite unei companii profesioniste de logistică să facă toată munca grea pentru tine.

Shopify a asociat cu o serie de servicii de îndeplinire, inclusiv Amazon pentru a vă ajuta să aveți grijă de acest lucru. Cu această opțiune, veți stoca marfa în unul dintre depozitele Amazon și vor avea grijă de transportul dumneavoastră. Te va costa puțin în plus, dar îndepărtează toată munca grea și ghicitul.

Dacă alegeți această opțiune, puteți să luați pur și simplu tarifele de expediere Amazon și să le aplicați magazinului Shopify.

Gânduri finale

Așa cum am aflat calea cea mai grea, costurile de expediere vă pot aduce sau rupe marjele de profit! Este diferența dintre un magazin de succes și un magazin cu probleme.

Am găsit întotdeauna acest tabel (creat de Shopify) foarte util când vine vorba de stabilirea prețurilor produselor și de a mă asigura că sunteți întotdeauna pe partea corectă a profitului:

Calculați prețul produsului

Sperăm că, cu aceste informații blocate, nu veți face aceeași greșeală pe care am făcut-o și veți duce magazinul Shopify la glorie!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me