Google Analytics este un instrument pe care mulți bloggeri începători, proprietarii de magazine online și proprietarii de site-uri web tind să-l folosească. În era digitală de astăzi, datele și informațiile sunt absolut esențiale dacă doriți să aveți un site web de succes.

Ca proprietar al unui site web, cu siguranță ar trebui să aveți Google Analytics instalat pe site-ul dvs. web. Am scris un ghid pas cu pas, astfel încât să îl puteți instala fără prea multe probleme.

Dar înainte de a face acest lucru, să aruncăm o privire la ce înseamnă Google Analytics și de ce este atât de important în primul rând. Dacă știți deja despre Google Analytics, puteți săriți direct la ghidul de mai jos.

Ce este Google Analytics?

Cum să adăugați Google Analytics la WordPress

Google Analytics este utilizat pentru colectarea datelor de utilizare pe un site web

Pe scurt, Google Analytics este un instrument gratuit de urmărire a site-urilor web care colectează date de pe un site web, cum ar fi conversiile, traficul site-ului, comportamentul utilizatorilor și multe altele. Este cu siguranță unul dintre cele mai populare servicii de urmărire a datelor disponibile în prezent.

Scopul Google Analytics este să vă furnizeze date pe care le puteți utiliza pentru a extrage informații utile, precum cantitatea de trafic pe care o primește site-ul dvs. și de unde provine și cum se comportă utilizatorii atunci când sunt pe site-ul dvs..

Cu Google Analytics, puteți exporta, de asemenea, toate aceste date în mai multe formate (adică, excel, documente, pdf, etc.) sau chiar să vă construiți un tablou de bord personalizat care vă oferă informațiile de care aveți nevoie.

Ceea ce este esențial Google Analytics?

Când se creează un site WordPress, de obicei, un obiectiv are în vedere.

Pentru un blogger, ar putea fi lucrurile care vă pasionează. Pentru o afacere, s-ar putea să înceapă un magazin online.

Sau poate doriți doar un site web care să partajeze conținut cu oamenii.

Indiferent de motiv, doriți să îi determinați pe oameni să vă viziteze site-ul și, pentru a face acest lucru, va trebui să înțelegeți publicul dvs..

De unde provin vizitatorii dvs., ce fel de conținut preferă sau chiar ce pagină ar dori să viziteze – toate aceste informații pot fi utilizate pentru a vedea ce funcționează și pe ce vă puteți concentra pentru a îmbunătăți în continuare site-ul dvs. web.

Cu Google Analytics, puteți vedea ce conținut de pe site-ul dvs. rezonează cu vizitatorii dvs. De acolo, îți poți îmbunătăți blogul planificând conținutul sau articolele din jurul unor zone sau subiecte pe care le doresc cititorii tăi.

Deși există o mulțime de avantaje pentru utilizarea Google Analytics, cel mai mare beneficiu este că acesta este gratuit. Indiferent dacă doriți să aflați despre analize sau nu, nu este rău să aveți Google Analytics în fundal, colectând date pentru site-ul dvs. web.

Ce valori trebuie să observați?

Pentru principalii, înțelegeți toate datele din Google Analytics pot fi un pic copleșitoare. Pentru a vă ajuta, am enumerat câteva dintre datele cheie de care ar trebui să fiți atenți atunci când îl utilizați.

Tabloul de bord GA

Un exemplu de tablou de bord Google Analytics

 1. Sursa de trafic
  Piste de unde provin vizitatorii dvs. (adică căutarea Google, direct pe site-ul dvs., anunțuri Google, platforme de socializare, alt site web & etc).
 2. Afișări de pagină
  Urmărește numărul de utilizatori care încarcă și vizualizează site-ul dvs. web.
 3. Rata de respingere
  Măsoară și urmărește numărul de utilizatori care aterizează pe paginile dvs. și pleacă imediat.
 4. sesiuni
  Urmărește numărul de vizitatori pe care site-ul dvs. web îl primește.
 5. Pagini pe sesiune (sau durata sesiunii)
  Urmărește și măsoară durata unui utilizator pe site-ul dvs. web și câte pagini a vizitat într-o sesiune.
 6. Conversii (sau Obiective)
  Măsoară și urmărește numărul de vizitatori care au finalizat o anumită acțiune pe site-ul pe care l-ați configurat. Aceasta poate fi orice, de la utilizatori care completează și trimit formularele de contact sau înscrierea la înregistrări.

După ce ați obținut elementele de bază, este timpul să instalați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress!

Instalarea Google Analytics pe WordPress

Pentru a instala Google Analytics în mod corespunzător, va trebui să efectuați o serie de pași.

Dacă nu vă îngrijorează gestionarea codurilor, nu o fi. Vă vom ghida în toate etapele, astfel încât totul să fie instalat corect.

Să începem cu primul pas!

Pasul 1: Creați un cont Google Analytics

 • Înainte de a adăuga Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress, trebuie să aveți mai întâi un cont Google. Dacă nu aveți unul, creați unul aici.
 • După ce aveți un cont, mergeți mai departe și conectați-vă la Google Analytics.
 • Apoi, vi se va solicita crearea unui cont Google Analytics. Urmați pașii pentru a vă configura contul.

Cu contul dvs. Google Analytics configurat, puteți trece apoi la pasul următor, care îl conectează la site-ul dvs. WordPress.

Pasul 2: conectați Google Analytics cu site-ul dvs. WordPress

În mod normal, în acest pas, va trebui să adăugați un cod de urmărire Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress pentru a le conecta ambele. Acest lucru ar necesita un pic de codare cu un cod Javascript pe care Google îl furnizează.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi destul de confuz și copleșitor, mai ales dacă ești începător sau începător. În schimb, vom folosi un plugin, care nu vă va solicita să faceți codări.

Pluginul pe care vă recomandăm să îl utilizați este MonsterInsights. Este unul dintre cele mai populare plugin-uri pentru WordPress cu peste 2 milioane de instalări active și este clasat pe locul 1 ca plugin Google Analytics pentru WordPress.

Panoul de bord MonsterInsight

Un exemplu de tablou de bord MonsterInsights pe WordPress

Pentru a obține pluginul și funcționarea imediată, trebuie doar să urmați pașii de mai jos:

 1. Descărcați pluginul MonsterInsight. (Puteți opta pentru versiunile gratuite sau cu plată)
 2. Instalați și activați pluginul în contul dvs. WordPress.
 3. Odată instalat. Întoarceți-vă la panoul „Setări” din meniul „Informații” și faceți clic pe „Autentificare cu contul Google”.
 4. Atunci vi se va cere să vă conectați la contul dvs. Google și atunci va trebui să permiteți Monsterinsghts să se conecteze la contul Google Analytics.
 5. Următorul pas este să configurați profilul dvs. cu care să vă conectați site-ul. În meniul derulant, selectați „Toate datele site-ului” de pe site-ul web la care doriți să fiți conectat, apoi faceți clic pe butonul „Completare autentificare”..
 6. Și ați terminat! Google Analytics ar trebui să urmărească toate datele site-ului dvs. Dacă doriți să vedeți rapoarte despre date, vă puteți adresa la secțiunea „Rapoarte” din MonsterInsights.

Pasul 3: Analiza datelor dumneavoastră

Odată instalat, MonsterInsights vă va oferi o informație despre site-ul dvs. WordPress, în pagina „Rapoarte”. Datele vor fi reprezentate în diagrame și grafice, astfel încât să poată fi ușor vizualizate și înțelese.

Grafic și grafic pe MonsterInsights

Utilizați MonsterInsights pentru a analiza datele dumneavoastră

În plus, puteți naviga și în diferite secțiuni ale interfeței de utilizare pentru a obține date și valori mai detaliate, cum ar fi ratele de conversie și termenii de căutare în Google.

Câteva valori pe care vă recomandăm să le analizați sunt:

 1. Afișări de pagină
  Urmărirea numărului de vizualizări de pagină pe sesiune de utilizator vă poate oferi o idee despre cât de implicați sunt utilizatorii dvs. cu site-ul dvs. web. Dacă pleacă rapid după o singură pagină, trebuie să vă dați seama cum să-i determinați să rămână.
 2. sesiuni
  Înțelegerea modelului fluxului de trafic vă poate ajuta să maximizați vizibilitatea conținutului dvs. De exemplu, dacă primiți o mulțime de sesiuni unice în timpul orei de prânz, atunci postarea de conținut în acea perioadă de timp vă va oferi cele mai multe vizualizări.
 3. Recomandări
  Dacă vizitatorii vin pe pagina dvs. de pe alte site-uri, puteți încerca să vă adresați acestor site-uri pentru a vedea dacă există șanse de colaborare.
 4. Vizitatori (nou și retur)
  Cunoașterea procentului de prima dată și repetarea vizitatorilor poate fi utilă pentru a identifica dacă trageți suficient de multe noi audiențe și dacă le păstrați pe cele mai vechi.
 5. Utilizarea / defalcarea dispozitivului
  Știind ce dispozitiv utilizează utilizatorii dvs. pentru a-ți consuma conținutul vă poate ajuta să optimizați designul site-ului dvs. Dacă majoritatea utilizatorilor dvs. sunt pe dispozitive mobile, atunci ar fi o idee bună să aveți un site web prietenos cu dispozitivele mobile.

Învelire

Google Analytics este un instrument puternic.

Este într-adevăr nefericit faptul că este foarte slab subutilizat de către proprietarii de site-uri web.

Cu datele pe care Google Analytics le oferă, puteți învăța și înțelege mai bine publicul dvs., ceea ce vă poate ajuta să îmbunătățiți site-ul dvs. pe termen lung.

Sperăm că, cu acest articol, veți putea instala Google Analytics instalat, oferindu-vă toate informațiile de care aveți nevoie chiar aici, pe tabloul de bord WordPress.!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me