A fost scurt și dulce, dar ghidul nostru Shopify din patru părți ajunge în sfârșit cu acest ghid pentru promovarea unui magazin Shopify!

Această ultimă secțiune este partea grea, dar este și cea mai plină de satisfacții.

Până în prezent, am achiziționat magazinul online, am adăugat câteva produse și l-am încărcat cu funcțiile avansate ale Shopify. Nu ne rămâne decât să atragem unii clienți!

how-to-promova-Shopify

Dacă începeți de la zero, acesta este adesea un proces lent. Acei primi clienți sunt întotdeauna cel mai greu de găsit și se pot simți frustrant.

Folosind aceste 7 trucuri ucigașe, vom grăbi lucrurile și vom face vizitatori să se revanțeze pe site-ul dvs. web.

Captură-te pe Ghidul nostru complet pentru Shopify

  • Partea 1: Cum să configurați un magazin Shopify în doar 19 minute
  • Partea 2: 11 Funcții Shopify care vă vor spori vânzările
  • Partea 3: Shopify SEO: 9 elemente esențiale pentru a îmbunătăți poziția Google a magazinului
  • Partea 4: „Cum atrag clienții ??” Primii 7 pași pentru promovarea magazinului Shopify
  • Shopify este pentru tine? Citiți recenzia noastră aprofundată Shopify

1. Conectați-vă cu „influențatorii”

Este complicat să știi de unde să începi când îți promovezi magazinul online. Blogging-ul și actualizarea social media se pot simți inutile atunci când aveți o audiență mică.

Acesta este motivul pentru care am pus „conectarea cu influențarii” la numărul 1. „Influenții” sunt persoane fizice sau site-uri web cu un număr mare de servicii online. Un tweet sau o postare Instagram despre produsele dvs. poate trimite o inundație de trafic pe site-ul dvs. web și poate construi acea audiență inițială.

Vedeți cum postează acest influencer de modă despre un produs Express Runway:

Shopify-influențatori-exemplu

În unele cazuri, influențatorii vor percepe o taxă pentru a vă promova produsul. Pentru influențarii cu peste un milion de adepți, această taxă se poate întinde până la zeci de mii de dolari.

Evident, cei mai mulți dintre noi nu au 10k de dolari + în jur! Însă luăm ca exemplu site-ul de modă Bachlr. Au trecut de la zero la 20.000 de vizitatori ai magazinului, cerând influențelor Instagram să își promoveze produsele.

Creează o listă de influenți în nișa ta și trimite-le un e-mail prietenos (și poate un produs gratuit!)

2. Construiți un public Instagram

În mod normal, aș recomanda o prezență pe toate rețelele de socializare. Dar dacă tocmai începeți, încercați să puneți toate eforturile pe Instagram.

De ce? Deoarece utilizatorii Instagram sunt mai implicați, mai activi și mai receptivi la branduri decât Facebook sau Twitter.

Exemplu de instagram Shopify

(sursa imaginii)

Personal, cred că Facebook atinge un punct de suprasaturare cu marketingul. În plus, algoritmul lor te împiedică să ajungi la audiența completă fără să plătești pentru asta (mai multe despre asta mai târziu).

Pe de altă parte, Instagram vă permite să ajungeți la un public mult mai mare și puteți utiliza un buton „cumpărați acum” lângă fiecare postare. Perfect pentru proprietarii de magazine online!

Încercați să postați imagini uimitoare ale produselor dvs. și apoi creșteți-le următorul, interacționând cu utilizatorii Instagram din nișa dvs..

Vreau mai mult? De ce Instagram este cea mai bună rețea socială pentru retaileri online

3. Creează o listă de e-mail și trimite periodic buletine informative

Neil Patel a spus că este cel mai bun atunci când a spus: „Din toate canalele pe care le-am testat ca marketer, e-mail-ul le întrece în mod continuu pe toate.”

Marketingul prin e-mail este cel mai bun mod de a obține clienți repetiți și de a conduce continuu vânzările. La urma urmei, persoanele de pe lista dvs. de e-mail sunt cei mai implicați clienți. Este cel mai probabil să cumpere de la dvs.!

Exemplu de e-mail Asos

Începeți prin colectarea adreselor de e-mail de la oricine cumpără un produs. Apoi adăugați un formular de înscriere pe site-ul dvs. pentru a surprinde clienții care nu sunt încă pregătiți să cumpere de la dvs. încă.

Vreau mai mult? Încercați seria noastră din șase părți despre e-mail Marketing

4. Scrieți conținut fantastic cu blogul Shopify

Dacă nu sunteți convins de puterea bloggingului, aruncați o privire la această infografie. Cea mai importantă statistică este aceasta:

61% dintre oameni au cumpărat ceva pe baza unui blog.

Acesta este conținutul puternic pentru proprietarii de magazine online. Nu numai asta, dar magazinele pe care blogul obțin cu 97% mai multe legături de intrare (ceea ce este esențial pentru clasamentul dvs. Google).

Scrierea conținutului ajută la atragerea de noi clienți. Te ajută să te conectezi cu ele și să crești o afinitate a mărcii. Cel mai important, le puteți îndruma spre vânzare.

Începeți prin a vă angaja la o postare pe săptămână care va răsuna cu publicul țintă. Poate că este vorba despre o recenzie a produsului, o postare rotundă sau un articol din listă.

Vreau mai mult?
– 18 modalități ușoare de a crea o strategie de conținut care conduce traficul
– 1.000 de cuvinte într-o oră – Cum să faci blog cu greu & Rapid

5. Pompați câțiva bani în publicitatea Facebook

Toate tehnicile de până acum sunt eficiente, dar au un lucru în comun: sunt lente.

Blogging-ul, social media și conectarea cu influențarii necesită timp. Dacă doriți trafic rapid, publicitatea este soluția rapidă pe care o căutați.

(sursa imaginii)

Anunțurile Facebook sunt simple și eficiente. Algoritmul lor vă permite să vă adresați unui public incredibil de nișă folosind locația, vârsta și interesele personale. Este cel mai bun mod de a-ți pune produsele în fața clienților-țintă.

Încercați mai întâi să experimentați cu o sumă mică de bani. Trageți imaginile, copiile și specificul publicului până când începeți să vedeți o rată de conversie puternică. Apoi crește cheltuiala.

Vreau mai mult? Secretele unei rate de clic mai mari pe anunțurile dvs. Facebook

6. Nu uita de lumea reală!

Cu Shopify, vă puteți duce magazinul în lumea reală. Tot ce ai nevoie este cititorul de carduri „Punctul de vânzare” al Shopify.

Shopify-pos

Acum, puteți participa la piețe și să vă puneți produsele în fața clienților fizici. De ce nu cereți boutique-ului dvs. local să stocheze și unele produse?

Lăsați afișe, pliante și broșuri în jurul orașului în care publicul țintă ar putea să le vadă. Configurați demonstrații sau evenimente la magazinele dvs. locale de cafea. Fii creativ și proactiv despre marketingul tău.

Vreau mai mult? 7 lucruri pe care nu le faceți pentru a vă comercializa magazinul în lumea reală

7. Lansați o vânzare

Toată lumea iubește o vânzare. Întrebați doar Amazon care a făcut 3,75 miliarde de dolari în weekendul de Black Friday!

Vânzările funcționează deoarece oferă clienților un sentiment de urgență. Oamenii nu vor să rateze o afacere și știu că vânzarea nu va fi în jur de mult.

Este o modalitate excelentă de a converti acei clienți care nu erau destul de gata să cumpere de la dvs. Totul este să-i bagi pe acești primii cumpărători sub centură.

Puteți utiliza funcțiile avansate ale Shopify pentru a reduce produsele din magazinul dvs. Apoi încercați să promovați vânzarea folosind anunțuri Facebook.

Vreau mai mult? „Fac 1.000 de dolari în timpul liber” – modul în care un proprietar al magazinului de modă face online o mică avere

Gânduri finale …

Shopify este cel mai rapid mod de a transforma visul dvs. de a rula un magazin online în realitate. S-ar putea să pară descurajant, dar îl veți ridica rapid! Începeți acum la Shopify.

Anunțați-mă dacă utilizați deja Shopify în comentariile de mai jos. Sau, dacă aveți întrebări suplimentare, voi fi fericit să le răspund.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me