Cum să vă construiți prima pagină de destinație (+14 sfaturi pentru a o optimiza)

Pagini de destinație Sunt o parte esențială a oricărei bune campanii de marketing.

Ele stimulează conversiile, cresc vânzările și încurajează înregistrarea. Din păcate, sunt ușor înțeleși greșit și rar optimizați la capacitatea lor deplină.

În primul rând, să răspundem la marea întrebare:

Ce este o pagină de destinație?

Shopify

O pagină de destinație este o pagină web personalizată concepută special pentru a converti clienții. Este extrem de specific, direcționat și optimizat cu laser pentru vânzări sau înregistrări.

Acestea sunt adesea folosite pentru a îmbina vizitatorii de la linkurile publicitare pe social media sau Google.

Este o pagină de sine stătătoare, care nu este de obicei legată de pagina dvs. de pornire sau de restul site-ului dvs. web. Dacă oamenii sunt pe pagina dvs. de destinație, ei sunt deja interesați de produsul sau serviciul dvs. Sunt deja intrigați.

Nu trebuie decât să le convertiți, pe care le puteți face în două moduri principale:

  1. Generați oportunități printr-un formular de înscriere
  2. Vindeți ceva!

Cum este o pagină de destinație diferită de pagina de pornire?

Aveți tendința de a vedea o mulțime de reclame pe Facebook și Google îndreptând oamenii către pagina de pornire a unui site web. Aceasta este adesea o greșeală.

O pagină principală este foarte generală. Scopul este de a introduce un vizitator pasiv în afacerea dvs. generală și de a le permite să exploreze în ritmul lor. Pe o pagină de pornire, există o mulțime de călătorii și rezultate ale utilizatorilor.

O pagină de destinație este însă foarte specifică și este orientată spre o singură promoție. Cu o pagină de destinație, există o singură călătorie posibilă a utilizatorului. Doriți doar UN UN rezultat: vânzarea sau înscrierea.

Deci, cum să mergem despre crearea uneia dintre aceste pagini de destinație?

A. Utilizați un plugin WordPress

Dacă utilizați WordPress pentru a găzdui site-ul dvs. web, ar putea fi necesar să lucrați în limitele temei. În unele cazuri, este posibil să creați pur și simplu o nouă pagină. Puteți să-l stilați cum doriți și să îi oferiți o adresă URL nouă (mai multe despre asta în scurt timp).

plugin pentru pagina de destinație

Dacă căutați ceva mai flexibil, puteți instala un plugin pentru pagina de destinație. Unul dintre cele mai bune este numit în mod corespunzător „Pagini de destinație WordPress”, care vă permite să alegeți din șabloane pentru a crea un design personalizat. Vă permite, de asemenea, să rulați teste A / B split, care sunt utile pentru a optimiza rata de conversie.

b. Instalați o temă WordPress drag and drop

Când vine vorba de teme WordPress, opțiunile de drag-and-drop sunt cele mai versatile și mai flexibile de acolo. Unul dintre preferatele mele este Divi, pe care l-am inclus în lista noastră cu cele mai bune teme WordPress. Folosind Divi, puteți adăuga rapid și ușor o nouă pagină de destinație și puteți crea un aspect personalizat folosind casetele drag-and-drop.

c. Alternative plătite

Puteți utiliza, de asemenea, o alternativă plătită precum Lander sau Leadpages. Costă puțini bani, dar te ajută să creezi o pagină de destinație cu instrucțiuni pas cu pas simple. Nu este nevoie de o codificare complexă și este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a vă pune în funcțiune. Există tone de șabloane existente din care să alegeți și le puteți regla în timp ce mergeți.

Leadpages®

Acum că am redus elementele de bază, haideți să optimizăm discuțiile. Cum obțineți cele mai multe vânzări și conversii de pe pagina dvs. de destinație?

14 sfaturi pentru a optimiza pagina de destinație pentru conversii!

1. Alegerea adresei URL

S-ar putea să nu acordați prea multă atenție mulțumirii cuvintelor sau literelor din adresa site-ului. Cu toate acestea, are un impact mai mare decât ai putea crede. În primul rând, o adresă URL bună este esențială în scopuri SEO. Vă permite să strângeți cuvintele cheie potrivite și să ajutați Google să vă găsească site-ul.

Dar pe o pagină de destinație, ei joacă un rol și mai mare. Vă sugerez să folosiți adresa URL pentru a consolida apelul la acțiune. Să presupunem că utilizați pagina dvs. de destinație pentru a promova noua aplicație. În acest caz, faceți adresa URL:

www.my-business.com/download-the-app

Este un simplu și subconștient vizitator pentru vizitatorul tău. Păstrați întotdeauna adresa URL scurtă, specifică și la obiect.

2. Stabiliți-vă un obiectiv clar

Cele mai bune pagini de destinație sunt specifice. Nu uitați, acesta nu este locul pentru a oferi mai multe promoții. Pagina de destinație este proiectată pentru un singur scop.

După cum puteți vedea pe pagina de destinație a Code Academy de mai jos, obiectivul lor unic este de a semna oamenii la program. Destul de literal, nu există nicio altă țintă sau link pe pagina de destinație!

Pagina de destinație Codecademy

Care este singurul tău obiectiv? Îi ajută pe oameni să se înscrie pe lista dvs. de e-mail? Descarcă noua aplicație? Sau vânzarea unui produs nou? Alegeți unul și concentrați-vă clar pe acesta.

3. Îndepărtați tot ceea ce distrage atenția de la acest obiectiv

Designerii web spun adesea că 90% din meseria lor este de a reduce lucrurile! După ce ai conceput pagina de destinație, gândește-te la toate distragerile de care poți scăpa.

Vezi acest exemplu din CampusTap. Este una dintre cele mai simple pagini de destinație simplificate, pe care le-am întâlnit. Există doar patru elemente de design: un titlu, un explicator, un apel la acțiune și o imagine. Ce mai ai nevoie?

Pagina de destinație simplă

4. Asigurați-vă că nu există alte puncte de ieșire

Pe o pagină web tradițională, doriți o mulțime de link-uri pentru a ajuta vizitatorii să vă exploreze site-ul. Dar, când vine vorba de pagina dvs. de destinație, doriți un singur link: apelul la acțiune.

Nu trebuie să existe puncte de ieșire care să distragă vizitatorii sau să-i conducă în altă parte. Fără a avea legături externe pe o pagină se simte destul de contrazicător, dar este cel mai bun mod de a-ți converti clienții.

Fără puncte de ieșire

Dacă nu pot face clic pe o altă parte a site-ului, este mult mai probabil să facă clic pe apelul dvs. către acțiune.

5. Un apel puternic la acțiune

Apelul dvs. la acțiune este partea cea mai importantă a paginii de destinație. Este butonul „cumpără” sau butonul „înscriere”. De fapt, este atât de important, că am dedicat un întreg blog acestui singur element.

Obținerea vizitatorului dvs. pentru a face clic pe acest buton este obiectivul final. Faceți copie simplă, directă și convingătoare. Vorbeste direct cu vizitatorii tai, cum ar fi acest exemplu de la oamenii de la Crazy Egg.

Crazyegg's Call-to-action

Luați în considerare și culoarea și designul. Cele mai bune culori sunt galben, portocaliu și verde. De ce? Pentru că creează un contrast clar și ies în evidență din pagină. Ei atrag privirea direct spre ei.

6. Convertiți cu un singur clic

Cele mai bune pagini de destinație au un proces simplu de conversie a clienților. În mod ideal, doriți să convertiți oamenii într-un singur clic.

De exemplu, pe pagina dvs. de destinație, este posibil să aveți un formular de înscriere. Când un client completează informațiile sale, încercați să nu includeți un al doilea sau un al treilea pas. Dacă faceți clic pe apelul la acțiune ar trebui să fie sfârșitul schimbului. La fiecare pas suplimentar pe care îl faceți pentru a finaliza procesul, pierdeți conversii. Nu te complica.

7. Intră în capul audienței tale

După ce vizitatorul ajunge pe pagina dvs. de destinație, veți avea câteva secunde pentru a-i convinge să facă următorul pas. O modalitate de a face acest lucru este să intrați în capul lor!

Încercați să creați o pagină de destinație care să se conecteze imediat cu ele. Apăsați-vă de emoțiile lor – în special visele și ambițiile lor. Uitați-vă cum AwesomeTalk vă intră direct în cap cu pagina lor de destinație inteligentă. Nu descrie serviciul – nu trebuie. În schimb, vă folosește emoțiile naturale pentru a vă ajuta să inspirați clicul.

Atingeți emoția publicului

Orice lucru care intră în răspunsurile emoționale ale cuiva va intra în capul lor și sper să-i convingă să facă clic mai departe.

8. Coerența proiectării

De obicei, un vizitator a ajuns pe pagina dvs. de destinație printr-un link publicitar. Reclamele pe Facebook sunt adesea grozave pentru a încuraja oamenii către o pagină de destinație. În acest moment ar trebui să păstrați imaginile și designul cât mai coerente posibil.

Cu alte cuvinte, utilizați aceeași imagine pe pagina de destinație pe care ați folosit-o în anunțul în sine. Folosiți aceeași copie și explicator. De ce? Pentru că acest lucru întărește automat mesajul dvs. din nou și din nou. De asemenea, ajută la netezirea pasului și împiedică clientul să se distragă.

9. Folosiți oferte și reduceri

Toată lumea iubește o ofertă bună sau reducere. Ar putea fi doar lucrul de care aveți nevoie pentru a convinge pe cineva să se înscrie sau să vă cumpere produsul. Netflix are una dintre cele mai bune pagini de destinație (în acest caz, este și pagina lor de pornire). Și totul se bazează în jurul ofertei de bază din centrul afacerii: un proces de lună gratuit.

Oferta și reduceri Netflix

Dacă dețineți un site web de comerț electronic, puteți utiliza pagina dvs. de destinație pentru a promova vânzarea unui anumit articol. Sau folosiți-l pentru a împacheta articole similare într-o singură afacere. O reducere sau o vânzare crește probabilitatea ca un vizitator pasiv să facă achiziția.

10. Includeți dovada socială

Dacă cineva a ajuns pe pagina dvs. de destinație, este aproape convins. Le-ai intrigat deja și le-ai ademenit pe pagina de înscriere. A mai rămas doar un strat mic de frecare. Există doar câteva întrebări sau rezerve la care se potolește.

Este de datoria ta să elimini ultimele rezerve și să le trimiți pe linie! Un mod genial de a face acest lucru este cu dovada socială. Cu alte cuvinte, profitați de această ocazie pentru a arăta câte alte persoane folosesc produsul sau serviciul dvs. Anunțați-vă vizitatorul că alții îl folosesc și îl iubesc.

Includeți dovezi sociale în pagina dvs. de destinație

În acest exemplu, aplicația listă de a face, Todoist, vă reamintește cu bucurie că alte 2 milioane îl folosesc deja. Este aproape suficient pentru a te face să te simți părăsit!

Puteți face un lucru similar citând mărturii pe pagina dvs. de destinație, în special de la clienți cu nume mari sau cumpărători.

11. Asigurați-vă că este mobil prietenos

Este 2016 și aproape că nu trebuie să menționez acest lucru! Dar, tot atâtea pagini de destinație nu sunt încă mobile. Cu mai mult de 50% din accesul la internet acum pe un dispozitiv mobil, pagina dvs. de destinație trebuie să arate clar pe orice dispozitiv.

Acest lucru este deosebit de important în cazul în care traficul dvs. de canalizare dintr-un anunț de socializare. O cantitate uriașă de utilizare a rețelelor de socializare are loc pe un dispozitiv mobil, deci acest proces trebuie să fie perfect. Dacă vă construiți pagina de destinație folosind metodele explicate la începutul articolului, toate ar trebui să vă ofere opțiunea de a vă asigura că este „receptivă”.

Nu pierdeți conversiile, deoarece pagina dvs. de destinație aspiră pe un dispozitiv mobil!

12. Adăugați butoane de partajare

Puteți obține și mai multă valoare pentru bani pe pagina dvs. de destinație adăugând butoane de partajare. Adesea, veți cheltui câțiva bani pentru promovarea paginii de destinație pe Facebook sau Google. Cu toate acestea, odată ce oamenii încep să inunde, le este ușor să le împărtășească cu prietenii lor.

Până la urmă, este promoție gratuită! Puneți întotdeauna vizitatorii să partajeze pagina de destinație dacă consideră că este ceva util. După cum puteți vedea mai jos, oamenii de la SaaS vă încurajează să partajați cartea electronică după ce l-ați descărcat. Acest lucru va duce la nenumărate vizite suplimentare la pagina de destinație.

Buton Share pe pagina dvs. de destinație

13. Viteza

Vorbim mereu despre viteză aici la Bitcatcha. La urma urmei, testul de viteză al serverului nostru este ceea ce facem cel mai bine! Cu toate acestea, contează cu adevărat când vine vorba de pagina dvs. de destinație. Cititorii obișnuiți vor ști că un site web lent vă poate afecta drastic rata de conversie.

De fapt, orice este mai lent decât trei secunde vă poate reduce conversiile la jumătate. Nicio companie nu își poate permite să piardă jumătate din vânzările potențiale. Mai ales când este atât de simplu să îți rezolvi problema de viteză. Dacă ați urmat sfatul până acum, pagina dvs. de destinație ar trebui să fie simplă și relativ goală. Asta ar trebui să facă lucrurile frumoase și rapide. Dacă este încă lent, ar putea apărea o problemă cu serverul sau host-ul de bază.

14. Test, test, test

Întrucât prioritatea dvs. numărul 1 sunt conversiile, este timpul să testați cât de bine funcționează. Vă dați seama în curând că pagina dvs. de destinație nu se face niciodată! Există întotdeauna un nou aspect de încercat. Există întotdeauna un apel diferit de la culoare pentru a încerca. Întotdeauna există o frază sau o copie diferită de utilizat. Întotdeauna o imagine diferită.

Orice modificare mică ar putea avea un efect imens asupra conversiei. Deci, dacă nu sunteți sigur care aspect sau imagine este cel mai eficient, schimbați-l și testați răspunsul.

AB-Testare

Folosind funcția „obiective” în Google Analytics, puteți urmări exact câte conversii obțineți pe orice pagină dată. De fiecare dată când efectuați o modificare sau modificare, monitorizați dacă rata de conversie se ridică în sus sau în jos.

Dacă utilizați unul dintre creatorii de pagini de destinație plătite menționați mai devreme, vă vor permite adesea să verificați opțiunile A / B înainte de a trece la un design final. Dacă doriți tone de conversii, acesta este cel mai important lucru pe care îl puteți face!

Paginile de destinație sunt una dintre cele mai bune modalități de a-ți stimula conversiile și de a crește considerabil vânzările și înregistrările.

Din păcate, dacă nu le optimizați corect, v-ar putea pierde mulți bani.

Ai avut noroc cu paginile de destinație? Vă rugăm să nu ezitați să împărtășiți secretele și sfaturile dvs. în secțiunea de comentarii.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map