Bine ați venit la Rețeaua virtuală virtuală (VPN) 101. Ca o scurtă introducere, folosesc VPN-uri pentru o perioadă relativ scurtă de timp – de fapt mai puțin de un an. Cu toate acestea, înainte de asta, stăteam deja pe gard de ceva vreme.

Pe o perioadă de mai bine de doi ani, mi-au venit în minte multe întrebări, dintre care unele au ridicat și mai multe întrebări. Primul obstacol care a fost depășit a fost la început:

Ce este un VPN?

Un VPN conectează computerul, Mac-ul, tableta sau alt dispozitiv la Internet printr-un alt computer. Vă conectați la Internet prin conexiunea la internet a altui computer, decât în ​​mod direct prin intermediul propriului dvs. În afară de asta, VPN criptează și datele pe care le trimiteți, astfel încât acestea să fie păstrate în siguranță.

De ce aș avea nevoie de un VPN?

VPN-urile vă maschează locația

În forma sa cea mai de bază, o VPN oferă utilizatorilor o modalitate de a se conecta la Internet în mod sigur și privat. Conectându-vă mai întâi la un serviciu VPN înainte de a fi direcționat la adresa de internet către care vă îndreptați, locația dvs. este cunoscută numai furnizorului VPN.

Să vedem la ce este util acest lucru:

 1. Acces la conținut
  Majoritatea VPN-urilor au mai multe locații din care puteți alege să vă arătați locația ca fiind din, astfel încât, în unele cazuri, vă ajută să evitați restricțiile geografice. Unii furnizori de servicii de pe Internet restricționează lucrurile din anumite locații. Luăm de exemplu Netflix, care are diferite filme pentru diferite zone geografice.

  Desigur, vă ajută, de asemenea, să evitați cenzura de conținut în diferite țări (lista acestora este în creștere).

 2. intimitate
  Dacă v-ați întrebat vreodată despre guvernele sau furnizorii de servicii de internet (ISP) care arunca cu privire la tot ceea ce faceți online, atunci o VPN este absolut pentru dvs. Știați că, în multe țări, ISP vă poate vinde istoricul de navigare către agenții de marketing și publicitate? Și că, dacă sunt solicitate de multe guverne, acestea sunt obligate legal să predea jurnalele activității dvs. online?

Cum funcționează un VPN?

Cum funcționează VPN

* Aceasta este o diagramă de bază a modului în care merge fluxul de date dacă utilizați un VPN. Imaginea este de la ExpressVPN, dar toate conexiunile VPN cu un singur resping funcționează la fel.

Într-o conexiune la Internet normală, atunci când încercați să accesați un site web pe Internet, computerul dvs. efectuează cererea prin serverul ISP, care vă conectează apoi la site-ul web. Într-o conexiune VPN, vă conectați direct la serverul VPN, ocolind serverul ISP.

Dacă ați mai auzit despre un firewall, VPN acționează într-un mod similar, protejând și protejând conexiunea la Internet cu ajutorul serverelor private și fluxurilor de date criptate..

Utilizarea unui VPN va menține informațiile mele în siguranță?

Unul dintre elementele cheie ale unui VPN care îl face atât de dorit este securitatea. Într-o conexiune VPN, toate datele pe care le trimiteți și primiți sunt criptate. Deci, dacă cineva ar încerca să intercepteze datele pe care le trimiteți, criptarea vă va păstra în siguranță (sau cel puțin mai sigură decât dacă ar fi transmisă fără criptare).

Luați în considerare aceste scenarii; Cumpărați online și veți face o achiziție – este posibil ca informațiile despre cardul dvs. de credit să fie trecute către comerciant. Vă aflați la o cafenea și încercați să vă accesați contul de e-mail – parola dvs. va trebui trimisă serverului dvs. de e-mail pentru verificare. Acestea sunt doar două cazuri simple în care un VPN vă poate păstra și dvs. în siguranță.

Sunt într-adevăr de nerezolvat cu un VPN?

O adresă IP VPN și traficul criptat singuri nu sunt suficiente pentru a rămâne de nerespectat. Este adevărat, vă face mai dificil de urmărit, dar pentru cineva cu abilități tehnice potrivite, pot exista modalități în acest sens.

Adresa dvs. IP nu este singurul lucru care vă identifică online. De fapt, au existat și cazuri în care VPN-urile au fost cunoscute că scurg adrese IP reale.

Alte metode de urmărire includ doxing, utilizarea de malware, nepăsare simplă și multe altele.

Aș spune că cât de anonim și de neatestabil ați dori să fiți (sau cât de paranoic sunteți) ar afecta combinația exactă de servicii pe care le utilizați împreună.

De exemplu, puteți utiliza un VPN combinat cu un browser anonim, cum ar fi TOR, plus un program de securitate Internet, precum și exercita o anumită putere a creierului în ceea ce faceți online, în special în ceea ce privește schimbul de informații.

Așadar, răspunsul scurt aici ar fi nu, nu ești complet de urmărit.

Cum vă protejează informațiile VPN-urile

1. Criptare

Când sunteți conectat la un serviciu VPN, tot traficul dvs. de internet și comunicarea trece printr-un tunel securizat. Acest lucru vă păstrează informațiile private și în siguranță.

Fiecare VPN folosește diverse protocoale care au diferite niveluri de securitate. Aici sunt cateva exemple;

 • Securitate protocol Internet (IPSec)
  IPSec autentifică sesiunea Internet și criptează datele în timpul conexiunii. Are două moduri, Transport și Tunneling, astfel încât datele sunt sigure în timpul transferului între rețele diferite. IPSec poate fi combinat cu alte protocoale de securitate pentru a face sesiunile și mai sigure.
 • Protocolul de tunelare strat 2 (L2TP)
  L2TP este unul dintre celelalte protocoale care pot fi utilizate cu IPSec. Creează un tunel între două puncte, care IPSec gestionează criptarea datelor care este transmisă între ele.
 • Protocol de tunelare punct la punct (PPTP)
  PPTP este un protocol all-in-one care creează atât tunelul cât și criptează datele. Este foarte frecvent utilizat și acceptat, chiar și pe sistemele Mac și Linux.

2. Fără politică de logare

Acest lucru trebuie luat în considerare, deoarece nu toate VPN-urile nu au nicio politică de logare. Jurnalele sunt fișiere istorice care înregistrează istoricul traficului dvs. pe Internet. Dacă jurnalele nu sunt păstrate, în mod evident, furnizorul de servicii VPN nu îl poate vinde sau preda niciunui guvern sau o agenție de aplicare a legii, corect?

Dacă un VPN nu are nicio politică de logare, aceasta este adesea menționată foarte clar pe site-ul lor web. Luăm de exemplu PureVPN, unul dintre mulți care nu păstrează jurnalele.

serviciu vpn fără logare

Cum să utilizați un VPN?

Majoritatea VPN-urilor vor avea propriile procese, dar teoria de bază este că instalați software-ul VPN pe un dispozitiv (cum ar fi routerul, computerul sau smartphone-ul). Configurarea poate fi la fel de simplă ca introducerea numelui de utilizator și a parolei VPN la lansarea software-ului, dar există unele VPN-uri care vă oferă mai multe opțiuni.

Acestea ar putea implica selectarea protocolului de securitate pe care doriți să îl utilizați sau alegerea manuală a locației serverului pe care doriți să vă conectați.

La ce dispozitive funcționează un VPN?

Există trei categorii principale de articole la care pot funcționa VPN-urile (în funcție de furnizorul de servicii): desktop-uri / laptopuri, smartphone-uri / tablete și routere. Mai precis, acestea vor lucra de obicei pe platforme care oferă Windows, Mac OS, iOS, Android și Linux (cele mai multe routere sunt bazate pe Linux).

Rețineți că nu toate routerele acceptă utilizarea VPN-urilor. Dacă utilizați unul dintre brandurile și modelele mai bune, populare, este posibil să puteți utiliza o VPN, dar ar fi mai bine să vă consultați cu producătorul sau să faceți pur și simplu un forum și să întrebați. Folosesc un TP-Link Archer C7, ceea ce face.

pagina de configurare expresvpn

* VPN va avea de obicei un ghid pe care îl puteți urma pentru a vă ajuta să vă configurați pe mai multe dispozitive

Știu că există unele site-uri care vor spune că ai nevoie de firmware personalizat, cum ar fi DD-WRT sau Tomato, dar asta nu este adevărat. Cu toate acestea, dacă routerul dvs. nu acceptă nativ VPN, atunci flash-ul pentru unul dintre acestea vă poate ajuta.

În continuare, apare din nou nota de precauție: Chiar dacă utilizați un VPN pe telefonul mobil, există multe aplicații mobile (pe care este posibil să le instalați) care au mult mai multe informații decât adresa dvs. IP. Îți aduci aminte de acele permisiuni neplăcute pe care trebuiau să le acordi la instalarea lor? Ei bine, asta înseamnă că, chiar și cu VPN, datele dvs. pot fi trimise în continuare dezvoltatorilor aplicațiilor respective.

Cât de greu îmi este de folosit?

Foarte simplu pus; nu chiar. Aproape toți furnizorii de VPN au îndrumări vaste despre cum să-și configureze aplicațiile pe mai multe dispozitive. Am trecut printr-un număr corect dintre ele și unii chiar ajung până la videoclipuri pas cu pas despre modul de configurare.

Aruncați o privire la pagina Cum să configurați ExpressVPN ca exemplu.

expressvpn vpn steup cu instrucțiuni

Majoritatea furnizorilor de VPN vor avea ceva de genul acesta, care are instrucțiuni extrem de detaliate. De fapt, unele sunt atât de ușor de configurat încât tot ce va trebui să faceți după instalarea aplicației este să introduceți numele de utilizator și parola, apoi să selectați un server și să plecați.

Un VPN va încetini conexiunea mea la internet?

Răspunsul la acest lucru ar fi poate. Din cauza naturii serviciului, va exista, de obicei, o ușoară încetinire. Cu toate acestea, cu aproape toate serviciile VPN de renume, această încetinire nu va fi adesea sesizată.

Cu toate acestea, dacă ISP-ul dvs. accelerează viteza internetului uneori din orice motiv, atunci utilizarea unui VPN vă poate îmbunătăți viteza. Mulți furnizori VPN de nivel superior au rețele excelente care utilizează furnizori de lățime de bandă de nivel 1.

De regulă, orice scădere de viteză pe care o observați ar fi ceva mai mare cu cât este mai departe serverul cu care alegeți să vă conectați.

Notă tehnică despre viteză

Hardware-ul dvs. joacă un rol crucial în viteza de conectare. Când VPN criptează datele, procesul necesită multă putere de calcul. Fiecare dispozitiv are un microprocesor la inima sa, care afectează viteza cu care dispozitivul face lucrurile. Această viteză este calculată în Gigahertz (GHz).

Cu cât este mai mare GHz, cu atât este mai rapidă criptarea și, prin urmare, o viteză mai rapidă a conexiunii.

Ruterul mediu variază în viteza procesorului de la 800 MHz la 1,2 GHz (deși există modele de nivel superior, care au o valoare de 1,8 GHz sau mai mult). Laptopul mediu rulează între 1,6 GHz și 2,2 GHz, în timp ce calculatorul mediu rulează între 2,6 și 3,4 GHz.

Viteza de conectare VPN

Când rulează un serviciu VPN pe un router cu un procesor cu 1GHz, viteza liniei VPN este încetinită semnificativ. Conform suportului tehnic TorGuard cu care m-am consultat, viteza maximă pe care o pot obține printr-o implementare a routerului este de aproximativ 17Mbps. Rularea aceluiași VPN pe un laptop la 1,8 GHz vă va oferi o viteză de aproximativ 150 Mbps.

Ideea este că există multe piese în mișcare la performanța unui VPN, astfel încât să vă bucurați de beneficiile maxime ale unei conexiuni VPN rapide, propriul dvs. echipament este de asemenea integral.

Cum să alegeți furnizorul VPN potrivit?

furnizori vpn

Există literalmente zeci (sute dacă numeri furnizori mai puțini) de servicii VPN disponibile. Unii dintre ei sunt furnizori de VPN-uri care se specializează în asta, dar există și multe companii de securitate pe Internet astăzi, precum F-Secure, Kaspersky și Avira, care s-au ramificat în jocul VPN..

Așadar, cu asta, cum să o alegeți pe cea potrivită, din moment ce este probabil că veți fi bombardat zilnic cu „Oferte VPN” odată ce introduceți termenul de căutare în Google? Găsirea VPN-ului potrivit pentru TINE, se rezumă la doar câteva elemente cheie:

1. Cost versus siguranță

Aceasta este clauza „nu puteți avea totul” de la vârstă veche Cu cât costă mai mult, cu atât este mai probabil să fie serviciul. Nu întotdeauna, dar de regulă. Majoritatea furnizorilor de VPN vă pot percepe câțiva bani pe lună, dar dacă sunteți într-adevăr paranoic cu privire la confidențialitatea și securitatea dvs., veți avea cu adevărat o problemă în plus pentru liniște sufletească? Alegeți echilibrul care se potrivește cu mintea ta, păstrându-ți clar obiectivele principale de abonare la un serviciu VPN.

2. Păstrează jurnalele?

Este foarte important. Indiferent de bugetul sau scopul dvs., un furnizor VPN care ține jurnalele este doar o cutie uriașă de viermi care așteaptă să fie deschise. Și știi ce se întâmplă când se poate deschide asta. Doar a avea jurnalele cere doar probleme – furnizorii de servicii s-au bătut sub presiunea guvernului de multe ori înainte. Alegeți un furnizor care este foarte strict în privința unei politici fără jurnal.

3. Numărul și locația serverelor

Acest lucru se aplică mai mult persoanelor care utilizează VPN-urile se limitează la restricțiile geografice. De exemplu, dacă doriți să accesați conținut Netflix din regiunea SUA, veți avea nevoie de un … server american pe VPN! Cu cât mai multe locații de server are un furnizor, cu atât aveți mai multe opțiuni. Cu cât numărul de servere este mai mare, cu atât conexiunea dvs. va fi mai bună și rapidă.

4. Cât pentru câte conexiuni

Gospodăria obișnuită de astăzi a înnebunit pe dispozitive. Imaginează-ți chiar un singur cuplu, care au fiecare un laptop, tabletă și smartphone – Adică șase dispozitive sub un acoperiș. Asigurați-vă că numărul de conexiuni ale furnizorului VPN cu care v-ați înscris este potrivit pentru stilul dvs. de viață.

5. Scurgeri IP

Aceasta este o problemă care a ajuns din ce în ce mai mult la sfârșitul târziu. Aparent, unii furnizori VPN aveau probleme tehnice ușoare, iar IP-urile reale ale clienților lor se scurgeau, ceea ce înseamnă că plăteau pentru un serviciu care nu funcționa. Pentru a depăși această problemă, multe VPN-uri oferă o perioadă de încercare la care vă puteți înscrie. Asigurați-vă că vă verificați conexiunea bine în perioada respectivă și dacă IP-ul dvs. se scurge, știți ce să faceți – RUN.

6. Interfață utilizator

Am dezbătut dacă adăugăm acest articol sau nu, dar până la urmă, TOC mi-a biruit. Unele VPN-uri au astfel de interfețe nemaipomenite încât există pur și simplu AWFUL de utilizat. Doar … aruncă o privire înainte să te apuci de acel plan cu reducere de trei ani, bine?

Cum să spun dacă VPN-ul meu este bun?

Serviciile VPN desigur își bazează vânzarea pe confidențialitate și securitate. Deci, cum știți dacă cel pentru care ați optat funcționează așa cum trebuie? Știți dacă IP-ul dvs. este păstrat în siguranță? Dar despre acele scurgeri despre care ați auzit?

Aceste îngrijorări se datorează uneori ceea ce am numit „funcții rupte” la unii furnizori VPN. Aceasta înseamnă că nu funcționează ca reclamă, ceea ce înseamnă că identitatea dvs. poate fi în pericol.

Iată câteva materiale simple care vă pot ajuta.

 • Accesați IPLeak și citiți informațiile care vă sunt prezentate acolo. Dacă VPN-ul dvs. funcționează așa cum trebuie, veți analiza informațiile serverului VPN și nu informațiile dvs. reale. DNSLeakTest poate face și ceva similar dacă doriți o alternativă.
 • Pentru a testa viteza VPN, vizitați SpeedTest sau TestmyNet și executați testele acolo. Le puteți rula înainte și după conectarea la serverul VPN pentru a testa diferența de viteză și latență.

testează viteza vpn

* SpeedTest va afișa viteza de încărcare și descărcare, precum și latența la cel mai apropiat server.

Există, desigur, teste mai avansate pe care le puteți efectua, dar acestea sunt puțin mai detaliate.

Chiar dacă sunteți mulțumit de serviciul VPN pe care îl utilizați, rularea testelor din când în când este o idee bună, numai dacă vă asigurați propria liniște sufletească..

VPN-urile sunt legale?

Aceasta poate părea o întrebare ciudată pe care unii să o pună, deoarece există atât de mulți furnizori VPN în jur, dar nu uitați că Internetul nu are un singur guvern care să îl controleze. Cu toate acestea, TU sunt restricționate de legile țării în care vă aflați, deci asigurați-vă că un VPN este legal în țara dvs. înainte de a cumpăra un abonament.

Înainte de a scăpa, permiteți-mi să vă spun că există câteva țări foarte înalte. Luăm de exemplu Emiratele Arabe Unite (Emiratele Arabe Unite). Să fii prins folosind un serviciu VPN în Emiratele Arabe Unite, te poate pune la dispoziție cu o amendă extraordinară cuprinsă între 100k USD până la 500k USD.

În mod surprinzător, China a aprobat recent și regulamentul care permite doar utilizarea serviciilor VPN aprobate de guvern. Se presupune că este vorba de „reglementarea VPN-urilor care desfășoară ilegal activități operaționale transfrontaliere”, dar așa cum știm cu toții, este doar o altă extensie a Marelui Firewall din China.

Și în sfârșit – Dacă te gândești să folosești un VPN doar pentru a obține un firewall de cenzură la locul de muncă sau la școală – ai putea fi concediat sau expulzat (în funcție de poziția ta). Kapish?

De ce sunt VPN-urile ilegale în unele locuri?

Depinde cu adevărat, dar în mare parte, țările care interzic VPN-urile tind să aibă un control mai strict asupra vieții cetățenilor lor. Prin interzicerea VPN-urilor, ei pot monitoriza mai ușor toate mișcările online pe care le fac cetățenii.

Iată câteva dintre motivele principale;

 • Motivele morale (de exemplu, Singapore)
 • Stabilitate politică (de exemplu, Iordania, Libia)
 • Securitate națională (de exemplu, India, Rusia)
 • Toate cele de mai sus (de ex. Coreea de Nord, China)

Serviciul meu VPN poate fi blocat?

Unele țări care sunt cu adevărat înțelepte cu privire la cenzura lor pe Internet au ajuns în măsura blocării serviciilor VPN. Deși nu pot decripta datele, blocajul VPN din aceste țări s-a dovedit că au blocat cu succes accesul VPN prin oprirea accesului la porturile utilizate în mod normal de protocoalele VPN comune.

Luăm, de exemplu, Marele Firewall din China, care este o mică parte din eforturile generale ale țării de a menține securitatea publică printr-o monitorizare atentă a sistemelor informatice.

Pot să torrent cu un VPN?

Partajarea sau Torrenting de fișiere Peer-to-Peer nu este ilegală, dar se știe că ridică steaguri, întrucât starea fișierelor partajate nu este întotdeauna cunoscută. De exemplu, distribuirea anumitor fișiere video ar putea încălca Digital Millennium Copyright Act. Unele programe protejate prin drepturi de autor au fost cunoscute, de asemenea, că au circulat versiuni piratate prin Torrenting.

Cu toate acestea, torrenting-ul a fost, de asemenea, cunoscut că consumă o lățime mare de bandă, astfel că există unii furnizori VPN care fie nu vor permite torentarea serviciilor lor, fie vor avea restricții de lățime de bandă pentru acele scenarii..

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu VPN care să fie torrent, asigurați-vă că acesta este, de asemenea, menționat explicit pe site-urile lor.

Iată câteva VPN-uri care sunt prietenoase pentru torent:

 • ExpressVPN
 • IpVanish
 • Ascunde-mă
 • CyberGhost
 • PrivateVPN

Ce este un „switch switch”?

Majoritatea oamenilor folosesc VPN-uri pentru a-și asigura confidențialitatea, ceea ce este cel mai important pentru ei. Acesta este motivul pentru care multe servicii VPN au introdus conceptul de „switch switch”. Acestea sunt menite să vă ajute imediat să vă tăiați conexiunea dacă serviciul dvs. către serverul VPN este întrerupt din orice motiv.

Acest lucru ajută la prevenirea expunerii IP-ului dvs. real în timp ce serviciul VPN nu este disponibil.

Desigur, dacă preferați ca conexiunea să rămână activată în loc să renunțe, în multe cazuri puteți opta doar pentru a dezactiva oprirea.

Utilizarea unui VPN va afecta jocurile mele online?

Jucătorii sunt adesea foarte critici cu privire la introducerea oricăror elemente noi în rețelele lor, întrucât le este întotdeauna foarte frică de adăugarea care poate provoca latență suplimentară. Latency este un criminal pentru jocurile online și am văzut că jucătorii strigă la monitoare atunci când se confruntă cu un timp neobișnuit de lung.

Unii s-au uitat la VPN-uri în mod critic, deoarece se întreabă cum este faptul că adăugarea unui strat suplimentar între ei și serverul de joc poate reduce latența lor. Nu uitați, puteți alege cu ce server de pe VPN-ul dvs. doriți să vă conectați.

Conectându-vă la locația serverului cea mai apropiată de serverul dvs. de jocuri, este posibil să vedeți cronologii de ping îmbunătățite.

În afară de asta, mai multe locații de server înseamnă, de asemenea, că veți putea juca servere de jocuri din țări / regiuni pe care în mod normal nu le puteți.

Pot folosi un VPN gratuit?

Există destul de multe servicii gratuite pentru utilizarea VPN, de fapt, unele dintre acestea sunt administrate de companii de securitate Internet de bună credință, cum ar fi Kaspersky. Cu toate acestea, există adesea mici probleme tehnice atunci când avem în vedere aceste aspecte.

 1. Multe dintre VPN-urile gratuite oferă o lățime de bandă limitată
 2. Există, de obicei, locații și / sau servere foarte limitate disponibile
 3. Securitatea datelor dvs. poate fi discutabilă
 4. Calitatea serviciilor poate fi discutabilă
 5. De obicei, există restricții în vigoare

Gandeste-te la asta:

Furnizorii de servicii gratuite trebuie să obțină venituri din ACUM și aceste companii vă gestionează datele.

Cât ar costa un serviciu VPN?

Excluzând furnizorii de servicii VPN gratuite, probabil vă puteți aștepta să plătiți oriunde între 2-2 $ 10 pe lună, în funcție de diverși factori. Caracteristicile planului și perioadele de plată determină adesea prețul. Cu cât veți opta pentru a plăti în avans, cu atât va fi mai mic prețul.

Luați cazul NordVPN, care este prețul în funcție de perioada în care optați. Plătind lunar, prețul este de 11,95 USD, dar dacă plătiți anual, prețul scade la 5,74 USD pe lună. Optarea pentru planul de trei ani scade până la 2,75 USD pe lună, ceea ce reprezintă un preț excelent.

pret nordvpn

Cântărește avantajele de a fi legat de un serviciu timp de doi sau trei ani față de economisirea pe care o vei obține în comparație cu plata lunară. Exact la momentul în care este locul dulce ar depinde de preferințele individuale ale fiecăruia.

Pot plăti fără card de credit?

Cardurile de credit fac viața noastră digitală atât de ușoară, deoarece acestea sunt un mijloc sigur de a transmite plata către furnizori. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de servicii VPN, poate părea un pic ciudat să plătești anonimatul folosind o metodă sigură de a te identifica..

Din fericire, unii furnizori de servicii au început să accepte Bitcoin sau alte criptocurrency ca plată. Pentru a ști dacă furnizorul de servicii pentru care alegeți acceptă Bitcoin, verificați semnul Bitcoin pe pagina metodelor de plată acceptate de pe site-ul VPN.

mai multe opțiuni de plată

Desigur, dacă optați pentru metoda de plată Bitcoin, nu există nicio reînnoire automată și va trebui să parcurgeți procesul de plată de fiecare dată când vă reînnoiți serviciul.

Înfășurați-mă: ar trebui să primesc într-adevăr una?

Lumea digitală de astăzi este plină de pericol. Între guvernul care se ocupă de hackeri și fraudatori, menținerea ascunsă a activității tale digitale ar trebui să fie o normă și nu o considerație. Acest lucru este valabil în special în rețelele publice – cum ar fi banda GSM sau LTE a furnizorului de servicii mobile, deci fiți inteligent și utilizați un VPN.

Permiteți-mi să vă împărtășesc un scenariu foarte simplu cu o experiență personală pe care am avut-o înainte să cumpăr povestea VPN. Stăteam la o cafenea cu această domnișoară după un eveniment și vorbeam despre siguranța online. M-a surprins când a menționat că a folosit un VPN chiar și pe telefonul mobil, așa că am întrebat-o dacă securitatea ei este într-adevăr în pericol.

Ea mi-a arătat aplicația de pe telefonul ei, care arăta un jurnal cu peste 30 de încercări de extragere, doar în acea zi și mi-a explicat că numărul a urcat sau coborât în ​​funcție de locul în care se afla. Acum este pur și simplu înspăimântător.

Dacă aveți în vedere să adăugați un VPN la lista dvs. de instrumente de securitate, vă recomand să faceți acest lucru. Dacă NU, totuși vă recomand să o faceți. După cum ne-a arătat recent atacul de la Krack, un serviciu VPN este o necesitate în zilele noastre. Stai în siguranță și nu ai regrete.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me