Obișnuiam să arunc cuvinte cheie în conținutul meu ca răspuns.

Prioritatea mea era doar extragerea conținutului. M-am gândit că voi începe în mod firesc să clasez pe Google pe măsură ce site-urile mele cresc. Din păcate, nu merge așa.

Acum îmi dau seama că lipsesc de la traficul și clienții.

Când am început să îmi adaptez cuvintele cheie, am putut să detectez nișe neexploatate și să mă clasez mai sus pentru ele.

De exemplu, Bitcatcha se clasează acum pe prima pagină a Google pentru expresia „verificatorul de viteză al serverului”..

În această postare, vă voi arăta exact cum puteți găsi cuvinte cheie de comerț electronic care se clasează pe Google și care generează activ vânzări.

(În plus, într-o secțiune bonus la sfârșit, vă voi arăta exact unde să puneți acele cuvinte cheie pe site-ul dvs. web).

SEO

De ce sunt cuvintele cheie și Google atât de importante pentru comerțul electronic?

Iată lucrurile despre traficul Google:

Este incredibil de vizat. Și, prin urmare, lucrativ.

Dacă cineva caută expresia „echipament de schi ieftin”, știi că caută în mod activ să cumpere. S-ar putea să aibă chiar cardul de credit în mână în timp ce tastează.

Acest tip de căutări reprezintă un avantaj important pentru orice vânzător de comerț electronic. Au mai multe șanse să cumpere ceva decât un avantaj de pe rețelele de socializare, deoarece aceștia vânează în mod activ un produs.

Și vrei să fii primul site pe care îl văd.

Doriți ceva mai mult despre optimizarea motorului de căutare? Citiți ghidul nostru SEO recent pentru proprietarii de comerț electronic.

Acum că știm de ce cuvintele cheie sunt atât de importante, să ne aruncăm în lucrurile bune.

Cum puteți găsi cuvinte cheie de comerț electronic care se clasează pe Google și generează vânzări

Observați cum am spus „și generează vânzări”?

Acesta este factorul foarte important aici. Este relativ ușor de clasat pentru anumite cuvinte cheie (mai ales dacă vizați cele obscure). Cu toate acestea, vrem să clasăm pentru cuvintele cheie care generează de fapt bani.

1. Alegerea dintre capul, corpul și cuvintele cheie cu coadă lungă

Există un loc plăcut pentru alegerea cuvintelor cheie de comerț electronic. Nu doriți să alegeți ceva prea larg (cum ar fi „tricouri”) pentru că veți fi zdrobiți de concurență.

Dar nu doriți să alegeți ceva prea nișă (cum ar fi „tricouri cu guler polo verde cu dungi albe”), deoarece pur și simplu nu sunt suficienți oameni care îl caută.

cap, corp, cuvinte cheie longtail

(sursa imaginii)

Iată cum se descompun în general cuvintele cheie:

A. Cuvinte cheie „cap”: Acestea sunt cuvintele cheie foarte generale și generale, cum ar fi exemplul nostru „tricouri”. Sunt utile deoarece ajută Google să identifice ceea ce vindeți. Dar niciodată nu veți clasifica acest cuvânt cheie.

Acest cuvânt cheie este dominat de Asos, River Island, Boohoo.com. Retailerii uriași cu o echipă de experți SEO la dispoziția lor. De asemenea, aceste cuvinte cheie sunt mai puțin susceptibile să se convertească, deoarece sunt atât de generale. Acestea sunt browsere, nu cumpărători.

Va trebui să mergem mai adânc dacă dorim clasarea cuvintelor cheie care să se convertească.

b. Cuvinte cheie „corp”: Cuvintele cheie ale corpului sunt, de obicei, o frază care este mai puțin vizată. De exemplu, „tricouri de mărime în plus”. Concurența aici este încă destul de strânsă, dar este mai orientată și se transformă mai bine.

c. Cuvinte cheie cu coadă lungă: Cuvintele cheie cu coadă lungă sunt și mai specifice. De exemplu, tricouri „plus size vintage”. Acum, acesta este un cuvânt cheie foarte direcționat. Cine caută acest termen știe cu adevărat ce își dorește. Deci, sunt mult mai probabil să se convertească. În plus, există mai puțin concurență.

Răspunsul?

Concentrați-vă pe cuvintele cheie „corp” și „coadă lungă”. Acestea sunt o combinație perfectă de trafic, potențial realist de clasare și putere de conversie.

2. Unde să găsiți aceste cuvinte cheie de conversie unice

Șansele sunt, puteți veni cu câteva cuvinte cheie ușoare din partea de sus a capului. Dacă vindeți echipament de schi, puteți găsi:

Schiuri, cumpărați schiuri, prețuri de schi, stâlpi de schi, mănuși de schi, cizme de schi etc …

Este un început bun. Dar, haideți să scoatem câteva cuvinte cheie mai direcționate.

A. Utilizați Planificatorul de cuvinte cheie Google pentru a vedea ce caută oamenii

Planificatorul de cuvinte cheie Google este prima opțiune pentru majoritatea cuvintelor cheie. Și aici se găsesc o mulțime de idei.

Conectați-vă sau creați un cont Google AdWords. Îndreptați-vă spre unelte > planificator de cuvinte cheie. Apoi introduceți unul dintre cuvintele dvs. cheie în această casetă:

planificator de cuvinte cheie

Acum vă va arăta exact ce cuvinte cheie oamenii caută pe Google. Primul lucru pe care îl veți vedea este „ideile grupului de anunțuri”. Este un tezaur de idei de cuvinte cheie.

planificator de cuvinte cheie

Doar din această căutare, putem adăuga tone de idei de cuvinte cheie la lista noastră:

Vânzare schi, îmbrăcăminte de schi, snowboard, haine de schi pentru copii, cizme de schi, schiuri și snowboard.

Apoi, faceți clic pe „idei de cuvinte cheie”.

planificator de cuvinte cheie

Iată alte câteva cuvinte cheie pe care nu le-am mai ales:

Echipamente de schi, vânzare schiuri, căști de schi, magazin de schi.

Care sunt toate aceste numere și sume licitate sugerate? Vom reveni la asta în scurt timp. Deocamdată colectăm cuvinte cheie.

b. Mine, Google și Wikipedia pentru inspirație de cuvinte cheie

Planificatorul de cuvinte cheie Google este un loc bun pentru a începe. Dar există o singură problemă: afișează toate aceste informații și concurenților.

Așadar, trebuie să obțineți un pic de creativitate pentru a găsi o nișă de cuvinte cheie pe care concurenții dvs. nu o vizează. Amazon și Wikipedia sunt foarte bune pentru asta. (Am aflat acest truc de la Brian Dean la Backlinko.)

* Amazon

Să începem cu Amazon. În primul rând, introduceți unul dintre cuvintele dvs. cheie în bara de căutare:

Căutare Amazon

Bang, încă patru cuvinte cheie grozave:

Schiuri cu legături, schiuri pentru bărbați, schiuri pentru femei, schiuri 160cm.

Acum, utilizați categoriile Amazon:

Cuvinte cheie categorii Amazon

Aceasta este o grămadă de cuvinte cheie:

Schiuri de jos, ochelari de protecție, schi Telemark, schiuri de fond, genți de schi, costume de schi pentru băieți, sporturi de iarnă.

* Google

Apoi, îndreptați-vă către Google și începeți să introduceți cuvintele cheie:

cuvinte cheie de căutare Google

Cuvinte cheie mai ușoare …

Apoi treceți în josul paginii pentru căutări conexe:

cuvinte cheie legate de căutări Google

Simplu.

* Wikipedia

În cele din urmă, faceți drum către Wikipedia pentru a alege câteva cuvinte cheie mai lungi. Căutați unele dintre cuvintele dvs. cheie principale și aruncați o privire la caseta de conținut:

Cuvinte cheie conținut wikepedia

Și secțiunea legături externe:

link-uri externe wikipedia jeywords

Unele cuvinte cheie suplimentare cu coadă lungă aici includ:

Schi de noapte, schi interior, pârtie, piei, ceară, schiuri asimetrice, schiuri lungi, alpine, nordice, combinate, coborâre, jumătate de țeavă, slopestyle, etc.

3. Este cineva care caută de fapt cuvintele dvs. cheie?

Acum, că sunteți înarmați cu o mulțime de cuvinte cheie noi, trebuie să știm dacă cineva le caută de fapt. Până la urmă, ne dorim cuvinte cheie pe care oamenii le caută!

Vă amintiți toate numerele și cifrele din Planificatorul dvs. de cuvinte cheie? Este timpul să vă întoarceți și să le dați seama.

Încărcați Planificatorul de cuvinte cheie și începeți să aruncați unele dintre cuvintele cheie preferate pe care le-ați colectat până acum:

Volumul planificatorului de cuvinte cheie

Numărul pe care îl privim aici este „media. căutări lunare ”. După cum puteți vedea, cuvântul cheie „ski” primește – de departe – cele mai căutări lunare.

Dar va fi aproape imposibil să ne clasăm pentru acest termen de căutare enorm.

Iată celălalt capăt al spectrului:

volum redus de cuvinte cheie

Aproape nimeni nu caută „schiuri asimetrice”, așa că îl putem arunca.

Puteți începe să eliminați orice cuvinte cheie care au prea multe sau prea puține căutări lunare. Amintiți-vă, căutăm acest loc dulce.

4. Acești cercetători vor cumpăra de fapt ceva?

Volumul de căutare este un lucru. Dar căutăm să vizăm cuvinte cheie care să atragă cumpărătorii, nu browserele. Cuvintele cheie vor produce de fapt vânzări?

Iată unde începem să analizăm celelalte figuri de pe masă. Să luăm unul dintre cuvintele cheie pe care le-am descoperit, „legături de schi”:

cuvânt cheie intenție cumpărător

Este o sumă perfectă de căutări lunare. Suficient pentru a trimite trafic, dar nu prea mult, încât veți fi surprinși de armele mari.

Dar atenție la coloana „concurență” și „ofertă sugerată”. „Concurență” înseamnă cât de mulți agenți de publicitate luptă pentru a utiliza acest cuvânt cheie pentru reclame.

Sfat profesional: în general, puteți avea încredere în agenții de publicitate, deoarece aceștia revarsă mii de dolari în cercetare. Dacă concurența este mare, se datorează faptului că acest cuvânt cheie se transformă.

Oferta sugerată este, de asemenea, importantă. Cu cât oferta este mai mare, cu atât este mai probabil să se transforme. Amintiți-vă, agenții de publicitate vor plăti 1 GBP pe clic doar dacă cred că vor primi o vânzare. Deci aceasta este o măsură destul de fiabilă.

Comparați acest lucru cu un cuvânt cheie mai general, cum ar fi ski. În ciuda volumului mare de căutători, există o concurență scăzută și o ofertă scăzută sugerată:

cuvinte cheie intenția cumpărătorului scăzut

De ce?

Pentru că „legăturile de schi” sunt mult, mult mai specifice. Oricine caută acest cuvânt caută în mod activ să cumpere. Cineva care caută „schi” nu este neapărat un cumpărător.

5. Verificați concurența pe Google

După ce ați vizualizat câteva cuvinte cheie cu volum și intenție comercială bună, căutați cuvântul cheie în Google.

(Asigurați-vă că aveți Mozbar instalat, astfel încât să puteți vedea autorizarea paginii, autoritatea domeniului și conturul de backlink pentru fiecare site web. Acestea sunt indicatori ai cât de bine este optimizat fiecare site pentru motoarele de căutare – cu cât este mai mare, cu atât mai bine. asta? Faceți clic aici.)

Iată primele trei rezultate ale „legăturilor de schi”:

rezultatele căutării de cuvinte cheie

Observați cum al treilea rezultat are o autoritate de pagină de doar 1/100! Mai bine, există 0 backlinks pentru această pagină. Aceasta este o pagină slab optimizată pentru SEO, dar este al treilea rezultat.

Cu un articol sau o pagină de produs bine scrisă despre legăturile de schi, puteți genera câteva legături înapoi și puteți să-l respingeți cu ușurință din clasament.

Și da, tocmai am dezvăluit o nișă importantă neexploatată. Luați în considerare cadoul meu pentru oricine din sectorul sporturilor de aventură!

Încercați asta singur!

Utilizați planificatorul de cuvinte cheie Google, Wikipedia și Amazon pentru a crea propria listă de cuvinte cheie pentru comerțul electronic pentru site-ul dvs..

Apoi, utilizați Planificatorul de cuvinte cheie și Google pentru a evidenția combinația perfectă între volumul de căutare și intenția cumpărătorului.

Felicitări, ai primit un cuvânt cheie extrem de convertitor!

Secțiunea bonus: unde să plasați cuvintele cheie pentru un SEO optim

Găsirea acelor cuvinte cheie cu convertire ridicată este un lucru. Injectarea lor în site-ul dvs. este alta. Iată cele mai bune tehnici, în special pentru site-urile de comerț electronic.

1. Etichete de titlu

Acesta este cel mai important loc pentru cuvintele dvs. cheie. Titlul oricărei pagini este primul loc în care arată Google. Vedeți cum utilizează Asos un cuvânt cheie corporal pe această pagină „Plimsolls pentru bărbați” este eticheta simplă și specifică pentru SEO:

Asos eticheta de titlu

Veți observa, de asemenea, că folosesc un cuvânt cheie cu coadă lungă, „slip-on plimsoll” în descriere.

Când utilizați cuvinte cheie în etichetele titlului dvs., încercați să plasați cuvântul cheie la începutul titlului. Google tinde să dea o greutate mai mare atunci când faceți acest lucru.

2. Descrierea unică a produsului

Atâția retaileri online au tăiat și lipit descrierea produselor de la producător. Aceasta este o mare greșeală. Dacă faceți acest lucru, copiați conținut (pe care Google îl urăște) și nu identificați propriile dvs. cuvinte cheie.

Faceți timp pentru a crea o descriere unică și detaliată a produsului pentru fiecare produs pe care îl vindeți. Utilizați cuvântul cheie principal de mai multe ori, în special în partea de sus a descrierii. Literați restul descrierii cu cuvinte cheie cu coadă lungă.

De asemenea, Google preferă conținut lung, așa că nu vă fie teamă să scrieți descrieri lungi de produse, cu cuvinte cheie utile. Consultați descrierea produsului Amazon pentru Kindle Paperwhite. Este enorm, folosind cuvântul cheie „Kindle Paperwhite” de mai multe ori, fără a arăta spammy.

Descrierea produsului Kindle

Continuă și pentru alte șase secțiuni …

3. Categorii

Google scanează titlurile categoriei pentru cuvinte cheie. Așadar, asigurați-vă că utilizați cuvinte cheie puternice, de conversie ale corpului, în titlurile din categoria dvs..

4. Conținut – recenzii și top-tens

Conținutul este modalitatea perfectă de a injecta mai multe cuvinte cheie pe site-ul dvs. web. Este, de asemenea, o altă șansă de a utiliza o etichetă de titlu optimizată pe care știm că îi place Google.

O idee simplă este prezentarea de recenzii și top-uri pe site-ul dvs. web. Acest conținut de mai jos ajută un vânzător de comerț electronic să se clasifice pentru expresia „cele mai bune snowboarduri”:

Cuvinte cheie de conținut

Chiar dacă conținutul nu vinde nimic direct, acesta atrage publicul țintă și domină un alt cuvânt cheie aferent pe Google.

5. Imagini

Deoarece Google este o mașină uriașă, nu poate să privească o imagine și să înțeleagă instantaneu despre ce este vorba. (Sunt buni, dar nu sunt prea buni … încă).

Dacă site-ul dvs. de comerț electronic este plin de imagini cu încălțăminte, Google nu știe că este un pantof până nu îl anunțați. Faceți acest lucru cu numele fișierului imaginii și cu „alte etichete”.

Folosiți-le pentru a descrie fotografia în engleză simplă. Introduceți cuvântul cheie, dar concentrați-vă să vă asigurați că Google înțelege care este imaginea.

Să presupunem că vindeți încălțăminte pe site-ul dvs. web:

Conversați exemplul de cuvinte cheie All Star

Cea mai bună etichetă de titlu pentru acest produs ar fi: „Converse All Star negri de top”. Fii cât se poate de specific și ia în considerare modul în care oamenii caută aceste produse.

Faceți acest lucru pentru fiecare produs de pe site-ul dvs..

6. URL-uri

Nu uitați să simplificați adresele URL cu expresii clare, optimizate pentru cuvinte cheie.

Randul tau!

Trucul este găsirea mai întâi a cuvintelor cheie profitabile și neexploatate și apoi crearea de conținut pentru a-l valorifica.

Încercați să utilizați aceste tehnici pentru a vă consolida SEO și anunțați-mă cum mergeți mai departe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me