Преглед ЕкпрессВПН-а: 13 предности и само 1 садржај употребе ЕкпрессВПН-а

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН

хттпс://ввв.екпрессвпн.цом/

тл; др

ЕкпрессВПН је у погледу брзине, сигурности, приватности и карактеристика изванредан. То је све што бисте могли потражити у јакој ВПН услузи и нуди то по повољној цени – ако сте вољни да се пријавите на дуже временске периоде.

Преглед ЕкпрессВПН-а: 13 предности и само 1 садржај употребе ЕкпрессВПН-а

ЕкпрессВПН је једно од највећих и најпопуларнијих имена у ВПН послу. Основан 2009. године и њиме управља компанија са седиштем у Британским Девичанским острвима, он већ дуже време нуди сигурност и приватност.

Иако то никако није најјефтинија услуга која постоји, верујем да се у ЕкпрессВПН-у могу много тога веселити. Њихова обим функција у комбинацији са великим бројем локација сервера чини услугу тешком за победу.

Шта нам се свиђа ЕкпрессВПН

1. Јединствена шанса за приватност

Услугу води Екпресс ВПН Интернатионал Лтд., компанија са седиштем у Британским Девичанским острвима (БВИ). Иако обично тамо где је фирма основана не треба својим производима давати другачију оцену, у овом случају се не морам сложити.

Видите, овде је важно напоменути да је ‘Британац’ у наслову номиналан у најбољем случају, јер БВИ самоуправља. У ствари, цео њен правни систем је свој и ни на који начин повезан или подређен Великој Британији.

Такође је важно (из перспективе ВПН) да у БВИ тренутно не постоје закони о задржавању података. Чак и ако би страни интерес покушао да натера компанију БВИ да произведе записнике о било којој истрази, такав налог мора да стигне од суда у БВИ. Правни поступак је дуг и мучан и крај дана, ако кривично дело које је почињено није такође кривично дело према закону БВИ, не може бити случаја.

Да резимирамо ово јасно

Ако користите ЕкпрессВПН било где у свету и против вас се спроводе истраге, ЕкпрессВПН не може бити присиљен да пружа доказе о вашој интернет активности.

2. Мрежно закључавање чува ваш идентитет

Градећи на том фактору приватности, ЕкпрессВПН такође има прекидач за искључивање (мрежно закључавање), који се активира у случају да падне ваша интернет веза са ВПН сервером. Ако се догоди ова ситуација, прекидач килл одмах ће смањити сав промет података ка вашем уређају и са њега. Ово ће осигурати да нема података или ИП пропуштања, јер је ВПН тунел угрожен.

Као пример тога, рецимо да имате омогућено мрежно закључавање и бујите се. Ако се веза из ВПН сервера прекине из било којег разлога, све ваше Интернет активности бит ће заустављене. Барем док се не повежете на други ВПН сервер.

Да бих ово тестирао, пробао сам једноставно преузимање датотека и у току рада искључио сам свој ВПН софтвер. Одмах сам добио поруку о грешци од фајл сервера који ме обавештава да је преузимање блокирано.

Закључавање мреже ЕкпрессВПН

2.1. ДНС цурења: Да ли је ЕкпрессВПН заиста приватан?

Да бих био сигуран да мрежна брава ради, побринуо сам се да покренете и тест за ДНС пропусте. Ако закључавање мреже није радило, покретање алата за цурење ДНС-а обавијестило би ме. ЕкпрессВПН поседује алатку коју можете да користите за то, или постоје други алати других произвођача као што је ДНС тест пропуштања.

Све што требате је да посјетите локацију и она ће аутоматски тестирати вашу везу. Успоредите њихов тест са ВПН сервером на који сте повезани. Ако се подударају, онда сте добро.

Доказ о ДНС-у

3. Нема политике евидентирања

Ово се више темељи на премиси приватности, а не сигурности. Када кажемо записивање, разговарамо о подацима који се прикупљају о вама током ваших интернет сесија. То би вероватно могло да обухвата информације као што су ИП адреса, УРЛ адресе које сте посетили итд. Уопште, све ваше интернет активности.

Као један од најбољих ВПН добављача, ЕкпрессВПН изричито изјављује да не води евиденцију ваше активности. Према њиховим речима, они су „пажљиво дизајнирали наше апликације и ВПН сервере да категорички елиминишу осетљиве информације“.

Ово укључује:

 • ИП адресе (извор или ВПН)
 • Историја прегледања
 • Дестинација или метаподаци саобраћаја
 • ДНС упити

Компанија свој став и политике сажима врло уредно у једну реченицу:

ЕкпрессВПН Нема правила за евиденцију

Као резултат тога, ЕкпрессВПН никада не може бити приморан да пружа податке о клијентима који не постоје.

Погледајте потпуне детаље

Да поново ставимо ово у перспективу. Ако провајдер ВПН услуга не задржи ову врсту информација, нема начина да их произведе ако покуша да их натера (нпр. Путем судског налога).

4. Подијељење тунела – одаберите које мрежне уређаје желите заштитити

Ако сте одлучили да покренете ЕкпрессВПН са свог рутера уместо преко апликација на појединим уређајима, раздвајање тунела је нешто што ће вам можда требати. Омогућује вам приступ интернету, а истовремено користи и други уређај на мрежи, као што је даљински штампач. Апликација ЕкпрессВПН за ваш рутер може то да подржи и подесива је по вашој жељи.

На пример, можете да конфигуришете заштиту свих рачунара на мрежи како би прослеђивали њихов саобраћај преко ВПН-а, али штампач оставили отворен за нормалан промет. Ако сте то поделили, неко други би још могао да користи тај штампач.

5. ЕкпрессВПН је БРЗ!

Испробао сам 6 различитих географских локација и приметио сам деградацију у служби што сам даље од своје стварне локације. Обично могу да погодим око 100 Мбпс мак на својој линији, што је прилично добро.

Резултати испитивања брзине уз искључен ВПН

Тест брзине са искљученим ЕкпрессВПН
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на малезијском серверу

Тест брзине Азија – Малезијски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на серверу у Сингапуру

Тест брзине Азија – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на Сиднеи серверу

Тест брзине Аустралија – Сиднеи Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на Мумбаи серверу

Тест брзине Индија – Мумбаи Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат испитивања брзине на серверу у Јужној Африци

Тест брзине Африка – Соутх Африца Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на серверу у Нев Иорку

Тест брзине САД – Нев Иорк Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

ИоуТубе стриминг је такође био углађен и безболан. Успио сам да преносим 4к видео без икаквих проблема.

Стреам 4к видео на ЕкпрессВПН

6. Шифрирање од стране владе

Од најважнијих функција које ВПН пружа, већ смо постигли приватност и брзину. Сигурност је још један кључни елемент и када је реч о ВПН-има постоје два аспекта; врсту шифрирања коју користе за заштиту ваших података и протоколе који користе за преношење ваших података. ЕкпрессВПН напредни стандард за шифровање са 256-битним тастерима (АЕС-256).

Овај стандард шифрирања чува многе државне тајне широм света. Ако га разбијете, 256-битни тастер значи да постоји пуно могућих комбинација које треба покушати пробити пре него што било ко други може да прочита ваше податке.

7. Избор МНОГИХ протокола

ВПН-ови се ослањају на две кључне компоненте како би заштитили ваш идентитет и активности. Једна је шифрирање о којој сам горе говорио, али постоји и начин на који се преносе подаци, а то је кроз безбедан тунел. Свака врста тунела има различите карактеристике, али углавном користи комбинацију компатибилности и брзине.

Узмимо за пример Л2ТП у поређењу са ППТП. Оба су протоколи за тунелирање, али Л2ТП нуди бољу енкрипцију (128-битни према 256-битном).

ЕкпрессВПН вам омогућава избор различитих протокола за тунелирање. Можете бити параноични и нишани колико желите или једноставно пустите ЕкпрессВПН да одабере за вас. Сваки протокол наравно има своје предности и недостатке, тако да ћете морати да схватите шта је оптимална у брзини и сигурности за себе.

8. Огроман број локација сервера

Као што је раније споменуто, ЕкпрессВПН одржава сервере у 148 градова у 94 земље. Они су категорисани у четири главне регије: Америка, Европа, Азијско-Пацифик и Блиски Исток & Африка. Међутим, не нуде сви исти протоколи за тунелирање.

Листа сервера ЕкпрессВПН

Иако ЕкпрессВПН нуди избор 7 различитих сигурносних протокола, не подржава сваки појединачни сервер у њиховој мрежи. Срећом, њихов велики број сервера значи да чак и ако наиђете на онај који неће подржати протокол који желите, вероватно ћете моћи да пронађете алтернативу у близини.

9. 3Кс уређаји и лако подешавање

Свака ЕкпрессВПН претплата подржава 3 истовремене везе на Интернет.

Код куће, можете га једноставно подесити на усмјеривач и бићете покривени. Ако немате кућу, не могу вас заиста видети више него лаптоп, паметни телефон и таблет (чак и ако истовремено).

Повежите 3к уређаје са ЕкпрессВПН

Када се пријавите за налог, добићете лозинку за свој налог – промените је што пре. Након што то учините, бићете преусмерени на страницу са упутствима и опцију где желите да инсталирате своју ВПН услугу на.

Постоје детаљна упутства (заједно са видео записима!) О томе како да подесите ЕкпрессВПН са готово свим уређајима познатим човечанству. У реду, то би могло бити мало прекорачења, али сигуран сам да су скоро сви главни уређаји тамо.

Само следите водиче, млади скакач. Поред тога, чак и ако се суочите са било каквим проблемима, сећате се фантастичне корисничке подршке коју сам раније споменуо? Само посегните и додирните некога.

Упозорење

Ако ваш ИСП користи ПППоЕ за повезивање с Интернетом, нећете лако моћи да инсталирате ВПН на свој рутер. За управљање ВПН везом бит ће вам потребан додатни усмјеривач. Једини могући начин да се ово реши је пребацивање фирмвера рутера на специјализовани тип попут ОпенВРТ, који истовремено може да управља двама различитим ВАН-овима..

10. Можете да платите у БитЦоин-у

Док ВПН провајдери нуде теорију приватности и сигурности, често сам се питао како, будући да мора постојати новац ако корисници плаћају кредитном картицом или чак ПаиПалом. Међутим, захваљујући новој криптовалути лудо, добављачи услуга су скочили на појас и сада ЕкпрессВПН прихвата плаћање у БитЦоин-у.

Плаћајте у БитЦоин-у

Овом методом заиста можете остати анонимни јер нема начина да вам вратимо уплату.

За оне који још немају БитЦоин, потребне су вам две ствари; а) БитЦоин новчаник и б) неки БитЦоин. Инвестопедиа има корисно упутство за куповину БитЦоин-а.

11. Торрентинг је дозвољено!

Дељење датотека путем пеер-то-пеер је нешто о чему се већ дуже време расправља у целом свету. Многе велике компаније врше притисак на ИСП да би пратили и кажњавали кориснике П2П због свега, од пиратског софтвера до кршења закона ДМЦА..

Употреба ВПН-а уклања опасност од прогона за П2П кориснике, али улов је да неки ВПН неће дозволити П2П активности или их ограничити. Иако нема таквих проблема са ЕкпрессВПН-ом, они чак имају и страницу која подучава своје кориснике КАКО да поставе торрент клијент на њихов сервис!

Торрентинг на ЕкпрессВПН

Био сам у могућности да добијем онолико брзине у својим бујицама на ЕкпрессВПН-у колико иначе добијам, што је прилично феноменално (бар на мојој другој линији од 50Мбпс);

12. Приступ БИЛО КОЈИ Нетфлик регији садржаја

Опет, друга компанија која покушава да ограничи приступ својим корисницима је Нетфлик. Ова компанија закључава кориснике према регионима, омогућавајући различитим корисницима регије да приступе различитом садржају. ЕкпрессВПН такође помаже Нетфлик корисницима да добију приступни образац било где и учи вас како да то урадите на њиховој услузи. Погледајте како откључати Нетфлик садржај.

13. Фантастична корисничка подршка

Такође сам наишао на проблеме покушавајући да поставим ЕкпрессВПН на свом ТП-Линк Арцхер Ц7, па сам имао добар изговор да испробам њихову корисничку подршку. Моја дестинација била им је база података подршке, што ми, нажалост, није било од велике помоћи.

Затим сам испробао њихову услугу Ливе Цхат, која је била изненађујуће брза. За неколико секунди, помоћник за помоћ купцима прикључио се на мој разговор и били смо у покрету. Током сервисног разговора, помоћник за корисничку службу био је и стручан и користан.

Иако нисмо могли да решимо проблем путем ћаскања, кроз процес сам вођен путем е-поште (за преношење слика ту и тамо) и једном завршен, послали су ми копију целокупног транскрипта ћаскања. Говори о услузи!

Транскрипт за цхат шаље се поштом

Сада нисам техничко неписмен, али видим колико би комбинација ових процеса била корисна за новорођену ВПН.

Апсолутно оцењујем њихов врхунски систем подршке!

Шта нам се није свиђало у вези ЕкпрессВПН-а

Трошак је прилично стрм

Иако је тачно да је ЕкпрессВПН често означен као скупо (и у одређеној мери, слажем се), овде бих желео да уведем варијанту теорије конструкције – можете изабрати две од три; јефтино, добро и сигурно. Какав би био ваш избор када је у питању тражење нечега што ће надопунити вашу сигурност и приватност?

Месечна претплата за ЕкпрессВПН враћаће вам 12.95 УСД, али то драстично пада за чак 8.32 УСД месечно ако се одлучите за плаћање у блоковима од 12 месеци.

ЕкпрессВПН план & Цене

Месечногодисње полугодишње
Цена / месец $ 12,95 $ 8,32 $ 9,99
Укупни рачун $ 12.95 $ 99.95 $ 59.95
Циклус наплате 1-месечни12-месечни6-месечни
Гаранција за повраћај новца: 30 дана – 30 дана – 30 дана

Цене за ЕкпрессВПН лако је пратити. Ако плаћате месечно у месецу, наићи ћете на велику претплату од 12,95 УСД месечно. Ако одлучите да плаћате сваких шест месеци, то се смањује на 9,99 УСД месечно, плаћа се унапред.

Најбоље цене долазе са годишњим авансом плаћања за који стопа пада до 8,32 долара месечно (огромних 35% попуста). То значи да добијате 6 бесплатних месеци у односу на мјесечне исплате!

Те цене укључују сву пропусну ширину којом можете да управљате као и неограничене везе са огромним бројем локација сервера било где широм света. Промените сервере једном на 5 минута ако вам је драго!

У сваком случају, ЕкпрессВПН нуди и 30-дневну гаранцију поврата новца, што значи да су сасвим сигурни да се нећете суочити са казивањем купца.

Закључци: Да ли је ЕкпрессВПН вредан високе цене?

За мене је ово био први корак у стварни свет ВПН-ова. Тачно, техничко знање је било, али практично искуство није било. Морам да кажем да техничке вештине нису тешке и могу се покупити са мало читања.

ЕкпрессВПН је био задовољство тестирати на више начина. Одлична је услуга која нуди сву функционалност која ми је потребна (волим Торрентинг) и неке које ми не требају (не користим Нетфлик) и уз дугорочну цијену претплате око 8 УСД мјесечно. Мала цена за плаћање мира.

Мој једини штуцање наишао је у подешавању модема, пошто моја широкопојасна мрежа користи ПППоЕ за повезивање и нисам имао резерве за подешавање ЕкпрессВПН-а. Обавезно обратите пажњу на моје раније упозорење на ово ако се намеравате пријавити.

Кључне карактеристике

 • ✓ Нема ограничења
 • ✓ Заштита приватности на мору
 • ✓ Заштита од цурења ДНС / ИПв6
 • ✓ Подршка 24/7 путем е-поште & Уживо ћаскање
 • ✓ Подршка за више протокола

Препоручује се за

 • • Апсолутна приватност
 • • Торрентинг
 • • Нетфлик
 • • Мац, Виндовс & Све платформе

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map