\ Pentru mulți oameni, gândul că trebuie să folosească un VPN în India nu ne-ar trece în mod normal mintea. Din păcate, țara nu este cea mai liberală când vine vorba de activități digitale. De-a lungul anilor, a existat o creștere tulburătoare a numărului de ceea ce unii ar vedea ca o încălcare a libertății pe internet pentru India.

Potrivit informațiilor de la Freedom House, India a văzut noi reguli privind restricțiile de conectivitate, activitățile controversate de supraveghere a guvernului și chiar activitățile de intervenție trecute de autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din țară.

Aceste întâmplări și altele ca acestea au încălcat grav dreptul la confidențialitate la care ar trebui să se aștepte utilizatorii de internet. Acest fapt, împreună cu riscurile obișnuite de utilizare a internetului neprotejat, au făcut din India un punct fierbinte în topirile VPN ale BitCatcha.

Contents

India reglementează cu strictețe accesul la internet

Multă vreme, India a încercat să blocheze accesul la un număr mare (și în număr tot mai mare de) de site-uri web. Deși poate aveți dreptate gândind că aceste site-uri au fost poate ilegale sau imorale într-un fel, cum ar fi site-urile pornografice, asta nu a fost întotdeauna cazul.

Site de avertizare interzis - India

Mesaj de avertizare pentru utilizatorii din India atunci când încearcă să acceseze un site interzis de guvern
(Sursa imaginii: Dailyhunt)

De exemplu, în 2011 și în 2016, au existat interdicții temporare pe Facebook în țară care au fost implementate fără niciun avertisment.

De asemenea, guvernul a oficializat interdicția pe multe alte site-uri web cu o lege generală care interzice cetățenilor să încerce să viziteze orice site dintr-o listă specifică. Pedepsele pentru încălcarea acestei legi sunt severe și depășesc amenzile obișnuite, permițând pedepse cu închisoarea de până la trei ani dacă sunt prinse.

Activitățile de supraveghere ale guvernului sunt legale!

Din cauza încercărilor sale de a bloca accesul la multe site-uri web, sa presupus că India desfășura unele forme de supraveghere ascunsă asupra propriilor cetățeni. Aceasta a fost legalizată acum într-o măsură datorită autorizației oficiale date.

Guvernul a permis 10 agenții federale dreptul de a intercepta și monitoriza informațiile de pe orice computer. Aceasta este o mișcare către activitățile de supraveghere în masă întreprinse în China pentru a supraveghea activitățile cetățenilor săi.

Nu numai că aceste agenții pot monitoriza și intercepta acum, dar oficial pot chiar decripta orice informație astfel obținută. Agențiile autorizate nu sunt doar cele care se ocupă de securitatea națională, ci supraveghează ancheta fiscală, stupefiantele, infracțiunile financiare și altele.

Aceste informații de la sine sunt deja alarmante, dar cu atât mai mult cu cât Curtea Supremă Indiană a recunoscut dreptul la confidențialitate ca drept fundamental. Aceasta înseamnă că guvernul acordă autorizație pentru astfel de activități cu încălcarea legii.

Legislație dubioasă cu privire la transmisia media

Transmiterea de media și partajarea de fișiere P2P în țară este un pic mai mult o zonă neplăcută. Deși transmiterea tehnică nu este ilegală, s-ar putea ca site-ul care oferă astfel de servicii să figureze pe lista site-urilor interzise.

Un judecător de înaltă instanță din India, în 2016, a decis că nu există nicio infracțiune în privința difuzării mass-media, ci mai degrabă în alte domenii asociate activității. Acestea includ distribuția, expoziția sau vânzarea de materiale de autor. Din nefericire, ISP-urile din țară în acea vreme anunțau utilizatorilor lor că toate activitățile de transmisie media erau infracțiuni pedepsibile – inclusiv vizualizarea!

După cum vedeți, există linii fine legale implicate în chestiune și cu siguranță nu doriți să vă lăsați prins de o tehnicitate aici.

ISP-urile din India blochează proxy-uri

Utilizatorii Reddit au discutat despre rapoarte că Reliance Jio, unul dintre cele mai mari telefoane din țară, a blocat site-uri web proxy. Proxy-urile ajută utilizatorii să acționeze în jurul restricțiilor de geolocalizare, ceea ce înseamnă că compania dictează comportamentul bazei sale de abonați puternici de 250 de milioane de utilizatori.

Din nou, aceasta încalcă neutralitatea netă, care, în general, acționează pe principiul că ISP-urile nu trebuie să-și exercite propria influență asupra datelor. Site-ul Quartz a făcut o anchetă în țară și a constatat că „Cel puțin șapte site-uri proxy nu sunt accesibile … dintr-o conexiune Jio”.

Acestea nu erau doar site-uri interzise, ​​ci și site-uri care permiteau descărcarea software-ului VPN. Aparent, telco-ul a blocat accesul la Hide.me, Hidester și Megaproxy, printre altele. În timp ce alți furnizori de servicii internaționale nu au respectat încă ceea ce i-ar putea împiedica să facă același lucru?

Din nou, problema este limitele neclare între ceea ce este legal sau nu, împreună cu faptul că companiile decid să depășească linia guvernamentală, să ofere propriul lor sprijin independent pentru eforturile guvernamentale (precum Jio) sau pur și simplu fac așa cum doresc. În orice caz, utilizatorii de Internet din India sunt la îndemâna lor.

VPN-urile sunt încă legale în India

Deși în acest moment nu a existat nicio știre oficială privind legile care interzic utilizarea serviciilor VPN în India, este o problemă dificilă. Luăm de exemplu cazul Jio Reliance despre care am discutat mai sus – și dacă ISP-urile decid să adauge toți furnizorii de servicii VPN pe lista site-urilor interzise?

În timp ce se utilizează o VPN, este posibil să nu existe restricții legale, există totuși legi care împiedică toți utilizatorii din țară să utilizeze VPN-uri pentru activități ilegale. Aș considera că, dacă ar trebui să folosiți un serviciu VPN – ar fi mai bine să nu păstrați jurnalele!

Ce căutăm într-un VPN pentru India

1. Confidențialitate și anonimat

După cum vă puteți da seama, India chiar nu este genul în care doriți să navigați pe net fără a utiliza VPN, indiferent dacă sunteți național sau vizitator în țară. Din cauza factorilor pe care i-am împărtășit mai sus și a gravității consecințelor încălcării acestor reglementări, este o idee bună să ne concentrăm asupra aspectelor de confidențialitate și anonimat pe care un VPN le oferă utilizatorilor din India.

Cu atât guvernul, cât și industria privată care lucrează împreună, precum și în mod independent pentru a monitoriza și controla traficul, un VPN trebuie să fie capabil să se asigure că datele și activitățile dvs. pot fi păstrate exact așa cum trebuie – private.

Unul dintre cele mai bune moduri de a asigura acest lucru este să fiți atenți la VPN-urile care nu numai că au politici stricte de neînregistrare, dar care se bazează și în afara țărilor care sunt mai lesne în legile privind păstrarea datelor. Acest lucru exclude cu siguranță țările din jurisdicția de cinci ochi și paisprezece ochi.

2. Securitate

Spiel-ul de securitate pentru VPN-urile este același pentru utilizatorii din India ca oriunde altundeva. Soldul ideal vă este cunoscut doar ca utilizator. Optați pentru criptarea de 256 biți cu riscul de viteze mai mici de VPN sau sunteți dispus să scădeați această bară pentru o viteză crescută?

Personal, consider că pentru piața din India ar fi bine să încercați și să mențineți nivelurile de criptare ridicate din două motive principale. Primul este că unul dintre protagoniștii din cazul în care discutăm este guvernul indian, care va avea probabil mai multe resurse dedicate încercării de a sparge orice criptare întâlnită.

Al doilea este că, din cauza vitezei medii mai scăzute de internet din țară, sunteți în siguranță să mențineți nivelurile de criptare cât mai ridicate fără a vă compromite viteza maximă totală realizabilă..

3. Distrugerea geolocalizării

În mod normal, atunci când vorbim despre spargerea geolocalizării, acesta ar fi cu scopul de a accesa conținut alternativ de la furnizorii de masă, cum ar fi Netflix SUA sau BBC iPlayer din Marea Britanie. Cu toate acestea, utilizatorii din India au mult mai mult de așteptat cu nerăbdare în sporirea geolocalizării, deoarece există literalmente o mulțime de site-uri la care nu pot accesa.

Aici ar străluci un VPN, mai ales că există rapoarte ale unor telefoane care interzic utilizarea chiar și a site-urilor proxy.

4. Suport P2P

Una dintre categoriile de site-uri blocate de acces în India pare să fie site-uri torrent. Din nou, acesta este un alt domeniu în care un VPN ar ajuta cu adevărat. Atenție la VPN-urile care au ghiduri de trafic P2P clar precizate în termenii lor de serviciu, cum ar fi TorGuard sau NordVPN.

5. Viteza și stabilitate

Cu o viteză medie de bandă largă a unei linii fixe de doar 27,68Mbps în India, majoritatea VPN-urilor ar trebui să aibă zero probleme care să corespundă nevoilor utilizatorilor de acolo. Vitezele mobile sunt chiar mai mici la o medie de 10,13Mbps, așa că principala preocupare cu VPN-urile din India, cu siguranță, nu va fi viteza.

Cele mai bune VPN-uri pentru India

Ca și în cazul tuturor testelor VPN, înainte de a-i judeca viteza, mă judec întotdeauna pe ale mele. Următoarea este viteza mea reală în bandă largă bazată pe o linie de serviciu de 500Mbps, fără o conexiune VPN activă:

Viteza de bază (Fără VPN) - India

(Vedeți aici rezultatul complet al testului de viteză de bază)

Pe măsură ce mă bazez în Malaezia, viteza mea va avea tendințe de conectare ridicată la servere VPN din regiunea Asiei și mai lentă pe măsură ce mă conectez la servere din SUA sau Europa. Pentru acest test m-am conectat la un server de testare a vitezei bazat pe India pentru a vă face o idee despre viteza relativă pe distanță.

După cum vedeți, o conexiune fără VPN la un server local îmi determină o viteză decentă de 333Mbps. Desigur, viteza va varia uneori, așa că luați acest lucru cu un vârf de sare.

Notă

 1. Prețul se bazează pe cursul valutar de 1 USD = 69,39 INR.
 2. Prețul afișat se bazează pe abonamente de 12 luni. Prețul poate fi mai ieftin atunci când vă abonați pentru o perioadă mai lungă.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Viteză

Excelent

Securitate & intimitate

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț (INR)

276.87 / mo

Repere caracteristice

 • Fără jurnale
 • Ucide întrerupătorul
 • Suporta 6 dispozitive

"Cu o interfață elegantă, viteze stabile și planuri fantastice de preț pe termen lung, Nord este o alegere excepțională pentru orice utilizator VPN."

NordVPN ocupă primul loc puternic în lista noastră pentru cel mai bun VPN pentru India din mai multe motive. Unul dintre primele este că acestea au sediul în Panama, ceea ce este, de asemenea, un loc bun pentru a fi VPN-uri. În afară de asta, NordVPN are o reputație sterlină și este un alt furnizor VPN care are un număr foarte mare de servere în multe țări.

Politica lor strictă fără logistică se combină cu criptarea de 256 biți de calitate militară și cu planuri de prețuri bune pentru a oferi aproape oricui o afacere greu de rezistat.

Testul de viteză NordVPN - India

NordVPN Speed ​​Test India – Server Mumbai
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Cu o viteză în aval de 47Mbps, în această rundă de teste, NordVPN a arătat performanțe foarte stabile pe serverul lor India. Ceea ce le face și mai atrăgătoare este că nu numai că permit traficul P2P, dar au servere special optimizate pentru traficul P2P!

Citiți recenzia noastră aprofundată despre NordVPN pentru a afla de ce este VPN-ul # 1 al Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Viteză

Excelent

Securitate & intimitate

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț (INR)

577.32 / mo

Repere caracteristice

 • Protecția confidențialității off-shore
 • Criptare completă pe 256 biți
 • 148 de locații VPN

"Utilizarea ExpressVPN vă poate obține o adresă IP în India rapidă, sigură și care permite transmiterea de materiale media și multe altele."

Din cauza numeroaselor restricții, nu ar trebui să surprindă faptul că ExpressVPN pare să fi acordat indemnizații extinse de infrastructură pentru India. Compania are servere cheie atât în ​​Chennai, cât și în Mumbai, precum și un alternativ care poate fi dirijat prin Marea Britanie.

În medie, acest serviciu VPN oferă un serviciu complet excelent, de la viteze de vârf până la aplicații și protocoale complete – ideale pentru siguranță, confidențialitate și anonimat. Protocoalele sale de securitate sunt, de asemenea, cele mai bune din clasă pentru utilizarea consumatorilor existente astăzi.

Am testat serviciul în mod cuprinzător și nu am nicio ezitare în a le recomanda ca fiind cel mai bun furnizor de servicii VPN pentru utilizatorii din India. ExpressVPN este stabil și permite accesul și pe o gamă bună de dispozitive.

Test de viteză ExpressVPN - India

Test de viteză ExpressVPN India – Server Chennai
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Ca o idee despre cât de bun este, am comparat viteza mea de linie implicită fără VPN cu un test acoperit ExpressVPN cu aceeași locație. Cu ExpressVPN pornit și conectat la un server din India, am reușit să arăt o viteză decentă de 18 Mbps în aval.

Citiți recenzia noastră completă pe ExpressVPN pentru a vedea de ce este una dintre selecțiile noastre de top!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Viteză

Excelent

Securitate & intimitate

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț (INR)

207.48 / mo

Caracteristici cheie

 • Conexiune Multi-Hop
 • Suporta multe platforme
 • Fără jurnale

"Fără fricțiuni și consecvent în performanță, Surfshark își face numele de concurență puternică."

Surfshark are o interfață foarte nippy și minimalistă dintr-un motiv întemeiat – se concentrează pe furnizarea unui serviciu VPN sigur și sigur. Așa este, există foarte puține lucruri în ceea ce privește roadele și datorită faptului că a reușit impresionant să-și extindă rețeaua la peste 1.000 de servere într-un timp foarte scurt.

În ciuda tinereții sale relative (Surfshark a fost introdus abia la sfârșitul anului 2018), acest furnizor de servicii a reușit să țină pasul cu câinii de top și, în general, oferă o experiență foarte lipsită de stres pentru un preț pe care mulți i-ar plăcea doar.

În ciuda acestei atitudini aparent minimaliste, Surfshark încă reușește să ofere toate componentele cheie ale unui bun furnizor de servicii VPN. Aceasta include suportul traficului P2P pe aproape toate serverele lor, criptarea puternică, accesul la conținutul din mai multe regiuni al platformelor de streaming video și multe altele.

test de viteză surfshark India

Surfshark Speed ​​Test India – Latur Server
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Fiind unul dintre primele trei cele mai bune VPN-uri pentru India, Surfshark a fost unul dintre puținii care au reușit să mențină viteze impresionante într-o regiune de obicei foarte predispusă la congestie. Testele de viteză de pe un server Latur au arătat viteze în aval de aproape 80Mbps.

Aflați mai multe despre excelența sa la recenzia noastră detaliată despre Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Viteză

Excelent

Securitate & intimitate

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

Preț (INR)

346.26 / mo

Repere caracteristice

 • Construit pentru P2P
 • Proxy TorGuard stealth
 • Suporta 5 conexiuni

"Folosirea TorGuard este o experiență încântătoare și oferă o asigurare că conexiunea la Internet este cu adevărat sigură."

Interfața TorGuard poate părea puțin datată la prima întâlnire, dar nu există niciun dubiu că există unul dintre cei mai siguri furnizori de servicii VPN. Chiar dacă nu este foarte mult bling pe partea orientată către utilizator, performanțele sunt destul de remarcabile.

Există o diferență cheie între TorGuard și mulți concurenți prin faptul că vă permite să alegeți ce nivel de criptare preferați. Acest lucru înseamnă că pentru utilizatorii P2P, puteți refuza criptarea o notch și bucurați-vă de viteze mai rapide de torentare oricând!

În afară de asta, TorGuard are multe alte calități de răscumpărare, cum ar fi viteze stabile, capacitate multi-platformă și capacitatea de a ocoli blocanții VPN.

Testul de viteză TorGuard - India

TorGuard Speed ​​Test India – Server Chennai
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Fiind unul dintre primele trei cele mai bune VPN-uri pentru India, TorGuard a respectat anumite cerințe de viteză. Acest lucru a arătat în rezultatul testului meu pentru un server VPN bazat pe Chennai și, din nou, utilizatorii din țară ar trebui să obțină în general această viteză cu câteva probleme.

Singurul dezavantaj este că pentru utilizatorii mai tineri obișnuiți cu aspectul elegant al aplicațiilor moderne, interfața TorGuard va arăta ca ceva din trecut.

Citiți analiza noastră detaliată pe TorGuard pentru mai multe informații!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Viteză

slab

Securitate & intimitate

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț (INR)

242.87 / mo

Repere caracteristice

 • Oferă compresie de date
 • Blocarea anunțurilor
 • Suporta 7 dispozitive

"CyberGhost este bazat în afara României, dar a acordat atenție nevoilor utilizatorilor din India, crescând constant numărul de servere în țară."

CyberGhosties sunt mulțumiți de ei și, cu siguranță, au încercat să fie șold și optimism în marketingul lor. Acesta este un alt dintre cele mai cunoscute nume din industria VPN, dar personal simt că s-ar putea să fie prea puțin supraîncărcate..

Specificație înțelept CyberGhost vorbește despre vorbă bună, dar, trecând prin teste cu ei, vă sfătuiesc un pic de sare. Rețineți însă că aceasta este o listă de clasament, așa că așteptările mele sunt destul de mari.

CyberGhost Speed ​​Test - India

CyberGhost Speed ​​Test India – Server Latur
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Utilizatorii din India trebuie să ia act de faptul că majoritatea serverelor CyberGhost se află în zona UE, dar, din fericire, au unele și în regiunea Asiei. Totuși, India pare să fie o excepție și au parcurs un kilometru suplimentar pentru a stabili un număr mai mare de server acolo.

În general, am reușit să obținem viteze foarte utile de 10Mbps, ceea ce este încă suficient pentru a transmite media.

Consultați recenzia noastră completă despre CyberGhost pentru a afla mai multe!

6. VPN IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Viteză

echitabil

Securitate & intimitate

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț (INR)

450.34 / mo

Repere caracteristice

 • Criptare forțată de 256 biți
 • P2P nelimitat
 • Suporta 10 dispozitive

"Excelent pentru paranoici, dar poate că nu va fi în topul utilizatorilor din India, IPVanish este foarte comercializat, dar slab susținut."

IPVanish a suferit foarte mult în ultimele timp din cauza embroilării sale în anumite … să spunem, incidente nefericite. Și, în afară de asta, luați act de faptul că sunt sub un nou management și, sperăm, că astfel de lucruri vor deveni doar denivelări de viteză în trecutul lor.

Mutând aceste incidente deoparte, rămân un gigant VPN pe teren și se lăudesc cu viteze impresionante. Din fericire pentru asta, deoarece, dacă aveți reclamații cu privire la viteza lor, nu puteți face multe, deoarece acestea forțează criptarea de 256 biți pentru toată lumea, fără excepție.

Test de viteză IPVanish - India

IPVanish Speed ​​Test India – Nagpur Server
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Înțelept în ceea ce privește viteza, IPVanish a reușit să rămână la egalitate chiar și cu prezența sa mai limitată în India. Am reușit să stabilesc o viteză în aval de aproximativ 20 Mbps, care este decentă pentru infrastructura de acolo. Pentru cei care doresc să experimenteze, puteți încerca întotdeauna alte servere din regiune, care pot da rezultate mai bune. Totuși, conexiunea a fost stabilă și mai mult decât suficientă pentru a transmite media.

Citiți recenzia noastră aprofundată despre IPVanish pentru a afla mai multe!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Viteză

echitabil

Securitate & intimitate

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț (INR)

235.23 / mo

Repere caracteristice

 • Aplicații ușor de utilizat
 • Lățime de bandă nelimitată
 • Acceptă tunelarea divizată

"PureVPN este cu siguranță unul dintre liderii unei industrii complete, datorită unei rețele solide de servere."

Găzduind peste 2.000 de servere situate în mai mult de 140 de țări din întreaga lume, PureVPN are cu siguranță infrastructura necesară pentru a se arăta ca lider al industriei. Se completează cu caracteristici excelente de securitate pentru întreprinderi pentru a-și proteja utilizatorii împotriva intrusilor sau detectării.

PureVPN Speed ​​Test - India

PureVPN Speed ​​Test India – Server Chennai
(Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

Unul dintre avantajele majore ale încercării acestora este faptul că sunt unul dintre puținele de pe piață care permit accesul la protocolul WireGuard – un protocol de genul viitor care se presupune că este ușor în fața OpenVPN. Cu toate acestea, este puțin limitată în ceea ce privește acoperirea, cu o prezență doar în aproximativ cinci țări.

Conectându-mă la un server PureVPN bazat pe Chennai am reușit să mă apropii de 20Mbps – din nou, nimic care să mă strecoare, dar departe de cele mai bune pe care le-am văzut. Totuși, aș spune că aceste cifre reflectă o companie care are într-adevăr o anumită măsură de concentrare aici.

8. Cel mai rapid VPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Viteză

echitabil

Securitate & intimitate

Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

Preț (INR)

57.59 / mo

Repere caracteristice

 • Servere optimizate pentru P2P
 • Permite sărirea serverului
 • Suporta 10 dispozitive

"FastestVPN nu este cel mai rapid, dar oferă cu siguranță o propunere de valoare greu de contestat."

Cel mai rapid VPN nu este cel mai rapid pe care l-am testat, dar nici cel mai lent. Oferă țări mai limitate pentru a vă conecta conexiunea în comparație cu multe VPN-uri de ultim nivel, dar la prețuri de la 83 de centi pe lună, este un furt. De asemenea, au servere optimizate P2P, ceea ce le face bune și pentru asta.

Prețurile mici vin cu un dezavantaj serios și aceasta este performanța limitată în depășirea geo-blocării. În cele din urmă, am descoperit, FastestVPN nu vă poate permite să accesați nici conținut Netflix SUA, nici BBC iPlayer din Marea Britanie – bummer!

Accesați recenzia noastră FastestVPN pentru a afla mai multe!

Chiar am nevoie de un VPN în India?

Având în vedere teribila combinație de presiune atât guvernamentală cât și privată asupra libertății Internetului în țară, consider că utilizarea unei VPN ar trebui să se încadreze foarte mult pe agenda majorității utilizatorilor de acolo. Acest lucru este valabil de două ori pentru străinii care sunt în India pentru muncă sau timp liber – cu siguranță nu doriți să aplicați legislația și să ajungeți într-o închisoare indiană.

Există prea multe necunoscute în multe domenii, iar ideea mea este că este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-mi pară rău. Vă rugăm să căutați astăzi VPN-ul potrivit pentru dvs. dacă sunteți pe Internet în India.

Pentru a recapătă, iată primele 3 VPN pentru India:

VITEZĂ

SECURITATE & CONFIDENȚIALITATE

PREȚ / MO

ExpressVPN

Excelent

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

INR577.32

VIZITARE VPN

NordVPN

Excelent

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

INR276.87

VIZITARE VPN

Surfshark

Excelent

Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

INR207.48

VIZITARE VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me