Criptare Torrent 101

Ce este criptarea torrentului? Aveți nevoie să vă criptați torentele? Care este beneficiul și care este cea mai bună metodă pentru criptarea torentelor?

Dacă ai mai avut aceste gânduri (sau similare) înainte, nu ești singur. Criptarea torrentului este una dintre cele mai puternice (și cel mai puțin înțelese) tehnici de torentare. Utilizarea criptării a crescut dramatic, iar toți clienții majori bittorrent oferă acum o formă de criptare încorporată.

Acest ghid vă va arăta:

 1. Ce este criptarea torrentului și de ce este important
 2. De ce să utilizați criptarea încorporată a software-ului torrent NU este cea mai bună opțiune
 3. Cum să utilizați criptarea încorporată (metoda gratuită)
 4. Cum se utilizează un VPN pentru o criptare mai puternică a torrenturilor & păstrează 100% din semenii tăi

Gata? Să o facem.

Ce este criptarea

Utilizați criptarea pe web în fiecare zi, deși este posibil să nu vă dați seama. De fiecare dată când vizitați site-ul web al băncii sau cardului de credit sau faceți o achiziție pe amazon; browserul dvs. web utilizează criptarea. Criptarea împiedică terții să vă citească datele transferate.

Acest lucru previne furtul de identitate atunci când trimiteți date sensibile pe internet, cum ar fi numere de carte de credit, adrese și parole.

Fără criptare, oricine împărtășește aceeași rețea în care vă puteți citi fluxul complet de date (credeți că rețelele publice publice). De asemenea, ISP-ul dvs. (furnizorul de internet) poate utiliza inspecția profundă a pachetelor pentru a citi toate datele transferate, a vă monitoriza descărcările și a înregistra istoricul web.

Criptarea scamblează / protejează datele pe care le trimiteți, astfel încât doar site-ul / serverul cu care comunicați este capabil să-l citească.

De ce criptați torentele

Este nevoie de doar două cuvinte pentru a explica de ce ar trebui să criptați traficul torrent:

 1. Viteză
 2. intimitate


Viteză:
Acest raport trimestrial la nivel mondial pe internet a constatat că bittorrent a fost primul utilizator al lățimii de bandă în amonte în America de Nord în 2014, în fața marilor companii precum Youtube, Netflix și Skype. Așadar, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că mulți ISP-uri aleg să accelereze (încet) încărcările / descărcările de torenți.

Pentru a accelera un anumit software / serviciu, ISP-ul dvs. trebuie să fie capabil să citească traficul dvs. și să-l separe de celelalte utilizări nestruturate. Criptarea împiedică ISP-ul să facă acest lucru. Citiți ghidul nostru complet pentru accelerarea torentelor, pentru mai multe informații.

Confidențialitate: În mod implicit, descărcările de torrent sunt complet necriptate. Acest lucru înseamnă că ISP-ul tău poate vedea exact ce fișiere descărcați / descărcați și cât de multe date transferați prin intermediul bittorrent. Utilizarea corectă a criptării va împiedica ISP-ul dvs. să vă monitorizeze descărcările.

2 opțiuni de criptare: VPN vs. Built-in

Toți clienții torrent desktop au acum criptare încorporată opțională, dar această metodă are limitările sale și va reduce dramatic disponibilitatea (și viteza) de la egal la egal. O alternativă mai bună este utilizarea unui instrument numit VPN (Rețea virtuală privată). Un VPN oferă o criptare și mai puternică, nu vă va reduce numărul de colegi disponibili și are avantajul suplimentar de a vă ascunde adresa IP în roiurile torrentului..

Opțiune de criptare încorporată

Aceasta este o metodă de criptare complet gratuită care vă va permite să criptați transferul de date între alți colegi, atâta timp cât au activat și criptarea.

Dacă colegul nu are criptare activată, atunci în funcție de setările dvs.:

 1. Datele dvs. vor fi descărcate Necriptate
 2. Nu te vei putea descărca de la acel coleg (dacă folosești modul de criptare forțată)

uTorrent setări de criptare

uTorrent Setări de criptare

Pentru a garanta criptarea full-time folosind metoda încorporată, modul de criptare trebuie să fie setat pe „Forced” (sau echivalentul propriului dvs. software torrent, despre care vom discuta în setările pas cu pas mai târziu). Dezavantajul acestui lucru este că vă puteți conecta doar la colegi care au, de asemenea, activat criptarea. Acest lucru vă poate reduce colegii disponibili cu până la 95%.

Notă importantă: Utilizarea acestei metode va cripta doar descărcările de torrent. Nu vă va cripta navigarea pe Internet sau nu va ascunde faptul că vizitați site-uri web torrent. De asemenea, nu va cripta descărcarea fișierului .torrent inițial de pe web, doar transferul fișierelor subiacente. Această metodă nu ascunde, de asemenea, adresa dvs. IP a torrentului.

Opțiune de criptare VPN

Utilizarea unui VPN pentru a vă ascunde activitatea torrentului este extrem de simplă. Necesită 4 pași:

 1. abonați-vă la un serviciu vpn-torrent-friendly
 2. descărcați software-ul VPN
 3. Conectați-vă la locația serverului VPN la alegere (la fel de simplu cu un clic de mouse)
 4. Descărcați torrenturile în mod anonim.

Asta e!

Conectați-vă la serverul VPN

Ecranul de selectare a serverului IPVanish VPN

Utilizarea unui VPN vă va oferi multiple avantaje atunci când descărcați torentele. Vom analiza acestea în secțiunea următoare…

De ce o VPN este cea mai bună opțiune de criptare

Utilizarea unui VPN are 3 avantaje distincte față de utilizarea criptării încorporate a clientului torrent.

 1. Criptarea VPN este mult mai puternică
 2. Utilizarea unui VPN nu va reduce numărul de colegi disponibili
 3. De asemenea, un VPN vă va ascunde adresa ip reală în torrente (descărcările anonime / greu de urmărit)

Forța de criptare

Opțiunea de criptare încorporată utilizează, în general, puterea de criptare pe 64 de biți. Cele mai bune VPN-uri torrente, prin contrast, utilizează criptarea OpenVPN de 256 biți.

Acest lucru poate să nu pară o mare diferență (pare doar 4x), dar din cauza modului în care funcționează matematica criptării, criptarea de 256 biți este de fapt de 2 ^ 192 de ori mai puternică (adică 2 la puterea din 192. Aceasta este o număr foarte mare).

Aceasta este diferența dintre criptarea care poate fi ușor ruptă prin atacuri cu forțe brute și folosirea criptării de 256 biți, care este aceeași putere folosită de militarii americani pentru comunicații de top secret. (Pentru comparație, guvernul american folosește numai criptarea pe 128 de biți pentru comunicarea generală). Cu alte cuvinte, criptarea pe 256 biți este extrem de puternică.

Disponibilitate de la egal la egal

Pentru ca funcționarea criptării clientului torrent să funcționeze, colegii la care vă conectați trebuie să aibă, de asemenea, activat criptarea. Un VPN nu are astfel de restricții. Deoarece serverul VPN criptează întregul flux de date (indiferent de setările de criptare ale colegilor), obțineți disponibilitate de 100% (și viteze mai rapide) fără a risca vreodată o conexiune necriptată.

Adresa IP anonimă (protejați-vă identitatea)

Nu face nicio greșeală, o adresă IP anonimă este cel mai mare beneficiu al utilizării unui VPN.

Când descărcați un torrent, adresa dvs. IP (care vă poate identifica conexiunea de internet unică) este vizibilă publicului pentru toți ceilalți colegi din acel roi de torrent..

Imagine

Lista de pariuri de la un torrent Linux

Mulți oameni nu își dau seama că majoritatea monitorizării torrentului se realizează prin înregistrarea adreselor IP în roiurile torrentului, nu ISP-ul tău monitorizează traficul. Site-uri precum scaneye păstrează o bază de date torrent descărcată de fiecare adresă IP pe care au monitorizat-o.

Dacă utilizați un VPN fără logare, adresa IP care apare în roiurile torrentului dvs. va fi una care aparține serviciului dvs. VPN. Dacă compania VPN nu păstrează jurnalele (ca acesta), adresa dvs. IP torrent nu poate fi urmărită la IP-ul dvs. adevărat.

3 mari VPN-uri fără logare

 • IPVanish (Cel mai rapid VPN pe care l-am testat)
 • Ascunde-mă (include serviciul de proxy VPN și SOCKS. Plan disponibil gratuit limitat)
 • Torguard (Unul dintre cele mai vechi VPN-uri care nu înregistrează servicii pentru utilizatorii torrenți)

Cum să COnfigurează încorporarea Torrent Encryption (opțiune gratuită)

Bine, acum vă vom arăta pas cu pas cum să activați criptarea în clientul dvs. torrent preferat. Aceasta este o caracteristică încorporată în fiecare client major torrent.

Amintiți-vă doar că utilizarea criptării în clientul torrent are următoarele limitări:
Puteți avea fie o conexiune 100% criptată, fie 100% disponibilitate de la egal la egal. Nu poți avea ambele. Utilizarea criptării forțate (full time) va reduce numărul de colegi disponibili.

Moduri de criptare

Fiecare client torrent utilizează propria sa terminologie / setări atunci când vine vorba de activarea criptării. Indiferent ce cuvinte folosesc totuși, există doar 3 moduri de criptare primare:

 • Criptare dezactivată (fără criptare)
 • Criptare opțională (Va folosi criptarea cu colegii care au activat-o, dar se va conecta și la colegii necriptate)
 • Criptare forțată (conectați-vă doar la colaboratori cu criptare. Descărcări 100% criptate)

Bine, hai să ne criptăm. Clienții torrenți sunt în ordine alfabetică.

Deluge: Setări de criptare

Pasul 1: Deschideți meniul de preferințe accesând Editați | × > Preferințe (sau apăsați pe „Ctrl + P)
Pasul 2: Selectați „Rețea” din fila categorii din stânga meniului de preferințe

Veți vedea o fereastră care arată cam așa:

Imagine

Rețineți secțiunea „Criptare” din partea de jos a ferestrei. Setările pe care le vom alege vor depinde de preferințele dvs. și de toleranța la risc.

Iată setările pentru fiecare mod:

# 1: Criptare dezactivată (nerecomandată)

A stabilit Intrare și Outbound pentru: „Dezactivat”

# 2: Criptare opțională (utilizează criptarea atunci când este disponibilă)

Acest mod va folosi cea mai puternică opțiune de criptare disponibilă. Veți avea acces la toți colegii, dar nu toate conexiunile vor fi criptate.

Setările dvs. ar trebui să arate exact așa –>

Deluge Encryption (modul opțional)

Criptare opțională (100% colegi disponibili)

# 3: Criptare 100% (descărcare numai din conexiuni criptate)

Acesta este cel mai sigur mod (și vă va ajuta să preveniți aglomerația torentului), dar veți putea descărca doar dintr-un mic% din numărul total de colegi.

Atâta timp cât descărcați torentele bine însămânțate, viteza ar trebui să fie bună.

Setări de criptare forțată

Criptare Forțată (Tranfer 100% Criptat)

uTorrent: Setări de criptare

Pasul 1: Din meniul uTorrent accesați Opțiuni > Preferințe (Sau apăsați pe „Ctrl + P”)
Pasul 3: Accesați fila „Bittorrent” din meniul din partea stângă

Ar trebui să vezi așa ceva:

uTorrent Meniu cu setări de criptare

Setări de criptare (Opțiuni > Preferințe > bittorrent)

Vom schimba setările de sub „Criptarea protocolului” secțiune din partea de jos. Iată setările pentru fiecare dintre cele 3 moduri de criptare:

Dezactivat

Setați ieșire pe Dezactivat așa cum se arată în imaginea de mai sus.

Criptare opțională

Setările dvs. ar trebui să arate exact așa:

uTorrent Criptare opțională

criptare uTorrent (modul opțional)

Criptare forțată (100% criptare)

Acest mod se va conecta numai la colegi cu criptarea activată. Setările ar trebui să fie:

criptare uTorrent „forțată”

criptare uTorrent (modul forțat)

Vuze: Setări de criptare

Pentru a regla setările de criptare în Vuze, trebuie să fiți în modul utilizator „Advanced”. Deci, pentru a face acest lucru, accesați:
Unelte > Opțiuni > mod

Apoi schimbați modul de utilizare a utilizatorului în: „Advanced”

Modul utilizator avansat Vuze

Setați modul utilizator la „Advanced” (Instrumente) > Opțiuni > Mod)

În continuare, tot în ecranul Opțiuni, vom apăsa TOGGLE în stânga ‘Conexiune’ pentru a expune „Criptare de transport”Setări…

Imagine

Iată setările optime pentru fiecare dintre cele 3 moduri:

Criptare dezactivată

Debifați caseta „Obligă transportul criptat”. Toate opțiunile de mai jos ar trebui să fie gri (ca în imaginea de mai sus)

Criptare opțională

Pentru a activa criptarea opțională (nu forțată) în vuze, activați în esență criptarea necesară, dar desemnați opțiunile de retragere în cazul în care colegul nu permite conexiuni criptate.

Setările dvs. trebuie să fie:

Vuze modul de criptare „opțional”

Setări de criptare „opționale”

Criptare forțată (transfer criptat 100%)

Acesta este cel mai sigur mod și va fi cea mai bună apărare împotriva accelerației torrentului ISP. Veți avea mai puțini colegi disponibili (motiv pentru care sunteți mai bine să utilizați o VPN prietenoasă cu torrentul)

Setările dvs. trebuie să fie:

Vuze „Forțat” criptare: setări recomandate

Setări de criptare Vuze „forțate”

Practic, „Solicitați un transport criptat” fără a permite opțiuni de recuperare. Acest lucru va obliga vuze să se conecteze numai la colegi cu criptare activată.

Rezumat și alte articole utile

Sperăm că acum descărcările de torrent sunt criptate complet, folosind fie o VPN sau criptarea de transport încorporată..

Iată ce am învățat până acum:

 1. Ce este criptarea și de ce este utilă (Sugestie: prevenirea accelerației / monitorizării descărcărilor de torrent)
 2. De ce un VPN este cel mai bun instrument de criptare (Criptare mult mai puternică + fără pierderi de la egal și adresă IP anonimă)
 3. Cum se utilizează criptarea încorporată pentru clientul torrent preferat (orice criptare este mai bună decât niciuna)

Iată câteva articole care vă pot ajuta în călătoria dvs. către torenți complet anonimi:

Ghid

Cum se utilizează uTorrent anonim (configurare VPN / Proxy)
Cum se utilizează anonim Vuze (configurare VPN / Proxy)
Cum se utilizează Deluge în mod anonim
VPN vs. Proxy. Care dintre ele ascunde mai bine torentele?

Recenzii / Articole

Cele mai bune VPN-uri Torrent (pentru descărcări anonime)
Revizuire privată de acces la internet (cel mai bun VPN ieftin)
IPVanish Review (cel mai rapid vpn care nu se loghează)
Acces la internet privat vs. IPVanish

Mulțumesc mult pentru lectură, sper că acest articol a fost de mare ajutor! Vă rugăm să o împărtășiți cu prieteni sau adepți utilizând bara de distribuire din stânga. Fericit torent!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me