CyberGhost VPN

CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

tl; dr

CyberGhost is een naam waarvan ik zeker ben dat je die tegenkomt als je een artikel scant voor VPN-services. Het bedrijf is gevestigd in Roemenië en valt buiten de jurisdictie van 14 Eyes in Europa en beheert vandaag meer dan 3.000 servers in 60 landen over de hele wereld. Als ik ooit een VPN-serviceprovider ben tegengekomen die me meer gemengde gevoelens heeft gegeven, is het deze. Kortom, kritische tekortkomingen overslaan; goede basisbescherming, behoorlijke snelheid maar een slecht idee voor P2P-fans.

CyberGhost Review: 5 voor- en nadelen van het gebruik van CyberGhost!

CyberGhost is een soort van in het midden van nergens wat betreft herkenning. Het staat niet aan de bekende kant, noch aan het volledig onherkenbare. Het is geen naam die iedereen zou kennen, misschien tenzij je specifiek achtergrondonderzoek naar VPN’s hebt gedaan.

Ondanks de perceptie die daaruit kan worden opgedaan, is het bedrijf zeker gegroeid sinds de oprichting in 2011 en heeft het vandaag net zoveel servers als VPN-gigant Nord (het aantal servers dat ik zeker indrukwekkend vind).

Wat we leuk vinden aan CyberGhost

1. Massale focus op Europa

Met meer dan 3.000 servers om uit te kiezen, zou je denken dat dat genoeg zou zijn om de hele wereld in bijna elk land te bedekken. Helaas is dit niet echt het geval, omdat CyberGhost’s focus vooral lijkt te liggen op het Europese operatiegebied. Hoewel sommigen van jullie dat als zeer beperkend beschouwen, beschouw ik het liever als een specifieke (zij het grote) markt.

Helaas resulteert dit in een beetje een raadsel waar snelheden zich bevinden. Later zullen we de variantie in snelheid over verschillende gebieden in meer detail bekijken, maar het volstaat om te zeggen dat, afhankelijk van uw locatie en de server die u kiest, u geweldige of -bleke- snelheden kunt krijgen.

1.1 Unieke beveiligingsfuncties

Er zijn zoveel dingen die CyberGhost hier heeft dat ik amper weet waar ik moet beginnen. Voor een VPN-serviceprovider geeft dit bedrijf een indrukwekkend aantal ‘extra’s’ als het gaat om beveiliging. Wellicht ligt het in de wortels van het bedrijf als security provider wat hiertoe heeft geleid.

Gedwongen HTTPS

Laten we beginnen met degene waar ik het meest in geïnteresseerd was, en dat is waar de CyberGhost-client HTTPS-verbindingen met websites kan forceren. Toegegeven, dit kan ook worden gedaan via een browserplug-in, maar aangezien je toch een VPN-service wilt gebruiken, was het goed mogelijk dat alles in één was ingebouwd, toch?

Om het nut van gedwongen HTTPS te beseffen, gaan we ervan uit dat u een bankwebsite bezoekt. Een HTTPS-verbinding zorgt ervoor dat uw gegevens vanaf uw computer tot aan uw bankrekening veilig zijn.

Blokkeer online tracking

De volgende stap is het feit dat CyberGhost webinhoud kan verwijderen die mogelijk uw online activiteiten bijhoudt. Dit voorkomt dat onbekende bronnen je volgen en is iets dat alle VPN’s zouden moeten doen. Het blokkeren van online tracking is iets dat vandaag de dag zeer noodzakelijk is, aangezien veel bedrijven steeds meer opdringerig worden in hun online gegevensverzamelingsactiviteiten.

Neem bijvoorbeeld onze vriend Google, die besloot dat het ok was om zijn mobiele Android-besturingssysteem te laten weten waar gebruikers zich altijd bevonden. Bovendien is locatietracking niet beperkt tot Google alleen, dus waarom zou CyberGhost niet zoveel mogelijk van deze gegevens blokkeren om uit te gaan?

Advertentieblokkering en virusbescherming

CyberGhost is zo goed geïntegreerd dat het zelfs een adblocker en een virus bevat & Website bescherming. Dat zorgt ervoor dat vervelende advertenties niet worden weergegeven en beschermt u ook tegen mogelijk schadelijke inhoud op sommige websites.

1.2 Sterke keuze aan protocollen en encryptie

Voor degenen die nu nog niet erg op de hoogte zijn, zijn de belangrijkste voordelen van VPN’s privacy en beveiliging. Privacy zoals bij mensen die niet weten wie je bent en wat je doet. Beveiliging zoals bij mensen kan ook niet snuffelen in wat u doet. Om beveiliging tot stand te brengen, hebt u twee hoofdcomponenten nodig: het protocol zelf en het coderingstype.

CyberGhost heeft het voordeel dat het bijna alle belangrijke protocollen ondersteunt (zelfs degene die ik niet echt aanraad om te gebruiken omdat ze zo verouderd zijn, zoals L2TP). Evenzo bieden ze verschillende versleutelingsniveaus tot 256-bit, wat van de bovenste plank is. Denk aan veel dingen die groen zijn geverfd en 256-bits codering gebruiken.

Het punt hier is dat de keuze in jouw handen ligt. De protocollen en versleutelingsniveaus kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Verschillende protocollen ondersteunen verschillende snelheden en uiteraard geldt dat hoe hoger de coderingssnelheid, hoe langzamer onze VPN-verbinding zal zijn (dit is ook grotendeels hardware-afhankelijk).

Als u alleen een VPN wilt gebruiken om uw IP te vervalsen en minimale beveiliging te behouden, kunt u een laag coderingsniveau kiezen waarmee u kunt genieten van snelle verbindingen. Als je paranoïde bent, nou, CyberGhost kan je ook helpen.

1.3 Geoptimaliseerde geprofileerde servers voor divers gebruik

Met maar liefst 3.000 servers die de CyberGhsot-serverpool vertroebelen, is het vrij duidelijk dat het geen probleem zou moeten zijn om een ​​verbinding te kiezen, toch? Nou niet echt. Stel je voor dat je in een restaurant zit en een menu met 3.000 items naar je toe komt.

Gelukkig profileert het bedrijf zijn servers zorgvuldig, wat betekent dat er pools van servers zijn die voor verschillende doeleinden zijn geoptimaliseerd. Hoe u uit hen kiest, is aan u. U kunt een lijst met uw favoriete locaties hebben of kiezen uit vooraf gesorteerde lijsten. Dit omvat lijsten zoals de minst drukke servers, NoSpy-servers of zelfs de meeste drukke servers (hoewel ik geen idee heb waarom je dat zou willen).

Laten we zeggen dat je een Torrent-fan bent – dit is een echte pool van mensen die P2P-bestanden delen, dus CyberGhost heeft geoptimaliseerde servers speciaal voor hen gereserveerd.

2. Ondersteuning voor meerdere platforms

Voor het huis met een Linux-bestandsserver, een Windows-pc, een Mac-computer en verschillende smartphones en tablets, heb je geluk! CyberGhost ondersteunt tot 7 apparaten per account, wat verreweg een van de meest genereuze is die ik tot nu toe heb gezien. Om eerlijk te zijn, ik denk dat het gemiddelde huishouden tegenwoordig inderdaad zoveel apparaten heeft, dus het is een redelijk aantal om te ondersteunen.

CyberGhost ondersteunt tot 7 apparaten per account

Veel VPN-serviceproviders zorgen voor de gebruikelijke verspreiding – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS en sommige routers. Als je merkt dat de lijst hierboven is, is CyberGhost zelfs ingesteld voor Raspberry Pi, sommige NAS-apparaten en zelfs op virtuele machines!

Het draait allemaal om keuze, en voor de mate waarin CyberGhost deze lijst heeft ingevuld, was ik echt onder de indruk.

Hier moet ik opnieuw een waarschuwing plaatsen voor degenen die denken dat ze de X-apparaten per accountlimiet kunnen overschrijden door de VPN op een router te gooien, omdat deze wordt ondersteund.

Notitie

Door een VPN-service op uw router uit te voeren, kunt u de limiet voor gelijktijdige apparaatverbindingen overwinnen die de meeste VPN’s zullen opleggen. Er is echter een nadeel. In bijna alle gevallen (vooral voor algemene routers voor thuisgebruik), zal dit uw internetverkeer vertragen in vergelijking met het gebruik van apparaatspecifieke VPN-apps. Dit komt omdat routers minder in staat zijn om de gegevenscodering in realtime te verwerken, waardoor uw gegevensoverdrachtssnelheden worden vertraagd.

3. Fatsoenlijke en stabiele snelheden

Hoewel ik niet kan zeggen dat CyberGhost razendsnelle snelheden biedt, moet ik toegeven dat sommige servers veel potentieel vertonen. Houd er bij het doornemen van de onderstaande snelheidstestresultaten rekening mee dat mijn huidige breedbandsnelheid beperkt is tot een theoretische 50 Mbps. Meestal kan ik dichtbij of op zijn minst rond de 45 Mbps komen, wat best goed is.

Elke VPN zal meestal wat bandbreedte scheren, dus mijn verwachting was dat ik gemiddeld 30-40 Mbps zou kunnen krijgen. Dit zou natuurlijk worden aangepast door de afstand van de server tot mijn fysieke locatie.

Bij het testen van CyberGhost met SpeedTest, wat zeer betrouwbaar is, ontdekte ik dat snelheden van over de hele wereld enorm varieerden. Wat me nog meer verbaasde was dat ik hogere snelheden kreeg van servers in Singapore, in plaats van waar ik in Maleisië ben. Ik kan alleen maar aannemen dat dit mogelijk te wijten is aan infrastructuur.

Als vuistregel kunt u verwachten dat u hogere ping-snelheden en lagere snelheden krijgt naarmate de server die u selecteert verder verwijderd is van uw werkelijke locatie. Dit is meestal waar, ongeacht welke VPN-service u kiest.

Op het moment van testen waren de serverbelastingen (op die waarop ik tests uitvoerde) als volgt;

 • MY 23% belasting
 • SG 50% belasting
 • AU 50% belasting
 • NL 37% belasting
 • SA 27% belasting
 • US 53% belasting

Snelheidstestresultaat op de server van Maleisië

Snelheidstest Azië – Maleisië Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de server van Singapore

Snelheidstest Azië – Singapore Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op de Sydney-server

Snelheidstest Australië – Sydney Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op server in Noord-Amerika

Snelheidstest America- North America Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op server in Zuid-Afrika

Snelheidstest Africa – South Africa Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Snelheidstestresultaat op Amsterdamse server

Snelheidstest Nederland – Amsterdam Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Voor videostreaming vind ik dat meestal UHD-video’s via YouTube een goede indicator zijn, omdat hun servers over het algemeen erg stabiel zijn. Het videofragment in UHD dat ik draaide was soepel en heel erg leuk. Als je het zelf wilt proberen, kun je diezelfde video altijd bekijken.

Stream UHD-video's op CyberGhost VPN

3.1 Goede flatline-snelheid op torrents

De dichtstbijzijnde Torrent-server die CyberGhost voor mij heeft, is India, maar ik gaf de voorkeur aan Japan boven dat, dat toch de volgende was. De aangeboden snelheden op deze server waren niets om over naar te kijken, maar ik wist tijdens mijn torrent-sessies zeer stabiele downloadsnelheden te behalen.

Voor mij staat stabiliteit meestal boven razendsnelle snelheid als het gaat om torrents. Ik weet zeker dat velen van jullie de frustratie hebben ervaren van torrent-snelheden die op en neer lopen terwijl je gewoon probeert DAT bestand te krijgen!

Op het moment van testen werkte de Japan-server waarmee ik verbinding had op een belasting van 33%.

Snelheidstest - Japan Server

Onthoud dat ik speciaal met deze server verbinding heb gemaakt met torrent. Een paar VPN-providers die ik tot nu toe heb geprobeerd, zullen dit toestaan ​​waar je ook verbinding mee maakt, maar CyberGhost is vrij strikt in deze kwestie. Ik probeerde torrenting op de Singapore-server en het gaf me een grote, dikke nul in downloadsnelheid voor torrents.

4. Ideaal geprijsd voor degenen die op zoek zijn naar langetermijnplannen

Toen ik hun prijzen voor het eerst zag, was ik een beetje geschokt omdat ik eerst naar de maandelijkse prijs keek zonder contract. Voor $ 12,99 per maand bij een deal van een maand, is dat geprijsd tegen en zelfs hoger dan wat ik beschouw als de beste VPN-providers, zoals ExpressVPN en NordVPN.

Maandelijks Jaarlijks Halfjaarlijks
Prijs / maand $ 12,99 $ 5,25 $ 3,50
Totaal factuur $ 12,99 $ 63,00 $ 63,00
Factureringscyclus 1 maand 12 maanden 18 maanden
Geld terug 14 dagen 45 dagen 45 dagen

Hun tweejarenplan verlaagt de prijs echter dramatisch. Voor $ 3,50 per maand gedurende twee jaar is de prijsstelling gewoon geweldig en moeilijk te verslaan. Ik heb ook gevallen gezien van speciale deals waarbij dat nog lagere tarieven betreft, dus kijk uit voor speciale kortingen op CyberGhost.

45 dagen geld-terug-garantie!

Als u een van degenen bent die het zeker wil proberen voordat u koopt, dan kunt u ontspannen en gerust zijn met een geld-terug-garantie van 45 dagen van CyberGhost. Dit is niet in kleine lettertjes, het is niet verborgen in legalese, het staat daar op hun FAQ-pagina;

Notitie

CyberGhost heeft een 45 dagen, geen vragen gesteld, restitutiebeleid voor onze abonnementen van 6 maanden of langer. Dit zorgt ervoor dat er geen foutieve aankopen worden gedaan en is bedoeld om te helpen bij situaties zoals klanten die onze services niet kunnen gebruiken (bijvoorbeeld wanneer uw ISP VPN-verbindingen blokkeert).

* Maandelijkse abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 14 dagen.

Je kunt ze zelfs gratis uitproberen met een gratis proefperiode van 7 dagen, zonder verplichtingen.

5. Goed voor streaming inclusief Netflix

Nogmaals, dit gaat terug naar CyberGhost met zeer mooi geprofileerde servers. Ze hebben die ook verfijnd voor videostreaming, en Netflix is ​​slechts een van de videostreamingservices die ze hebben bedacht en die je misschien leuk vindt. Hoe dan ook, om toegang te krijgen tot Netflix US, hoef je alleen maar verbinding te maken met een van hun voor streaming geoptimaliseerde Amerikaanse servers.

Laten we eerlijk zijn, Netflix houdt niet van geolocatie-spoofing. Het doet zijn best om dergelijke services uit te schakelen, maar CyberGhost heeft daar niets van en stelt in feite dat ze Netflix US-streaming garanderen.

Voor Windows-gebruikers bevat de app eigenlijk een optie om streaming te deblokkeren, waardoor je wild kunt gaan met meerdere streaming-serviceproviders. Geen handmatige vallen en opstaan, klik gewoon en ga. De ontgrendeling is gebaseerd op een lijst die elke dag intern wordt bijgewerkt door CyberGhost.

Wat we niet leuk vonden aan CyberGhost

1. Werkte niet out of the box

Hoewel dit misschien geen dealbreaker is en zeker niet iedereen overkomt, moet ik mijn ervaring delen. Ik ben een grote fan van plug and play en de CyberGhost Windows Client was een beetje een vreemde eend in de bijt. Natuurlijk, het installeerde en startte de applicatie prima, maar als ik op go klik, zou het … GO moeten, goed?

De mijne niet, tot mijn grote wanhoop en ik moest erachter komen waarom. Het duurde niet lang, maar ik realiseerde me dat de standaardinstellingen niet echt goed bij me pasten. Ik moest mijn protocol en server handmatig selecteren voordat de CyberGhost Windows-applicatie besloot om aardig te spelen.

Zoals ik al zei, geen dealbreaker, maar als je technische ervaring beperkt is, kan het een schok voor je zijn.

2. Dodgy Data Jurisdictie en anonimiteit

Dit, nou, dit is zo’n beetje een biggie voor mij en het zou voor iedereen ook moeten zijn. In de loop van mijn recensie, achtergrondonderzoek enzovoort, vond ik nogal troebel water als het gaat om het idee of ik anoniem ben met CyberGhost of niet.

Hoewel het bedrijf een officieel niet-logboekbeleid heeft, werd het door sommige gebruikers opgemerkt dat het gebruik maakte van scripts zoals Hotjar (een script voor het opnemen van sessies). CyberGhost geeft dit zelfs openlijk toe op hun eigen site, hoewel het beweert dat de informatie wordt gebruikt om haar klanten beter van dienst te zijn.

Privacybeleid van CyberGhost VPN

Verder, toen ik oorspronkelijk zag dat CyberGhost in Roemenië was gevestigd, was dat goed. Dat land valt immers buiten de jurisdictie van 14 Eyes in Europa, wat geweldig is. Later ontdekte ik echter dat de eigenaar CyberGhost in 2017 verkocht aan een digitaal reclamebureau genaamd CrossRider.

Wat zou een digitaal reclamebureau nu doen met een VPN-serviceprovider waarvoor het gebruik moet maken van scripts voor sessie-opname? De plot wordt dikker en ik voel me een beetje op mijn hoede voor de kwestie.

3. Beperkte betalingsmogelijkheden

Dit komt weer neer op anonimiteit, omdat CyberGhost alleen creditcard, PayPal of BitPay accepteert. Toegegeven, BitPay wordt gebruikt voor BitCoin, maar er zijn letterlijk honderden crypto’s en er is ook altijd de mogelijkheid van contant geld in de vorm van cadeaubonnen, enz..

Waarom biedt een bedrijf dat gespecialiseerd is in privacy, beveiliging en anonimiteit zulke beperkte betalingsopties – opties die mogelijk de details van de gebruiker onthullen? Ik heb geen antwoord, hoewel dit voor mij niet zo’n groot probleem is als het probleem dat ik hierboven noemde.

Waar het op neerkomt: zal ik betalen voor CyberGhost?

Voordat ik mijn samenvatting start, wil ik hier eerst mijn persoonlijke positie noemen. Als ik betaal voor en gebruik van een VPN, verwacht ik een bepaalde prestatie in termen van snelheid. Ik ben niet zo kieskeurig over betalingsopties en dat soort dingen en wat anonimiteit betreft, zal borderline gewoon voor mij doen.

Ik heb veel goede dingen gezegd over CyberGhost en ja, het is waar dat ze veel ingebouwde extra’s bieden die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden. Als een nog betere haak, kunt u zich aanmelden voor een langetermijnplan tegen praktisch bodemprijzen. Waar de service echter echt uitblinkt, is naar mijn mening hoe goed ze hun servers hebben geoptimaliseerd.

Neem als voorbeeld de videostreaming- en torrent-servers die ik eerder heb besproken. Als een van deze niches is wat je zoekt, dan zou ik zeggen dat CyberGhost een absoluut goede keuze is. Voor Torrent-fans, videostreamers, de geolocatiehoppers … je moet ja zeggen.

Er is echter een heel grote MAAR, in mijn gedachten. Dat is mogelijk wat voor veel mensen een spijker in de kist legt voor CyberGhost. Op basis van privacy en anonimiteit blijft er gewoon te veel twijfel en controverse over de informatie die voor mij beschikbaar is om me veilig te voelen met CyberGhost.

Hoewel de beweringen van CyberGhost voor een normaal bedrijf legitiem genoeg lijken, zeg ik dat het voor een VPN-serviceprovider eenvoudig te gebruiken is om van deze tactieken gebruik te maken. Dus neem wat u hiervoor mag – waarde en prestaties met het opofferen van anonimiteit is uw keuze.

Ik vind het moeilijk om ja of nee te zeggen, dus de beslissing moet worden genomen op basis van uw behoeften.

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ Ondersteunt VEEL platforms
 • ✓ Blokkering van advertenties en malware
 • ✓ 256-bit encryptie
 • ✓ Geprofileerde servers
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Uitstekende prijsplannen op lange termijn

Aanbevolen voor

 • • Videostreaming Hogs
 • • Degenen die niet kieskeurig zijn over anonimiteit
 • • P2P-ventilatoren
 • • Eigenaars van nicheplatformapparaten

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me