De 4 beste webhosts voor Nigeria-websites (& 4 om te vermijden) – Bijgewerkt 2019

Denkt u erover om een ​​website op te zetten in Nigeria?


Zo ja, dan heeft u een snelle en betrouwbare webhost nodig – de basis die uw site aandrijft. Er zijn twee hoofdopties voor het hosten van uw Nigeriaanse website:

 1. Kies een kleine, lokale host in Nigeria
 2. Kies een grotere, erkende internationale host.

Zoals je in dit bericht zult zien, raden we je aan optie 2 te kiezen: een gevestigde internationale host. Hoewel er veel lokale Nigeriaanse gastheren zijn, zijn hun prestaties gewoon te traag. In feite ontdekten we slechts één lokale host die acceptabele prestaties leverde.

In plaats daarvan raden we de superieure snelheden en ultrabetrouwbaarheid aan van internationale hosts zoals SiteGround. Zelfs in Afrika presteren ze uitstekend.

Contents

Waarop moet je letten bij een goede hosting

Beste webhosting voor Nigeria-websites

Voordat we ingaan op de details, moeten we begrijpen wat de beste webhost is.

Een webhost bepaalt de snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit van uw website, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Dus wat zoeken we precies?

1. Snelheid

We kennen allemaal het belang van websitesnelheid. En snelheid begint allemaal met een snelle webhost. Een webhost moet binnen 200 ms reageren (volgens Google), dus zoek een host die snel reageert op uw locatie en over de hele wereld.

2. Uptime

‘Uptime’ is een maatstaf voor betrouwbaarheid. Met andere woorden, het is het percentage van de tijd dat uw website online is. Zelfs een uptime van 98% kan betekenen dat uw site zes dagen per jaar (!) Niet beschikbaar is. Zoek naar een uptime van 99,8% of hoger.

3. Beveiliging

Er is niets erger dan gehackt te worden. Wat zou je doen als je al je inhoud en hard werken kwijt bent? Daarom is de beveiliging van webhosts zo belangrijk. Een goede host zou automatische updates en het scannen van malware moeten hebben. Sommige worden zelfs geleverd met een gratis SSL (beveiligings) certificaat.

4. Back-ups

Als extra beveiliging en praktische functie worden veel hosts nu geleverd met regelmatige automatische back-ups.

5. Klantenservice

Idealiter zou uw webhost 24/7/365 klantenservice moeten hebben. De meeste hosts hebben nu klantenservice-opties, waaronder telefoon, ticketsystemen en online chat. Merk op dat sommige hosts extra kosten in rekening brengen voor een premium ondersteuningsservice.

6. Opslag en bandbreedte

‘Opslag’ verwijst naar hoeveel inhoud, afbeeldingen en gegevens u kunt opslaan op de servers van de host. En ‘bandbreedte’ is hoeveel gegevens er door de server kunnen stromen. Dit heeft invloed op de snelheid en bezoekersaantallen. Uiteraard willen we binnen redelijke grenzen de hoogste opslag en bandbreedte.

7. Prijs

Neem niet altijd genoegen met de goedkoopste webhost. Het kan leiden tot problemen met snelheid en betrouwbaarheid. Het kan u zelfs tegenhouden als uw website begint te groeien. Tegelijkertijd hoeft u geen fortuin uit te geven! Zoek naar een betaalbare host met alle functies die je nodig hebt.

Lokale Nigeriaanse gastheer of internationale gastheer?

Zoals ik al zei, heb je twee belangrijke keuzes als het gaat om het hosten van een website in Nigeria.

 1. Kies een lokale host met servers in Nigeria Een lokale host kan zich richten op een Afrikaans publiek, maar is over het algemeen langzamer in de rest van de wereld.
 2. Kies een wereldwijde host die Nigeria dekt Een wereldwijde host geeft je hoge snelheden over de hele wereld. Grote, internationale hosts hebben mogelijk ook betere technologie, klantenondersteuning en beveiliging.

Andere overwegingen voor Nigeriaanse webhosting

Het kopen van webhosting voor een Nigeriaanse site brengt twee extra overwegingen met zich mee.

 1. Ondersteunde betalingsmethoden Aangezien veel mensen in Nigeria geen creditcard gebruiken (vanwege het hoge aantal frauduleuze activiteiten), hebt u mogelijk een webhost nodig die directe bankoverschrijving accepteert. Lokale hosts accepteren dit eerder.
 2. .NG-domeinnaam Mogelijk wilt u een .ng-domeinnaam. Helaas ondersteunen de meeste internationale hosts de .ng-domeinregistratie niet. U kunt het .ng-domein echter registreren bij een extern domeinbedrijf (zie de lijst met geaccrediteerde registrars) en vervolgens de naamservers eenvoudig naar uw hosting verwijzen. (We raden u over het algemeen aan dit te doen, omdat het extra bescherming biedt als u ooit uw hosting wilt wijzigen).

Onze aanbeveling

We raden u aan een gevestigde, internationale host te kiezen. (SiteGround is onze nummer één keuze). We hebben alle vijf de grootste lokale Nigeriaanse hosts getest en waren teleurgesteld over de resultaten. In feite nemen we er geen op in onze aanbevolen hosts hieronder.

We herhaalden de tests op verschillende tijdstippen van de dag en zagen voortdurend slechte resultaten.

RANG: de beste webhosting voor Nigeriaanse sites

Notitie

De gebruikte wisselkoers is 1 USD = 361,73 NGN

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Wereldwijde snelheid

EEN+

Gem. Reactietijd

175 ms

Prijs (NGN)

17.145 * / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 10 GB SSD-opslag
 • 10.000 bezoeken / maand
 • cPanel & SSH
 • Gratis Cloudflare
 • Dagelijkse back-up

"Een uitstekende allround webhosting keuze!"

Als u op zoek bent naar prestaties en betaalbaarheid, moet SiteGround uw eerste keuze zijn. Hun instapprijs is superconcurrerend, terwijl hun serversnelheden uitstekend zijn en overal ter wereld een A + scoren.

SiteGround wordt ook geleverd met een gratis CDN-service (levering van inhoudsnetwerken), wat betekent dat uw site wordt geleverd vanaf een server in de buurt van Nigeria voor snellere regionale snelheden.

SiteGround garandeert een uptime van 99,9% en biedt genereuze functies (inclusief dagelijkse back-ups). Het beste van alles is dat het wordt geleverd met een garantie van 30 dagen, voor het geval je niet tevreden bent.

Wat is er niet goed met SiteGround

 • De prijs voor verlenging voor het volgende jaar is hoog en kan sommige gebruikers opvallen. Zorg ervoor dat u de prijs voor het tweede jaar begrijpt.
 • SiteGround accepteert alleen creditcardbetalingen.

Notitie

We houden SiteGround nauwlettend in de gaten omdat we Bitcatcha.com met hen hosten. Bekijk onze diepgaande analyse voor alles wat u moet weten over de host (onze testsites, serversnelheidstest, term, enz.). Lees de recensie van SiteGround.

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger

Wereldwijde snelheid

EEN+

Gem. Reactietijd

163 ms

Prijs (NGN)

16.278 / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte SSD
 • 1 gratis domein
 • hPanel
 • Uitstekende ondersteuning
 • Lage introductieprijs

"Een van de beste webhosts voor beginners."

Hostinger is een zeer beginnersvriendelijk webhostingbedrijf, met een uitstekend ondersteuningssysteem dat is ontworpen om stapsgewijze handleidingen te bieden aan mensen die niet bekend zijn met het bouwen van websites.

Ze zijn ook erg snel en scoren A + in onze wereldwijde snelheidstests.

Met een geweldige toegangsprijs van slechts 16.278 NGN per jaar, zijn de services van Hostinger echt waar voor je geld, vooral voor degenen die net beginnen.

Wat is er niet goed met Hostinger

 • Omdat hun prijzen zo laag zijn, bieden ze geen gratis SSL of dagelijkse back-up. Het goede is dat deze services kunnen worden gekocht als u daar behoefte aan heeft.

Notitie

We hebben in totaal 3 accounts bij Hostinger. Lees onze uitgebreide Hostinger-recensie voor de volledige dekking.

3. A2-hosting

https://www.a2hosting.com

A2-hosting

Wereldwijde snelheid

EEN+

Gem. Reactietijd

169,5 ms

Prijs (NGN)

17.015 * / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 20x snellere turboservers
 • Onbeperkte websites
 • Datacenters in de VS, EU & Azië
 • Gratis SSD-opslag
 • 24 × 7 Amerikaanse ondersteuning

"Betaalbare webhosting met onbeperkte middelen. Goede keuze voor alle soorten websites!"

Hoewel A2-webhosting 3e staat in deze lijst, was het echt een moeilijke beslissing voor ons om te nemen. Als internationale host met uitstekende A + -snelheden en datacenters over de hele wereld, waren ze zo dicht bij de 2e plaats, vooral met hun onbeperkte middelen.

Ze hebben ook uitstekende tijdbesparende functies, zoals hun A2-geoptimaliseerde software en 1-Click-configuratie. Koppel deze met een optie om te upgraden naar hun Turbo-abonnement dat wordt geleverd met hun Turbo-servers (20x sneller dan gewone servers), en A2 is echt een kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

Wat is er niet goed aan A2 Hosting

 • Live Chat is enigszins inconsistent. Soms reageren ze binnen enkele seconden op je, terwijl je misschien wat langer moet wachten dan normaal als je pech hebt.

4. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com/

Inmotion Hosting

Wereldwijde snelheid

EEN+

Gem. Reactietijd

156,9 ms

Prijs (NGN)

17.320 * / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis domeinnaam
 • Max Speed ​​Zones ™
 • Onbeperkte overdracht
 • SSH-toegang
 • 24 × 7 Amerikaanse ondersteuning

"Ik gebruik Inmotion om mijn site te hosten. Zo veel vertrouw ik ze."

Inmotion is een internationale host met A + -snelheden over de hele wereld. Inmotion wordt ook geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte, dagelijkse back-ups en 99,9% uptime.

Als bestaande klant kan ik instaan ​​voor de uitzonderlijke klantenservice van Inmotion en het gebruiksgemak.

Wat is er niet goed aan Inmotion

 • Inmotion staat betaling via PayPal niet toe. U heeft een creditcard of een Amerikaanse bestelling nodig.

✘ Nigeriaanse webhosts niet aanbevolen

U kunt in de verleiding komen om een ​​lokale Nigeriaanse host te kiezen vanwege hun locatie, betalingsgemak en beschikbaarheid van domeinnamen. Geef echter geen snelheid en prestaties op, vooral niet als je een wereldwijd publiek hebt.

We hebben de volgende vier Nigeriaanse webhosts getest en ontdekten dat hun snelheid en prestaties ver onder onze normen vielen.

Als je een lokale Nigeriaanse host wilt, kies dan QServers en vermijd de volgende hosts:

&# 128078; Whogohost

https://www.whogohost.com/

Whogohost

Wereldwijde snelheid

C

Gem. Reactietijd

315,9 ms

Prijs (NGN)

21.500 / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 25 GB opslagruimte
 • 75 GB bandbreedte
 • Gratis .ng-domein
 • Onbeperkte SQL
 • FTP-accounts

Dit is de nummer 1 gerangschikte host in Nigeria volgens populariteit. Maar verwar dit niet met prestaties. We ontdekten zelfs dat de prestaties van WhoGoHost vrij slecht waren.

Het scoorde een C in onze wereldwijde snelheidstests en viel onder de door Google aanbevolen 200 ms in Europa.

WhoGoHost brengt ook verwerkingskosten in rekening voor bepaalde betalingen. Als u bijvoorbeeld via PayPal betaalt, kunt u ₦ 423 aan extra kosten betalen.

&# 128078; Web4Africa

https://web4africa.ng/

Web4Africa

Wereldwijde snelheid

D+

Gem. Reactietijd

408,1 ms

Prijs (NGN)

24.000 / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 20 GB schijfopslag
 • 200 GB bandbreedte
 • Basis webbouwer
 • SSL-certificaat
 • Gratis back-ups

Google Trend rangschikt Web4Africa als de op één na populairste webhost in Nigeria. Helaas voldoet deze host ook niet aan de prestatieverwachtingen.

Web4Africa scoorde een D + in onze wereldwijde snelheidstests en viel buiten de door Google aanbevolen 200 ms in de VS. Met andere woorden, deze host is te traag voor Amerikaans en wereldwijd publiek.

Aan de andere kant zijn de prestaties sterk in de lokale regio, aangezien Web4Africa u laat kiezen tussen servers in Ghana of Nigeria.

&# 128078; DomainKing

http://www.domainking.ng/

DomainKing

Wereldwijde snelheid

C+

Gem. Reactietijd

260,4 ms

Prijs (NGN)

20.000 / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 10 GB schijfopslag
 • 100 GB bandbreedte
 • 10 domeinen toegestaan
 • cPanel
 • 99,9% uptime

DomainKing is een Indiase webhost met aanwezigheid in Afrika. Het staat op de derde plaats in populariteit in Nigeria, dus je kunt deze host tegenkomen.

Net als andere lokale Nigeriaanse hosts staat het bankoverschrijvingen toe en ondersteunt het .ng-domeinen. De snelheid en prestaties zijn echter traag in vergelijking met de aanbevolen hosts. Het scoort een C + in onze wereldwijde snelheidstest.

DomainKing biedt 24/7 ondersteuning en 99,9% uptime, wat goed is. De opslag en bandbreedte zijn echter beperkt en u moet extra betalen om van grotere limieten te genieten.

&# 128078; Utiware

http://www.utiware.net/

Utiware

Wereldwijde snelheid

D

Gem. Reactietijd

716,3 ms

Prijs (NGN)

20.000 / jaar

Belangrijkste kenmerken

 • 15 GB schijfopslag
 • 25 GB bandbreedte
 • Onbeperkte subdomeinen
 • eTextMail inbegrepen
 • 120 e-mails

Utiware is een Nigeriaanse host met servers in de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan reageert het snel voor het Amerikaanse publiek. Het lukt echter niet in de rest van de wereld.

Over het algemeen leverde Utiware de langzaamste resultaten in onze wereldwijde snelheidstests, met een D.

Vonnis

Hoewel er veel opties zijn voor het hosten van Nigeriaanse websites, kunnen we de meeste lokale Nigeriaanse hosts niet aanbevelen. Ze zijn gewoon te traag voor de eisen van een lokaal of mondiaal publiek.

SNELHEIDSBEOORDELING

AVG. SNELHEID

PRIJS (NGN / JAAR)

SiteGround

EEN+

175 ms

17.145

Hostinger

EEN+

163 ms

16.278

A2-hosting

EEN+

169,5 ms

17.015

Inmotion Hosting

EEN+

156,9 ms

17.320

Bitcatcha beveelt daarom de betrouwbaarheid en ongeëvenaarde prestaties van internationale hostingopties aan. SiteGround is verreweg de meest betrouwbare en het is onze beste keuze, terwijl Hostinger een krachtig, betaalbaar alternatief biedt.

Als je vragen hebt over Nigeriaanse webhosting, stuur me dan een bericht en ik zal je graag antwoorden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map