Hoewel algemeen beschouwd als een voorvechter van vrijheid en daarom een ​​democratisch land, kan het voor sommigen een verrassing zijn dat er een aantal brede beperkingen zijn die het land stelt aan internetvrijheid en dat het onze massale bewakingsactiviteiten heeft uitgevoerd tegen zijn eigen volk.

Tijdens mijn onderzoek voor dit artikel wilde ik oprecht geloven dat het VK beter zou zijn dan andere landen zoals India of Indonesië wat internetvrijheid betreft. Helaas lijkt het dezelfde oude, alleen een andere locatie.

Van overheidstoezicht tot willekeurige besluitvorming namens hen, het lijkt erop dat ingezetenen in het VK niet veel vrijer zijn op het internet dan op andere plaatsen. Laat me je laten zien waarom je hier een VPN nodig hebt.

Contents

VK regelt toegang tot inhoud op internet

Zoals met zoveel landen over de hele wereld merkte ik dat het VK een groot deel doet van het blokkeren van inhoud voor gebruikers in het land. Het is hun niet toegestaan ​​rechtstreeks toegang te krijgen tot een reeks websites door hun internetproviders (ISP’s).

Dit wordt gedaan met behulp van een filterprogramma dat in het algemeen door alle ISP’s in het land wordt gebruikt. Er is echter een optie om te stoppen met filteren, waardoor het blokkeren van sites in het VK duidelijk verschilt van andere landen.

Als u toegang wilt tot inhoud die om welke reden dan ook standaard is geblokkeerd, kunt u ervoor kiezen om u af te melden voor inhoudfiltering! Dat klinkt misschien perfect voor u, maar het is opgevallen dat het verwijderen van dat filter kan leiden tot verhoogde kwetsbaarheden in de gegevensbeveiliging.

Op dit moment omvat inhoud die is geblokkeerd; pornografie, drugs, gokken, cyberpesten en nog veel meer categorieën. Dit heeft in feite geleid tot een fenomeen dat bekend staat als ‘overblocking’, wat ertoe heeft geleid dat legitieme sites zijn geblokkeerd, zoals door goede doelen beheerde educatieve sites voor kinderen!

Om u te helpen beseffen welke inhoud onder de overgeblokkeerde categorie valt, volgen hier enkele voorbeelden;

 • Seksuele voorlichting & Gezondheid
 • Ondersteunende diensten voor verkrachting & huiselijk geweld
 • Zelfmoordpreventie
 • Drugsadvies

Er zijn maar weinig grenzen aan bewakingsbevoegdheden

Een andere lange lijst van overtredingen van de regering die in de Snowden-dossiers aan het licht is gekomen, was dat het VK onrechtmatig toezicht houdt. Sinds de bestanden in 2013 werden vrijgegeven, was het bekend dat het VK verschillende bulkbewakingsprogramma’s had die hielpen bij het verzamelen, filteren en analyseren van internetverkeer.

Dit omvatte het monitoren van bedrijfsactiviteiten, een situatie die onlangs ook door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EVRM) als illegaal is beoordeeld. Een groter probleem in de uitspraak was dat de Britse regering geen waarborgen heeft gegeven aan de methoden die worden gebruikt om dergelijke gegevens te verzamelen.

Ondanks het arrest van het EVRM leek de Britse regering niet berouwvol en een woordvoerster zei dat de regering het arrest ‘zorgvuldig zou overwegen’. De verklaring kan worden opgevat als een juridische ‘we zullen erover nadenken’ in plaats van een krachtige eis tot actie tegen een uitspraak van een juridische instantie.

Grote broer kijkt nog steeds.

Na deze incidenten heeft het VK in 2016 wetgeving aangenomen waardoor het legaal toezicht kan uitoefenen. Bekend als de Investigatory Powers Act (IP Act), betekent dit dat de overheid nu de wet aan haar kant heeft wanneer ze informatie wil verzamelen.

Telco’s moeten de gebruiksgeschiedenis bewaren

In aanvulling op de IP-wet moet worden opgemerkt dat ISP’s in het land ook moeten voldoen aan de wetten voor het bewaren van gegevens. Dit betekent dat ze informatie over gebruikersactiviteit moeten verzamelen en bewaren, inclusief browsergeschiedenis gedurende maximaal 12 maanden.

De IPA-wet is gemodelleerd naar DRIPA, dat al in het VK en de rest van de EU illegaal werd geregeerd. Deze incidenten tonen aan dat de Britse regering niet bereid is de privacy van gebruikers te respecteren en dat elke poging om te voorkomen dat gegevens worden verzameld, zal worden voldaan aan nieuwe wetgeving – legaal of illegaal.

Even terzijde, men zou kunnen denken dat encryptie een goede manier zou zijn om deze problemen vanuit het standpunt van de eindgebruiker te omzeilen. Helaas heeft de overheid hier ook aan gedacht en de IP-wet regelt deze bepaling. Bij wet kan de overheid bedrijven ertoe dwingen inhoud te ontsleutelen!

Gelukkig is dit een van de belangrijkste gebieden waarop VPN’s zijn ontworpen om uit te blinken, maar daarover later meer.

ISP’s sturen actief waarschuwingen over P2P-activiteiten

In een industrie die bijna $ 300 miljard waard is en stijgt, is het duidelijk dat de filmindustrie serieus bezig is met het beschermen van hun auteursrechten en IP’s. Hoewel is aangetoond dat torrents de kaartverkoop niet echt beïnvloeden, nemen ze alleen de controle over van de handen van auteurs.

Wat hun redenen ook zijn, film- en muziekbedrijven zijn over de hele wereld in opstand gekomen en hebben overal ter wereld rechtszaken aangespannen. In het VK worden ze nu geholpen door de internetproviders die de afgelopen jaren begonnen zijn met waarschuwingscampagnes over piraterij.

ISP’s in het VK sturen nu e-mailmeldingen naar hun gebruikers die naar verluidt hun verbindingen gebruiken om inhoud te piraten. Dit betekent natuurlijk dat ze alles volgen wat hun gebruikers online doen, anders kunnen ze deze downloaders niet vangen.

Hoewel theoretisch dit waarschuwingssysteem alleen bedoeld is voor specifieke gebruikers, heeft het VK geen goede staat van dienst om filters goed te krijgen en eventuele problemen die hieruit voortvloeien, zullen de bewijslast opleveren dat ze het niet bij de gebruikers hebben gedaan.

Het systeem wordt ook uitgebreid met apps zoals Popcorn Time. Dit waarschuwingssysteem is precies dat – om gebruikers te waarschuwen. Er is geen lopende handhavingsactie of anderszins, maar het zou niet moeilijk zijn om van de huidige staat over te gaan naar rechtszaken.

VPN’s zijn nog steeds legaal in het VK

Zoals met veel andere landen is VPN-gebruik legaal in het VK. Er is momenteel geen rechtszaak waarin expliciet wordt gesteld dat u in het land geen VPN kunt gebruiken. Houd er zoals gewoonlijk rekening mee dat het gebruik van een VPN en het gebruik van een VPN voor illegale doeleinden afzonderlijke problemen zijn.

Als je een VPN gebruikt voor legitieme middelen zoals identiteitsmaskering of beveiliging uit behoefte aan extra veiligheid, is dat prima. Het gebruik van een VPN voor het maskeren van illegale of illegale activiteiten is nog steeds strafbaar volgens de geldende wetten. Als je gepakt wordt.

Waar we naar op zoek zijn in VPN voor het VK?

Hieronder staan ​​de 5 criteria die we gebruiken bij het rangschikken van de beste VPN voor Britse lezers;

 1. Privacy & Anonimiteit
 2. Veiligheid
 3. Geolocatie-spoofing
 4. P2P-ondersteuning
 5. Snelheid & Stabiliteit

1. Privacy & Anonimiteit

Zoals je je misschien wel realiseert, is het VK echt niet het soort plek waar je op het internet wilt surfen zonder het gebruik van een VPN, of je nu een staatsburger bent of een bezoeker van het land. Vanwege de factoren die ik hierboven heb gedeeld en de ernst van de gevolgen van het overtreden van die voorschriften, is het een goed idee om je te concentreren op de aspecten van privacy en anonimiteit die een VPN biedt voor gebruikers in het VK.

Omdat zowel de overheid als de particuliere sector samenwerken en onafhankelijk zijn om het verkeer te controleren en te controleren, moet een VPN ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens en activiteiten precies kunnen worden bewaard zoals het zou moeten zijn – privé.

Een van de beste manieren om dit te garanderen, is door VPN’s in de gaten te houden die niet alleen een strikt beleid hebben om niet te loggen, maar die ook zijn gebaseerd op landen die lakser zijn in hun wetten voor het bewaren van gegevens. Dit sluit zeker landen uit in de vijf ogen en veertien ogen jurisdictie.

2. Beveiliging

Het beveiligingsspiel op VPN’s is hetzelfde voor gebruikers in het VK als overal elders. De ideale balans is alleen bij u als gebruiker bekend. Kies je voor 256-bit encryptie met het risico van lagere VPN-snelheden of ben je bereid die lat lager te leggen voor hogere snelheid?

Persoonlijk denk ik dat het voor de Britse markt het beste is om te proberen de coderingsniveaus hoog te houden om twee belangrijke redenen. De eerste is dat een van de hoofdrolspelers in het geval waar we het over hebben de Britse regering is, die waarschijnlijk meer middelen zal hebben om te proberen de versleuteling die wordt aangetroffen te breken.

De tweede is dat u, vanwege de lagere gemiddelde internetsnelheden in het land, veilig bent om de coderingsniveaus zo hoog mogelijk te houden zonder uw algehele maximale snelheden in gevaar te brengen.

3. Geolocatie-spoofing

Normaal gesproken zouden we, als we het hebben over geolocatie-spoofing, toegang hebben tot alternatieve inhoud van reguliere providers zoals Netflix US. De Britse gebruikers hebben echter veel meer om naar uit te kijken bij geolocatie-spoofing, aangezien er letterlijk een heleboel sites zijn waar ze geen toegang toe hebben.

4. P2P-ondersteuning

Een van de categorieën sites die in het VK worden geblokkeerd, lijkt torrent-sites te zijn. Nogmaals, dit is een ander gebied waar een VPN echt zou helpen. Pas op voor VPN’s met P2P-verkeersrichtlijnen die duidelijk zijn omschreven in hun servicevoorwaarden, zoals NordVPN of TorGuard.

5. Snelheid & Stabiliteit

Met een gemiddelde vaste breedbandsnelheid van slechts 55,88 Mbps in het VK, zouden de meeste VPN’s geen problemen hoeven te hebben die overeenkomen met de behoeften van gebruikers daar. Mobiele snelheden zijn nog lager met gemiddeld 29,72 Mbps, dus de grootste zorg bij VPN’s in het VK zal zeker niet de snelheid zijn.

Geclassificeerd: 7 Beste VPN voor het VK

Zoals met al mijn VPN-tests, beoordeel ik altijd de mijne voordat ik hun snelheid oordeel. Het volgende is mijn werkelijke breedbandsnelheid op basis van een servicelijn van 500 Mbps, zonder dat er een VPN-verbinding actief is:

basissnelheid in Maleisië met Britse server

(Bekijk hier het volledige basissnelheidsresultaat)

Omdat ik in Maleisië woon, heb ik de neiging om snel te verbinden met VPN-servers in Azië en langzamer als ik verbinding maak met servers in de VS of Europa. Voor deze test heb ik verbinding gemaakt met een in het VK gevestigde snelheidstestserver om u een idee te geven van relatieve snelheid over afstand.

Zoals je kunt zien, levert een VPN-vrije verbinding met een lokale server me een behoorlijke snelheid van 290 Mbps op. De snelheden variëren natuurlijk soms, dus neem dit met een snufje zout.

Notitie

We hanteren een wisselkoers van 1 GBP naar 1,25 USD voor alle vermelde prijzen.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (GBP)

£ 5,60 / maand

Feature hoogtepunten

 • Geen logboekregistratie
 • Dodemansknop
 • Ondersteunt 6 apparaten
 • 5.600+ servers
 • Dubbele DNS

"Het gemiddelde Britse huis heeft 7 actieve verbonden apparaten – met NordVPN kun je maximaal 6 apparaten verbinden met één account."

NordVPN neemt om vele redenen een sterke eerste plaats in onze lijst Beste VPN voor het VK. Een van de eerste is dat ze in Panama zijn gevestigd, wat ook een goede plek is voor VPN’s. Afgezien daarvan heeft NordVPN een uitstekende reputatie en is het een andere VPN-provider met een groot aantal servers in veel landen.

Hun strikte no-logging-beleid wordt gecombineerd met 256-bit encryptie van militaire kwaliteit en geweldige prijsplannen om bijna iedereen een deal te bieden die moeilijk te weerstaan ​​is.

nordvpn snelheidstestresultaat uk

NordVPN Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Met een downstreamsnelheid van 34 Mbps toonde NordVPN in deze testronde zeer stabiele prestaties op hun Britse servers. Wat ze nog grondiger maakt, is dat ze staat niet alleen P2P-verkeer toe, maar heeft speciaal geoptimaliseerde servers voor P2P-verkeer!

Bekijk onze volledige NordVPN-recensie om erachter te komen waarom dit onze # 1 VPN is!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (GBP)

£ 6,70 p.m.

Feature hoogtepunten

 • Privacy bescherming
 • 256-bit encryptie
 • 148 VPN-locaties
 • 3.000+ servers
 • Meerdere protocollen

"ExpressVPN heeft intuïtieve, native VPN-apps om iedereen uit het VK online veilig te houden."

Vanwege de vele beperkingen daar Het zou geen verrassing moeten zijn dat ExpressVPN uitgebreide infrastructuurvergoedingen lijkt te hebben ingesteld voor het VK. Het bedrijf heeft sleutelservers in een paar gebieden in het VK, variërend van Berkshire tot Londen.

Gemiddeld biedt deze VPN-service een uitstekende allround service, van eersteklas snelheden tot uitgebreide applicaties en protocollen – ideaal voor veiligheid, privacy en anonimiteit. De beveiligingsprotocollen zijn ook de beste in zijn klasse voor consumentengebruik die tegenwoordig bestaat.

Ik heb de service uitgebreid getest en aarzel niet om ze aan te bevelen als de beste VPN-serviceprovider voor gebruikers in het VK. ExpressVPN is stabiel en biedt ook toegang op een groot aantal apparaten.

expressvpn snelheidstest resultaat uk

ExpressVPN Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Als een idee van hoe goed het wordt, heb ik mijn standaardlijnsnelheid zonder VPN vergeleken met een ExpressVPN-test op dezelfde locatie. Met ExpressVPN aan en verbonden met een server in het VK, lukte het me om een ​​behoorlijke downstreamsnelheid van 74 Mbps te laten zien.

Lees onze volledige ExpressVPN-recensie voor meer informatie!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (GBP)

£ 1,59 / maand

Feature hoogtepunten

 • CleanWeb
 • Advertentie & Track Blocker
 • Onbeperkt apparaat
 • Whitelister
 • 1040+ servers

"Zonder hun beperkte staat van dienst zou Surfshark een veel serieuzere concurrent zijn in onze ranglijsten."

Ondanks de noodlijdende Britse pond wisselkoersen, blijft het een relatief sterke valuta over de hele wereld. Dit is vooral belangrijk in het geval van Surfshark omdat een reeds lage prijs wordt verlaagd tot een nog aantrekkelijkere prijs.

Surfshark heeft tot nu toe oogverblindende prestatiebenchmarks laten zien en is een grote favoriet van ons. Helaas zijn ze nog relatief nieuw op de markt, waardoor we aarzelen om ze verder te pushen.

Toch is de weg lang en is de concurrentie hevig. Dit is zeker een om in de gaten te houden, vooral als ze blijven groeien op het huidige tempo.

surfshark snelheidstest resultaat uk

Surfshark Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Onze thuisbasis is vrij ver van het VK, wat resulteert in een hogere latentie. Dat weerhield Surfshark er echter niet van om serieuze prestatiecijfers op te leveren. Stroomopwaartse snelheden laten een beetje te wensen over, maar de belangrijke snelheid is wat er binnenkomt!

Bekijk onze uitgebreide Surfshark-recensie om erachter te komen waarom dit een van onze topkeuzes is!

4. TorGuard

https://torguard.net/

TorGuard

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (GBP)

£ 4,00 / maand

Feature hoogtepunten

 • Gebouwd voor P2P
 • Stealth Proxy
 • Ondersteunt 5 apparaten
 • Advertentie & Malwareblok
 • Onbeperkte Bandbreedte

"TorGuard gebruiken is een heerlijke ervaring en geeft de zekerheid dat hun internetverbinding echt veilig is."

De TorGuard-interface lijkt misschien een beetje gedateerd toen deze voor het eerst werd aangetroffen, maar het lijdt geen twijfel dat er een van de veiligste VPN-serviceproviders is. Ook al is er niet veel bling aan de kant van de gebruiker, de prestaties zijn behoorlijk opmerkelijk.

Er is een belangrijk verschil tussen TorGuard en veel concurrenten doordat u kunt kiezen welk coderingsniveau u verkiest. Dit betekent dat voor P2P-gebruikers de codering een tandje lager kan en op elk moment kunt genieten van hogere torrenting-snelheden!

Afgezien van dat, heeft TorGuard nog vele andere verlossende kwaliteiten, zoals stabiele snelheden, multi-platform mogelijkheden en de mogelijkheid om VPN-blokkers te omzeilen.

torguard snelheidstest resultaat uk

TorGuard Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Als een van de drie beste VPN’s voor het VK volde TorGuard natuurlijk aan bepaalde snelheidseisen. Dit bleek in mijn testresultaat ervoor van een in Londen gevestigde VPN-server en nogmaals, gebruikers in het land zouden deze snelheid over het algemeen met weinig problemen moeten krijgen.

Het enige nadeel is dat voor jongere gebruikers die gewend zijn aan de gladheid van moderne applicaties, de TorGuard-interface eruit zal zien als iets uit het verleden.

Bekijk gerust onze uitgebreide TorGuard-review voor meer informatie!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

CyberGhost

Snelheid

Arm

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (GBP)

£ 2,80 / maand

Feature hoogtepunten

 • Data compressie
 • Advertentieblokkering
 • Ondersteunt 7 apparaten

"CyberGhost is gevestigd in Roemenië, maar heeft aan de Britse behoeften voldaan door het aantal servers in het land te verhogen."

CyberGhosties zijn blij met hen en ze hebben zeker geprobeerd hip en vrolijk te zijn in hun marketing. Dit is een van de bekendere namen in de VPN-industrie, maar persoonlijk vind ik dat ze misschien een klein beetje overhyped zijn.

Qua specificatie spreekt CyberGhost het goede gesprek, maar nadat ik de test met hen heb doorstaan, adviseer ik een klein snufje zout. Houd er echter rekening mee dat dit een ranglijst is, dus mijn verwachtingen zijn vrij hoog.

cyberghost snelheidstestresultaat uk

CyberGhost Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Gebruikers in het VK moeten er rekening mee houden dat de meeste CyberGhost-servers zich in de EU-zone bevinden, maar gelukkig hebben ze er ook een aantal in de regio Azië. Het VK lijkt zoals verwacht in de EU-zone te zijn opgenomen, dus het lijkt erop dat ze een extra stap hebben gezet om daar een hoger aantal servers te vestigen.

Over het algemeen zijn we erin geslaagd zeer bruikbare snelheden van 25 Mbps te halen, wat nog steeds genoeg is om media op te stomen.

Lees meer bij onze grondige analyse op CyberGhost!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com/

IPVanish

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (GBP)

£ 5,20 / maand

Feature hoogtepunten

 • 256-bit encryptie
 • Onbeperkt P2P
 • Ondersteunt 10 apparaten

"Geweldig voor de paranoïde, maar misschien niet de beste keuze voor gebruikers in het VK, IPVanish wordt zeer op de markt gebracht, maar wordt slecht ondersteund."

IPVanish heeft de laatste tijd veel te lijden gehad onder de verwikkeling ervan in bepaalde … laten we zeggen ongelukkige incidenten. Maar afgezien daarvan, houd er rekening mee dat ze onder nieuw management staan ​​en hopelijk zullen dergelijke dingen in hun verleden slechts verkeersdrempels worden.

Afgezien van die incidenten, blijven ze een VPN-gigant in het veld en hebben ze indrukwekkende snelheden. Gelukkig daarvoor, want als je klachten hebt over hun snelheid, kun je niet veel doen, omdat ze iedereen zonder uitzondering 256-bits codering afdwingen.

ipvanish snelheidstest resultaat uk

IPVanish Speed ​​Test UK – London Server
(Bekijk hier het testresultaat op volle snelheid)

Wat snelheid betreft, slaagde IPVanish erin om op peil te blijven, zelfs met zijn beperktere aanwezigheid in het VK. Ik veranderde om een ​​downstream-snelheid van ongeveer 30 Mbps vast te stellen, wat redelijk is voor de infrastructuur daar. Voor degenen die willen experimenteren, kunt u altijd andere servers in de regio proberen, wat betere resultaten kan opleveren. Toch was de verbinding stabiel en meer dan genoeg om media op te streamen.

Zie onze volledige recensie op IPVanish voor meer informatie!

7. SnelsteVPN

https://fastestvpn.com/

SnelsteVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (GBP)

£ 0,70 p.m.

Feature hoogtepunten

 • P2P geoptimaliseerd
 • Serverhoppen
 • Ondersteunt 10 apparaten

"FastestVPN is niet de snelste, maar het biedt zeker een waardevoorstel dat moeilijk uit te dagen is."

FastestVPN is niet de snelste die ik heb getest, maar ook niet de langzaamste. Het biedt meer beperkte landen waar je verbinding uitvalt in vergelijking met veel top-tier VPN’s, maar tegen prijzen vanaf slechts 83 cent per maand is het een koopje. Ze hebben ook P2P-geoptimaliseerde servers, waardoor ze daar ook goed voor zijn.

De lage prijzen hebben één ernstig nadeel en dat zijn de beperkte prestaties bij het overwinnen van geoblocking. Eindelijk ontdekten we dat FastestVPN je geen toegang geeft tot Netflix US-inhoud – jammer!

Ga naar onze FastestVPN-beoordeling voor meer informatie!

Laatste gedachten: heb ik echt een VPN nodig in het VK?

Om samen te vatten, hier is de top 3 VPN voor het VK:

SNELHEID

VEILIGHEID & PRIVACY

PRIJS (GBP / MO)

NordVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

£ 5,60

BEZOEK VPN

ExpressVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

£ 6,70

BEZOEK VPN

Surfshark

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

£ 1,59

BEZOEK VPN

In mijn gedachten is er maar één ding erger dan leven in een land met onderdrukkende internetregulering en dat is leven in een land dat dat niet alleen doet, maar ook de wet manipuleert om zijn activiteiten te ondersteunen. Verrassend genoeg valt het VK in de laatste categorie.

Hoewel ik je niet zou vertellen dat het op dit moment van het grootste belang is dat je een VPN-service in het VK gebruikt, vind ik het verstandig om enkele verkennende maatregelen te nemen. Neem de tijd om de juiste VPN voor je te kiezen (ik hoop dat deze ranglijst helpt) voordat het te laat is.

Met te laat bedoel ik dat het duidelijk is dat de Britse regering neigt naar zeer draconische maatregelen voor toezicht en controle. Leven onder dergelijke omstandigheden kan stressvol zijn en een goede, betrouwbare VPN-service kan een grote bijdrage leveren aan gemoedsrust.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me