Virtual Private Networks (VPN’s) zijn ontworpen voor beveiliging en privacy, maar zou u er echt een moeten gebruiken? Het antwoord hangt echt af van de plaats waar u het internet gebruikt. Landen verschillen in hun houding ten opzichte van internetgebruikers, dus moeten Canadezen naar VPN’s kijken?

Gezien de nabijheid van de Verenigde Staten, is het geen wonder dat Canada stevig in dezelfde richting gaat op het gebied van internetcensuur. In feite zijn er de afgelopen jaren verontrustende bewegingen van de Canadese regering geweest om de regelgeving voor internetgebruikers te verhogen.

In 2017 bleek uit de uitspraak van een zaak van het Hooggerechtshof van Canada dat Canada instemde met wereldwijde internetcensuur. Daarnaast zullen gebruikers die willen deelnemen aan het delen van P2P-bestanden ook worden onderzocht terwijl handhavingsbedrijven tegen piraterij hun aandacht op het land vestigen.

Als je in Canada bent en je je zorgen begint te maken over deze bewegingen, heb je gelijk, want het is heel reëel.

Contents

De uitspraak van het Canadese Hooggerechtshof toont goedkeuring van internetcensuur

Hoewel technisch niet direct gerelateerd aan VPN’s en internetprivacy, vertonen de ontwikkelingen in Canada de afgelopen jaren zorgwekkende trends. In 2017 keurde een uitspraak van het Hooggerechtshof van Canada de inspanningen van een bedrijf goed om te proberen de blokkering van bepaalde websites te forceren.

Hoewel dit was gebaseerd op een zeer specifiek geval, laat het wel zien dat het rechtssysteem stevig kan neigen naar censuuractie in een andere vorm. De uitspraak had zelfs gevolgen voor Google, omdat de rechtbank ‘Google onderworpen was aan de jurisdictie van de Canadese rechtbanken vanwege haar activiteiten in Canada’.

De beslissing was verontrustend en brengt het gevaar met zich mee dat er een zeer gevaarlijk precedent in het land is ontstaan.

FairPlay Canada probeerde de toegang tot de website te blokkeren

Vorig jaar vorig jaar probeerde een coalitie van telecommunicatie- en entertainmentbedrijven in Canada een voorstel in te dienen voor het blokkeren van websites die volgens hen betrokken waren bij een inbreuk op het auteursrecht. De groep, ook wel ‘FairPlay Canada’ genoemd, was gericht op de vorming van een instantie die zich bezighoudt met het verzenden van lijsten naar sites die moeten worden geblokkeerd voor de Canadese radio-televisie- en telecommunicatiecommissie (CRTC).

Het beste van alles is dat de coalitie geen toezicht zou hebben, wat betekent dat ze in principe konden doen wat ze wilden. De stap kwam tot stand omdat de groep een eeuwenoud argument gebruikte dat al jaren over de hele wereld verspreid was, dat illegale streaming van auteursrechtelijk beschermde media bedrijven schaadde.

Gelukkig werd deze flagrante poging om de controle over internetcensuur te grijpen afgewezen, samen met veel kritiek. Maar de reden waarom het werd geweigerd was simpelweg omdat CRTC beweerde dat het auteursrecht niet onder haar toezicht valt.

Dit is zorgwekkend omdat groepen zoals FairPlay Canada mogelijk dergelijke regelgeving zouden kunnen passeren – als het de juiste weg vindt om in beroep te gaan.

Canada heeft al strenge wetten tegen piraterij

Landen over de hele wereld verschillen in hun handhaving van het auteursrecht. Velen zouden zich er bijvoorbeeld van bewust zijn dat bedrijven hardnekkig P2P-bestanddelers nastreven met rechtszaken in de hand. Canada is hierin niet anders en heeft in feite zeer vergelijkbare juridische richtlijnen op dit gebied.

Dit heeft in het verleden al geleid tot het sluiten van websites die niet alleen de auteursrechtwetten schenden, maar zelfs fungeren als enablers van genoemde inbreuken. Deze elementen zijn allemaal ingrediënten voor een systeem dat openstaat voor misbruik en misbruik, zeker geen goed teken voor Canadezen die misschien gewoon proberen te genieten van een internet zonder beperkingen.

CSE denkt dat het boven de wet staat

Het Communications Security Establishment (CSE) is in het verleden beschuldigd van illegaal handelen als het gaat om bewaking in Canada. De meest opvallende gebeurtenis werd onthuld in de Snowden-lekken toen informatie werd verkregen dat het toezichtactiviteiten zonder een bevel in het land had uitgevoerd.

Tot op de dag van vandaag blijft CSE surveillanceactiviteiten uitvoeren in het land en stelt het dat het “ervoor kan kiezen om de privé-communicatie van Canadezen bij te houden”. Dit resulteerde in een lichte hik in 2015 toen informatie over Canadezen per ongeluk werd gedeeld met bondgenoten. Oeps.

Zoals Stephanie Carvin, een voormalig veiligheidsanalist bij de Canadese regering, zei: “Een van de belangrijkste dingen van de nationale veiligheid is dat je een klootzak mag zijn.”

VPN’s zijn nog steeds legaal in Canada

Gelukkig is het antwoord op deze bewakingsnachtmerries en mogelijke censuur niet zo moeilijk: gebruik een VPN. En nog beter, VPN’s zijn legaal in Canada.

Ze worden al veel gebruikt, niet alleen binnen de overheid, maar ook in bedrijven en vele andere vormen. Er is echter een voorbehoud. Als je ervoor kiest om een ​​VPN te gebruiken die is gevestigd in Canada, dan kan de overheid de VPN-provider dwingen om gebruikersgegevens vrij te geven wanneer dat nodig is.

Hoewel de meeste VPN’s zullen beweren dat ze geen logboeken bijhouden, neem dit dan met een snufje zout en let op het beleid met betrekking tot gebruikerslogboeken en andere gegevens.

Waar we naar op zoek zijn in een VPN voor Canada

1. Privacy en anonimiteit

Met de meer voor de hand liggende horrorverhalen die ik hierboven vers in je hoofd heb gedeeld, is het waarschijnlijk een goed moment voor mij om te suggereren dat het een heel goed idee is om je te concentreren op de privacy- en anonimiteitsaspecten van een VPN voor gebruikers in Canada. Nu zowel de overheid als de particuliere sector achter gebruikers komen, moet een VPN ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens en activiteiten precies kunnen worden bewaard zoals het zou moeten zijn – privé.

Een van de beste manieren om dit te garanderen, is door VPN’s in de gaten te houden die niet alleen een strikt niet-logboekbeleid hebben, maar die ook zijn gebaseerd op landen die lakser zijn in hun wetten voor het bewaren van gegevens. Dit sluit zeker landen uit in de vijf ogen en veertien ogen jurisdictie.

2. Snelheid en stabiliteit

Met een gemiddelde huishoudelijke snelheid van 100 Mbps in Canada, zou er geen groot probleem moeten zijn met VPN-snelheden, aangezien bijna alle eersteklas VPN-serviceproviders deze benchmark zouden moeten kunnen beheren.

Hoewel het voor de meeste VPN-servers niet echt een locatie met de hoogste prioriteit is, is er een goede reden waarom: de nabijheid van de VS. Bijna alle VPN-serviceproviders hebben ten minste één, zo niet meer serverlocaties in de VS waar Canadezen gemakkelijk toegang toe hebben voor een verbinding met een lage latentie.

3. Beveiliging

Het beveiligingsspiel op VPN’s is overal hetzelfde voor Canadezen. De ideale balans is alleen bij u als gebruiker bekend. Kies je voor 256-bit encryptie met het risico van lagere VPN-snelheden of ben je bereid die lat lager te leggen voor hogere snelheid?

Het punt waar het hier om gaat is: geeft X VPN-serviceprovider u de keuze uit instelbare versleutelingssnelheden? Dat is waarschijnlijk wat u moet vragen of dit een probleem voor u is.

4. Geolocatie-spoofing

Ondanks dat ze een Amerikaanse buurman zijn, krijgen Canadezen nog steeds geen toegang tot VS-beperkte Netflix-inhoud. Dit is een van de redenen waarom gebruikers over de hele wereld VPN’s gebruiken – voor geolocatie-spoofing. Gelukkig betekent de nabijheid ook snelle toegang tot Amerikaanse VPN’s, wat geweldig is voor het streamen van Netflix.

Kijk uit voor een die Netflix-verbindingen ondersteunt, omdat velen er vaak door worden geblokkeerd.

5. P2P-ondersteuning

Aangezien er meer inspanningen worden geleverd om het delen van bestanden aan te pakken vanwege schendingen van het auteursrecht, is het een goed idee om daarvoor ook een VPN-verbinding te gebruiken. Niet alle VPN’s zijn goed met P2P, dus een die het breed ondersteunt of zelfs P2P-geoptimaliseerde servers heeft, zou goed zijn.

Pas op voor VPN’s met P2P-verkeersrichtlijnen die duidelijk zijn omschreven in hun servicevoorwaarden, zoals TorGuard of NordVPN.

Beste VPN’s voor Canada

Zoals met al mijn VPN-tests, beoordeel ik altijd de mijne voordat ik hun snelheid oordeel. Het volgende is mijn werkelijke breedbandsnelheid op basis van een servicelijn van 500 Mbps, zonder dat er een VPN-verbinding actief is:

Baseline snelheid (geen VPN) - Canada

(Bekijk hier het volledige basistoerentaltestresultaat)

Omdat ik in Maleisië woon, heb ik de neiging om snel te verbinden met VPN-servers in Azië en langzamer als ik verbinding maak met servers in de VS of Europa. Voor deze test heb ik verbinding gemaakt met een in Canada gevestigde snelheidstestserver om u een idee te geven van relatieve snelheid over afstand.

Zoals je kunt zien, levert een VPN-vrije verbinding met Canada me een behoorlijke snelheid van 160 Mbps op.

Notitie

 1. Prijs is gebaseerd op de wisselkoers van 1 USD = 1,34 CAD.
 2. De getoonde prijs is gebaseerd op abonnementen van 12 maanden. Prijs kan goedkoper worden als u zich voor een langere periode inschrijft.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Snelheid

Goed

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (CAD)

5,35 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geen logs
 • Dodemansknop
 • Ondersteunt 6 apparaten

"Met zijn gestroomlijnde interface, stabiele snelheden en fantastische prijsplannen op langere termijn is Nord een uitstekende keuze voor elke VPN-gebruiker."

NordVPN heeft zijn diensten gestaag verbeterd en 2019 was een zeer spannend jaar voor hen. Zelfs met een lichte stijging van hun prijzen, blijven ze extreem concurrerend en bieden ze de meest serieuze prijs-kwaliteitverhouding die we vandaag in deze zeer uitdagende ruimte zien.

Ze zijn om vele redenen een uitstekende keuze als beste VPN voor Canada. Een van de eerste is dat ze in Panama zijn gevestigd, wat ook een goede plek is voor VPN’s. Afgezien daarvan heeft NordVPN een uitstekende reputatie en is het een andere VPN-provider met een groot aantal servers in veel landen.

Hun strikte no-logging-beleid wordt gecombineerd met 256-bit encryptie van militaire kwaliteit en geweldige prijsplannen om bijna iedereen een deal te bieden die moeilijk te weerstaan ​​is.

NordVPN-snelheidstest - Canada

NordVPN-snelheidstest Canada – Vancouver-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Met een downstreamsnelheid van 34 Mbps wist NordVPN in deze testronde een voorsprong op ExpressVPN te behalen. Wat ze wel degelijk aantrekkelijker maakt, is dat ze niet alleen P2P-verkeer toestaan, maar hebben speciaal geoptimaliseerde servers voor P2P-verkeer!

Lees onze uitgebreide recensie over NordVPN om te ontdekken waarom het Bitcatcha’s nummer 1 VPN is!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Snelheid

Goed

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (CAD)

11.15 / mo

Feature hoogtepunten

 • Offshore privacybescherming
 • Volledige 256-bits codering
 • 148 VPN-locaties

"Deze VPN scoort bovenaan bijna al onze lijsten bij BitCatcha, simpelweg omdat het zo’n goede service biedt op zeer brede criteria – zeldzaam voor een VPN!"

Een van de beste VPN-services die ik ooit heb getest, ExpressVPN is tot nu toe mijn beste keuze geweest, ongeacht voor welk land ik het rangschik. Het heeft een enorm breed scala aan serverlocaties en veel servers. Sterker nog, het is gebaseerd op de Britse Maagdeneilanden, wat laks is in zijn wetten voor het bewaren van gegevens.

Ik heb de service uitgebreid getest en aarzel niet om ze aan te bevelen als de beste VPN-serviceprovider voor Canadezen. ExpressVPN is stabiel en biedt ook toegang op een groot aantal apparaten.

ExpressVPN-snelheidstest - Canada

ExpressVPN-snelheidstest Canada – Toronto-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Als een idee van hoe goed het wordt, heb ik mijn standaardlijnsnelheid zonder VPN vergeleken met een ExpressVPN-test op dezelfde locatie. Met ExpressVPN aan en verbonden met een server in Canada, lukte het me om een ​​downstreamsnelheid van 25 Mbps te halen.

Nogmaals, iets om op te merken is mijn werkelijke afstand tot Canada, die zo ver mogelijk kan komen. De prestaties die ExpressVPN in dit geval laat zien, komen niet overeen met wat ik normaal van hen verwacht.

Lees onze volledige recensie op ExpressVPN om te zien waarom dit een van onze topkeuzes is!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (CAD)

2,59 / mo

Feature hoogtepunten

 • Multi-Hop-verbinding
 • Ondersteunt veel platforms
 • Geen logs

"Zonder franje en consistent in prestaties, maakt Surfshark naam als een sterke aankomende concurrent."

Surfshark is misschien nieuw voor het bedrijf en is eind 2018 in het spel gekomen, maar het is met een knal uitgekomen. Zelfs als het minder dan 1.000 servers in 60 vreemde landen heeft, slaagt het erin om sterke en stabiele verbindingen te bieden, zoals blijkt uit onze snelheidstests.

Ze kunnen ook P2P / torrents verwerken en content in meerdere regio’s beschikbaar maken voor filmstreamingsites zoals Netflix. Voor mij is de heilige graal van Netflix de inhoud van de Amerikaanse regio en ik heb mijn binge-fix van Surfshark het afgelopen half jaar zonder problemen gekregen.

Surfshark biedt deze service ook een uitstekende prijs voor hun tweejarenplan. Houd deze in de gaten, mensen, het kan in onze lijsten terechtkomen naarmate er meer tijd verstrijkt!

Lees meer over zijn uitmuntendheid bij onze grondige beoordeling op Surfshark!

surfshark snelheidstest Canada

Surfshark Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (CAD)

6,69 / mo

Feature hoogtepunten

 • Gebouwd voor P2P
 • TorGuard stealth-proxy
 • Ondersteunt 5 verbindingen

"Een van de beste VPN’s voor het delen van P2P-bestanden, TorGuard is gewoon een must voor alle P2P-gebruikers in Canada."

Een van de belangrijkste doorslaggevende factoren bij de plaatsing van TorGuard is dat het een zeer P2P-vriendelijke VPN-serviceprovider is. Er is niet veel bling aan de kant van de gebruiker, maar het is opmerkelijk in prestaties.

Er is een belangrijk verschil tussen TorGuard en veel concurrenten doordat u kunt kiezen welk coderingsniveau u verkiest. Dit betekent dat voor P2P-gebruikers de codering een tandje lager kan en op elk moment kunt genieten van hogere torrenting-snelheden!

Afgezien van dat, heeft TorGuard nog vele andere verlossende kwaliteiten, zoals stabiele snelheden, multi-platform mogelijkheden en de mogelijkheid om VPN-blokkers te omzeilen.

TorGuard-snelheidstest - Canada

TorGuard-snelheidstest Canada – Vancouver-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Als een van de drie beste VPN’s voor Canada voldeed TorGuard natuurlijk aan bepaalde snelheidseisen. Dit bleek in mijn testresultaat ervoor van een in Vancouver gevestigde VPN-server en nogmaals, Canadezen zouden de snelheidsverhouding moeten kunnen matchen met in de VS gevestigde servers.

Het enige nadeel is dat voor jongere gebruikers die gewend zijn aan de gladheid van moderne applicaties, de TorGuard-interface eruit zal zien als iets uit het verleden.

Lees onze grondige analyse op TorGuard voor meer informatie!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Snelheid

Arm

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (CAD)

4,69 / mo

Feature hoogtepunten

 • Biedt gegevenscompressie
 • Advertentieblokkering
 • Ondersteunt 7 apparaten

"CyberGhost biedt veilige en privé-service, maar staat misschien niet op een gelijk niveau met mensen als ExpressVPN."

CyberGhosties zijn blij met hen en ze hebben zeker geprobeerd hip en vrolijk te zijn in hun marketing. Dit is een van de bekendere namen in de VPN-industrie, maar persoonlijk vind ik dat ze misschien een klein beetje overhyped zijn.

Qua specificatie spreekt CyberGhost het goede gesprek, maar nadat ik de test met hen heb doorstaan, adviseer ik een klein snufje zout. Houd er echter rekening mee dat dit een ranglijst is, dus mijn verwachtingen zijn vrij hoog.

CyberGhost Speed ​​Test - Canada

CyberGhost Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Canadezen moeten er rekening mee houden dat de meeste CyberGhost-servers zich in de EU-zone bevinden, maar gelukkig hebben ze ook de Amerikaanse kant. Dit maakt ze aantrekkelijk voor een breed publiek, behalve misschien die uit de Aziatische regio waar het iets beperkter is.

Helaas lijken de resultaten van hun snelheidstests niet te voldoen voor Canada en heb ik nauwelijks bruikbare snelheden van 5 Mbps gehaald. Een paar jaar geleden zou dit redelijk zijn geweest, maar in het huidige tijdperk van snelle breedband – bijna ondraaglijk.

Bekijk onze volledige recensie op CyberGhost voor meer informatie!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (CAD)

8,70 p.m.

Feature hoogtepunten

 • Geforceerde 256-bits codering
 • Onbeperkt P2P
 • Ondersteunt 10 apparaten

"Geweldig voor de paranoïde maar misschien niet bovenaan de lijst voor in Canada gevestigde gebruikers, IPVanish wordt zeer op de markt gebracht maar wordt slecht ondersteund."

IPVanish heeft de laatste tijd veel te lijden gehad onder de verwikkeling ervan in bepaalde … laten we zeggen ongelukkige incidenten. Maar afgezien daarvan, houd er rekening mee dat ze onder nieuw management staan ​​en hopelijk zullen dergelijke dingen in hun verleden slechts verkeersdrempels worden.

Afgezien van die incidenten, blijven ze een VPN-gigant in het veld en hebben ze indrukwekkende snelheden. Gelukkig daarvoor, want als je klachten hebt over hun snelheid, kun je niet veel doen, omdat ze iedereen zonder uitzondering 256-bits codering afdwingen.

IPVanish Speed ​​Test - Canada

IPVanish Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Zoals ik al zei, IPVanish, zeg wat je leuk vindt aan hen, biedt een aantal interessante snelheden. Deze nummers zijn zeker in staat om ze op onze top VPN voor Canada-lijst te plaatsen. Met mijn locatie in Maleisië en het uitvoeren van de test op hun Canadese server, kreeg ik een zeer sterke downsnelheid van 41 Mbps.

Dit is een goed voorteken voor Canadezen die verbinding zullen maken met servers in de buurt, zoals in de VS. Het enige grote nadeel hier is hun klantenservice, wat slecht is. Als je uit een westers land komt en een bepaalde mate van ondersteuning verwacht, is IPVanish hier onder de maat.

Lees onze uitgebreide recensie over IPVanish voor meer informatie!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (CAD)

4,54 / mo

Feature hoogtepunten

 • Ondersteunt WireGuard-protocol
 • Staat P2P-verkeer toe
 • Controleert het verkeer niet

"Betrouwbaar en wordt geleverd met een goede mix van beveiligingsfuncties, PureVPN is gebaseerd buiten de EU-jurisdictie."

PureVPN is een van de weinige services die gericht lijkt op snelle, snelle en snellere VPN-snelheden. Er wordt gezegd dat het lijnsnelheden tot 500 Mbps ondersteunt, maar hoe ver die claim precies gaat, is in sommige gevallen een raadsel.

PureVPN-snelheidstest - Canada

PureVPN-snelheidstest Canada – Vancouver-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Een groot voordeel van het uitproberen is dat ze een van de weinige op de markt zijn die toegang verlenen tot het WireGuard-protocol – een protocol van de volgende generatie dat vermoedelijk lichtjaren voorloopt op OpenVPN. Het is echter een beetje beperkt in dekking, met een aanwezigheid in slechts ongeveer vijf landen.

Door verbinding te maken met een Vancouver VPN-server kon ik bijna 20 Mbps halen – niet de beste resultaten ter wereld, maar iets dat nog steeds voor veel gebruikers zou werken. Na verloop van tijd zal dit misschien veranderen als ze besluiten volledig door te gaan met de implementatie van WireGuard, maar aan de andere kant ook andere VPN-serviceproviders.

8. SnelsteVPN

https://fastestvpn.com

SnelsteVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (CAD)

1,11 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geoptimaliseerde servers voor P2P
 • Staat serverhoppen toe
 • Ondersteunt 10 apparaten

"FastestVPN is niet de snelste, maar het biedt zeker een waardevoorstel dat moeilijk uit te dagen is."

FastestVPN is niet de snelste die ik heb getest, maar ook niet de langzaamste. Het biedt meer beperkte landen om je verbinding uit te voeren in vergelijking met veel top-tier VPN’s, maar tegen prijzen vanaf slechts 83 cent per maand is het een koopje. Ze hebben ook P2P-geoptimaliseerde servers, waardoor ze daar ook goed voor zijn.

De lage prijzen hebben één ernstig nadeel en dat zijn de beperkte prestaties bij het overwinnen van geoblocking. Eindelijk ontdekten we dat FastestVPN je geen toegang kan geven tot Netflix US-inhoud of de Britse BBC iPlayer – jammer!

Ga naar onze FastestVPN-beoordeling voor meer informatie!

Heb ik echt een VPN nodig in Canada?

Toen ik dit onderwerp voor het eerst benaderde, was ik een beetje terughoudend omdat ik me meestal op bepaalde gebieden concentreer die in mijn belang zijn. Toen ik het landschap in Canada verkende, was ik behoorlijk gealarmeerd door wat ik ontdekte, en mijn eerste gedachte was dat ik positief iets aan onze vrienden moest aanbevelen voor die markt.

Bij nader inzien realiseerde ik me dat het scenario tegelijkertijd in meerdere landen over de hele wereld wordt gespeeld. Zelfs in mijn thuisbasis Maleisië worden alarmerende maatregelen genomen in de richting van meer censuur, enzovoort.

Daarmee raad ik echt aan dat Canadezen de balans opmaken van de huidige situatie en serieus overwegen om naar een van de VPN’s op deze lijst te kijken om zichzelf te beschermen. De situatie is wereldwijd somber, mijn vrienden, beter dan genezen.

Om samen te vatten, hier zijn de top 3 VPN’s voor Canada:

SNELHEID

VEILIGHEID & PRIVACY

PRIJS / MO

NordVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

CA $ 5,35

BEZOEK VPN

ExpressVPN

Goed

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

CA $ 11,15

BEZOEK VPN

Surfshark

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

CA $ 2,59

BEZOEK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me