\ Voor veel mensen zou de gedachte om een ​​VPN te gebruiken in India normaal gesproken niet bij ons opkomen. Helaas is het land niet het meest liberaal als het gaat om digitale activiteiten. In de loop der jaren is het aantal wat sommigen als een schending van de vrijheid op het internet voor India zouden zien, verontrustend toegenomen.

Volgens informatie van Freedom House heeft India nieuwe regels gezien voor connectiviteitsbeperkingen, controversiële overheidstoezichtactiviteiten en zelfs interventie-activiteiten die zijn aangenomen door de telecomregulator van het land.

Deze gebeurtenissen en meer zoals zij hebben het recht op privacy ernstig geschonden dat internetgebruikers mogen verwachten. Dit in combinatie met de gebruikelijke risico’s van onbeschermd internetgebruik heeft van India een hotspot gemaakt in BitCatcha’s VPN-razzia’s.

Contents

India reguleert strak internettoegang

India heeft lange tijd geprobeerd de toegang tot een groot (en toenemend aantal) websites te blokkeren. Hoewel je misschien gelijk hebt als je denkt dat deze sites op de een of andere manier misschien illegaal of immoreel waren, zoals pornografische sites, is dat niet altijd het geval geweest.

Waarschuwingssite verboden - India

Waarschuwingsbericht voor gebruikers in India wanneer ze proberen toegang te krijgen tot een door de overheid verboden site
(Afbeeldingsbron: Dailyhunt)

Zo zijn er in 2011 en pas in 2016 tijdelijke verboden op Facebook in het land die zonder waarschuwing zijn geïmplementeerd.

De regering heeft het verbod op veel andere websites ook geformaliseerd met een algemene wet die burgers verbiedt om te proberen een site op een specifieke lijst te bezoeken. De straffen voor het overtreden van deze wet zijn streng en gaan voorbij de gebruikelijke boetes, waardoor gevangenisstraffen van maximaal drie jaar mogelijk zijn als ze worden gepakt.

De toezichtactiviteiten van de overheid zijn legaal!

Vanwege de pogingen om de toegang tot veel websites te blokkeren, is er altijd van uitgegaan dat India bepaalde vormen van geheime surveillance op zijn eigen burgers heeft uitgevoerd. Dit is tot op zekere hoogte gelegaliseerd dankzij de officiële toestemming.

De regering heeft tien federale instanties het recht gegeven om informatie vanaf elke computer te onderscheppen en te controleren. Dit is een stap in de richting van de massale bewakingsactiviteiten die in China worden ondernomen om toezicht te houden op de activiteiten van zijn burgers.

Deze agentschappen kunnen niet alleen nu monitoren en onderscheppen, maar officieel kunnen ze zelfs alle aldus verkregen informatie ontsleutelen. De geautoriseerde instanties zijn niet alleen degenen die zich bezighouden met nationale veiligheid, maar houden ook toezicht op belastingonderzoek, verdovende middelen, financiële misdaad en andere.

Deze informatie is op zichzelf al zorgwekkend, maar des te meer omdat het Indiase Hooggerechtshof het recht op privacy als een fundamenteel recht heeft erkend. Dit betekent dat de overheid toestemming geeft voor dergelijke activiteiten in strijd met de wet.

Dubieuze wetgeving met betrekking tot mediastreaming

Mediastreaming en P2P-bestandsdeling in het land is een beetje meer een wazig gebied. Hoewel technisch streamen niet illegaal is, kan het zijn dat de site die dergelijke services aanbiedt, op de lijst met verboden sites staat.

Een rechter in India in 2016 oordeelde dat het niet strafbaar was om media te bekijken, maar eerder op andere gebieden die verband houden met de activiteit. Deze omvatten de distributie, tentoonstelling of verkoop van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Helaas maakten ISP’s in het land destijds aan hun gebruikers bekend dat alle mediastream-activiteiten strafbare feiten waren – inclusief bekijken!

Zoals u kunt zien, zijn er juridische fijne lijntjes bij de zaak betrokken en u wilt hier zeker niet op technische details worden betrapt.

ISP’s in India blokkeren proxy’s

Reddit-gebruikers hebben rapporten besproken dat Reliance Jio, een van de grootste telco’s in het land, proxy-websites blokkeert. Proxy’s helpen gebruikers om geolocatiebeperkingen te omzeilen, wat betekent dat het bedrijf het gedrag dicteert van zijn 250 miljoen gebruikers sterke abonneebestand.

Nogmaals, dit is in strijd met netneutraliteit, die in het algemeen werkt volgens het principe dat ISP’s hun eigen invloed op gegevens niet mogen uitoefenen. De site Quartz deed een onderzoek in het land en ontdekte dat “Ten minste zeven proxy-sites niet toegankelijk waren … via een Jio-verbinding”.

Dit waren niet alleen verboden sites, maar ook sites die het downloaden van VPN-software mogelijk maakten. De telco heeft blijkbaar de toegang tot Hide.me, Hidester en Megaproxy geblokkeerd. Terwijl andere ISP’s dit voorbeeld nog niet hebben gevolgd, wat zou hen ervan weerhouden hetzelfde te doen?

Nogmaals, het probleem hier is onduidelijke grenzen tussen wat legaal is of niet, en of bedrijven besluiten de regeringslijn te volgen, hun eigen onafhankelijke ondersteuning bieden aan overheidsinspanningen (zoals Jio) of gewoon doen wat ze willen. Hoe dan ook, internetgebruikers in India zijn overgeleverd aan hun genade.

VPN’s zijn nog steeds legaal in India

Hoewel er op dit moment geen officieel nieuws is over wetten die het gebruik van VPN-services in India verbieden, is het een beetje een lastig probleem. Neem bijvoorbeeld het geval van Jio Reliance dat ik hierboven heb besproken – wat als ISP’s besluiten om alle VPN-serviceproviders toe te voegen aan de lijst met verboden sites?

Hoewel het gebruik van een VPN mogelijk niet wettelijk beperkt is, zijn er nog steeds wetten die voorkomen dat alle gebruikers in het land VPN’s gebruiken voor illegale activiteiten. Ik zou hiermee willen bedoelen dat als je een VPN-service zou gebruiken, het beter is om geen logboeken bij te houden!

Waar we naar op zoek zijn in een VPN voor India

1. Privacy en anonimiteit

Zoals je je misschien realiseert, is India echt niet het soort plek waar je op het internet wilt surfen zonder het gebruik van een VPN, of je nu een staatsburger bent of een bezoeker van het land. Vanwege de factoren die ik hierboven heb gedeeld en de ernst van de gevolgen van het overtreden van die voorschriften, is het een goed idee om je te concentreren op de aspecten van privacy en anonimiteit die een VPN biedt voor gebruikers in India.

Omdat zowel de overheid als de particuliere sector samenwerken en onafhankelijk zijn om het verkeer te controleren en te controleren, moet een VPN ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens en activiteiten precies kunnen worden bewaard zoals het zou moeten zijn – privé.

Een van de beste manieren om dit te garanderen, is door VPN’s in de gaten te houden die niet alleen een strikt beleid hebben om niet te loggen, maar die ook zijn gebaseerd op landen die lakser zijn in hun wetten voor het bewaren van gegevens. Dit sluit zeker landen uit in de vijf ogen en veertien ogen jurisdictie.

2. Beveiliging

Het beveiligingsspiel op VPN’s is hetzelfde voor in India gevestigde gebruikers als overal elders. De ideale balans is alleen bij u als gebruiker bekend. Kies je voor 256-bit encryptie met het risico van lagere VPN-snelheden of ben je bereid die lat lager te leggen voor hogere snelheid?

Persoonlijk ben ik van mening dat het voor de Indiase markt het beste is om te proberen de coderingsniveaus hoog te houden om twee belangrijke redenen. De eerste is dat een van de hoofdrolspelers in het geval waar we het over hebben, de Indiase regering is, die waarschijnlijk meer middelen zal hebben om te proberen de versleuteling te doorbreken.

De tweede is dat u, vanwege de lagere gemiddelde internetsnelheden in het land, veilig bent om de coderingsniveaus zo hoog mogelijk te houden zonder uw algehele maximale snelheden in gevaar te brengen.

3. Geolocatie-spoofing

Normaal gesproken zouden we, als we het hebben over geolocatie-spoofing, toegang hebben tot alternatieve inhoud van reguliere providers zoals Netflix US of de BBC iPlayer in het VK. Gebruikers in India hebben echter veel meer om naar uit te kijken bij geolocatie-spoofing, aangezien er letterlijk een heleboel sites zijn waar ze geen toegang toe hebben.

Dit is waar een VPN zou schitteren, vooral omdat er berichten zijn dat sommige telco’s zelfs proxy-sites verbieden te gebruiken.

4. P2P-ondersteuning

Een van de categorieën sites die in India worden geblokkeerd, lijkt torrent-sites te zijn. Nogmaals, dit is een ander gebied waar een VPN echt zou helpen. Pas op voor VPN’s met P2P-verkeersrichtlijnen die duidelijk zijn omschreven in hun servicevoorwaarden, zoals TorGuard of NordVPN.

5. Snelheid en stabiliteit

Met een gemiddelde vaste breedbandsnelheid van slechts 27,68 Mbps in India, zouden de meeste VPN’s geen problemen hoeven te hebben die overeenkomen met de behoeften van gebruikers daar. Mobiele snelheden zijn zelfs nog lager met gemiddeld 10,13 Mbps, dus de grootste zorg bij VPN’s in India zal zeker niet de snelheid zijn.

Beste VPN’s voor India

Zoals met al mijn VPN-tests, beoordeel ik altijd de mijne voordat ik hun snelheid oordeel. Het volgende is mijn werkelijke breedbandsnelheid op basis van een servicelijn van 500 Mbps, zonder dat er een VPN-verbinding actief is:

Baseline snelheid (geen VPN) - India

(Bekijk hier het volledige basissnelheidstestresultaat)

Omdat ik in Maleisië woon, heb ik de neiging om snel te verbinden met VPN-servers in Azië en langzamer als ik verbinding maak met servers in de VS of Europa. Voor deze test heb ik verbinding gemaakt met een in India gevestigde snelheidstestserver om u een idee te geven van relatieve snelheid over afstand.

Zoals je kunt zien, levert een VPN-vrije verbinding met een lokale server me een behoorlijke snelheid van 333 Mbps op. De snelheden variëren natuurlijk soms, dus neem dit met een snufje zout.

Notitie

 1. Prijs is gebaseerd op de wisselkoers van 1 USD = 69,39 INR.
 2. De getoonde prijs is gebaseerd op abonnementen van 12 maanden. Prijs kan goedkoper worden als u zich voor een langere periode inschrijft.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (INR)

276,87 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geen logs
 • Dodemansknop
 • Ondersteunt 6 apparaten

"Met zijn gestroomlijnde interface, stabiele snelheden en fantastische prijsplannen op langere termijn is Nord een uitstekende keuze voor elke VPN-gebruiker."

NordVPN staat om vele redenen op een sterke eerste plaats in onze lijst met Beste VPN voor India. Een van de eerste is dat ze in Panama zijn gevestigd, wat ook een goede plek is voor VPN’s. Afgezien daarvan heeft NordVPN een uitstekende reputatie en is het een andere VPN-provider met een groot aantal servers in veel landen.

Hun strikte no-logging-beleid wordt gecombineerd met 256-bit versleuteling van militaire kwaliteit en geweldige prijsplannen om bijna iedereen een deal te bieden die moeilijk te weerstaan ​​is.

NordVPN-snelheidstest - India

NordVPN-snelheidstest India – Mumbai-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Met een downstreamsnelheid van 47 Mbps toonde NordVPN in deze testronde zeer stabiele prestaties op hun Indiase server. Wat ze nog grondiger maakt is dat ze niet alleen P2P-verkeer toestaan, maar speciaal geoptimaliseerde servers hebben voor P2P-verkeer!

Lees onze uitgebreide recensie over NordVPN om te ontdekken waarom het Bitcatcha’s nummer 1 VPN is!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (INR)

577,32 / mo

Feature hoogtepunten

 • Offshore privacybescherming
 • Volledige 256-bits codering
 • 148 VPN-locaties

"Het gebruik van ExpressVPN kan u een IP-adres in India geven dat snel en veilig is, streaming media mogelijk maakt en meer."

Vanwege de vele beperkingen daar Het zou geen verrassing moeten zijn dat ExpressVPN uitgebreide infrastructuurvergoedingen lijkt te hebben ingesteld voor India. Het bedrijf heeft sleutelservers in zowel Chennai als Mumbai, evenals een alternatief dat via het VK kan worden gerouteerd.

Gemiddeld biedt deze VPN-service een uitstekende allround service, van eersteklas snelheden tot uitgebreide applicaties en protocollen – ideaal voor veiligheid, privacy en anonimiteit. De beveiligingsprotocollen zijn ook de beste in zijn klasse voor consumentengebruik die tegenwoordig bestaat.

Ik heb de service uitgebreid getest en aarzel niet om ze aan te bevelen als de beste VPN-serviceprovider voor gebruikers in India. ExpressVPN is stabiel en biedt ook toegang op een groot aantal apparaten.

ExpressVPN-snelheidstest - India

ExpressVPN-snelheidstest India – Chennai Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Als een idee van hoe goed het wordt, heb ik mijn standaardlijnsnelheid zonder VPN vergeleken met een ExpressVPN-test op dezelfde locatie. Met ExpressVPN aan en verbonden met een server in India, lukte het me om een ​​behoorlijke downstreamsnelheid van 18 Mbps te laten zien.

Lees onze volledige recensie op ExpressVPN om te zien waarom dit een van onze topkeuzes is!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (INR)

207,48 / mo

Belangrijkste kenmerken

 • Multi-Hop-verbinding
 • Ondersteunt veel platforms
 • Geen logs

"Zonder franje en consistent in prestaties, maakt Surfshark naam als een sterke aankomende concurrent."

Surfshark heeft om een ​​goede reden een zeer vlotte en minimalistische interface – het blijft gefocust op het bieden van een veilige en beveiligde VPN-service. Dat klopt, er zijn heel weinig franjes en dankzij dat is het er indrukwekkend in geslaagd om zijn netwerk in zeer korte tijd uit te breiden naar meer dan 1.000 servers.

Ondanks zijn relatieve jeugd (Surfshark werd pas eind 2018 geïntroduceerd), is deze dienstverlener erin geslaagd om de tophonden bij te houden en biedt het over het algemeen een zeer stressvrije ervaring voor een prijs waar velen dol op zouden zijn.

Ondanks deze schijnbaar minimalistische houding slaagt Surfshark er nog steeds in om alle belangrijke componenten van een goede VPN-serviceprovider aan te bieden. Dit omvat het ondersteunen van P2P-verkeer op bijna al hun servers, sterke coderingen, toegang tot multi-regio-inhoud van videostreamingplatforms en meer.

surfshark snelheidstest India

Surfshark Speed ​​Test India – Latur Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Als een van de top drie beste VPN’s voor India, was Surfshark een van de weinige die indrukwekkende snelheden wist te houden in wat normaal gesproken een regio is die normaal gesproken erg congestief is. Snelheidstests van een Latur-server lieten downstream-snelheden zien van bijna 80 Mbps.

Lees meer over zijn uitmuntendheid bij onze grondige beoordeling op Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (INR)

346,26 / mo

Feature hoogtepunten

 • Gebouwd voor P2P
 • TorGuard stealth-proxy
 • Ondersteunt 5 verbindingen

"TorGuard gebruiken is een heerlijke ervaring en geeft de zekerheid dat hun internetverbinding echt veilig is."

De TorGuard-interface lijkt misschien een beetje gedateerd toen deze voor het eerst werd aangetroffen, maar het lijdt geen twijfel dat er een van de veiligste VPN-serviceproviders is. Ook al is er niet veel bling aan de kant van de gebruiker, de prestaties zijn behoorlijk opmerkelijk.

Er is een belangrijk verschil tussen TorGuard en veel concurrenten doordat u kunt kiezen welk coderingsniveau u verkiest. Dit betekent dat voor P2P-gebruikers de codering een tandje lager kan en op elk moment kunt genieten van hogere torrenting-snelheden!

Afgezien van dat, heeft TorGuard nog vele andere verlossende kwaliteiten, zoals stabiele snelheden, multi-platform mogelijkheden en de mogelijkheid om VPN-blokkers te omzeilen.

TorGuard-snelheidstest - India

TorGuard Speed ​​Test India – Chennai Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Als een van de drie beste VPN’s voor India voldeed TorGuard natuurlijk aan bepaalde snelheidseisen. Dit bleek in mijn testresultaat ervoor van een op Chennai gebaseerde VPN-server en nogmaals, gebruikers in het land zouden deze snelheid over het algemeen met weinig problemen moeten krijgen.

Het enige nadeel is dat voor jongere gebruikers die gewend zijn aan de gladheid van moderne applicaties, de TorGuard-interface eruit zal zien als iets uit het verleden.

Lees onze grondige analyse op TorGuard voor meer informatie!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Snelheid

Arm

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (INR)

242,87 / mo

Feature hoogtepunten

 • Biedt gegevenscompressie
 • Advertentieblokkering
 • Ondersteunt 7 apparaten

"CyberGhost is gevestigd in Roemenië, maar heeft aandacht besteed aan de behoeften van Indiase gebruikers door het aantal servers in het land gestaag te verhogen."

CyberGhosties zijn blij met hen en ze hebben zeker geprobeerd hip en vrolijk te zijn in hun marketing. Dit is een van de bekendere namen in de VPN-industrie, maar persoonlijk vind ik dat ze misschien een klein beetje overhyped zijn.

Qua specificatie spreekt CyberGhost het goede gesprek, maar nadat ik de tests met hen heb doorstaan, adviseer ik een klein beetje zout. Houd er echter rekening mee dat dit een ranglijst is, dus mijn verwachtingen zijn vrij hoog.

CyberGhost Speed ​​Test - India

CyberGhost Speed ​​Test India – Latur Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Gebruikers in India moeten er rekening mee houden dat de meeste CyberGhost-servers zich in de EU-zone bevinden, maar gelukkig hebben ze er ook een aantal in de regio Azië. India lijkt echter een uitzondering te zijn en ze hebben hun best gedaan om daar een hoger aantal servers te vestigen.

Over het algemeen zijn we erin geslaagd om zeer bruikbare snelheden van 10 Mbps te halen, wat nog steeds genoeg is om media op te streamen.

Bekijk onze volledige recensie op CyberGhost voor meer informatie!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (INR)

450,34 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geforceerde 256-bits codering
 • Onbeperkt P2P
 • Ondersteunt 10 apparaten

"Geweldig voor de paranoïde maar misschien niet bovenaan de lijst voor in India gevestigde gebruikers, IPVanish wordt zeer op de markt gebracht, maar wordt slecht ondersteund."

IPVanish heeft de laatste tijd veel te lijden gehad onder de verwikkeling ervan in bepaalde … laten we zeggen ongelukkige incidenten. Maar afgezien daarvan, houd er rekening mee dat ze onder nieuw management staan ​​en hopelijk zullen dergelijke dingen in hun verleden slechts verkeersdrempels worden.

Afgezien van die incidenten, blijven ze een VPN-gigant in het veld en hebben ze indrukwekkende snelheden. Gelukkig daarvoor, want als je klachten hebt over hun snelheid, kun je niet veel doen, omdat ze iedereen zonder uitzondering 256-bits codering afdwingen.

IPVanish Speed ​​Test - India

IPVanish Speed ​​Test India – Nagpur Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Wat snelheid betreft, slaagde IPVanish erin om op peil te blijven, zelfs met zijn beperktere aanwezigheid in India. Ik slaagde erin om een ​​downstream-snelheid van ongeveer 20 Mbps vast te stellen, wat redelijk is voor de infrastructuur daar. Voor degenen die willen experimenteren, kunt u altijd andere servers in de regio proberen, wat betere resultaten kan opleveren. Toch was de verbinding stabiel en meer dan genoeg om media op te streamen.

Lees onze uitgebreide recensie over IPVanish voor meer informatie!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (INR)

235,23 / mo

Feature hoogtepunten

 • Makkelijk te gebruiken apps
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Ondersteunt split-tunneling

"PureVPN is zeker een van de leiders in een complete branche dankzij een solide netwerk van servers."

Met meer dan 2.000 servers in meer dan 140 landen over de hele wereld heeft PureVPN zeker de infrastructuur die nodig is om zichzelf als marktleider te laten zien. Het vult dit aan met uitstekende beveiligingsfuncties van bedrijfsniveau om zijn gebruikers te beschermen tegen inbraak of detectie.

PureVPN-snelheidstest - India

PureVPN Speed ​​Test India – Chennai Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Een groot voordeel van het uitproberen is dat ze als een van de weinigen op de markt nu toegang verlenen tot het WireGuard-protocol – een protocol van de volgende generatie dat vermoedelijk lichtjaren voorloopt op OpenVPN. Het is echter een beetje beperkt in dekking, met een aanwezigheid in slechts ongeveer vijf landen.

Door verbinding te maken met een op Chennai gebaseerde PureVPN-server kon ik bijna 20 Mbps halen – nogmaals, niets om te niezen maar verre van het beste dat ik heb gezien. Toch zou ik zeggen dat deze cijfers een afspiegeling zijn van een bedrijf dat hier inderdaad een zekere mate van focus heeft.

8. SnelsteVPN

https://fastestvpn.com

SnelsteVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (INR)

57,59 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geoptimaliseerde servers voor P2P
 • Staat serverhoppen toe
 • Ondersteunt 10 apparaten

"FastestVPN is niet de snelste, maar het biedt zeker een waardevoorstel dat moeilijk uit te dagen is."

FastestVPN is niet de snelste die ik heb getest, maar ook niet de langzaamste. Het biedt meer beperkte landen om je verbinding uit te voeren in vergelijking met veel top-tier VPN’s, maar tegen prijzen vanaf slechts 83 cent per maand is het een koopje. Ze hebben ook P2P-geoptimaliseerde servers, waardoor ze daar ook goed voor zijn.

De lage prijzen hebben één ernstig nadeel en dat zijn de beperkte prestaties bij het overwinnen van geoblocking. Eindelijk ontdekten we dat FastestVPN je geen toegang kan geven tot Netflix US-inhoud of de Britse BBC iPlayer – jammer!

Ga naar onze FastestVPN-beoordeling voor meer informatie!

Heb ik echt een VPN nodig in India?

Gezien de vreselijke combinatie van zowel overheids- als privédruk op internetvrijheid in het land, ben ik van mening dat het gebruik van een VPN behoorlijk hoog op de agenda van de meeste gebruikers daar moet staan. Dit geldt dubbel voor buitenlanders die in India zijn voor werk of vrije tijd – je wilt zeker niet de wet overtreden en in een Indiase gevangenis belanden.

Er zijn te veel onbekenden op veel gebieden en mijn mening is dat het altijd beter is dan genezen. Zoek alsjeblieft vandaag nog naar de juiste VPN als je op internet in India bent.

Om samen te vatten, hier zijn de top 3 VPN’s voor India:

SNELHEID

VEILIGHEID & PRIVACY

PRIJS / MO

ExpressVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

INR577.32

BEZOEK VPN

NordVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

INR 276,87

BEZOEK VPN

Surfshark

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

INR207.48

BEZOEK VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me