HideMyAss HMA VPN

HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

tl; dr

HideMyAss heeft een coole naam en een vrij uniek logo, maar in termen van privacy roept dit VPN nogal wat zorgen op. Het is eigendom van Avast, maar heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Prestaties laten ook een beetje te wensen over, maar het is zeker niet het slechtste op dit gebied. Over het algemeen is dit een service die u zorgvuldig moet overwegen voordat u zich koopt.

HideMyAss Review: 4 pro’s & 4 Nadelen van het gebruik van HMA VPN

Gestart door een 16-jarige in 2005, heeft HideMyAss (HMA) een lange en legendarische geschiedenis. Het werd voor het eerst gebouwd om netwerkbeperkingen in een relatief beperkte context te omzeilen. De ontwikkelaar breidde zich gestaag uit en breidde de service door de jaren heen uit.

In 2015, slechts tien jaar nadat het basisconcept voor het eerst werd gelanceerd, werd HMA voor maar liefst $ 40 miljoen verkocht aan AVG Technologies. AVG werd op zijn beurt overgenomen door Avast, waar HMA tegenwoordig zit.

Ondanks de oorspronkelijke bedoeling om gebruikers te helpen blokken te omzeilen, stond HMA al in de schijnwerpers voordat het werd verkocht. In 2012 heeft het bedrijf gehoor gegeven aan gerechtelijke bevelen in het VK om informatie over de activiteiten van een gebruiker over te dragen.

Het beleid en het gedrag van het bedrijf onderscheidt het van de meeste VPN-serviceproviders die hun best doen om te voorkomen dat autoriteiten toegang krijgen tot hun gebruikersgegevens.

4 dingen die ik leuk vind aan HideMyAss VPN

1. Sterke beveiligingsopties

Wat ik ook van HMA mag denken, hun beveiliging is nog steeds redelijk goed. Hier is wat ze in petto hebben;

1.1 Ondersteunt meerdere protocollen

Ze bieden vaste hoge coderingssnelheden van 256-bit. Standaard krijgen alle Windows- en Android-gebruikers OpenVPN, terwijl MacOS- en iOS-gebruikers op IKEv2 zitten.

hidemyass standaardprotocol voor windows is openvpn

De standaard Windows-applicatie staat alleen OpenVPN toe.

Er is ook de mogelijkheid om PPTP te gebruiken als je dat echt wilt, maar dat is niet inbegrepen in de belangrijkste HMA-applicatie. Van PPTP is bekend dat het minder veilig is dan OpenVPN, maar als je het echt wilt gebruiken, kun je contact opnemen met hun klantenservice.

Ze verwijzen je naar een link voor een andere app waar je kunt kiezen tussen OpenVPN en PPTP. Ik raad je echter aan om bij OpenVPN te blijven, omdat het een veel veiligere optie is.

1.2 Beschermt tot 5 apparaten

De norm van vandaag is dat ieder van ons vaak meerdere slimme apparaten heeft. HMA begrijpt dit en u kunt maximaal vijf apparaten tegelijk met hun service verbinden. Zo blijven al uw apparaten tegelijkertijd veilig.

Al met al zijn er applicaties die alle reguliere platforms ondersteunen, plus een paar extra, waaronder AppleTV en een select aantal routers. Helaas is er voor routers ook een addertje onder het gras. Je kunt het niet zelf installeren, maar je moet het vooraf configureren via een derde partij zoals Flashrouters.

1.3 Kill Switch aanwezig

Als extra functie bevat deze VPN een kill-schakelaar om de overdracht van gegevens naar of van uw apparaat te stoppen als er problemen met de VPN-tunnel worden gedetecteerd.

hidemyass heeft slimme kill-schakelaar

Het heeft ook een optie voor gesplitste tunnels, zodat u er daadwerkelijk voor kunt kiezen om bepaalde apps de VPN-service te laten omzeilen.

1.4 Lekbescherming

Tests op HMA voor zowel DNS- als WebRTC-lekken verliepen goed. Er was geen lek van onze oorspronkelijke IP ondanks het uitproberen van een paar verschillende serververbindingen. DNS- en WebRTC-tests zijn vrij eenvoudig uit te voeren. Er zijn veel vooraf gemaakte tools online en als u die sites bezoekt en deze uitvoert, weet u of uw DNS lekt terwijl uw VPN actief is.

2. Breed netwerk van servers

In totaal heeft HMA een netwerk van meer dan 1.000 servers verspreid over 298 locaties.

hidemyass heeft een brede dekking van servers

Dat is waarschijnlijk de breedste dekking die ik heb gezien in termen van individuele locaties, met de meeste andere top VPN’s variërend van 90 tot 100 uit landen.

2.1 Gespecialiseerde P2P & Streaming-servers

HMA heeft een paar geselecteerde servers waarmee je verbinding moet maken als je films wilt streamen of torrents wilt uitvoeren. Om eerlijk te zijn, hoewel veel VPN-serviceproviders dit als een voordeel gebruiken en die servers als gespecialiseerd bestempelen, heb ik mijn twijfels.

hidemyass vpn heeft voor p2p geoptimaliseerde servers

Desalniettemin, naar mijn mening, heeft HMA vijf servers verfijnd voor mediastreaming en acht voor P2P. Sommige belangrijke locaties zoals New York worden tweemaal geteld omdat u beide op die servers kunt doen.

2.2 Werkt met de belangrijkste Netflix-regio’s

Mijn focus voor Netflix is ​​altijd op hun Amerikaanse regio geweest, want daar zijn bijna alle goede films. Het heeft ook de grootste bibliotheek van alle Netflix-regio’s en met HMA kun je alles overal ter wereld bekijken.

Mijn Netflix-inbrandtest (d.w.z. een binge-watch gedurende twee dagen) toonde aan dat streaming overal soepel bleef. Er was eens een gelegenheid waarbij de VPN-verbinding werd verbroken, maar niet één keer kreeg ik de gevreesde Netflix-proxywaarschuwing.

Ondanks de oninteressante Amerikaanse serversnelheden, was het meer dan genoeg voor mij om te genieten van een naadloze Netflix-ervaring. Ik merkte geen buitensporige buffering op, ook al sloeg ik stukjes minuten over in films.

2.3 Draait de BBC iPlayer

Hoewel ik me realiseer dat de BBC iPlayer niet bovenaan de lijst met ‘must-watchs’ van de meeste mensen staat, gebruik ik het graag als een test van de mogelijkheden van een VPN. De iPlayer heeft een aantal behoorlijk strikte beperkingen op het gebruik ervan – bijna net zo slecht als Netflix.

hidemyass kan bbc iplayer streamen

Ik zou zeker willen weten of er echt een Donkey Town in het VK is.

Dit kunnen omzeilen is zeker een pluspunt. Omdat HMA een in het VK gevestigde service was, vergiste ik me niet dat het hier prima zou werken. Verbinding maken met Donkey Town, VK, streaming was eigenlijk verrassend snel.

2.4 Kan IP-shuffles uitvoeren

Niet hetzelfde als de Melbourne Shuffle, een IP-shuffle is iets dat ik tot nu toe alleen op HMA heb gezien. Ze hebben een zeer handige knop in de app waarmee u uw IP snel kunt ‘schudden’ of wijzigen.

Dit kan erg handig zijn als je merkt dat een van de streamingdiensten niet werkt voor de server waarmee je bent verbonden. Druk gewoon op de shuffle-knop en je IP-adres wordt verwisseld, zodat je de streamingdienst opnieuw kunt proberen.

De meeste HMA-servers hebben meerdere IP-adressen waartussen u kunt wisselen, vooral op hun streaming-servers. Zo heeft hun server in New York, die zowel P2P als streaming toestaat, 56 IP-adressen beschikbaar.

3. Goede klantenservice

Hoewel HMA misschien niet overal de beste in is, is een van de gebieden waarop het uitblinkt klantenondersteuning. Dit was een ideeënsituatie omdat ik een aantal vragen moest stellen, zowel algemeen als technisch van aard.

hidemyass heeft geweldige klantenservice

De klantenondersteuning van HMA was snel & efficiënt.

Met behulp van hun live chat wist ik heel snel een reactie te krijgen. Geloof me, dit is geen norm als het gaat om Live Chat-services en ik merkte dat ik bijna onmiddellijk een antwoord kreeg nadat ik een vraag had ingediend.

Er was absoluut geen onzin van overmatig in de rij staan ​​of voor altijd moeten wachten op een e-mailantwoord. De chatagent was beleefd en deskundig en kon me de exacte details en informatie verstrekken die ik zocht.

Sommigen van jullie denken misschien dat dit niet echt een groot probleem is, maar serieus, dat is het wel. Ik heb lang moeten wachten en zeer obstructieve klantenondersteuningsagenten die hun best zouden doen om de apparatuur of acties van de klant de schuld te geven, terwijl ze weigerden directe vragen op een relevante manier te beantwoorden.

Dat was niet mijn ervaring met HMA en ik hoop oprecht dat ze deze uitstekende normen in de toekomst zullen handhaven. Een pluim voor het team hiervoor.

4. 30 dagen geld-terug-garantie

Beschouw het als een proefrun of een uitgebreide geld-terug-garantie, dit is absoluut iets om op te letten bij het investeren in een product dat u langdurig gaat gebruiken (zoals met mijn driejarig abonnement op HMA).

Er zijn gevallen geweest waarin sommige VPN-providers een strikt niet-terugbetalingsbeleid hebben en om eerlijk te zijn ben ik daar altijd erg op mijn hoede voor geweest. Als u een goed product heeft, waarom zou u dan bang zijn dat gebruikers ongelukkig zullen zijn en hun geld massaal terug zullen eisen?

De geld-terug-garantie is een solide garantie van het vertrouwen van een bedrijf in hun eigen producten en het is belangrijk dat het duidelijk wordt vermeld aan gebruikers. Een ding dat ik echter moet vermelden, is dat als je je aanmeldt bij HMA, je automatisch kunt verlengen, dus zorg ervoor dat je dat uitschakelt om een ​​verrassing aan het einde van je plan te voorkomen.

4 dingen die ik niet leuk vind aan HideMyAss VPN

1. Beperkte privacy van gebruikers

Wees gewaarschuwd dat dit misschien wel het grootste deel van mijn recensie zal zijn en dat velen van jullie waarschijnlijk erg ongelukkig zullen zijn bij het lezen ervan. Gebruikersprivacy is een van de eerste en belangrijkste dingen die een VPN-service moet beschermen en naar mijn mening werpt HMA hier zoveel rode vlaggen op dat het uit de branche moet worden verbannen.

1.1 Eigendom van Avast

De eigendomswolk die als een albatros boven HMA hangt, is donker en somber. Hoewel het over het algemeen onder de vlag van Avast staat, wordt het rechtstreeks beheerd en beheerd door Privax Limited in het VK.

Tsjechië is eigenlijk behoorlijk privacyvriendelijk, maar het parkeren van HMA onder Privax Limited is een absolute rode vlag. Het VK is één land in de oorspronkelijke UKUSA-overeenkomst, ook wel bekend als de “Five Eyes”.

Aangezien het VK het Euro-rechtsgebied heeft verlaten, zijn bedrijven in het land niet langer verplicht om de privacy van gebruikers te beschermen onder overkoepelende normen. HMA heeft zelfs een vreselijke geschiedenis in het beschermen van de privacy van haar gebruikers.

Het is een aantal keren in de schijnwerpers gekomen om op verzoek van autoriteiten eenvoudig gebruikersgegevens over te dragen, eenmaal met het VK en eenmaal met de VS..

1.2 HideMyAss registreert wat informatie

Zoals we hierboven opmerken dat HMA op verzoek met autoriteiten samenwerkt, kunnen we natuurlijk ook zien dat dit geen VPN is die een ‘No Logging’-service biedt. HMA stelt zelfs expliciet dat het gebruikersinformatie registreert, hoewel het beweert activiteiten niet te loggen.

hidemyass registreert verbindingsinformatie

(Bron)

Uit de veroordelingen die voortvloeien uit de gevallen waarin het heeft overgedragen wat het wel doet, is het nog steeds voldoende dat gebruikers door de autoriteiten worden betrapt. Als u een VPN wilt die u beschermt, is dit niet de service om u aan te melden.

1.3 Samenwerking met DMCA-overtredingsonderzoeken

Naast het overhandigen van logboeken is het ook bekend dat HMA meewerkt aan de afhandeling van DMCA-overtredingen. Gebruikers hebben zelfs geklaagd dat de service zelf DMCA-overtredingsberichten deelt, vergelijkbaar met wat ISP’s in het verleden hebben gedaan.

2. Snelheden op HideMyAss zijn niet geweldig

Ik voer mijn VPN-snelheidstests elke keer uit op dezelfde machine en ISP-lijn, een 500 Mbps glasvezelverbinding via Ethernet. Dit geeft me meestal mijn volledige geadverteerde snelheid, zolang de verbinding schoon is.

hidemyass snelheidstest baseline snelheid

(Zie volledig resultaat)

Voor mijn tests ondergaat elke externe locatie een reeks tests, elk in een paar. Eenmaal met de VPN aan en dan uit. Hiermee kunt u de overeenkomende latentie en snelheden in beide scenario’s observeren.

Notitie

Dankzij de Work from Home-richtlijnen is het internet de laatste tijd gespannen tot een breekpunt. Daarom is het raadzaam om deze testresultaten met een snufje zout te nemen totdat de bol op een later tijdstip weer in evenwicht is. Ik zal de snelheden regelmatig herzien en indien nodig aanpassingen maken.

HideMyAss Speed ​​Test – VS.

Snelheden met of zonder een VPN op servers in de VS waren een beetje flauw gedurende de tijd dat ik mijn tests uitvoerde. Omdat de VS zich letterlijk over de hele wereld bevindt van waar ik me bevind, blijft de barrière met en zonder de VPN hetzelfde.

hidemyass vpn snelheidstest VS uit

HMA VPN-snelheidstest VS – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

hidemyass vpn snelheidstest VS aan

HMA VPN-snelheidstest VS – VPN ingeschakeld
(Zie volledig resultaat)

De snelheden zijn bruikbaar en zeker genoeg voor streaming, maar downloaden is een schot in de roos en P2P zal zeker niet zo nuttig zijn.

HideMyAss Speed ​​Test – Europa

Voor de eurozone heb ik onlangs bijvoorbeeld dichter bij mijn locatie getest – met Duitse servers. Met HMA hoopte ik echter op solide prestaties van de Britse service, omdat dat in wezen de thuisbasis is van deze provider.

hidemyass vpn snelheidstest EU uit

HMA VPN-snelheidstest EU – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

hidemyass vpn snelheidstest EU op

HMA VPN-snelheidstest EU – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Helaas viel de downstream-snelheid plat op zijn gezicht met een nauwelijks bruikbare 13 Mbps. Vreemd genoeg was stroomopwaarts redelijk goed, wat, eerlijk gezegd, voor de meeste mensen niet veel nut heeft.

HideMyAss Speed ​​Test – Afrika

Met zo’n uitgestrekt netwerk als HMA heeft, is het een van de weinige VPN’s die daadwerkelijk hinder ondervindt van een aanwezigheid op het Afrikaanse continent. Nog meer verrassend was het feit dat er voor hen een aantal aansluitpunten in Afrika zijn.

hidemyass vpn snelheidstest SA uit

HMA VPN-snelheidstest SA – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

hidemyass vpn snelheidstest SA aan

HMA VPN-snelheidstest SA – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Toch stond spreiding niet gelijk aan de kwaliteit van de service en opnieuw kreeg ik nauwelijks bruikbare snelheden.

HideMyAss Speed ​​Test – Azië

Zoals gewoonlijk is mijn favoriete locatie voor het testen van een VPN in de regio Azië Singapore – zowel vanwege de nabijheid van mij als vanwege de uitstekende infrastructuur. Dit bleek duidelijk bij lage latentie en hoge snelheden, zowel downstream als upstream met een server in de Republiek.

hidemyass vpn snelheidstest Azië uit

HMA VPN-snelheidstest Azië – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

hidemyass vpn snelheidstest Azië op

HMA VPN-snelheidstest Azië – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Toch zijn mijn gebruikelijke ping-tijden naar die locatie normaal gesproken beter, dus ik denk dat onder normale omstandigheden de snelheden op HMA via Singapore nog meer zouden worden verbeterd.

HideMyAss Speed ​​Test – Australië

Het land beneden is niet zo ver en als onderdeel van de regio Australisia doet het redelijk goed in termen van VPN-verbindingssnelheden. Toch, met 30 Mbps lager met HMA aan – dat is nogal een triest resultaat.

hidemyass vpn snelheidstest aus uit

HMA VPN-snelheidstest AUS – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

hidemyass vpn snelheidstest aus aan

HMA VPN-snelheidstest AUS – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Over het algemeen zeg ik dat HMA moet werken aan het verbeteren van zijn infrastructuur in plaats van tijd en middelen te besteden aan het controleren van zijn gebruikers namens regeringen over de hele wereld. Een trieste toestand inderdaad.

2.1 Ingebouwde snelheidstest voor meerdere locaties

Een ding dat interessant is in de HideMyAss-app, is dat het een ingebouwde snelheidstesttool voor meerdere locaties bevat. Hiermee kunt u verschillende servers in hun netwerk markeren om te testen en dit kan handig zijn – als het echt goed werkt.

hidemyass vpn heeft een snelheidstesttool

Ik ontdekte dat de resultaten van de snelheidstesttool meestal heel anders waren dan die van de enorm populaire Ookla-snelheidstest die de meeste mensen gebruiken.

3. Aanmelden & Prijs ellende

HMA is beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Linus en zelfs routers. Er zijn echter enkele eigenaardigheden om op te letten in hun aanmeldingen & prijsstelling;

3.1 Prijzen & Betaalmethoden variëren per regio

Dit is niet iets dat ik normaal gesproken in VPN-services heb gezien, omdat hun concept de globalisering van services is. Toch bezocht ik hun pagina voor een aantal regio’s en merkte dat de prijzen variëren – in sommige gevallen enorm.

hidemyass vpn-prijzen verschillen per regio

Aanmelden in de VS is veel duurder dan voor dezelfde dienst in Maleisië.

Als voorbeeld hiervan kost hun driejarenplan in de VS $ 143,64 na de steile aanmeldingskorting, maar hetzelfde plan kost RM252 (ongeveer $ 58) voor degenen die zich aanmelden vanuit Maleisië. Hoewel ik qua prijs niet boven de regio-targeting sta, is deze discrepantie behoorlijk groot.

In sommige regio’s kunt u zich ook aanmelden bij PayPal, terwijl dit in andere niet beschikbaar is. Dit in combinatie met hun complexe aanmeldingsproces is werkelijk verbazingwekkend voor een dienst die meer dan tien jaar de tijd heeft om haar bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

3.2 Plannen worden automatisch verlengd

Zoals ik eerder al zei, als u zich aanmeldt voor HMA, geeft dit hen automatisch het recht om uw plan te verlengen wanneer het verloopt. Houd er rekening mee dat het abonnement wordt verlengd tegen de volledige prijs, niet tegen het gereduceerde tarief waarmee u zich hebt aangemeld.

hidemyass abonnement voor automatische verlenging

Als u dit niet wilt, schakel dan de automatische verlenging zo snel mogelijk uit.

4. App-ontwerp is niet de beste

Met zoiets ingewikkelds als een VPN (voor sommige mensen), moeten serviceproviders ervoor zorgen dat de gebruikerservaring zo naadloos mogelijk is. Dit is nog een andere eigenaardigheid van HMA en doet me vermoeden dat de VPN in de loop van de jaren niet fundamenteel is veranderd.

4.1 Pop-upvensters

Wanneer u probeert te navigeren tussen opties in de app, heeft dit de neiging om pop-upvensters te maken in plaats van over te schakelen in één enkele applicatie-interface. Deze ontwerpmethode is erg oud en brengt me terug naar de begindagen van Windows. Het is op zijn zachtst gezegd vervelend en afleidend.

4.2 Het merk heeft een identiteitscrisis

Een van de dingen die ik opmerkte over HMA voordat ik me aanmeldde, was die ultra coole, nou ja, ezel (of ezel?). Maar wat je ziet, is niet altijd wat je krijgt en het iconische logo blijkt toch niet zo iconisch te zijn.

hidemyass merkpictogram is niet consistent

Aan de linkerkant – zoals geadverteerd; aan de rechterkant zoals het in de app verschijnt

Het verandert afhankelijk van waar je het ziet en in sommige gevallen is het absoluut gruwelijk.

Waar het op neerkomt: zal ik betalen voor HideMyAss VPN?

Dit is misschien wel de gemakkelijkste vraag die ik lange tijd heb moeten beantwoorden. Niet alleen maar “Nee“, maar “Echt niet!”. De gedachte dat een VPN-serviceprovider actief zou werken tegen het belang van zijn klanten, is gewoon verbijsterend.

Koppel dat aan alle tekortkomingen ervan als service en je hebt een bepaald recept voor een ramp. Dit is een VPN die ik potentiële klanten zou aanraden om goed uit de buurt te houden!

Ga zelfs naar onze lijst met beste VPN en misschien vindt u betere alternatieven!

Belangrijkste kenmerken

  • ✓ Split Tunneling
  • ✓ Goede beveiliging
  • ✓ Gebruik maximaal 5 apparaten
  • ✓ Slimme kill-schakelaar
  • ✓ Speciale P2P & Streaming

Aanbevolen voor

  • • Bewuste gebruiker
  • • Het overwinnen van censuur
  • • Bypass Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me