Anoniem gebruik van uTorrent

uTorrent is een van de meest populaire BiTorrent-clients ter wereld en veel gebruikers willen het weten hoe u uTorrent anoniem kunt gebruiken. Daarom hebben we besloten om deze eenvoudige handleiding te maken om uw uTorrent-activiteit te anonimiseren met een VPN- of proxy-service.

Vind je Vuze leuk? We hebben ook een handleiding voor het anoniem gebruiken van Vuze! En nu ook voor Deluge.

Inleiding tot anonieme torrents

Het maakt niet uit welke BitTorrent-client je gebruikt of welke torrents je downloadt, er zijn twee manieren om anoniem torrents te downloaden: Optie 1 = VPN (Virtual Private Network), optie 2 = anonieme proxy-service.

Er zijn meerdere opties voor verschillende providers van VPN of Proxy-service, maar uiteindelijk zijn ze allemaal ontworpen om één ding te doen en het goed te doen: verberg je ware identiteit bij het downloaden van torrents

De snelste VPN voor torrents&# 65279;

Anonieme utorrent met IPVanish

* Geen logs *
* Snelste snelheden *
Alleen VPN met Tier-1 netwerk

Krijg IPVanish

Alle abonnementen worden geleverd met een terugbetalingsgarantie van 7 dagen voor 100%

Waarom zou ik uTorrent anoniem gebruiken??

We hebben een heel artikel geschreven over redenen om je torrents te anonimiseren, maar het korte antwoord is:

Als u uTorrent niet anoniem gebruikt, weet u niet wie uw downloads controleert en wat ze met die informatie doen. Tenzij u stappen onderneemt om uzelf te beschermen, is uw echte IP-adres voor iedereen zichtbaar op uTorrent.

U realiseert het zich misschien niet, maar u kunt een lijst ophalen van alle peers waarmee u bent verbonden in een bepaalde bittorrent-zwerm en de volledige IP-adressen bekijken voor elke peer. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, een IP-adres is een uniek serienummer dat door uw internetprovider aan u is toegewezen. Een IP-adres kan worden gebruikt om een ​​unieke computer, apparaat of verbinding te identificeren.

Om uw huidige IP-adres te zien, gaat u naar Controleer uw IP op IPVanish.com (het is helemaal gratis en duurt 5 seconden. Je IP-adres staat in de linkerbovenhoek). Yikes! De waarheid is dat u online veel minder anoniem bent dan u waarschijnlijk beseft.

Hoe je eruit ziet op uTorrent

Voor elk bestandzwerm waar u deel van uitmaakt wanneer u uTorrent gebruikt, kunt u de lijst met alle peers (computers) zien die momenteel met de zwerm zijn verbonden, evenals aanvullende informatie over hen, waaronder: IP-adres, clientsoftware, download- / uploadsnelheid.

uw IP-adres op utorrent peer-lijst

uTorrent Peer IP-adressen (laatste cijfers vervaagd)

Hierboven is een screenshot van de zwerm voor de documentaire film Pirate Bay "TBP AFK." De laatste paar cijfers van de IP-adressen van de zwerm zijn opzettelijk door mij vervaagd (ook al is het een torrent in het publieke domein) om hun anonimiteit te behouden. Zoals je kunt zien, wordt elke peer gedwongen om zijn IP-adres in uTorrent te tonen (zo kun je verbinding maken met andere peers in de zwerm). Denk hier eens over na: wilt u liever dat het IP-adres dat wordt weergegeven in uTorrent uw ‘echte IP-adres’ of een ‘anonieme IP’ is die wordt geleverd door een VPN- of proxy-service?

Ik kan vrijwel garanderen dat je antwoord de tweede optie is (ik weet dat de mijne dat is). Blijf lezen om te leren hoe u uw anonieme IP-adres kunt krijgen.

2 opties voor anonieme uTorrent: VPN of PRoxy

Voordat we ingaan op onze anonieme uTorrent-installatiegidsen, volgt hier een kort overzicht van het verschil tussen VPN’s en proxyservices voor torrents. Lees ook onze meer diepgaande vergelijking van de voor- en nadelen van een VPN versus proxy-service.

Virtual Private Network (VPN):

 • Hogere codering
 • Codeert / anonimiseert uw geheel internetverbinding
 • Iets duurder
 • Iets langzamer (vanwege sterkere codering)
 • Onze best beoordeelde VPN voor Bitorrent
Anonieme proxy-service:

 • Lagere codering
 • Codeert / anonimiseert specifieke programma’s / poorten
 • Iets minder duur
 • Iets sneller (door minder encryptie)
 • # 1 Torrent Proxy-service

Een VPN gebruiken met uTorrent (eenvoudige installatie)

Tegenwoordig hebben alle top VPN-providers eenvoudig te gebruiken VPN-software die vrijwel net zo eenvoudig is als 1 klik om verbinding te maken en uw internetverbinding te beschermen (inclusief torrents). Als gevolg hiervan is het anoniem gebruiken van uTorrent met een VPN net zo eenvoudig als u aanmelden voor een VPN-service, de software downloaden en op ‘verbinden’ klikken (uiteraard open utorrent nadat de VPN is verbonden)

Een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een VPN voor uTorrent:

 1. Een VPN die geen logboeken bijhoudt, maakt u nog anoniemer
 2. Sommige VPN’s staan ​​geen torrents toe. De VPN’s die we op deze site aanbieden Doen!
 3. Sommige VPN’s hebben extra functies waardoor ze beter zijn voor torrents (zoals een kill-switch).

Onze favoriete VPN’s voor uTorrent

IPvanish uTorrent

# 1 IPVanish VPN

IPVanish is om verschillende redenen onze favoriete VPN voor uTorrent. Eerste, ze houden geen VPN-logboeken bij, zelfs geen verbindingslogboeken, dus je gebruik is volledig anoniem.

Tweede, IPVanish is ongelooflijk snel; een van de snelste die we ooit hebben getest, dus je uTorrent-snelheden mogen niet lijden omdat je bent verbonden met een VPN.

Ten derde, IPVanish heeft uitstekende klantenondersteuning en is een in de Verenigde Staten gevestigde onderneming, dus u kunt erop vertrouwen dat zij de garanties die zij hun klanten bieden, zullen naleven. Prijzen beginnen onder $ 6,50 / maand. Bezoek IPvanish of lees eerst onze IPvanish-recensie!

PIA voor uTorrent# 2 PIA
Privé-internettoegang is een van de meest populaire VPN’s voor uTorrent. Ze houden GEEN logboeken bij, en ze zijn ongelooflijk betaalbaar, met een onbeperkte VPN-service vanaf $ 3,33 / maand. Dat is slechts 40 dollar per jaar!

Sterker nog, PIA bevat DNS-lekbescherming en een VPN-kill-schakelaar in hun software, wat betekent dat je echte IP nooit per ongeluk wordt blootgesteld aan uTorrent zonder je medeweten.

Privé-internettoegang omvat zelfs gratis proxyservers met je abonnement, dus als je liever verbinding maakt met uTorrent via een proxy in plaats van een VPN, is dit een optie. Bezoek PIA om u aan te melden of lees onze uitgebreide PIA-beoordeling.

Proxy.sh met uTorrent# 3 Proxy.sh VPN
Proxy.sh is echt uniek onder VPN-bedrijven. Ze maken transparantie (voor hun klanten) een prioriteit terwijl ze er alles aan doen om hun klanten online volledig anoniem te houden. Ze publiceren een uniek ‘transparantieverslag’ met alle juridische verzoeken die proxy.sh ontvangt (bijvoorbeeld: klachten wegens schending van het auteursrecht) en alle acties die Proxy.sh heeft ondernomen. Bekijk onze Hands-on proxy.sh-recensie voor meer informatie.

Net als de andere VPN’s, Proxy.sh houdt geen logboeken bij Van elke soort. Ze staan ​​torrents toe op alle servers en de prijzen beginnen bij slechts $ 3,33 / maand ($ 40 / jaar). Ze bevatten ook DNS-lekbescherming en een vpn kill-schakelaar in hun software voor maximale veiligheid.

Gebruik een proxy voor anonieme uTorrent (Easy Setup Option)

Natuurlijk kun je uTorrent handmatig configureren om torrents anoniem te downloaden met behulp van een proxyserver, maar zou je niet liever een Installatieoptie met 1 klik waarmee je een aangepaste versie van uTorrent kunt downloaden met alle juiste instellingen al aanwezig?

Twee van de beste anonieme proxyservices bieden u deze optie. Laten we leren over de voordelen van elke service en hoe u uw uTorrent-client kunt configureren.
Torguard eenvoudige uTorrent-installatieTorguard Anonieme proxy
Zoals de naam al doet vermoeden, Torguard’s anonieme VPN- en proxyservices zijn afgestemd op de behoeften van Bittorrent-gebruikers. Ze zorgen ervoor dat ze functies bevatten die extra beveiliging bieden, zoals: Geen logs, VPN Kill Switch en DNS Leak Protection.

Torguard biedt zowel anonieme proxy- als VPN-services. Proxy-service begint onder $ 4 / maand (minder dan $ 50 / jaar). Hun servers zijn snel en hun topprioriteit is de privacy van hun klanten. Misschien wilt u onze Torguard-recensie of deze vergelijking van Torguard- en BTguard-proxy’s lezen.

Torguard maakt uTorrent-instellingen briljant eenvoudig. Ze hebben een stuk software waarmee u kunt kiezen uit aangepaste opties en vervolgens alle instellingen automatisch met één klik op uw favoriete torrent-client (inclusief uTorrent, Vuze en Deluge) kunt toepassen.

Aan de rechterkant wordt het hulpprogramma Torguard-proxyconfiguratie weergegeven. Kies gewoon uw voorkeursoptie uit de volgende stappen en klik vervolgens op ‘instellingen toepassen’ en uw gewenste instellingen worden automatisch toegepast op uw favoriete torrent-client (zoals uTorrent)

Voer gewoon uw:

 1. inloggegevens
 2. Torguard-server van voorkeur (of automatisch)
 3. Torrent-client bij voorkeur

Klik vervolgens op ‘Instellingen toepassen’ en geniet ervan!

Bezoek nu Torguard!

Eenvoudige installatie van Torguard uTorrent

Afbeelding van Torguard

Afbeelding
BTGuard is de andere extreem populaire torrent-proxy-service. Net als Torguard houden ze geen logs, hebben hoge snelheden, en heb een supereenvoudige installatie voor uTorrent.

Zodra u zich aanmeldt voor uw BTguard-account, krijgt u de optie om een ​​vooraf geconfigureerde versie van uTorrent te downloaden die alle juiste instellingen al heeft ingesteld.

Met de eenvoudige installatieoptie kun je letterlijk binnen 5 minuten actief zijn en torrents downloaden. Het is zo makkelijk. Als je niet zeker weet of je Btguard of Torguard moet kiezen, bekijk dan onze torrent proxy vergelijking.

Manual Proxy Setup Guide voor uTorrent

Als u meer controle wilt over uw verbindingsopties, of u uTorrent wilt gebruiken met een proxyservice die geen gemakkelijke instellingsoptie heeft (zoals Private Internet Access, Proxy.sh of IBVPN), lees dan verder voor onze volledige handleiding installatiehandleiding.

Stap 1: Meld u aan voor een anonieme proxyservice
Als je dit nog niet hebt gedaan, meld je dan aan voor een van de vele anonieme proxyservices die we in dit artikel hebben aanbevolen. Sommige VPN-services bevatten ook een gratis proxyservice bij uw aankoop, waaronder: Private Internet Access, Proxy.sh en iBVPN (Total or Ultimate VPN Package). Elk van deze werkt met onze handleiding voor handmatige installatie.

Stap 2: Open Utorrent en ga naar Menu > Opties > Voorkeuren (of druk gewoon op ‘Ctrl + P’)

Stap 3: Ga naar het gedeelte ‘Verbinding’ van Voorkeuren

Aan de linkerkant van het voorkeurenvenster dat verschijnt, zou u de verschillende secties van het menu moeten zien. (Deze worden weergegeven in de afbeelding rechts). Kies ‘verbinding’ de vierde optie naar beneden.

Stap 4: Configureer uw verbindingsopties.

Er zijn een aantal opties met betrekking tot uw proxyconfiguratie. We zullen u er doorheen leiden en u vertellen welke optioneel zijn en welke zeker moeten worden gecontroleerd.

Het scherm Verbindingen ziet er ongeveer zo uit … (hieronder)

Afbeelding

uTorrent-voorkeuren secties

uTorrent-proxyverbindingsvoorkeuren

uTorrent-verbindingsvoorkeuren (kleur door ons gecodeerd)

Luisterpoortgedeelte:
Poort gebruikt voor inkomende verbinding:

Of u een specifieke poort of een willekeurige poort gebruikt, hangt af van of u een of beide UPnP- of NAT-PMP-poorttoewijzingsopties gaat gebruiken.

Als je UPnP of NAT Portmapping gebruikt, kun je een willekeurige poort gebruiken en ervoor kiezen om de poort willekeurig te maken bij het opstarten (of niet, maar we zouden zeggen dat je willekeurig moet kiezen, tenzij je problemen hebt met je verbindingssnelheid)

Als u de plug-and-play poorttoewijzing niet gebruikt, moet u poortdoorschakeling voor uw router instellen zodat de poort die u kiest voor uTorrent naar uw computer wordt geleid.

UPnP en NAT-PMP
Als u een of beide van deze opties aanvinkt, is plug-and-play-functionaliteit mogelijk voor uw poortroutering, wat betekent dat u geen handmatige poortdoorschakeling hoeft in te stellen. We raden aan om eerst NAT-PMP te proberen en als het niet goed werkt, probeer dan UPnP. De reden hiervoor is dat er een kwetsbaarheid is gevonden in UPnP die is gepatcht, maar oudere routers hebben mogelijk nog steeds het probleem. Voorkomen is beter dan genezen.

Windows firewall-uitzondering: Zorg ervoor dat u dit controleert. Het zal uw uTorrent-verkeer door uw Windows-firewall laten gaan. Als u dit niet controleert, heeft u mogelijk zeer lage snelheden of problemen met het verbinden met collega’s.

Proxyserverinstellingen:

Type: selecteer het type van uw proxyserver in de vervolgkeuzelijst. Het zijn meestal sokken5, tenzij je provider anders aangeeft.

Proxy: voer het adres van uw proxyserver in. Dit kan een webachtig adres zijn zoals ‘proxy.btguard.com’ of ‘proxy.torguard.tg’ (uw proxyprovider zal u vertellen wat het adres is) of het kan gewoon het IP-adres zijn van de proxyserver zoals ‘ 192.168.1.1 ‘(Nogmaals, uw proxy-serviceprovider zal u vertellen welk adres u moet gebruiken in de installatiehandleiding.

Haven: Uw proxy-installatiehandleiding zal u ook vertellen welke poort u moet gebruiken. Als u een lijst met beschikbare proxyserveradressen heeft, heeft elk adres zijn eigen poort. Kies de juiste.

Gebruikersnaam wachtwoord: Dit zijn de inloggegevens die u hebt gekregen toen u zich aanmeldde voor uw proxyservice.

Andere opties: Zorg ervoor dat controleer alle opties gemarkeerd met een groene stip! Als u deze controleert, zorgt u ervoor dat uw torrent-verkeer via de proxyserver wordt geleid en dat er geen persoonlijk identificeerbare informatie wordt gelekt tijdens het gebruik van uTorrent.

De installatie is voltooid!

Zorg ervoor dat u uTorrent herstart na het toepassen van de instellingen. Als je wilt controleren of je proxyserver goed werkt, gebruik dan deze tool om je torrent IP-adres te controleren. Klik gewoon op de knop ‘magneetlink’ en open de magneetlink in uTorrent. De webpagina toont dan het IP-adres dat aan uTorrent is gekoppeld. Controleer of het anders is dan het IP-adres van uw webbrowser met een tool als iplocation.net. Als dat zo is, bent u helemaal klaar!

Als het om de een of andere reden nog steeds hetzelfde IP-adres is als normaal, controleer dan al je instellingen en neem contact op met de klantenservice als je het probleem nog steeds niet kunt vinden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, ik hoop dat het nuttig was! U kunt genieten van de volgende links:

Navigatie:

 • Huis
 • Anonieme Bittorrent-gids
 • Beste VPN’s voor Bittorrent
 • BTGuard vs Torguard Proxy
 • IPVanish versus HideMyAss VPN
 • Privé-internettoegang versus Torguard
 • Privé-internettoegang versus BTGuard
 • Torguard vs BTGuard
VPN-recensies:

 • IPVanish
 • Torguard
 • Privé-internettoegang
 • Proxy.sh
 • HideMyAss
 • IBVPN
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me