IPVanish Review: 5 voor- en nadelen van het gebruik van IPVanish VPN

IPVanish VPN


IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

Aanvankelijk was ik erg terughoudend om IPVanish VPN te herzien omdat ik wist dat ze een in de VS gevestigde service zijn. Persoonlijk is dat alsof je de wolf vraagt ​​om de kippen te bewaken. IPVanish werd voor het eerst uitgebracht in 2012 en veranderde van eigenaar in 2017. Helaas heeft de verandering van eigenaar, vanuit mijn perspectief, weinig positiefs voor het bedrijf gedaan. Ik heb om verschillende redenen problemen met het aanbevelen van deze VPN, waaronder middelmatige snelheidsprestaties, vermoedelijke anonimiteit en vreselijke klantenondersteuning.

IPVanish Review: 5 voor- en nadelen van het gebruik van IPVanish VPN

IPVanish VPN, opgericht in 2012, is niet het oudste kind in de buurt en is zelfs al eens van eigenaar veranderd. Het bijzondere van dit bedrijf is dat het bedrijf, ondanks zijn schijnbare populariteit in zo’n korte tijd, er ook in is geslaagd om verwikkeld te raken in een controverse over houtkap. Dit soort dingen klinkt meestal als een dodental voor VPN-serviceproviders, en toch overleeft het.

Bovendien is het een in de VS gevestigd bedrijf en dat is niet goed voor zijn beweringen dat het überhaupt een niet-logboekbeleid heeft. Hoewel de VS nog geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens hebben, hebben ze wel beveiligingsinstanties die graag de internet-metadata voor de hele planeet willen vastleggen. Nogal een raadsel.

Desalniettemin is het een allegaartje van prestaties gebleken, sommige goed, sommige verschrikkelijk, dus laten we eens kijken wat ze kunnen doen.

Wat we leuk vinden aan IPVanish VPN

1. Goede beschikbaarheid

IPVanish beweert meer dan 1.000 servers te exploiteren in een netwerk dat is uitgegroeid tot meer dan 60 landen over de hele wereld. Natuurlijk richt het zich voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, met 443 servers in de eerste en 561 servers in de laatste. Hoewel dit Azië en de rest van de wereld amper een handvol achterlaat, is er dekking.

1.1. Het bezit zijn eigen infrastructuur

Opvallend is dat IPVanish claimt al haar eigen infrastructuur te bezitten. Hoewel dit zeker het geval kan zijn voor serverapparatuur, weet ik niet zeker hoe dit kan zijn voor de rest van de infrastructuur die meestal afkomstig is van het datacenter.

Als de enige echte Top Tier VPN-serviceprovider, bezitten en exploiteren wij bij IPVanish ons hele netwerk, inclusief de servers. Hierdoor kunnen wij premium service leveren tegen een scherpe prijs.

We laten uw beveiliging nooit aan iemand anders over. Omdat we onze infrastructuur niet uitbesteden, kunnen we de veiligste VPN-verbindingen ter wereld leveren. En zonder dat derden ons vertragen, is het IPVanish-netwerk razendsnel.

1.2. Gebruik met bijna elk apparaat

Voor degenen onder u die nu mijn VPN-beoordelingen lezen, ik weet zeker dat u eraan gewend bent geraakt dat ik me druk maak over apparaatondersteuning. Feit is dat met een product dat zo breed gericht is als een VPN, er ongetwijfeld velen van ons zullen zijn die een enorme verscheidenheid aan apparaten gebruiken.

IPVanish-apps

Ik zou zelfs durven zeggen dat velen van ons zelfs meerdere apparaten op verschillende platforms zouden kunnen gebruiken, zelfs binnen een enkel huishouden. Bovendien, ondanks mijn verbazing dat sommige mensen nog steeds Windows Phone gebruiken, blijft het een feit dat er zelfs een naaste zakenpartner van mij is.

Dus daar heb je het – ondersteuning van een grote verscheidenheid aan apparaten is een pluspunt voor IPVanish.

En aangezien IPVanish ook op sommige routers kan worden ingezet, zou ik diegenen onder jullie die erover denken dit te doen, waarschuwen voor het gemak of gewoon voor de kick;

Notitie

Door een VPN-service op uw router uit te voeren, kunt u de limiet voor gelijktijdige apparaatverbindingen overwinnen die de meeste VPN’s zullen opleggen. Er is echter een nadeel. In bijna alle gevallen (vooral voor algemene routers voor thuisgebruik), zal dit uw internetverkeer vertragen in vergelijking met het gebruik van apparaatspecifieke VPN-apps. Dit komt omdat routers minder in staat zijn om de gegevenscodering in realtime te verwerken, waardoor uw gegevensoverdracht snelheden vertragen.

2. IPVanish is sterk in beveiliging

Eerlijk gezegd komt beveiliging voor mij op de tweede plaats na anonimiteit in een VPN-service, maar dat is een persoonlijk standpunt. Als ik denk aan internetgebruikers in landen als China, de VS en Singapore, kan ik de noodzaak van veilige verbindingen volledig begrijpen.

Ter informatie: de VS is een van de populairste gebieden ter wereld waar bedrijven deze kunnen vervolgen die betrokken zijn bij het illegaal delen van bestanden. China censureert zijn internet zwaar en Singapore treedt in de voetsporen van de VS. Er zijn echter veel andere landen waar gebruikers mogelijk gebruik willen maken van een VPN – zoals in de Europese landen.

2.1. Geforceerde 256-bits codering

Zonder uitzondering hebben alle VPN-services die ik tot nu toe heb getest gebruikers een keuze geboden als het gaat om versleutelingsniveaus. Zoals ik al zei, kan een hogere codering uw snelheid immers verlagen. IPVanish heeft echter blijkbaar een harde stellingname genomen en alle gebruikers verplicht tot verplichte 256-bit encryptie.

Om dat in perspectief te plaatsen, 256-bit encryptie is een van de hoogste niveaus die er vandaag de dag is en komt steeds vaker voor in moderne algoritmen, protocollen en technologieën (we gebruiken het zelfs voor SSL).

Simpel gezegd, een 256-bits sleutel zou enorme rekenkracht nodig hebben om te breken en zelfs dan alleen met voldoende tijd – meer jaren dan in iemands leven, dat is zeker.

Een belangrijk punt om op te merken is dat hoe hoger de versleutelde verbinding is, hoe groter de kans is dat de verbinding te lijden heeft onder snelheidsverslechtering, dus ik laat je zelf beslissen wat de perfecte balans is die je nodig hebt in je leven.

2.2. Geen logboekbeleid

Dit is de heilige graal voor VPN-serviceproviders. We moeten allemaal weten dat de VPN-service waaraan we onze gegevens toevertrouwen, niet zomaar omdraait en aan iemand anders geeft. Ik zal hier nu niet meer over zeggen, maar het volstaat om te zeggen dat IPVanish officieel een niet-logbeleid heeft.

Uw privacy is onze prioriteit, maar uw vertrouwen in ons is even belangrijk. Daarom willen we zo transparant mogelijk zijn in ons beleid. IPVanish is een VPN-serviceprovider zonder logboeken, wat betekent dat we geen gegevens over verbindingen, verkeer of activiteiten met betrekking tot onze Services bijhouden. – IPVanish Privacybeleid

2.3. Keuze van protocollen

Als beveiliging en anonimiteit het bolwerk zijn van VPN-services, dan zijn hun protocollen de flex in hun spieren. IPVanish ondersteunt een breed scala aan protocollen, zodat u deze indien nodig kunt aanpassen aan uw situatie.

IPVanish claimt OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec en SSTP te ondersteunen, maar ik merk dat de optie voor SSTP ontbreekt in hun Windows VPN-app. Misschien is het verwijderd.

IPVanish SSTP ontbreekt

2.4. De Kill Switch Works!

De meeste VPN’s bevatten een zogenaamde Kill Switch, die is ontworpen om uw verbinding met internet te verbreken als de verbinding met de VPN-server om welke reden dan ook ooit verbroken wordt. Sommige werken, andere niet, maar ik ben blij te kunnen melden dat de IPVanish Kill Switch werkt. Het is misschien een beetje traag, maar als het eenmaal begint, weigert alles koppig verbinding te maken.

Zodra u uw IPVanish-client eenmaal hebt geladen, kunt u zelfs niet op internet surfen totdat u bent verbonden met een server van hen. Browsen zonder verbinding is alleen mogelijk nadat u de IPVanish-clientsoftware hebt afgesloten. Dit is verreweg de beste implementatie van een Kill Switch die ik tot nu toe heb gezien.

3. Genoeg snelheid om 8k-video te streamen

Om eerlijk te zijn, ik ben niet bepaald een grote fan van de snelheid die IPVanish-servers bieden. Het is misschien mijn configuratie, maar ik heb eerlijk gezegd bijna elke combinatie geprobeerd die hun app ondersteunt en heb niet veel geluk gehad behalve (zoals gewoonlijk) in Singapore gevestigde servers. Dat zou heel logisch zijn, want dat is voor mij de gesloten locatie met een goede infrastructuur.

Ik heb onlangs mijn breedbandprovider geruild en hoewel mijn lijnsnelheid is getest om dicht bij de geadverteerde 500 Mpbs te kunnen leveren, kan mijn waardeloze apparatuur maar zo ver gaan. Daarom bied ik deze keer een basissnelheid om u te laten weten wat de norm is voor de verbinding die mijn testplatform aankan – ongeveer 200 Mbps

Speedtest-resultaat - Geen VPN-basissnelheid

Snelheidstest zonder VPN-basissnelheid
(Zie testresultaat op volle snelheid)

De IPVanish-snelheden die ik kon behalen waren behoorlijk triest;

Maleisië had slechts twee servers beschikbaar en de beste serverkeuze leverde me een verbluffende 20 Mbps op. Ik kon hoger worden dan dat op mijn oude internetplan dat op 50 Mbps binnenkwam.

Snelheidstestresultaat op de server van Maleisië

Snelheidstest Azië – Maleisië Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Mijn gebruikelijke kampioen, Singapore, gaf me ongeveer de helft van mijn basissnelheid. Niet geweldig natuurlijk, hé, het is bijna 100 Mbps!

Snelheidstestresultaat op de server van Singapore

Snelheidstest Azië – Singapore Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Australië, iets verder van mij, verlaagde die snelheid tot de helft en gaf een beetje schokkend van een Ping-timing.

Snelheidstestresultaat op Australische server

Snelheidstest Australië – Adelaide Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Zuid-Afrika stond, zoals verwacht, zoals gewoonlijk laag op de snelheidsschaal voor mij. Ik begrijp dat Zuid-Afrika misschien niet hoog staat in de keuze van de meeste gebruikers, maar ik neem het altijd op voor geografische spreiding.

Snelheidstestresultaat op Afrikaanse server

Snelheidstest Africa – South Africa Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Voor Europa is mijn normale keuze Nederland, omdat het daar midden in de dingen staat en een degelijke infrastructuur heeft.

Snelheidstestresultaat op Nederlandse server

Snelheidstest Europa – Nederlandse server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

En tot slot, over de hele wereld vanuit mijn fysieke locatie, Noord-Amerika. Ik schrijf de hogere snelheden die daar beschikbaar zijn toe aan het feit dat het de thuisbasis is van IPVanish.

Snelheidstestresultaat op server in Noord-Amerika

Snelheidstest Noord-Amerika – Dallas Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Met een piek van bijna 100 Mbps en een dieptepunt van 20 Mbps, zou je kunnen stellen dat IPVanish niet echt een grote meerwaarde biedt. Maar hier zou ik willen injecteren dat 100 Mbps op een VPN nog steeds behoorlijk is, en ik weet zeker dat je ergens een server zult vinden die je goede snelheden kan geven.

Maar met dezelfde snelheden die ik met IPVanish kan behalen, kon ik nog steeds 8k UHD-video’s van YouTube streamen. Realistisch gezien kunt u met ongeveer 15 Mbps dit doen voor UHD-video.

YouTube 8k-test

4. Goede prijs zonder lange lock-in periodes

IPVanish-prijsopties

IPVanish lijkt te zijn gedaald in het midden van de prijzen in de VPN-oorlogen. Voor $ 10 per maand ad-hoc en $ 6,49 per maand bij een jaarabonnement, is het hier noch daar. Aan de ene kant is het niet drukkend duur als je maandelijks gaat, terwijl je aan de andere kant niet zoveel bespaart als de andere voor een langere periode.

Neem bijvoorbeeld Nord VPN, dat een aantal werkelijk fantastische langetermijnprijzen heeft.

Wat we niet leuk vonden aan IPVanish VPN

1. Gebrek aan geoptimaliseerde servers

Dit is het eerste dat me opviel toen ik de VPN-client op mijn systeem had geïnstalleerd. Ik keek naar verschillende instellingen en merkte op dat IPVanish een ongewoon hoge prioriteit geeft aan server Ping en ze rangschikt op basis van dat. Anders dan dat, moet je je kansen wagen met wat de app voor je kiest.

Begrijp me niet verkeerd – server Ping IS belangrijk. Het is eigenlijk hoeveel vertraging de server vertoont bij de communicatie met uw apparaat, maar in context is dat niet zo belangrijk.

Als VPN-gebruikers moet er zeker van worden uitgegaan dat we de lijn mogelijk voor verschillende dingen gebruiken, zoals torrenting, videostreaming of iets anders, dus waarom de focus op alleen ping? Maak het leven eenvoudig, alstublieft.

2. Privacykwesties

Ondanks hun zeer publiekelijk verklaarde no-log-beleid, is IPVanish ernstig onder vuur komen te liggen vanwege het gebrek aan ruggengraat bij het opkomen tegen autoriteiten in het verleden. Wat nog verontrustender is, is dat ze zijn beschuldigd van het overhandigen van informatie die niet had mogen bestaan.

2.1. In de VS gevestigd bedrijf

Als Amerikaans bedrijf heeft IPVanish de fiduciaire verplichting om autoriteiten bij te staan ​​bij hun onderzoeken. Afgaande op hoe snel ze naar verluidt hun gebruiker onder de bus hebben gegooid toen ze daar door Homeland Security om werden gevraagd, bent u bereid om erop te wedden om u te beschermen?

De VS vechten momenteel een strijd om wetten voor het bewaren van gegevens te laten goedkeuren. Hoewel het momenteel geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens heeft, zoals de Europese richtlijn voor het bewaren van gegevens, hoe lang duurt het voordat dat werkelijkheid wordt?

2.2. Logboekregistratie

Eerder dit jaar (2018) beschuldigde een artikel in TorrentFreak IPVanish van het overhandigen van gebruikerslogboeken aan autoriteiten (US Department of Homeland Security). Nou ja, een gebruiker logt hoe dan ook, maar dat is al erg genoeg.

Nu werd IPVanish relatief recent overgenomen, dus toen ze ernaar werden gevraagd, ontkenden ze duidelijk alles door te zeggen dat ze niets wisten van wat er gebeurde voordat ze het bedrijf overnamen. Hoewel ik het verschrikkelijk vind dat een dergelijke ernstige inbreuk op een van de belangrijkste pijlers van VPN-gedrag door de nieuwe eigenaren zo terloops onder het tapijt werd geborsteld.

IPVanish doet, heeft en zal geen logboeken van onze gebruikers loggen of opslaan als een StackPath-bedrijf. Ik kan niet praten met wat er op het horloge van iemand anders is gebeurd en dat managementteam is allang verdwenen. Maar weet dit – naast het niet loggen, zal StackPath de privacy van onze gebruikers beschermen, ongeacht wie er anders om vraagt. ” – Jeremy Palmer, Vice President, Product & Marketing.

De vraag is, ben je bereid om hun woord te geloven, omdat ze duidelijk zijn afgedekt?

2.3. Ongebruikelijke serverlocatiegegevens gevonden

IPVanish vreemde locaties gedetecteerd

Ik gebruik speedtest.net al heel lang en het was meestal niet alleen nauwkeurig in termen van snelheidstest, maar toonde ook de juiste locatie van de betrokken testservers. Dit is zelfs de allereerste keer dat ik dit probleem heb gehad in mijn geschiedenis van het gebruik van hun service.

Wanneer ik verbonden ben met IPVanish-servers, merk ik dat Speedtest me vaak probeerde te koppelen met servers die erg ver weg waren van de locatie waar ik werd getoond. Normaal gesproken koppelt het u met de dichtstbijzijnde server naar uw locatie.

Dus waarom probeert het mij te koppelen met servers op duizenden kilometers afstand? Ik bracht het probleem in een e-mail naar hun klantenondersteuning, maar ze negeerden in feite mijn vraag. Eventuele ideeën over wat hier aan de hand is?

Helaas komt dit vreemde fenomeen soms over op geolocatiediensten. Neem het voorbeeld van het onderstaande incident met de iBBC-speler;

Ongebruikelijke serverlocatie via BBC-speler

3. Vreselijke klantenondersteuning

Mijn grootste klacht over IPVanish – klantenondersteuning. Eerder het gebrek daaraan. Ik kan zeker begrijpen dat sommige bedrijven geen 365/24/7 klantenondersteuning bieden, vooral via live chat-services omdat de kosten kunnen stijgen.

Wat ik niet kan begrijpen, is waarom een ​​technisch dienstverlener zoals IPVanish denkt dat ze het zich kunnen veroorloven dit niet te doen.

Ik kan ook niet begrijpen waarom ze vinden dat het goed is om te beweren dat ze 24/7 klantenondersteuning bieden, als ze 3 dagen nodig hebben om halfslachtig te reageren op een gedetailleerde e-mail waarin om hulp wordt gevraagd.

IPVanish-klantenondersteuning

TECHNISCH zijn ze correct, ze reageren onmiddellijk – met een geautomatiseerde e-mail waarin staat dat ze binnenkort zullen reageren. Maar dit is zo ver in strijd met de geest van klantenondersteuning dat ik gewoon verbijsterd was.

Hun antwoord was niet alleen drie dagen te laat, het was ook niet in staat om de problemen die ik had op een zinvolle manier aan te pakken. Ze vertelden me eigenlijk:

verbreek de verbinding met de huidige server en schakel over naar een ander protocol. Probeer verbinding te maken met de dichtstbijzijnde server.

Ik had hen gedetailleerde informatie gegeven over de problemen waarmee ze te maken hadden, samen met de configuratie van mijn cliënt en alles wat ze te zeggen hadden was dat. Als ik de oplossing die ze al hadden voorgesteld niet had geprobeerd, had ik me in plaats daarvan voor mezelf geschaamd. Ik weet niet zeker of het gaat om het bedrijfsbeleid of een medewerker van de klantenservice die de baan echt niet wil, maar het eindresultaat is hetzelfde.

IPVanish, JE MOET JE SCHAMEN.

4. Slechte clienttoepassing

Van het verouderde ontwerp tot een zeer schrijnend gebrek aan opties, je zou zeggen dat de IPVanish-app gestroomlijnd en minimalistisch is – als je vriendelijk zou zijn. Helaas lijkt het door het ontbreken van veel zeer noodzakelijke functies slecht bedacht in plaats van gestroomlijnd.

Van een lock-in tot één versleutelingsstandaard tot een gebrek aan serverorganisatie (behalve door Ping, het is altijd Ping met hen), de soberheid in ontwerp is iets te ver doorgevoerd.

En persoonlijk, als ik een service had die zulke slechte snelheden bood, zou ik geen verkeersmonitor in de client zelf opnemen. Het is alsof je zout in een open wond wrijft.

Het komt erop neer: is IPVanish VPN de prijs waard?

Terwijl ik zit en weer op adem kom na dat lange geraas over klantenservice, moest ik een paar minuten kalmeren om mijn focus te herwinnen. Een van mijn huisdier ergeren is slechte klantenservice en dat had ik deze keer in schoppen gekregen.

Toch, met een balans van dingen voor en tegen dit bedrijf, heb ik het gevoel dat het nog steeds een beetje ongebruikelijk is. Neem bijvoorbeeld hun harde standpunt over beveiliging door 256-bits coderingsniveaus af te dwingen. Maar tegelijkertijd zijn ze door de molen van aantijgingen van houtkap gegaan die ze alleen maar terzijde hebben willen schuiven.

Uiteindelijk voel ik dat het niet zozeer de grote technische problemen zijn waarmee IPVanish wordt geconfronteerd, maar eerder de houding van het bedrijf. Van een marketing-VP die kan proberen om beschuldigingen terzijde te schuiven door “we weten niets” te zeggen tegen het personeel van de klantenservice, wat er eigenlijk niets om geeft – ik heb het gevoel dat IPVanish met een aantal ernstige problemen wordt geconfronteerd.

Maar met de juiste positionering en slechts een klein beetje glans, zijn er nog steeds honderden, zo niet duizenden, die niet de moeite zullen doen om het juiste te doen en een product te lezen voordat ze het kopen.

Persoonlijk zou ik IPVanish niet aanraken met een paal van drie meter, maar om eerlijk te zijn, heeft het wel zijn heldere punten zoals ik in mijn recensie heb genoemd.

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ 256-bit encryptie
 • ✓ Evenwichtige prijsopties
 • ✓ Ondersteuning van maximaal 10 apparaten tegelijkertijd
 • ✓ 7 dagen geld-terug-garantie
 • ✓ Ondersteunt P2P-bestandsdeling
 • ✓ Geen logboekbeleid

Aanbevolen voor

 • • Videostreaming (soms)
 • • Beveiligingsbewuste gebruikers
 • • P2P-fans
 • • Amerikaanse en in de EU gevestigde gebruikers

>

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map