Is Cyberghost VPN goed voor torrenting?

Is Cyberghost een goede VPN om anoniem torrents te downloaden? We hebben Cyberghost op de proef gesteld en de beste (en slechtste) dingen van de service onderzocht om te beslissen of het een goede optie is voor torrents / p2p / filesharing om hun downloadgeschiedenis privé te houden.

Een snelle blik op Cyberghost

Cyberghost is een in Roemenië gevestigd VPN-bedrijf. Hun populariteit blijft groeien (grotendeels dankzij het aanbieden van een GRATIS VPN-optie). Hun service wordt voornamelijk op de markt gebracht op basis van hun privacy, beveiliging en software. Hun premiumplannen zijn redelijk geprijsd (hoewel lang niet zo goedkoop als sommige VPN’s).

Het merendeel van hun abonnees kiest waarschijnlijk voor het gratis abonnement, maar dit is geen optie voor p2p / torrent-gebruikers omdat p2p-activiteit sinds 2014 volledig is geblokkeerd op alle gratis servers. Helaas zijn gratis VPN’s niet echt een haalbare optie voor bestanden delen zoals besproken in onze gratis VPN-gids.

Notitie: Cyberghost heeft hun ‘gratis’ niveau stopgezet met ingang van december 2017. Ze bieden nu een terugbetalingsperiode van 30 dagen voor 100%.

Plannen beginnen vanaf $ 2,75 / maand.

Cyberghost VPN

Cyberghost VPN-functies

Alle Cyberghost-abonnementen (inclusief gratis) worden geleverd met toegang tot hun aangepaste VPN-software. Hun software heeft tal van extra ingebouwde functies. Veel van deze functies zijn buitengewoon nuttig en maken uw VPN-ervaring veel veiliger.

Andere functies (zoals advertentieblokkering) kunnen uw surfervaring op het internet verbeteren, maar sommige gebruikers vinden het misschien niet leuk als hun VPN-provider zo’n actieve rol speelt bij het ‘verbeteren’ van hun online activiteiten.

We zullen de opvallende kenmerken van Cyberghost uitgebreid bekijken in de onderstaande secties. Hier is een korte lijst:

 • IP / DNS-lekbescherming
 • Malware / advertentieblokkering
 • NAT-firewall
 • 256-bit AES versleutelde VPN-tunnel
 • Verbeterde webbeveiliging door Https te forceren waar beschikbaar
 • Gedeelde IP-adressen
 • Geen activiteitenlogboeken

Cyberghost VPN-beveiliging

Cyberghost vinkt alle vakjes aan als het gaat om onmisbare beveiligingsfuncties voor bittorrent-gebruikers.

Hoewel de meeste VPN-providers sommige van deze functies bevatten, heeft Cyberghost alle 6, inclusief een NAT-firewall waarvoor sommige VPN’s eigenlijk extra in rekening brengen.

Beveiligingsfuncties van Cyberghost

Top beveiligingsfuncties (van Cyberghostvpn.com)

256-bit OpenVPN AES-codering:
Dit is de industriestandaard voor versleuteling met hoge beveiliging. Het verpakt alle inkomende / uitgaande gegevens in een coderingslaag die als veilig genoeg wordt beschouwd, zelfs voor militair en overheidsgebruik.

Als u dat beveiligingsniveau niet nodig heeft, kunt u ook kiezen uit PPTP- of L2TP / IPSec VPN-protocollen, die mogelijk iets hogere downloadsnelheden opleveren.

IP-lekbescherming:
Uw besturingssysteem of webbrowser kan ervoor zorgen dat een VPN uw echte IP-adres onder bepaalde omstandigheden of configuraties laat lekken. De software van Cyberghost heeft ingebouwde bescherming die de meest voorkomende soorten lekken aanpakt, waaronder:

 • Een VPN Kill-Switch (beschermt tegen onbedoelde verbroken verbindingen)
 • DNS Leak Protection (leid uw websitequery’s via een privéserver in plaats van de servers van uw ISP)
 • IPv6-bescherming (zorg ervoor dat de VPN het IPv6-adres van uw apparaat niet lekt (in tegenstelling tot IPv4).

NAT-firewall:
Een NAT-firewall is een pakketfilter die ervoor zorgt dat schadelijke gegevens of hackpogingen uw computer niet kunnen bereiken via de VPN-tunnel. Het zorgt ervoor dat elke byte aan gegevens die naar u wordt verzonden, er een is die uw computer rechtstreeks opvraagt ​​bij een website of applicatie.

Cyberghost-logboekbeleid & Privacy instellingen

Cyberghost is een VPN-service zonder logboekregistratie. Het staat duidelijk vermeld op hun website, in hun privacybeleid en is mij schriftelijk bevestigd (e-mail) door leden van het Cyberghost-team. We hebben geen rapporten of rechtszaken gezien met betrekking tot de privacygarantie van Cyberghost die zorgwekkend zou zijn (in tegenstelling tot andere VPN’s onlangs).

Eén ding om in gedachten te houden … Cyberghost bestaat al bijna een decennium en we hebben eerder een veel oudere (en enigszins duistere) versie van hun privacybeleid herzien. Hun huidige beleid is aanzienlijk duidelijker en eenvoudiger. We hebben de oude versie van onze recensie bewaard, zodat u kunt zien hoeveel vooruitgang er is geboekt.

Logboekbeleid van Cyberghost (uit het privacybeleid)

Het privacybeleid van Cyberghost is verdeeld in 2 hoofdrubrieken. De eerste behandelt privacy met betrekking tot bezoekers van hun website. Het is belangrijk om de trackingtechnologieën op cyberghost.com (die bijna elke serieuze VPN-provider gebruikt) niet te verwarren met alles wat te maken heeft met het volgen van uw VPN-activiteit. Cyberghost is een ‘Non-Logging VPN Service’ en ze houden geen informatie bij over uw VPN-activiteit, gebruik of verbindingsgeschiedenis.
Door ons strikte no-logs-beleid zorgen we ervoor dat we GEEN gebruikersverkeer volgen dat wordt uitgevoerd binnen de CyberGhost VPN-tunnel, zoals: browsegeschiedenis, verkeersbestemming, zoekvoorkeuren, gegevensinhoud, IP-adressen of DNS-zoekopdrachten.
–Cyberghost Privacybeleid
Cyberghost specificeert vervolgens wat dit beleid in de praktijk betekent:

Afbeelding

 • Ze weten niet welke gebruikers een specifieke website of dienst hebben bezocht
 • Ze hebben geen logboeken van welke gebruiker op een bepaald tijdstip is verbonden / ontkoppeld
 • Ze weten niet van welk IP-adres u bent toegewezen (of waarmee verbinding is gemaakt)
 • Ze kennen uw ‘echte’ IP-adres niet

Een woordje van verduidelijking: dit betekent dat ze deze informatie niet uit logboeken kunnen reconstrueren (aangezien ze niet bestaan). Het betekent niet dat Cyberghost (of een andere VPN) deze informatie niet in realtime kon openen. Elke VPN-provider kan weten welke accounts momenteel zijn verbonden en welke IP’s in gebruik zijn (als ze daarvoor kiezen). Cyberghost belooft deze informatie niet op te slaan of te loggen nadat u de verbinding hebt verbroken.

Zijn er rode vlaggen / redenen voor twijfel?
Er zijn geen grote hiaten in het privacybeleid en de garantie dekt alle belangrijke functies die we niet zullen zien in het privacybeleid van een ‘non-logging’ provider. Ze registreren geen online activiteiten, zoekgeschiedenis of VPN-gebruik. Ze registreren uw inkomende / uitgaande IP-adres niet.

Met andere woorden, torrent-activiteit zou (in praktische termen) onmogelijk moeten zijn voor een derde partij om te volgen op basis van uw IP-adres wanneer verbonden met Cyberghost.

Bovendien hebben we geen rapporten gezien of gelezen die suggereren dat Cyberghost gebruikersgegevens deelt of registreert. Hoewel er de laatste tijd verschillende (1) verschillende (2) VPN-logboekschandalen zijn, is de reputatie van Cyberghost schoon.

Analyse van het OUDE privacybeleid van Cyberghost (voor transparantie)

Belangrijke notitie: De onderstaande analyse is OUD en gebaseerd op een eerdere versie van het privacybeleid van Cyberghost. Hun nieuwe privacybeleid is aanzienlijk verbeterd in termen van duidelijkheid, organisatie en transparantie. Onze analyse van het huidige privacybeleid is te vinden in de sectie hierboven. We hebben ons oude commentaar bewaard met het oog op transparantie en om u te laten zien hoe Cyberghost als bedrijf is gegroeid.
Hier beginnen de voordelen van Cyberghost een beetje duisterder te worden. Hoewel Cyberghost gedeelde IP-adressen gebruikt (dus 1 IP is niet gelijk aan 1 persoon), laat hun privacybeleid veel te wensen over.

Gedeelde IP-adressen:
Cyberghost gebruikt gedeelde IP-adressen, dus meerdere (mogelijk zelfs honderden) gebruikers zullen allemaal hetzelfde IP-adres tegelijkertijd delen. Het voordeel van deze strategie is dat geen enkele gebruiker eenvoudig kan worden geïdentificeerd op basis van uitsluitend hun VPN-toegewezen IP-adres.

Cyberghost-logboeken en logboekbeleid:
Cyberghost plaatste een prominente claim ‘Geen logboeken’ op hun homepage. Die claim is er niet meer, vervangen door een belofte van ‘Anti-Fingerprinting’-technologie. Omdat we niet zeker wisten wat dit betekent, gingen we naar hun privacybeleid om te onderzoeken:

Van het privacybeleid van cyberghost…

Cyberghost privacybeleid deel 1

De bovenstaande verklaring lijkt erop te wijzen dat Cyberghost het servergebruik analyseert, maar geen statistische gegevens opslaat over wie welke server heeft gebruikt. De term ‘kan aan een gebruikersaccount worden gekoppeld’ is echter wat vaag.

Ze bespreken ook iets later VPN-logs, onder vermelding van…

Logboekbeleid van Cyberghost

Deze sectie is ook een beetje verwarrend. De zin "…geen logs die interferentie met uw IP-adres mogelijk maken…" is extreem vaag en geeft niet aan of ze uw IP-adres al dan niet daadwerkelijk loggen.

Het lijkt er echter op dat Cyberghost dat wel direct vermeldt ze houden geen activiteitenlogboeken bij wanneer ze vermelden ‘… we registreren geen communicatie-inhoud of gegevens in logboeken over de bezochte websites of de IP-adressen …’. Vermoedelijk verwijst in dit geval het gebruik van ‘IP-adressen’ naar het IP van de website of server, en niet naar uw eigen IP.

Ze volgen een andere vage belofte op:
Wij vormen op geen enkel moment een gevaar voor uw anonimiteit…
Wat weliswaar een leuke gedachte is, maar nogal vaag is en nog steeds niet precies aangeeft welke metadata cyberghost wel en niet logt.

IS Cyberghost een GOEDE keuze voor TOrrents?

Op basis van onze analyse is Cyberghost een bovengemiddelde VPN-provider voor het downloaden van torrents. Ze zijn een zero-log provider en staan ​​bittorrent (en ander p2p) netwerkverkeer toe. We willen echter dat ze een SOCKS5-proxy bij uw abonnement hebben gevoegd. Het is een handige tool om een ​​2e IP-hop toe te voegen voor je torrent-verkeer en kan eenvoudig worden geconfigureerd in uTorrent, Vuze of QBittorrent.

Hier is onze volledige analyse:

Cyberghost Pros

Cyberghost heeft uitstekende IP-lekbescherming, dankzij ingebouwde functies zoals IPv6-lekbescherming en hun kill-switch-technologie.

De desktopclient van Cyberghost heeft een ingebouwde ‘Anonymous Torrenting-modus’ die u automatisch verbindt met een voor p2p geoptimaliseerde serverlocatie. Ik zal optioneel ook automatisch je favoriete torrent-client (of andere app) starten.

Ze staan ​​ook volledig torrenting toe op alle premium-abonnementen (maar niet op gratis abonnementen). Koppel dit aan hun 256-bit encryptie en de grote verscheidenheid aan serverlocaties (inclusief torrent-vriendelijke landen) en Cyberghost is een solide keuze.

Hun loggingbeleid en transparantie is sterk verbeterd in 2018 en het heeft alle ingrediënten die je nodig hebt voor echt privé-torrents.

Nadelen van Cyberghost (geen proxy inbegrepen)

Het belangrijkste nadeel dat we kunnen vinden is een kleine. Cyberghost VPN wordt niet geleverd met een meegeleverde SOCKS5-proxyservice. Dit is een tool die slechts door een klein percentage van de p2p-gemeenschap wordt gebruikt (de meesten gebruiken gewoon een VPN). Desalniettemin is het een leuke functie om te hebben, en een aantal van de grootste concurrenten van Cyberghost bevatten gratis de Socks-proxyservice.

Andere Overwegingen

De beste Cyberghost-alternatieven

Als je primaire reden voor het gebruik van een VPN is om anoniem torrents te downloaden, zijn elk van de hieronder aanbevolen VPN-providers uitstekende keuzes. Elk heeft een ‘No-Logs’-beleid en staat hoog op onze Torrent-Vriendelijkheid-scorekaart.

Het beste van alles is dat de meeste van deze opties goedkoper zijn dan het premiumplan van Cyberghost.

Privé-internettoegang

Privé-internettoegang versus Cyberghost

Prijzen

 • 1 maand – $ 6,95
 • Beste aanbieding – $ 3,33

Bezoek de site

Privé-internettoegang is 3 jaar op rij onze # 1 aanbevolen torrent VPN geweest! Naar onze mening bieden ze een onverslaanbare combinatie van privacy, beveiliging en prijs.

Onze favoriete functie (naast hun ‘Zero Logs’-beleid) is dat elk VPN-pakket onbeperkte toegang tot een Nederlandse SOCKS5-proxyserver bevat (die kan worden gebruikt om uw torrents verder te anonimiseren).

We hebben SOCKS5 proxy-installatiehandleidingen voor uTorrent, Vuze, Deluge, Qbittorrent en Flud.

We hebben ook een speciale gids, die je stap voor stap laat zien hoe je PIA instelt voor maximale torrent-privacy.

Lees onze beoordeling van privé-internettoegang voor volledige speedtests, beveiligingsdetails en hun registratiebeleid.

NordVPN

Torguard vs Cyberghost

Prijzen:
1 maand – $ 10 / m
1 jaar – $ 6,99 / m

Bezoek de site

NordVPN is de snelst groeiende VPN onder de bezoekers van deze site, en we hebben gezien dat de belangstelling is gestegen in 2018. Dit komt omdat ze een waanzinnig aantal functies (inclusief Netflix-compatibiliteit) bieden tegen een zeer concurrerende prijs.

Onze favoriete functies zijn:

 • p2p-geoptimaliseerde servers (voor snelheid en beveiliging)
 • SOCKS5-proxyservers op 10 torrentvriendelijke locaties.
 • VPN-apps voor Windows, Mac, iOS, Android
 • Kan worden geïnstalleerd op VPN-compatibele routers (bescherm uw hele netwerk)
 • Ontgrendelt US-Netflix en 50+ andere streamingdiensten (zoals HBO GO)

Lezen: Onze NordVPN-recensie (en torrent-installatiegids)

Bekijk ook onze diepgaande vergelijkingen, waaronder: NordVPN vs. PIA en NordVPN vs. IPVanish

Aanvullende bronnen

We hebben tonnen gidsen, recensies en bronnen op deze site om u te helpen de perfecte VPN te vinden. We hebben ook tutorials met stapsgewijze instructies om al je favoriete torrent-clients zo anoniem mogelijk te gebruiken. Bedankt voor het lezen en veilige torrenting!

Gidsen

 • Hoe uTorrent te gebruiken met een VPN of proxy
 • QBittorrent VPN + Proxy-installatie
 • Vuze VPN + Proxy-installatie
 • Deluge VPN + Proxy-installatie
 • Hoe je torrents anoniem kunt downloaden met Android
 • Hoe u met VPN voor uw VPN-service kunt betalen

VPN-vergelijkingen en beoordelingen

 • VPN versus proxy: wat is beter (en hoe beide te gebruiken)
 • Privé-internettoegang versus Torguard
 • Privé-internettoegang versus IPVanish
 • Privé-internettoegang versus ExpressVPN
 • Torguard vs. BTGuard (SOCKS5 proxyvergelijking)
 • Private Internet Access Review

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me