OnPay Review – 9 voor- en nadelen van OnPay Payroll

OnPay


OnPay

https://onpay.com/

tl; dr

OnPay is een goede salarisadministratie. Het heeft een groot aantal voor- en nadelen, maar het prijspunt maakt het een goede mededinger in de branche. Kom meer te weten.

OnPay Review – 9 voordelen & 4 Nadelen van OnPay Payroll

Ik heb nog nooit een eigenaar van een klein bedrijf ontmoet die echt van de loonweek houdt. Als ze het zich kunnen veroorloven iemand in dienst te nemen om de salarisadministratie voor hen uit te voeren, delen ze niet hetzelfde soort minachting. Als ze het op zich hebben genomen om de salarisadministratie uit te voeren, kan ik garanderen dat ze het allemaal absoluut verachten …

Het goede is dat we momenteel in de toekomst leven, en met de opkomst van internet lijkt er altijd wel ergens een app voor te zijn.

Koken leren? Daar is een app voor.

Haat het handmatig bijhouden van zakelijke uitgaven? Daar is een app voor.

Dread payroll? Daar is OnPay voor!

We kwamen OnPay tegen tijdens het doen van onderzoek voor onze payroll review series, en dachten dat ze het payroll pijnpunt (whoa, tongue twister) goed genoeg oplossen om een ​​review te rechtvaardigen.

Maar voordat we ingaan op hoe goed de software presteert, dachten we dat het het beste is om u een kijkje te geven in de geschiedenis van het bedrijf.

OnPay’s kleine verhaal

Zeggen dat OnPay vergelijkbaar is met andere startups, afkomstig uit de chique vergaderzalen van exclusieve risicokapitaalbedrijven, zou een onrecht zijn voor de SaaS (Software-as-a-Service).

OnPay zit trouwens al jaren in de payroll-branche.

Het kleine familiebedrijf is vele manen geleden begonnen, vóór de opkomst van internet. Toen het bedrijf CEO Jesse Burgess in 2007 in dienst nam om het bedrijf te leiden, moest hij manieren vinden om de zes griffiers van het bedrijf efficiënter te maken terwijl hij met meer dan 200 kleine zakelijke klanten omging..

Zoals je je kunt voorstellen, bleek dit een uitdagende taak te zijn en de pas geslagen CEO moest zich snel aanpassen.

Hij had een gloeilamp moment toen hij zich realiseerde dat de loonadministratie gemakkelijk te automatiseren en online te verplaatsen was, dus nam hij een sprong in het diepe, veranderde de naam van het bedrijf en zo werd OnPay geboren.

OnPay profiteerde van hun ervaring in de payroll-industrie en combineerde dit met de nieuwste technologische innovaties om hun klanten te voorzien van een payroll-software die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en handig is en hun klanten vrijmaakt zodat ze zich kunnen concentreren over wat ze het beste kunnen: hun respectievelijke bedrijven runnen.

Ze hebben onlangs CPA Katelyn Sullivan van Ernst ingehuurd & Young om de ontwikkeling van hun accountant en boekhouderpartner in de VS te helpen leiden.

Tot op heden verwerkt OnPay jaarlijks meer dan $ 2 miljard aan salarisadministratie in 50 staten in Amerika.

Indrukwekkend is het niet?

Is OnPay geschikt voor uw bedrijf?

Uit ons onderzoek blijkt OnPay de rockstar te zijn van payroll SaaS-bedrijven.

Ze hebben de ervaring, ze hebben de technologie, ze hebben de juiste mensen en ze zijn niet afhankelijk van risicokapitaalfinanciering (wat betekent dat ze kunnen doen wat ze willen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opgeven van de controle).

Maar slimme consumenten zoals jij zullen weten dat het voor een bedrijf gemakkelijk is om zichzelf te verheffen door middel van persberichten en schaamteloze zelfpromoties. De enige vraag die een slimme eindgebruiker zal stellen, is heel eenvoudig:

“Past deze SaaS bij mijn bedrijf?”

Het ziet er aan de buitenkant misschien mooi, gepolijst en glanzend uit, maar als het niet goed werkt, zul je gefrustreerd, geïrriteerd en ongemakkelijk worden.

Betreed Bitcatcha, de beste bron voor kleine online bedrijven die beschikbaar is op internet #shamelessselfplug #sorrynotsorry.

We gaan OnPay grondig doornemen en de voordelen ervan opsommen & nadelen, zodat u een berekende beslissing kunt nemen of de software goed voor u werkt. Kortom, we zullen de moeite nemen om de software te testen en te detailleren, zodat u dat niet hoeft te doen – u tijd en mogelijk kostbaar geld bespaart.

Je kunt ons later bedanken :)

9 manieren waarop OnPay Rocks!

1. Professioneel ogende gebruikersinterface!

Er is geen betere manier om het te zeggen: de interface van OnPay ziet er professioneel uit!

Toen we ons voor het eerst aanmeldden bij het programma en alles instelden, waren onze eerste gedachten “he, dit is echt eenvoudig”.

Maar basic betekent niet dat het slecht is. Basic betekent dat het dingen voor elkaar krijgt zonder al die flair.

onpay payroll heeft een eenvoudige gebruikersinterface

Het dashboard is eenvoudig en toont u 4 hoofdtegels: uw “recente runs”, “volgende geplande loonruns”, “belangrijke datums” en “aanbiedingen van werknemers”.

Aan de linkerkant vind je de tabbladen om door de site te navigeren.

Het toont u uw “werknemers” (die u moet invoeren wanneer u zich registreert), “salarisadministratie” (het vlees en de aardappelen van de software), “rapporten”, “HR-functies” en “instellingen” – allemaal gekleed in een geruststellende blauwe tint.

Het is een interface waar het volwassen, professionele zakenpubliek de voorkeur aan geeft, omdat het schoon is en de klus zonder afleiding kan klaren.

2. Gemakkelijk aan boord van nieuwe werknemers

OnPay maakt het u gemakkelijk om nieuwe medewerkers aan het systeem toe te voegen, wat hemelsbreed is, want het laatste wat u wilt met een payroll-programma is vechten met het systeem om nieuwe werknemers toe te voegen in.

onpay payroll eenvoudig toe te voegen werknemers

Het enige wat je hoeft te doen is naar het tabblad “Werknemers” te gaan, op “Werknemers” te klikken en vervolgens uit te kijken naar de gigantische knop “Werknemer inhuren” aan de rechterkant. Je kunt het echt niet missen.

Klik daarop en u wordt naar een pagina geleid waar u drie opties heeft: ‘Verzend aanbiedingsbrief’, ‘Voeg een werknemer toe’, ‘Voeg een aannemer toe’.

onpay payroll heeft opties voor het aannemen van een nieuwe werknemer

Zodra u op ‘Een werknemer toevoegen’ klikt, wordt u gevraagd de basisgegevens van uw werknemer in te vullen.

onpay payroll input medewerker info

Wat ik erg op prijs stel, is de mogelijkheid om medewerkers uit te nodigen om zelf hun persoonlijke gegevens in te voeren. Dit bespaart u veel tijd omdat u mogelijk niet op de hoogte bent van alle informatie die zij over zichzelf hebben. Het nadeel is dat ze hun eigen zoete tijd kunnen nemen om dit op te vullen, dus dit kan een behoorlijk tweesnijdend zwaard zijn.

Zodra u de vereiste informatie heeft ingevuld, klikt u gewoon op “Doorgaan”, volgt u de instructies op het scherm en OnPay stuurt automatisch een e-mail waarin de nieuwe medewerker wordt uitgenodigd om hun gegevens in te vullen – snel, gemakkelijk en handig!

We houden ervan!

3. Aanpasbaar dashboard!

In het eerste punt hebben we naar voren gebracht hoe eenvoudig het dashboard is. Hoewel we er blij mee zijn, is het misschien ook een beetje … vanille voor mensen die liever wat meer spanning in hun leven willen.

Het goede is dat OnPay hun dashboard aanpasbaar heeft gemaakt, zodat u er wijzigingen in kunt aanbrengen als u zich ooit verveelt met hoe het dashboard eruitziet.

onpay payroll maakt het aanpassen van het dashboard mogelijk

Scrol helemaal naar beneden en je vindt de knop ‘Dashboard aanpassen’. Klik erop en je ziet de opties die je hebt.

onpay payroll dashboard aanpassingsopties

Hoewel het niet zo gedetailleerd is als we zouden willen, is het fijn om een ​​dashboard te hebben dat we kunnen aanpassen aan onze voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan dingen die nog netter zijn, kun je wat tegels uitschakelen voor die slanke zen-look.

4. We houden van de zoekfunctie voor werknemers!

Dus kleinere bedrijven hebben hier misschien geen groot probleem mee, maar als uw kleine bedrijf 15 of meer mensen heeft met een hoge omloopsnelheid, zal deze functie een van uw meest favoriete functies in het programma zijn.

U weet hoe het zit met uw oude salarisadministratie, als u een bepaalde werknemer wilt opzoeken of wijzigen, moet u tot het einde der tijden door uw eindeloze lijst met werknemers scrollen om degene te vinden die u zoekt?

Welnu, die dagen van eindeloos scrollen zijn nu voorbij met de zoekfunctie voor werknemers!

onpay payroll maakt het zoeken naar medewerkers mogelijk

Het team van OnPay kwam er waarschijnlijk achter hoe vervelend het was om zo vaak te scrollen om een ​​bepaalde werknemer te vinden, omdat ze deze functie “Zoek een werknemer” beschikbaar maakten via alle beschikbare tabbladen.

Om een ​​werknemer te vinden, hoeft u alleen maar op die knop te klikken en de naam van de werknemer in te voeren.

OnPay vindt u automatisch die medewerker en brengt u naar zijn profielpagina, waar u eenvoudig kunt doen wat u met hun profiel moet doen.

Het is geen enorme functie, maar het maakt het gebruik van het programma zeker een stuk handiger.

Aangezien we het hebben over werknemers, is hier nog een kleine maar zeer gewaardeerde functie die we leuk vinden: de profielfoto van werknemers wordt duidelijk weergegeven in de software!

Natuurlijk, dit lijkt misschien niet veel voor heel kleine teams, maar als je een bedrijf bent met een hoge omzet met meer dan 15 werknemers, worden gezichten en namen heel snel vergeten, vooral in situaties met hoge druk.

Door een gezicht op een naam te zetten, kunt u uw werknemers letterlijk gemakkelijker herkennen, waardoor u mogelijk gênante situaties kunt vermijden, zoals het per ongeluk aanspreken van Peter terwijl zijn naam eigenlijk Horatio is.

5. Lopende salarisadministratie – niet langer ingewikkeld!

Wat vroeger een tijdrovend proces was dat een hele dag of twee in beslag kan nemen, kan nu eenvoudig in enkele minuten worden gedaan met OnPay.

Payroll met OnPay gebeurt in 4 eenvoudige stappen:

 1. Selecteer de werknemer waarvoor u de salarisadministratie wilt uitvoeren
 2. Werkuren invoeren (voor personeel dat per uur wordt betaald)
 3. Bekijk de payroll
 4. Payroll goedkeuren

Het is geweldig dat u met OnPay de werknemers kunt selecteren waarvoor u de salarisadministratie wilt uitvoeren. Hiermee kunt u uw loonvolgorde ordenen, bijv. eerst de salarisadministratie voor loontrekkenden uitvoeren, daarna overgaan op het uurlijks personeel en vervolgens op contractueel personeel.

payroll is gemakkelijk gedaan met onpay

Als het gaat om het invoeren van gewerkte uren, is het vrij eenvoudig: voer de uren in die uw uurpersoneel heeft gewerkt voor de run.

bekijk werknemersgegevens in één oogopslag met onpay payroll

Je ziet alle details in één scherm. Het enige wat u hoeft te doen, is de relevante details in te voeren en u bent klaar!

Het beoordelingsgedeelte van de reeks krijgt waar het interessant wordt. OnPay stelt een gedetailleerde beoordeling van uw loonlijst op, zodat u alles in vogelvlucht kunt zien, zodat u kunt zien waar elke cent naar toe gaat.

onpay payroll heeft een gedetailleerde loonadministratie

Een leuke bijkomstigheid is dat OnPay een waarschuwingssysteem heeft geïntegreerd als het abnormale of mogelijke fouten in de salarisadministratie detecteert.

onpay payroll waarschuwt voor payroll error

Als je probeert door te gaan met die fouten, krijg je nog een waarschuwingspop-up te zien. Dit voorkomt dat u menselijke fouten maakt met het payroll-programma.

onpay payroll pop-up berekening waarschuwing

Zodra u alles heeft opgelost en u tevreden bent met de salarisadministratie, is de laatste stap van dit proces om in het volgende scherm op ‘Payroll goedkeuren’ te klikken.

onpay loonadministratie

OnPay zal vervolgens overgaan tot automatische bijschrijving van de salarissen op de rekeningen van uw werknemers, wat u de hoofdpijn bespaart dat u zelf geld moet overmaken!

6. Gemakkelijk Payroll-fouten oplossen!

Sommige programma’s maken het voor ons erg moeilijk om fouten in de ingediende loonlijst te corrigeren. Met OnPay is het oplossen van die fouten eigenlijk vrij eenvoudig.

Ga naar het dashboard en klik op “Alles weergeven” in “Recente runs”.

onpay payroll heeft loonlijstlogboeken

Daar zou u een lijst moeten kunnen zien van uw onlangs ingediende betalingsruns. Zoek degene die je wilt repareren en klik op de knop “Verwijderen”.

onpay payroll maakt het mogelijk om de payroll te verwijderen

Nu moet u die fouten gewoon herstellen en de loonlijst opnieuw uitvoeren. Houd er rekening mee dat als u de knop ‘Verwijderen’ niet ziet, dit betekent dat de run al is ingediend en dat er salarissen zijn gemaakt. Je moet naar hun ondersteuningsteam schrijven om het probleem op te lossen.

7. OnPay heeft voldoende rapporten!

Als u van het soort bent dat graag rapporten doorneemt, moet ik zeggen dat u meer dan tevreden zult zijn met de lange lijst met rapportoverzichten van OnPay:

 • Loonlijst
 • Payroll Register
 • Salarisoverzicht
 • Samenvatting werknemer
 • Locatie Samenvatting
 • Afdelingsoverzicht
 • Positie samenvatting
 • GL Samenvatting
 • Inkomstenoverzicht
 • Accrual-vermelding
 • Workers Comp-aanbieding
 • Workers Comp Samenvatting
 • 401K vermelding
 • 401K Samenvatting
 • 401K Export

Als iets moet worden samengevat en gerapporteerd, heeft OnPay het waarschijnlijk.

Ze hebben ook grafieken voor degenen onder u die de voorkeur geven aan visueel gestuurde rapporten.

onpay payroll heeft rapportgrafieken

Al hun rapporten zijn zeer uitgebreid, dus u kunt ze naar hartenlust doorkammen. Je hebt ook de mogelijkheid om de rapporten op te slaan in Excel- of PDF-indeling – erg handig!

onpay payroll heeft Excel en pdf-formaat voor rapporten

Geweldig werk met het zeer nuttige rapportgeneratiesysteem OnPay!

8. OnPay heeft HR-functies!

HR- en payroll-taken kunnen soms overgaan, dus het is alleen logisch dat OnPay enkele HR-functionaliteiten in hun software gooit.

Wanneer u op het tabblad HR klikt, verandert de gebruikersinterface in een verfrissend groen! Misschien zou het de indruk moeten wekken dat HR een veilige ruimte is. Ongeacht of dat waar is of niet, we vinden het leuk!

onpay payroll heeft HR-functies

Het HR-systeem van OnPay is vrij eenvoudig, maar doet wat het moet doen. Het heeft dezelfde functionaliteiten als concurrerende payroll / HR-programma’s, zoals een portaal waar klanten vakanties kunnen aanvragen en een organigram.

In feite zijn de HR-functies van OnPay niet baanbrekend, maar ze werken!

9. OnPay heeft fantastische ondersteuning!

We hebben altijd het gevoel gehad dat een bedrijf maar zo sterk is als het ondersteuningsteam. Ze zijn de echte helden van de branche, altijd klaar om klanten in nood te helpen, en ze zijn altijd de eerste verdedigingslinie wanneer boze gebruikers onrealistische eisen en bedreigingen stellen.

We waren blij om te ontdekken dat het ondersteuningsteam van OnPay toevallig zeer deskundig en behulpzaam was. Maar deskundig en behulpzaam zijn is vaak niet genoeg en het team moet snel reageren op verzoeken of gefrustreerde klanten worden misschien gewoon boze klanten.

Aangezien hun live chat-uren slechts 9:00 – 20:00 uur zijn, konden ze niet onmiddellijk op onze vragen reageren MAAR ze slaagden erin om ‘s ochtends als eerste contact met ons op te nemen! Van daaruit gingen we verder naar livechat waar ze vakkundig alle vragen beantwoordden die we hadden.

onpay payroll heeft een uitstekende ondersteuning

Ze zijn ook een behoorlijk vriendelijke groep, die graag alle domme vragen beantwoordt.

onpay payroll heeft vriendelijke ondersteuning

Een pluim voor het ondersteuningsteam van OnPay!

4 manieren waarop OnPay niet rockde

OnPay heeft veel goede dingen voor hen in petto, maar we zouden liegen als we zouden zeggen dat de software perfect is. Hier zijn een paar dingen waarvan we dachten dat OnPay verbeterd moest worden, maar houd er rekening mee dat dit de eigen bescheiden mening van de auteur is.

1. OnPay voelt niet snel aan

Je weet dat een SaaS erg snel is als je de snelheid niet opmerkt. Het voelt gewoon goed aan als je het gebruikt: naadloos en continu zonder onderbrekingen.

Met OnPay kunnen we niet zeggen dat het traag is, want dat is het niet. Het is alleen dat de snelheid merkbaar niet zo snel is als bij andere providers. We vroegen ons soms af of we de pagina moesten vernieuwen.

In een notendop, de laadsnelheden van OnPay zijn gewoon … gewoon acceptabel, wat jammer is omdat het zo veel beter zou kunnen zijn.

2. Functies omwille van Functies

OnPay ziet er boordevol functies uit, want dat is het. Het probleem is dat de functies soms aanvoelen, alsof ze er gewoon zijn om er te zijn.

Neem bijvoorbeeld deze ‘Engagement’-functie. Het heeft geen ander doel dan het ijs te breken. Ze konden er zoveel meer mee doen, zoals peilingen houden om het moreel van het team te peilen, maar ze lieten het daarbij.

onpay payroll heeft een functie voor werknemersbetrokkenheid

Een ander voorbeeld zijn de documentsjablonen van OnPay. Als ze goed worden uitgevoerd, kunnen ze echt tijd besparen en ons helpen met ons papierwerk! Helaas lijken ze slechts 2 sjablonen te hebben.

onpay payroll heeft HR-documentsjablonen

Nuttig? Ja. We hadden alleen meer verwacht.

3. UI ziet er goed uit, maar UX heeft werk nodig

Op het eerste gezicht ziet de gebruikersinterface van OnPay er heel netjes uit, met knoppen op de juiste plaatsen. Ze vinken de juiste UI-vakjes aan, dus sitenavigatie mag geen probleem zijn … behalve dat het dat is, althans in sommige gevallen.

Ze hebben een aantal twijfelachtige beslissingen genomen met betrekking tot functionaliteit. We kijken bijvoorbeeld naar de manier waarop ze hebben besloten de loonlijst te verwijderen.

Het zou natuurlijk het beste zijn als ze de loonlijstrapporten en de knop “Payroll verwijderen” op het tabblad “Payroll” zouden kunnen vermelden, zodat alles wat met payroll te maken heeft op één plek te vinden is, maar dat is niet het geval.

We moesten naar het dashboard gaan, op “Recente runs” klikken en de run daar verwijderen. Het voelt niet intuïtief aan, en een paar keer voelden we ons verloren tijdens het gebruik van de app en moesten we onze toevlucht nemen tot ondersteuning om dingen uit te zoeken.

Natuurlijk moet je dit met een snufje zout nemen, want dit zou heel goed een domheidsprobleem kunnen zijn (Ja, ik heb het over mezelf).

4. OnPay heeft geen mobiele app

Om eerlijk te zijn, niemand heeft echt een mobiele app nodig om de salarisadministratie uit te voeren, maar vergeet niet dat OnPay ook HR-functionaliteiten heeft. Het is handiger als we op een app kunnen tikken en vakantieverzoeken en salarisadministraties goedkeuren (of afwijzen).

We weten dat we ons gemakkelijk kunnen aanmelden bij OnPay met de browser van onze telefoon, maar een speciale app zou een leuke tijdsbesparing opleveren, waardoor het een stuk handiger wordt voor drukke bedrijfseigenaren.

OnPay’s plan & Prijzen: overzicht

Eenvoud is de strategie van OnPay en dat blijkt uit hun prijsplan. Ze hebben maar één prijs, dus besluitvorming is gemakkelijker voor ondernemers.

Basisprijs van $ 40, extra $ 6 per werknemer.

onpay payroll-plannen en prijzen

In een situatie waarin u 10 werknemers heeft, kost het u slechts $ 76 per maand.

Dat is een eerlijke prijs, gezien de functies die u krijgt!

Oordeel: moet je voor OnPay gaan?

Dit was echt moeilijk voor ons om te beoordelen.

Aan de ene kant heeft OnPay het potentieel voor grootsheid. Het ziet er professioneel uit, het is eenvoudig en het doet wat het belooft. Dat is precies wat we willen in een SaaS, maar het lijkt erop dat ze bij elke stap vooruit … nou niet twee, maar misschien gewoon een stap terug.

De gebruikersinterface is goed en hoewel we de leercurve niet moeilijk zouden noemen, heeft OnPay wat problemen met UX en sitenavigatie, wat betekent dat u mogelijk een training moet volgen om de software efficiënt te gebruiken. Het voelt gewoon niet intuïtief genoeg aan.

Ze hebben veel functies, maar veel van die functies voelen aan, alsof ze er zijn omwille van de bestaande. Als ze maar de moeite hadden genomen om die kenmerken uit te werken!

Ze hebben ook hele gedetailleerde rapporten (waarvan ik er vrij zeker van ben dat sommige gebruikers ze leuk zullen vinden), maar op de een of andere manier geeft het doornemen van die rapporten ons hoofdpijn. Wat vreemd is, omdat we met andere programma’s gedetailleerde rapporten hebben doorgenomen en we waren er helemaal prima mee.

In een notendop werkt OnPay. Het is niet revolutionair. Het zal je niet verbazen, maar het werkt.

En met hun lage prijs is het een goede deal. Onthoud echter dat je krijgt waar je voor betaalt!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map