Patriot-software

Patriot-software

https://www.patriotsoftware.com/

tl; dr

Patriot Software is een fantastisch salarissysteem met een paar gebreken. Als je met die gebreken kunt leven, zul je meer dan blij zijn met hun systeem! Kom meer te weten.

Patriot Software Review – 9 voordelen & 4 Nadelen van Patriot Software Payroll

Tijdens mijn onderzoek naar onze online payroll review series, heb ik een paar vrienden, familie en natuurlijk internetfora geraadpleegd, op welke payroll brands ik zou moeten letten.

Zoals verwacht doken er veel namen op, maar een flink aantal noemde Patriot Software. Dus met die informatie in de hand, rolden we de mouwen op en gingen aan het werk, waarbij we zoveel mogelijk onderzoek deden naar de loonlijst.

Blijkbaar is het verhaal van Patriot een behoorlijk opbeurend verhaal!

Patriot Software – Build From The Basement Up

Patriot Software is helemaal niet begonnen als Patriot Software.

In feite is Mike Kappel, de CEO, oprichter en visionair van het bedrijf begonnen met het schrijven van software op maat met zijn partner.

Het geld dat ze brachten bracht de tijd die werd besteed aan het schrijven van de software niet goed tot zijn recht, dus Mike begon niches te onderzoeken, en toen had hij zijn gloeilampenmoment – de markt had behoefte aan een online digitaal rekruteringsnetwerk.

Ze noemden het bedrijf Top Echelon en met een beetje doorzettingsvermogen en geluk groeiden ze het merk uit tot het meest prominente netwerk van recruiters in het land..

Kappel was echter niet blij met zijn succes in Top Echelon en ging door met brainstormen voor ideeën. Hij wilde de kleine jongens helpen, ervoor zorgen dat hun kleine bedrijven de juiste middelen hadden om succesvol te worden.

Op basis van zijn ervaring met het bouwen van Top Echelon, begon Mike in 2002 met het werken aan een online payroll-systeem in de kelder van zijn fabriek, wat de glitchy Patriot Software 1.0 bleek te zijn..

Het is duidelijk dat, hoe glitchy het ook is, de software niet goed werd ontvangen in de markt, maar zoals alle goede ondernemers was Mike niet iemand die opgaf na een beetje struikelen.

Hij ging terug naar de tekentafel en bedacht een online boekhoud- EN salarisprogramma, dat we tegenwoordig kennen als Patriot Software. De software vond snel duizelingwekkende hoogten van succes en het bedrijf werd in 2017 gewaardeerd op $ 128 miljoen.

Vandaag bedient Patriot Software 21.500 kleine bedrijven in alle 50 staten van de VS en wordt vanaf 2018 gewaardeerd op $ 205,4 miljoen.

Is Patriot Software de juiste payroll voor jou?

Als je naar de gegevens kijkt, is het gemakkelijk om te denken dat Patriot Software de beste payroll is die er is, met al die mooie waarderingsnummers en het aantal klanten dat ze hebben.

patriot software payroll heeft een goede Capterra-beoordeling

(Bron: Capterra)

patriot software payroll heeft goede softwareadvies

(Bron: softwareadvies)

Als mensen hen zo veel vertrouwen, moeten ze goed zijn?

Nou, het is moeilijk te zeggen. Soms is een software succesvol en populair vanwege de marketing erachter, niet de daadwerkelijke bruikbaarheid van het programma.

Soms kan de software ronduit teleurstellend zijn en toch populair worden, alleen omdat mensen niets beters weten.

Dus hoe weet u of het salarisadministratiesysteem van Patriot Software goed is voor uw kleine bedrijf?

Wel, daarvoor zijn we hier. We testen hun software en geven u een diepgaande beoordeling van hoe het is om hun systeem te gebruiken. We zullen alles met u delen: het goede, het slechte en het lelijke.

Kortom, we nemen alle risico’s en maken alle fouten, zodat u van ons kunt leren en dezelfde problemen kunt vermijden die we zijn tegengekomen.

Laten we dus zonder verder oponthoud in de recensie duiken.

9 dingen die we leuk vinden aan Patriot Software

1. Een eenvoudig salarissysteem!

Payroll uitvoeren met Patriot Software is zo eenvoudig als maar kan. Eigenlijk lijkt het erop dat alles wat bij Patriot Software wordt geleverd, is ontworpen om zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te zijn.

Ik vraag me eigenlijk af waarom andere bedrijven deze aanpak niet vaker volgen, omdat het echt dingen voor elkaar krijgt zonder training, wat naar mijn mening een enorme tijdbesparing is.

U voert de loonlijst uit in 3 eenvoudige stappen:

 1. Voer de loonlijst in
 2. Payroll goedkeuren
 3. Payroll afdrukken

Stap 1 – Voer Payroll in

patriot-software komt in de loonlijst

Zolang u uw werknemersgegevens correct heeft ingesteld, wordt alles hier weergegeven in het loonadministratiescherm. Het enige wat u hoeft te doen is de relevante cijfers in te voeren of indien nodig correcties aan te brengen.

Als u geen correcties hoeft aan te brengen, kunt u gewoon doorgaan en op Volgende klikken.

Stap 2 – Payroll goedkeuren

patriot-software keurt de payroll-sectie goed

Deze stap is in feite gemaakt om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt bij het uitvoeren van de salarisadministratie. U hoeft eigenlijk niets anders te doen dan door de cijfers te bladeren en ervoor te zorgen dat alles correct is voordat u het goedkeurt.

Stap 3 – Payroll afdrukken

Met patriot-software kunt u de loonlijst afdrukken

Zodra stap 2 is voltooid, stort Patriot Software automatisch salarissen op de rekeningen van uw werknemer, zodat u dit niet zelf hoeft te doen (alleen met het Full Service-plan).

U bent klaar met de salarisadministratie!

2. Print de loonlijst eenvoudig af!

Zodra de salarisadministratie is voltooid, kunt u gemakkelijk loonstroken voor uw werknemers afdrukken.

Met patriot-software kunt u paystub afdrukken

U moet klikken op ‘Payrolls afdrukken’ in de balk aan de linkerkant en vervolgens op ‘Afdrukken’ klikken voor de gewenste run. U wordt vervolgens naar het scherm ‘Payroll-loonadministratie’ geleid, waar u de knop ‘Paystubs nu downloaden’ ziet.

Met patriot-software kunt u paystub downloaden

Raak dat aan en u krijgt een PDF-document van alle loonstroken voor uw werknemers, netjes opgedeeld in afzonderlijke pagina’s, zodat u gewoon op afdrukken kunt drukken zonder u zorgen te hoeven maken over het beoefenen van kunst en kunstnijverheid door papier te snijden.

patriot software payroll in pdf-formaat

U kunt uw werknemers ook laten inloggen op het werknemersportaal, zodat ze een digitale kopie van hun loonstrookje kunnen opslaan (waarom zou u op papier afdrukken als u een digitale kopie kunt hebben, amirite?), Of ze zelf afdrukken.

3. Het toevoegen van medewerkers aan het systeem is eenvoudig!

Het is nooit leuk als je met de software moet vechten om iets voor elkaar te krijgen. Voor sommige payroll-programma’s die we hebben geprobeerd, moesten we door de hoepels springen voordat u iets eenvoudigs kon doen dan het toevoegen van werknemers aan het systeem, wat we erg irritant en onnodig vonden .

Met Patriot Software is dit helemaal geen probleem.

Het enige dat u hoeft te doen, is naar het dashboard gaan en op “Werknemer toevoegen” klikken

werknemer toevoegen is eenvoudig met Patriot Software payroll

U wordt dan naar een pagina geleid waar u de gegevens van uw werknemer moet invullen. Weet je nog dat ik zei dat Patriot Software zo eenvoudig mogelijk is?

Het is hier ook van toepassing!

Het enige wat je hoeft te doen is de lege plekken in te vullen. Je hoeft hiervoor geen raketwetenschapper te zijn!

patriot-software om werknemersinformatie toe te voegen is eenvoudig

Zorg ervoor dat u tijdens het invullen van de details nog een extra stap doet: vink de knop aan om een ​​e-mail voor registratie van de werknemersportal naar uw nieuwe werknemer te sturen. Dit zal het leven later een stuk gemakkelijker voor je maken, wat we in punt 4 zullen bespreken.

Met patriot-software kunt u e-mail met registratie van werknemers verzenden

Als je klaar bent met het vullen van alles, klik je onderaan op de grote oranje knop ‘Werknemer toevoegen’ – en je bent klaar!

Waarom kan niet alles in het leven zo eenvoudig zijn??

4. Patriot Software heeft een medewerkersportal!

Als je onze instructies in punt 3 hebt gevolgd, had je je werknemers een e-mail gestuurd om zich te registreren voor de werknemersportal van Patriot.

Dit doen zou een van de beste dingen kunnen zijn die ooit in je leven zijn gebeurd.

Wanneer je ze uitnodigt om zich aan te melden voor de portal, ontvangen ze een vriendelijk e-mailbericht van Patriot Software om zich aan te melden. Maak je geen zorgen, het is allemaal niet bedreigend en ziet er veilig uit, dus je werknemers zullen niet bang zijn.

patriot software payroll medewerkersportaal

Zodra ze zich hebben geregistreerd, kunnen uw werknemers hun eigen naam en wachtwoord aanpassen. Ze kunnen voor het gemak ook het systeem updaten om een ​​e-mailadres van hun voorkeur te gebruiken.

Het werknemersportaal geeft de gebruiker in feite toegang tot al zijn gegevens. Ze kunnen hun eigen betalingsinformatie, gegevens over belastinginhouding en zelfs hun eigen tijdkaart bekijken.

Ze kunnen ook hun eigen loonstrookjes afdrukken of ze digitaal opslaan, zodat u ze niet hoeft uit te printen. Eerlijk gezegd zou ik persoonlijk willen dat mijn werknemers hun loonstrookjes digitaal opslaan. Waarom kostbare bomen omhakken voor papier als u altijd en overal online toegang heeft tot uw loonstrookje?

In wezen maakt de werknemersportal het leven voor u en uw werknemer gemakkelijker door tijd te besparen en het ophalen van gegevens voor beide partijen gemakkelijker te maken. De werknemer heeft toegang tot al zijn eigen gegevens zonder dat hij zich hoeft te bemoeien met de tijd van de ondernemer.

5. Heeft u zich vergist? Maak die cheque ongeldig!

We zijn allemaal mensen en mensen maken fouten.

Als het gaat om payroll-software, zijn die fouten soms moeilijk te corrigeren. Sommige programma’s laten je niet eens toe om die fouten te herstellen – je zult moeten schrijven om te zien of het kan.

Gelukkig vonden we het erg handig om payrollfouten met Patriot Software op te lossen.

Het enige dat u hoeft te doen, is naar ‘Ongeldige cheques’ gaan op het tabblad ‘Payroll’. Daar ziet u een lijst met cheques die ongeldig kunnen worden gemaakt.

Met patriot-software kunt u de loonlijst annuleren

U moet de verkeerde controle selecteren en vervolgens op de grote oranje knop ‘Geselecteerde controles annuleren’ klikken (rekwisieten voor het UI-team, waardoor de belangrijke knoppen oranje worden in tegenstelling tot het gewone blauw is een geniale zet).

Zorg ervoor dat u opnieuw de loonlijst uitvoert voor die ongeldige cheque, anders wordt uw arme werknemer niet betaald!

Notitie

Als de salarissen al zijn ingediend op werknemersaccounts, kunt u die cheques niet meer ongeldig maken!

6. Beheer vakantietijd!

Uw werknemers hebben recht op een aantal betaalde vrije tijd in een jaar (het aantal vakantiedagen waarop ze recht hebben, verschilt van staat tot staat), maar als ze vakantie moeten nemen nadat ze al hun toegewezen betaalde tijd hebben opgebruikt buiten de dagen moet uw salarisadministratiesysteem weten dat er aanpassingen kunnen worden gedaan aan hun salarisadministratie.

Sommige payroll-software die er is, houdt hier geen rekening mee, wat fouten in de payroll-run kan veroorzaken.

Ga naar het tabblad ‘Payroll’, klik op ‘Time-out beheren’ en u wordt naar de pagina gebracht waar u in één oogopslag alle beschikbare vakantie-uren van uw werknemer kunt zien.

Met patriot software payroll kunt u vrije tijd beheren

Het enige wat u nu hoeft te doen, is het vakje naast de naam van de werknemer aan te vinken en op ‘Vakantie-uren voor geselecteerde werknemers bewerken’ te klikken.

Wat we nog moeten doen, is letterlijk de lege plekken invullen. Het wordt niet eenvoudiger dan dit.

Met patriot software payroll kunt u vakantie-uren beheren

Als u klaar bent, drukt u op ‘Opslaan’ (nogmaals, belangrijke knoppen zijn fel oranje gemarkeerd) en Patriot Software zal alle benodigde berekeningen voor u uitvoeren wanneer u de salarisadministratie uitvoert.

Simpel, snel en handig!

7. Geweldig aanwezigheidsbeheer!

Aanwezigheidsbeheer is meestal een HR-zaak, maar we zijn blij dat Patriot Software heeft besloten om deze functie als een add-on service in hun systeem op te nemen.

Het is geweldig omdat we alles wat we nodig hebben binnen één app kunnen krijgen zonder dat we moeten overschakelen naar een andere tijdbeheersoftware, wat niet echt veel moeite kost, maar vervelend kan zijn om te doen.

Ga zoals gewoonlijk naar het tabblad “Payroll” en klik vervolgens op “Tijdkaarten beheren”.

Met patriot software payroll kunt u de aanwezigheid beheren

Zoals gebruikelijk bij alles wat u met Patriot Software doet, kunt u in één oogopslag de uren van iedereen in één oogopslag zien. Wijs de uren voor uw werknemers toe zoals u dat wilt en klik vervolgens op “Tijdkaart opslaan”.

U hoeft uw werknemers niet eens zelf te informeren, omdat het programma automatisch al uw werknemers bijwerkt en ze vervolgens hun eigen tijdkaarten kunnen controleren via de werknemersportal.

8. Uitgebreide boekhoudfuncties!

Er zijn tal van leveranciers van payroll-software, maar Patriot Software lijkt een manier te hebben gevonden om zich te onderscheiden van de massa met hun boekhoudkundige mogelijkheden.

Van alle payroll-providers die we hebben geprobeerd, zijn zij de enigen die boekhoudservices bieden, en ze doen het verdomd goed!

Wanneer u in de boekhouding gaat, moet u eerst al uw bedrijfsgegevens, klanten, leveranciers, producten, diensten, enz. Intoetsen. Dit vertelt het programma wat voor soort zaken u doet, zodat zij automatisch de velden kunnen genereren die u moet vullen. Het is allemaal heel eenvoudig. Volg de instructies op het scherm en je kunt op geen enkele manier fout gaan.

Als je alles eenmaal hebt ingevoerd, wordt het leven heel gemakkelijk.

U kunt offertes, schattingen en facturen maken voor uw klanten met een vooraf ingestelde sjabloon die al uw gegevens bevat. Uw producten of diensten staan ​​in een vervolgkeuzemenu en wanneer u een artikel selecteert, wordt de prijs automatisch toegevoegd aan de offerte of factuur.

Je hebt zelfs de mogelijkheid om kortingen te creëren!

Met patriot software payroll kunt u kortingen creëren

Als u nu doorloopt naar leverancierstaken, zult u merken dat u eenvoudig uw leveranciers kunt betalen, rekeningen kunt betalen en cheques kunt afdrukken. U kunt ook opnames en stortingen van en naar de rekening intoetsen, zodat u voor boekhoudkundige doeleinden niet volledig op een programma van derden hoeft te vertrouwen.

patriot software payroll heeft boekhoudfuncties

In dit opzicht is Patriot Software inderdaad de bijenknieën.

Notitie

De boekhoudfunctie van Patriot Software is een betaalde dienst die is gescheiden van het salarisadministratiesysteem.

9. Patriot Software overheerst je in rapporten!

Als u het type bent dat leeft van rapporten, zult u blij zijn te weten dat Patriot Software in staat is om allerlei soorten rapporten voor uw inzage te produceren!

Ze hebben een van de langste lijst met rapportageopties die ik heb gezien bij een leverancier van salarissoftware. Ga gewoon naar het dashboard, klik op rapporten en BAM!

De payroll van patriot software heeft tonnen rapporten

U kunt zoveel rapporten naar hartenlust downloaden!

4 dingen die we niet leuk vinden aan Patriot Software

Patriot Software heeft veel goede dingen voor hen in petto, maar dat betekent niet dat ze geen gebreken vertonen. Hier zijn een paar dingen waarvan we dachten dat ze het beter konden doen.

1. Kan werknemers niet bulksgewijs toevoegen

Voor kleine bedrijven met minder dan 10 personen zou dit helemaal geen probleem moeten zijn. Maar wat als uw kleine bedrijf 20, 30 mensen telt? Het één voor één toevoegen van werknemers kan veel tijd kosten en kan ook erg vervelend zijn.

Misschien is er een manier om het in bulk te doen, maar ik heb het zeker niet kunnen achterhalen.

Ik zou er om ondersteuning kunnen vragen … maar daar komen we in het volgende punt op terug.

2. Ondersteuning is traag

U kunt contact opnemen met de ondersteuning van Patriot Software via livechat, telefoontje of e-mail. Omdat ik echter buiten hun ondersteuningsuren werk (live ondersteuning is alleen beschikbaar van 08.00 uur – 20.00 uur, maandag – vrijdag, Eastern Time), had ik geen andere keus dan ze te e-mailen voor ondersteuning, wat helemaal geen probleem is.

patriot software-ondersteuningsteam

Het probleem was dat het 4 dagen duurde om bij mij terug te komen. Ja, ze waren behulpzaam, maar de wachttijd was gewoon verschrikkelijk.

3. Het is een beetje saai

Nu ben ik alleen maar kieskeurig.

Patriot Software werkt helemaal en het werkt prachtig. Het is gewoon dat het er saai uitziet en aanvoelt, als iets dat rechtstreeks uit de mentaliteit van de boomer-ontwerper kwam.

Alles voelt veilig en blauw aan … als een bank uit de jaren 90.

Ik weet zeker dat het bij sommige mensen past, ik denk gewoon dat ze het zich kunnen veroorloven om wat meer risico te nemen met hun ontwerp.

4. Patriot Software voelt traag aan

Dit is misschien wel mijn grootste probleem met Patriot Software.

Als het gaat om online softwareservices, moet je snel zijn.

Je wilt zo snel zijn dat de klant het gevoel heeft dat ze een offline service gebruiken, want als ze de snelheid opmerken, betekent dit dat je te langzaam gaat om het natuurlijk te laten aanvoelen.

Met behulp van Patriot Software voelde ik absoluut de snelheid. Ik heb het zelfs meerdere keren gevoeld. Ik ben echter van mening dat het redelijk is om te zeggen dat de vertraging te wijten kan zijn aan mijn verbinding, dus uw resultaten kunnen variëren.

Het plan van Patriot Software & Prijzen: overzicht

Patriot Software verdeelde hun prijzen in 2 niveaus: Basic Payroll en Full Service Payroll.

BasicFull Service
Prijs / maand * $ 10 $ 30
Directe storting Ja
Medewerkersportal Ja Ja
Handmatige belastingaangifte

* Extra $ 4 per maand per werknemer.

Bovendien moet u extra betalen als u kiest voor hun add-on-services:

Tijd & Aanwezigheid

 • Gemakkelijk & Veilige toegang
 • Tijdkaartfunctie
 • Nauwkeurige rapportage
 • Time-off bijhouden
 • Prijs – vanaf $ 5 / maand

HR-software

 • Bijhouden van werknemersgegevens
 • HR management & Rapportage
 • Prijs – vanaf $ 4 / maand

Oordeel: moet je voor Patriot-software gaan?

Patriot Software is ongetwijfeld een van de beste online payroll-providers die er zijn. Het doet wat het belooft te doen en het doet het goed.

Het is gewoon dat er een paar dingen zijn die ik persoonlijk zou willen verbeteren.

Neem bijvoorbeeld hun onvermogen om werknemers in bulk toe te voegen. Dit is iets heel basaals dat gemakkelijk zou moeten worden gedaan voor het verstand van de bedrijfseigenaar. Misschien kan het worden gedaan, maar ik kan er niet achter komen en ik kan niet echt de moeite nemen om contact op te nemen met ondersteuning omdat live chat momenteel offline is en e-mailondersteuning duurt te lang om terug te zetten.

Patriot Software kan soms een beetje niet reageren, maar dat kan te wijten zijn aan mijn verbinding. Het ziet er ook een beetje saai en flauw uit, maar het doet wat het moet doen.

Prijzen kunnen vrij duur zijn. Basic Payroll is betaalbaar, maar het snijdt het gewoon niet. Het programma heeft gewoon niet het gevoel dat het het waard is als je zelf handmatig stortingen moet doen en belastingen moet indienen, dus Full Service is de juiste keuze en kost minstens $ 30 per maand.

Gooi hun tijd in & Aanwezigheids- en HR-software-add-ons, en de kosten stijgen plotseling tot $ 39 per maand, zonder zelfs maar de prijs per werknemer te overwegen!

Maar dat gezegd hebbende, is Patriot Software echt een van de meest betrouwbare leveranciers van online payroll-software.

Ze hebben een onboarding-video die erg handig is om je rond te leiden. Als je vastloopt, zijn er bij elke stap help-knoppen. Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om dit te gebruiken, je hoeft alleen maar te weten hoe je de instructies op het scherm moet volgen.

Ik denk zelfs dat we Patriot Software zo gemakkelijk te gebruiken vonden, omdat je alleen maar de instructies op het scherm letterlijk moet volgen. Het wordt niet eenvoudiger dan dat. Het is zo gemakkelijk dat ik er zeker van ben dat mijn grootmoeder het kan leren gebruiken …

Patriot Software is een van de beste online payroll SaaS die beschikbaar is, maar ze hebben hun gebreken. Als hun gebreken en prijzen u niet storen, dan zult u meer dan tevreden zijn met hun fantastische salarisadministratiesysteem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me