Privé-internettoegang versus Torguard

Privé-internettoegang en Torguard zijn twee van de meest populaire keuzes voor BitTorrent-gebruikers die hun torrents willen anonimiseren en torrents veilig willen downloaden.

Als je je torrent-activiteit privé wilt houden, of als je gewoon op zoek bent naar een zeer anonieme VPN-service, zijn dit beide uitstekende keuzes (beide maakten onze lijst met de ‘beste niet-loggende VPN-services’) Maar we zetten ze op kop om te zien welke er echt bovenop komt.

Vergelijkingscriteria

Voor deze vergelijking hebben we rekening gehouden met algemene beveiligingsfuncties, evenals torrent-specifieke functies, snelheid, klantenondersteuning en meer.

We kijken naar:

 • Beveiliging / encryptie
 • Snelheid
 • Torrent-vriendelijkheid
 • Software / functies
 • Ondersteuning
 • Prijs

Hoofd-tot-hoofd vergelijkingsoverzicht

Afbeelding

 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Geen activiteitenlogboeken, geen verbindingslogboeken.
 • 256-bit AES-codering (aangepaste coderingsopties)
 • 4096-bits coderingssleutels (extreem veilig)
 • Onbeperkte bandbreedte / gegevensoverdracht
 • Kill-switch beveiliging
 • VPN + Torrent Proxy-service inbegrepen
 • Geen extra torrent-specifieke functies

Prijzen / aanbiedingen
Maandelijkse prijs: $ 6,95 / m
Beste biedprijs: $ 3,33 / maand (1 jaarabonnement)

Onze favoriete functies
Private Internet Access biedt meer functies voor een lagere prijs dan welke andere VPN dan ook. We houden van hun toewijding aan privavacy (een echt ‘zero logs’-beleid), snelheid, torrent-vriendelijkheid en uitstekende software (met aangepaste controle over de coderingssterkte en het gebruikte algoritme).

Elk PIA-abonnement omvat ook onbeperkt gebruik van hun Nederlandse socks5-proxyserver (ideaal voor torrents).

Afbeelding

 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Geen activiteitenlogboeken, geen verbindingslogboeken.
 • 256-bit Blowfish-encryptie
 • 2048-bits sleutels (industriestandaard)
 • Onbeperkte bandbreedte / gegevensoverdracht
 • Kill-switch beveiliging
 • VPN & Torrent-proxyservice wordt apart verkocht
 • p2p geoptimaliseerde servers, aangepast torrent-proxy-installatieprogramma

Prijzen / aanbiedingen
Maandelijkse prijs: $ 10 / m
Beste biedprijs: $ 4,99 / maand (1 jaarabonnement)

Onze favoriete functies
Torguard is meer op torrent gericht dan de meeste VPN’s. Ze bieden een stand-alone ‘Torrent Proxy’-service voor snelle, anonieme torrent-downloads. Ze hebben ook een aangepaste proxy-installatiesoftware die uw favoriete torrent-client automatisch met de juiste instellingen configureert. Ze hebben ook p2p (torrent) geoptimaliseerde VPN-servers en stealth VPN-servers om door torrent-blokkerende firewalls heen te komen.

Bezoek Private Internet Access >

Bezoek Torguard >

Beveiliging / privacy

Privé-internettoegang

 • Geen logs. Periode.
 • 256-bits AES-codering met 4096-bits sleutels
 • Kill-switch (systeemniveau)
 • Anonieme betalingen met Bitcoin, cadeaubonnen
Torguard

 • Geen logs. Periode.
 • 256-bit Blowfish Encryption met 2048-bit sleutels
 • Kill-switch (app-niveau)
 • Anonieme betalingen met bitcoin

Zowel PIA als Torguard zijn niet-loggende VPN-providers (tot nu toe goed). Ze accepteren ook allebei anonieme betaling via de Bitcoin-cryptocurrency. Dat is grotendeels waar de overeenkomsten eindigen.

PIA gebruikt 256-bits AES-codering (industriestandaard) met 4096-bits sleutels voor de handshake-codering (aanzienlijk sterker dan de industriestandaard 2048-bits sleutels). Torguard daarentegen gebruikt 256-bits codering met het oudere (maar nog steeds zeer solide) Blowfish-coderingsalgoritme. Ze gebruiken 2048-bits sleutels die de industriestandaard zijn, maar sterker is naar mijn mening altijd beter.

Private Internet Access geeft u ook volledig aangepaste controle over de coderingssterkte, het gebruikte algoritme en de methode voor gegevensverificatie (voorkomt man-in-the-middle-aanvallen). De desktop-app van Torguard biedt u geen aangepaste controle, behalve welk servertype u selecteert (verschillende servers gebruiken verschillende codering)

Beveiliging van privé-internettoegang en coderingsinstellingen

Geavanceerde PIA-coderingsinstellingen

In de bovenstaande afbeelding is de installatie zeer veilig, maar gebruikt AES-128-bits codering in plaats van 256-bits voor hogere snelheden (er is altijd een compromis als het gaat om snelheid versus coderingssterkte). U kunt verschillende instellingen proberen totdat u de perfecte combinatie voor uw eigen behoeften vindt. Ik gebruik meestal AES-256 bit, omdat snelheid voor mij geen belangrijke factor is.

Dodemansknop

Zowel Torguard als PIA hebben een kill-switch in hun software ingebouwd, hoewel ze de functie elk op een andere manier hebben geïmplementeerd.

Torguard gebruikt een kill-schakelaar op app-niveau
Dit betekent dat u specifieke applicaties kunt kiezen die worden gedood (gesloten) als de VPN-verbinding per ongeluk wordt verbroken. Het selecteren van de apps die u wilt opnemen, is net zo eenvoudig als ze toevoegen aan een lijst in de Torguard-software-instellingen.

Het is duidelijk dat als je torguard voor torrents koopt, je je torrent-client aan de lijst wilt toevoegen, zodat je echte IP niet per ongeluk lekt.

Private Internet Access gebruikt een kill-schakelaar op systeemniveau
Dit betekent dat wanneer geactiveerd (door de kill-switch in de software-instellingen aan te vinken) PIA alle internetactiviteiten volledig stopt in het geval van een onbedoelde verbroken verbinding. De enige manier om internettoegang te herstellen is:

 1. Maak opnieuw verbinding met een VPN-server
 2. Reset uw DCHP door de Windows-probleemoplosser uit te voeren (of u kunt het handmatig doen).

Geen van beide kill-switch-methoden is noodzakelijkerwijs beter of slechter. Het komt neer op persoonlijke voorkeur.

Anonieme betalingen

Zowel PIA als Torguard stellen gebruikers in staat om anonieme betalingen te doen. Ze hebben slechts minimale informatie nodig om een ​​account aan te maken. U heeft alleen een e-mailadres en een betaalmethode nodig.

Torguard accepteert bitcoin-betalingen (‘s werelds populairste cryptocurrency).

PIA accepteert zowel bitcoin als anonieme betalingen door elektronisch in te wisselen in tegoeden van overgebleven cadeaubonnen van populaire winkels (zoals Starbucks, Red Lobster, Target, Best-buy, enz …). Het is een ingenieuze low-tech oplossing waarmee u anoniem kunt betalen zonder dat u hoeft te leren hoe u Bitcoins kunt kopen, mixen, opslaan en overdragen.

Lees hoe u met cadeaubonnen kunt betalen in onze gids over hoe u anoniem voor een VPN kunt betalen.

Winnaar: privé-internettoegang
PIA heeft gelijk of wint elk onderdeel van de beveiligingswedstrijd. Als je de best mogelijke beveiliging nodig hebt (of je houdt van de aanpassingsopties van PIA), moet je ze zeker eerst proberen. Bespaar meer dan 50% bij aankoop van een abonnement van 1 jaar.

Torrent-specifieke functies

Privé-internettoegang:

 • Torrents toegestaan ​​op alle servers
 • Socks5-server gratis meegeleverd (Nederland)
Torguard

 • Torrents toegestaan ​​op specifieke (niet-Amerikaanse, niet-Britse servers)
 • Proxy-service voor sokken5 wordt apart verkocht (5 landen)
 • Proxy auto-installatiesoftware

Privé-internettoegang
Een van de beste eigenschappen van PIA is het feit dat alle VPN-abonnementen toegang tot een in Nederland gevestigde SOCKS-proxyserver bevatten. Ze adverteren deze functie niet zwaar, maar het is ideaal voor torrenting en u kunt eenvoudig uw favoriete torrent-software configureren om uw IP-adres te verbergen met behulp van deze proxy.

Installatie-instructies zijn opgenomen in onze handleidingen voor:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Zondvloed

Private Internet Access staat torrents toe op alle servers, hoewel ze uw torrent-activiteit waarschijnlijk liever zouden beperken tot servers in torrent-vriendelijke landen zoals Nederland, Canada of Zwitserland.

Torguard
Torguard biedt ook SOCKS 5-proxy-service, maar ze verkopen het apart van hun VPN-service, dus als je Proxy en VPN samen wilt, kijk je naar $ 80 + / jaar in plaats van $ 39,95 met PIA. Om eerlijk te zijn, hun Torrent Proxy-service is zeer solide en biedt u veel meer serverlocatie-opties.

Ze hebben ook een handige proxy-installatietool die automatisch je favoriete torrent-software (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) configureert met de optimale beveiligingsinstellingen om de proxy-service veilig en anoniem te gebruiken.

Dit helpt u de hoofdpijn of verwarring van handmatige installatie te vermijden die nodig zou zijn om de SOCKS-proxy van PIA te gebruiken voor torrenting. (Hoewel we de bovenstaande handleidingen wel hebben)

Torguard beperkt torrent-activiteit tot specifieke p2p-servers (zowel om de netwerksnelheid te optimaliseren als om potentiële juridische problemen te voorkomen).

Winnaar: TIE
Als u bereid bent te betalen om een ​​VPN + Proxy-service te krijgen, dan zijn de proxy-service en het auto-installatieprogramma van Torguard absoluut superieur aan de enkele SOCKS5-server van PIA (met handmatige configuratie vereist).

Natuurlijk is PIA letterlijk de helft van de prijs, dus $ 39,95 per jaar…

Snelheidstest: PIA vs. Torguard

Zowel Torguard als PIA hebben hun servernetwerken de afgelopen jaren drastisch uitgebreid. Dit betekent dat er meer serverlocaties zijn en dat er meer bandbreedte per gebruiker beschikbaar is.

Snelheden tot 50+ Mbps halen is zeker mogelijk bij beide providers (ervan uitgaande dat je normale verbinding minstens zo snel is).

Privé-internettoegang

PIA Nederland snelheidstest

Nederlandse Server (PIA)

Privé-internettoegang Canada Speedtest

Canada Server (PIA)

Torguard Speed ​​Tests

Torguard Nederland snelheidstest

Nederland Server (Torguard)

Torguard Canada Speedtest

Canada Server (Torguard)

Zoals je kunt zien, zijn de resultaten van de snelheidstest vrij gelijkaardig. PIA krijgt een kleine voorsprong op downloadsnelheden en Torguard heeft hogere upstreamsnelheden. Uiteraard zijn uw resultaten afhankelijk van uw verbindingssnelheid, serverafstand, serverbelasting, tijdstip, enz…

Maar deze zijn zo dichtbij dat we het bij TIE zullen noemen

Prijzen & Restitutiebeleid

Zowel PIA als Torguard zijn redelijk betaalbaar in vergelijking met de gemiddelde prijzen in de branche. Elk biedt ook een 7 dagen geld-terug-teruggavebeleid.

Privé-internettoegang is de betere algemene waarde.
Voor slechts $ 39,95 / jaar (dat is $ 3,33 / maand) Je krijgt een VPN + Proxy-service inbegrepen voor minder dan de prijs van een VPN-service alleen voor Torguard.

Prijzen van PIA:

Prijzen en abonnementen van Private Internet Access VPN

De prijspagina van Private Internet Access

Torguard’s prijzen
Torguard heeft afzonderlijke prijzen voor hun VPN & Proxy-service (hoewel u een bundelkorting krijgt als u beide koopt).

VPN-service:

 • $ 9,99 / maand (abonnement van 1 maand)
 • $ 4,99 / maand (abonnement van 1 jaar)

Torrent Proxy-service

 • $ 5,95 / maand (abonnement van 1 maand)
 • $ 3,91 / maand (abonnement van 1 jaar)

Torguard VPN-prijsvergelijking

VPN-prijzen van Torguard

Conclusie

Duidelijk Privé-internettoegang is een betere waarde maar dat betekent niet dat ze voor iedereen de perfecte keuze zijn. We zullen snel de voor- en nadelen van elk samenvatten, zodat u een beter idee heeft van welke VPN het beste bij u past.

Afbeelding

PROS

 • Goedkoper (vanaf $ 3,33 / maand)
 • Proxy-service voor sokken5 inbegrepen
 • Uitstekende software
 • Aangepaste controle over versleutelingsopties
 • Uitstekende reputatie binnen de p2p-gemeenschap
 • Torrents toegestaan ​​op alle servers
 • DNS Leak en IPv6 Leak Protection

Afbeelding

PROS

 • Zeer hoge snelheden
 • Standalone Torrent Proxy-service (5 landen)
 • Auto-proxy-installatiesoftware
 • Torrent-geoptimaliseerde servers
 • ‘Stealth’ VPN-protocol beschikbaar
 • DNS Leak en IPv6 Leak Protection
CONS

 • Proxyservice beperkt tot 1 locatie
 • Moet torrent-proxy handmatig instellen
 • Minder VPN-serverlocaties dan Torguard
CONS

 • Moet apart betalen voor VPN & Proxy
 • Torrents zijn alleen toegestaan ​​op specifieke servers
 • Geen controle over coderingssterkte / algoritme
 • Torguard VPN is duurder dan de service van PIA

Dus welke VPN moet je kiezen?

De waarheid is dat de overgrote meerderheid van de mensen waarschijnlijk beter af zal zijn met privé-internettoegang (ervan uitgaande dat prijs een van uw belangrijkste selectiecriteria is. PIA geeft u meer waar voor uw geld dan Torguard en hun software is zeker een stap voor. De overgrote meerderheid van de mensen zal waarschijnlijk beter af zijn met Private Internet Access…

Je zou Torguard moeten kiezen als…

 • Je wilt de beste proxy-service voor torrents (Torguard is absoluut de beste torrent-proxy)
 • Je wilt niet dat je je torrent-software handmatig moet configureren om een ​​proxy te gebruiken
 • Je bent bereid iets meer te betalen voor een kleine VPN-snelheidsboost
 • Het maakt u niet uit of u aangepaste controle heeft over uw VPN-codering

U moet Private Internet Access kiezen als…

 • U wilt de beste prijs / kwaliteit
 • U wilt de beste VPN-service / beveiliging / software
 • U heeft niet meer dan één proxyserverlocatie nodig

Het komt neer op: Privé-internettoegang is voor de meeste gebruikers de beste keuze
Ik abonneer me persoonlijk op PIA, ook al kan ik als recensent vrijwel elke VPN-service gratis krijgen. Hun beveiliging is rotsvast, ik heb bijna nooit verbindingen verbroken en de gratis SOCKS5-proxyservice is een leuke bonus. Dat zijn slechts enkele van de redenen waarom we PIA in 2015 de beste VPN voor torrenting hebben genoemd.

Ik moet nog een andere VPN-service vinden die meer functies, privacy en prestaties biedt dan PIA voor minder dan $ 40 / jaar. Vooral als het gaat om de veeleisende privacybehoeften van bittorrent-gebruikers.

U kunt PIA vrijwel zonder risico proberen (dankzij hun geld-terug-garantie van 7 dagen).
Ik ben er vrij zeker van dat je het geweldig zult vinden.
Krijg privé-internettoegang »

Aanvullende links / bronnen

Hier zijn nog enkele artikelen die u mogelijk nuttig vindt:

VPN-beoordelingen
Torguard
Privé-internettoegang
Proxy.sh
IPVanish
ibVPN
Proxy-installatie-instructies voor
uTorrent
Vuze
Zondvloed
QBittorrent
Gidsen / Rankings
Volledig anonieme torrents in 3 stappen
HTTP vs SOCKS Proxy (voor torrents)
De beste VPN-services voor torrenting
Anoniem betalen voor een VPN
Hoe u uw torrents kunt versleutelen
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me