Privé-internettoegang versus ExpressVPN (diepgaande vergelijking)

Privé-internettoegang versus ExpressVPN

Privé-internettoegang en ExpressVPN zijn twee populaire VPN-keuzes onder bittorrent-gebruikers. Beide providers zijn goede opties om uw torrent-IP-adres te verbergen en uw torrent-downloads te coderen.

Elk heeft echter zijn eigen voordelen…

Dit artikel evalueert de voor- en nadelen van PIA versus Express VPN, met speciale aandacht voor de privacybehoeften van bittorrent-gebruikers.

Privé-internettoegang versus ExpressVPN: samenvatting

Privé-internettoegang

Afbeelding

Website: Privateinternetaccess.com

 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Geen logboeken. Periode. (meer informatie over VPN-logboeken)
 • Inclusief SOCKS-proxy (werkt met de meeste torrent-clients)
 • 256-bit encryptie (aanpasbaar)
 • Kill-switch inbegrepen
 • Torrents toegestaan ​​op alle servers
 • Maandelijkse prijs: $ 6,95
 • Beste prijs: $ 3,33 / maand (plan voor 1 jaar)

ExpressVPN

Afbeelding

Website:Expressvpn.com

 • Gevestigd in Britse Maagdeneilanden
 • Geen activiteitenlogboeken. Sommige verbindingslogboeken (geen IP-logboeken)
 • Geen proxy inbegrepen
 • 256-bit encryptie
 • Kill-Switch inbegrepen
 • Torrents op specifieke servers
 • Maandelijkse prijs: $ 12,95
 • Beste prijs: $ 8,32 / maand (plan voor 1 jaar)
Onze favoriete PIA-functies:
PIA is de beste waarde van elke VPN-service die we hebben getest, vooral onder torrent-vriendelijke VPN’s.

Hun beveiliging is uitstekend, ze zijn een echte ‘No-Logs’ VPN-provider en ze staan ​​bittorrent toe op alle servers.

PIA heeft ook een Nederlandse SOCKS-proxyserver met alle VPN-abonnementen. Je kunt het gebruiken met elke grote torrent-client. We hebben installatiehandleidingen voor uTorrent, Deluge, Flud en Vuze.

Onze favoriete ExpressVPN-functies:
ExpressVPN is een premium VPN-service (met een premium prijskaartje).

We houden echt van hun VPN-software, die handige functies bevat zoals een ‘lijst met favoriete servers’ om u snel / gemakkelijk toegang te geven tot uw meest gebruikte servers. ExpressVPN heeft servers in meer dan 70 landen.

De mobiele apps van ExpressVPN behoren tot de beste in de branche. Ze hebben apps voor zowel iOS als Android en ze hebben elk 4+ sterren.

Vergelijkingsonderwerpen

We zullen ExpressVPN en Private Internet Access onderling vergelijken voor elk van de onderstaande onderwerpen. Klik op de link om door te gaan naar een deel van deze vergelijking.

 1. Veiligheid
 2. Privacy- / registratiebeleid
 3. Software / functies
 4. Snelheid
 5. Torrent-vriendelijkheid en Torrent-functies

Veiligheid

Versleuteling
PIA en ExpressVPN nemen beveiliging allebei serieus. Elk biedt OpenVPN- of L2TP / IPSEC-codering met 256-bits sessiesleutels. Dit is dezelfde coderingssterkte die door het Amerikaanse leger en de regering wordt gebruikt voor hoogbeveiligde communicatie.

Privé-internettoegang krijgt een kleine voorsprong op codering, doordat u de coderingssterkte en het gebruikte algoritme kunt aanpassen vanuit hun desktop VPN-client.

Instellingen voor privé-internettoegangsencryptie

Pas de gegevenscodering, authenticatie en handshake-sterkte aan met PIA’s software

Andere beveiligingsfuncties
PIA en ExpressVPN bevatten beide een VPN-kill-switch. We houden van deze functie en raden altijd aan om een ​​provider te kiezen die er een in hun software inbouwt. Een kill-switch zorgt ervoor dat uw internetverbinding nooit onversleutelde gegevens (of uw echte IP-adres) lekt als de VPN onverwacht wordt verbroken.

Beveiligingsoverzicht:
PIA krijgt extra punten voor aanpasbare coderingsinstellingen (u kunt zelfs de codering helemaal uitschakelen voor slecht beveiligde VPN-toepassingen zoals geoblokkering van videostreamingsites). PIA gebruikt ook 4096-bit handshake-encryptie (veel sterker dan de 2048-bit-encryptie die door de meeste VPN’s wordt gebruikt).
WINNAAR: privé-internettoegang

Privacy- / registratiebeleid

Het logboekbeleid is een van de meest kritische criteria voor het kiezen van een VPN, vooral voor bittorrent-gebruikers. Door een van deze echte niet-logging VPN-providers te kiezen, zorgt u ervoor dat het bijna onmogelijk is om torrent-activiteiten naar uw VPN-account (of persoonlijk IP-adres).

Privé-internettoegang: privacy

PIA garandeert dat publiekelijk ze houden geen activiteiten- of sessielogboeken bij van uw VPN-gebruik. Dit betekent dat ze uw webgeschiedenis, downloads of inkomend / uitgaand IP-adres niet registreren of registreren. Ze kunnen een ‘no logs-beleid’ handhaven omdat PIA in de VS is gevestigd (waar wetten voor gegevensbewaring niet van toepassing zijn op VPN-services).

Privé-internettoegang vereist minimale informatie om een ​​account aan te maken. Het enige dat u nodig heeft, is een e-mailadres (wegwerp-e-mails werken ook) en een betalingsmogelijkheid. Anonieme betalingen worden geaccepteerd in de vorm van Bitcoin of cadeaubonnen. Naar onze mening is het niet nodig om anoniem te betalen, maar voel je vrij om dit te doen als je de extra privacy wilt.

ExpressVPN: privacy

ExpressVPN biedt niet hetzelfde privacyniveau als PIA als het gaat om hun loggingbeleid. Ze registreren geen VPN-activiteit (websites die u bezoekt, gedownloade bestanden, enz.), Maar ze registreren wel metagegevens van de sessie (KB aan overgedragen gegevens, gebruikte VPN-server, verbindingsduur). gelukkig, ExpressVPN neemt uw IP-adres niet op in hun verbindingslogboeken (vanaf 1 januari 2016).

Bitcoin-betalingen worden geaccepteerd als u anoniem wilt betalen.

Samenvatting privacy / logboekregistratie

Hoewel ExpressVPN uw IP-adres niet registreert, zijn ze nog steeds geen echte ‘no logs’ VPN-provider. PIA is een van de eerste niet-loggende VPN’s en nog steeds een van de beste.
WINNAAR: privé-internettoegang

Software / functies

Hoewel beide VPN’s rijk zijn aan functies, is dit het gebied waar ExpressVPN echt schittert. Hun software is stabiel, intuïtief en biedt extra functies die PIA niet biedt. ExpressVPN heeft ook meer dan 3x zoveel serverlocaties als PIA.

Software voor privé-internettoegang

De software van Private Internet Access heeft uitstekende beveiligingsfuncties en coderingsinstellingen, hoewel hun serverselectietool een beetje lastig is nu ze meer dan 30 serverlocaties hebben. Hier is de belangrijkste software-interface:

Menu software-instellingen

Het tabblad ‘Geavanceerde’ instellingen van PIA (rechts weergegeven) biedt u een aantal opties: u kunt ervoor kiezen om automatisch te starten / automatisch verbinding te maken, een UDP- of TCP-verbinding te kiezen, poortdoorschakeling in te stellen of lekbeschermingsfuncties in te schakelen.

Port forwarding:
Dit is een geavanceerde functie en PIA is een van de weinige VPN’s die het biedt. Het mag alleen worden gebruikt als u op geen enkele andere manier door een firewall kunt komen (omdat het beveiligingslekken kan veroorzaken).

IP-lekbescherming: De Kill-Switch, DNS-lekbescherming en IPv6-lekbescherming helpen de 3 meest voorkomende soorten VPN-identiteitslekken te voorkomen. U kunt ze met één klik in- en uitschakelen.

Afbeelding

Instellingen voor Private Internet Access-software

PIA-server selectie tool

In plaats van een serverlocatie te kiezen vanuit het hoofdvenster van de VPN-software, kiest PIA voor een andere aanpak.

De enige manier om een ​​nieuwe server te kiezen, is door met de rechtermuisknop op het PIA-systeemvakpictogram te klikken. Dit opent het dialoogvenster voor serverselectie. Klik vervolgens op een willekeurige locatie in de lijst en de VPN begint verbinding te maken.

Deze methode biedt snelle en gemakkelijke toegang voor snelle serverwijzigingen, maar is een beetje lastig om de lijst naar de gewenste server te scannen. De lijst is ook groter dan het scherm als u geen monitor met hoge resolutie heeft, waardoor u door de lijst moet scrollen.

Het is een kleine ergernis, maar kan zeker worden verbeterd.

Private Internet Access serverweergave

Selectie van PIA-serverselectie (klik met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak om te starten)

ExpressVPN-software

ExpressVPN heeft een aantal functies in hun desktopsoftware ingebouwd, waaronder:

 • DNS-lekbescherming
 • Weergave van locatiekiezer / favoriete servers
 • Keuze van protocol (kies uit OpenVPN-, PPTP-, L2TP- of SSTP-protocol)
 • Speed ​​Tester

DNS-lekbescherming

Deze functie (indien ingeschakeld in het optiemenu) zorgt ervoor dat alle DNS-zoekopdrachten (wanneer u www.websitename.com in uw browser typt) worden gerouteerd via ExpressVPN’s eigen beveiligde DNS-servers. Dit voorkomt dat uw internetprovider in uw browsegeschiedenis snuffelt.

Locatiekiezer / favoriete servers

Het kiezen van de gewenste serverlocatie is snel en eenvoudig. Er zijn meerdere sorteerbare serverlijsten binnen de software.

U kunt servers sorteren op naam, locatie of specifieke servers kiezen om toe te voegen aan een lijst met ‘Favoriete servers’.

ExpressVPN laat je ook de meest recent gebruikte servers zien als je snel opnieuw verbinding wilt maken.

Favoriete servers
Om een ​​server aan uw lijst met favorieten toe te voegen, klikt u op de ster naast die serverlocatie.

Zodra de ster geel is, verschijnt de server in uw lijst met favoriete servers, die u kunt openen door op het rood gemarkeerde tabblad ‘Ster’ in de linkerbovenhoek te klikken.

ExpressVPN-softwareservers bekijken

ExpressVPN-servers

VPN-protocolopties

In tegenstelling tot PIA kunt u met ExpressVPN kiezen uit een van de 5 beschikbare VPN-protocollen, binnen de software-opties.

Dit helpt u gemakkelijk te schakelen tussen protocollen en kan worden gebruikt voor het nauwkeurig afstemmen van uw beveiligings- (of snelheids) behoeften.

De beschikbare protocollen van ExpressVPN zijn:

 • OpenVPN UDP (Veilig + snel)
 • OpenVPN TCP (Veilig + betrouwbaar)
 • L2TP (Veilig + snel)
 • PPTP (Snel maar niet erg veilig)
 • SSTP (Betrouwbaar + Stealth)

Als je niet zeker weet welk protocol je moet gebruiken, raden we je aan om bij OpenVPN te blijven. Het is het veiligste VPN-protocol en is nog steeds vrij snel.

Gebruik UDP voor activiteiten met hoge bandbreedte, zoals torrenting en HD-videostreaming. Gebruik TCP als gegevensbetrouwbaarheid belangrijker is dan snelheid (e-mail, surfen op het web, http-bestandsoverdracht).

ExpressVPN-protocollen

Kies OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP of ‘Auto’

Softwareconclusie en oordeel

We houden zeker van de aanpasbare coderingsopties die zijn ingebouwd in de software van PIA (besproken in het beveiligingsgedeelte). We houden ook van de drievoudige IP-lekbescherming.

Dat gezegd hebbende, ExpressVPN heeft zoveel unieke functies die hun software een plezier maken om te gebruiken. Bovendien krijg je toegang tot alle 5 hun VPN-protocollen (terwijl de software van PIA alleen OpenVPN TCP of UDP toestaat). De serverselectie van PIA is ook een beetje lastig. Als ze serverlocaties blijven toevoegen, hebben ze binnenkort een nieuwe serverselectie-interface nodig.
WINNAAR: ExpressVPN

PIA versus ExpressVPN: Speedtest

Snelheid is absoluut een van de drie belangrijkste factoren waarmee mensen rekening houden bij het kiezen van een VPN. U wilt niet dat uw verbindingssnelheid dramatisch afneemt, simpelweg omdat u uw beveiliging serieus neemt.

Gelukkig presteerden PIA en ExpressVPN redelijk goed in onze speedtest. Beide zijn ver boven het gemiddelde vergeleken met de rest van de VPN-industrie. Beide kunnen snelheden van meer dan 50 Mbps aan (ervan uitgaande dat uw ISP-verbinding minstens zo snel is).

Dit zijn de snelste testresultaten…

Private Internet Access Speed

Canada snelheidstest PIA

PIA Speedtest (Toronto, Canada)

Nederland Snelheidstest

PIA Speedtest (Nederland)

ExpressVPN-snelheid

ExpressVPN-snelheidstest (Londen, VK)

ExpressVPN-snelheidstest (Londen, VK)

ExpressVPN-snelheidstest (Nederland)

ExpressVPN-snelheidstest (Nederland)

Snelheidstestanalyse / oordeel:
Zoals je kunt zien, zetten beide VPN’s solide snelheid op internationale serverlocaties (alle speedtests werden uitgevoerd vanuit de VS).

Het is echter duidelijk dat ExpressVPN wat consistenter is met snelheden over de hele linie. Bovendien verpletterde ExpressVPN PIA op upstream-snelheden. Als uploadsnelheid belangrijk voor je is, zou ExpressVPN je goed van dienst moeten zijn.

WINNAAR: ExpressVPN (met een kleine marge)

Torrent-vriendelijkheid / Torrent-functies

Als je de belangrijkste reden bent om een ​​VPN te kopen, is het anoniem downloaden van torrents, dan is deze sectie uiterst belangrijk. Zo niet, sla het dan gerust over.

In deze sectie zullen we kijken naar de houding van elke provider ten opzichte van bittorrent-gebruikers. We zullen ook onderzoeken welke (indien van toepassing) nuttige functies elke service bevat die extra waarde bieden voor torrent / p2p-downloaders.

Private Internet Access Torrent Vriendelijkheid: 10/10

Private Internet Access scoorde een perfecte 10/10 op onze torrent-vriendelijkheidsgrafiek, die 21 VPN-providers rangschikte. Dit zijn de redenen waarom PIA in 2015 bovenaan onze lijst stond als de beste torrent VPN…

Logboekbeleid
PIA neemt hun ‘Zero-Logs’-beleid uiterst serieus. Ze hebben het zelfs voor de rechtbank verdedigd tegen de FBI. Het is geen truc of marketingtruc, het vormt de kern van de identiteit van PIA. Privacy is een topprioriteit.

SOCKS Proxy
Alle PIA-abonnees krijgen gratis toegang tot een in Nederland gevestigde SOCKS5-proxyserver. In het geval dat u niet bekend bent met SOCKS-proxy’s, zijn ze een ideale keuze om uw torrent-verbindingen te proxy binnen uw favoriete torrent-software. De proxyserver is extreem snel (het is eigenlijk een servercluster) en kan worden gebruikt met of zonder actieve VPN.

We hebben installatiehandleidingen die u laten zien hoe u veel verschillende torrent-clients kunt configureren, waaronder uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent en Flud (Android).

Als je bedenkt dat andere bedrijven (zoals Torguard en BTGuard) ongeveer $ 5 / maand in rekening brengen om SOCKS-proxyservice toe te voegen, wordt het duidelijk hoe groot een bonusfunctie dit is.

Torrents toegestaan ​​op alle servers
De meeste VPN’s staan ​​alleen p2p / torrents toe op specifieke servers / landen, aangezien sommige locaties te riskant zijn. PIA heeft een andere aanpak: ze staan ​​p2p-verkeer toe op elke server, maar gebruiken een eigen technologie om P2P-verkeer door een 2e VPN-tunnel te leiden als u zich op een ‘risicovolle’ server bevindt.

Dit proces wordt naadloos achter de schermen uitgevoerd en de meeste gebruikers hebben geen idee dat het gebeurt. Deze techniek kan uw torrent-snelheden enigszins vertragen, maar u kunt de snelheid vermijden door vast te houden aan p2p-vriendelijke locaties. Tip: vermijd servers in de VS, het VK en Australië.

ExpressVPN Torrent-vriendelijkheid: 7/10

Een score van 7 is nog steeds redelijk en maakt ExpressVPN een geschikte kandidaat voor anonieme torrents (aangezien ze uw IP-adres niet opnemen in hun serverlogboeken). Het komt erop neer dat ExpressVPN niet in staat is om dezelfde extreme privacygarantie te bieden als PIA.

ExpressVPN bevat geen SOCKS-proxy (zoals PIA), maar hun software heeft wel een kill-switch (een leuke p2p-functie) en hun snelheden zijn snel genoeg. Als alles gelijk is, is PIA meestal een betere keuze als je # 1 VPN-gebruik torrents is.

WINNAAR: privé-internettoegang

Prijzen & Restitutiebeleid

PIA en ExpressVPN zijn geprijsd aan tegenovergestelde uiteinden van het VPN-spectrum. ExpressVPN richt zich op de premium VPN-markt, met een abonnement van 1 jaar dat $ 100 kost. Dat is 2,5 keer de prijs van een PIA-abonnement van 1 jaar. Private Internet Access rekent $ 39,95 voor abonnementen van 1 jaar (wat neerkomt op een spotgoedkope $ 3,33 / maand).

Duurder betekent niet altijd beter als het gaat om VPN’s. Duurdere VPN-services zijn echter meestal beter op twee gebieden:

 1. Snelheid (Ze kunnen zich meer bandbreedte / gebruiker veroorloven)
 2. Klantenservice (Betaal meer ondersteuning / technische medewerkers)
 3. Software (Hoger budget voor ontwikkeling van software en mobiele apps).

Dit geldt duidelijk ook voor ExpressVPN, en ze vielen het meest op in de secties ‘Speedtests’ en ‘Software’ van onze VPN-vergelijking.

Of een matige snelheid en software-upgrade meer dan het dubbele van de prijs waard is, is een persoonlijke keuze. Er is geen goed of fout antwoord, maar naar mijn ervaring zijn de meeste mensen perfect tevreden met PIA, dat door onze redacteur is uitgeroepen tot ‘Best Cheap VPN’.

Restitutiebeleid

Beide providers bieden een 100% restitutiegarantie, zonder voorwaarden of beperkingen (zolang u uw terugbetaling binnen de toegestane periode aanvraagt).

We raden u aan te profiteren van dit teruggavebeleid, omdat u hiermee verschillende VPN-services vrijwel zonder risico kunt proberen totdat u de perfecte hebt gevonden.

Beleid voor snelle terugbetaling van VPN – 30 dagen

Met ExpressVPN kunnen gebruikers binnen de eerste 30 dagen van de service 100% restitutie van hun abonnementsprijs aanvragen en ontvangen. Ze overwegen zelfs terugbetalingen na de periode van 30 dagen als u kunt bewijzen dat hun service niet toegankelijk was of niet goed werkte.
U kunt uw account annuleren met een volledige terugbetaling binnen 30 dagen na de eerste aankoop … Restituties na de aankoopperiode van 30 dagen worden, naar eigen goeddunken van ExpressVPN, alleen overwogen als een abonnee kan aantonen dat de Service niet beschikbaar was of bruikbaar tijdens de abonnementsperiode en dat er redelijke pogingen zijn gedaan om contact op te nemen met ExpressVPN om het probleem op te lossen – ExpressVPN TOS

Restitutiebeleid voor privé-internettoegang – 7 dagen

PIA heeft een terugbetalingsgarantie van 100% voor de eerste 7 dagen nadat u zich heeft aangemeld. Een terugbetalingsbeleid van 7 dagen lijkt de industriestandaard te zijn (hoewel een beperkt aantal bedrijven kiezen voor garanties van 15 of 30 dagen).
Als u minder dan 100% tevreden bent met de PrivateInternetAccess.com VPN-service, zullen we uw betaling graag terugbetalen als de terugbetaling wordt gevraagd binnen zeven (7) dagen na de datum van aankoop. Verzoeken die later zijn gedaan dan het 7 dagen durende aankoopdatumvenster worden afgewezen – PIA Servicevoorwaarden

Conclusie en aanbevelingen

Of u nu kiest voor ExpressVPN versus privé-internettoegang hangt af van een aantal factoren:

 1. Wordt torrenting uw primaire VPN-gebruik?
 2. Hoeveel ben je bereid uit te geven?

Privé-internettoegang

Laat u niet misleiden door de goedkope prijs, PIA is een uitstekende allround VPN-service en onze # 1 aanbevolen VPN voor bittorrent-gebruikers.

Voordelen:

 • Echt ‘No-Logs’-beleid
 • SOCKS Proxy inbegrepen
 • Triple IP Leak bescherming
 • Snel

Nadelen:

 • Minder serverlocaties dan ExpressVPN
 • Software staat alleen het OpenVPN-protocol toe

ExpressVPN

ExpressVPN heeft uitstekende software en hun mobiele VPN-apps (iOS, Android) behoren tot de beste, dus als mobiele beveiliging een prioriteit is, zijn ze de moeite van het bekijken waard. Dat gezegd hebbende, ExpressVPN is behoorlijk duur. IPVanish is een andere VPN die je zou moeten overwegen, omdat ze zeer hoge snelheden en goede software hebben, maar nog steeds goedkoper dan ExpressVPN.

Voordelen:

 • Geweldige desktop- en mobiele VPN-apps
 • Iets sneller dan PIA

Nadelen:

 • Ze houden wel verbindingslogboeken bij (maar geen IP-adres)
 • Duur.

Het komt neer op

_ Voor $ 3,33 / maand is PIA waarschijnlijk een te goede deal om te laten liggen. Ik heb meer dan 10 actieve VPN-abonnementen, maar gebruik nog steeds dagelijks PIA. Het is snel, betrouwbaar en ik ben dol op hun toewijding aan privacy. Ben je al overtuigd? Meld je aan voor PIA!

Meer nuttige artikelen & Gidsen

Gidsen
Gebruik uTorrent anoniem
Gebruik QBittorrent anoniem
Anonieme torrenting in 3 stappen
Proxy vs. VPN voor veilige torrents
Torrent Encryption Guide
Recensies
Privé-internettoegang
Torguard
Proxy.sh
IPVanish
VPN-vergelijkingen
PIA versus IPVanish
PIA tegen Torguard
PIA vs. Hidemyass
Torguard versus BTGuard: Torrent Proxy

Bedankt voor het lezen van deze VPN-vergelijking :-)

Privé-internettoegang

Bezoek de site

7 dagen 100% restitutiebeleid

ExpressVPN

Bezoek de site

30 dagen 100% restitutiebeleid
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map