Privé-internettoegang versus NordVPN: 2018-vergelijking

Privé-internettoegang en NordVPN zijn 2 uitstekende torrent-vriendelijke VPN-providers. En ze zijn allebei ongelooflijk betaalbaar, met de huidige aanbiedingen voor een prijs van PIA van $ 3,33 / maand en NordVPN een geweldige $ 2,75 / maand (3-jarig abonnement).

Ze staan ​​niet alleen in de buurt van de top van onze favoriete goedkope VPN’s, ze zijn ook de beste kanshebbers voor de beste algemene plek. Hun functieset lijkt erg op elkaar en bevat essentiële torrent-functies zoals: een Kill-Switch, Socks5 Proxy en IP-lekbescherming.

Maar NordVPN heeft een paar extra trucs die het misschien een voorsprong geven. Lees onze volledige vergelijking hieronder om te zien hoe ze zich verhouden in elk van de volgende categorieën:

Vergelijkingsonderwerpen

We zullen PIA en NordVPN onderling vergelijken voor elk van de onderstaande onderwerpen. Klik op de link om door te gaan naar een deel van deze vergelijking.

 1. Veiligheid
 2. Privacy- / registratiebeleid
 3. Software / functies
 4. Snelheid
 5. Torrent-vriendelijkheid en Torrent-functies
 6. Prijzen

Privé-internettoegang versus NordVPN: samenvatting

Privé-internettoegang

Afbeelding

Website: Privateinternetaccess.com
Beoordeling: Private Internet Access Volledige recensie

 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Geen logboeken. Periode. (meer informatie over VPN-logboeken)
 • Inclusief Socks5-proxy (Nederlandse server)
 • 256-bit encryptie (aanpasbaar)
 • Kill-switch inbegrepen (voorkom IP-lekken)
 • Torrents toegestaan ​​op alle servers
 • Maandelijkse prijs: $ 6,95 / maand
 • Beste aanbieding: $ 3,33 / maand (plan voor 1 jaar)

NordVPN

Afbeelding

Website:Nordvpn.com
Beoordeling: NordVPN Beoordeling (2018)

 • Gevestigd in Panama
 • Geen logboeken. Periode.
 • Inclusief sokken5 en HTTP-proxy (12+ locaties)
 • 256-bit encryptie (niet instelbaar)
 • Kill-Switch, DNS, IPv6-lekbescherming
 • Torrents op alle servers (sommige zijn geoptimaliseerd voor p2p)
 • Maandelijkse prijs: $ 10,00 / maand
 • Beste aanbieding: $ 2,75 / maand (Tijdelijke aanbieding)
Favoriete functies voor privé-internettoegang:

Private Internet Access is een no-nonsense VPN-service die gewoon werkt. PIA is legendarisch in de gemeenschap voor het delen van bestanden en is al jaren de go-to VPN.

Het is de enige VPN (voor zover ons bekend) waarvan het privacybeleid door de FBI in de rechtbank is getest (en gewonnen).

2 kenmerken die echt opvallen zijn de ‘port forwarding’-optie van PIA (ideaal om door firewalls heen te komen) en hun versleuteling met aanpasbare sterkte. Hiermee kun je je snelheid optimaliseren bij langzamere verbindingen.

Onze favoriete NordVPN-functies:
NordVPN is echt een alles-in-één VPN-service. Het is net een VPN-verlanglijstje als je naar hun functieset kijkt.

Het is niet alleen een volledig zero-log VPN in een privacy-haven (Panama), maar ze zijn ook torrent-vriendelijk en hebben speciale voor p2p geoptimaliseerde servers. Veel p2p-locaties bevatten ook Socks5-proxy-service om je torrents dubbel te hoppen in je favoriete torrent-client (we hebben installatiehandleidingen).

Bovendien heeft NordVPN ingebouwde SmartDNS en werkt het met Netflix, Hulu, HBOGo en tientallen andere geo-beperkte streamingdiensten.

En heb ik al gezegd dat het voor een beperkte tijd beschikbaar is voor slechts $ 2,75 / maand? (30 dagen 100% restitutiebeleid)

Veiligheid

Versleuteling

Versleuteling is er een kernfunctie die een VPN zo krachtig maakt. Het versleutelt uw web- en torrent-verkeer zodat geen tussenpersoon (zoals uw internetprovider) kan zien wat u online doet.

En NordVPN en PIA bieden beide ongelooflijk sterke 256-bit AES-codering (de officiële NIST-standaard) op hun VPN-tunnels.

Elke VPN-provider heeft ook een paar extra trucs in petto:

NordVPN: NordVPN heeft servers met dubbele versleuteling (dubbele hop) die uw verkeer door twee VPN-hubs leiden en het in twee lagen versleutelen. Je kunt er ook voor kiezen om hun VPN via Tor-servers te gebruiken (routeert de VPN-tunnel door het Tor-netwerk voor extra privacy). U wilt deze functies waarschijnlijk alleen gebruiken voor zeer gevoelige online activiteiten, omdat deze servers veel langzamer zijn.

Privé-internettoegang: PIA geeft u volledige aanpasbare controle over de coderingssterkte en het algoritme dat wordt gebruikt om uw gegevens te beschermen. U kunt deze instellingen rechtstreeks vanuit de app (Windows, Mac of Android) beheren. Je gebruikt bijvoorbeeld lichtere 128-bit encryptie (of helemaal geen) als je meer snelheid en minder beveiliging wilt (zoals streamen of gamen).

Private Internet Access encryptie-instellingen

Private Internet Access heeft instelbare coderingsinstellingen

Andere beveiligingsfuncties

Nordvpn en Privé-internettoegang beide hebben extra beveiligingsfuncties die verder gaan dan hun sterke open-sourcecodering. De belangrijkste zijn:

Dodemansknop: Dit is een softwarefunctie die internettoegang onmiddellijk afsluit als de VPN-verbinding om welke reden dan ook mislukt. Dit voorkomt dat gegevens worden overgedragen via een niet-versleuteld kanaal en zorgt ervoor dat uw torrent-collega’s uw echte IP-adres niet zien. Zowel PIA als NordVPN hebben een ingebouwde kill-schakelaar.
Een logboekbeleid voor VPN’s is een van de meest over het hoofd geziene factoren bij het kiezen van een provider. Het is waarschijnlijk ook het belangrijkste om te overwegen als je de VPN gaat gebruiken voor torrenting. We raden altijd aan om een ​​VPN te kiezen die nooit uw IP-adres registreert en alle metadatalogs binnen 24 uur vernietigt.

DNS & IPv6 Lekbescherming: Hoewel de codering die door een VPN wordt gebruikt, uiterst veilig is, implementeert soms software (zelfs besturingssystemen) de VPN-tunnel onveilig vanwege problemen met achterwaartse compatibiliteit met oude machines. Dit kan 2 soorten lekken veroorzaken:

 1. DNS-lekken: waar uw DNS-zoekopdrachten (wanneer u een website bezoekt) worden omgeleid naar de DNS-servers van uw ISP in plaats van naar de VPN-provider.
 2. IPv6-lekken: waar verkeer onveilig wordt geleid via het nieuwe IPv6-protocol in plaats van het verouderde IPv4-protocol.

Gelukkig hebben veel VPN’s (inclusief deze twee) lekpreventietechnologie ingebouwd in hun software. Zowel Nord als PIA laten je beide soorten lekken blokkeren met een eenvoudige checkbox-optie in de software-instellingen. Tijdens onze tests ontdekten we dat het perfect werkte (geen lekken gedetecteerd op ipleak.net).

  Aanbevolen literatuur: VPN’s die torrents / p2p toestaan ​​en helemaal geen logs bijhouden.

  Privacy / logging

  Privé-internettoegang: privacy

  Privé-internettoegang staat al op de voorgrond van de consumentenprivacy zolang het bedrijf bestaat. PIA was een van de eerste ‘No Log’-VPN-services ter wereld en zette de logloze VPN-beweging vrijwel op gang. En ze zijn nog steeds de enige VPN ter wereld die hun zero-log-garantie voor de rechtbank heeft geverifieerd.

  Logboekbeleid:
  Private Internet Access bewaart of registreert geen vpn-activiteit of sessiegegevens. Ze loggen niet de websites die u bezoekt, bestanden die u downloadt of slaan zelfs geen geschiedenis op van uw verbindingstijden en toegewezen IP-adressen. De meeste VPN’s houden wel ‘verbindingslogboeken’ bij die gemakkelijk kunnen worden gebruikt om de downloadgeschiedenis van torrents te traceren naar een specifieke gebruiker. PIA houdt geen verbindingslogboeken bij.

  Andere privacy:
  PIA gebruikt geen tracking cookies van derden in hun gegevensstroom (zoals sommige ‘gratis’ VPN’s doen). Ze nemen ook extra voorzorgsmaatregelen om uw kijkgeschiedenis op het web te beschermen door gebruik te maken van privé (PIA-gecontroleerde) DNS-servers. Dit zorgt ervoor dat uw VPN-verbinding geen DNS-verzoeken (webadressen) naar niet-beveiligde servers zoals die van uw ISP leidt.

  NordVPN: Privacy

  NordVPN komt overeen met PIA punt-voor-punt over privacy. Dit omvat een garantie van nul logs, geen verbindingslogboeken en privé DNS-servers. Ze voegen ook servers voor speciaal gebruik toe voor verbeterde anonimiteit zoals de VPN-Over-Tor en Double-Hop-servers (dubbele codering).

  Ze hebben nog niet de kans gehad om hun privacybeleid voor de rechtbank te testen (en dat willen ze ook niet), maar er is geen reden om te denken dat NordVPN niet zo goed is als hun woord.

  En de Snowden-types die dit lezen zullen blij zijn te weten dat NordVPN in Panama is gevestigd, wat het bedrijf theoretisch minder kwetsbaar kan maken voor spionage-eisen van de NSA (PIA is een in de VS gevestigd bedrijf). Maar dat gaat veel verder dan de privacybehoeften van de meeste torrent-fanatici.

  Samenvatting privacy / logboekregistratie

  PIA was voor de rechtbank betrouwbaar (en zeer anoniem). Dat is veel waard. NordVPN verslaat ze echter met meer privacyfuncties, dus we gaan dit een gelijkspel noemen.
  WINNAAR: TIE

  Software / functies

  Private Internet Access en NordVPN hebben heel verschillende software. De ene gaat over functionele controle van alles wat crypto (PIA) is, terwijl de andere (Nord) gaat over het bieden van eenvoudige, gebruiksvriendelijke toegang tot krachtige functies.

  Aangezien deze twee VPN’s op veel andere gebieden (snelheid, privacy, torrent-vriendelijkheid) zo veel op elkaar lijken, is het mogelijk dat de keuze afhangt van welke softwarestijl en functieset u verkiest.

  Overzicht

  Software voor privé-internettoegang

  De software van PIA is niet luxe. Het is functioneel en krachtig. En eerlijk gezegd zou ik willen dat meer VPN-ontwikkelaars hun model zouden kopiëren. De software van PIA brengt fijnmazige encryptie en privacycontrole in één interface. Er zijn geen ingewikkelde menu’s om doorheen te navigeren of 6 verschillende instellingenschermen.

  U kunt alles krijgen wat u nodig heeft in de weergave ‘geavanceerde instellingen’. Dit is wat je zult vinden:

  Afbeelding

  U krijgt volledige controle over essentiële privacy- en protocoltools, waaronder:

  Connectie type – TCP of UDP
  Port forwarding
  PIA ‘MACE’ – PIA’s eigen adblocker en malwarefilter
  Dodemansknop – Blokkeert internettoegang als de VPN-tunnel uitvalt. Aanbevolen voor veiligere torrenting.
  DNS / IPv6-lekbescherming: Voorkom de meest voorkomende manieren waarop een VPN per ongeluk identificerende informatie kan lekken.

  Als u een beetje naar beneden scrolt, vindt u ook de coderingsinstellingen, waarmee u het exacte cijfer, het handshake-protocol en de coderingssterkte kunt kiezen die door de VPN worden gebruikt. De standaardinstellingen van 128-bits AES met een 2048-bits RSA-handshake zijn voor de meeste gebruikers optimaal. Als u meer beveiliging wilt, upgrade dan naar 256-bit AES, maar houd er rekening mee dat uw snelheden waarschijnlijk enigszins zullen dalen.

  Afbeelding

  Server selectie

  In tegenstelling tot de meeste VPN’s die de serverselectieweergave hebben in de hoofdsoftwareweergave, doet PIA het een beetje anders. In plaats daarvan klik je met de rechtermuisknop op het PIA-pictogram in het systeemvak en kies je een server in het pop-upmenu. U kunt ook de ‘Auto-connect’-server kiezen in de hoofdweergave als u vaak dezelfde locatie lijkt.

  Momenteel zijn er ongeveer 25 serverlocaties in 12 landen.

  Andere PIA-functies (en wat ze missen)

  Softwareplatforms: PIA heeft software voor alle grote platforms, waaronder iOS, Mac, Android en Windows. Hun mobiele app is een van mijn favorieten en is ongelooflijk snel en stabiel. Het draait zelfs op een Firestick / FireTV als je het sideload.

  SOCKS5-proxy: Onbeperkte bandbreedte op de Nederlandse proxyserver van PIA is gratis inbegrepen bij alle abonnementen. Het kan worden gebruikt om uw torrent-verkeer dubbel te hoppen voor extra privacy. Bekijk onze uTorrent- en Vuze-gids over hoe u dit moet doen.

  Neflix-ondersteuning: Helaas worden de IP-adressen van PIA geblokkeerd door Netflix en moet je elke keer dat je wilt streamen de verbinding met je VPN verbreken. Netflix blokkeert meer dan 90% van de beste VPN-providers om misbruik te voorkomen (hoewel NordVPN foutloos werkt).

  NordVPN-software

  De software van NordVPN is absoluut iets eleganter dan die van PIA. En hier is veel kracht, maar de meeste magie wordt achter de schermen gedaan met minder opties en instellingen.

  Een heel belangrijke functie is NordVPN’s SmartPlayTM-technologie, waarmee je Netflix, Hulu en 50 andere VOD-streamingdiensten wereldwijd automatisch kunt deblokkeren. Het is geweldig en Nord is een van de weinige VPN’s die kan beweren Netflix-compatibel te zijn.

  Locatiekiezer / favoriete servers

  Servers kunnen worden gekozen uit een alfabetische locatielijst, gesorteerd op de minst geladen (snelste) of geselecteerd uit een wereldkaartweergave (hieronder afgebeeld).

  Afbeelding

  NordVPN-instellingen en protocolopties

  Met NordVPN kunt u het TCP- of UDP-protocol (snelste) kiezen voor uw VPN-verkeer. Om toegang te krijgen tot deze instellingen, moet je naar het geavanceerde menu van het instellingenscherm gaan.

  Hier kunt u ook aangepaste DNS-servers kiezen als u wilt, of gewoon Nord’s eigen privé zero-log DNS gebruiken. Een goede optie voor gratis DNS van derden is die van Google die het IP-adres 8.8.8.8 en 8.8.4.4 gebruikt (afgebeeld).

  Er is ook een Kill-Switch- en ‘Stealth’-protocoloptie, voor extra beveiliging. IPv6-bescherming is ingebouwd en de client van Nord verzendt geen verkeer via IPv6 terwijl u verbonden bent.

  Hun stealth-protocol vermomt uw OpenVPN-verkeer als niet-VPN-verkeer, waardoor het moeilijker wordt voor een netwerkbeheerder of firewall om het te blokkeren. Deze techniek is nuttig op openbare netwerken zoals scholen, hotels, luchthavens enz.

  Speciale servertypen:

  Dubbele VPN: Leidt uw verkeer door 2 verschillende VPN-hops en versleutelt de gegevens tweemaal (met een aparte sleutel).
  VPN-Over-Tor: Leidt uw VPN-verkeer door het Tor-uiennetwerk. Zeer anoniem
  Streaming: High-speed videostreaming met ingebouwde Smartplay-technologie.
  Anti-DDOS: Perfect voor gamen. Low-lag met DDOS-bescherming.

  ExpressVPN-protocollen

  Kies OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP of ‘Auto’

  PIA versus NordVPN: snelheden & Speedtest

  Hieronder staan ​​de resultaten van onze head-to-head speedtest:

  Private Internet Access Speed ​​Test

  Private Internet Access USA speedtest

  PIA Speed ​​Test (VS)

  PIA Europe speedtest (Frankrijk)

  PIA Speed ​​Test (Parijs, Frankrijk)

  NordVPN-snelheidstest

  NordVPN-snelheidstest (VS)

  NordVPN Speedtest (Chicago, VS)

  NordVPN Speed ​​Test (Nederland)

  NordVPN Speed ​​Test (Nederland)

  Snelheidstestanalyse / oordeel:
  Privé-internettoegang is constant snel en kan onze bandbreedte op servers in de buurt bijna maximaliseren (getest op een verbinding van 100 mbps). Het is vooral indrukwekkend gezien het prijsniveau ($ 3,33 / maand voor het abonnement van 1 jaar van PIA).

  NordVPN is iets inconsequenter. Met een beetje werk kun je snelle servers vinden in de VS en delen van Europa, maar hun voor p2p geoptimaliseerde Nederlandse servers liepen slechter met testen.

  WINNAAR: privé-internettoegang

  Torrent-vriendelijkheid / Torrent-functies

  Als je de belangrijkste reden bent om een ​​VPN te kopen, is het anoniem downloaden van torrents, dan is deze sectie uiterst belangrijk. Zo niet, sla het dan gerust over.

  In deze sectie zullen we kijken naar de houding van elke provider ten opzichte van bittorrent-gebruikers. We zullen ook onderzoeken welke (indien van toepassing) nuttige functies elke service bevat die extra waarde bieden voor torrent / p2p-downloaders.

  De belangrijkste kenmerken die een zeer torrent-vriendelijke VPN-provider zou moeten hebben, zijn:

  • Privacybeleid van Zero Log: Kan torrent-activiteit niet traceren op basis van uw openbare IP-adres
  • Dodemansknop: Voorkom IP-lekken als de VPN de verbinding verbreekt
  • Torrents toegestaan ​​op meerdere serverlocaties
  • Hoge snelheden
  • Socks5 proxy inbegrepen: Extra hop of alternatief voor de VPN-tunnel. Geconfigureerd in uw torrent-client.

  Overzicht: Beide VPN’s bieden het hoogste niveau van torrent-privacy, en elk scoorde een perfecte 10/10 op onze torrent-vriendelijkheid ranglijst.

  Privé-internettoegang Torrent-vriendelijkheid: 10/10

  Private Internet Access is een van de meest torrent-vriendelijke VPN-providers ter wereld en een topkeuze (# 1 volgens onze schattingen) onder alle bittorrent-gebruikers. Ze stonden ook bovenaan onze ranglijst ‘Beste Torrent VPN’ in 2014, 2015 en 2016.

  PIA Torrent-beleid

  Private Internet Access staat specifiek torrenting en andere activiteiten voor het delen van bestanden toe op hun VPN-netwerk. Er zijn geen specifieke beperkingen voor serverlocaties. PIA leidt echter naar verluidt torrent-verkeer achter de schermen van bepaalde serverlocaties om. Voor de hoogste snelheden moet u een in Nederland, Zwitserland of Canada gevestigde VPN-server gebruiken.

  IPVanish Torrent-gerelateerde functies:

  Als je torrents vaak downloadt, heb je mogelijk een meer specifieke functieset nodig dan veel VPN-providers bieden. Gelukkig heeft Private Internet Access bijna alle belangrijke privacy- / beveiligingsfuncties die u maar wilt.

  Hier zijn de beste functies van PIA voor torrent-gebruikers:

  • ‘Zero Log’-beleid: We raden altijd aan om een ​​niet-loggende VPN te kiezen. PIA is de maatstaf voor VPN-logs.
  • Dodemansknop: U wilt niet dat uw IP-adres lekt als de VPN de verbinding verbreekt. De software van PIA heeft een kill-switch die je internetverbinding onmiddellijk stopt als de VPN uitvalt. Beschikbaar op alle platforms
  • Torrent-vriendelijke serverlocaties: PIA heeft snelle servers in veel torrent-vriendelijke landen, waaronder Zwitserland en Nederland.
  • SOCKS5-proxy: Leid uw torrent-verkeer via PIA’s proxyserver zonder logboek in Nederland. We hebben installatiehandleidingen voor uTorrent, Vuze en QBittorrent
  • 128- of 256-bits codering: Dit is de sterkste coderingssterkte die beschikbaar is (die nog steeds redelijke snelheden biedt). Het is dezelfde coderingssterkte die door het Amerikaanse leger wordt gebruikt voor kritieke communicatie. Torrent Encryption voorkomt dat uw ISP (internetprovider) uw verkeer leest of ziet welke bestanden u downloadt. Het helpt ook om het smoren van je torrents te voorkomen. We raden aan de lichtere (128-bits) codering en het UDP-protocol te gebruiken om de hoogste torrent-snelheden te krijgen

  NordVPN Torrent-vriendelijkheid: 10/10

  NordVPN komt overeen met PIA punt-voor-punt voor torrent-functies. Kill Switch, Encryption, No Logs en voor torrent geoptimaliseerde locaties. En ze krijgen eigenlijk een klein voordeel omdat hun meegeleverde SOCKS5-proxyservice meer dan 10 torrentvriendelijke serverlocaties heeft. PIA heeft er maar één (Nederland).

  Voor instructies over het instellen van de proxy van NordVPN in uw favoriete torrent-client (uTorrent, Vuze, Deluge, QBittorrent, Flud …), bekijk onze NordVPN torrent-gids.

  NordVPN’s lijst met torrent-functies:

  • Zero-Log: NordVPN houdt geen logboeken bij en is gevestigd in Panama (bekend om hun strikte privacywetten).
  • Kill Switch (2 soorten) + DNS-lekbescherming: Lek nooit uw echte IP naar torrent-collega’s.
  • Torrent-vriendelijke servers: NordVPN staat torrents toe op alle servers, maar gebruik liever hun 12 p2p-geoptimaliseerde serverlocaties met hoge bandbreedte.
  • SOCKS5 Proxy inbegrepen: Werkt met alle grote torrent-clients. 10+ locaties die p2p-geoptimaliseerd zijn.

  Torrent Winnaar: Hoewel PIA een legende is in de torrent-ruimte, krijgt NordVPN hier een voorsprong dankzij hun extra proxy-locaties. We zijn een grote fan van de anonimiseringsstrategie voor torrent-proxy. En NordVPN heeft een ongelooflijk restitutiebeleid, dus dat kan .

  Prijzen (welke provider is de betere deal?)

  Nord en PIA zijn beide zeer scherp geprijsd, zeker als je kiest voor een langere abonnementsduur. PIA kan worden verkregen voor $ 3,33 / maand als je je committeert aan een abonnement van 1 jaar en NordVPN momenteel beschikbaar voor een waanzinnige $ 2,75 / maand (3-jarige tijdelijke aanbieding).

  Particuliere internetprijs & Restitutiebeleid

  Plan prijzen voor Private Internet Access VPN

  Private Internet Access had al meer dan 5 jaar dezelfde prijzen. Dat veranderde allemaal toen NordVPN hun waanzinnige langetermijnabonnement van $ 3 lanceerde. Sindsdien heeft PIA een eigen optie van 2 jaar toegevoegd voor $ 2,91 / maand. Alle abonnementen hebben dezelfde functies, het enige verschil is de abonnementsduur en de effectieve maandelijkse kosten. Zij zijn:

  • 1 maand: $ 6,95
  • 1 jaar: $ 39,95 ($ 3,33 / maand)
  • 2 jaar: $ 69,95 ($ 2,91 / maand)

  Alle abonnementen worden geleverd met onbeperkte bandbreedte, nul logs en volledige toegang tot de Pocks Socks5-proxyserver. Je kunt elk abonnement ook 7 dagen zonder risico proberen dankzij PIA’s 100% restitutiegarantie:

  Restitutiebeleid: 7 dagen
  PIA heeft een onvoorwaardelijk terugbetalingsbeleid van 7 dagen. Er zijn geen bandbreedte of gebruikslimieten die u diskwalificeren om een ​​terugbetaling te claimen. E-mail de support binnen 7 dagen nadat je je hebt aangemeld en ze zullen een volledige terugbetaling geven.

  Prijzen / restitutiebeleid van NordVPN

  Prijzen:
  NordVPN heeft de VPN-industrie stormenderhand veroverd met hun functieset (geschikt voor Netflix en torrent-vriendelijk), maar ze hebben het marktaandeel echt vergroot toen ze agressief werden met prijzen.

  Een abonnement van 1 jaar kost u slechts $ 5,75 / maand (goedkoper dan de gemiddelde zero-log VPN)

  Maar het wordt nog zoeter. Voor een beperkte tijd bieden ze een waanzinnige abonnementsoptie van 3 jaar aan, voor slechts $ 2,75 / maand. Dat is 77% van de normale prijs en een prijs die naar onze mening te mooi is om te laten liggen.

  Restitutiebeleid: 30 dagen
  NordVPN is ook de industriestandaard als het gaat om hun restitutiebeleid. Ze accepteren restitutieverzoeken gedurende maximaal 30 dagen vanaf uw eerste abonnement (ja en de hele maand). Als u niet tevreden bent, kunt u 100% van uw aankoopprijs terugvragen.

  Ik denk dat ze er vrij zeker van zijn dat je de service leuk zult vinden (ik weet dat ik dat doe).

  Afbeelding

  Bespaar 77% op NordVPN »

  Conclusie en aanbevelingen

  Dit was een ongelooflijk close-to-head batte, en ik gebruik beide VPN’s regelmatig. PIA is al jaren de beste keuze van torrent-downloaders (terecht) en is nog steeds een van de beste beschikbare keuzes. Maar waar NordVPN echt schittert, zijn de niet-torrent-functies.

  • Als je toegang wilt tot Netflix of Hulu, zul je dol zijn op hun Smartplay-technologie.
  • Als je snakt naar extra beveiliging, is VPN-over-Tor privacy op het volgende niveau
  • En Socks5-proxyservers op meer dan 10 verschillende locaties bieden extra flexibiliteit als onderdeel van een torrent-proxyconfiguratie.

  Privé-internettoegang

  PIA is de no-nonsense VPN voor hardcore torrenters. Als je de beste combinatie van snelheid, privacy en controle nodig hebt, is PIA de VPN voor jou.

  Voordelen:

  • Echt ‘No-Logs’-beleid (getest in de rechtbank)
  • Triple IP Leak bescherming
  • Port forwarding mogelijkheid
  • Sneller dan NordVPN

  Nadelen:

  • Geblokkeerd door Netflix / Hulu

  NordVPN

  NordVPN is een Jack-Of-All-Trades VPN. Het doet alles. En als u profiteert van de tijdelijke 77% korting, is dit de beste deal die we hebben gevonden.

  Voordelen:

  • Geweldige desktop- en mobiele VPN-apps
  • Zero Logs
  • SOCKS5-proxy op meer dan 10 locaties
  • p2p-geoptimaliseerde servers
  • 30 dagen 100% restitutiegarantie

  Nadelen:

  • Servers zijn enigszins druk (langzamere snelheden dan PIA)

  Het komt neer op

  Als je gewoon van torrenting houdt, geeft beide VPN’s je uitstekende privacy. Elk van deze providers is veruit een betere deal dan de concurrentie. Je kunt echt niet fout gaan, maar je moet zeker je prioriteiten overwegen wanneer je er een kiest:

  Als je meer snelheid nodig hebt, ga dan met PIA. Als je de extra streaming (Netflix-deblokkering) of privacyfuncties (VPN-over-Tor) wilt, ga dan met NordVPN.

  Een andere opmerking is dat de PIA-app werkt op een fireTV wanneer zij is geladen (voor Kodi) en dat NordVPN momenteel niet werkt.

  Meer nuttige artikelen & Gidsen

  Gidsen
  Gebruik uTorrent anoniem
  Gebruik QBittorrent anoniem
  Anonieme torrenting in 3 stappen
  Proxy vs. VPN voor veilige torrents
  Torrent Encryption Guide
  Recensies
  ExpressVPN Torrent-gids
  Private Internet Access review
  NordVPN Review / p2p-gids

  VPN-vergelijkingen
  PIA versus IPVanish
  PIA tegen Torguard
  PIA vs. Hidemyass
  NordVPN versus IPVanish

  Bedankt voor het lezen van deze VPN-vergelijking 🙂

  Privé-internettoegang

  Bezoek de site

  7 dagen 100% restitutiebeleid

  NordVPN

  Bezoek de site

  30 dagen 100% restitutiebeleid
  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me