Hoe u QBittorrent anoniem kunt gebruiken

QBittorrent is een van de beste opensource-torrent-clients die beschikbaar is. Het is enorm populair en is uiterst functioneel en toch lichtgewicht (gebruikt nauwelijks systeembronnen). We laten je zien hoe je QBittorrent anoniem kunt gebruiken, zodat je privé torrents kunt downloaden.

Zoals alle grote torrent-clients is QBittorrent kwetsbaar voor de beveiligingsrisico’s die zijn ingebouwd in het bittorrent-protocol:
Uw downloads zijn openbaar zichtbaar en niet versleuteld

Dit betekent dat uw volledige downloadgeschiedenis mogelijk kan worden gecontroleerd door niet alleen uw ISP, maar ook door externe torrent-monitoringbedrijven.

In dit artikel leer je stap voor stap:

De beste en gemakkelijkste manier om uw torrent-downloads volledig te anonimiseren met QBittorrent. (We hebben ook gidsen voor uTorrent, Vuze en Deluge).

Waarom zou je anonieme torrents willen??

Bittorrent is een verbazingwekkend efficiënte manier om grote bestanden snel te verspreiden, maar het heeft enorme ingebouwde privacylekken die gemakkelijk uw hele downloadgeschiedenis kunnen blootleggen als u ze niet aansluit.

Er zijn twee belangrijke beveiligingsproblemen:

 1. In elke zwerm is uw IP-adres voor iedereen zichtbaar
 2. Downloads zijn niet gecodeerd (uw ISP kan uw torrent-downloads zien / opnemen / vertragen)

Laten we deze lekken één voor één bekijken…

Lek # 1: IP-adres is voor iedereen zichtbaar

Dit is het gevaarlijkste lek en de grootste bedreiging voor je privacy bij het downloaden van torrents.

Om ervoor te zorgen dat peers met elkaar kunnen verbinden, biedt de tracker een lijst met alle IP-adressen die die specifieke torrent zaaien / downloaden. Als u geen stappen onderneemt om uw torrent-IP-adres te verbergen, is uw echte, traceerbare IP-adres voor iedereen zichtbaar.

Zo eenvoudig is het om de IP’s te bekijken van iedereen die een torrent met je deelt:

IP-lek voor torrent-collega's

Peers die een Linux-torrent delen. (IP is gedeeltelijk wazig voor privacy)

Je kunt niet alleen het volledige IP-adres van alle verbonden peers zien, je kunt ook zien welke poort # ze gebruiken, torrent-client en hoeveel van het bestand dat ze al hebben gedownload.

Nog enger, er zijn letterlijk tientallen bedrijven en organisaties die IP-gegevens monitoren en verzamelen uit enorme aantallen torrentzwermen. Sommigen zullen je zelfs laten zien welke torrent-activiteit ze hebben bijgehouden naar je IP-adres.

Gelukkig kun je je ‘echte’ IP-adres verbergen in torrentzwermen en vervangen door een niet-traceerbaar tijdelijk IP-adres.
Dit kan eenvoudig worden bereikt met een niet-loggende (en torrent-vriendelijke) VPN-service.

We zullen u later in deze handleiding precies laten zien hoe u dit moet doen. Lees verder…

Lek # 2: uw internetprovider (ISP) kan uw download zien & webgeschiedenis

Standaard worden bittorrent-gegevens overgedragen in platte tekst (niet-versleuteld). Dit betekent dat uw ISP:

 • Zorg ervoor dat u torrent-websites bezoekt
 • Bekijk welke bestanden u downloadt / deelt
 • Throttle (vertragen) of blokkeer uw torrent-bandbreedte.

Oplossing: Door torrent-encryptie te gebruiken, kunt u voorkomen dat uw ISP uw torrent-downloads controleert of vertraagt. Als u sterke VPN-codering gebruikt, heeft uw ISP zelfs geen idee wat u online doet of welke bestanden u downloadt.

We laten u later in de handleiding zien hoe u een VPN met QBittorrent gebruikt. Je kunt ook de ingebouwde codering van QBittorrent gebruiken, een gratis methode om je torrent-downloads te coderen, hoewel de bescherming die het biedt niet zo krachtig of uitgebreid is als wat je krijgt van een VPN.

De 2 tools voor anonieme Qbittorrent-downloads

Er zijn twee tools die u kunt gebruiken om uw torrent-activiteit QBittorrent effectief te verbergen. Dit zijn:

 1. Non-logging Virtual Private Network-service
 2. Niet-loggende SOCKS-proxy

Elke technologie heeft zijn eigen voordelen en ze zijn nog sterker als ze samen worden gebruikt. Meer info vind je hier:

 • 3 stappen naar volledig anonieme torrents
 • Proxy of VPN (Welke werkt het beste voor privé-torrents?)

Vervolgens laten we zien dat u beide methoden gebruikt met Qbittorrent (afzonderlijk of samen). We laten je ook onze favoriete VPN’s zien voor het downloaden van torrents.

Sterker nog, verschillende torrent-vriendelijke VPN’s bevatten eigenlijk SOCKS Proxy-service zonder extra kosten, zodat u het beste van twee werelden kunt krijgen zonder voor 2 verschillende services te betalen.

Zijn er gratis opties?
Het korte antwoord is NEE voor VPN’s en ‘Ja, maar …’ voor proxy’s. Dit is de deal…

Er zijn enkele gratis VPN’s die er zijn, zelfs 1 die beweert gratis en niet-loggen te zijn, maar hier is het addertje onder het gras. Al deze gratis VPN’s blokkeren specifiek torrents op hun netwerk. Ze staan ​​alleen torrents toe als u upgradet naar een betaald abonnement. Lees onze gids voor gratis torrent-VPN’s voor meer informatie.

Wat proxyservices betreft, je kunt zeker enkele gratis SOCKS-proxy’s vinden op internet, en deze kunnen in feite worden gebruikt met Qbittorrent met behulp van de instructies verderop in deze handleiding.

Gratis proxy’s hebben echter verschillende beperkingen:

 1. Bijna 100% van hen houdt logboeken bij (dit betekent dat uw downloads niet anoniem zijn)
 2. Pas op voor ‘transparante’ proxy’s (dit betekent dat uw echte IP-adres wordt doorgegeven door een proxyserver en nog steeds zichtbaar is)
 3. Langzame snelheden / onbetrouwbaar (De meeste gratis proxyservers zijn overvol, wat betekent dat de snelheid laag zal zijn. Servers gaan ook vaak omlaag en een uptime van minder dan 50% is niet ongebruikelijk).
 4. Torrents geblokkeerd – En tot slot zou het u niet moeten verbazen dat veel gratis proxyservers veelgebruikte torrent-poorten actief blokkeren.

HOm een ​​VPN te gebruiken met Qbittorrent

Het gebruik van een VPN met Qbittorrent is de gemakkelijkste manier om je torrents snel te anonimiseren. Het duurt minder dan 5 minuten om u aan te melden, te downloaden en verbinding te maken met een VPN. We raden aan altijd een torrent-vriendelijke VPN te gebruiken die geen logboeken bijhoudt.

De VPN versleutelt 100% van de gegevens die naar / van uw computer worden overgebracht, inclusief uw webbrowser en Qbittorrent-software. Websites en torrent-peers zullen uw echte IP-adres niet kennen, zij zullen het tijdelijke IP-adres zien dat door de VPN-server aan u is toegewezen.

Hier is hoe het te doen:

Stap # 1: Meld u aan voor een niet-loggende VPN-service
Er zijn ongeveer 10 verschillende opties. Het zou moeilijk zijn om een ​​betere waarde te vinden dan Privé-internettoegang (uitgeroepen tot onze beste torrent VPN van 2015)

Stap 2: Download, installeer en maak verbinding met een VPN-server
Installatie duurt minder dan 1 minuut. Om verbinding te maken met een server (via PIA) klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak en kiest u een serverlocatie. We raden aan om een ​​niet-Amerikaanse locatie te kiezen (Nederland werkt goed).

PIA-pictogram in het systeemvak

PIA Tray Icon (gemarkeerd met groene stip)

PIA VPN-servers

PIA-serverlijst (klik met de rechtermuisknop om te openen)

Stap # 3: Controleer of uw IP-adres is gewijzigd
Als extra veiligheidsmaatregel kunt u een gratis tool zoals IPleak.net gebruiken om te controleren of uw IP-adres is gewijzigd voordat Qbittorrent wordt gestart. Hier is mijn screenshot nadat ik verbinding heb gemaakt met een Nederlandse VPN-server:

Afbeelding

Ja, zo eenvoudig is het echt. Alle torrent-activiteiten worden nu door uw nieuwe IP-adres geleid.

Stap # 4: Open QBittorrent en download torrents
Zodra je het IP-adres van je browser hebt geverifieerd, kun je Qbittorrent veilig openen en torrenting starten. Later in deze handleiding laten we u zien hoe u het IP-adres van uw torrent-software kunt controleren (voor het geval dat). U kunt deze handleiding ook lezen.

Hoe een proxy te gebruiken met QBittorrent

In deze sectie leren we u hoe u uw torrent IP-adres in QBittorrent kunt verbergen door een proxy te gebruiken, met name een torrentvriendelijke SOCKS-proxy. (Lees meer over het verschil tussen SOCKS en HTTP-proxy’s voor torrenting).

Een proxy gebruiken met Qbittorrent heeft verschillende voordelen ten opzichte van een VPN:

 • Proxy-snelheden zijn over het algemeen iets sneller dan een VPN (geen codering)
 • Uw torrent-IP-adres zal anders zijn dan uw webbroswer-IP (de proxy wordt alleen gebruikt voor torrents)

Het nadeel van het gebruik van ALLEEN een proxy is dat je torrent-verkeer niet wordt versleuteld. Dit zou u kunnen openen voor beperking door uw ISP. U kunt de ingebouwde coderingsoptie van QBittorrent gebruiken (later in deze handleiding), maar die optie zal uw beschikbare aantal peers verminderen.

Daarom raden we aan om een ​​proxy + VPN samen te gebruiken, voor het beste van twee werelden en STERKE codering.
Om dit te doen, volgt u eenvoudig deze proxy-installatiegids en maakt u vervolgens verbinding met een VPN voordat u Qbittorrent opent. Daarover later meer.

QBittorrent Proxy-installatie Stap # 1: Kies een proxy-service zonder logboekregistratie

Om de proxy-instellingen van QBittorrent te configureren, heb je een torrent-vriendelijke proxyservice nodig. Hier onze topaanbevelingen (2 van de 3 zijn inclusief VPN + Proxy-service voor een all-inclusive prijs. Dit is de beste deal, vooral als u van plan bent tegelijkertijd een VPN en proxy te gebruiken).

Dit zijn onze beste keuzes:

 1. Privé-internettoegang – VPN + Proxy-service in elk plan, hoge snelheden en uitgeroepen tot beste torrent-VPN van het jaar. Met prijzen vanaf $ 3,33 / maand is het een onverslaanbare waarde.
 2. Verstop me – VPN + Proxy-service in elk plan. Meer dan 30 SOCKS-proxyserverlocaties. Geen logs, torrent-vriendelijk. Aan de andere kant is het driemaal de prijs van privé-internettoegang
 3. Torguard – VPN + Proxy-service wordt apart verkocht. Hun torrent-proxy-service is de beste die er is en heeft 5 landlocaties en een proxy auto-installatieprogramma (dus je hoeft de instellingen niet handmatig te configureren). De optie voor automatisch installeren werkt echter alleen voor uTorrent, Deluge en Vuze.

Als u niet zeker weet welke u moet kiezen: kies dan voor Private Internet Access. Het is de beste deal, heeft hoge snelheden en voldoet aan de behoeften van 95% van de gebruikers.

Je kunt ook deze vergelijking van Torguard versus privé-internettoegang bekijken.

Oké, nu je een proxy hebt om te gebruiken, gaan we naar de stapsgewijze installatie-instructies:

Stap # 2: Open QBittorrent Proxy-opties

Om toegang te krijgen tot de proxy-instellingen in QBittorrent moet je naar gaan Hulpmiddelen > Opties > Verbinding (tabblad)
Je kunt het optiemenu ook openen door op te drukken ‘Alt + O’

Als u op het pictogram ‘Verbinding’ aan de linkerkant van het optiemenu klikt, ziet u dit:

QBittorrent-verbindingsinstellingen

Hulpmiddelen > Opties > Verbinding

Maak je geen zorgen als je instellingen er op dit moment niet precies zo uitzien. We gaan de instellingen toch wijzigen. De secties die we gaan wijzigen, zijn gemarkeerd met een groene stip.

Ook gemarkeerd is het tabblad ‘Verbinding’ aan de linkerkant, zodat u weet hoe u dit menu kunt openen.

We zullen de secties 1 voor 1 doornemen…

Stap # 3: Luisterpoort

Dit is poort # die Qbittorrent zal gebruiken om naar nieuwe peer-verbindingen te luisteren. Als u uPnP- of NAT-poorttoewijzing niet inschakelt, moet u poortdoorschakeling op uw router handmatig instellen om goede peer-verbindingen te krijgen.

Port forwarding valt buiten het bestek van dit artikel (en kan een echte pijn in de kont zijn), dus de meeste gebruikers zouden onze aanbevolen setup moeten gebruiken, namelijk:

 • Poort # voor inkomende verbindingen: Kies een willekeurige of klik willekeurig om een ​​willekeurige poort te kiezen
 • Gebruik uPnp / NAT PMP: Vink dit vakje aan. Het stuurt de gekozen poort automatisch door via uw router
 • Gebruik bij het opstarten een andere poort: Optioneel. We raden aan dit in te schakelen zolang alles soepel verloopt.

De ideale instellingen zien er dus als volgt uit:

Luisterpoort van Qbittorrent

Poortinstellingen beluisteren (willekeurige poort)

Stap # 4: Proxy-instellingen

De exacte proxy-instellingen die u gebruikt, veranderen op basis van de proxy-service die u kiest. Deze gids toont de ideale setup voor Privé-internettoegang en Torguard.

Als u voor een andere proxyservice kiest, raadpleeg dan hun documentatie / ondersteuningsteam voor de juiste instellingen. De instellingen die zullen veranderen:

 • Gastheer: Het adres van de proxyserver
 • Haven: De poort # die uw proxyservice gebruikt
 • Authenticatie: Schakel dit in als uw proxyservice een login / wachtwoord vereist om toegang te krijgen (de meeste doen dit)
 • Gebruikersnaam wachtwoord: Dit zijn de inloggegevens die door uw proxyprovider zijn verstrekt.

Maak vervolgens volledige proxy-installatiehandleidingen voor Private Internet Access en Torguard…

QBittorrent Proxy-instellingen (privé-internettoegang)

Privé-internettoegang geeft abonnees volledige toegang tot hun snelle proxyserver in Nederland. Er is echter een extra stap vereist. U moet een aparte combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord genereren voor de proxy.

Om uw proxy-login / wachtwoord te krijgen
Nadat je je hebt aangemeld voor PIA, log je in op je configuratiescherm op hun website. Eenmaal ingelogd op uw account, scrolt u naar beneden en ziet u een sectie die er als volgt uitziet:

PIA Proxy inloggegevens

Genereer uw proxy-login / wachtwoord in uw accountpaneel


Klik gewoon op de knop ‘Gebruikersnaam / wachtwoord opnieuw genereren’ om uw inloggegevens op te halen. We zullen ze iets later gebruiken, dus laat het venster open voor gemakkelijk kopiëren en plakken.

QBittorrent-instellingen:
Wijzig uw instellingen zodat ze exact overeenkomen met deze:

 • Type: SOKKEN 5
 • Gastheer: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Haven: 1080

De volledige instellingen zien eruit als de onderstaande afbeelding. Zorg ervoor dat u dezelfde vakjes aanvinkt zoals afgebeeld.

Voer uw gebruikersnaam / wachtwoord in de juiste velden in.

PIA Proxy-instellingen (QBittorrent)

PIA Proxy-instellingen

Dat is alles, uw proxy is helemaal klaar. Zorg ervoor dat u Qbittorrent opnieuw start om de instellingen van kracht te laten worden.
Om te controleren of de proxy correct werkt, leest u: Hoe u uw torrent-IP kunt controleren

QBittorrent Proxy-instellingen (Torguard)

Dit zijn de juiste proxy-instellingen als u een Torguard-abonnee bent.

Type: SOKKEN 5
Gastheer: proxy.torguard.org
Haven: 1080/1085/1090 (je kunt elk van deze gebruiken. Als 1080 niet werkt, probeer dan een andere. Sommige ISP’s blokkeren 1080.
Gebruikersnaam: Geleverd door torguard in uw accountpaneel
Wachtwoord: Geleverd door torguard

dus de volledige instellingen zouden er als volgt uit moeten zien:

Torguard proxy-instellingen (Qbittorrent)

Torguard proxy-instellingen

Dat is alles, uw installatie is voltooid. Zorg ervoor dat u QBittorrent opnieuw opstart en controleer vervolgens uw Torrent IP (gids) om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.

QBittorrent-coderingsinstellingen

QBittorrent heeft ingebouwde ondersteuning voor RC4-codering die u kan helpen verkeersvorming te voorkomen (internetprovider vertraagt ​​uw torrents). Het nadeel van deze versleutelingsmethode is dat het je # beschikbare snelheden drastisch verlaagt, waardoor het moeilijk wordt om torrents te downloaden met weinig seeders.

Daarom raden we aan een VPN (met of zonder proxy) te gebruiken voor een veel sterkere codering en 100% peer-beschikbaarheid. Onze gids voor torrent-encryptie legt uit waarom.

Als uw ISP uw torrents blokkeert / beperkt en u wilt de ingebouwde codering van QBittorrent proberen, zijn hier de juiste instellingen … (Om dit menu te openen, gaat u naar het tabblad ‘Bittorrent’ in het menu Opties (Tools > Opties > Met Bittorrent.

Versleutelingsmodus # 1 (optionele modus)

Deze modus gebruikt gecodeerde verbindingen indien beschikbaar, maar maakt nog steeds verbinding met niet-gecodeerde peers. Je hebt 100% peer-beschikbaarheid, maar biedt niet veel beperking.

Optionele codering

Optionele versleutelingsmodus (gebruik indien beschikbaar)

Encryption Mode # 2: Encryption Required

Deze modus maakt alleen verbinding met gecodeerde peers. 100% van je torrent-activiteit wordt gecodeerd, maar je hebt toegang tot een klein% van de beschikbare peers (omdat de meeste mensen geen codering inschakelen).

Versleuteling vereist

QBittorrent-versleuteling (vereiste modus)

Een VPN gebruiken & Proxy tegelijkertijd

Deze methode geeft je het beste van twee werelden dat je krijgt:

 • Een apart IP-adres voor uw webbrowser en QBittorrent
 • browser & torrent IP zal beide anders zijn dan uw ‘echte’ IP-adres
 • Je surfen op het web wordt versleuteld (ISP weet niet dat je torrent-sites bezoekt of torrents downloadt).

Als u zich abonneert op een VPN-service zoals Private Internet Access, kunt u een VPN + Proxy-service krijgen zonder dat u ze afzonderlijk hoeft te betalen. Voor maximale bescherming is het echter optimaal om het ene bedrijf te gebruiken voor VPN-service en een ander voor proxy-service (dus geen van beide bedrijven weet het volledige plaatje).

NOTITIE: Het samen gebruiken van een VPN + Proxy is niet vereist. Meer dan 90% van de gebruikers gebruikt gewoon het een of het ander en is volkomen veilig, maar als je het voorzichtige type bent, krijg je optimale beveiliging.

Zorg ervoor dat u twee eenvoudige stappen volgt om beide tegelijk te gebruiken:

 1. Maak verbinding met de VPN voordat je Qbittorrent opent. (Als u verbinding maakt terwijl Qbittitorrent al is verbonden met de proxyserver, veroorzaakt u een proxyfout omdat uw IP-adres is gewijzigd).
 2. Open Qbittorrent – zodra de VPN-verbinding tot stand is gebracht, kunt u Qbittorrent nu openen en moet alles soepel verlopen.

Onder deze configuratie is het IP-adres van uw webbrowser uw VPN-IP-adres en is uw torrent-IP uw proxy-IP-adres.

Afronding en aanvullende bronnen

Bedankt voor het lezen van deze gids. Als je het stap voor stap hebt gevolgd, moeten je torrents volledig geanonimiseerd zijn en zal je ‘echte’ IP-adres niet langer zichtbaar zijn voor andere torrent-peers.

Als je nog steeds op zoek bent naar meer informatie over VPN’s, anonieme torrenting, encryptie, enz., Bekijk dan enkele van deze andere artikelen:

Gidsen

Anoniem gebruik van uTorrent
Hoe Vuze anoniem te gebruiken
Hoe een VPN met Bitcoin te kopen
Hoe u uw torrent-IP kunt controleren
Torrent Encryption Guide

Recensies / vergelijkingen

Private Internet Access Review
IPVanish recensie
Torguard recensie
Privé-internettoegang versus IPVanish
Privé-internettoegang versus Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me