SiteGround VS Bluehost – Waarom we denken dat u met SiteGround moet gaan

SiteGround


vs

Bluehost

SiteGround vs Bluehost – Waarom we denken dat u met SiteGround moet gaan

tl; dr

We hebben opnieuw gekeken naar twee gevestigde namen in de hostingbranche. SiteGround, omdat we er bekend mee zijn, en ik heb er het vertrouwen in dat het een goede maatstaf is waarmee we andere hostingbedrijven kunnen vergelijken.

In een strijd tegen wat een sterk aanbod van Bluehost lijkt te zijn, werd de laatste helaas naar beneden gehaald vanwege een combinatie van factoren, waaronder klachten van gebruikers en een minder dan geweldige reputatie van de houdstermaatschappij, EIG. Over het algemeen leunen de resultaten zwaar in het voordeel van SiteGround.

In de hostingbranche heeft SiteGround al meer dan twee decennia zijn reputatie van onderop opgebouwd. Tegenwoordig herbergt dit formidabele bedrijf meer dan een miljoen domeinen via locaties verspreid over de hele wereld.

Opvallend onder het aanbod is de snelheidstechnologie en samen met automatische WordPress-updates, frequente back-ups, gratis SSL van Let’s Encrypt SSL, allemaal gemakkelijk te beheren via cPanel, is SiteGround ongetwijfeld een van de koningen van de webhostingarena.

Ter vergelijking: Bluehost is vandaag de dag een EIG-bedrijf, ondanks dat het al zo lang actief is als SiteGround. EIG is van oudsher geen technologiebedrijf, maar de kernstrategie ligt eerder in de acquisitie van hostingbedrijven.

EIG nam Bluehost over na een rampzalige introductie door de vorige eigenaar van CPU-beperking, waardoor gehoste websites elke dag urenlang vastliepen.

Dit is wat we vandaag zullen vergelijken

 1. Plannen en prijzen
 2. Belangrijkste kenmerken – SiteGround biedt GRATIS sitetransfers!
 3. Prestaties – Serverlocatie, snelheid en uptime
 4. Klantenservice en wat gebruikers zeggen
 5. Gebruikersomgeving
 6. Wat ik leuk vind aan SiteGround
 7. Wat ik geweldig vind aan Bluehost
 8. Laatste gedachten

Notitie

De twee testsites die in deze review worden gebruikt, zijn eigendom van en worden beheerd door Bitcatcha. Zowel SGUSHosted.com als BHHosted.com worden gehost in hun respectievelijke datacenter in de VS..

Plannen en prijzen

Het meest basale uitgangspunt van de meeste webhosts draait rond twee kerngebieden, hun prijzen en functies. Laten we eens kijken wat deze twee naast elkaar hebben qua prijs en enkele belangrijke kenmerken;

SiteGroundBluehost

INTRO PRIJS INTRO PRIJS
Startup / Basic $ 3,95 $ 2,95
GrowBig / Plus $ 5,95 $ 5,95
GoGeek / Prime $ 11,95 $ 5,95

VERNIEUWING VERNIEUWING
StartUp / Basic $ 9,95 $ 7,99
GrowBig / Plus $ 14,95 $ 10,99
GoGeek / Prime $ 29,95 $ 14,99
Bezoek

Belangrijkste kenmerken

SiteGround GrowBigBluehost Plus
Websites Onbeperkt Onbeperkt
Ruimte 20 GB Ongemeten
Bandbreedte Onbeperkt Onbeperkt
Site Builder Ja Ja
Domeinen Onbeperkt Onbeperkt
Configuratiescherm cPanel Verbeterd cPanel
Gratis back-ups Ja (dagelijks) Nee
Gratis migratie Ja Nee
Gratis e-mailaccounts Ja Ja
Volledige functies

Zoals te zien is in de grafieken, wordt het Bluehost Plus-abonnement met een introductieaanbod van $ 5,95 vergeleken met het mid-tier shared hostingplan van SiteGround. Op sommige belangrijke gebieden overtreft SiteGround Bluehost behalve in opslagruimte.

Dit lijkt een beetje ongebruikelijk, aangezien de prijs van opslagruimte voor de meeste webhostingbedrijven tegenwoordig bijna te verwaarlozen is, maar het is waarschijnlijk te wijten aan optimalisaties van apparatuur aan het einde van SiteGround vanwege hun snelheidstechnologie.

Persoonlijk, Ik geef veel de voorkeur aan alle uitgebreide functionaliteit die SiteGround biedt in plaats van de onbeperkte opslagruimte. De gratis migratie is hier echter het ECHTE GEM, aangezien niet veel hostingproviders dit gratis aanbieden.

SiteGround Site Transfer

Siteground zegt ook:

“Sinds de eerste dag van ons bedrijf bieden we gratis websiteoverdrachten aan als onderdeel van onze onboardingservice. Momenteel ontvangen we elke maand meer dan 3.000 migratieverzoeken. De opgebouwde ervaring is enorm en je kunt er zeker van zijn dat ons team is tegengekomen en (bijna) elk mogelijk probleem heeft opgelost dat kan optreden tijdens een websitetransfer. ”

Lees meer over de gratis websiteoverdracht.

Bluehost brengt kosten in rekening voor sitemigraties

Ik ben deze situatie in het verleden meer dan een paar keer tegengekomen en voor degenen die dit niet gratis aanbieden, brengen ze ook heel veel in rekening, beginnend vanaf $ 100 en meer voor de meest elementaire sites!

Bluehost wil zelfs maar liefst $ 149,99 in rekening brengen voor het overzetten van uw website. Op geen enkele manier ga ik dat soort geld verdelen.

$ 149,99 voor site-overdracht

SiteGround1

Bluehost0

Prestaties – Serverlocatie, snelheid en uptime

Server locatie

SiteGround heeft een zeer goede spreiding van locaties voor haar datacenters over drie continenten. Het heeft één Amerikaanse locatie (Chicago), drie in Europa (Londen, Amsterdam, Milaan) en één in Azië (Singapore). Deze locaties zijn strategisch en bieden SiteGround-klanten een uitstekende snelheid in hun hostingplannen.

Bluehost vertrouwt ook op meerdere locaties, in de VS (Utah), Europa (Londen) en Azië (Mumbai en Hong Kong).

SiteGround Server snelheid

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

A + beoordeeld; Gem. Snelheid: 138,1 ms
(Zie volledig resultaat)

SiteGround heeft duidelijk zijn sterke punten in de VS, hoewel de diensten in Europa ook opmerkelijk snel zijn.

Er is een kleine latentie op de locatie in Singapore vanwege de afstand tot de fysieke server (onze testsite wordt gehost in hun datacenter in Chicago). Dit lijkt te worden gecompenseerd door het feit dat Oceanië, inclusief Australië, blijkbaar op één lijn liggen, wat een goed voorteken is voor andere in Azië gevestigde sites.

Bluehost Server-snelheid

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

23 ms78 ms183 ms93 ms164 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

330 ms168 ms125 ms92 ms174 ms

A beoordeeld; Gem. Snelheid: 153 ms
(Zie volledig resultaat)

Bluehost laat ook op veel locaties snelle serverreactietijden zien, maar Europa lijkt er een beetje onder te lijden. Bij nek-aan-nekvergelijkingen is er misschien niet veel van een duidelijk verschil tussen deze twee. We kunnen dat echter zien SiteGround-servers bieden veel stabielere timings dan Bluehost over de hele linie.

SiteGround1

Bluehost 1

Uptime

Ik ben blij te kunnen zeggen dat de uptime voor beide hosts geen grote zorg lijkt te zijn. In een periode van 30 dagen hebben beide een uptime van 100 procent laten zien, wat erg goed is.

Als u niet bekend bent met de uptime, bieden de meeste hosts een minimum van 99 procent en zelfs een paar minuten later kan dit een aanzienlijke impact hebben op dit aantal.

SiteGround uptime

SiteGround uptime

Uptime van Bluehost

Uptime van Bluehost

Er is echter een extra element aan uptimerobot waar veel mensen toezicht op houden, omdat het in feite bedoeld is om … nou ja, tijd te laten zien. Als u de grafieken in elke afbeelding noteert, tonen deze de typische reactietijden die de servers weergeven.

Hoewel beide een uptime van 100 procent hebben, heeft Bluehost een reactietijd die aanzienlijk achterblijft bij SiteGround. Dit is een van de belangrijkste dingen die volgens mij onderliggende factoren zijn die van invloed zijn op de beoordelingen van een host.

SiteGround1

Bluehost0

Klantenservice

Een van de belangrijkste dingen bij het omgaan met een webhost – en ik kan dit niet genoeg benadrukken – is hun klantenondersteuning.

Zelfs als u een informele gebruiker bent en denkt dat u slechts af en toe wat hulp nodig heeft, kan het omgaan met niet-reagerende of gebrekkige ondersteunende medewerkers buitengewoon irritant zijn.

En geloof me, je hebt hun hulp waarschijnlijk veel vaker nodig dan je zou verwachten. Van problemen zoals downtime tot serverconnectiviteit en beveiliging, uw belangrijkste verbinding met de host is via hun ondersteunend personeel. Er is niets belangrijker dan een ondersteuningsteam dat snel en efficiënt reageert.

Dus, wat hebben deze twee reuzen voor ons in termen van ondersteuning?

SiteGround klantenservice

Ik ben erg blij om op te merken dat SiteGround het volledige scala aan ondersteuning biedt, 365-daagse live chat-services, een ticketsysteem en zelfs een nummer dat u kunt bellen voor hulp. Gezien eerdere ervaringen met enkele live chats, slaakte ik een zucht van verlichting toen mijn bericht werd beantwoord binnen 10 seconden. Het is al vaker voorgekomen dat ik zo lang heb gewacht dat ik dacht dat het chatsysteem kapot was!

Bluehost-klantenservice

De opzet is vergelijkbaar bij de klantenservice van Bluehost en hoewel ik hier niet lang werd vastgehouden, voel ik me toch een beetje wantrouwend over hun ondersteuning. Dit komt terug op het feit dat Bluehost een EIG-bedrijf is, waarover ik zoveel negatieve dingen heb gehoord.

Het probleem kwam zelfs naar voren in mijn vorige vergelijkingsrecensie, waarover u hier kunt lezen – SiteGround VS Hostgator.

De belangrijkste crunch komt echter wanneer het tijd is voor het publiek om hun services te herzien. Hier graven we dieper achter de schermen en ontdekken we wat echt is wat.

Wat gebruikers zeggen over SiteGround

De mening van SiteGround-gebruikers

Wat gebruikers zeggen over Bluehost

Gemengde emoties op Bluehost

Zoals je kunt zien, zijn er gemengde emoties als het gaat om Bluehost, iets waar je je zorgen over moet maken. Het is een probleem om geen stabiele servicestream aan klanten te kunnen bieden en hier moet rekening mee worden gehouden.

In feite zijn er meerdere keren geweest dat gebruikers naar sociale media zijn gegaan om te tieren over het slechte niveau van klantenservice dat hen wordt geboden, samen met de services:

Twitter-mening over Bluehost

SiteGround1

Bluehost0

Gebruikersomgeving

Voor degenen onder u die nieuw zijn bij webhosting, zijn er twee aspecten aan de term ‘gebruikersinterface’ als het gaat om uw hostingaccounts.

De eerste is uw interface met het webhost-account, wat een veel bredere weergave is van de services die u gebruikt. De andere is het configuratiescherm dat is bedoeld om de functionaliteit van uw webhostingplan af te handelen.

Dat laatste is belangrijker, want daar besteed je het grootste deel van je tijd en moeite aan. Zowel SiteGround als Bluehost bieden cPanel, zij het lichtjes gevild om het er iets unieker uit te laten zien.

(Links: SiteGround; Rechts: Bluehost)

cPanel is een uitstekende keuze omdat het gebruikers een uiterst gebruiksvriendelijke manier biedt om hun websites te beheren. Het is ook een veel voorkomende interface, wat betekent dat als je hulp nodig hebt, het maar een steenworp afstand is.

Hoewel Bluehost een zogenaamde verbeterde versie van cPanel biedt, vind ik eerlijk gezegd dat het meer een vereenvoudigde versie is. Toegegeven, dit is goed voor nieuwe kopers van webhosts, maar op de lange termijn denk ik dat er meer flexibiliteit is in het aanbod van SiteGround.

Je weg vinden in de ontwikkeling van een website duurt niet erg lang. Naarmate je verder gaat, zul je merken dat toegang tot meer functionaliteit een zeer goede zaak is, vooral omdat het betekent dat je niet zo vaak contact hoeft op te nemen met de klantenservice van je host.

SiteGround1

Bluehost0

Wat ik leuk vind aan Siteground

Veel ervaring, een onberispelijk staat van dienst en indrukwekkende prestaties. Deze belangrijke hoogtepunten zorgen ervoor dat SiteGround met kop en schouders boven de concurrentie uitstijgt in termen van gedeelde webhostingaanbiedingen. Hun beweringen over snelheidstechnologie zijn moeilijk te verslaan, zelfs als het een iets hoger prijskaartje heeft.

In een notendop;

 • Uitstekende eigenschappen
 • Goede reputatie
 • Stabiele snelheden
 • Sterke klantenservice

Wat ik geweldig vind aan Bluehost

Wat kan ik zeggen? Ik ben een sukkel voor lage prijzen en bijpassende nek en nek, er is geen vergelijking tussen SiteGrounds gedeelde webhostingplannen versus Bluehosts. Voor een webhostingprovider, ook al is het alleen voor de eerste aanmeldingsperiode, heeft Bluehost spotgoedkope plannen en het zal moeilijk zijn om er veel te vinden die goedkoper zijn.

Hoewel ik weet dat er klachten en slechte recensies zijn, is de prijstrekking onweerstaanbaar. Maar dat ben ik gewoon, want ik ben een el cheapo die mijn sites voor veel van alles niet echt gebruikt.

 • Sterk prijsniveau
 • Fatsoenlijke functies
 • Goede service

Laatste gedachten

Ja, er zijn dingen die ik leuk vind aan wat elke host aanbiedt, helaas, mijn persoonlijke liefde voor een bodemprijs terzijde, ik kan echt niet ontkennen dat SiteGround de betere deal biedt.

Afgezien van de functies die in de plannen zijn opgenomen, is de echte kicker de slechte reputatie die EIG volgt als een hond op de hielen en de hele tijd wegknipt.

Zoals ze zeggen, het bewijs zit in de pudding en het publiek heeft ook gesproken. Dat toegevoegd aan de uitstekende reputatie van SiteGround maakt het hier zonder twijfel een goed idee, dat zij de kampioenen zijn.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
5

Bluehost

https://www.bluehost.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
1

Deal voor Bitcatcha-lezers

SiteGround: 60% korting op webhosting (vanaf $ 3,95 / maand).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map