SiteGround VS HostGator – Wie is de betere host voor uw website?

SiteGround


vs

HostGator

SiteGround VS HostGator – Wie is de betere host voor uw website?

Overzicht

Je zou denken dat wanneer twee titanen strijden, het een goede match zou zijn, maar in recensies komen veel variabelen overeen en kunnen de resultaten een beetje verrassend zijn. SiteGround en HostGator zijn twee gevestigde leden van de webhostinggemeenschap en beiden hebben ook hun contributie betaald. Maar zelfs als ze het uitvechten, moet u er rekening mee houden dat elk bedrijf zijn eigen nichegebieden heeft waarin ze gespecialiseerd zijn. Houd een open geest en wees niet verbaasd over enkele van de resultaten.

SiteGround en HostGator zijn tegenwoordig twee van de grotere namen in webhosting. Met zoveel recensies die er zijn, kan het nog steeds een beetje ontmoedigend zijn om die stap vooruit te zetten en echt je toekomstige host te kiezen. We begrijpen dat, en om u wat meer te helpen, gaan we verder en laten we deze twee het probleem oplossen.

Houd er rekening mee dat het heel gemakkelijk is om de kenmerken en specificaties van elk te nemen en ze tegen elkaar te plaatsen. In plaats daarvan gaan we belangrijke gebieden naar voren brengen waar zelfs een heel klein verschil van belang is.

Houd er bij de beoordeling rekening mee dat we niet alleen uitkijken naar prestaties, maar ook naar de algemene houding van de hostingproviders ten aanzien van zakendoen en hoe deze klanten benadert en behandelt.

Over het algemeen zullen we specifiek kijken naar;

 • Achtergrond
 • Prestaties (snelheid en uptime)
 • Prijzen
 • Klantenservice

Notitie

Alle testsites die in deze recensie worden gebruikt, zijn eigendom van en worden beheerd door Bitcatcha, behalve ShiphraShepherds.com.

De geschiedenis

Gestart binnen slechts twee jaar na elkaar, hebben SiteGround en HostGator beide een lange geschiedenis om hun spel te ondersteunen. Met elk ongeveer 15 jaar ervaring in de branche, zijn deze twee giganten gegroeid en hebben ze een portfolio van producten ontwikkeld die zich uitstrekken van shared hosting tot zakelijke aanbiedingen.

De geschiedenis van HostGator is echter niet zo schoon als die van SiteGround, maar werd in 2012 gekocht door Endurance International Group (NASDAQ: EIGI). Dit volgde op een aanval van een hackergroep op de database van de facturatiesoftwareprovider van HostGator. Als gevolg hiervan zijn gebruikersinformatie en 500.000 creditcards van klanten, websitebestanden en cPanel-configuratierecords gelekt.

Helaas zou EIG, na de overname, in 2013 verschillende kritieke incidenten van serveruitval tegenkomen. Voor een hostingprovider is dit iets dodelijks en heeft HostGator een slechte start gemaakt. We begrijpen dat sommige dingen misschien niet de schuld van de provider zijn, maar toch is het gebeurd.

SiteGround1

HostGator0

Prestatie

Hoewel elke hostingprovider ongetwijfeld hostingplannen zal aanbieden die voortbouwen op hun eigen sterke punten, laten we twee hoofdcategorieën van hostingplannen eens bekijken; Gedeelde en cloud-hosting. Dit zijn de belangrijkste die de meeste site-eigenaren zouden interesseren.

SiteGround cloudhosting

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Gemiddelde snelheid: 129,8 ms – Bekijk het volledige resultaat

HostGator cloud hosting

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Gemiddelde snelheid: 180,6 ms – Bekijk het volledige resultaat

* Opmerking: SiteGround Cloud- en HostGator Cloud-snelheidstests zijn uitgevoerd met beide websites die in Noord-Amerika worden gehost.

Voor Cloud deden beide servers het relatief goed en bleven ze onder de door Google aanbevolen snelheden van 200 ms voor reactiesnelheid op de server. Vanwege de locatie van het datacenter bleven de snelheden op het Amerikaanse continent goed voordat ze iets verder afnamen naar het oosten waar we testen.

SiteGround gedeelde hosting

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Gemiddelde snelheid: 159,9 ms – Zie volledig resultaat

HostGator gedeelde hosting

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Gemiddelde snelheid: 190 ms – Bekijk het volledige resultaat

Voor gedeelde hosting bevindt SiteGround’s gedeelde testsite zich in Singapore, terwijl HostGator helaas alleen hosts uit Noord-Amerika host. Dit blijkt enigszins uit snelheidstests, aangezien SiteGround’s een betere wereldwijde gemiddelde snelheid van 159 ms biedt in vergelijking met HostGator’s 190 ms.

Ik vermoed dat de belangrijkste reden hiervoor waarschijnlijk de Supercacher en software is die SiteGround gebruikt. Deze zijn allemaal ontworpen en geoptimaliseerd voor een gelijkmatige distributie van gegevenslevering, ongeacht de afstand tot het datacenter.

Laten we een tijdje naar hun serverinformatie kijken

Qua configuratie volgen SiteGround en HostGator verschillende benaderingen. Om het eenvoudig te houden, houdt SiteGround opzettelijk de serverbelasting laag, zodat eventuele stijgingen in gebruik beheersbaar zijn. HostGator investeert daarentegen zwaar in apparatuur om stabiliteit te garanderen.

SiteGround heeft vijf datacenters in steden over de hele wereld (Chicago, Londen, Amsterdam, Milaan, Singapore), dus ze zijn zeer goed verspreid qua geografie. Dit is natuurlijk een goede zaak. HostGator heeft zogezegd alle eieren in één mand, met beide datacenters in Noord-Amerika.

Gezien dat, zijn we bereid om beide een punt te geven, aangezien HostGator erin slaagt SiteGround te overtreffen in Cloud Hosting, terwijl Siteground wint in shared hosting:

SiteGround1

HostGator1

Maar benchmarks zijn niet altijd nauwkeurig, dus laten we eens kijken naar de prijspunten die deze twee hosts hebben bedacht;

Uptime-garantie – Kunnen ze het volhouden??

Ik heb al een tijdje beide hosts op onze radar en verzamel uptime-informatie over hen. Dit is een gebied waarop beide wenkbrauw-opwekkend goed presteren en dit mag niet worden verdisconteerd. Met dat in gedachten, laten we wat dieper ingaan en kijken wat hun Servicevoorwaarden (ToS) zeggen:

SiteGround-uptime in ToS

“De betrouwbare hostingservice van SiteGround wordt ondersteund door een toonaangevende Service Level Agreement (SLA). We garanderen 99,9% van de tijd een uptime van het netwerk gedurende een periode van twaalf maanden, beginnend op de datum waarop u uw account bestelt. Als we daaronder vallen, zullen we u hiervan per e-mail op de hoogte stellen en zullen we uw account automatisch als volgt compenseren:

 • 100% – 99,9% uptime: geen compensatie
 • 99,9% – 99,00% uptime: 1 maand gratis hosting
 • Een extra maand gratis hosting voor elke 1% uptime die onder de 99,00% is verloren. “

HostGator-uptime in ToS

“De Servicevoorwaarden, Sectie 15, bevatten nauwkeurige en bijgewerkte informatie over de Uptime-garantie van HostGator in zijn geheel. Dit artikel is alleen bedoeld om u te helpen bij het uitleggen van de regels waarmee u akkoord gaat.

 • Als een gedeelde of resellerserver niet voldoet aan de uptime-garantie van 99,9%, bent u mei ontvang één (1) maand tegoed voor dat pakket op uw account.
 • De goedkeuring van een krediet is naar eigen goeddunken van HostGator en kan afhankelijk zijn van de verstrekte rechtvaardiging. “

Als je echter goed naar deze twee aanhalingstekens kijkt, zul je een groot verschil merken. Ja, uptime wordt vermeld en gegarandeerd, maar terwijl SiteGround expliciet stelt dat het de vermelde uitvaltijden zal compenseren, heeft HostGator geprobeerd om de kwestie slanker te maken. Het probeert weg te komen met wat ik graag de ‘zinloze garantie’ noem.

Dit betekent dat het er gewoon voor de show is, aangezien het bedrijf zich het recht voorbehoudt om een ​​klant niet te vergoeden, zonder zelfs maar een reden te geven waarom. Logischerwijs kan het eenvoudig alle pogingen om compensatie voor uitvaltijd te claimen, weigeren. Schaam je HostGator!

SiteGround1

HostGator0

Is SiteGround of HostGator beter geprijsd?

Cloud hosting

Voor Cloud-hosting zijn de plannen van SiteGround over de hele linie veel duurder. Wat ze aanbieden, weerspiegelt echter de ware geest van een Cloud Hosting-omgeving, eerder alleen de fragmenten die HostGator bij elk plan aanbiedt.

Ik zou zeggen dat de Cloud Hosting-abonnementen van SiteGround voor de zakelijke klanten zijn, terwijl HostGator zich richt op individuen die de Cloud-ervaring willen uitproberen. De veel hogere prijzen van SiteGround weerspiegelen ook echte volledig beheerde Cloud Hosting-accounts.

SiteGround Cloud-prijzen

SiteGround Cloud

HostGator Cloud-prijzen

HostGator Cloud

Om deze twee te pitten, zouden appels en sinaasappels worden vergeleken. Terwijl SiteGround volledig beheerde Cloud-hostingopties biedt, zijn de Cloud-aanbiedingen van HostGator meer een versterkte deal van het type gedeelde hosting, en dat blijkt uit de prijzen.

SiteGround1

HostGator1

Gedeelde hosting

Voor shared hosting, hoewel er een prijsverschil is, vallen beide hosts ruim binnen het budget van de webhost. Dit is in zekere zin goed voor de consument, omdat er veel opties zijn waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw exacte vereisten.

Prijzen van SiteGround Shared Host

SiteGround gedeeld

HostGator Shared Host-prijzen

HostGator gedeeld

SiteGround1

HostGator1

Klantenservice

Hoewel elke hostingprovider een of andere vorm van technische ondersteuning heeft, is wat ze aanbieden en hoe goed ze dat doen een cruciale factor. In dit geval bieden onze beide hosts een groot aantal ondersteuningsopties, waaronder telefoon en livechat.

Van SiteGround:

‘Haat het wachten op de volgende beschikbare agent? Wij ook.

We overbezitten alle diensten, zodat er altijd iemand is om de telefoon op te nemen of online te chatten, zodat u niet langer dan een paar seconden hoeft te wachten op de volgende beschikbare telefoniste. We evalueren ook regelmatig de snelheid van elke werknemer en de teamprestaties als geheel. “

Naast hostinggerelateerde problemen, ondersteunt SiteGround ook een breed scala aan webproblemen (zoals plug-ins en extensies) zoals wordt beweerd in de volgende video:

HostGator aan de andere kant zet alle ondersteuningsopties eenvoudig op een enkele pagina, gemakkelijk toegankelijk. EIG, de huidige eigenaar van HostGator, heeft echter vaak vernietigende klachten gehad over de algehele klantenservice. Zelfs hun eigen personeel klaagt zelfs over de houding van het bedrijf als het gaat om klantenondersteuning:

“Dit is een goed bedrijf om voor te werken als je van verpletterend werk houdt. Geeft u niet om echte klanten? Dit is de baan voor jou. Cool met vage titels, veranderende functieomschrijvingen en niemand die weet wat er aan de hand is? Meld je vandaag aan!” (Bron)

We moeten echt voor SiteGround gaan voor deze:

SiteGround1

HostGator0

Oordeel – SiteGround of HostGator?

Daarmee komen we bij de eindscore van 6: 3. Om eerlijk te zijn, voordat ik deze recensie schreef, had ik de indruk dat het een nauwere strijd zou zijn. Ik denk dat de duivel altijd in de details zit en sommige dingen die normaal over het hoofd worden gezien, komen naar voren wanneer ze in focus zijn.

Dit betekent echter niet dat HostGator een slechte host is, maar misschien kan een ultieme selectie worden gebaseerd op uw exacte behoeften.

Niettemin, een pluim voor het team van SiteGround, we feliciteren hen met het succesvol runnen van deze handschoen en juichen hun inspanningen toe om een ​​eerlijk, prestatiegericht bedrijf te runnen.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
6

HostGator

https://www.hostgator.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
3

Deals voor Bitcatcha-lezers

 • SiteGround: 60% korting op webhosting (vanaf $ 3,95 / maand).
 • HostGator: gebruik couponcode ‘bitcatcha’ voor maximaal 60% korting. (12 maanden contract) Zie prijzen
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map