SiteGround VS Inmotion Hosting: 6 belangrijke vergelijkingen (incl. Serversnelheid)

SiteGround


vs

Inmotion Hosting

SiteGround VS Inmotion Hosting – 6 belangrijke gebieden vergeleken (serversnelheid inbegrepen)

tl; dr

Prijs versus prestatie – de tijd oude evenwichtsschalen als het gaat om de kern van de beslissende waarde. Maar wat gebeurt er als je twee industriestandaarden tegen elkaar plaatst?

In de bittere strijd van webhosting-rivalen plaatsen we SiteGround tegen Inmotion Hosting en de concurrentie komt neer op de bouten en moeren. Inmotion Hosting slaagt erin om een ​​gelijkspel te maken, maar uiteindelijk geef ik toch de voorkeur aan SiteGround geweldige snelheden.

SiteGround werd opgericht in 2004 en bouwt zich een weg omhoog door de gelederen en is tegenwoordig gastheer voor meer dan een miljoen websites in wat een moordende industrie is geworden. Het staat bekend om zijn zeer speciale snelheidstechnologie en biedt uitgebreide services en functies met toegevoegde waarde die het een extreem moeilijk voorstel maken om te verslaan.

Inmotion Hosting daarentegen is al iets langer actief sinds 2001. Maar zoals onze tests eerder hebben bewezen, staat een lange tand in de branche over het algemeen niet gelijk aan betere producten en diensten – gewoon een betere voorliefde om te overleven.

Onze testcase tussen deze twee bedrijven vandaag is echter significant, aangezien beide echte stambomen zijn. Dit betekent dat hun geschiedenis onverdund is, zonder overnames of grote uitverkoop om de lijn van hun bestaan ​​te doorbreken.

Met dat in gedachten, hier is wat we vandaag zullen vergelijken.

Notitie

De twee testsites die in deze review worden gebruikt, zijn eigendom van en worden beheerd door Bitcatcha. Zowel SGUSHosted.com als IMHHosted.com worden gehost in hun respectievelijke datacenter in de VS..

Plannen en prijzen

Laten we eens kijken naar de plannen die deze twee hebben voor de massa en de prijspunten waar ze binnenkomen;

SiteGroundInmotion Hosting

PRIJSPRIJS
Startup / Launch $ 3,95 $ 3,99 *
GrowBig / Power $ 3,95 $ 5,99 *
GoGeek / Pro $ 11,95 $ 13,99 *

VERNIEUWING VERNIEUWING
Startup / Launch $ 9,95 $ 7,99
GrowBig / Power $ 14,95 $ 9,99
GoGeek / Pro $ 29,95 $ 15,99
Bezoek

* Exclusieve Inmotion-deal voor Bitcatcha-lezer. Normale prijs begint vanaf $ 6,39
** We gebruiken GrowBig van SiteGround en Power of Inmotion om onze testsites te hosten

Belangrijkste kenmerken

SiteGround GrowBigInmotion Power
Websites Onbeperkt 6
Space20 GB50 GB
Bandbreedte Onbeperkt Onbeperkt
Site Builder Ja Ja
Domeinen Onbeperkt 26
ConfiguratieschermcPanelcPanel
Gratis back-ups Ja (dagelijks) Ja (elke 36 uur)
Gratis migratie Ja Ja
Gratis e-mailaccounts Ja Ja
Volledige functies

Zoals je kunt zien in de prijsvergelijkingen, komt Inmotion binnen met veel hogere instapkosten in vergelijking met SiteGround. Dit wordt echter meer dan gecompenseerd door de verlengingskosten op langere termijn van SiteGround.

Voor de plannen in vergelijking, laten we zeggen dat de totale eigendomskosten over een periode van 5 jaar (met een initiële aanmeldingsperiode van 1 jaar):

SiteGround
$ 5,95 + (4 x $ 14,95) = $ 65,75

Inmotion Hosting
$ 8,49 + (4 x 9,99) = $ 48,45

Dat is een aanzienlijk verschil, dus tenzij u van plan bent om webhosts te verplaatsen nadat het eerste aanmeldingscontract is verlopen, biedt Inmotion Hosting een veel grotere waarde in termen van prijs.

Beide hostingproviders bieden plannen die behoorlijk solide zijn en met mooie toegevoegde waarde worden geleverd. Houd er rekening mee dat ze allebei ook gratis webmigratieservices aanbieden (voor SiteGround is gratis sitemigratie alleen beschikbaar voor GorwBig en een hoger plan.), Wat ik als een uitstekend overdrachtspunt beschouw.

Ik zou echter zeggen dat Inmotion Hosting hier een klein voordeel heeft vanwege de kleine lettertjes waarin ze hun migratieservices uitbreiden met niet alleen sitebestanden en databases, maar ze zullen zelfs helpen bij het overbrengen van uw cPanel-instellingen, domeinrecords en zelfs e-mailaccounts!

Inmotion Hosting website migratie

SiteGround0

Inmotion Hosting 1

Prestaties – Serverlocatie en snelheid

Server locatie

SiteGround heeft de ondersteuning van 5 afzonderlijke datacenters verspreid over de hele wereld, waarvan één in de VS, 3 in Europa en een locatie in Azië via Singapore. Dit is een zeer strategische spreiding en biedt een goede latentie voor hun klantensites.

Inmotion Hosting daarentegen is iets ongrijpbaarder over hun datacenters, simpelweg door te vermelden dat ze “datacenters aan beide kusten” hebben – waarvan we aannemen dat ze het Amerikaanse Oosten en het Westen zouden zijn. Ze zijn echter buitengewoon trots op hun datacenter in Los Angeles.

Het LA-datacenter van Inmotion Hosting is groen

Het maakt gebruik van natuurlijke koeling of technologie voor buitenluchtkoeling. Hierdoor kunnen ze de koelingskosten met bijna 70% verlagen, maar belangrijker nog, hun ecologische voetafdruk met meer dan 2.000 ton per jaar verminderen. In vergelijking met Inmotion Hosting lijkt SiteGround’s enige claim op ‘groene’ bekendheid het planten van een paar honderd bomen in 2010.

Daarnaast heeft het bedrijf ook een samenwerking met Trees For The Future zonder winstoogmerk. Via dit initiatief helpt Inmotion Hosting bij het planten van 5.000 bomen over de hele wereld.

SiteGround serversnelheid

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

A + beoordeeld; Gem. Snelheid: 138,1 ms
Bekijk het volledige resultaat

Inmotion Hosting-serversnelheid

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore
Sao Paulo

2 ms53 ms322 ms178 ms172 ms

Bangalore
Sydney
Japan
Canada
Duitsland

514 ms153 ms109 ms67 ms149 ms

A + beoordeeld; Gem. Snelheid: 171,9 ms
Bekijk het volledige resultaat

Ondanks de discrepantie in de locatie van datacenters die de twee hostingproviders hebben, zijn dit over het algemeen uitstekende timingprestaties. In feite zijn deze timing behoorlijk moeilijk te verslaan en erg belangrijk voor gedeelde webhostingruimtes.

Om wat dieper in te gaan op snelheidsprestaties, moet u er rekening mee houden dat elk van hen iets extra’s heeft dat de meeste hosts niet bieden – gespecialiseerde snelheidsaanpassingen (of een verscheidenheid aan).

SiteGround gebruikt een krachtig mengsel van SSD, NGINX, SuperCacher, CDN, HTTP / 2 en PHP7. Gecombineerd, elk van deze helpt de prestaties van de voorwaartse snelheid net dat tikkeltje meer om de concurrentie een voorsprong te geven.

Inmotion Hosting verkoopt echter heel hard op wat het ‘Max Speed ​​Zone’ noemt. Er is hier echter slechts een kleine aanhoudende twijfel over de manier waarop het bedrijf deze technologie positioneert. Inmotion Hosting gaat ervan uit dat veel concurrenten overdreven vertrouwen op afzonderlijke datacenters, wat mogelijk negatieve snelheden met zich meebrengt.

Maar in een datacentervergelijking biedt Siteground een veel betere wereldwijde overlay dan Inmotion Hosting. Tel daarbij op dat veel gerenommeerde webhostingproviders nooit zouden vertrouwen op afzonderlijke datacenters en we hebben een dilemma – het klinkt gewoon niet goed.

Maar de resultaten kunnen niet worden betwist en we geven ze allebei een uitstekende snelheidsprestatie.

SiteGround1

Inmotion Hosting 1

Server-uptime

Inmotion Hosting toonde een solide 100% uptime gedurende de meest recente monitoringperiode van 30 dagen, maar ik was een beetje verrast dat er een kleine storing leek te zijn in de periode van 30 dagen van SiteGround. Het is echter een kleine druppel in een grote oceaan, aangezien ik deze host al een tijdje volg en hij is over het algemeen solide geweest. Zelfs met de hobbel bleef de uptime boven 99,95%.

SiteGround uptime

SiteGround Uptime

Inmotion Hosting uptime

Inmotion Hosting Uptime

Dit is waar we opnieuw de aandacht vestigen op de reactietijden in de grafieken. SiteGround toont opnieuw zijn veerkracht met consistente reacties van minder dan 1000 ms. Om SiteGround te bestraffen voor een klein foutje op een ongeschonden plaat zou in mijn ogen een beetje oneerlijk zijn, en gecombineerd met de reactietijd, ben ik bereid om hen het punt te geven.

SiteGround1

Inmotion Hosting 0

Klantenservice

Zoals gewoonlijk is dit opnieuw een zeer sterk sleutelgebied waar iedereen die op zoek is naar hosting aandacht aan moet besteden.

SiteGround klantenservice

Ik heb het eerder besproken en zal het nog een keer doen, SiteGround heeft een uitstekende klantenservice en dit is iets dat ik heb getest en gelukkig al meerdere keren is bevestigd. Er is altijd een risico dat dingen door de jaren heen een beetje wegglippen, maar dit is niet een van die plaatsen waar het gebeurt.

Inmotion Hosting klantenservice

Inmotion Hosting stelt met trots dat ze Amerikaanse technologie aanbieden die klanten helpt via meerdere kanalen, waaronder telefoon-, chat-, e-mail- of ticketsysteem. Het systeem is uitgebreid en gaat zelfs verder dan wat veel webhosts zouden bieden.

Wat gebruikers zeggen over SiteGround

SiteGround klantrecensies

Wat gebruikers zeggen over Inmotion Hosting

Inmotion Hosting Klantrecensies

Zoals u kunt zien, hebben beide webhosts sterke gebruikersrecensies ten gunste van hen. Dit is zeldzaam in de wereld van webhosting, waar gebruikers vaak zeer eigenwijs zijn over hun hosts. Het is goed om de normen hoog genoeg te houden om positieve feedback te krijgen.

SiteGround1

Inmotion Hosting 1

Gebruikersomgeving

Hoewel onze beide hosts cPanel gebruiken, vond ik nog steeds dat dit segment eenvoudigweg moest worden achtergelaten, zodat ik iedereen kan herinneren aan het belang van een goed bedieningspaneel. Dit is eigenlijk je deuropening naar je gastheer en het is waarschijnlijk dat je hier wat tijd zult doorbrengen.

cPanel is een uitstekende en populaire keuze en brengt onze beide hosts een solide overwinning in interface. Het is krachtig, handig, wijd verspreid en simpel gezegd, zeer gebruiksvriendelijk.

SiteGround1

Inmotion Hosting 1

Wat ik leuk vind aan Siteground

SiteGround is altijd op mijn lijst met tophosts gebleven en nogmaals doorlopen is altijd verfrissend. Het is een constant hoge prestatie met een uitstekende geschiedenis en tot op heden heb ik er nog veel echte concurrenten voor moeten vinden.

In een notendop;

 • Uitstekende snelheid en stabiliteit
 • Geweldige klantenondersteuning
 • Breed assortiment

Wat ik geweldig vind aan Inmotion Hosting

Terwijl ik Inmotion Hosting door de handschoen leidde, leverde het me soms heel aangename verrassingen op. Dit is een sterke kanshebber voor SiteGround en biedt zowel functies als prestaties die concurrerend zijn. Ik vind het vooral leuk dat het geen gekke kortingen biedt voor de eerste keer aanmelden, want voor mij lijkt dat gewoon een beetje verkeerd.

In een notendop;

 • Goede prijs
 • Indrukwekkende snelheid en stabiliteit
 • Uitstekende klantenondersteuning

Laatste gedachten

Dit was voor mij persoonlijk een zeer moeilijke beslissing. Na het lezen van mijn recensie, zullen sommigen van jullie zich misschien afvragen waarom ik punten aan de ene gastheer heb toegekend terwijl ik tegelijkertijd de kenmerken van de andere prees.

Ik zal eerlijk zijn – ja, ik hield van beide. Het is zo erg moeilijk om niet alleen één fantastische hostingservice te vinden, maar ook een andere die daarmee overeenkomt.

Ondanks mijn laatste telling van 4: 4, heb ik het gevoel dat ik het iedereen verschuldigd ben om de band te verbreken – en ik zou nog steeds voor SiteGround gaan. Bovenal, aan het eind van de dag zal een van de meest cruciale kenmerken van uw website de snelheid zijn en SiteGround heeft me nog nooit in de steek gelaten.
Zodra je de andere factoren hebt toegevoegd, zijn ze gewoon een kers op de taart.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
4

Inmotion Hosting

https://www.inmotionhosting.com
LEES VOLLEDIGE REVIEW
4

Deals voor Bitcatcha-lezers

SiteGround: 60% korting op webhosting (vanaf $ 3,95 / maand).

Inmotion Hosting: exclusieve 50% korting (vanaf $ 3, 99 / maand).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map