VyprVPN Review: 6 voor- en nadelen van het gebruik van VyprVPN

VyprVPN


VyprVPN

https://www.vyprvpn.com/

tl; dr

VyprVPN is eigendom van ontwikkelaars Golden Frog, die een sterke voorstander zijn van privacy & beveiliging voor consumenten. Deze VPN-dienst is al meer dan twee decennia op de markt en is een duidelijk erkend merk. De prestaties ervan roepen echter de vraag op of het de nodige aandacht heeft gekregen voor de infrastructuur die het nodig heeft.

VyprVPN Review: 6 voordelen & 3 nadelen van het gebruik van VyprVPN

VyprVPN is al geruime tijd op de markt. Het is van een bedrijf genaamd Golden Frog, een in Zwitserland gevestigde ontwikkelaar, die zich volledig lijkt te concentreren op de privacy & beveiligingsmarkt – VPN inbegrepen.

Tot dusver klinkt het allemaal normaal. Er zit echter een interessante wending in de achtergrond van Golden Frog. Blijkbaar hoorden de oprichters dat de NSA geheime surveillance op AT uitvoerde&T-netwerken. Toen het dit onder de aandacht van de autoriteiten bracht, werd het genegeerd. Het incident was desalniettemin interessant (lees meer over kamer 641a).

Daarom besloten de oprichters van Golden Frog om aan een missie te beginnen om internetgebruikers te helpen beschermen. Het bedrijf werd in 1994 in Zwitserland opgericht en is sindsdien met volle kracht vooruitgegaan.

Op dit moment is VyprVPN een van de belangrijkste applicaties die is gebouwd en onderhouden door Golden Frog, die openbaar beschikbaar is.

Notitie

Er zijn twee hoofdvarianten van VyprVPN en we zullen de consumentenversie nader bekijken (de andere is meer afgestemd op zakelijke gebruikers).

6 dingen die we leuk vinden aan VyprVPN

1. Sterke beveiliging & Privacy!

1.1 Solide geen logboekbeleid

Het No-Logging-beleid is misschien wel het belangrijkste document dat een VPN-serviceprovider in zijn inventaris zou moeten hebben. Dit is in feite de geruststelling die een VPN zijn gebruikers geeft over hun omgang met de gegevens en privacy van de gebruiker.

In tegenstelling tot sommige serviceproviders heeft VyprVPN hun No-Logging-beleid duidelijk in zwart-wit op hun website. Het is ook geen overdreven lange technische beschrijving, maar iets dat iedereen waarschijnlijk zou kunnen lezen en begrijpen.

De essentie ervan is; ‘We registreren geen informatie die kan worden gebruikt om u te identificeren, en we bewaren ook geen informatie die voortkomt uit uw verbinding nadat u zich hebt afgemeld“.

1.2 Geen DNS & WebRTC-lekken

De DNS-lektest is heel eenvoudig en toch noodzakelijk. Het enige dat in feite is, is ervoor zorgen dat uw echte DNS niet wordt aangetast. Een bezoek aan een site als DNS Leak Test kan u helpen deze informatie snel en gratis te beveiligen.

vyprvpn verbonden via een singapore-server

Verbinding maken met een VyprVPN-server in Singapore toonde een DNS zonder lekken.

Evenzo bevestigde onze WebRTC-test ook dat VyprVPN veilig was om te gebruiken. Er is meestal veel meer informatie in WebRTC-tests, dus houd de vlagtekens van uw land van herkomst in de gaten om ervoor te zorgen dat ze nergens in de lijst verschijnen.

1.3 Biedt verbeterde bescherming

Net als veel andere goede VPN’s, heeft VyprVPN zijn eigen veilige DNS-systeem, voorspelbaar genaamd VyprDNS. Het is vanaf de basis ontwikkeld en opgezet door Golden Frog. VyprDNS is ontworpen om een ​​’kennisloos’ systeem te zijn, wat betekent dat het u privacy garandeert.

vyprvpn-verbinding is beveiligd

VyprDNS is een privé, veilig DNS-systeem voor VyprVPN-gebruikers.

Het gebruikte DNS-systeem helpt ook om censuur te omzeilen, die in veel landen op ISP-niveau wordt geïmplementeerd. VyprDNS is privé en niet toegankelijk voor het grote publiek – het is alleen bruikbaar door VyprVPN-gebruikers.

1.4 Eigen bezit & Bewerkte servers

Een ding dat VyprVPN onder andere onderscheidt, is dat het beweert dat “onze [sic] VPN-servers bezitten, engineeren en beheren”. Dit betekent dat hoewel ze ruimte en bandbreedte kunnen huren bij datacenters over de hele wereld, de integriteit van hun VPN-systeem hoog is.

Hoewel dit een logische stap lijkt te zijn, gezien de sector waarin ze zich bevinden, gaan niet alle VPN-providers zo ver. Van sommigen is zelfs bekend dat ze eerder met externe serviceproviders werkten en probeerden de schuld te verleggen toen de beveiliging op de een of andere manier in gevaar kwam.

1.5 Eigen Chameleon-protocol

Er zijn niet veel VPN-serviceproviders die om een ​​goede reden hun eigen veilige protocollen bedenken. Het is ongelooflijk moeilijk en de middelen die ze erin zouden moeten steken, zouden enorm zijn. Dat is veel tijd en geld, niet alleen op R&D maar zelfs om het te behouden.

vyprvpn kameleonprotocol maakt vpn-verbinding onherkenbaar

Wat VyprVPN heeft gedaan met hun Chameleon-protocol, is gewoon om een ​​beetje spin toe te voegen. Het vertrouwt op OpenVPN 256-bit encryptie als basis, maar versleutelt de pakketten voor verzending zodat ze moeilijker te herkennen zijn door VPN-sniffers.

Volgens Golden Frog maakt dit Chameleon veel beter voor gebruik in landen die bekend staan ​​als extreem VPN-onvriendelijk, zoals China, Rusland of Iran.

1.6 Komt met Advanced Kill Switch

Bijna zonder fouten zullen VPN’s een kill-switch bij hun applicaties voegen. De kill-schakelaar is iets dat kan voorkomen dat gegevens uw apparaat binnenkomen of verlaten als de VPN-tunnel op de een of andere manier is uitgeschakeld, zoals in het geval van een servicestoring of een verbroken verbinding.

Hoewel kill-switches meestal te vinden zijn op applicatie- en systeemniveau, is VyprVPN een stap verder gegaan en heeft ook een kill op LAN-niveau opgenomen. Hierdoor kan het alles blokkeren, inclusief LAN-verkeer als er een probleem is met de VPN-verbinding.

1.7 Gevestigd in Zwitserland

VyprVPN is opgenomen in Zwitserland, wat geweldig nieuws is voor zijn gebruikers overal. De Zwitserse regering staat bekend om enkele van de beste privacywetten ter wereld (weet je nog dat geweldige Zwitserse banksysteem?).

Dit betekent dat VyprVPN niet alleen gratis is om uw privacy te beschermen, maar in veel gevallen is het volgens de Zwitserse wet zelfs verplicht! Voor een VPN-serviceprovider is er geen zoetere omgeving.

2. Goed in het deblokkeren van services & Sites!

2.1 Werkt met belangrijke Netflix-regio’s

Omdat ik een enorm Netflix-varken ben (zowel voor werk als persoonlijk), is een van de belangrijkste dingen van een VPN voor mij hun vermogen om Netflix’s afkeer van VPN’s te omzeilen. Zoals velen van jullie misschien weten, ontgrendelen Netflix en sommige andere streamingdiensten inhoud op basis van geografische locatie.

Het is geen massale zwendel bedoeld, maar gewoon de manier waarop licenties werken. Helaas brengen ze iedereen (ongeveer) hetzelfde bedrag in rekening. Daarvoor heb ik het gevoel dat we evenveel goodies zouden moeten krijgen, vandaar mijn focus op VPN voor Netflix.

vyprvpn geeft je toegang tot Netflix ongeacht de regio's

Het goede nieuws hier is dat Netflix US werkt met VyprVPN en dat ik Netflix US-inhoud zou kunnen streamen. Er zijn echter een paar kanttekeningen bij – een die ik later in het gedeelte over snelheid zal bespreken.

Helaas heeft Netflix US weliswaar heel veel inhoud (meer dan waar ook ter wereld), maar niet ALLE Netflix-inhoud. Ik wilde bijvoorbeeld ‘Ronny Chieng – International Student’ kijken en dat was alleen beschikbaar in Australië.

Ik kon met Netflix niet voorbij het Australische regioblok komen, ongeacht welke VyprVPN-servers ik gebruikte. Het was frustrerend en vervelend. Aan de andere kant is er waarschijnlijk geen situatie die zich opnieuw zal voordoen, aangezien de meeste tijd aan Netflix wordt besteed voor Amerikaanse inhoud.

Toen ik met de klantenservice sprak, kreeg ik te horen dat VyprVPN momenteel alleen werkt met een beperkt aantal Netflix-regio’s, waaronder Canada, Duitsland, het VK en de VS.

2.2 BBC iPlayer werkt ook met VyprVPN

Hoewel niet erg bekend buiten het VK, heeft de BBC een gratis streamingdienst beschikbaar. Je moet je er wel voor aanmelden (spoof gewoon een Brits adres) en dan kun je gratis kijken.

stream BBC iPlayer gratis met VyprVPN

Stream gratis iBBC-films met VyprVPN.

Het probleem is dat je een VPN nodig hebt die daadwerkelijk een server in het VK heeft, anders werkt het niet. VyprVPN doet het werk en ik heb tot nu toe geen problemen gehad met de iPlayer.

3. De VyprVPN-app is gemakkelijk te gebruiken!

De VyprVPN Windows-app is zeer eenvoudig te installeren en eenvoudig te gebruiken. Het werkt net als elke andere Windows-app en werkt naadloos binnen de omgeving.

3.1 Gestroomlijnd ontwerp

Bij het starten toont het hoofdscherm van de app uw echte locatie en uw verbindingsstatus met de service. Er is ook een balk met de laatste locatie waarmee je verbinding hebt gemaakt. Als je het voor het eerst start, wordt dat vervangen door de knop ‘Snelste server’.

vyprvpn windows app is geweldig

Diverse schermen van de VyprVPN Windows App.

De app is één scherm, wat betekent dat het kleine beetje schermruimte dat het inneemt wanneer het vergroot is, alles is wat u zult zien. Als u op tabbladen of optiemenu’s klikt, gaat u eenvoudig naar die gebieden met dezelfde app-interface.

3.2 Multi-platform beschikbaar

Met elk VyprVPN-abonnement kunt u maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden. Ze hebben ook verschillende manieren waarop u uw apparaten kunt aansluiten, afhankelijk van wat u gebruikt. De meeste huishoudens hebben tegenwoordig verschillende apparaten tegelijk.

Er zijn bijvoorbeeld apps voor reguliere Windows- en Linux-apparaten, samen met mobiele platforms zoals iOS en Android. VyprVPN is ook beschikbaar voor Android-tv’s en sommige routers.

Een ding om op te merken is dat VyprVPN geen speciale ondersteuning lijkt te hebben voor zeer gespecialiseerde applicaties zoals Kodi en Roku, of zelfs Firestick. Dit is iets waar u misschien van op de hoogte wilt zijn voordat u zich bij hen aanmeldt.

4. Biedt uitgebreide klantenondersteuning!

Contact opnemen met de klantenondersteuning van VyprVPN is eenvoudig dankzij hun toegewijde live ondersteuningsteam. Ik stuurde ze een vraag en werd vrijwel onmiddellijk beantwoord (binnen 10 seconden). Wat de klantenondersteuning betreft, is dat van het hoogste niveau.

De klantenondersteuning van vyprvpn is eenvoudig en snel

De klantenservice van VyprVPN was snel & efficiënt.

Ik vond dat hun zeer hoffelijke klantenservicemedewerker ook deskundig was in zijn vak en waar nodig nuttige links bood. Hij kon me snel in de juiste richting wijzen voor vragen die meer uitgebreide antwoorden nodig hadden.

Dat brengt me bij het volgende punt, hun kennisbasis. VyprVPN heeft een behoorlijk behoorlijke bibliotheek met hulp voor degenen die niet van live assistentie houden. De artikelen hier zijn goed samengesteld, actueel en uitgebreid.

5. Torrenting is toegestaan!

P2P werkt prima met VyprVPN, hoewel je er rekening mee moet houden dat de snelheden in het algemeen worden beperkt door de VPN-server. Normaal gesproken is dat prima, maar als je mijn gedeelte over snelheid hieronder leest, realiseer je je dat torrenting in het algemeen een probleem kan zijn vanwege een gebrek aan snelheid bij deze provider.

P2P werkt prima met VyprVPN

De streams waren echter consistent en gedroegen zich normaal. Ik merkte zelfs dat verbindingen voor bijna alle torrents eerder sneller werden opgepikt dan normaal. In tegenstelling tot sommige providers beperkt VyprVPN je niet tot specifieke servers voor torrenting.

6. 30 dagen geld-terug-garantie!

Ik hou van diensten die geld-terug-garanties bieden. Het laat zien dat ze voldoende vertrouwen hebben in hun service dat zelfs met een uitstelperiode kopers zullen blijven. VyprVPN biedt alle gebruikers een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Geloof me, dat is meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat de service die je gebruikt geschikt is voor jou – zolang je er actief gebruik van maakt. Voor iedereen die een VPN wil, raad ik je aan om het aan te laten nadat je het hebt gekocht, want dat is de snelste manier om te zien of het geschikt voor je is.

Door dit te doen, kun je het fulltime ervaren en zullen kleine gebreken uiteindelijk eerder dan later aan het licht komen. Vervolgens kunt u beslissen of u met die problemen kunt leven, in plaats van eronder te lijden voor uw hele abonnement.

Wat we niet leuk vinden aan VyprVPN

1. Beperkte servers, breed netwerk

Misschien vanwege hun standaarden bij het opzetten van hun servers, heeft VyprVPN een bescheidener netwerk dan veel andere vooraanstaande serviceproviders die er tegenwoordig zijn. Met ongeveer 700 servers schiet het ver achter bij NordVPN (5.800+) of zelfs newbie Surfshark (800+).

Dat beperkte aantal servers moet ook een groot gebied bedienen, aangezien VyprVPN ze in 66 landen over de hele wereld heeft. Dat telt niet eens de meerdere sites in Noord-Amerika waar het ook servers heeft.

Over het algemeen maak ik me zorgen over het vermogen van hun servers om zware lasten te weerstaan, wat mogelijk van invloed kan zijn op de servicekwaliteit die VyprVPN kan bieden.

2. Middelmatige snelheden

Ondanks mijn inspanningen en de vriendelijke hulp van de klantenservice, was ik behoorlijk teleurgesteld over de snelheden van VyprVPN. Dat wil niet zeggen dat de snelheden vreselijk waren, maar vergeleken met veel eersteklas services die ik heb geprobeerd, ontbreekt het.

vyprvpn baseline snelheid zonder vpn

Basissnelheid zonder VPN.

Als basis voor alles gebruik ik een 500 Mbps-lijn van mijn ISP waarmee ik normaal gesproken op volle snelheid haal.

VyprVPN-snelheidstest – VS.

Verbinding maken met een in de VS gevestigde VyprVPN-server, was ik aanvankelijk een beetje onrustig omdat de geteste snelheden verschrikkelijk waren. Na een aantal keren van server te zijn veranderd, heb ik eindelijk een bruikbare snelheid van 37 Mbps gehaald.

vyprvpn snelheidstest VS vpn uit

VyprVPN snelheidstest VS – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

vyprvpn snelheidstest VS vpn aan

VyprVPN snelheidstest VS – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Dit is snel genoeg voor bijna alles, zelfs een beetje bescheiden downloaden als je wat extra tijd hebt. Helaas is dit niet de norm en moet je het werk van het uitwisselen van servers doen om een ​​behoorlijke snelheid te krijgen.

VyprVPN snelheidstest – Europa (server voor Duitsland)

Voor mijn snelheidstest in de eurozone heb ik voor Duitsland gekozen omdat het dichter bij mijn fysieke locatie ligt en een goede infrastructuur heeft.

vyprvpn snelheidstest europa vpn uit

VyprVPN snelheidstest Europa – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

vyprvpn snelheidstest europa vpn aan

VyprVPN snelheidstest Europa – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

De snelheden waren hier veel beter, ondanks de vreemd verhoogde latentie van de verbinding. Toch werd niet veel van die overhead veroorzaakt door VyprVPN.

VyprVPN snelheidstest – Azië (Singapore server)

Mijn fysieke locatie is in Maleisië, maar ik test hier normaal gesproken niet omdat blijkbaar VPN-providers hier om de een of andere reden geen geweldige servers gebruiken. Om snelheden in de Aziatische regio te testen, is mijn go-to een in Singapore gevestigde VPN-server die normaal gesproken uitstekende snelheden heeft.

vyprvpn snelheidstest Azië vpn uit

VyprVPN snelheidstest Azië – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

vyprvpn snelheidstest Azië vpn op

VyprVPN snelheidstest Azië – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Deze keer was ik behoorlijk verrast om te zien dat de VyperVPN-klok slechts 50-oneven Mbps klokte. Zelfs als een VPN actief is, zie ik normaal gesproken snelheden van meer dan 100 Mbps met een in Singapore gevestigde server. Klantenondersteuning vertelde me in feite om mijn modem opnieuw op te starten en IKEv2 te gebruiken, wat de basisvraag niet echt oploste – waarom presteerde het hier zo slecht (relatief)?

VyprVPN snelheidstest – Midden-Oosten (Saoedi-Arabië-server)

Zonder servers in Afrika heb ik ervoor gekozen om VyprVPN in de regio te testen met een server in het Midden-Oosten in Saudia, Arabië.

vyprvpn snelheidstest midden-oosten vpn uit

VyprVPN snelheidstest Midden-Oosten – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

vyprvpn snelheidstest midden-oosten vpn aan

VyprVPN snelheidstest Midden-Oosten – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Nogmaals, snelheden waren bruikbaar maar niet geweldig, hoewel ik verrast was door de goede ping-tarieven die werden getoond.

VyprVPN snelheidstest – Australië

vyprvpn snelheidstest australië vpn uit

VyprVPN snelheidstest Australië – VPN uit
(Zie volledig resultaat)

vyprvpn snelheidstest australië vpn aan

VyprVPN snelheidstest Australië – VPN aan
(Zie volledig resultaat)

Net als in Singapore lieten de in Australië gevestigde VyprVPN-servers opnieuw zien dat de slechte prestaties die ik heb waargenomen vanaf zoveel locaties.

Conclusie snelheidstest – niet geweldig

Met deze set snelheidstests (en een paar andere) voor me in combinatie met mijn chat met klantenondersteuning, is mijn enige mogelijke conclusie dat VyprVPN qua snelheid gewoon niet zo geweldig is.

Voor een dienstverlener die al zo lang op de markt is, is dit een beetje verrassend. Ik kan slechts twee mogelijkheden concluderen. De eerste is dat hun VPN zwaar wordt belast vanwege de huidige wereldwijde pandemie. De tweede is dat ze de tijden niet hebben bijgehouden en waar nodig hun servers hebben geüpgraded.

Al met al een trieste prestatie van een serviceprovider met een langdurige reputatie van uitmuntendheid.

3. Langzame verbindingstijd

Hoewel ik niet blij was met VyprVPN-snelheden, is dit niet precies hetzelfde. In de app duurt het even om verbinding te maken met een server. Ik zeg niet minuten, maar net lang genoeg om vervelend te zijn.

Ik heb het getimed om verbinding te maken met een paar servers en het gemiddelde bedroeg ongeveer 3 tot 5 seconden. Hoewel dat misschien een korte tijd klinkt, geloof me, het voelt gewoon zo traag als ik op een verbinding wacht.

Waar het op neerkomt: zal ik betalen voor VyprVPN?

Vanaf $ 2,50 per maand als je je aanmeldt voor een tweejarig abonnement, is VyprVPN zeker niet de duurste. Dat maakt ze helaas ook niet de goedkoopste. De trieste waarheid is dat, zoals met al het andere over VyprVPN, die prijsstelling gewoon middelmatig is.

Hoewel het waar is dat hun klantenservice behoorlijk indrukwekkend is, ben ik over het algemeen van mening dat VpyrVPN slechts een nauwelijks acceptabele service is. Misschien hebben ze in het verleden betere dagen gekend, maar vandaag voelt het alsof ze gewoon doorlopen.

Er zijn nieuwe serviceproviders opgedoken en sommige vertonen uitstekende prestaties. Hoewel het in de loop van de tijd nog te bezien is of dat kan worden gehandhaafd, is het nog steeds beter dan te kijken naar een die lijkt te hebben opgegeven.

Als ik beperkte opties had – ja, dan zou ik voor VyprVPN gaan. Maar tegen deze prijzen kan ik het vandaag beter doen en jij ook. Toch blijft het een probleemloze service die betrouwbaar is (en heeft bewezen dat dit zo is gedurende de vele jaren van dienst).

Bekijk onze lijst met beste VPN om andere geweldige alternatieven te verkennen!

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ Geen logboekregistratie
 • ✓ VyprDNS
 • ✓ Gebruik maximaal 5 apparaten
 • ✓ Sterke privacy & Veiligheid
 • ✓ Eigen servers

Aanbevolen voor

 • • Bewuste gebruiker
 • • Gemakkelijk & Krachtige gebruikersinterface
 • • Streaming films
 • • Bypass Geo-Block

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map