Contents

Welke VPN’s echt torrents toestaan

Als het op torrents aankomt, zijn er 3 soorten VPN-bedrijven:

 1. Degenen die geen torrents toestaan
 2. Degenen die zeggen dat ze torrents toestaan
 3. En degenen die echt torrent / p2p-downloaders toestaan ​​en omarmen

De overgrote meerderheid van VPN’s valt in categorie # 2: Ze willen uw bedrijf (torrent-gebruikers hebben het hoogste percentage VPN-abonnementen in de westerse wereld), maar ze willen niet echt uit de kast gaan om uw recht op een gratis en open internet te beschermen.

Dit artikel leert u waar u op moet letten bij het kiezen van een VPN- of proxyservice en helpt u daarbij scheid het louter ‘Torrent-tolerante’ van het echte ‘Torrent-vriendelijke’

Artikeloverzicht

Dit is een diepgaand artikel. Gebruik de onderstaande links om door te gaan naar de secties waarin u het meest geïnteresseerd bent.

 • Drie niveaus van VPN Torrent-tolerantie / vriendelijkheid
 • Groep # 1 – VPN’s die torrenting niet toestaan
 • Groep # 2 – VPN’s die torrents toestaan, maar de logbestanden van metadata-verbindingen bijhouden
 • Groep # 3 – VPN’s die geen metadata of activiteitenlogs bijhouden en torrenting volledig toestaan
 • TorrentScore Rankings – 21 VPN’s gerangschikt van beste naar slechtste als het gaat om torrents
 • Samenvatting en aanvullende artikelen

De 3 niveaus van VPN-torrent-tolerantie

VPN’s vallen in 3 categorieën van torrent-vriendelijkheid. Waar ze op het spectrum terechtkomen, hangt af van verschillende factoren, waaronder: hun bedrijfsmodel, land van verblijf (en het toepasselijke gegevensbewaringsbeleid) en hun risicotolerantie.

Hoewel veel VPN’s in de tweede categorie (getolereerde torrents) mogelijk werken voor individuele gebruikers, is het punt van dit artikel dat ze niet de ideale keuze zijn voor bittorrent-gebruikers, en het kan beter zijn om een ​​VPN te kiezen uit categorie # 3.

De 3 categorieën VPN’s volgens torrentbeleid zijn:

 1. Geen torrents toegestaan
 2. Torrents getolereerd (gedeeltelijk anoniem)
 3. Torrent-vriendelijk (volledig anoniem)

Groep # 1 – ‘Geen torrents toegestaan’

Dit is de op één na grootste groep VPN’s. Deze providers blokkeren ofwel torrent-poorten op hun netwerk, of zullen gebruikersaccounts actief annuleren als er torrent-activiteit wordt gedetecteerd. Bijna alle gratis vpn-providers vallen in deze categorie. Er zijn ook verschillende opmerkelijke betaalde VPN-services die torrents / p2p niet toestaan.

Onder hen:

 • StrongVPN
 • Astrill
 • LibertyVPN
 • Kepard
 • TunnelBear
 • UnoTelly

Waarom zou een VPN Torrents blokkeren??
VPN’s zullen torrent-activiteiten om verschillende redenen blokkeren / weigeren. Ten eerste zullen gratis VPN’s vrijwel altijd torrents blokkeren om misbruik / juridische hoofdpijn van onverantwoordelijke downloaders te voorkomen. Betaalde VPN’s kunnen torrents om verschillende redenen verbieden, waaronder:

Reden # 1 – Bandbreedtekosten: Bittorrent-gebruikers nemen een buitensporige hoeveelheid bandbreedte in beslag (vooral downstream) in vergelijking met gewone webbrowsers. Alleen iemand met een hard-core Netflix streaming-binge zal meer datacapaciteit per uur gebruiken dan een actieve torrent-sessie.

Reden # 2 – Logistieke / juridische hoofdpijn: Niet iedereen gebruikt bittorrent verantwoordelijk. Het toestaan ​​van onbeperkte torrent-downloads op een VPN-netwerk kan juridische druk veroorzaken, zowel op de VPN, als op het bedrijf dat hun VPN-servers host. Het kan er ook voor zorgen dat servers uitvallen of dat serverhosts het VPN-bedrijf volledig afsluiten. Veel VPN’s willen liever minder klanten hebben, maar vermijden dat gedoe.

Het komt neer op
VPN’s in deze categorie zijn verboden als je van plan bent torrents te downloaden. Ze zullen alle torrents blokkeren (of de snelheid ervan verlammen). Ze zullen ook vaak VPN-accounts verbieden die ervoor kiezen om toch te torrent (soms zonder waarschuwing). Vermijd.

Groep # 2 – ‘Torrents Tolerated’ (maar metadata logs bewaard)

Het merendeel van de VPN-bedrijven valt in deze categorie. Ze willen de extra business van torrent / p2p-gebruikers, maar kunnen niet (of zullen niet) alle essentiële privacyfuncties bieden die torrent-gebruikers willen / nodig hebben. Dit wil niet zeggen dat je nooit een VPN uit deze categorie moet kiezen als ze andere functies hebben die belangrijk voor je zijn. Houd er rekening mee dat uw verbindingsgeschiedenis nooit echt anoniem zal zijn als de VPN verbindingslogboeken bijhoudt.

Belangrijke notitie: Veel VPN’s in deze categorie adverteren hun service graag als ‘non-logging’ of ‘geen activiteitenlogs bijgehouden’, maar dit zijn misleidende termen. In werkelijkheid houden de meeste VPN’s in deze categorie nog steeds metagegevenslogboeken bij die bekend staan ​​als verbindingslogboeken, die in veel gevallen nog steeds kunnen worden gebruikt om individuele gebruikers te identificeren.

Dit is het cruciale onderscheid tussen een groep # 2 VPN en een echte niet-loggende vpn. Een echte vpn zonder logboekregistratie houdt geen enkele sessie of verbindingsmetagegevens bij en kan een gebruiker niet identificeren op basis van hun historische IP-adressen, zelfs als ze dat wilden.

Sommige VPN’s zijn transparanter dan andere wanneer ze de ware aard van hun registratie onthullen. IBVPN is bijvoorbeeld buitengewoon op voorhand over welke soorten logboeken ze wel / niet bewaren (en hoe lang ze ze bewaren):

ibvpn loggingbeleid

Het logboekbeleid van IBVPN (ze houden geen activiteiten bij, maar houden ‘verbindingslogboeken’ 1 week bij)

Niet elke VPN-provider is zo open, velen kiezen ervoor zich te verschuilen achter het onderscheid tussen ‘activiteitenlogboeken’ (die bijna geen VPN’s bijhouden) en ‘verbindingslogboeken’ die alle VPN’s van categorie 2 bewaren.

Rode vlaggen dat u te maken heeft met een categorie # 2 VPN:

 1. Ze adverteren ‘Geen logboeken van VPN-activiteit’ of ‘Geen verkeerslogs’ of een vergelijkbare verklaring zonder meer details.
 2. Hun privacybeleid vermeldt niet specifiek dat ze nooit uw verbindingsgeschiedenis of IP-adres registreren.

Populaire VPN’s die torrents toestaan, maar wel verbindingslogboeken bijhouden

Anonimizer
Boxpn
Gebufferd
CactusVPN
EarthVPN
ExpressVPN
Hidemyass
Invisible Browsing VPN (ibVPN)
iPredator
IronSocket
Overplay
PureVPN
SwitchVPN
VPN.AC
VyprVPN *

* Vanaf 2019 is VyprVPN een onafhankelijk gecontroleerde VPN-service zonder logboek. Ze zijn nu geschikt voor torrent-gebruik.

Zo kunnen VPN-logboeken uw account daadwerkelijk identificeren op basis van een vastgelegd IP-adres?

Dit is een belangrijke vraag en het eerlijke antwoord is het hangt er van af. Het hangt vooral af van welk type metagegevens de VPN opslaat, hoe lang en of ze gedeelde of privé IP-adressen gebruiken.

Laten we zeggen dat een IP-adres van uw VPN naar verluidt iets heeft gedaan dat het niet zou moeten doen. Of die activiteit kan worden herleid tot een specifiek account, hangt af van het aantal en de duur van de logs die de VPN bewaart. Hier zijn een paar scenario’s…

Scenario # 1: privé IP-adressen
Als de VPN unieke IP-adressen toewijst aan iedereen die is verbonden met hun servers, is het triviaal eenvoudig om het gerapporteerde IP te koppelen aan het account dat het heeft gebruikt. Het enige dat u nodig hebt, is een verbindingslogboek dat bestaat uit: IP-adressenaccounts worden toegewezen en een tijdstempel van wanneer elke sessie begon en eindigde.
Resultaat: een overtredend account is gemakkelijk te identificeren.

Scenario 2: Gedeeld IP (VPN-logboeken bevatten – IP, tijdstempel, gegevensoverdracht)
Een VPN die gedeelde IP-adressen gebruikt, is over het algemeen anoniemer dan een VPN die dat niet doet. Gedeelde IP’s betekent dat meerdere (soms tienen of honderden) gebruikers tegelijkertijd hetzelfde IP-adres delen. Het voordeel is meer privacy, het nadeel is dat gedeelde IP’s lijden aan een slecht naburig effect (websites kunnen u blokkeren of ‘captcha’ maken op basis van de acties van andere gebruikers die het IP delen).

In dit scenario is het moeilijker om een ​​specifieke gebruiker te identificeren, maar door meerdere stukjes metadata te combineren, is het misschien nog steeds mogelijk (vooral als de sessie van de gebruiker lang duurt). Als het IP-adres in kwestie bijvoorbeeld een bestand van 4 GB zou hebben gedownload en slechts één account dat overeenkomt met dat IP-adres meer dan 1 GB aan gegevens had overgedragen, zou het duidelijk zijn welk account de schuld had. Dit veronderstelt natuurlijk dat de dader het volledige bestand van 4 GB heeft gedownload en niet slechts een deel ervan (wat niet altijd een geldige veronderstelling is).

Scenario 3: Gedeeld IP (VPN-logboeken bevatten geen IP-adres)
Dit is een zeldzaam scenario, maar sommige VPN’s (zoals ExpressVPN) houden beperkte metadatalogs bij, maar het enige dat ze niet opnemen is uw IP-adres dat u door de VPN is toegewezen.

In dit scenario zou het theoretisch onmogelijk moeten zijn om het gerapporteerde IP-adres aan een specifiek account te koppelen, waardoor ExpressVPN (en vergelijkbare providers) redelijk anoniem worden gemaakt.

Mocht u ooit een categorie # 2 VPN voor Torrenting kiezen?

Mogelijk. Kijk, als alle andere dingen gelijk zijn, zou ik een niet-loggende VPN aanraden als bittorrent je primaire VPN-gebruik gaat worden, maar niet elke VPN-provider is identiek. Sommige zijn sneller dan andere, hebben betere software, betere klantenondersteuning, enz…

Als je echt van de functies / prijs van een categorie # 2 VPN houdt en ze wel torrents toestaan, is het ok om hun service een maand of twee te proberen en te kijken of je het leuk vindt. Ik zou aanraden om alleen VPN’s te kiezen met een torrent-vriendelijkheidsbeoordeling van 6 of hoger (rangschikkingstabel later in dit artikel)

Groep # 3: Torrent-vriendelijk (geen logs bijgehouden)

VPN’s in deze groep zijn optimaal voor torrent-gebruikers, maar ze zijn ook zeldzaam. Om een ​​categorie # 3 VPN te zijn, moet u aan de volgende criteria voldoen:

 1. Sta torrents toe
 2. U bevindt zich in een land dat geen gegevensbewaarlogboeken voor VPN-providers vereist
 3. Kies ervoor om geen verbinding / metadata of activiteitenlogboeken bij te houden
 4. Moet een VPN-account niet kunnen identificeren op basis van historische IP-adressen

Bovendien bieden veel torrent-vriendelijke categorie # 3 VPN’s extra functies die nuttig zijn voor torrents:

 • Vooraf geconfigureerde torrent-clients met reeds geïnstalleerde proxy-instellingen (Torguard, BTGuard)
 • SOCKS5-proxyservers inbegrepen bij VPN (installatiehandleidingen voor Vuze, Deluge, QBittorrent en uTorrent)
 • Extra beveiligingsfuncties (zoals een kill-switch)

Hier zijn enkele van onze favoriete Torrent-vriendelijke VPN-bedrijven…

VPN-ranglijsten voor torrenting (van beste tot slechtste)

Hier, we rangschikken 21 van ‘s werelds meest populaire VPN-providers van de eerste tot de slechtste op basis van hun algehele torrent-vriendelijkheid. We hebben meerdere factoren in deze ranglijst overwogen, waaronder:

 • Logboekbeleid
 • Duurlogboeken worden bewaard voor
 • Snelheid
 • Beveiliging / encryptie
 • Extra’s (Kill-switch, multi-hop-technologie, gratis SOCKS-proxy’s, enz.)
 • Restitutiebeleid

Hoe deze kaart te gebruiken:
De best mogelijke ‘TorrentScore’ is een 10. Elke VPN met een 9 of hoger is optimaal en VPN’s met een 6 of hoger zijn waarschijnlijk goed genoeg voor gemiddelde gebruikers.

Vermijd elke VPN 4 of lager als u van plan bent om torrents meer dan één keer per maand te downloaden.

TorrentScore 9-10:
Deze VPN’s houden allemaal nul logs bij en gebruiken gedeelde IP-adressen. Alles behalve AirVPN hebben ook een anonieme SOCKS-proxy-service (sommige bevatten het gratis, anderen verkopen het afzonderlijk). Verschillende van deze VPN’s (Torguard, BTGuard) bieden vooraf geconfigureerde torrent-clients met de juiste SOCKS-proxyinstellingen die al zijn geïnstalleerd. .

TorrentScore 8+
Deze VPN’s houden allemaal geen IP-metadata bij of houden wel metadatalogs bij, maar slechts voor 24 uur of minder. Ze zijn nog steeds zeer anoniem, hoewel de meeste in het bereik van 8-8,5 geen extra torrent-functies hebben dan een kill-switch.

TorrentScore 6-7:
De meeste van deze providers houden wel metadatalogs bij, maar omdat ze gedeelde IP-adressen gebruiken, zijn ze theoretisch niet in staat om specifieke accounts te identificeren op basis van torrent IP-geschiedenis. Ze staan ​​torrents toe (sommige beperken ze tot specifieke geografische servers). NordVPN viel in dit bereik omdat, hoewel ze geen logboeken bijhouden, torrents toestaan ​​en SOCKS-proxy-service hebben, hun servers overvol en traag zijn. Als je verbinding hoe dan ook minder is dan 10 mbps, dan is NordVPN een koopje. Hoewel niet optimaal voor torrents, zouden VPN’s in dit bereik nog steeds moeten werken voor iedereen behalve de meest hardcore downloaders.

TorrentScore Torrent-vriendelijkheid Grafiek

VPN-provider
Metadatalogs
Logs bewaard voor
Restitutiebeleid
TorrentScore
NordVPNNee030 dagen10
IPVanishNee07 dagen10
Privé-internettoegangNee07 dagen10
TorguardNee07 dagen9
Proxy.shNee0Geen9
AirVPNNee0Vragen9
SlickVPNNee030 dagen8.5
CyberghostNee030 dagen8.5
ExpressVPNJa (niet IP)7+30 dagen8
VPN.ACJa1 dag7 dagen8
Verstop meNee014 dagen7
BTGuardNee00 dagen7
ibVPNJa7-14 dagen15 dagen6
SwitchVPNJa1 dag30 dagen6
IJzeren stopcontactJa7+ dagen7 dagen5
VyprVPNJa30 dagen+3 dagen4
PureVPNJa30+ dagenGeen3
HidemyassJa3 maanden30 dagen1
StrongVPNJa30 dagen+5 dagen0
TunnelBearJa30 dagen+Geen0
Hotspot ShieldJa30 dagen+30 dagen0

Laten we de best gerangschikte VPNS eens nader bekijken

De cijfers vertellen niet altijd het hele verhaal, dus we zullen je een meer gedetailleerde kijk geven op hoe we de top 5 meest torrent-vriendelijke VPN’s van TorrentScore hebben gekozen.

# 1 – NordVPN (inclusief SOCKS5-proxy met VPN)

Afbeelding

Normale prijs – $ 11,95 / m
Beste aanbieding – $ 2,75 / maand

NordVPN is een premium niet-loggende VPN-service met een onverslaanbare lijst met functies.

Ze zijn de enige VPN die we met Torrent hebben gevonden & Netflix / Hulu-ondersteuning voor een prijs van minder dan $ 6 per maand. In feite kunt u momenteel NordVPN voor krijgen $ 2,75 / maand als u profiteert van hun speciale aanbieding voor 3 jaar.

Hier zijn de belangrijkste functies van NordVPN:

 • Zero Logs. Geen verbinding of activiteitsbewaking.
 • Torrents toegestaan ​​op alle servers (maar bepaalde servers zijn geoptimaliseerd voor p2p)
 • SOCKS5-proxy gratis inbegrepen op meer dan 10 locaties. Gebruik met uTorrent, Vuze, enz…
 • Deblokkeer automatisch Netflix, Hulu, HBOGo en 50 andere streamingdiensten
 • Mobiele app voor iOS / Android
 • Volledige NordVPN-beoordeling (en torrent-installatiehandleiding)

# 2 – IPVanish (inclusief SOCKS5-proxy met VPN)

Afbeelding

Normale prijs – $ 10 / m
Beste aanbieding – $ 6,49 / maand
Beoordeling: IPvanish-beoordeling

IPVanish was onze best gerangschikte torrent VPN in 2017 (hoewel dit dit jaar door NordVPN werd omzeild). Hun torrent-vriendelijke service haalt alle juiste noten en levert echt op één belangrijk gebied: snelheid. Als je de snelste zero-log VPN ter wereld wilde, kies dan IPVanish. We hebben hit speedtest-resultaten in het bereik van 100 mbps + getest met servers in de buurt.

IPVanish heeft een echt privacybeleid zonder logboeken en dankzij hun toevoeging van een inbegrepen SOCKS5 Proxy- en FireStick-ondersteuning scoorden ze een perfect 10 op hun TorrentScore.

Belangrijkste kenmerken:

 • Geen logboeken bijgehouden
 • Ongelooflijk hoge snelheden
 • Apps voor Windows, Mac, iOS, Android, FireStick / FireTV (Kodi iemand?)
 • Inclusief sokkenproxy, Nederlandse serverlocatie.

# 3 – Privé-internettoegang (10)

Afbeelding

Normale prijs – $ 6,95 / m
Beste aanbieding – $ 3,33 / maand

Privé-internettoegang is legendarisch onder ervaren torrenters, vanwege hun toewijding de privacy van hun gebruikers en hun ongelooflijk lage prijs.

Ze verdienden onze hoogste TorrentScore (10) omdat:

 • Ze waren een van de originele zero-log VPN’s
 • Ze zijn al jaren extreem torrent-vriendelijk gebleken
 • Snelheden zijn solide (veel beter dan VPN’s met vergelijkbare prijzen)
 • Gratis SOCKS5-proxy (installatiehandleidingen voor QBittorrent, Deluge en uTorrent)
 • Hun prijzen zijn lager dan die van vergelijkbare VPN’s. Ontvang PIA voor $ 3,33 / maand

Vergelijk: PIA vs. Hidemyass – Torguard – BTGuard – IPVanish

# 4 – Torguard (10)

Afbeelding

Normale prijs – $ 10 / m
Beste aanbieding – $ 4,99 / maand

Torguard is een op torrent gericht bedrijf dat non-logging VPN en SOCKS5 torrent proxy service aanbiedt. Lees onze Torguard Review.

Torguard verdiende onze 2e hoogste TorrentScore (9) omdat:

 • Een van de originele zero-log VPN’s
 • Uiterst torrent-vriendelijk
 • Erg snel. Alleen IPVanish was sneller in onze allround tests.
 • Beste SOCKS5-proxyprovider voor torrents. 5 landenlocaties, nul logs.
 • Torrent / p2p-geoptimaliseerde servers in specifieke torrent-vriendelijke landen.
 • Torrent Proxy Autoconfiguration-software (geen handmatige proxy-installatie vereist)

Vergelijk Torguard vs. BTGuard (proxy) – privé-internettoegang

# 5 – Hide.me (VPN + SOCKS5-proxy. Gratis optie!)

Afbeelding

Normale prijs: $ 20 / m
Beste prijs: $ 5,42 / maand
(1 jaar, 1 verbinding)

Verstop me is een premium niet-loggende VPN-service. Hun prijzen zijn hoger dan de meeste (als je het beste plan wilt dat 5 gelijktijdige verbindingen toestaat), maar de gedachte waar ik absoluut dol op ben (naast de niet-bezette servers) is het feit dat elke serverlocatie SOCKS5-proxy-toegang heeft. Elk van deze kan worden gebruikt met uw favoriete torrent-client, vanaf een van hun 20+ serverlocaties.

Hide.me wijst specifieke servers aan voor p2p / torrents, dus zorg ervoor dat je je aan die serverlocaties houdt tijdens torrenting (meer dan 60% van hun landen is p2p ingeschakeld).
Het beste van alles is dat Hide.me een volledig gratis proefoptie heeft (hoewel er geen torrents zijn toegestaan ​​in het gratis abonnement).

Een paar VPN’s die je nooit voor torrents mag gebruiken

Veel reguliere VPN-services fronsen hun wenkbrauwen, of blokkeren torrents op hun netwerk. De meeste hiervan houden logboeken bij, die ze gewoonlijk zullen overhandigen als daarom wordt gevraagd (slecht voor de privacy). Dit zijn de meest populaire VPN’s die je niet mag gebruiken als je regelmatig torrents downloadt.

Hola VPN

Hallo mag niet worden gebruikt voor torrenting (of welk ander doel dan ook). Nadat ontdekt was dat Hola de bandbreedte van hun klanten verkocht voor gebruik in Botnet-aanvallen, nam hun populariteit af. Maar sommige mensen zijn verliefd op het idee van ‘gratis’. Gebruik Hola niet. Ernstig. Als prijs een probleem is, kies dan een van deze goedkope opties.

TunnelBear VPN

Tunnel Beer is een bekende VPN-provider (dankzij hun gratis abonnement), maar ze zijn niet torrent-vriendelijk. We konden helemaal geen specifieke informatie op hun site vinden over torrents, wat meestal een indicatie is dat ze het protocol niet ondersteunen.

Een oudere versie van de site van TunnelBear vermeldde specifiek dat torrents waren niet toegestaan. U kunt de pagina nog steeds bekijken met de wayback-machine.
Deze Frostwire-thread merkt ook op dat Tunnelbear specifiek torrent-downloads blokkeert.

StrongVPN

StrongVPN is een snelle, betrouwbare VPN-service en een uitstekende keuze voor videostreaming (ze zijn nog steeds Netflix-compatibel). Dat gezegd hebbende, stelt hun Servicevoorwaarden dat p2p / torrents zijn verboden, dus ze kunnen het beste worden vermeden als dat je beoogde gebruik is.

Update van 2017: StrongVPN heeft hun service-, privacy- en torrent-beleid drastisch veranderd. Het lijkt erop dat StrongVPN nu een niet-loggende VPN-provider is en ze staan ​​onbeperkte p2p / torrenting toe.

ZenMate

ZenMate is een van de meest populaire deblokkerende services ter wereld, dankzij hun gratis VPN-extensie voor de browser en het ‘demo’-plan dat u een gratis (zij het trage) VPN-service biedt. Zenmate biedt ook premium (betaalde) VPN-service met uitstekende snelheden, maar ze verbieden uitdrukkelijk p2p / torrents in hun Servicevoorwaarden.

HotSpot Shield

Hotspot Sheild begon aanvankelijk als een gratis versleutelde proxy-browserextensie. Ze zijn nu verhuisd om een ​​volledig uitgeruste VPN-service aan te bieden, maar ze staan ​​geen torrents toe. Als je torrents met hotspot-schild probeert te downloaden, worden ze geblokkeerd of kan je account permanent worden geblokkeerd (zonder restitutie).

Opera VPN

Opera heeft in 2017 een gratis VPN toegevoegd aan hun populaire webbrowser. Maar het is niet echt een VPN, omdat het verkeer buiten de webbrowser niet echt versleutelt. Dus hoewel het kan voorkomen dat uw ISP ziet dat u de PirateBay bezoekt, zal het hen er NIET van weerhouden om te zien welke torrent-bestanden u daadwerkelijk downloadt. En OperaVPN verbergt uw torrent-IP-adres niet, dus peers zien allemaal uw echte IP-adres (helemaal niet veilig).

Alle ‘gratis’ VPN-services

We hebben de mythe van ‘Gratis VPN voor torrents’ al besproken. Voor zover wij weten, zijn ze geen enkele gratis VPN-provider die torrenting op hun netwerk toestaat. De meeste blokkeren of leiden torrent-verkeer om en je account wordt waarschijnlijk verbannen. Dit omvat services zoals: Cyberghost (gratis versie), Hide.me (gratis versie) en Tunnelbear.

Sommige mensen zijn erin geslaagd om torrents te downloaden op een paar SoftEther-servers, maar doe het alsjeblieft niet. Hun algemene voorwaarden verbieden uitdrukkelijk P2P-verkeer en hun snelheden zijn hoe dan ook vrij traag.

Het andere grote probleem met ‘gratis’ VPN-services is dat ze bijna universeel logboeken bijhouden (van je verbindingsgeschiedenis en mogelijke online activiteiten). Deze logs worden vaak met minimale weerstand omgedraaid als iemand ze opvraagt ​​op basis van uw torrent IP-adres.

Wees slim, gebruik een echte Torrent VPN zoals Private Internet Access (slechts $ 3,33 / maand!)

Aanvullende bronnen / gidsen

We hebben heel veel informatie op deze site om u te helpen bij het kiezen van de ideale VPN voor torrenting, hoe u de best mogelijke snelheden krijgt en hoe u uw torrent-software configureert voor optimale beveiliging. Genieten!

En P.S. als je een blog-, website- of twitteraccount hebt, zouden we het geweldig vinden als je een link naar je favoriete gids / artikel op deze site deelt, of deze deelt met je vrienden via de sociale balk aan de linkerkant. Bedankt!

Gidsen

Proxy / VPN / Encryption Setup voor Vuze
Proxy / VPN / codering instellen voor uTorrent
Proxy / VPN / codering instellen voor Deluge
Proxy / VPN / Encryption Setup voor QBittorrent

SOCKS versus HTTPS-proxy’s
Hoe u uw torrent-IP-adres kunt controleren
Hoe torrent-beperking te voorkomen

Kiezen

VPN versus proxy (of beide) voor torrents
SOCKS versus HTTPS-proxy’s
Privé-internettoegang versus Torguard
Privé-internettoegang versus BTGuard
Torguard vs. BTGuard (proxy)
Privé-internettoegang versus IPVanish

Recensies

Privé-internettoegang
Torguard recensie
Proxy.sh recensie
IPVanish recensie

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me