Betaal minder voor meer – Hoe u goedkope hosting kunt vinden die niet zuigt!

Veel mensen denken dat ze een fortuin moeten uitgeven aan hun webhost.


Maar hier is het ding. Er zijn tal van geweldige webhosts die minder dan $ 5 kosten. Goedkope hosts zijn niet altijd waardeloos!

Sommige van de beste hosts hebben zelfs introductieprijzen vanaf $ 1,99 en je krijgt nog steeds al hun topfuncties. Ze zijn bereid hun instapprijs te verlagen om klanten aan te trekken en u kunt hiervan profiteren.

Natuurlijk zijn er ook enkele slechte hostingbedrijven die zich in dezelfde prijsklasse verbergen. Het lastige is om het goede van het slechte te scheiden.

Ik heb zes eenvoudige criteria bedacht om u te helpen de beste hosts tegen een goedkope prijs te identificeren, zodat u het beste van twee werelden kunt hebben. Maar als je haast hebt, zijn hier de top 3 goedkope webhosts die ik aanbeveel (& hun verlengingsprijs).

Contents

Goedkope Host Hunting

1. controleer hun kenmerken

Een goede webhost verpakt al hun topfuncties als onderdeel van het pakket. Dingen om op te letten zijn onder meer:

 • Opslag & bandbreedte
 • De meeste kwaliteitshosts worden nu geleverd met onbeperkte opslag, maar sommige hebben nog steeds een limiet van 5 GB of minder.

 • Hoeveel addon-domeinen?
 • De meeste webhosts zouden u ruimte moeten geven voor maximaal 25 extra domeinen, maar we hebben slechte opties gezien die u slechts één of zelfs helemaal geen toegang geven.

 • Hoeveel e-mailadressen kunt u maken?
 • Sommige hosts nemen geen enkel e-mailadres op in hun pakket.

 • Welk bedieningspaneel gebruiken ze?
 • De gebruikerservaring van het controlepaneel kan voor mij een webhost maken of breken. Controleer of ze cPanel, Vdeck of een alternatief op maat gebruiken. Kies degene die je het prettigst vindt. (Pro-tip: als u niet bekend bent met hun configuratiescherm, vraag dan om een ​​demo.)

 • Ondersteunen ze vooraf geïnstalleerde websitescripts?
 • Controleer of ze WordPress, Drupal, Joomla-installatie ondersteunen. Als je gespecialiseerde functies nodig hebt, zoals PHP of e-commerce-integratie, zorg er dan voor dat ze dat ook ondersteunen.

2. hoe snel is hun serversnelheid?

Serversnelheid is eenvoudig hoe snel (of langzaam) uw webserver reageert op een verzoek.

Met andere woorden, wanneer iemand op uw website klikt, duurt het even voordat uw server wakker wordt en bestanden gaat verzenden. Google stelt een serversnelheid van 200 ms of minder voor.

Het is belangrijk omdat elk verzoek razendsnel moet zijn op uw website, vooral als u een e-commerce verkoper bent en u een snelle orderverwerking verwacht. Een snelle serverreactie is essentieel voor een goede gebruikerservaring.

Helaas overbelasten veel van de slechte webhosts hun servers, wat betekent dat uw website concurreert om snelheid. Anderen gebruiken simpelweg geen efficiënte hardware, dus de respons is traag.

Aan de andere kant zorgen de beste webhosts er nog steeds voor dat u een snelle responstijd krijgt, zelfs op een gedeelde server.

U kunt de serversnelheid testen met onze snelheidscontrole-tool. Voer gewoon de website-URL in en u zult zien hoe snel de server over de hele wereld reageert.

3. wat is hun beschikbaarheid??

Er is niets frustrerender dan dat uw website uitvalt. De uptime van uw webhost is dus cruciaal. Hoe beter hun uptime, hoe betrouwbaarder de host.

Simpel gezegd, alles minder dan 99% uptime moet worden vermeden en 99,9% moet uw doel zijn.

Je zou kunnen denken dat zelfs 98% redelijk goed klinkt, maar denk er als volgt over: 98% uptime betekent dat je site 3-7 dagen per jaar offline kan zijn!

U kunt de uptime van een webhost volgen met een gratis tool zoals uptimerobot.com. Uptime Robot controleert uw website elke vijf minuten op tekenen van leven en waarschuwt u als er iets mis is. We gebruiken Uptime Robots om onze site te bewaken en onze uptime-cijfers te verbeteren.

4. praat met hun technische ondersteuning voordat u koopt

Technische ondersteuning is een van de belangrijkste dingen die goede webhosts onderscheidt van slechte webhosts. Een goed bedrijf heeft een deskundig team dat vragen snel en effectief beantwoordt. Slechte gastheren negeren vaak hun klantenservice.

Als er iets misgaat op je website, wil je weten dat er een vriendelijke stem aan de andere kant van de telefoon is die het voor je kan oplossen. Als je liever online chat of e-mailt, zoek dan een webhost met die contactvoorkeur.

Er zijn een paar manieren om de technische ondersteuning van een webhost te testen zonder deze daadwerkelijk te kopen. Probeer om de volgende redenen een ticket in te dienen:

 • Vraag om een ​​demo van het controlepaneel.
 • Vraag naar het restitutiebeleid en de verlengingsprijs (hierover binnenkort meer).
 • Vraag naar de opslaglimiet.
 • Vraag naar de beschikbaarheid van sitescripts.

Een goede webhost moet deze vragen snel en efficiënt beantwoorden.

5. zijn er verborgen vangsten in hun servicevoorwaarden?

De meeste webhosts gebruiken sterke marketingtaal, zoals ‘onbeperkte opslag en bandbreedte’ of ‘onbeperkte CPU’. Helaas heeft zelfs ‘onbeperkt’ een limiet! En je vindt het in de servicevoorwaarden van de webhost.

In sommige gevallen behouden webhosts zich het recht voor om een ​​website die deze limieten overschrijdt, op te schorten of zelfs te ontkoppelen.

Hieronder staan ​​enkele voorbeelden uit de praktijk van gerenommeerde webhosts die deze beperkingen tonen:

Beperkte CPU

inmotion cpu limiet

(Inmotion Hosting CPU-beleid)

Aanvullende redenen voor beëindiging

ipage spambeleid

(iPage SPAM-beleid)

Zoek in het bijzonder naar de volgende harde limieten:

 • Hoeveel bestanden (ongeacht de grootte) kan ik hosten? (ook bekend als inodes)
 • Wat zijn de harde limieten voor opslag en bandbreedte?
 • Hoeveel CPU-bronnen kan ik gebruiken?

Het is ook de moeite waard om de Servicevoorwaarden te controleren voor hun teruggavebeleid. Soms probeer je een webhost uit en realiseer je je vervolgens dat dit niet geschikt voor je is. De goede webhosts begrijpen dit en bieden een eerlijk restitutiebeleid.

hostmetro geld-terug-beleid

(HostMetro geld-terug-beleid)

Helaas hebben de slechte hosts vaak helemaal geen restitutiebeleid en brengen ze zelfs extra annuleringskosten in rekening.

Als u deze nummers niet kunt vinden in de servicevoorwaarden, vraag dan hun ondersteuningsteam

6. wat is de verlengingsprijs & zijn er verborgen kosten?

De webhost van $ 5 is meestal een inleidend cijfer en de prijs voor verlenging zal iets meer zijn. Controleer of het cijfer niet voor een buitensporige prijs springt!

Je zult ook merken dat de meeste webhosts korting aanbieden als je je voor een langere periode aanmeldt. Het is echter het beste om jezelf indien mogelijk niet vast te zetten in een lang contract. Misschien wil je dingen over twee jaar uitbreiden of veranderen.

Ten slotte proberen sommige hosts bepaalde add-onproducten zoals dagelijkse back-ups of serverbeveiligingsscans up-te verkopen. Als je deze extra’s niet wilt, zorg er dan voor dat je alle vakjes uitschakelt voordat je koopt.

bluehost extra functies

(Extra functies van Bluehost)

Welke hulp kun je krijgen van Bitcatcha?

bitcatcha vind goede goedkope gastheer

Onze website is bedoeld om u te helpen de beste webhost te vinden en u een weloverwogen beslissing te laten nemen. Hier zijn enkele van onze tools die u nu kunt gebruiken om u te helpen beslissen:

 • Server snelheidscontrole
 • Voer snelheidstests uit op verschillende webhosts om te zien welke de snelste responstijd oplevert. (Pro-tip: we testen de serversnelheid vanaf 10 verschillende punten op de wereld, dus zoek naar de server die hoge snelheid levert aan uw doelgroep).

  Nog een tip: test de website van de webhost niet. Zoek een website met die host en test die van hen. (De webhost zelf gebruikt waarschijnlijk een veel duurdere privéserver voor hun site). Als u bijvoorbeeld de serversnelheid van Hostinger wilt testen, hebben we 3x testwebsites gehost op hun verschillende datacenter.

 • Uptime-records
 • Om u tijd te besparen om zelf de uptime bij te houden, hebben we de uptime van verschillende webhosts al maanden gevolgd en geregistreerd en aan u gepresenteerd. Ga naar onze beoordelingspagina’s en u ziet de totale uptime van elke host en het aantal dagen sinds de laatste downperiode.

 • Beste gastheer voor
 • We hebben elke host gecategoriseerd op basis van hun specialiteiten. Vind de beste host voor bloggen, e-commerce, portfoliosites of forums.

Goedkope webhosting

Notitie

Alle vermelde prijzen zijn gebaseerd op de introductieprijs van het contract voor 12 maanden.

Gezien alle factoren (serversnelheid, uptime, technische ondersteuning, gebruiksgemak en prijs) zijn hier zes van de beste opties om te proberen.

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger webhost

Plan

Single

Kosten voor eerste termijn

$ 2,34 / maand

Verlengingskosten

$ 3,25 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte SSD
 • 1 gratis domein
 • hPanel
 • Uitstekende ondersteuning
 • Lage introductieprijs

“Premium services voor een superlage prijs, wat wil je nog meer?”

Hostinger is onze eerste keuze voor goedkope webhosting, omdat ze premiumdiensten aanbieden tegen een waanzinnig lage inschrijfprijs. Voor deze lijst hebben we de prijs van het goedkoopste abonnement van het merk vermeld op 12 maanden, wat $ 2,34 per maand is, maar als u 48 maanden selecteert, wordt er slechts $ 0,99 per maand in rekening gebracht!

Hun servers zijn wereldwijd erg snel omdat ze datacenters over de hele wereld hebben, wat verrassend is omdat je dat niet verwacht als je zulke prijzen betaalt.

Ze hebben ook een indrukwekkende lijst met onbeperkte functies:

 • SSD-opslag
 • Emailaccounts
 • Websites
 • Bandbreedte
 • Cronjobs

Afgezien van snelheid en functies, heeft Hostinger een uitstekend ondersteuningsteam, dat meer dan 20 landen in hun moedertaal bedient! Hostinger maakt echt een vuist met hun betaalbare plannen, vooral voor degenen die net beginnen.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

HostMetro webhost

Plan

MegaMax-abonnement

Kosten voor eerste termijn

$ 2,95 / maand

Verlengingskosten

$ 2,95 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Maximale opslag
 • Maximale bandbreedte
 • 1 gratis domeinnaam
 • Prijs voor altijd vergrendeld
 • Onbeperkte domeinhosting

“U hoeft zich nooit zorgen te maken over verlengingskosten met hun vaste prijzen”

HostMetro biedt 1 gratis domeinnaam aan met hun MegaMax Plan, met maximale opslag en bandbreedte (let op hun strategisch gebruik van het woord “maximum” in plaats van “onbeperkt”).

Dit betekent in feite dat er een opslag- en bandbreedtelimiet is voor het account, maar ze zullen de hoeveelheid opslag voor u gratis verhogen zolang u binnen hun gebruiksvoorwaarden blijft, wat betekent dat u de toegewezen opslag niet voor media gebruikt opslag doeleinden.

Klinkt redelijk voor mij.

Met HostMetro kunt u zoveel websites hosten als u wilt met hun onbeperkte domeinhosting, maar het beste van dit merk (voor mij tenminste) is dat hun prijs voor altijd is vergrendeld – als u $ 2,95 betaalt, betaalt u Je betaalt $ 2,95 zolang je bij hen host.

Hoera! U hoeft zich geen zorgen te maken over verlengingskosten!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Interserver-webhost

Plan

Standaard webhosting

Kosten voor eerste termijn

$ 5,00 p.m.

Verlengingskosten

$ 5,00 p.m.

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte ULTRA SSD-opslag
 • Gratis SitePad Website Builder
 • Onbeperkte e-mailaccounts
 • Gratis website migratie
 • Prijs vergrendeld

“Vaste prijzen met SSD’s, iets hoger geprijsd dan de concurrentie”

InterServer wordt geleverd met onbeperkte opslag op hun Ultra SSD-servers, zodat u weet dat uw sites snel zullen laden met hun platform.

U kunt ook genieten van een gratis websitebouwer, onbeperkte e-mailaccounts en gratis sitemigraties, maar net als HostMetro is de belangrijkste functie hier de prijs.

Het Standard Web Hosting-abonnement kost slechts $ 5 per maand en de prijs is vergrendeld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over verlengingen. Op dit moment weten we niet of hun verlengingen voor altijd zijn vergrendeld of niet, maar het is veilig om aan te nemen dat dit het geval is, anders verliezen ze het grootste deel van hun bedrijf aan HostMetro.

4. A2-hosting

https://www.a2hosting.com

A2 Hosting webhost

Plan

Lite

Kosten voor eerste termijn

$ 3,32 / maand

Verlengingskosten

$ 8,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 1 Website
 • Onbeperkte opslag
 • Onbeperkte overdracht
 • Vrij & Eenvoudige sitemigratie
 • Gratis SSL & SSD

“Goed afgeronde webhost, geschikt voor elk type site”

Wat we leuk vinden aan A2 Hosting is dat hun Turbo-plannen worden geleverd met echt snelle servers, met technologie waarmee sites die bij hen worden gehost tot 20x sneller kunnen laden dan gewone servers!

Hoewel het Lite-plan niet wordt geleverd met Turbno-servers, zijn hun reguliere servers nog steeds behoorlijk verdomd snel, met een wereldwijd gemiddelde van 150 ms!

Gebruikers krijgen ook onbeperkte functies, zoals SSD-opslag, bandbreedte en overdrachten. Ze zullen ook genieten van 25 gratis e-mailaccounts, gratis SSL-beveiliging, eenvoudige sitebouwer met duizenden thema’s, geoptimaliseerde WordPress-instellingen met 1 klik en het beste van alles is dat ze hun datacenters kunnen kiezen die verspreid zijn over 3 continenten om de site te maximaliseren laadsnelheid voor hun klanten!

5. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com

Inmotion Hosting webhost

Plan

Lancering

Kosten voor eerste termijn

$ 4,99 / maand

Verlengingskosten

$ 8,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis domeinnaam
 • Max Speed ​​Zones ™
 • Onbeperkte overdracht
 • SSH-toegang
 • 24/7 Amerikaanse ondersteuning

“Premium services geschikt voor eigenaren van kleine bedrijven”

Inmotion Hosting is een uitstekende webhost. Het is eigenlijk de favoriete webhostingservice voor ons voordat we overstapten naar SiteGround, en we hebben er nog steeds veel waardering voor.

Inmotion biedt gebruikers van hun lanceringsplannen een gratis domeinnaam, onbeperkte overdrachten, gratis SSL, automatische back-up en hackbeveiliging, met onbeperkte e-mails, bandbreedte en schijfruimte.

Het beste van alles is dat ze erg snel zijn, dankzij hun Max Speed ​​Zones, wat in feite een mooie manier is om datacenters te zeggen, die zich in de VS bevinden. Hoewel ze in Azië geen datacenters hebben, is Inmotion wereldwijd nog steeds erg snel.

Trouwens, we zijn tot een overeenkomst gekomen met Inmotion Hosting en onze lezers krijgen 50% korting op hun prijzen, dus doe eens gek!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Bluehost Hosting webhost

Plan

Basic

Kosten voor eerste termijn

$ 5,95 / maand

Verlengingskosten

$ 7,99 / mnd

Belangrijkste kenmerken

 • 1 Website
 • 50 GB SSD-opslag
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Gratis SSL-certificaat
 • Standaardprestaties

“Lage prijzen met standaardfuncties, ideaal voor bloggers”

Bluehost is een van de meer sterk aanbevolen webhostingservices die er zijn, en hun prijzen zijn laag genoeg om ze te krijgen om ze op deze lijst te krijgen.

Met hun basisplan krijg je waar je voor betaalt – 1 gratis domein, 50 GB SSD-opslag (wat betekent dat ze om snelheid en efficiëntie geven) en onbeperkte bandbreedte (er wordt niet gespecificeerd hoeveel er per account wordt toegewezen, maar zolang je valt in hun “normale” bereik, het komt wel goed).

Als u gratis e-mailaccounts wilt, dan is Bluehost niet iets dat u zou willen, omdat e-mail een extra betaalde service bij hen is.

Bluehost wordt echter geleverd met gratis SSL, dus als u een zakelijke website runt, is dit handig. Afgezien daarvan zijn ze redelijk stabiel. Koppel dat aan hun andere voordelen, en Bluehost is inderdaad een waardige kanshebber voor deze lijst.

Oordeel: voor welke webhost?

EERSTE TERM

VERNIEUWING

VERSCHIL

Hostinger

$ 2,34

$ 3,25

+$ 0,91

HostMetro

$ 2,95

$ 2,95

$ 0

InterServer

$ 5,00

$ 5,00

$ 0

Vergeet niet: stem uw webhost af op de behoeften van uw website!

Helaas is er geen ronduit beste webhost. Alleen degene die geschikt is voor u en uw behoeften. Verschillende webhosts zijn geschikt voor verschillende prioriteiten.

Een eenvoudige portfoliosite heeft bijvoorbeeld slechts een kleine, gedeelde webhost nodig. Maar als je een blog of website hebt met meer dan 30.000-40.000 bezoekers per maand, wil je extra opslagruimte en de mogelijkheid om te upgraden naar VPS wanneer de tijd rijp is.

Als u een e-commercesite wilt starten, heeft u een webhost nodig die betalingsintegratie en aanvullende beveiligingsmaatregelen mogelijk maakt. (Zorg ervoor dat u onze aanbevolen e-commerce hosting bekijkt.)

Zoals u kunt zien, zijn goedkope webhosts niet altijd waardeloos, maar bekijk hun functies en prestaties voordat u ze koopt. Succes! En als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op, en ik beantwoord uw vragen graag.

Als je nu diepe zakken hebt en op zoek bent naar spullen van de bovenste plank, bekijk dan deze Managed WordPress Hosting-platforms.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map