A web hosting gyakran egy nagy problémától szenved:

Rossz felhasználói élmény.

Különösen a kezdők számára bonyolult, félelmetes és bosszantó lehet kitalálni a műszaki szempontokat.

Ezt a legjobban akkor veszi észre, amikor a legtöbb webtárhelyhez mellékelt szabványos „cPanel” -t tölti be. Ez a konzol vagy irányítópult szolgál a kiszolgáló és a beállítások kezelésére.

Tudod, amiről beszélek. Az, ami úgy néz ki, mint amelyet az 1990-es években terveztek:

cPanel Old Design

Ha Ön kezdő a webtárhelyen, a vezérlőpult ijesztő hely. Nem csak a nyelv és a zsargon bonyolult, de nincs semmi indulási pontja.

Nem az idő, hogy az egyik fő webtárhely létrehozott valami korszerűbbet? Felhasználóbarátabb?

Contents

Lépjen be a HostGator Cloudbe

A HostGator általában a költségvetés-megosztott tárhelyéről ismert. De a közelmúltban megkaptuk a kezüket az új felhő-tárhely szolgáltatásra.

Az előadás elrobbant minket. Felállítottunk egy teszthelyet, és megfigyeltük a HostGator Cloud sebességét és üzemidejét. 100% -os üzemidőt és a leggyorsabb sebességeket rögzített, amelyeket itt teszteltünk a Bitcatcha-n.

(Nézze meg a HostGator Cloud teljesítményéről szóló teljes véleményünket.)

De itt van a dolog, amit igazán szeretünk: az új műszerfal!

A HostGator Cloud kidobta a csúnya régi cPanelt, és helyébe új, elegáns, intuitív műszerfal került. Ez így néz ki:

HostGator Cloud cPanel Design

Sokkal jobb.

Különleges ajánlat : 

A Bitcatcha olvasók 30% kedvezményt kapnak a HostGator Cloud-ról. Egyszerűen írja be a „bitcatcha” értéket a HostGator Cloud pénztárán.

Ebben a bejegyzésben áttekintjük az összes egyedi funkciót, és segítünk egy kicsit jobban megismerni a HostGator műszerfalát és a kezelőpanelt..

Felülről kezdve

Két részből áll a HostGator Cloud irányítópultja. És segít nekik kezdő és haladó lehetőségekként gondolkodni.

  1. Ügyfél műszerfal
    Ahol kezeljük a számlázást és az általános internetes host beállításokat. (Kezdő).
  2. A Vezérlőpult
    Ahol a műszaki kiszolgálóbeállításokat kezeljük. (Közepes – haladó)

Kezdjük az ügyfél műszerfalával.

A HostGator Cloud Ügyfél-irányítópultja

1. lépés: Bejelentkezés

2. lépés: A fiók adatainak szerkesztése és kezelése

Az első képernyőn szerkesztheti a szokásos számla- és számlázási adatokat. Itt módosíthatja a jelszavait és beállításait.

Általános beállítások oldal

Ugorjunk azonban közvetlenül a „tárhely” szakaszra. Más hostokkal ellentétben itt állíthatja be webhelyét, kezelheti a beállításokat, és közvetlenül megtekintheti statisztikáit.

Webhelybeállítások oldal

3. lépés: Telepítse a WordPress-t és hozzon létre egy weboldalt (egyetlen kattintással)

A kezdők határozottan értékelni fogják, mennyire könnyű gyors webhelyet létrehozni a HostGatoron keresztül. Kezdje a navigációval a „Hosting irányítópult” fülre, és kattintson a „WordPress 1 Kattintson a telepítőre” elemre.

A WordPress telepítése 1 kattintással

Itt felkérést kap arra, hogy válassza ki a domaint, amellyel beállíthatja a WordPress programot.

A WordPress beállítása

Erősítse meg a domaint, és írja be az adminisztrátor adatait. Majd nyomja meg a „Telepítés most” gombot.

Tehát technikailag ez két kattintás, de még mindig rendkívül egyszerű!

Most már van egy nagyon kezdetleges webhely, amely működik és működik. Csak annyit kell tennie, hogy kövesse az utasításokat a szerkesztéshez és a tartalom hozzáadásához.

4. lépés: Lásd a működésben lévő globális kiszolgálókat

Most, hogy webhelyét a HostGator tárolja, pillanatképet láthat webes hostjának statisztikáiról. Váltsunk a „szerver teljesítményére”.

Globális szerverbeállítások

Az első dolog, amit látsz, egy térkép, amely megmutatja, pontosan hol helyezkednek el az adatközpontok a világon.

A HostGator Cloud segítségével láthatja, hogy négy szerver van szerte a világon. (Egy tipikus „megosztott gazdagépen” csak egy kiszolgálóhelyet kap.) Ez azt jelenti, hogy gyors töltési sebességet fog elérni, függetlenül a közönség helyétől..

szerver teljesítménye

5. lépés: Tekintse meg webhely-elemzési pillanatképét

Gyors pillanatképet kap a webhely találatai és látogatói számára is. Ez nem helyettesíti a Google Analytics részletes irányítópultját, de nagyszerű pillantásra kiválóan használható.

Forgalmi elemzés

6. lépés: Túl sok erőforrást használ?

Láthatja a CPU és a RAM használatát is. Ezek az egyszerű és könnyen olvasható tárcsák tudatják Önt, ha sok erőforrást használ. (Sok különféle webhelyet használtunk, és bízz bennünk, ezeket az információkat nem mindig könnyű megtalálni!)

A HostGator Cloud javasolja, hogy próbálja meg ezeket a tárcsákat 70% alatt tartani. Ennél több, és ideje lehet frissíteni. Mint láthatja kis teszthelyünkön, jól vagyunk a 70% -os határhatáron belül.

Figyelemmel kíséri a CPU és a RAM használatát

7. lépés: Nézze meg a hozzáadott extrákat és freebies fájlokat

A HostGator Cloud egy maréknyi hozzáadott extrával is rendelkezik, amelyeket itt, az irányítópulton oldhat fel. Különösen 100 dolláros ingyenes hirdetés a Bing és a Google segítségével.

Hozzáadott extrák és ingyenes játékok

8. lépés: Hozzon létre egy e-mail fiókot

A webhelyét kísérő e-mail beállítása (azaz [e-mail védett]) gyakran bonyolultabb, mint amilyennek lennie kellene. De nem a HostGator segítségével. Csak kattintson az e-mail fülre, majd nyomja meg ezt a hatalmas gombot:

Hozzon létre egy e-mail címet

Írja be a létrehozni kívánt új e-mailt, és adjon hozzá egy jelszót. Jó vagy menni.

9. lépés: Integrálja a Google Analytics szolgáltatást

Ha részletesebb betekintést szeretne kapni a webhely forgalmába, itt integrálhatja a Google Analytics szolgáltatást az irányítópulton.

Integrálja a Google Analytics szolgáltatást

10. lépés: Kezelje a fájljait és mappáit

Itt töltheti fel a fájlokat közvetlenül a szerverre (például a WordPress téma zip-fájlja). Ez egy kicsit fejlettebb, és a techies inkább inkább a teljes vezérlőpanelről kezeli ezt. (Erről bővebben később)

A kezdők szeretnék egyszerűsíteni, és a korábban említett egy kattintással telepített WordPress telepítőt használják.

Fájlok és mappák kezelése

11. lépés: Adjon hozzá új tartományokat vagy aldomaineket

A HostGator Cloud egy szuper egyszerű módszert kínál kiegészítő tartományok létrehozására (további domainek tárolására a fiókjából) és aldomainek létrehozására. Az aldomainek egyszerűen URL-ek, amelyek a webhely különböző részeire vezetnek.

Nem gyakran látja, hogy ezt a lehetőséget egyértelműen és egyszerűen mutatják be, mint a HostGatorét.

Kezelje a domain nevet

12. lépés: Ha online áruházat működtet, nyissa fel az SSL tanúsítványt

A HostGator Cloud ingyenes hozzáférést biztosít az SSL tanúsítványhoz. (Ez egy biztonságos titkosítás az Ön webhelyén – nélkülözhetetlen az online áruházak számára vagy bárki számára, aki feldolgozza az ügyféladatokat).

Jegyzet : 

Ha a „Hatchling Cloud” csomagot (a belépési szint) futtatja, frissítenie kell a „Baby Cloud” vagy a „Business Cloud” szolgáltatást az SSL tanúsítvány eléréséhez..

SSL tanúsítvány

13. lépés: Felfújja biztonságát, majd készítse el biztonsági másolatát!

Nincs semmi rosszabb, mint ha feltöri a weboldal adatait, vagy elveszíti őket. Ezért vannak a biztonság és a biztonsági mentések a webgazda alapvető fontosságú elemeim listájának tetején.

A HostGator irányítópultja megkönnyíti az irányítás megtartását. Engedélyezze a SiteLock biztonságot, és a HostGator rendszeresen (és automatikusan) ellenőrzi a rosszindulatú programokat. Ezután engedélyezze a napi biztonsági mentéseket, hogy soha ne veszítse el a kemény munkáját.

Kezelje a webhely biztonságát

A HostGator műszerfal nagyszerű itt, mert láthatja, hogy a biztonság és a biztonsági mentések működnek. Ez nyugalom.

14. lépés: Könnyen elküldheti és nyomon követheti a támogatási jegyeket

Amikor webhelyet működtet, akkor tudnia kell, hogy van egy jó ügyfélszolgálat, amely segíthet. Csak arra az esetre, ha valami rosszra fordul. A HostGator műszerfal egyszerű és intuitív módon nyújthat be problémát.

Küldje el és kövesse nyomon támogatási jegyet

Még jobb, ha felsorolja az összes nyitott és korábbi támogatási kérdést, így nyomon követheti az előrehaladást, és ha szükséges, nyomon követheti azt.

Ítélet eddig: Szóval, ez magában foglalja a HostGator Cloud ügyfél műszerfalon lévő összes lényeges elemet. Mint láthatja, az összes fontos dolgot ezen az egyszerű műszerfalon kezelheti. Nincs szükség zsargonra, nincs szükség műszaki know-how-ra.

A HostGator nagy munkát végzett annak érdekében, hogy az élmény a lehető leginkább felhasználóbarát legyen. Ha kezdő vagy, vagy nem akarja, hogy hegedüljön a speciális funkciókkal, akkor mindezt az ügyfél műszerfalon kezelheti (nagyjából).

De ha egy kicsit több irányítást és egy marék fejlett funkciót szeretne, akkor töltse fel a cPanel-t. Lássuk.

HostGator felhő vezérlőpultja

A HostGator kezelőpanelje tartalmazza a legtöbb fent felsorolt ​​funkciót, de kibővíti a lehetőségeket a haladó felhasználók számára is.

1. lépés: Ellenőrizze az oldalsáv statisztikáit

A jobb oldalon egy pillanat alatt látni fogja az összes alapvető statisztikát. A legfontosabb események között szerepel a tegnapi, a múlt héti és az elmúlt hónap internetes forgalma.

forgalmi statisztikák

Ezt követően frissítést fog kapni a biztonsági másolatokról. Ez az irányítópult egyik kedvenc tulajdonsága, mivel azonnali biztosítékot nyújt Önnek arra, hogy webhelye biztonságos.

biztonsági mentés

2. lépés: Szerkessze a WordPress Témát és adjon hozzá Plugins-t

A webhely tervezéséhez és fejlesztéséhez szükséges minden itt található, a vezérlőpulton. A bal oldalon maroknyi választás látható, beleértve a „témákat”, a „beépülő modulokat” és az egy kattintással történő telepítést..

WordPress témák és beépülő modulok

3. lépés: Speciális fájlkezelés

Emlékszel, hogy beszéltünk arról, hogy fájlokat töltöttek fel az ügyfél műszerfalon. Nos, itt fedezheti fel a speciális funkciókat.

Speciális fájlkezelés

Ismét feltölthet webhelyfájlokat (mint például a WordPress téma zip fájlja), valamint plug-in fájlokat vagy képeket. Használhatja a „könyvtári adatvédelem” opciót is, ha jelszót ad hozzá az összes fájlhoz. Nagyszerű az extra biztonságért.

Ha inkább FTP-t (File Transfer Protocol) használ a fájlok biztonságos átviteléhez a kiszolgálóra, akkor ezt meg is teheti. Könnyen létrehozhat és kategorizálhat weblemezeket (ahol a fájlok tárolódnak).

És végül – egyetlen gombnyomással biztonsági másolatot készíthet a webhely fájljairól.

4. lépés: Speciális adatbázis-beállítások

A HostGator kezelőpanelén az adatbázis szakasz elsősorban haladó felhasználók számára készült. Ha csak egy blogot vagy kis webhelyet futtat a WordPressen keresztül, akkor valószínűleg nem kell aggódnia e miatt.

(Csak annyit kell tudnia, hogy az adatbázis tárolja és letöltheti az összes fájlt, és a MySQL az adatbázis kezelésére vagy szerkesztésére használt programozási nyelv).

Adatbázis-beállítások

A haladó felhasználók számára azonban a HostGator műszerfal egyszerű hozzáférést biztosít az adatbázis beállításainak megváltoztatásához, hogy azok megfeleljenek a programozási igényeinek.

5. lépés: Speciális e-mail beállítások

Az egyszerű e-mail cím beállítása az internetes gazdagépen elvégezhető az ügyfél műszerfalon, a korábbiakban ismertetettek szerint. Ha azonban módosítani szeretné a beállításokat, beállítani a szűrőket, az automatikus válaszokat és a titkosítást, itt találja ezeket a lehetőségeket..

E-mail beállítások

Ezt a helyet arra is használhatja, hogy telepítse a „G Suite” szoftvert, amely lehetővé teszi a Gmail, a megosztott Google naptárak és a Google Drive funkcióinak a webhelyre történő integrálását. (Megjegyzés: ez általában többletköltséggel jár).

6. lépés: Szorítsa tovább a biztonságot

A szokásos HostGator biztonsági szolgáltatások mellett a saját beállításait is módosíthatja. Különösen blokkolhatja az IP-címeket (ha egy adott IP-cím például spamol a webhelyén).

biztonsági eszközök

A „hotlinking” funkciót is blokkolhatja. Ekkor más webhelyek jelenítik meg képeit vagy fájljait a saját webhelyén, a sávszélesség és az erőforrások felhasználásával.

Végül, a haladó programozók hozzáférhetnek az SSH-hoz (Secure Socket Shell), amely biztonságos módszert kínál a távoli számítógéphez való hozzáféréshez (ha biztonságosan szeretne például máshol található fájlokat feltölteni).

7. lépés: Telepítse a preferált programozási nyelvi szoftvert

Ez egy újabb fejlett lehetőség a programozók számára. Ha webhelyet szeretne létrehozni például a Ruby on Rails segítségével, akkor gyorsan telepítheti a szoftvert.

Telepítse a programozási nyelvcsomagot

Ebben a szakaszban alternatív szoftvereket is talál a WordPress számára, beleértve a Weebly-t és a Joomlát.

Alapvetően nagy választási lehetőséget és rugalmasságot biztosít a programozóknak és a webmestereknek weboldal készítéséhez bármilyen nyelven és bármilyen architektúrát használva.

HostGator Cloud tárhely irányítópult: Döntés

BÓNUSZ: 

A Bitcatcha olvasói 30% engedményt kapnak a HostGator Cloud szolgáltatásra. Egyszerűen írja be a „bitcatcha” értéket a HostGator Cloud pénztárán.

A HostGator Cloud nem csak gyors és megbízható, hanem felhasználóbarát is. Ügyfél-műszerfal és kezelőpanel talán a leg intuitívabb és legegyszerűbb, amit valaha használunk.

És nem áldoztak fel semmiféle műszaki vagy fejlett funkciót annak érdekében, hogy ez megtörténjen.

Az energiafelhasználók továbbra is megtalálják az összes programozási eszközt és szervervezérlést, amelyre vágynak. Ugyanakkor a kezdők sokkal kényelmesebben érzik magukat.

Ezután olvassa el a HostGator Cloud teljesítményéről szóló részletes beszámolónkat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me