Hoe een blog te maken – 5 eenvoudige stappen om een ​​blog te starten in 2020

Alle coole kinderen die je kent, maken blogs, bloggen en verdienen er behoorlijk wat geld mee. Waarom niet meedoen aan het spel en ook een stukje van die zoete, zoete betaaldag hebben, toch??


Het punt is dat als je op deze pagina bent en dit stuk leest, je waarschijnlijk niet weet hoe je een blog moet maken.

Nou, je hebt geluk mijn vriend, want we zijn zo vriendelijk om vrij te nemen van onze drukke schema’s om deze gids te schrijven, zodat je je eigen blog in een mum van tijd kunt opzetten!

Geloof het of niet, het maken van een blog is niet moeilijk en je hebt ook niet veel technische kennis nodig. Voor de onderdelen die wel technische knowhow vereisen, zullen we u er doorheen leiden om u een veiliger gevoel te geven.

Wat is een blog?

Zullen we praten over wat een blog precies is?

Een blog is eigenlijk gewoon een andere website die zich richt op geschreven inhoud, meestal gepresenteerd op een minder formele manier van schrijven.

Toen bloggen voor het eerst een ding werd, gebruikten mensen het vooral als een online dagboek, waarbij ze hun gedachten opschreven zodat de wereld kon lezen.

Tegenwoordig is de blogosfeer geëvolueerd, met veel subcategorieën zoals fitnessbloggers, fotobloggers, mama-bloggers … als je het kunt bedenken, is er waarschijnlijk een blogger voor.

Waarom mensen blogs starten

Mensen hebben veel motivaties om hun eigen blogs te starten.

Sommigen willen hun schrijfvaardigheid oefenen. Sommigen vinden het louterend wanneer ze zich online uiten. Sommigen zijn gewoon gepassioneerd over hun gekozen niche.

Ik kan niet voor allemaal spreken, maar een motivator die de meeste mensen naar de mooie wereld van bloggen trekt, is de mogelijkheid om geld te verdienen met hun blogs.

Omdat bloggers over hun persoonlijke ervaringen schrijven, delen ze een zeer persoonlijke connectie met hun lezers, een connectie die bekende merken bereid zijn te betalen, zodat de blogger hun product onderschrijft (mits de blogger natuurlijk een behoorlijke aanhang heeft).

Ongeacht welke motivaties je hebt om je blog te starten, het komt erop neer dat bloggen een geweldige hobby is, en als je het goed doet, kun je er een heel goed leven van maken.

Notitie

Het lijkt erop dat veel mensen de misvatting hebben dat je een goede schrijver moet zijn om een ​​blog te starten. Hoewel goede schrijfvaardigheid kan helpen om je blog op een professionelere manier te presenteren, is het de inhoud van je blog die verkoopt. Je kunt je blogposts later altijd nog verbeteren. Als je je schrijven wilt verbeteren, bekijk dan deze handleiding voor het schrijven van inhoud.

Hoe een blog te maken – 5 stappen om te beginnen met bloggen

Stap 1: Kies een nis

Deze opwindende eerste stap om een ​​blog te starten, zal de manier waarop je blogt de rest van je blogcarrière vormgeven, dus het is een eenvoudige maar zeer belangrijke stap: je moet beslissen over je niche.

Wordt u een fotoblogger? Blog je liever over je reizen? Misschien hou je van tech. Misschien is eten jouw jam.

Wat je passies of interesses ook zijn, de door jou gekozen niche zal in de toekomst helpen om een ​​pad te vinden voor je blogonderwerpen. Het is geen vaste regel (sommige bloggers die consequent veel onderwerpen met groot succes doorkruisen), maar het is een gids die helpt je blog gefocust en relevant te houden.

Kies dus uw niche. Kies een naam. Houd het simpel en kort.

Stap 2: Kies een blogplatform

Er zijn tal van gratis blogplatforms om uit te kiezen, zoals Wix, Blogger, Tumblr en WordPress om er maar een paar te noemen.

Ons keuzeplatform zou WordPress zijn, omdat het een van de krachtigste blogplatforms is die er momenteel 33,9% van de websites op internet aansturen..

33,9% website gebruikt WordPress

Bron: w3techs.com

Het is ook SEO-vriendelijk, zeer gemakkelijk te gebruiken en heeft tal van plug-ins, die extra functionaliteit aan tafel brengen zonder de noodzaak van veel technische kennis.

U kunt uw webhosting en domeinnaam ook rechtstreeks gratis van WordPress.com krijgen, maar zoals mijn lieve grootmoeder altijd zei: “goede dingen zijn niet goedkoop, goedkope dingen komen niet goed”.

Stap 3: Een domeinnaam en webhosting verkrijgen

Om verder te gaan met wat ik in het vorige punt zei, is WordPress.com absoluut fenomenaal, maar hun gratis webhosting en domeinnaam hebben veel beperkingen.

 1. U heeft geen ‘uwnaam.com’
  Hoewel dit misschien niet zo belangrijk lijkt, scheidt het de amateurs van de profs. Als je je blog serieus neemt en het wilt zien groeien, wil je je eigen domeinnaam krijgen.
 2. Beperkingen voor webhosting
  De gratis WordPress.com wordt geleverd met heel weinig webhostingruimte (een onbetrouwbare 3 GB). Zodra u deze ruimte heeft ingevuld, moet u betalen om te upgraden en uw blog te blijven gebruiken.
 3. Geen plug-ins toegestaan
  De gratis versie staat geen plug-ins toe, wat triest is en mijn breekbare hart breekt.
 4. Overal advertenties
  Het is al erg genoeg dat je geen inkomsten kunt genereren met je gratis wordpress.com-website, maar ze plaatsen overal advertenties! Onthoud: “goede dingen zijn niet goedkoop, goedkope dingen komen niet goed”. Advertentieplaatsing is een manier voor WordPress om inkomsten te genereren.
 5. Je blog wordt mogelijk verwijderd
  Hoe voelde je je als je een goed jaar bezig bent geweest met het opbouwen van je blog en volgers, en op een dag word je wakker en merk je dat je blog is verwijderd omdat je per ongeluk een van de vele gebruiksvoorwaarden van WordPress hebt geschonden? Het is eerder gebeurd en het zal opnieuw gebeuren. Het is een risico dat ik niet wil nemen.

Dit zijn slechts enkele van de problemen die we kunnen bedenken. U kunt uw domeinnaam en webhosting altijd afzonderlijk kopen, zodat u deze problemen niet tegenkomt. Hier is een stapsgewijze handleiding om dit voor elkaar te krijgen.

Domeinnaam

Er zijn tal van domeinregistreerders zoals GoDaddy en Namecheap, maar we houden van Namecheap omdat ze een uitstekende registrar zijn en ze gratis WhoisGuard erbij gooien. Dit helpt je identiteit geheim te houden, voor het geval je anoniem wilt bloggen.

Het proces is vrij eenvoudig, ga daar gewoon heen, meld je aan, kies je domeinnaam en je bent klaar!

Onthoud dat u een domeinnaam wilt kiezen die eenvoudig en gemakkelijk te onthouden is. Houd het pakkend als je kunt. Geen funky extensies zoals “.io” of “.biz”, houd het op “.com” omdat dit de meeste mensen gewend zijn.

web hosting

Je zou kunnen denken dat webhosting alleen ruimte is om je websitebestanden op te slaan en dat elke willekeurige webhost in orde is, maar je kunt je niet meer vergissen. Als je wilt dat je blog succesvol is, kun je er beter voor zorgen dat je een webhostingservice krijgt die betrouwbaar en snel is.

Ben je een blog tegengekomen die zo verschrikkelijk langzaam laadt dat je gewoon niet de moeite nam om te wachten tot de inhoud opduikt? Als je jezelf tijd geeft, zul je zien dat je binnen 3 seconden het gevoel hebt dat de blog traag is, en 5 seconden is de gemiddelde tijd die mensen nodig hebben om te stuiteren.

Uw webhosting is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw blog snel en pittig presteert, zodat u geen lezers verliest door onnodig langzame laadtijden.

Hoewel er tal van webhostingservices zijn (klik hier voor onze lijst met beste webhosts), maar we raden aan om voor een betrouwbaar internationaal webhostingmerk, zoals SiteGround, te gaan om uw blog te hosten.

Natuurlijk zijn er mogelijk goedkopere opties beschikbaar, maar de uptime, betrouwbare klantenservice, lijst met voordelen en waanzinnig snelle serverreactietijden van SiteGround zijn absoluut schitterend. We vertrouwen ze zelfs zo erg dat we deze website bij hen hosten!

Een account aanmaken en je blog opzetten met SiteGround is eigenlijk vrij eenvoudig. Dit moet je doen:

 1. Ga naar www.siteground.com om uw hostingplan te kiezen.
 2. Klik op ‘Aan de slag’ om te zien wat er beschikbaar is
 3. SiteGround-plannen

 4. We raden aan om het GrowBig-abonnement ($ 5,95 / maand) te kopen, omdat het een mooie balans is tussen prijs en voordelen, maar afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je kiezen voor StartUp ($ 3,95 / maand) of GoGeek ($ 11,95 / maand). Blijf hier niet te veel wonen, kies gewoon een plan en ga ermee akkoord. U kunt uw account later upgraden of downgraden als dat nodig is.
 5. U zou nu een pagina moeten zien waar u de mogelijkheid heeft gekregen om een ​​domein te registreren of uw eigen domein te gebruiken. Je hebt nu je eigen domeinnaam als je de instructies in deze handleiding hebt gevolgd, dus klik op ‘Ik heb al een domein’ en vul deze in het daarvoor bestemde vak in. Klik op “Doorgaan”.
 6. beoordelen en voltooien

 7. Hier wilt u uw persoonlijke gegevens invullen, zoals uw e-mailadres (zorg ervoor dat het geldig is! Hier sturen ze uw kwitantie naar toe), wijs een wachtwoord, voornaam, achternaam, land, telefoonnummer, postcode toe , enz. Als u wilt, kunt u de naam van uw bedrijf invullen, maar dat is optioneel.
 8. kies domein

 9. Scroll iets verder om een ​​ruimte te vinden om uw betalingsgegevens in te vullen. Voer uw creditcardgegevens, vervaldatum van de kaart, naam van de kaarthouder en CVV-code in (als u niet weet wat het is, zijn dit de 3 cijfers achter op uw kaart).
 10. Betaling informatie

 11. Vervolgens ziet u het gedeelte met aankoopinformatie. Je moet kiezen tussen 12 maanden en 36 maanden. Selecteer uw gewenste plan en betalingsperiode.

  U heeft de SG Site Scanner niet nodig, dus sla deze gerust over. Als u echter denkt dat u extra beveiliging nodig heeft, ga dan door en vink dat vakje aan.

  Vink de vakjes aan om te bevestigen dat je de Servicevoorwaarden en het privacybeleid hebt gelezen. Als nieuws en updates je jam zijn, vink dan ook dat vakje aan. U hoeft het echter niet te doen, het is strikt optioneel.

  Klik op “Nu betalen”.

 12. aankoop informatie

 13. Voila! Je hebt nu een nieuw account bij SiteGround! Ze hadden ook een ontvangstbewijs moeten sturen naar het e-mailadres dat u eerder hebt vermeld. Druk op “Doorgaan naar klantengebied”.
 14. nieuw account

WordPress installeren

Deze sectie is een vervolg op de vorige sectie, maar we verdelen deze in verschillende delen voor een gemakkelijke verteerbaarheid.

Notitie

Als je vastloopt tijdens een van deze stappen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of neem contact op met de live chat-ondersteuning van SiteGround. Ze zijn super behulpzaam en begeleiden je bij alles waar je hulp bij nodig hebt.

 1. U zou nu een sectie moeten zien met de titel “uw nieuwe hostingaccount instellen”. Selecteer “Start een nieuwe website” en klik vervolgens op “WordPress” onder “kies welke software u wilt installeren”.

  U moet nu uw inloggegevens voor WordPress invullen. Uw WordPress-login staat los van uw SiteGround-account, dus zorg ervoor dat u uw gegevens onthoudt. Ga je gang en vul je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in en herhaal je wachtwoord om ervoor te zorgen dat het correct is.

  Druk op Bevestigen.

 2. wordpress instellen

 3. SiteGround zou u moeten vragen om uw account te verbeteren met SG Site Scanner, maar zoals eerder vermeld, is het volledig optioneel. Nadat je je keuze hebt gemaakt, klik je op Bevestigen en installatie voltooien.
 4. voltooi wordpress setup

 5. Na een korte laadtijd zou u een scherm moeten zien waarin staat dat uw Hosting-account klaar is voor gebruik. Ga je gang en klik op “doorgaan naar klantengebied”.
 6. compleet hostingaccount

 7. Geloof het of niet, je hebt zojuist officieel je eigen blog gemaakt! Geef jezelf een schouderklopje!
 8. Nu je je WordPress-blog in de lucht hebt, moet je trots op jezelf zijn. Het is lekker schoon. Heel zen. Ook heel generiek. In de woorden van mijn jongere vrienden, uw site is momenteel “Vanilla AF”, dus laten we daar iets aan doen, zullen we?

  Stap 4: uw blog ontwerpen

  In dit gedeelte bekijken we wat we kunnen zoeken om je blog wat meer persoonlijkheid te geven.

  We kunnen de blog handmatig ontwerpen en aanpassen om uw beoogde lezers aan te spreken, maar dat kost veel tijd en serieus, in deze tijd …

  niemand heeft tijd om je blog te ontwerpen

  Gelukkig heeft WordPress duizenden gratis thema’s die volledig aanpasbaar zijn, wat er ook zeer professioneel uitziet!

  Hier leest u hoe u toegang krijgt tot uw WordPress-thema’s

  1. Log in op uw WordPress-account. Het moet “www.uwsite.com/wp-admin” zijn. U wilt ‘uwsite’ vervangen door uw daadwerkelijke blog-URL. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor WordPress in en log vervolgens in.
  2. WordPress login

  3. Als je eenmaal binnen bent, zou je je WordPress-dashboard moeten zien, dat er zo uitziet. Klik op “verander uw thema volledig”.
  4. WordPress dashboard

  5. Klik vervolgens op WordPress.org-thema’s en je vindt duizenden thema’s om uit te kiezen! Als die niet goed genoeg voor je zijn, ga dan naar ElegantTheme om een ​​aantal echt mooie thema’s te kopen.
  6. WordPress thema

  Belangrijk

  Thema’s zijn geweldig, maar ze kunnen lastig zijn. De laadsnelheid van de site is cruciaal om uw blog op Google te krijgen en het kiezen van niet-geoptimaliseerde of niet-reagerende thema’s heeft een negatieve invloed op uw laadsnelheid. Zorg ervoor dat u de opmerkingen voor eventuele negatieve recensies bekijkt en test het reactievermogen van het thema in het voorbeeldgedeelte. Als het thema al niet reageert in hun eigen voorbeeld, zal het waarschijnlijk traag zijn op je blog.

  1. Zodra je thema is geselecteerd, klik je op “Live Preview”, gevolgd door “Activeren & Publiceren ”om uw thema te installeren.
  2. live voorbeeldthema

   (Live voorbeeld van uw thema)

   actief thema

   (Activeren & het thema publiceren)

  Je thema is nu geïnstalleerd, maar je wilt nog steeds personaliseren en wat inhoud toevoegen, anders ziet je nieuwe blog er een beetje leeg uit.

  Pagina’s toevoegen aan uw blog

  Je kleine blogbaby wordt echt kaal als je op zijn minst geen ‘over ons’-pagina opneemt om je lezers te informeren wat ze van je kunnen verwachten.

  1. Onder uw WordPress-dashboard wilt u doorgaan naar ‘Pagina’s’ en op ‘Nieuw toevoegen’ klikken
  2. wordpress-pagina toevoegen

  3. Je wordt naar een pagina gestuurd waar je een koptekst en een alinea kunt invullen. Ga je gang en schrijf “Over ons” in de koptekst en schrijf iets over je blog in de “Paragraaf”. Als je klaar bent, klik je op ‘Publiceren’.
  4. paginatitel toevoegen

  Je pagina’s koppelen aan het menu

  Uw pagina ‘over ons’ wordt niet weergegeven, tenzij u er een link voor maakt in het menu.

  Het enige dat u hoeft te doen, is gewoon naar uw WordPress-dashboard gaan en onder uiterlijk op “menu” klikken. Uw lijst met pagina’s moet automatisch worden toegevoegd aan de menustructuur. Zo niet, vink dan de vakjes aan onder “menu-items toevoegen” en klik op “toevoegen aan menu”.

  Als je klaar bent, klik je op ‘menu maken’ en je blog wordt bijgewerkt met je pagina’s gelinkt in het menu.

  link menu

  Blogposts toevoegen

  Ah, het brood en de boter van je kleine website, de reden waarom je hier zo in hebt geïnvesteerd. Uw blogberichten helpen u relevant te houden, uw site gerangschikt te houden in Google-zoekopdrachten en om uzelf als autoriteit in uw niche te positioneren. Als je het goed doet, verdien je er zelfs je brood mee!

  Maar voordat je willekeurig blogposts aan je site toevoegt, laten we het instellen zodat het in de toekomst veel gemakkelijker wordt om het allemaal uit te zoeken.

  1. Klik in je WordPress-dashboard op “berichten” en selecteer “categorieën”. Je zou het onderstaande scherm moeten zien. Vul uw categorienaam in. Je kunt het in dit geval gewoon ‘blog’ noemen. Klik onderaan op “nieuwe categorie toevoegen”.
  2. categorieën toevoegen

  3. Klik vervolgens onder “posts” op “nieuwe toevoegen”. U zou een pagina moeten zien waar u de titel en inhoud van uw bericht kunt invullen. Ga je gang en doe dat als je wilt. Als je klaar bent, zoek je naar de balk ‘categorieën’ aan de rechterkant van het scherm en vink je het vakje ‘blog’ aan.
  4. post toevoegen

   Druk op “Publiceren” en je nieuwe blogpost is klaar om te gaan! Het enige dat u nu hoeft te doen, is de categorie aan uw menu’s toevoegen en u bent helemaal klaar.

  Aangepaste titels maken & slogan

  Als je wilt dat mensen je blog ontdekken en je inhoud lezen, dan wil je zeker aandacht besteden aan dit deel van de gids.

  Uw sitetitel vertelt mensen waar uw blog over gaat, en taglines helpen om te ondersteunen wat de titels zeggen. Ze helpen ook zoekmachines om uw blog te sorteren en naar de relevante zoekers te sturen.

  Om je titels en taglines aan te passen, hoop je dat je doorgaat naar je WordPress-dashboard, naar “Instellingen” en vervolgens “Algemeen” gaat.

  wordpress instelling

  Hier kunt u de titel en slogan van uw site wijzigen in wat u maar wilt. Ga je gang en doe dat en klik vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.

  Opmerkingen uitschakelen

  Soms, wanneer je persoonlijke gedachten deelt op je blog, wil je niet dat het commentaargedeelte openstaat voor aanvallen van hersenloze trollen en dat ze onzincommentaar achterlaten.

  Je kunt reacties helemaal uitschakelen, zodat je die trollen geen kans geeft om dingen met trollen te doen.

  Ga in je WordPress-dashboard naar “instellingen” en “discussie”. Verwijder hier het vinkje bij ‘Sta toe dat mensen reacties plaatsen op nieuwe artikelen’.

  opmerking instelling

  Maak een statische homepage

  Ja, u wilt een blog voeren, maar u wilt niet dat uw startpagina er zo uitziet!

  Wat je nodig hebt, is een statische voorpagina, een soort ‘startpagina’ waar bezoekers op kunnen landen en alles kunnen opnemen wat ze zien. Zoals bij de meeste professionele blogs, verandert een statische voorpagina niet en laat het uw lezers elke keer dat ze uw site bezoeken hetzelfde zien, waardoor het er mooier uitziet.

  Als dit niet wordt gedaan, gebruikt WordPress uw nieuwste blogposts als uw startpagina, die er eerlijk gezegd gewoon amateur uitziet.

  U kunt als volgt een statische voorpagina maken:

  1. Ga naar je WordPress Dashboard, klik op “Instellingen” en “Lezen”.
  2. Klik op “Een statische pagina”, selecteer vervolgens de pagina die u als uw startpagina wilt en vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.
  3. homepage instelling

  Inhoud toevoegen of verwijderen in uw zijbalk

  Sommige mensen willen inhoud op hun zijbalk. Sommige mensen gaan liever voor een schonere look en schrappen het. Hoe dan ook, het is allemaal aan jou.

  Het toevoegen of verwijderen van inhoud uit uw zijbalk is vrij eenvoudig.

  1. Ga naar je WordPress-dashboard, ga naar “optredens” en klik op “widgets”.
  2. Hier ziet u een lijst met beschikbare widgets en uw blogzijbalk. Het enige wat u hoeft te doen is de gewenste widgets in uw zijbalk te slepen en neer te zetten, of gewoon de widgets die u daar niet wilt hebben te verwijderen.
  3. zijbalk instelling

  Stap 5: plug-ins gebruiken

  Toen we onze blogs wilden optimaliseren, functies wilden toevoegen of nieuwe functies wilden creëren, moesten we dat handmatig doen (wat zowel tijdrovend als lastig is).

  Tegenwoordig kun je dat allemaal en meer doen met slechts een paar klikken, dankzij plug-ins!

  U kunt in principe alles wat u maar wilt toevoegen aan uw site. Verander het in een online winkel of een galerijportfolio. Als je het kunt bedenken, is er waarschijnlijk een plug-in voor!

  Wat je moet doen om plug-ins te installeren, staat onder je WordPress-dashboard, klik op ‘Plug-ins’ en ‘voeg nieuwe toe’. Bekijk vanaf daar het populaire tabblad of aanbevelingen voor plug-ins die aan uw behoeften voldoen, en u bent klaar!

  plug-in toevoegen

  Er is een eindeloze lijst met plug-ins waaruit u kunt kiezen, maar houd er rekening mee dat sommige plug-ins uw blog kunnen vertragen. Doe een beetje onderzoek naar plug-ins en je blog loopt als een droom.

  Hier zijn enkele van onze favoriete plug-ins:

  • Yoast SEO
   Het helpt je blog SEO-vriendelijker te maken
  • Swift Performance Lite
   Het helpt de cachetijd voor WordPress te verkorten, wat de laadtijden van je blog versnelt!
  • Google Analytics door ExactMetrics
   Deze helpt u bij het bijhouden van het aantal bezoekers dat uw blog ontvangt. Super handig om je te helpen benchmarks te stellen!

  Je bent nu een Blogger!

  Gefeliciteerd willekeurige persoon in de blogosfeer, je hebt met succes je eigen blog gebouwd! We hebben geholpen, maar je hebt het zware werk zelf gedaan, dus je zou jezelf echt een schouderklopje moeten geven!

  Voordat u vertrekt, volgt hier een korte herhaling van de dingen die u moet doen om uw blog te bouwen.

  1. Registreer een domein en kies een webhostingservice
   • Het juiste webhostingbedrijf kiezen
   • Uw domeinnaam selecteren
  2. Je blog maken
   • WordPress installeren als uw platform
  3. Je blog ontwerpen
   • Het juiste thema selecteren
   • Je thema installeren
  4. Inhoud toevoegen
   • Berichten, menu’s toevoegen en uw pagina’s bewerken
   • Aanpassen en aanpassen
   • Plug-ins installeren

  Blijf aanpassen!

  Houd er rekening mee dat WordPress in hoge mate aanpasbaar is. Je kunt echt elk soort blog maken met WordPress, dus blijf experimenteren en aanpassen totdat je 100% tevreden bent met wat je hebt! Stuur ons zoals altijd een bericht voor elke vraag die u heeft.

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map